A terhességi tesztek értékelése

*A szerkesztőbizottság szerint a legjobbak áttekintése. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem minősül vásárlási útmutatónak. A vásárlás előtt konzultálni kell egy szakemberrel.

A nem kívánt terhesség nagy öröm és nagy felelősség egy nő életében, különösen az első terhesség. De honnan tudod, hogy ez megtörténik-e?? Sokan nem tudják, de a szülészorvosok a terhesség megbízható jelei csak a magzati szívverés, annak mozgása vagy a magzati csontváz jelenléte az ultrahangvizsgálat során. Még az olyan tünetek is, mint a megnagyobbodott emlőmirigyek és méh, menstruáció hiányában csak valószínűsíthető jelek lennének. És azokat a tüneteket, amelyeket a fiatal lányok meggyőzőnek találnak, a szakértők általában kétesnek tartják. Ide tartozik a hányinger és hányás, a savanyúság utáni sóvárgás, a mellnagyobbodás, a megnagyobbodott has és egyéb állapotok, amelyek csak a nő személyes véleményén alapulhatnak. Vannak azonban a kereskedelemben kapható laboratóriumi terhességi tesztek. Mire alapozhatók, ha még a méh megnagyobbodása és a menstruáció eltűnése sem elég bizonyíték a terhesség megerősítésére? Egy bizonyos hormonra, a hCG-re, vagyis a humán koriongonadotropinra.

Ez a hormon már néhány órával a megtermékenyítés után elkezd termelődni, és koncentrációja másfél hónap múlva több ezerszeresére nő. A hormon jelenléte a nő vérében vagy vizeletében erős bizonyíték a terhességre. Van egy másik fajta hormon, amely különböző betegségekben – neuroendokrin tumorokban – megjelenhet a vérben, és nem csak nőknél, hanem férfiaknál is. A terhesség azonban ennek a hormonnak egy speciális formáját termeli, amelyet a különböző tesztekkel lehet kimutatni.

Ahhoz, hogy kimutatható legyen a vérében a hCG emelkedett szintje, laboratóriumi vizsgálatra van szükség. A gyógyszertárakban kapható összes terhességi teszt a hCG jelenlétét mutatja ki a nő vizeletében, és egyiket sem arra tervezték, hogy kimutassa ezt a terhességi hormont a vérben. Szabadon, vény nélkül kaphatók. Megfizethetőek, még az alacsony jövedelemmel rendelkezők számára is, nagyon könnyen használhatóak, és a tesztet otthon végezze el.

Bár minden teszt ugyanazon az elven alapul, a hormon kimutatásának módjában különböznek egymástól. Vannak tesztcsíkok, vagy csíktesztek. Tintasugaras tesztek, táblagépes tesztek és még digitális elektronikus eszközök is rendelkezésre állnak. Mi a különbség az ilyen típusú tesztek között?? Melyik a legkényelmesebb és melyik a legkedvezőbb módszer?? Végül, mennyibe kerülnek e különböző csoportok egyes tagjai? Ez a rangsor a legnépszerűbb terhességi teszteket mutatja be, csoportonként egyet-egyet. Nincs értelme felsorolni a sok különböző tesztet ugyanazon a csoporton belül, mivel a gyártó, a csomagolás és az ár enyhe eltérésein kívül alig van különbség közöttük.

A legjobb terhességi tesztek rangsora

Értékelés Helyszín termék neve ár
A legjobb szalagtesztek 4 Frautest Express 100€
A legjobb kazettás vagy tablettás terhességi tesztek 3 Frautest szakértő 150€
A legjobb tintasugaras terhességi tesztek 2 Frautest exkluzív 250€
Elektronikus digitális eszközök 1 Clearblue Digital 391€
Hogyan válasszunk terhességi tesztet

A legjobb szalag tesztek, vagy terhességi tesztcsíkok

A terhességi tesztcsíkok, vagy szalagtesztek a legegyszerűbbek a használathoz. Minden lány biztosan egy tesztcsíkot helyezhet egy tégelybe frissen felvett reggeli vizelettel a csíkon lévő jelzésig, számolja ki a szükséges másodpercek számát az utasításoknak megfelelően, vegye ki a csíkot, tartsa egy bizonyos ideig, hogy “megmutassa” a kívánt jeleket, majd nézze meg a csíkot. Ha egy piros csíkot mutat, akkor nem terhes. Ha két csíkot mutat, a terhesség bekövetkezett. Ezek a tesztek az első generációhoz tartoznak, de minden hibájuk ellenére rendkívül könnyen használhatóak és nagyon olcsók, ezért mindig keresettek. A Frautest csíkteszt egy tipikus csíkteszt annak megállapítására, hogy Ön terhes-e.

Frautest Express

Score : 4.6

Frautest Express

Ez a terhességi tesztek családja, és közülük kettő a csíktesztek családjába tartozik. Ezek műanyag terhességi tesztcsíkok. Ezek közül a legegyszerűbb a Frautest Express lenne. Ez egyetlen csík – 10 másodpercre egy tiszta vizelettartályba kell mártani, és átlagosan 4 perccel később már látható az eredmény.

A Frautest Double Control két csíkból álló készletben kerül forgalomba. Ez természetesen kényelmesebb, és úgy történik, hogy a nő ne aggódjon, ne aggódjon, és ne fusson vissza a gyógyszertárba, ne várjon másnap reggelre, hogy kapjon egy adag reggeli vizeletet, és ellenőrizze a terhesség valószínűségét még egyszer.

Olvasson tovább  15 legjobb rágógumi jogorvoslatok

A Frautestet a német Axiom cég állítja elő, a legegyszerűbb teszt – Express – 2018 szeptemberében az orosz gyógyszertárakban elérhető 50 és 99 rubel árai között. Ne feledje, hogy ez a szalag ára. A Double Control tesztcsíkokért 104 és 170 € közötti összeget kell fizetnie egy két csíkból álló csomagért.

Előnyök és hátrányok

Mint fentebb említettük, a tesztcsíkok rendkívül könnyen használhatóak, gyorsan eredményt adnak és nagyon olcsóak. Vannak hátrányai is, amelyeket sok nő fontosnak tart, és inkább a fejlettebb terhességi teszteket használja. Hátránya, hogy csak a reggeli vizeletet használjuk. Ha tehát valami rosszul sikerült, a következő vizsgálatot csak egy nap múlva lehet elvégezni, ami rendkívül frusztráló lehet. A vizelet gyűjtésére szolgáló tartályra van szükség. Lehet, hogy nem elég világos ahhoz, hogy a szalagot a megfelelő jelig mártogassa. Végül kicsúszhat a kezéből, és újabb 24 órát kell várnia. Végül is elég pontosan be kell tartania az ajánlásokat, és ha akár alul-, akár túletetés történik, akkor helytelen eredményt kaphat. Végezetül, az ilyen típusú terhességi tesztekben a koriongonadotropinnal reagáló reagens vagy műanyagra, vagy legrosszabb esetben papírhordozóra adszorbeálódik, és ez nem a legjobb módja a reagens rögzítésének, amely elveszítheti aktivitását, ha nem megfelelően tárolják.

A legjobb kazettás vagy tablettás terhességi tesztek

Ezek a terhességi tesztek második generációsak. A hatásmechanizmus pontosan ugyanaz, de az alkalmazás módja megváltozott. A tesztcsík már nem a kezében van, hanem egy speciális, műanyagból készült tablettában. Ebben a műanyag csomagolásban speciális ablak alakú rések vannak. Az egyikbe reggel vizeletet csepegtetünk, majd az szétterül a csíkon, és a második ablakban megjelenik az eredmény. Ennek a kis módosításnak az ára, amely kényelmesebbé teszi a használatát, és nem igényel sok vizeletet, már jelentősen magasabb, mint a szalagcsíkoké.

Ennek ellenére vizeletet kell gyűjtenie. A kazettás tesztcsomaghoz egy speciális műanyag tartály tartozik. A reggeli vizeletet is használják, mivel abban a legmagasabb a koriongonadotropin koncentrációja. Általában egy cseppentővel (szintén a készletben található) 4 csepp vizeletet kell a megfelelő ablakba cseppenteni. Várnia kell néhány percet, majd el kell olvasnia az eredményt. Ha egy csíkot lát, akkor nem terhes, de ha két csíkot lát, akkor terhes.

Ezzel a módszerrel elkerülhető, hogy ujjaival megérintse a szalagot, amely nemcsak a bőrzsír nyomai lehetnek, amely mindig jelen van az ujjakon, hanem különböző felesleges anyagok is. Ez nagyobb érzékenységet eredményez, bár nem túlságosan jobb, mint a tesztcsík. Alapvetően ugyanazok a csíkok, mint itt, csak a véletlen szennyeződések elkerülése érdekében. Mindazonáltal a kazettás tesztek lehetővé teszik a terhesség jelenlétének megbízható kimutatását már 3 nappal a menstruáció kezdete előtt, és nem csak akkor, ha késik, ha az érzékenységük 10-15 mMe /ml.

Frautest szakértő

Értékelés: 4.7

Frautest szakértő

A kazettás tesztre példa a Frautest második generációja, a Frautest Expert. Használata képes kimutatni a gonadotropin jelenlétét a vizeletben, ha annak koncentrációja meghaladja a 15 mMe/ml-t. Nagy érzékenységű. A teszt helyes használata esetén a jelenlegi pontosság akár 99%-os vagy még magasabb is lehet. A második csík fényereje a hormonok koncentrációjától függ. De még egy második csík esetében is, még ha nagyon halványnak tűnik is, ha a szem számára még mindig észrevehető, ez azt jelenti, hogy új élet van. Ezt a tesztet ugyanaz a német cég készíti. Egy kazetta ára 130 és 220 rubel között mozog.

Előnyök és hátrányok

A csíkteszt előnye a kissé nagyobb érzékenység (a csomagolt csík miatt) és az egyszerű használat. A készlet mindent tartalmaz, amire szüksége van, így nem kell saját üvegeket és egyéb anyagokat beszereznie. Nem sokan számolnak be róla, de a kazettás teszt használatával a reggeli vizelet egy részét megspórolja, mivel csak néhány cseppet vesznek belőle. A maradékot szükség esetén elemzésre lehet vinni.

Hátrányai a meglehetősen magas költségek, amelyek majdnem négyszer magasabbak, mint ugyanannak a tesztnek az ára egyszerű csík formájában. Nincs minőségi változás a tesztelési folyamatban és a felfogásban, csak a “konstrukcióban”. A hordozó ugyanaz a csík, amelyen ugyanazok a reagensek vannak, és a szem ugyanazt a két vonalat értékeli. Így kétségtelenül többet kell fizetnie a kényelemért.

Olvasson tovább  7 legjobb folyékony vitaminok

Egyesek azonban nem így gondolják, és joggal gondolják, hogy a szalag speciális tablettába csomagolása egy ravasz marketingfogás, mivel az előállítási költség csak kis mértékben nőtt, míg a kiskereskedelmi ár a többszörösére emelkedett. Néhány nő panaszkodik, hogy szokatlan és kényelmetlen egy bizonyos számú vizeletcseppet egy kis ablakba csepegtetni. Fennáll a veszélye annak, hogy néhány extra cseppet teszünk bele, és túlnedvesítjük a tesztcsíkot. Az is kellemetlen, hogy még mindig a reggeli vizeletmintát kell használni. Bizonyos szempontból ez még bonyolultabb, mint a tesztcsík használata. Végül csak bele kell mártani a vizeletbe, tartani és eltávolítani. Itt korán reggel fel kell kelnie, még mindig félig alvó állapotban, hogy kitalálja, melyik ablakot kell alkalmazni a folyadékot, pontosan meg kell mérnie a cseppek számát jó fényben.

A legjobb tintasugaras terhességi tesztek

Vannak harmadik generációs terhességi tesztek, amelyek egyszerűsíthetik az eredmény megszerzésének folyamatát, bár ugyanazokon a fizikai elveken alapulnak. Ezeket tintasugaras teszteknek nevezik. Itt szinte minden funkciót tökéletesítettek. Nem kell összegyűjtenie a vizeletet, nem kell sehova sem dobnia, és nem kell három percnél tovább várnia. Ahhoz, hogy eredményt kapjon, csak a vizeletáram alá kell helyeznie a tesztkészüléket. Ez még annál is egyszerűbb, mintha egy sugárhajtást egy befőttesüvegbe irányítanál. A gyűjtőeszköz egy szálas részből áll, és e szálak mentén a felületi feszültség törvényei szerint a vizelet felfelé áramlik, tulajdonképpen arra a helyre, ahol a reagens található. A vizeletben lévő gonadotropin szilárdan kötődik a reagenshez, megváltoztatva annak színét. A Jet teszt az egyik legérzékenyebb és leggyorsabb. Mindössze két-három perc alatt választ kaphat. A Frautest Exclusive egy példa egy ilyen csepptesztre.

Frautest exkluzív

Score : 4.8

Frautest exkluzív

Talán megfelel a nevének: Exkluzív. Ez tényleg egy nagyon jó tesztrendszer, amely kényelmes és higiénikus. A teszt olyan egyszerű, hogy valószínűleg nem szükséges leírni ezt a kis rózsaszín henger, amely nagyon hasonlít a rúzs csomagolásához. Nincs szükség vizeletgyűjtésre, és a tesztet bárhol elvégezheti, ahol lehetősége van WC-re menni. Nagyon érzékeny, és egyes jelentések szerint 3 vagy akár 4 nappal a menstruáció esedékessége előtt megerősítheti a terhességet. A kupak eltávolításával és a vizeletáram alá helyezésével egyszerűen ki kell engednie a teszt fogadó végét. Ezután várjon 2 percet, és figyelje meg. Ha két vonalat lát, akkor teljes termékenységre számíthat.

Előnyök és hátrányok

Az összes tintasugaras teszt nagy előnye a könnyű használat, elvégre, ha valamit a vizeletáram alá teszünk, félálomban lehet… De ami a legfontosabb, hogy nem kell reggelente a mosdóba menned. A csepptesztek lehetővé teszik, hogy nagy érzékenységük miatt a nap bármely szakában kivont vizeletben meghatározzák a koriongonadotropint. Ha nincs kedve korán reggel felkelni, teljesen rendben van, hogy akkor csinálja meg a tesztet, amikor kedve tartja. A teszt egyetlen negatívuma tehát a költségek. Egyetlen vizeletvizsgálatra tervezett tesztrendszer 230-370 rubelbe kerül – ami 6-szor drágább, mint a legegyszerűbb terhességi teszt.

Elektronikus digitális eszközök

Egy tintasugaras tesztnél kifinomultabbat nem is lehetne létrehozni. De a tudomány halad előre, és most a legfejlettebb, kényelmesebb és még fejlettebb elektronikus digitális terhességi tesztek egy sor további opcióval hívhatók a piacon. Az egyik ilyen teszt a Clearblue Digital, amelynek időbeosztása hetekig tart.

Clearblue Digital

Értékelés: 4.9

Clearblue Digital

Ez a teszt nem csak a terhesség jelenlétét mutatja ki, hanem lehetővé teszi a terhesség időtartamának meghatározását hetekben. Valójában egy hozzáértő nő számára, aki érti a saját fiziológiáját, nem nehéz ezt megtenni. De nem is lehetne egyszerűbb megtudni, hogy terhes vagy-e, és tudni, hogy mikor vagy terhes. A teszt pontossága több mint 99%, amennyiben a rendszert nem a várható menstruációs nap előtt használják. És a fogantatásból számított terhességi kor pontossága, bár valamivel alacsonyabb, szintén 90%-nál magasabb. Ha csak az első minőségi tesztet használja, akkor azt még a menstruáció esedékessége előtt 5 nappal is ajánljuk.

Ez a teszt úgy néz ki, mint egy elektronikus hőmérő, folyadékkristályos képernyővel és abszorbens hegyével. Egyszerűen távolítsa el a tesztkupakot, és tartsa az abszorbens hegyet 5 másodpercig a vizeletfolyam alatt. Természetesen, ha kívánja, a vizeletet egy tiszta edénybe gyűjtheti előzetesen, és a szondát is beleteheti. Egyébként ugyanez a technika alkalmazható tintasugaras tesztre is, ha valaki úgy gondolja, hogy ez kényelmesebb.

Olvasson tovább  15 legjobb orrspray allergia

A teszt után tegye a készüléket egy sima, vízszintes felületre, és várjon három percet, amíg a homokóra villog a képernyőn. 3 perc elteltével elolvashatja a kész tesztet. Ahelyett, hogy a csíkokat nézné, egyszerűen elolvashatja a címkéket, pl. “terhes 2-3” vagy “nem terhes”. Magától értetődik, hogy az első esetben a számok hetekben kifejezett terhességi kort jelentenek.

Előnyök és hátrányok

Miután minden lehetséges előnyt elnyelt, ez a teszt nem nélkülözi a saját hiányosságait. Az előnyök közé tartozik a könnyű használat, nem kell korán reggel felkelni és vizeletet gyűjteni egy edénybe, nem kell pipettával csepegtetni és mérni, és megnézni a csíkok számát. A készülék mindent megtesz Ön helyett, Önnek csak a tesztet kell elvégeznie az Ön számára megfelelő időben és helyen. Milyen hátrányai vannak ennek a tökéletes tesztnek? A legfontosabb dolog a terhességi kor kiszámítása. A szoftver ezt egy 28 naptári napos standard ciklus alapján határozza meg. Ha egy nőnek más a ciklusa, ami valamivel több vagy valamivel kevesebb, akkor a készülék enyhe hibát fog adni. Ez a hiba annál kisebb, minél rövidebb a terhesség időtartama. A második hátrány, amely az elektronikus vizsgálat előnyeinek kiterjesztése, az ára. A Clearblue elektronikus teszt csomagonkénti ára 2018 augusztusában 380 és 560 rubel között mozog. Természetesen kár felismerni, hogy ezt az eszközt csak egyszer használják, különösen azért, mert nagyon hasonlít egy digitális hőmérőhöz, amelyet hosszú ideig lehet használni. oktatás 1 A készüléket csak egyszer kell használni. És természetesen nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy minél összetettebb az eszköz, annál nagyobb a kockázata annak, hogy valami elromlik a legváratlanabb helyen. Van még egy hátrány, amit sokan furcsának találhatnak. Ha a nő nem tud sem írni, sem olvasni, vagy a latintól eltérő nyelven beszél, például arabul vagy kínaiul, akkor nem fogja tudni elolvasni az eredményeket.

Hogyan válasszunk terhességi tesztet

Terhességi teszt kiválasztása

Ez a rangsor a különböző generációk legnépszerűbb terhességi tesztjeit írja le. Természetesen a nő maga választja meg, hogy melyik tesztet vásárolja meg, és hogy szüksége van-e rá egyáltalán. Mindig ellenőrizze a gyógyszertárban a lejárati időt, és nem számít, hogy tesztcsíkot vagy elektronikus készüléket választ. Ha késik, az eredmény bármi lehet. Ne vásároljon és “kifejezés” teszteket, amelyek egy-két hónap múlva lejárnak. Elméletileg rendben lehetnek, de ha a tárolási szabályok hibásak, az eredmény nem biztos, hogy megfelel az igazságnak.

A nőnek tudnia kell azt is, hogy a közösülés utáni napon, vagy akár két nappal később nincs értelme használni a tesztrendszert. Igen, igaz, hogy a hormonszintek az első nap folyamán emelkedni kezdenek, de csak körülbelül egy hét után, amikor az embrió szilárdan megtelepedett a méh üregében, és a chorion vagy a kezdetleges placenta kezd kialakulni, van értelme terhességi teszteket használni, de nagy érzékenységgel. oktatás 1 A terhességi teszteket a méhben kell elvégezni.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy ha a tesztet nagyon korán, például a nemi közösülés utáni ötödik napon végzik el, és a teszt nem erősíti meg a terhességet, akkor néhány nappal később újra kell tesztelni. Ha nagy érzékenységű teszteket használ, már egy hét alatt kimutathatja a terhességet. A küszöbérték 10mMe/ml. Az ilyen tesztek nagyon érzékenyek. Ha vásárol egy tesztet, és azt olvassa az utasításokban, hogy az érzékenysége 20 vagy 25 egység, ez azt jelenti, hogy ez a teszt csak akkor használható, ha a menstruáció legalább egy nappal késik. Az időszak előtt egy ilyen teszt nem mond semmit.

Végül a legfontosabb dolog, amit minden nőnek meg kell tennie. Ha a terhességet a tesztek bármelyikével kimutatják, az azt jelenti, hogy sürgősen jelentkeznie kell a terhesgondozóban. A terhes nő korai ellenőrzése nagyon fontos a méhen kívüli terhesség kizárása érdekében. Végül is a tesztrendszer soha nem fogja megmondani, hogy az embrió a méh üregében vagy a csőben van-e. Ilyen esetben ez a terhesség súlyos szövődményekkel járhat. Ne feledkezzünk meg a régi, jól bevált módszerekről. Tehát a menstruáció utáni harmadik vagy negyedik napon célszerű megmérni az alaphőmérsékletet, és ha nyugalomban meghaladja a 37 fokot, ez a tény is megerősíti, hogy a terhesség bekövetkezett.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: