A 15 legjobb lézeres multifunkciós készülék

*A szerkesztők szerint a legjobbak áttekintése. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem minősül vásárlási ajánlásnak. A vásárlás előtt konzultálni kell szakemberrel.

Az MFP – vagy úgynevezett “multifunkciós eszköz” – nyomtatót, szkennert és fénymásolót kombinál. Tökéletes otthoni vagy kis irodai használatra.

Az MFP-k lehetnek lézeres vagy tintasugaras készülékek. Ez utóbbi nem a legköltséghatékonyabb megoldás, mivel drága és sok tintát fogyaszt. Ezért jobb, ha lézeres többfunkciós nyomtatókat használnak az irodában.

Ezért értékeltük a 15 legjobb lézeres multifunkciós nyomtatót, amelyek nagyszerű megoldást jelentenek az irodában és az otthonában egyaránt, különösen akkor, ha a készüléket széles körben kívánja használni.

Hogyan válasszon MFP-t

A többfunkciós nyomtató kiválasztásakor érdemes a következő paraméterekre figyelni:

 1. Szín;
 2. Nyomtatási sebesség;
 3. Kompatibilis papír;
 4. szkennelési minőség;
 5. A kapcsolat típusa.

Az MFP nyomtatási felbontása általában irodai és otthoni használatra optimalizált. Ez azt jelenti, hogy optimális fekete-fehér és színes dokumentumokhoz, de nem olyan jó fotókhoz és más nagy sűrűségű képekhez.

Színes

Megkülönböztetünk színes és monokróm (fekete-fehér) többfunkciós nyomtatókat. Többszínű képeket nyomtathat az elsőkre. A színes lézeres multifunkciós készülékek azonban viszonylag drágák.

A fekete-fehérek olcsóbbak, de csak szürkeárnyalatban tudnak nyomtatni.

Nyomtatási sebesség

Ez a paraméter három különálló paraméterből áll: bemelegedési idő, első oldal kimeneti ideje és nyomtatási sebesség. Irodai használatra a legjobb, ha olyan készüléket vásárol, amely körülbelül 1-1 perc alatt felmelegszik és kinyomtatja az első oldalt.5 perc. Otthoni használatra ez nem jelent nagy különbséget.

Kompatibilis papír

Ez nemcsak a papírtípusra, hanem a forrásanyag méretére is vonatkozik. Ha nehéz papírra kíván nyomtatni, ajánlott olyan többfunkciós nyomtatót vásárolni, amely 350 gramm/négyzetméter sűrűségű vagy annál nagyobb anyagokat képes kezelni.

Hasonlóképpen meghatározza a kompatibilis papírméretet. Ha csak szabványos A4-es papírt kíván nyomtatni – szinte bármelyik multifunkciós készülék megteszi. A3-as mérethez A3-kompatibilis többfunkciós nyomtatóra van szüksége, ezek a készülékek A4-es méretre is képesek nyomtatni.

Ha matricákra, borítékokra, címkékre stb. kíván nyomtatni.. – ezt is figyelembe kell venni az MFP kiválasztásakor.

Egyébként a maximális nyomtatási méret általában megegyezik a maximális beolvasási mérettel. Azaz az A4-es kompatibilis MFP-k A4-es méretű lapokra, az A3-as kompatibilis MFP-k pedig A3-as méretű lapokra tudnak szkennelni.

Beolvasás minősége

Ez a dimenzió határozza meg a beolvasott dokumentumok szemcsézettségét. Az MFP standard szkennelési minősége 600×600 dpi, ami elegendő az irodai vagy otthoni feladatok túlnyomó többségéhez.

Ha azonban fényképeket, részletgazdag dokumentumokat vagy képeket szeretne beolvasni a többfunkciós készülékbe, érdemes nagyobb felbontású készüléket keresnie.

Vegye figyelembe, hogy a 6400×9600 dpi-hez hasonló “térbeli” számokat általában extrapolációval – a pixelek számának szoftveres növelésével – érik el, és valójában nem javítják a képminőséget. De az elektronikus másolat “súlya” több száz és ezer megabájtra nő.

Milyen típusú kapcsolat

Háromféle kapcsolat létezik – vezetékes kapcsolat a számítógéphez, vezetékes hálózat, vezeték nélküli hálózat. Az előbbi kényelmes az egy számítógép egy MFP módszerhez, míg egy MFP hálózati MFP-ként való beállítása meglehetősen bonyolult folyamat.

Vezetékes és vezeték nélküli hálózati kapcsolat – kényelmes megoldás, ha több számítógépről kell nyomtatni az MFP-ről. A kapcsolat típusában különböznek. Az előbbi egy szabványos Ethernet hálózati kábel csatlakoztatását jelenti az MFP-hez, míg az utóbbi a Wi-Fi hálózathoz csatlakoztatja azt.

Melyik multifunkciós készülék jobb a tintasugaras vagy a lézeres?

Paraméter

Tintasugaras multifunkciós nyomtató

Lézeres többfunkciós nyomtató

Maga a készülék ára

Alacsony (1-1-től.5 ezer rubel)

Magas (5-6 ezer rubeltől)

Egy otthoni vagy kis irodai multifunkciós nyomtató kazettakapacitása

200-500 oldal

1000-2000 oldal

A patronok ára

Magas (a többfunkciós nyomtató költségeihez hasonló)

Alacsony

1 A4-es lap nyomtatási költsége

Akár 2 rubel alacsony töltöttséggel

Akár 30 ppm alacsony töltés esetén

Rendszeres karbantartás

Igen, nyomtatófej fúvóka fúvást igényel

Nem

Minőségi színes nyomtatás

Magas (jó árnyalatátvitel)

Átlagos

Működés sebessége

Alacsony

Magas

Újratöltő patronok

Nem támogatott

A legtöbb minősített modell támogatja

A lézeres többfunkciós nyomtató tehát tökéletes megoldás a gazdaságos nyomtatáshoz. Ha azonban fényképeket, képeket vagy grafikákat kell kiadnia, akkor jobb, ha tintasugaras készüléket használ.

A legjobb lézeres multifunkciós készülékek

Értékelés Helyszín Név Ár
A legjobb fekete-fehér lézeres multifunkciós készülékek otthoni és kis irodák számára 4

M6500, fekete

15 192 €
3 HP LaserJet Pro MFP M28w 10 573 €
2 DCP-1612WR 13 886 €
1 DCP-L2520DWR, fekete 18 680 €
A legjobb színes lézeres multifunkciós készülékek kis irodák és otthoni irodák számára 4 Canon i-SENSYS MF641Cw, fehér/fekete 26 790 €
3 Ricoh SP C261SFNw, fehér/fekete 26 390 €
2 Epson L850 29 696 €
1 KYOCERA ECOSYS M5521cdw, fehér 37 005 €
A legjobb színes lézeres multifunkciós készülékek közepes és nagy irodák számára 3 Kyocera Ecosys M5526cdw 58 730 €
2 Xerox Versa

 • nk C405DN, fehér/kék
 • 46 980 €
  1 OKI MC853dn, fehér/fekete 122 300 €
  A legjobb fekete-fehér multifunkciós készülékek közepes és nagy irodák számára 4 Xerox WorkCentre 3335, fehér/kék 30 509 €
  3 HP LaserJet Pro MFP M426fdn, fehér 39 200 €
  2 Kyocera Ecosys M4125idn 86 630 €
  1 HP LaserJet Enterprise 700 M725dn, fekete/fehér 270 820 €

  A legjobb fekete-fehér lézeres multifunkciós készülékek otthoni és kis irodák számára

  Pantum M6500, fekete

  Értékelés: 4.4

  Pantum M6500, fekete

  Kezdjük a legolcsóbb otthoni vagy irodai használatra szánt lehetőséggel. A márka nagyon fiatal, még 10 éves sincs. A kínai gyártó Seine Technology azonban hozzáértő marketingpolitikát folytat, és ez a modell a szuperdrága ár ellenére kellemesen meglepődik a funkcionalitás és az alapvető jellemzők által. A 2021-es modell közepén körülbelül 8 ezer forintba kerül. €.

  Természetesen itt nem használnak prémium anyagokat, de az MFP mégsem kelti az olcsó benyomást. Hűvös, minimalista kialakításával és meglehetősen feltűnő kezelőpaneljével értékes kiegészítője lesz a munkaterületének.

  És most jöjjenek a tényleges funkciók. A felbontásjelzők mindhárom üzemmódban azonosak, azaz a maximális 1200 x 1200 dpi értéket a nyomtató, a szkenner és a másoló üzemmódban is megadja. A nyomtatási és másolási sebesség szintén hasonló, 22 oldal/perc, átlagos minőség mellett. Másoló üzemmódban akár 4szeres zoom lefelé vagy felfelé 1%-os lépésekben elérhető.

  A készülék csak USB-n keresztül csatlakozik. Nincs vezeték nélküli vagy vezetékes LAN-kapcsolat. A drágább nyomtatók és többfunkciós készülékek egyéb jellemzőihez hasonlóan. Ebben a modellben például egyáltalán nincs duplex nyomtatás, és néhány felhasználó panaszkodik erre. De hihetetlenül kedvező áron, ez nem tekinthető hátránynak.

  A felhasználók gyakran idézik véleményükben a jó teljesítmény és a nagyon kedvező ár ritka kombinációját. Gyakran dicsérik csendes működése, megbízhatósága és üzemideje, egyszerű beállítása és működtetése miatt. A kritikai megjegyzések főként olyan apróságokra vonatkoznak, mint például a kimeneti tálca hiánya.

  A Yandex felhasználói értékeléséből.Gadget Inspector Tier 2 státusz a piacon: “Kompakt, csendesebben működik, mint az előtte lévő nyomtató. Kép éles, a szkenner nagyszerűen működik. Kényelmes – magasan állva és a kezelőszervekkel az arcában mindent láthat.

  Előnyök

  • tömörség;
  • alacsony zajszint;
  • Könnyen újratölthető;;
  • Újratöltő készlet tonerrel;
  • Szép design;
  • felhasználóbarát kezelőpanel LCD-képernyővel;
  • szuper megfizethető ár.

  Hátrányok

  • nincs papírtálca.

  HP LaserJet Pro MFP M28w

  Értékelés: 4.5

  HP LaserJet Pro MFP M28w

  Egy olcsó multifunkciós nyomtató, amely mindazonáltal nem rossz a mindennapi használatra. A készülék fő előnye – gazdaságos és gyakorlatilag univerzális nyomtató, amely a minősítésben szereplő többi modellhez képest kissé “lassú” (a nyomtatási sebesség legfeljebb 18 oldal/perc), de nagy kontrasztú dokumentumnyomtatást biztosít alacsony tonerfogyasztás mellett. Újratölthető patronok.

  A beépített szkenner színes, legfeljebb A4+ méretű eredeti példányokat támogat.

  Támogatja a vezeték nélküli csatlakozást Wi-Fi és vezetékes kapcsolaton keresztül. Saját alkalmazáson keresztül dokumentumokat és képeket nyomtathat okostelefonokról.

  Előnyök

  • Kompakt méret;
  • Csendes működés;
  • Árszegmenséhez képest nagyon jó nyomtatási minőség.

  Hátrányok

  • Kis térfogatú indítókazetta;
  • A patronokat nem csak újratölteni kell, hanem szervizközpontokban is ki kell őket szolgálni;
  • Nem támogatja a Wi-Fi-n keresztüli szkennelést.

  DCP-1612WR

  Értékelés: 4.6

  </div><p>Egyéb DCP-1612WR” src=”/wp-content/uploads/2023/05/27316666195471-2715.jpg” title=”<br />egyéb DCP-1612WR”></p><p>Ezt a lézeres multifunkciós készüléket kizárólag szövegszerkesztésre tervezték, beleértve az egyszerű grafikát is. Nem lehet vele “nehéz” képeket nyomtatni, mivel a készülék RAM-kapacitása csak 32 MB.</p><p>De dokumentumnyomtatóként kiemelkedik. Nagy nyomtatási felbontást biztosít, percenként akár 20 oldalas sebességgel működik, 10 másodpercig tart az első oldal kinyomtatása, és 18 másodperc alatt felmelegszik a bekapcsolást vagy a mély alvásból való kilépést követően. Kompatibilis az “irodai” fényes és matt papírral 105 g/m-ig<su>2</su>. A patron 1000 oldalig tart.</p><p>A síkágyas szkenner 600×1200 dpi natív felbontás mellett 19.2K, ami fontos a képekkel való munka során.</p><p>Csatlakoztatható USB-n keresztül – a szükséges illesztőprogramok mellékelve – vagy Wi-Fi-n keresztül. Támogatja az AirPrintet a mobileszközökről történő nyomtatáshoz és a webalapú távoli menedzsmentet.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Az egyetlen webképes multifunkciós nyomtató a minősítési szegmensében, amely ideális az irodai használatra;</li><li>Nagyon könnyen beállítható;</li><li>Nyomtat csendesen.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Viszonylag alacsony patronkapacitás;</li><li>Néha “elveszíti” a hálózatot;</li><li>Gyenge, megbízhatatlan műanyag.</li></ul><h3>egyéb DCP-L2520DWR, fekete</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=</div><p>DCP-L2520DWR, fekete” src=”/wp-content/uploads/2023/05/96416666195471-2815.jpg” height=”444″ title=”<br />egyéb DCP-L2520DWR, fekete”></p><p>És a kategória legdrágább modellje kiegészíti a japán márka választékát <br />egyéb. Annak ellenére, hogy technikailag MFP kétszer annyiba kerül, mint a leírt Pantum M6500, ezek 16 ezer. Az ár közelebb áll a valós irodai berendezések piacához. A jó minőségű és olcsó modellek még mindig ritkaságnak számítanak.</p><p>A készülék kívülről nem tűnik ki – tipikus irodai design. De a csúnya külső mögött szép funkcionalitás rejlik. Először is, a nyomatok felbontása akár 2400×600 dpi is lehet. Sokakhoz közelebbi formátum, valamint jó nyomtatási sebesség (26 oldal/perc).</p><p>A szkenner standard felbontása 600×2400 dpi. Létezik egy továbbfejlesztett mód – 19200×19200 dpi, de algoritmusokat használ, és előfordulhat torzulás. Másoló üzemmódban a maximális felbontás beállítása automatikusan 600×600-ra áll vissza, ahogyan az ebben az osztályban sok nyomtatónál és többfunkciós nyomtatónál is történik. Van skálázás a leggyakoribb beállításokkal – 25 és 400% közötti nagyítás/ kicsinyítés, 1%-os lépésekben. 99 másolat készítésére képes ciklusonként (számláló korlátozott).</p><p>USB-kábelen vagy alternatívaként Wi-Fi-n keresztül csatlakoztatható. A számítógép megkerülésével akár be is szkennelheti és e-mailben elküldheti az eredetit, feltéve, hogy előzetesen elvégezte a megfelelő beállításokat. Támogatott az AirPrint a kézi eszközökről történő vezeték nélküli nyomtatáshoz.</p><p>Itt is vannak az automatizálás elemei – van automatikus duplex üzemmód. Az eredeti példányok nem kerülnek automatikusan a szkennerbe, és néhány felhasználó ezt meg is említi. Mégis, a legtöbb vásárlónak nem igazán van szüksége erre a rezsiköltségre, felismerve, hogy az automatikus táplálás a drágább modellekben gyakoribb.</p><p>A felhasználók gyakran úgy jellemzik a véleményükben, mint egy szilárd munkagépet, megbízható, problémamentes és hosszú élettartamú. A cég-gyártó is bízik a technikájukban, és problémamentesen 3 évig hivatalos garanciát vállal erre a sorozatra.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Jó nyomtatási sebesség;</li><li>Megbízhatóság és megbízhatóság;</li><li>Wi-Fi;</li><li>AirPrint támogatás;</li><li>Automatikus kétoldalas nyomtatás;</li><li>három év garancia.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Kisebb aggályok a felhasználók részéről – “villogó” képernyő, gyenge szkennerfedél stb. .</li></ul><h2>Melyik a jobb MFP vagy nyomtató?</h2><table><tbody><tr><td><b></b><p><b>Paraméter</b></p><p><b></b></td><td><b></b></p><p><b>MFP</b></p><p><b></b></td><td><b></b></p><p><b>Nyomtató</b></p></td></tr><tr><td><p>Dokumentumok szkennelése és másolása</p></td><td><p>Van</p></td><td><p>Nem</p></td></tr><tr><td><p>Nyomtatási felbontás</p></td><td>Általában optimalizált</td><td><p>Általában optimalizált, de vannak olyan modellek, amelyek magas</p></td></tr><tr><td><p>Könnyű használat</p></td><td><p>Egyes modellek (például a Canon i-Sensys) igénylik az üzemmódok közötti váltást</p></td><td><p>“Plug and Forget”</p></td></tr><tr><td><p>Megbízhatóság</p></td><td><p>A modelltől függően havi 30 000 és 100 000 oldal közötti teljesítményre tervezték őket</p></td><td><p>Havi 30-500 ezer oldalra tervezték modelltől függően</p></td></tr></tbody></table><p>A méreteket nem vették figyelembe, mivel a lézernyomtatók és a többfunkciós készülékek hasonló méretűek.</p><p>Érdemes megjegyezni, hogy a nyomtató az MFP egyik funkciója, így az ilyen összehasonlítás bizonyos esetekben értelmetlen.</p><h2>A legjobb színes lézeres multifunkciós készülékek otthoni és kis irodák számára</h2><h3>Canon i-SENSYS MF641Cw, fehér/fekete</h3><p>Értékelés: 4.6</p><div style=Canon i-SENSYS MF641Cw, fehér/feketeCanon i-SENSYS MF641Cw, fehér/fekete

  Az első a választékban egy viszonylag olcsó színes lézeres multifunkciós gép lesz, amelyet a Canon gyárt. Ez inkább egy irodai, mint egy otthoni multifunkciós nyomtató, ami a kialakítást, a méretet és számos funkciót illeti.

  A nyomtatási és szkennelési felbontási lehetőségek a következők. Nyomtatási felbontás akár 1200×1200 dpi színes és fekete-fehér nyomtatás esetén is. A szkenner érzékelőjének natív felbontása 600×600 dpi, ami másoló üzemmódban is ugyanolyan másolási minőséget biztosít. Egyes felhasználók ezt a szkenner felbontást elégtelennek találják. Az eredeti méretezés elérhető, és a számláló háromjegyű, ami azt jelenti, hogy egy ciklusban akár 999 másolatot is lefuttathat.

  Ami a sebességet illeti, az is eltérő a különböző üzemmódokban. Nyomtatáskor – 18 oldal/perc mindkét színes üzemmódban. Szkennelési módban 600×300 dpi felbontás mellett a sebesség 14 színes A4-es lap percenként vagy 27 fekete-fehér lap percenként. A másolási sebesség megegyezik a 18 oldal/perc nyomtatási sebességgel. Mint látható, ez messze nem a csúcsteljesítmény, ezért ezt a modellt mérsékelt munkaterhelésű kis irodáknak ajánljuk.

  Egy másik pont, amire érdemes figyelmeztetni. Fentebb már említettük azokat a funkciókat, amelyek miatt ez az MFP inkább a kis irodákba, mint az otthoni használatra alkalmas. A helyzet az, hogy bár technikailag teljes színben nyomtat, mégsem ez a modell alkalmas családi fotók nyomtatására. A nyomtató nagyszerűen dolgozik színes infografikákkal, mindenféle diagramot és grafikont kinyomtat, de a fényképek nem az erőssége.

  A kommunikációs modulok fontos összetevői ennek a modellnek. Van Wi-Fi kapcsolat AirPrint támogatással. Beépített hálózati kártyával és Ethernet kimenettel rendelkezik a vezetékes LAN-hoz – ez az egyik legkényelmesebb és legmegbízhatóbb kapcsolat egy kis iroda számára.

  A felhasználóbarátságot és a tekintélyes megjelenést egy nagyméretű, 5 hüvelykes színes érintőképernyőpanel növeli.

  Egy Yandex felhasználói értékelésből.Piactér “Level 4 Gadget Inspector” státusszal: “Egy szó Canon. Ez páratlan. Minőségi nyomtatás, nincs papírelakadás és érthetetlen szervizüzenetek idegesítő zajokkal, nem blokkolja az analóg patronokat, kényelmes kialakítás, nagyszerű funkcionalitás”.

  Előnyök

  • A színes érintőképernyő;
  • megbízhatóság és megbízhatóság;
  • Wi-Fi;
  • AirPrint támogatás;
  • Ethernet kapcsolat;
  • vonzó design.

  Hátrányok

  • alacsony szkenner felbontás.

  Ricoh SP C261SFNw, fehér/fekete

  értékelés: 4.7

  Ricoh SP C261SFNw, fehér/fekete

  Most pedig nézzünk meg egy lenyűgözőbb és komolyabb multifunkciós készüléket, amely több funkcióval és valamivel érdekesebb specifikációkkal rendelkezik. Furcsa módon ennek a modellnek az ára meglehetősen hasonló az elődjéhez, egyértelmű előnyökkel. De a piaci helyzet változhat.

  Ez a többfunkciós készülék kis irodáknak készült, és még némi specializációval is rendelkezik – nagy mennyiségű papírdokumentum digitalizálására. A helyzet az, hogy a fejlesztők nagy figyelmet fordítottak a szkenner egységre, és ez tényleg meglepő. Közepes felbontás – 1200×1200 dpi, de a szkenner automatikus adagolóval van felszerelve, és úgy tervezték, hogy az eredeti mindkét oldalát egy menetben beolvassa.

  Nyomtató üzemmódban akár 2400×600 dpi nyomtatási felbontást kínál mindkét színes üzemmódban. A sebesség közepes beállítások mellett akár 20 oldal/perc is lehet. A meglehetősen hosszú, 30 másodperces bemelegedési idő néhány felhasználót idegessé tesz, akárcsak a 14 másodperces első nyomtatási idő. Ugyanaz a sebesség másoló üzemmódban, mint nyomtató üzemmódban, de a felbontás 600×600 dpi-re korlátozódik. A méretezés elérhető. Azok, akiknek 2021-ben bármilyen okból faxkészülékre van szükségük, szintén elégedettek lesznek – ez az atavisztika még mindig jelen van ebben a modellben.

  Egy olyan fejlesztés, mint a PostScript-támogatás nagy különbséget jelent. Ez jelentősen kibővíti a készülék funkcionalitását, a különböző platformokon való használat rugalmasságát és az összetett grafikai fájlok helyes felismerésének képességét. Ez a képesség lehetővé teszi, hogy a nyomtatót akár segédnyomtatóként is lehessen használni a gyors ütemű nyomdaiparban.

  A csatlakoztathatóság rendben van – pontosan ugyanaz a vezetékes és vezeték nélküli interfészkészlet áll rendelkezésre, mint az előző modellnél. A kezelőpanel felhasználóbarát, áttekinthető és egy informatív 4 hüvelykes színes LCD kijelzőt tartalmaz.

  Összességében a felhasználók jó véleménnyel vannak erről az MFP-ről, kiemelve az egyszerű kezelhetőséget, a gyors és problémamentes beállítást, a jó nyomtatási minőséget és a vezeték nélküli csatlakoztathatóságot. Az egyetlen hátránya az eredeti fogyóeszközök magas ára. Egy új patronkészlet többe kerülhet, mint a nyomtató. A felhasználók a maguk módján oldják meg ezt a problémát.

  Előnyök

  • Egymenetes duplex beolvasás;
  • Automatikus eredeti adagolás;
  • Automatikus kétoldalas nyomtatás;
  • Wi-Fi;
  • Hálózati kártya Ethernet-porttal;
  • AirPrint támogatás;
  • PostScript támogatás;
  • színes LCD képernyő.

  Hátrányok

  • drága patronok, nehéz újratölteni.

  Epson L850

  Értékelés: 4.8

  Epson L850

  Ez a lézeres multifunkciós készülék minőségi színes nyomtatóval van felszerelve, amely 6 tonert használ a színes kimenethez. A színárnyalatok élethűbbé válnak, köszönhetően a. Ezenkívül a nagy nyomtatási felbontás biztosítja a maximális részletességet. A sebesség is elsőrangú: percenként akár 38 oldal nyomtatására is képes! A nyomtató kompatibilis mind matt, mind fényes papírral A4-es méretig és 300 g/m súlyig2. A patron 3600 közepes töltöttségű oldalra elegendő.

  Az MFP laposágyas szkennerrel rendelkezik, amelynek natív felbontása 1200×2400 dpi.

  Az MFP nem támogatja a hálózati csatlakozást. A készülék azonban kártyaolvasóval van felszerelve a fényképek külső meghajtókról történő közvetlen nyomtatásához, és támogatja a különböző memóriakártyákat. Színes 2.7 hüvelykes kijelző.

  Előnyök

  • Kiváló nyomtatási minőség;
  • Beolvasás USB beolvasási módba;
  • Csendes szkenner.

  Hátrányok

  • Nincs vezeték nélküli kapcsolat;
  • Érzékeny a papírminőségre fényképek nyomtatásakor;
  • Szabálytalanul elhelyezett papírtálca.

  KYOCERA ECOSYS M5521cdw, fehér

  Értékelés: 4.9

  KYOCERA ECOSYS M5521cdw, fehér

  A legjobb otthoni és kis irodai színes lézeres multifunkciós nyomtatók listáját a japán KYOCERA márka legdrágább professzionális készüléke zárja. Összességében ennek a modellnek nincs sok olyan nyilvánvaló előnye, amely indokolná a 35 000 eurós árat. rubel. A lényeg továbbra is a megbízhatóság, a márka elismertsége és a szakmai elfogultság.

  A multifunkciós készülék masszív és hosszú élettartamra készült. Megnövelt kapacitású tálcák: akár 550 lapos adagoló, akár 150 lapos kimeneti tálca és akár 50 lapos kézi adagoló.

  A nyomtatási felbontás teljesen átlagos és tipikus ebben az osztályban – 1200×1200 dpi. Hosszú bemelegedési idő, de még mindig “szabványos” 32 másodperc. Akár 21 oldal/perc nyomtatási sebesség, színtől függetlenül. Szkenner üzemmódban 600×600 dpi felbontást kínál, 300 dpi felbontás mellett percenként 23 színes képet, illetve 30 fekete-fehér képet készít. A lapolvasó rendelkezik automatikus dokumentumadagolóval, de nincs duplex mód. De rendelkezik automatikus kétoldalas nyomtatással.

  A csatlakozások és extrák itt nagyon hasonlóak a legnépszerűbb és legkeresettebb megoldásokhoz. Tehát mindhárom típusú csatlakozási lehetőség létezik – USB, Wi-Fi és Ethernet. A másoló módban lévő szkenner támogatja a méretezést. Jó hír a PostScript támogatás és különösen az elektronika: 800MHz-es Cortex-A9 processzor, 512MB szabványos memória, amely 1536MB-ig bővíthető. Az ilyen elektronika a nyomtatásra küldött “összetett” dokumentumok potenciálisan gyors feldolgozását jelenti.

  A felhasználók leginkább a KYOCERA által jól ismert minőséget emelik ki – megbízhatóság, igénytelenség, megbízhatóság és tartósság. Első pillantásra, és a szerény specifikációk benyomása alapján érdemes felismerni, hogy a fő előnyök hosszú távon nyilvánvalóak.

  A Yandex felhasználói értékeléséből.”4. szintű Gadget Inspector” státusszal rendelkező piac: “Nyomtatási minőség, újratölthető. Simán és megbízhatóan működik. Az izzó nem villog éjszaka. Rengeteg papírtöltet. A tálca visszahúzódik a belső térbe. Mindkét oldalon szkennel és nyomtat”.

  Előnyök

  • Nagy kapacitású tálcák;
  • Nagy teljesítményű elektronika (processzor és memória);
  • automatikus adagolású lapolvasó eredetiek;
  • Duplex nyomtatás automatikus üzemmódban;
  • Wi-Fi kapcsolat;
  • Ethernet hálózati kapcsolat;
  • AirPrint támogatás;
  • kártyaolvasó;
  • PostScript támogatás;

  Hátrányok

  • Nehéz lehet a vezeték nélküli kapcsolatok és szolgáltatások beállítása;
  • drága patronok.

  A legjobb színes lézeres multifunkciós készülékek közepes és nagy irodák számára

  Kyocera Ecosys M5526cdw

  Értékelés: 4.8

  Kyocera Ecosys M5526cdw

  Ennek a színes lézeres multifunkciós nyomtatónak a fő előnye a nagy sebesség és a nagy felbontás kombinációja. A második lehetőség alkalmassá teszi a részletes képek nyomtatására, például. Ezenkívül a nyomtató támogatja az automatikus kétoldalas nyomtatást, és maximális sebessége 26 oldal/perc. A lézeres multifunkciós nyomtató A4-es méretig támogatja a fényes és matt papírt, és legfeljebb 220 g/m sűrűségű papírt2. A patron 3-4 ezer oldalig tart.

  A síkágyas szkenner optimális felbontással rendelkezik dokumentumok és egyszerű képek számára, A4-es méretű eredeti példányokkal kompatibilis, és támogatja az automatikus lapadagolót. Akár 30 kép per perc sebességgel.

  Az MFP támogatja a helyi vezetékes és vezeték nélküli hálózati kapcsolatot, AirPrint segítségével kompatibilis a mobileszközökkel, és képes USB-kártyáról vagy SD-memóriakártyáról nyomtatni.

  Előnyök

  • Kiváló minőségű, gyors nyomtatás;
  • Kiváló minőségű, gyors szkennelés;
  • Közvetlen nyomtatási mód és AirPrint.

  Hátrányok

  • Nagyon bonyolult a beállítása;
  • Az MFP kijelzőjének felülete nem mindig felhasználóbarát;
  • Gyenge kompatibilitás a nem eredeti patronokkal.

  Xerox Versa
 • nk C405DN, fehér/kék
 • Értékelés: 4.8

  Xerox Versa<li></div><p>nk C405DN, fehér/kék” src=”/wp-content/uploads/2023/05/74716666195471-1215.jpg” height=”444″ title=”Xerox Versa”</p><li>nk C405DN, fehér/kék”><p>A legendás Xerox márka lényegesen drágább változata. 2021 közepén Oroszországban több mint 70.000 dollárért lesz kiskereskedelmi forgalomban. rubel. Ez a többfunkciós készülék inkább a produktív mennyiségek felé irányul, némi kompromisszummal a nyomtatási felbontás tekintetében.</p><p>Ami a felbontást illeti, ez minden üzemmódban – nyomtató, másoló, szkenner, fax – 600×600 dpi-re korlátozódik. Meglehetősen nagy nyomtatási sebesség – akár 35 oldal fekete-fehér vagy színes nyomtatási sebesség. A bemelegítési idő még hosszabb, mint a fent leírt változatoknál – egy teljes perc.</p><p>De ha a sorozat már működik, a nyomtató bőven kárpótol a kezdeti csúszásért. Ez egy nagyon robusztus modell, amely hosszú ideig képes megállás nélkül működni. Teljes becsült élettartam – legfeljebb 80 ezer. példányszám havonta.</p><p>Hasznos kiegészítők is hozzájárulnak a magas termelékenységhez – automatikus adagolótálca automatikus kétoldalas beolvasás támogatással; kétoldalas nyomtatás, szintén automatikusan; automatikus eredeti adagoló. A másoló üzemmódban a számláló 3-utas; ennek megfelelően ciklusonként akár 999 nyomtatásból álló másolási sor is futtatható – ez csökkenti a személyzet idejét is, mivel nem kell gyakran újra lefuttatni a ciklust.</p><p>Egy másik fontos pont, amely befolyásolja mind a dokumentumfeldolgozás sebességét, mind pedig általában az összetett grafika kezelésének képességét, a 2 GB RAM és az 1050 MHz-es processzor. Ebben az árkategóriában nagyon tisztességes értéket képvisel.</p><p>A nyomtató több különböző interfésszel rendelkezik a csatlakoztatáshoz. Először is, a szabványos USB. De itt még csak nem is igazán szabványos, mert a nagy sebességű USB 3.0, szemben a 2-vel.0 a legtöbb középáras modell esetében. Ethernet kimenettel rendelkező hálózati kártyával is rendelkezik. Támogatja az Air Print és a Mopria, NFC a rövid hatótávolságú vezeték nélküli kommunikációhoz.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>magas termelékenység;</li><li>Az összetett dokumentumok feldolgozásának sebessége (erős processzor, sok RAM);</li><li>80K erőforrás. példány havonta;</li><li>USB 3.0, Air Print, Mopria, Ethernet;</li><li>NFC;</li><li>5 hüvelykes LCD vezérlőpanel képernyő;</li><li>automatikus kétoldalas beolvasás;</li><li>a beolvasott eredetiek automatikus betáplálása;</li><li>Automatikus kétoldalas nyomtatás.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>alacsony maximális felbontás.</li></ul><h3>OKI MC853dn, fehér/fekete</h3><p>Értékelés: 4.9</p><div style=OKI MC853dn, fehér/fekete

  Az OKI márka legdrágább, de egyben legimpozánsabb változata teszi teljessé a választékot. Ennek az MFP-nek az ára az orosz kiskereskedelemben 2021 közepén – több mint 120 ezer. rubel. És ez egy olyan teljesítményű gép, amelynek legfőbb jellemzője a formátum.

  A formátum pedig A3-as, ami azt jelenti, hogy A4-es méretű füzeteket, kis posztereket és kisebb promóciós anyagokat (szórólapokat, szórólapokat) nyomtathat, amelyeket ideális esetben minél nagyobb papírlapra kell nyomtatni. Maga a formátum jelentősen növeli a nyomtató értékét, mivel a többi funkciót nagyrészt arra kötelezi, hogy megfeleljen a nyomtató szintjének.

  És valóban teljesíti ezt az ígéretet. A patronok kapacitása például teljes mértékben megfelel a modell produktív nyomtatóállomásként való pozicionálásának – 7000 nyomtatás a fekete patronok esetében és 7300 nyomtatás a színes patronok esetében. A nyomtató támogatja a PostScriptet, a készülék elektronikája viszonylag jó – 800 MHz-es processzor, 1260 MB memória és beépített 250 GB-os merevlemez.

  Most pedig a működési mód és annak különleges jellemzői következnek. Nyomtató módban a maximális nyomtatási felbontás 1200×600 dpi, szkenner módban 600×600 dpi. A lapolvasóegység nagyméretű automatikus dokumentumadagolóval rendelkezik – akár 100 lap befogadására is alkalmas. Nyomtatási sebesség – 23 oldal/perc A4 formátumban és 13 oldal/perc A3 formátumban. Szkennelési sebesség – 50 oldal/perc. Másoló üzemmódban a felbontás tovább csökken 300 x 600 dpi-re, de ez elfogadható érték.

  Nincs sok csatlakozási lehetőség – csak USB 2.0 és Ethernet. Nincs vezeték nélküli opció, és néhány felhasználó erre utal a véleményében. De az általános benyomás szigorúan pozitív. Ez az MFP robusztus, megbízható és hosszú élettartamú, és beváltja az ígéretét.

  A Yandex felhasználói értékeléséből.”Gadget Inspector Level 2″ státuszú piac: “Gyors nyomtatás és szkennelés, problémamentes nyomtatás nehéz papírra”. Alacsony nyomtatási költség eredeti patronokkal. Nagy kijelző, önmagyarázó kezelőszervekkel. Mérsékelten zajos, nem gyűrődik a papír.

  Előnyök

  • A3-as formátum;
  • Nagy kapacitású, hosszú élettartamú patronok;
  • 100 lap kapacitású automatikus adagolótálca;
  • automatikus kétoldalas nyomtatás;
  • Belső 256 GB-os merevlemez;
  • PostScript támogatás;
  • Ethernet kapcsolat;
  • 7 hüvelykes színes LCD-képernyő;
  • három év garancia.

  Hátrányok

  • Drága fogyóeszközök;
  • nincs Wi-Fi.

  A legjobb fekete-fehér multifunkciós készülékek közepes és nagy irodák számára

  Xerox WorkCentre 3335, fehér/kék

  Értékelés: 4.7

  Xerox WorkCentre 3335, fehér/kék

  Egy másik MFP az amerikai Xerox márka által a felülvizsgálatunkban, és ez egy viszonylag olcsó modell, amely megnyitja a választékot. A készülék 28 ezer forintba kerül Oroszországban. A készülék ára 300 rubel, de a funkciók és a funkcionalitás tekintetében tökéletesen működik, és egy kis tartalékkal.

  Az első dolog, ami szemet szúr ezzel a modellel kapcsolatban, a szilárd teljesítménye. A nyomtatási sebességet tekintve 33 oldal/perc. Maximális felbontás 1200×1200. Szkenner felbontás – 600×600 dpi, van automatikus adagolótálca. Igaz, az adagoló egyoldalas, és maga a szkenner egy traktoros típus, így összességében ez a modell meglehetősen szűken az egylapos lapok szkennelésére/másolására van kihegyezve, de a könyvvel nehézségekbe fog ütközni.

  A nyomtatóban a tartósság szempontjából meglehetősen nagy, mivel ez az ár-teljesítmény erőforrás – mintegy 50 ezer. nyomatok havonta. A PostScript támogatás és a fő elektronika jó tulajdonságai – 1536 MB memória és 1000 MHz-es processzor – nagy előnyt jelentenek.

  A csatlakoztathatóság ebben az esetben sokoldalú – USB, Wi-Fi és Ethernet “trió”. Támogatja az AirPrint funkciót. A nyomtató saját, nagyon felhasználóbarát webes felülettel is rendelkezik. Néhány felhasználónak gondot okoz a kezdeti beállítás, amikor először csatlakozik, de az ilyen esetek nem képezik a többséget.

  A funkciókat kétféleképpen vezérelheti: a nagy LCD érintőképernyőn keresztül vagy a kezelőpanelen található mechanikus gombok segítségével. Sok felhasználó szó szerint tombol a véleményeikben a választásról. Valójában egy közepes méretű, kézzelfogható munkaterhelésű irodában, ahol sok alkalmazott fér hozzá a nyomtatóhoz, a mechanikus gombos vezérlés előnyösebb.

  Előnyök

  • Két vezérlési lehetőség – mechanikus gombok és érintőképernyő;
  • nyomtatási sebesség;
  • automatikus kétoldalas nyomtatás;
  • Wi-Fi, Ethernet (RJ-45) csatlakoztathatóság;
  • AirPrint támogatás;
  • felhasználóbarát webes felület;
  • PostScript támogatás.

  Hátrányok

  • Kezdetben nehézkes lehet a beállítása;
  • kihúzható szkenner.

  HP LaserJet Pro MFP M426fdn, fehér

  Értékelés: 4.7

  HP LaserJet Pro MFP M426fdn, fehér

  A második szám a legjobb b / w MFP-k kiválasztásában a közepes irodák számára, egy másik híres amerikai gyártó – Hewlett-Packard – professzionális modelljét tekintjük. Ez már egy elég magas szintű gép, nagy erőforrással és teljesítménnyel. Oroszországban 2021-ben 40k körül lesz kiskereskedelmi forgalomban. RUB.

  Az MFP fő előnyei – sebesség, termelékenység, általános robusztusság, megbízhatóság és tartósság. Például a maximális nyomtatási sebesség itt 38 oldal/perc. és ez máris egy lenyűgöző számadat. A lapolvasó egység “gyors” duplex ADF-fel rendelkezik – 21 színes vagy 26 fekete-fehér lap beolvasása közepes beállításokkal.

  Maximális szkennelési felbontás – 1200×1200 dpi. A nyomtatási felbontás ennek a fele – 600 x 600 dpi -, és ez természetes kompromisszum a legfontosabb előnyök miatt. Ugyanaz a felbontás másoló üzemmódban. Ciklusidő – legfeljebb 99 példány. Bár nem a legmagasabb ciklusérték, de legalább a nagy kapacitású papírtálcák segítenek optimalizálni a munkafolyamatokat. adagolótálca – legfeljebb 900 lap, kézi adagoló – legfeljebb 100 lap.

  Emellett rendelkezik minden olyan funkcióval, amelyre a többplatformos PostScript dokumentumokhoz szüksége van. A hardveres támogatás megfelelő – processzor 1.2GHz, 256MB memória kapacitás.

  Sok felhasználó különösen elégedett az időtakarékos funkciókkal, például azzal, hogy a beolvasott dokumentumot közvetlenül az MFP-ről, számítógép nélkül elküldheti e-mailben. Vagy egy hasonlóan hasznos funkció – beolvasás hálózati mappába. A felhasználók többnyire pozitívan nyilatkoznak a készülék saját webes felületéről is.

  Az MFP kétféleképpen csatlakoztatható: a szokásos USB 2. generációval vagy Ethernet hálózati csatlakozással. Az AirPrint technológia segítségével a dokumentumok nyomtatásra is elküldhetők hordozható eszközeiről.

  A Yandex felhasználói értékeléséből.”4. szintű Gadget Inspector” státuszú piac: “Vegyük ezt a modellt egy közepes méretű szervezet számára, jól működik, kb. 40k használatban volt, nincs probléma. Nagyon örülök a sebességnek, végre egy jó mfu-t készítettek 9000 oldalas patronokkal.

  Előnyök

  • Nagy teljesítmény;
  • Kitartás és hosszú élettartam;
  • A beolvasott eredeti példányok kétoldalas automatikus adagolása;
  • USB és Ethernet csatlakoztathatóság;
  • PostScript támogatás;
  • AirPrint támogatás;
  • kapacitású tálcák;
  • felhasználóbarát webes felület.

  Hátrányok

  • Nem találtak rendszeres panaszokat vagy kirívó hibákat.

  Kyocera Ecosys M4125idn

  Értékelés: 4.8

  Kyocera Ecosys M4125idn

  Jó megoldás nagyobb irodák számára. A készülék havi 100.000 lapot képes kinyomtatni. A nyomtató akár A3-as méretű papírral is kompatibilis, percenként akár 25 lapot is képes kinyomtatni, és automatikus kétoldalas kimenettel rendelkezik. A patron 15 ezer oldalig tart. Fényes és matt papírokkal 256 g/m-ig működik2.

  Az MFP automatikus eredeti adagolóval ellátott síkágyas szkennert tartalmaz. Kompatibilis a forrásokkal A3+ méretig bezárólag. Szkennelési sebesség akár 50 oldal/perc.

  Támogatja a helyi vezetékes hálózati kapcsolatot. Memóriakártya-olvasóval rendelkezik, AirPrint-kompatibilis a mobileszközökkel, és közvetlenül USB pendrive-ról tud nyomtatni. Támogatja a távoli kezelést is egy webes felületen keresztül, beállításokkal és távoli nyomtatással.

  Előnyök

  • Kényelmes kezelhetőség, mind a távoli, mind a multifunkciós készüléken;
  • Nagy teljesítményű nyomtató és szkenner/másoló;
  • Egyszerű beállítás.

  Hátrányok

  • Viszonylag kis patron;
  • A vezeték nélküli hálózathoz további modul szükséges;
  • Tömör és masszív.

  HP LaserJet Enterprise 700 M725dn, fekete/fehér

  Értékelés: 4.9

  HP LaserJet Enterprise 700 M725dn, fekete/fehér

  Az Expertology magazin szerint a legjobb lézeres multifunkciós nyomtatók áttekintése egy nagyon drága professzionális modell, a HP márka modellje. Ez egy vállalati kategóriájú eszköz, és 2021 közepén 250k körüli összegbe kerül. Rubelek.

  A készülék fő előnye közvetlenül a vállalati státuszából ered. Csúcsteljesítmény. Ez magában foglalja mind a gyorsaságot, mind a megszakítás nélküli, hosszú órákig tartó munkavégzés képességét. Például 41 oldal/perc nyomtatási sebesség közepes beállításokkal. Ez azonban A4-es méretre vonatkozik, de az MFP valójában maximum A3-as méretre képes, és sok vásárló számára ez lesz a fő előny.

  A szkenner egység is nagy teljesítményű, robusztus és rugalmas működési módokkal rendelkezik. ADF-kiegészítőt tartalmaz, és támogatja a duplex szkennelést. Kapacitás automatikus adagolótálca – 100 lap. Gyors átviteli sebesség – akár 30 ipm színesben és akár 50 fekete-fehérben.

  Ez az MFP optimális nagy mennyiségű fekete-fehér dokumentum nyomtatásához. Még egyszerű másolási módban is, ha sok ezer másolat forrását akarja duplikálni, akkor elég kényelmes lesz, ha. A nyomtató hosszú órákon át képes működni túlmelegedés vagy pihenés nélkül. A másolatszámláló akár 4 számjegyű is lehet, ami azt jelenti, hogy egyetlen ciklusban 9999 példányt nyomtathat ki. Az átlagos becsült havi élettartam majdnem rekordot jelent ebben az árkategóriában – 200 000 körül van. másolatok.

  Itt minden a hosszú életért dolgozik. A papírtálcák meglepően nagyok, akár 4100 lap, 250 lap a kimeneti tálcán és 100 lap a kézi adagolótálcán. A patron élettartama óriási, körülbelül 10,000. nyomtat.

  A nyomtató csak USB-n vagy a beépített hálózati kártyán keresztül vezetékes LAN-kapcsolaton keresztül csatlakozik. A tárolás belső 320 GB-os merevlemezt használ.

  Előnyök

  • A3-as formátum;
  • legmagasabb szakmai szint;
  • nyomtatási és beolvasási sebesség;
  • rekordot döntő teljesítmény;
  • Nagy, felhasználóbarát színes érintőképernyős LCD kijelző;
  • Síkágyas szkenner;
  • A patronok kapacitása körülbelül 10 ezer. nyomatok;
  • 320 GB-os belső merevlemez-meghajtó;
  • PostScript támogatás.

  Hátrányok

  • magas ár.
  Olvasson tovább  11 legjobb laptop 50.000 € alatt
  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: