10 legjobb légzésfigyelő készülék

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, és nem minősül reklámnak vagy vásárlási ajánlásnak. Vásárlás előtt konzultáljon szakemberrel.

A jelenlegi közlekedési helyzet egyre inkább megköveteli a járművezetőktől az óvatosságot és a gyors reagálást. Ilyen állapotban ittasan a volán mögé ülni súlyos következményekkel jár, különösen másokra nézve. Még a szervezetben lévő alkoholkoncentráció enyhe túllépése is képes kegyetlen tréfát űzni: annak valószínűsége, hogy az utakon megállítanak a rendfenntartók, büntetést kell fizetni és elveszítik a jogosítványt, nem éri meg az alkoholtartalmú ital extra adagját.

Az Expertology magazin szerkesztősége összeállított egy speciális rangsort a 10 legjobb légzésfigyelő készülékről, 3 fő kategóriába sorolva őket. A lista összeállításának szempontjai a következők voltak:

 1. a felhasználók visszajelzései az eszközök használatáról;
 2. szakértői vélemény;
 3. műszaki adatok;
 4. minőségi paraméterek
 5. költségparaméterek.

A legjobb alkoholszondák rangsora

Jelöléshelytermék neveár
Legjobb professzionális Alcolock1Drager Alcotest 551034 900€
2META 02 spektrofotometria14 900€
3AlcoHunter Professional X10 990€
A legjobb félprofi alkoholszondák1Dingo E-0108 900€
2ALCOSCAN AL-11009 900€
A legjobb személyi légzésfigyelő készülékek1Alcogran AG-1005 200€
2Dingo AT-10004 400€
3AT550 felügyelő3 150€
4SITITEK PRO22 840€
5Delta AT-6001 955€

Legjobb professzionális Alcolock

A professzionális alkoholszondák a szakhatóságok és kórházak által használt legfejlettebb eszközök az emberi szervezetben lévő alkohol mérésére. A legerősebb és legérzékenyebb érzékelőkkel vannak felszerelve, és a diagnosztika és az adatátvitel céljából PC-hez csatlakoztathatók. Ezek az alkoholszondák többe kerülnek, mint az összes többi, és nagyobb méretűek.

Drager Alcotest 5510

Értékelés: 4.9

Drager Alcotest 5510

A professzionális alkoholszondák kategóriájában a Drager Alcotest 5510 az élen jár, amely 0-4,44 ppm között mér. A META 02-vel ellentétben itt a kilélegzett levegőben lévő alkoholgőzök koncentrációjának meghatározására szolgáló, általunk már ismert elektrokémiai módszert alkalmaznak, amely meglehetősen nagy pontosságú.

A Drager Alcotest 5510 különbözik a versenytársaktól kényelmes teste és kellemes megjelenése, valamint viszonylag kis súlya: 0,2 kg. Az érzékelőt mindössze 20 másodpercig tart előkészíteni az első mérésre, és mindössze 3-4 másodperc fújás elegendő az érték regisztrálásához. A modell képes megjegyezni az utolsó 10 mérést is. Az egyetlen probléma az, hogy minden más dolog egyenlő, és nem a leggazdagabb konfiguráció, költsége 34 ezer rubel. Minden tekintetben túlárazott.

Előnyök

 • ergonomikus ház, alacsony súly;
 • Széles mérési tartomány;
 • Mindössze 20 másodperc alatt az Alcolock készen áll az első mérésre;
 • -5 Celsius-fokos hőmérsékleten is működik.

Hátrányok

 • Indokolatlanul magas ár.

META 02 spektrofotometria

Értékelés: 4.8

META 02 spektrofotometria

Spektrofotometriás légzésfunkciómérő speciális célokra, kibővített funkcionalitással és a kapott adatok feldolgozásához szükséges PC-hez való csatlakoztatás lehetőségével. Nincs korlátozva a napi mérések száma, mivel az eredmények kinyerésének módszere nem igényel gyakori kalibrálást, és drasztikusan csökkenti az érzékelő élettartamát.

A META 02 0,001%-os pontossággal méri a kilélegzett alkohol koncentrációját a 0-3 ppm tartományban. Ugyanakkor a készülék működésének előkészítése 210 másodpercet vesz igénybe – ez a legrosszabb mutató az egész értékelésben. A készülék másik hátránya a 400 grammos súlya és a nem a legkényelmesebb burkolat. Általánosságban elmondható, hogy az Alcolock megkérdőjelezhető, de kiváló munkát végez.

Előnyök

 • a mért értékek nagyfokú pontossága;
 • A napi mérések száma nem korlátozott;
 • 0 °C alatti hőmérsékleten is működik
 • 10 szájrész a készletben.

Hátrányok

 • 400 gramm súlyú;
 • 210 másodperc várakozási idő az első használat előtt.

AlcoHunter Professional X

Score : 4.7

ALCOHUNTER PROFESSIONAL X

Ritka eset, amikor egy professzionális Alcolock olcsóbb, mint egy félprofi modell. Ennek oka, hogy az AlcoHunter Professional X nem csatlakoztatható számítógéphez vagy más rendszereszközhöz. A műszaki mutatók azonban rendben vannak: az alkoholkoncentráció mérési tartománya 0 és 5 ppm között van, százas lépésekben. A készülék naponta akár 140 mérést is támogat, ezért speciális szolgáltatásokhoz is rendelhető.

Az AlcoHunter Professional X előkészítése 190 másodpercet vesz igénybe…ez nem a legrosszabb mutató a rangsorban. A fúvási idő nem ilyen egyértelmű: a pontos eredmény eléréséhez a fúvókát 9 másodpercig kell fújni (!) és állandó intenzitással. 5 tippet és 2 AAA elemet tartalmaz, és ez a kiegészítő alap vége.

Előnyök

 • Elfogadható ár egy professzionális alkoholszondás készülékért;
 • Naponta akár 140 mérés;
 • alacsony mérési bizonytalanság.

Hátrányok

 • 9 másodperc fújási idő szükséges az eredményhez;
 • 190 másodperc az érzékelő előkészítéséhez az első méréshez;
 • nincs PC csatlakozó port.

A legjobb félprofi alkoholszonda

A félprofesszionális alkoholszondák a személyi és a professzionális készülékek között helyezkednek el, és mindkét típus előnyeit kihasználhatják. Az ilyen készülékek kompaktabbak, olcsóbbak és gyorsabban adnak eredményt, mint a proalkométerek. A mérési pontosság és a teljeskörűség azonban sokkal jobb, mint az egyedi légzésfigyelő készülékekben.

Dingo E-010

Értékelés: 4.9

Dingo E-010

Az ALCOSCAN AL-1100 készülékkel ellentétben a Dingo E-010 alkoholszondás készülék a beépített kijelzőnek köszönhetően lehetővé teszi az értékek számokban történő ellenőrzését. 0 és 4 ppm közötti tartományban mérhető 0-40 Celsius fokon, egy század pontossággal. De nem ez a lényeg: a vizsgált termékek közül először van olyan, amelyik számítógépekhez vagy telefonokhoz csatlakozik.

A Dingo E-010 szép, ergonomikus házban készült, könnyen megfogható egy kézzel. Súlya mindössze 100 gramm, és méretei nem különböznek túlságosan a személyes alkoholszondáktól. Akár 5 szájrész is tartozék lehet, az áramellátásról pedig 2 AAA elem gondoskodik.

Előnyök

 • Lehetőség a PC-hez és telefonhoz való csatlakozásra;
 • Könnyű és praktikus ház;
 • nagy mérési pontosság (0,01 ppm-ig);
 • elektrokémiai elemzési módszer;
 • 5 darab szájkosarat tartalmaz.

Hátrányok

 • magas ár.

ALCOSCAN AL-1100

Értékelés: 4.8

ALCOSCAN AL-1100

Félprofesszionális, speciális célú, analóg jelekkel működő félvezetős légzésfigyelő készülék. Különlegessége a digitális kijelző hiánya, amely helyett 3 figyelmeztető lámpa van. Ezért az ALCOSCAN AL-1100 készülékkel nem lehet pontosan meghatározni a vérben lévő alkohol mennyiségét. Ha a vizsgált személy vérében nincs alkohol, a zöld lámpa a nulla jel alatt világít. Ha alkohol van jelen, de az elfogadható határértékeken belül, a lámpa kigyullad Low. Ha a koncentrációk elérik a tiltott értékeket, azt a piros jelzés jelzi.

Az ALCOSCAN AL-1100 készenléti ideje az első méréshez 120 másodperc, ami nem a legjobb mutató a maga nemében. A fúvási idő azonban 2 másodpercre korlátozódik, amely alatt az érzékelőnek van ideje megfelelő értékelést adni. Minőségét tekintve a készülék nem rossz, de az ár nem felel meg az elrendezésnek és az alapfunkciók számának.

Előnyök

 • Vizuális jelzés 3 dióda alapján;
 • minimális fújási és szállítási idő;
 • egyszerű és robusztus kialakítás;
 • 10 másodperces szünet az újbóli tesztelés előtt.

Hátrányok

 • magas költségek;
 • képtelenség a vérben lévő alkoholkoncentráció mértékének pontos megállapítására;
 • 120 másodperc előkészítési idő az első méréshez.

A legjobb személyes légzésfigyelő készülék

Személyes Alcolock – olcsó és kompakt eszköz személyes használatra, amely lehetővé teszi a vérben lévő alkoholkoncentráció azonnali meghatározását. Rendszerük félvezető érzékelőkkel működik, és meglehetősen nagy mérési pontosságot biztosít (de nem pontosabb, mint a professzionális eszközök). Ezek az eszközök kevesebbe kerülnek, és bármelyik nagyobb hardverüzletben kaphatók.

Alcogran AG-100

Értékelés: 4.9

Alcogran AG-100

Az Alcogran AG-100 a legpontosabb Alcolock a piacon lévő összes változat közül. Mérési bizonytalanságban szinte összehasonlítható a professzionális eszközökkel, de az értékelés összetettsége és a működési funkciók száma nem teszi lehetővé, hogy túllépje a személyes Alcolock határait.

Az Alcogran AG-100 mérési tartománya rendkívül kicsi, mindössze 0 és 1 ppm között van, mégis ezredrész pontosságú. Általában még ez a tartomány is elegendő a mérgezés mértékének és a vezetési képességnek a meghatározásához. Az első teszt előkészítése mindössze 10 másodpercet vesz igénybe, míg a második teszt 1 perc múlva indítható. A további funkciók közül nincs semmi különleges kiemelni való, kivéve a készenléti automatikus kikapcsolást és az akkumulátor töltöttségi szintjének kijelzését.

Előnyök

 • 0,001 ppm pontossággal;
 • Naponta legfeljebb 7 mérést támogat;
 • Mérhető BAC és mg/l értékben;
 • 5 darab szócső tartozék.

Hátrányok

 • magas ár.

Dingo AT-1000

Score : 4.8

DINGO AT-1000

Elektrokémiai alkoholszonda fúvókával a mérésekhez, amely eredeti kialakítással és kényelmes kijelzővel rendelkezik, háttérvilágítással. Az alkoholt 0 és 4 ppm közötti tartományban méri, egységnyi pontossággal, ami miatt joggal tartják az egyik legjobbnak a személyi eszközök szegmensében.

A Dingo AT-1000 esetében az első mérés előtti előkészítés 35 másodperc, és az eredmény (a tisztítási idővel együtt) 22 másodperc múlva jelenik meg. A készülék egyik jellemzője a “megtévesztés elleni” funkció, amely a mérés megismétlését javasolja a tesztalany nem elég erős kilégzése esetén. A tesztek száma akár 1000 is lehet az akkumulátor újratöltése nélkül, de a készülék 500 futtatásonként ellenőrzést igényel.

Előnyök

 • Mérési pontosság 0,01 ppm-ig;
 • 3 év garanciális szolgáltatás;
 • Kellemes, ergonomikus ház és háttérvilágítású kijelző;
 • hamisítás elleni funkció, amely lehetővé teszi, hogy csak érvényes adatokat fogadjon.

Hátrányok

 • magas ár.

AT550 felügyelő

Értékelés: 4.7

ELLENŐR550

Nagyobb teljesítményű alkoholszondás készülék személyes használatra, amely félvezető helyett elektrokémiai érzékelőt használ. Ez a tényező kevéssé befolyásolta a termék árát, de érezhetően növelte képességeit. A vérben lévő alkohol mennyisége 0 és 4,4 ppm között mozog, ami több mint 2-szer magasabb, mint elődeié.

Az Inspector AT550 egy kicsit nehezebb (51 gramm) és 2 AAA elemmel rendelkezik. Az érzékelő első mérésre való felkészítéséhez szükséges idő 35 másodperc, az ellenőrzések közötti várakozási idő pedig 120 másodpercre nő. De a készülék firmware-ében nincsenek extra funkciók, csak hang és vizuális jelzés, de automatikus kikapcsolás az akkumulátor töltöttségi szintjének kijelzésével.

Előnyök

 • Nagy pontosságú elektrokémiai mintaelemzési módszer
 • Mérések 4,4 ppm-ig;
 • Kényelmes átváltás mg/l-re;
 • Hangjelzés és automatikus kikapcsolási funkció.

Hátrányok

 • 500 mérés után kötelező szervizüzemi kalibrálás szükséges.

SITITEK PRO2

Értékelés: 4.6

SITITEK PRO2

A híres SITITEK légzésfigyelő készülék számos további funkcióval rendelkezik. Szoftvere nemcsak automatikus kikapcsolási és alacsony akkumulátor-jelzési funkciókat tartalmaz, hanem időzítőt és órát is, teljes értékű ébresztőórával. A szilárdtest-berendezés 1,9 ppm-ig méri az alkoholszintet 0,1-es lépésekben, és a méréseket BAC-értékre tudja konvertálni. A vizsgálat végét csak szemrevételezéssel, a mérési eredmények megjelenítésével jelzi.

A SITITEK PRO2 üresen csak 45 grammot nyom. 2 AAA elemmel működik. Az első mérés közvetlenül az érzékelő bekapcsolása után, 5 másodpercig tartó fújással végezhető el. A következő méréshez legalább 60 másodpercet kell várni, hogy az áramkörnek legyen ideje kiüríteni a benne lévő maradék levegőt.

Előnyök

 • Elég pontos a szervezetben lévő alkoholszint kimutatásához
 • Rengeteg további funkció: ébresztőóra, időzítő és óra;
 • Viszonylag alacsony ár;
 • Az első mérést közvetlenül a bekapcsolás után lehet elvégezni.

Hátrányok

 • Nincs hangjelzés a mérés végéről.

Delta AT-600

Értékelés: 4.5

DELTA AT-600

Standard félvezető alkoholszonda egyéni használatra, 0 és 2 ppm közötti alkoholkoncentrációt mér a kilélegzett levegőben. 0 és 40 Celsius-fok közötti hőmérséklet-tartományban működik, és akár 10 mérési eredményt is tárolhat.

Mivel a Delta AT-600 rendszer riasztja a rendszert, hangjelzést és vizuális jelzést használ – a teszt eredménye egy kis kijelzőn jelenik meg. Több mint 20 másodpercig tart, amíg a készülék elindítja a mérést, és a megbízható eredményhez 5 másodpercig folyamatosan rá kell lélegezni az érzékelőre. Az Alcolock kényelmes fogást biztosít, és súlya kevesebb, mint 40 gramm. Kiváló választás, több száz járművezető ajánlotta.

Előnyök

 • alacsony költség;
 • automatikus kikapcsolási funkció;
 • van egy alacsony töltöttségi szint jelző;
 • 4 fúvószárat tartalmaz;
 • kényelmesen illeszkedik a kézbe a burkolat speciális formájának köszönhetően.

Hátrányok

 • rövid USB kábel mellékelve.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: