A 10 legjobb gyógymód puffadásra (puffadás)

*A szerkesztőbizottság véleménye szerint a legjobbak áttekintése. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, és nem minősül reklámnak vagy eladási ajánlatnak. A nitrogén, a szén-dioxid és az oxigén a fő alkotórészek.

Az emésztési folyamatot elkerülhetetlenül gázkibocsátás kíséri, és egy egészséges felnőtt 24 óránként körülbelül egy litert bocsát ki kis, rendszeres adagokban. Az átlagos székletürítés általában körülbelül 100 milliliter. De bizonyos esetekben ez a mennyiség jelentősen megnő, és elkezdi zavarni a személyt, egészen a fájdalom szindróma kialakulásáig.

Tévhit, hogy a bélgázok teljes egészében hidrogén-szulfidból állnak, de ez nem teljesen igaz. Igaz, hogy a záptojás szaga néha a bélgázokra jellemző, de az emberi szaglás képes érzékelni a kénhidrogént, még nagyon kis koncentrációban is. Fő összetevői a nitrogén, a szén-dioxid, a metán és az oxigén. Kis mennyiségben merkaptánok és kénhidrogén is jelen vannak.

A bélben lévő gáz egyáltalán nincs szabad állapotban, és nem ömlik buborékokban a különböző részeiben. A gázbuborékok általában a bélfalak mentén elhelyezkedő hab formájában vannak, és ritkán hatolnak be a béltartalomba. Ez azért fontos, mert egyes habzásgátló gyógyszerek, az úgynevezett habzásgátlók fizikai hatáson alapulnak.

A puffadás okai változatosak. Felnőtteknél leggyakrabban a rossz táplálkozás, a levegő lenyelése. Ez dohányzás, rágógumi rágás közben fordul elő, és ha az embernek rossz szokása, hogy menet közben eszik. A túlzott sör-, kvasz- és szénsavas vízfogyasztás túlzott gázképződéshez vezet. A puffadást okozó élelmiszerek közé tartoznak a hüvelyesek, különösen a borsó.

Egyes esetekben a puffadás oka örökletes, pl. veleszületett laktázhiány. Amikor sok cukros italt fogyasztunk, azok erjedni kezdenek a belekben – az erjedés nagy mennyiségű szén-dioxidot szabadít fel.

A túlzott gázok önmagukban kellemetlenek, de nem okoznak sok kellemetlenséget. De gyakran a puffadás kellemetlen érzéshez és hasi fájdalomhoz vezet, és ezért jelentősen csökkenti az életminőséget. Ez a lista olyan modern és biztonságos termékeket tartalmaz, amelyek sikeresen segíthetnek a puffadás enyhítésében. Ezek az enteroszorbensek, amelyek gázelnyelőként működnek, habzásgátlók, amelyek megváltoztatják a buborékok fizikai tulajdonságait, enzimkészítmények, amelyek segítenek a szubsztrátot a lehető legjobban feldolgozni, megfosztva a mikroorganizmusokat a gáztermeléshez szükséges tápközegtől. A rangsorban szerepelnek az eubiotikumok, vagyis a bakteriális gyógymódok is. Nézzük meg őket közelebbről.

A puffadás (puffadás) legjobb gyógymódjainak értékelése

Jelöléshelytermék neveár
A legjobb enteroszorbensek1Polysorb MP398€
2Enterosgel376€
3Fehér szén269€
BEST Ködmentesítőszerek és enzimek1Szimetikon (Espumisan, Bobotic, Sab-Simplex, Disflatil)403€
2Meteospasmyl (szimetikon+alverin-citrát)444€
3Pancreoflat (dimetikon + pankreatin)
4Kreon309€
BEST Biotics, eubiotics1Hilac forte450€
2Linex Forte520€
3Bifiform435€

A legjobb enteroszorbensek

Az enteroszorbensek hatásmechanizmusa – fizikai. Mindezek a termékek kis térfogat mellett nagyon nagy felülettel rendelkeznek, mivel porózus szerkezetűek. Ezek a pórusok felszívják a felesleges bélgázt, megkötik és eltávolítják a szervezetből. A szorbienseket általában rövid távú kezelésre használják, mivel a gázzal együtt tápanyagokat, mikroorganizmusokat és más hasznos anyagokat is képesek magukba szívni.

Nagyon fontos megjegyezni, hogy az összes szorbenseket az étkezéstől és más gyógyszerektől elkülönítve kell bevenni, hogy ne inaktiválódjanak és ne csökkentsék a gyógyászati előnyöket. Ezért ideális a szorbenseket étkezés után 2 órával vagy étkezés előtt 2-3 órával bevenni, amikor a gyomor a lehető legüresebb. Tekintsük a legnépszerűbb enteroszorbenseket, amelyeket a puffadás és a puffadás antimikrobiális hatásúnak minősítettek.

Polysorb MF

Értékelés: 4.9

POLYSORB MP

A Polysorb MF egy nagyon könnyű, súlytalan, hófehér por, amely teljes egészében nagymértékben diszpergált szilícium-oxidból áll. Részecskemérete kisebb, mint 0,01 mm, és adszorpciós kapacitása nagyon magas. 1 gramm szilícium-dioxid 300 mg más anyagot képes felszívni, azaz a saját súlyának egyharmadát felvenni és eltávolítani a szervezetből. Ez lehetővé teszi, hogy mámorítószerként és immunerősítőként használják. A puffadás mellett a Polisorb MF a gyógyulási szakaszban lévő bélfertőzésekben, mérgezéssel, élelmiszer- és gyógyszerallergiával, mérgezéssel, beleértve az alkoholt is, javallt. A Polisorbot sárgaság jelenlétében, megelőzési eszközként alkalmazzák a környezeti szempontból hátrányos helyzetű területeken élők, a különböző dózisú radioaktív sugárzásnak időszakosan kitett egyének esetében. A Polisorb MF-t a fokozott fizikai és szellemi megterheléssel küzdő emberek alkalmazkodásának fokozására és sportolásra használják.

A gyógyszert csak vízben elkeverve használják, minden étkezés előtt készítsen szuszpenziót. Felnőtteknek napi 3 adagban 6-12 grammot kell bevenniük, pl. 3 grammot adagonként. A gyógyszer hivatalos utasítása tartalmaz egy adagolási táblázatot, és e táblázatok szerint, a beteg testtömegétől függően ki kell számítani, hogy hány kanálnyit kell bevenni a vízzel való hígításhoz. A kezelés átlagos időtartama körülbelül 2 hét. A Polisorb MP hazai vállalkozás azonos nevével gyártott, és az 50 grammos csomag ára 400 rubel.

Előnyök és hátrányok

A Polisorb MF nagy előnye az inert kémiai összetétel, a gyógyszer jól tolerálható és szinte semmilyen mellékhatást nem okoz. Széles körben használják az ateroszklerózis, az alkoholmegvonási szindróma, valamint a bőrgyógyászatban az ekcéma és a pikkelysömör kezelésére. A Polisorb hosszú eltarthatósági idővel rendelkezik, mivel az ilyen finom szilícium-dioxid kémiai összetétele nem különbözik a közönséges homok vagy az üveg kémiai összetételétől, de velük ellentétben jelentősen javíthatja a jólétet számos krónikus betegségben. Az egyetlen dolog, amit nem szabad elfelejteni, hogy ha túl sokáig és túl sokat használjuk, akkor székrekedést, valamint felszívódási zavarokat és hipovitaminózist okozhat, mivel ahelyett, hogy a vitaminok, a kalcium és a kálium felszívódnának a véráramba a bélben, a vitaminok, a kalcium és a kálium a szorbenshez kötődnek és kiválasztódnak. Ezért hosszú kúra után vitamin- és ásványianyag-készítményeket kell szedni.

Enterosgel

Értékelés: 4.8

ENTEROSGEL

A szilíciumvegyületekből készült enteroszorbensek másik képviselője az Enterosgel. Szerves szilícium-dioxid-polimert, nevezetesen polimetilsziloxán-polihidrátot tartalmaz. Használatának javallatai is rendkívül széleskörűek, nem csak a puffadás, a puffadás és a gyomorpanaszok. Akut bélfertőzések, vírusos májgyulladás, funkcionális bélbetegségek és dysbacteriosis, krónikus veseelégtelenség, akut mérgezés, beleértve az alkoholt, olajtermékeket és szerves oldószereket is. Az Enterosgelt a higany, arzén, ólom, szén-monoxid, allergiák és számos más kóros állapot akut és krónikus ipari mérgezésének komplex kezelésére használják.

Az enterogél lágy és fehér paszta formájában kapható, és képes a bél lumenében számos különböző vegyületet megkötni, amelyek molekulatömege 70 és 1000 dalton között mozog. A gyógyszert felnőtteknél naponta háromszor egy evőkanálnyit kell használni, háromszoros térfogatú vízzel hígítva, szobahőmérsékleten. A kezelés 2-3 hétig tart. Gyártja Enterosgel hazai termelési vállalat Ltd. Silma, és a költség egy nagy cső paszta súlya 225 gramm 400 rubel.

Előnyök és hátrányok

Az Enterosgel nagy előnye, hogy nem csökkenti a vitaminokat és a mikrotápanyagokat, nem befolyásolja a bélmozgást, és kíméletes a normál mikroflórához, mivel a szilícium-dioxid-mátrix pórusmérete meglehetősen kicsi. A gyógyszer nem szívódik fel a gyomor-bélrendszerben, és változatlanul kiválasztódik. A gyermekek számára van egy speciális forma – egy paszta az édes ízű orális beadáshoz, mivel a gyermekek nagyon rosszul érzékelik az íztelen konzisztenciát. Az Enterosgel ellenjavallt egyéni intolerancia esetén, ami nagyon ritkán fordul elő, valamint alacsony béltónus és atónikus székrekedés esetén.

Fehér szén

Értékelés: 4.7

FEHÉR SZÉNSZÉN

A szorbensek ezen minősítése fehér szenet tartalmaz, és nem a szokásos fekete, aktív szenet. A fehér szén sokkal aktívabb, mivel valójában nem is szén. Szilícium-dioxid – ugyanabból az anyagból, amelyből a Polisorb készül – és mikrokristályos cellulóz keveréke. Az összetevők jó egyensúlyának köszönhetően sokkal nagyobb a szorpciós kapacitása, mint az aktív széné, ezért kis adagokban használható: nem több, mint 4 g naponta.

A fehér szenet felnőtteknek írják elő – három-négy tablettát naponta 3-4 alkalommal a szokásos ütemezés szerint, étkezések között, normál mennyiségű ivóvízzel öblítse le. A fehér szén 700 mg-os tablettákban kapható, és egy 30 tablettás csomag 360 rubelbe kerül. A fehér szenet a hazai Vneshtorgpharma gyógyszeripari vállalat állítja elő.

Előnyök és hátrányok

A fehér szén pozitív oldala a magas szorpciós kapacitás, és az alacsony tendencia, hogy székrekedést okozhat. A termékben lévő cellulóz viszont serkenti a perisztaltikát a belekben. A perisztaltika miatt a szervezet természetes módon gyorsabban megszabadul a bélgáztól, és ez egy további tényező. a szenet táplálékkiegészítőként, röntgen és endoszkópos eljárások előtt használják, mivel jelentősen csökkenti a gázképződést a belekben. Természetesen vannak ellenjavallatok is. Nem alkalmazható terhes és szoptató nőknél, aktív fekélybetegségben, bélvérzés és elzáródás esetén.

Jobb habzásgátlók és enzimek

Maga a név – habzásgátló szerek – jelzi, hogy a gyógyszer milyen módon küzd a puffadás ellen. Egyszerűen csökkentik a habbuborékokat, és miután a perisztaltikus hullám áthalad a beleken, e buborékok keveréke csökken, míg normális körülmények között jobban felkorbácsolódik, kitölti a bél lumenét, felfújja és megfeszíti a mesenteriumot, amelyre a bél csatlakozik. Ez általában hasi fájdalom szindrómához vezet. Ha a habzás megszűnt, és a béltartalom áthaladását nem akadályozza, nincs fájdalom vagy túlzott gázképződés. Ebben az osztályban kevés készítmény van. Mindegyikben van szimetikon vagy dimetikon, valamint további összetevők is. Az enzimek megkönnyítik az emésztést, fokozzák a felszívódást és megfosztják a kórokozó mikroorganizmusokat az élelmiszer-szubsztrátumoktól. Tekintsük a legnépszerűbb és leghatékonyabb puffadásgátló szereket, amelyeket a puffadás és a túlzott gázok, a felnőttek és gyermekek puffadása, valamint az enzimek kezelésére használnak.

Szimetikon (Espumisan, Bobotic, Sab-Simplex, Disflatil)

Értékelés: 4.9

SZIMETIKON (ESPUMISAN, BOBOTIC, SAB-SIMPLEX, DISFLATIL)

A szimetikon tartalmú termékek csoportjának legnépszerűbb gyógyszerét Espumisan-nak nevezhetjük, amelyet a német Katalent gyógyszergyár állít elő. Az Espumisan a szimetikon tiszta formája, és célja a felületi feszültség csökkentése a hab/levegő fázis határfelületén. A felületi feszültség csökkentésével a buborékok elveszítik a fragmentálódási, tágulási és összeolvadási képességüket. Ezzel szemben lebomlanak, mivel kicsik, és a gáz kis mennyiségben és természetes adagokban jön ki.

Az Espumisan a puffadással és puffadással járó különböző állapotok kezelésére javallott. Ezek a funkcionális gasztrointesztinális rendellenességek, irritábilis bél szindróma, krónikus hasnyálmirigy-gyulladás, diszpepszia. Az Espumisant akkor is használják, ha a betegnek vizsgálatra, például ultrahangvizsgálatra van szüksége. A gázbuborékok köztudottan nagyon megnehezítik a képalkotást, és az Espumisan kiküszöböli ezeket a hibákat. Az Espumisan-t szájon át, étkezés közben vagy étkezés után, illetve szükség esetén éjszakára kell bevenni. Naponta egy-két kapszula akár 5 alkalommal felnőtteknek és 14 éves korig puffadásra és puffadásra. A termék kapszulákban kapható, és egy 50 darab 40 mg-os kapszula átlagos ára 440 rubel.

Előnyök és hátrányok

Mivel az Espumisan fizikailag hat, nem szívódik fel a bél lumenében, és változatlanul kijön, terhes nőknél, valamint szoptatás alatt is alkalmazható. Az Espumisan cukorbetegek és különböző emésztési rendellenességekben szenvedők is használhatják. Az Espumisan valószínűleg csak bélelzáródás esetén ellenjavallt, de ebben az esetben leggyakrabban sebészeti beavatkozásra van szükség.

Meteospasmyl (szimetikon + alverin-citrát)

Értékelés: 4.8

METEOSPASMYL (SZIMETIKON+ALVERIN-CITRÁT)

A komplex készítmények, amelyekben a fizikailag ható szimetikon más összetevőkkel, ebben az esetben az alverinnel együtt hat, szintén hatásosnak bizonyulnak a puffadás ellen. Az alverin citrát formájában görcsoldó tulajdonságokkal rendelkezik, ellazítja a bélizmokat, csökkenti a fájdalomérzékenységet a vegetatív impulzusokkal szemben, és segít megtörni a “fájdalom – bélgörcs” negatív visszacsatolását. Ez a görcsoldó gyengéden és funkcionálisan hat, és csökkenti a bél izomzatának tónusát. Az Alverine nem okoz túlzott vérnyomáscsökkenést, így hipotenzió nem fordul elő. A szimetikon viszont fizikailag hat, lebontja és kicsapja a habot. Ennek hatására a gáz fiziológiásan felszívódik és kiválasztódik. A szimetikon védőrétegként marad a bélnyálkahártyán, és védi a bélfalat a különböző fizikai-kémiai károsodásoktól.

A gyógyszer használatára vonatkozó jelzések pontosan ugyanazok, mint az előző esetben. Elsősorban puffadás és puffadás felnőtteknél és gyermekeknél, különböző diszpeptikus zavarok: hányinger, székrekedés, böfögés. A második indikáció a beteg előkészítése a hasüreg endoszkópos vagy ultrahangos vizsgálatára. A Meteospasmilt a francia Laboratoires Mayoly-Spindler cég (Franciaország) állítja elő. Egy 30 kapszulából álló csomag átlagos ára 440 rubel. Egy kapszula naponta 3-szor étkezés előtt, egy héten át, felnőtteknek mérsékelt puffadás és felfúvódás esetén.

Előnyök és hátrányok

Mivel a gyógyszer szimetikont tartalmaz görcsoldóval kombinálva, biztonságosan alkalmazható olyan betegeknél, akiknél a bél hipertónia okozta hasi puffadás, például spasztikus székrekedésben szenvedőknél. A gyógyszer enyhíti az állapotot és javítja a jólétet ilyen esetekben. Allergiás reakciók lehetségesek, de ritkák. A Meteospasmyl nem ajánlott terhes és szoptató nők számára, de ez a kutatás hiányának köszönhető.

Pancreoflat (dimetikon + pankreatin)

Értékelés: 4.7

PANCREOFLAT (DIMETIKON+PANCREATIN)

Míg az előző gyógyszer a szimetikon és a görcsoldó kombinációja volt, a Pancreoflat a dimetikon és a hasnyálmirigy, azaz egy enzimcsoport ugyanolyan értékes kombinációját hozza létre. Egy olyan vegyület, amely a hab elpusztítását magas szintű enzimatikus aktivitással kombinálja minden tápanyagcsoporttal szemben? A hasnyálmirigy elégtelen szekréciójának csökkentésére szolgál. Köztudott, hogy a klinikai gyakorlatban a puffadás vagy puffadás igen gyakran a krónikus hasnyálmirigy-gyulladás megnyilvánulása, amikor a saját enzimek hiánya a hibás táplálkozással kombinálva ahhoz vezet, hogy az emésztetlen fehérjék, zsírok és szénhidrátok erjedni és rothadni kezdenek a bél lumenében, és ez túlzott gázképződést okoz. Ezért ez a termék kétféleképpen hat a patogenezisre.

A pankreatin sertés enzimeket tartalmaz, nevezetesen lipázt, amilázt, tripszint, és segít lebontani és felszívni az ételt. Ezért a Pancreoflat indikációi szűkebbek, és a hasnyálmirigy, a máj, az epeutak, a hasi puffadás a gyomor-nyombél-zóna szervein végzett különböző műtétek után emésztési elégtelenséggel járó betegeknél kell alkalmazni. Fontos, hogy a terméket étkezés közben alkalmazzuk, hogy az enzimek kifejthessék aktivitásukat. Az egyszeri adagnak 1 és 2 kapszula között kell lennie.

Előnyök és hátrányok

Ha egy betegnél a puffadás és az alkalmi hasnyálmirigy-elválasztási zavarok kombinációja áll fenn, a Pancreoflat ideális lenne, mivel lehetővé teszi az enzimpótló terápia mennyiségének csökkentését, és nem igényel külön szimetikon gyógyszer, például az Espumisan extra költségét túlzott gázadás esetén. A Pancreoflat jól tolerálható, és nem észleltek túladagolást. Ne írja fel terhes és szoptatós nőknek, és ne alkalmazza a Pancreoflatot magnézium-karbonátot és alumínium-hidroxidot tartalmazó savlekötő szerekkel együtt: Gastal, Fosfalugel, mert ellenkező esetben a gyógyszer aktivitása csökkenhet.

Kreon

Értékelés: 4.6

CREON

A hasnyálmirigy enzimek és a gyomornedv szerepét a puffadás megelőzésében már említettük. Ha a fehérjéket, zsírokat és szénhidrátokat az enzimek a szükséges szubsztrátokra bontják és felszívódnak, nem halmozódnak fel emésztési köztitermékek a bélben, amelyek táplálékforrást jelenthetnek a mikrobák számára. Ha a betegnek alacsony savasságú gyomorhurutja van, krónikus hasnyálmirigy-gyulladást vagy cholecystopancreatitist diagnosztizálnak, és a gyógyszertárban nem talál Pancreoflatot, a helyettesítő terápiához enzimeket lehet felírni. Az egyik legaktívabb enzimkészítmény, amely megakadályozza a puffadást és a fájdalommal járó puffadást, a Creon.

A Creon nagy hatékonyságú pankreatint, amilázt, lipázt és proteázt is tartalmaz. Mindezek a hasnyálmirigy-enzimek javítják a fehérjék, zsírok és szénhidrátok felszívódását a vékonybélben, és segítenek megszüntetni a krónikus hasnyálmirigy-gyulladás és az alacsony savasságú gyomorhurut bélrendszeri diszpepszia tüneteit, valamint a bélrendszeri diszpepszia fő tünetét – a puffadást és a puffadást. A Kreont hasnyálmirigy daganatoknál, idősek és idős korban az emésztés megkönnyítésére, valamint a gyomor és a gyomor-bélrendszer más szervein végzett műtétek után alkalmazzák.

Étkezés elején kell bevenni; az orvos javallatától függően a Creon más adagjai is felírhatók. A Creon 10000 mellett 25000 és 40000 egység lipáz is kapható. De általában enyhe esetekben elegendő a 10 000-es adag. A német Ratiopharm Creon cég által gyártott Creon, és a legmegfizethetőbb árajánlat – a Creon 10000 20 kapszula csomagja, amely körülbelül 300 rubelbe kerül. Az ár szempontjából legdrágább ajánlat a Creon a legmagasabb koncentrációban, 40000 egységben, amelyet súlyos hasnyálmirigy-elválasztási zavarok esetén alkalmaznak. Egy 50 kapszulából álló csomag körülbelül 1600 rubelbe kerül.

Előnyök és hátrányok

A Creon előnye, hogy különböző enzimaktivitású, különböző adagolási formákban kapható. Normális esetben a Creon 10000 elegendő a funkcionális puffadás esetén, és mind hosszú távú fenntartó kezelésre, mind rövid ideig használható. Bizonyos esetekben a Creon túladagolása hiperurikémiához, azaz a plazma húgysavszintjének emelkedéséhez vezethet, és ha a beteg köszvényes, akkor vagy meg kell szüntetni ezt a gyógyszert, vagy csökkenteni kell az adagját. De általában a Creon nagyon jól tolerálható, és rövid idő alatt teljesen megszünteti a puffadás és a puffadás tüneteit felnőtteknél. A legfontosabb dolog, amit nem szabad elfelejteni, hogy ezt a gyógyszert étkezés közben kell bevenni, és természetesen mindig követni kell a hasnyálmirigy-betegségekre ajánlott étrendet. Ne hagyatkozzon enzimkészítményekre, és ne egyen túl sok tiltott ételt: az eredmények nem biztos, hogy kiszámíthatóak.

Legjobb probiotikumok, eubiotikumok

Végül van egy olyan biológiai termékcsoport, amely különleges módon küzd a túlzott gázok és a puffadás ellen. Ezek egyszerűen versenyeznek a táplálkozási környezetért a kóros mikroorganizmusokkal, amelyek a túlzott gázképződésért felelősek. Ha egy személynek normális bélflórája van, és nincsenek jelei a kifejezett diszbiózisnak, akkor nagyon gyorsan megbirkózik a gázzal.

Használatuk nem csak betegség esetén, hanem megelőző céllal, étrend-kiegészítőként is pozitív. Fokozzák az immunitást, serkentik a szervezet nem specifikus ellenállását a bakteriális és vírusfertőzésekkel szemben, sőt, aktív daganatellenes tevékenységet is elősegítenek. Abban az esetben, ha valaki más étrendre vált, a probiotikumok és eubiotikumok felírása lehetővé teszi számára, hogy fájdalommentesen és következmények nélkül tegye meg az átállást. Mi a különbség a prebiotikumok és az eubiotikumok között?? A probiotikumok olyan anyagok, amelyek nem tartalmaznak hasznos mikroorganizmusokat, hanem csak nyomokban tartalmazzák azok létfontosságú funkcióit és egy tápközeget. Megkönnyítik a normál mikroflóra kolonizációját. Az egyik a Hilac forte. Egy ideig tartó szedés után eubiotikumok, azaz közvetlenül élő “csírák”, hasznos mikrobák írhatók fel. Milyen mikrobiális készítmények hatásosak a puffadás ellen?? Íme néhány közülük.

Hilac forte

Értékelés: 4.9

HILAK FORTE

A cseppekben kapható Hilac forte a normál bélflóra anyagcseretermékeit tartalmazza. E. coli, székletsztreptococcusok és egyes laktobacillusok által termelt speciális táptalaj. Ennek eredményeként ez a környezet védő tulajdonságokkal rendelkezik a normál mikroflórával szemben, és agresszív környezet a patogén mikroorganizmusokkal szemben. A Hilac forte szedésének hátterében sokkal gyorsabb a normál mikroflóra helyreállítása antibiotikumok, különböző akut bélfertőzések és a bélben lévő víz-só egyensúly zavarai után. A puffadás és a bélmozgási zavarok mellett a készítmény javallott a dysbacteriosis, a hasmenés és a funkcionális székrekedés, a csökkent szekréciójú gyomorhurut és a különböző allergiás bőrbetegségek kezelésére. Vegye be a Hilac Forte-t 50 cseppet étkezésenként, naponta 3-szor étkezés közben. Fontos, hogy a terméket ne hígítsuk tejjel. A kezelés időtartama 1 hónap. A Hilac forte-t a német Ratiopharm cég gyártja, és egy 100 ml-es üveg ára átlagosan 450 rubel.

Előnyök és hátrányok

A Hilac Forte finoman szabályozza a bélkörnyezetet, így akkor is alkalmazható, ha a puffadás és a felfúvódás kisebb gondot okoz. De ha a puffadás súlyos, ha a hasi puffadást fájdalom, böfögés kíséri, ha ez az állapot akut bélfertőzés és masszív antibiotikum-kezelés után következik be, amikor a bél mikroflóra teljesen gátolt, akkor a Hilac Forte csak az első, kezdeti lépés lesz a normális bélbiocenózis létrehozásában. Néhány nappal a lenyelés után meg kell kezdeni az eubiotikumok használatát, amelyeket most megvitatunk.

Linex Forte

Értékelés: 4.8

LINEX FORTE

Az egyik ilyen nagy hatóanyagú bakteriális gyógyszer a Linex Forte, amelyet a svájci Sandoz cég gyárt. 2 aktív normál mikroorganizmust tartalmaz: laktobacillusok és bifidobaktériumok. Ez a gyógyszer egy klasszikus eubiotikum, és a bél mikroflóra normalizálására szolgál. A Linex Forte magas aktivitású: minden egyes kapszula több mint száz kolóniaképző élő egységet tartalmaz. A laktobacillusok és bifidobaktériumok szaporodásának eredményeként olyan anyagokat kezdenek szintetizálni, amelyek védik a beleket a kórokozók általi szennyeződéstől, olyan enzimeket termelnek, amelyek lebontják a rostokat, zsírokat és keményítőket. Ez ráadásul megfosztja a véletlenül a bélbe került mikroorganizmusokat a tápközegtől, és a gázképződés gyorsan csökken.

A Linex Forte puffadásra és puffadásra, valamint egyéb javallatokra, naponta 3-szor egy kapszulát adjon. Ne feledje, hogy a Linex Forte-ot ne mossa le túl forró italokkal, hogy ne pusztítsa el a mikroorganizmusokat. Ugyanezen okból ne vegye be a gyógyszert alkoholtartalmú italokkal együtt. Egy csomag Linex Forte 14 kapszula átlagos ára 4-5 napig tart és 500 rubelbe kerül.

Előnyök és hátrányok

A Linex Forte hátránya a túl magas árnak tekinthető, egyébként – ez egy rendkívül aktív és kiváló minőségű termék, amely nemcsak felnőtteknél és gyermekeknél, hanem csecsemőknél is használható. Nincsenek mellékhatásai, és nincs ismert kölcsönhatása más gyógyszerekkel. Az egyetlen dolog, amit nem szabad elfelejteni – hogy az antibiotikumok és az élő szervezetek összeegyeztethetetlenek, és ha meg kell akadályozni a dysbacteriosis megelőzését, akkor célszerű először antibiotikum-kezelést végezni, majd elkezdeni a Linex Forte vagy analógjainak szedését.

Bifiform

Értékelés: 4.7

BIFIFORM

A Bifiform egy modern eubiotikum, amely a Linex Forte-tól eltérően nem tartalmaz laktobacillust, hanem a bifidobaktériumokat kiegészíti a széklet enterococcus élő kultúrájával. A Bifiform többféle, gyermekbarát adagolási formában kapható: bélsárkapszula, de létezik narancs ízű por és rágótabletta is, amelyek nagyon népszerűek a gyermekek körében. A Bifiform képes csökkenteni a diszbakteriózis tüneteit, szabályozni a puffadást, puffadást, flatulenciát, mind felnőtteknél, mind 2 év feletti gyermekeknél. A Bifiform gyógyszer szedésének szokásos rendje felnőtteknél – napi 3 kapszula, étkezéstől függetlenül. Termel Bifiform dán cég Ferrosan, és az ár egy csomag 30 kapszula, ami elégséges a kezeléshez a komplikációmentes hasi puffadás, 460 rubel.

Előnyök és hátrányok

Mivel a Bifiform egy tipikus eubiotikum, előnyei és hátrányai az egész csoportra jellemzőek. Hátránya, hogy az antibiotikumok Bififormmal együtt történő szedése csökkenti vagy teljesen hatástalanítja a gyógyszer előnyeit. Egy másik hátránya, hogy nem képes egyedül megbirkózni a súlyos puffadással, amely például a gyomornedv szekréciójának hirtelen csökkenése vagy a hasnyálmirigy alulműködése miatt következik be. Ebben az esetben fokozni kell a kezelést és más kezeléseket kell alkalmazni. De ha a puffadás epizodikus, ha az étrend megváltoztatásával vagy az étrend hibáival kapcsolatos, ha a puffadás a közelmúltbeli bélfertőzés vagy ételmérgezés miatt – a Bifiform gyorsan normalizálja a bélműködést és helyreállítja a normális gázokat

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: