10 legjobb motoröblítő olaj

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, és nem minősül reklámnak vagy vásárlási ajánlásnak. A vásárlás előtt konzultálni kell egy szakértővel.

Motoröblítő olaj – alacsony viszkozitású olajos folyadék, amelyet a régi olaj leeresztése után és a rendszer “fő” kenőanyaggal való feltöltése előtt öntenek a motorba. A belsőégésű motort általában 10-15 percig üresjáratban működtetik, majd átöblítik, kicserélik az olajszűrőt, és csak ezután alkalmazzák az új olajat. Mire jó ez az egész? Motortisztításhoz. A mosás megtisztítja a motor belső felületeit a különböző típusú lerakódásoktól, és néhány perc alatt eltávolítja azokat, valamint tökéletesen semlegesíti a régi zsír magas savasságát.

4 ok az öblítő rendszer használatára

Az öblítőolaj használata az új zsírral való feltöltés előtt 5 előnnyel jár:

 1. Motorbiztonság. Az öblítés nemcsak a lerakódásokat, hanem a motorolaj számára kedvezőtlen környezetet is megszünteti. Az öblítő formula segítségével biztos lehet benne, hogy az új kenőanyag a gyártó szándékainak megfelelően teljesít és védi a motort.
 2. Hatékony üzemanyag-fogyasztás.Az új motorolajjal való feltöltéskor a motorban maradó dugulások megakadályozzák a motorolaj megfelelő keringését. Ez magasabb üzemanyag-fogyasztást eredményez. A Flush Out használatával sok pénzt takaríthat meg az üzemanyagon.
 3. Csökkentett kibocsátás.Ha a motor eltömődött, a motorolaj nagyobb valószínűséggel kerül az égéstérbe, ami növeli a kipufogógázok koncentrációját és növeli azok toxicitását. Az öblítés környezetbarátabbá teszi autóját.
 4. Javított hűtés. “Egy piszkos motor gyorsabban felmelegszik működés közben; a nagy meleg felgyorsítja a motorolaj lebomlását – ez egy ördögi kör. Az öblítőfolyadék megszabadul tőle, és lehetővé teszi a felesleges hő megfelelő távozását.

Az öblítőolaj általában kevesebbe kerül, mint a motorolaj ugyanolyan mennyiségben. A motoröblítés nem kerül sokba, de hosszú távon sok pénzt takarít meg.

10 legjobb motoröblítő olaj

Értékelt Helyszín Név Literenkénti ár
A 10 LEGJOBB MOTORÖBLÍTŐ OLAJ 2 Lukoil 245 €
3 ZIC Flush 500 €
4 ENEOS Flush 566 €
5 Spectrol motortisztító 203 €
6 Luxe motor tisztítószer 193 €
7 Totachi Niro Flush Out 320 €
8 Rosneft Express 252 €
9 TNK Promo Standard 153 €
10 Gazpromneft Promo 307 €
11 OLRIGHT MPA-2 202 €

Lukoil

értékelés: 4.9

LUKOIL

Hazai ásványi alapú termék benzin- és dízelmotorok öblítéséhez. Az alacsony viszkozitás nagy folyékonyságot biztosít, ami lehetővé teszi a folyadék behatolását a motor legnehezebben hozzáférhető területeire is. Kalciumot tartalmaz, amely semlegesíti a motorolaj használata során elkerülhetetlenül kialakuló, fokozott savasságot okozó kedvezőtlen körülményeket. A ZDDP adalékok korróziógátlóként hatnak, csökkentve a fém alkatrészek kopási sebességét. Átlagosan 10-20 percig tart a tisztítás. Két tartály kapható – 2 és 4 literes. Jobb, ha a nagy kiszerelést vesszük, mert a felhasználói vélemények szerint a kétliteres mennyiség nem elég mindenkinek.

Olvasson tovább  8 legjobb xenon lámpa D2S

A Lukoil öblítő olajat az ügyfelek pozitívan fogadják. A termék számos pozitív értékelést kapott, gyakran hivatkozva hatékonyságára és könnyű használatára.

Előnyök

 • viszonylag alacsony ár
 • a motor túlmelegedés elleni védelme
 • a nehezen hozzáférhető helyekre is eljut
 • semlegesíti a savas környezetet

Flush

 • Alkalmanként előfordulnak hamisítványok
 • magas dermedéspont

ZIC Flush

Értékelés: 4.8

ZIC FLUSH

A ZIC Flush a hidrokrakkolási technológiával előállított Yubase párlatkomponensen alapul. Ennek köszönhetően a termék alacsony viszkozitású, és könnyen tisztítja a motor nehezen hozzáférhető sarkait. -47°C-on szárad ki, és jobb, mint a legtöbb kereskedelmi forgalomban kapható öblítőszer. A készítményben lévő adalékanyagok sokasága biztosítja a lerakódások hatékony eltávolítását és a salakok feloldását. Az olaj semlegesíti a savas környezetet, és hatékonyan védi a motor fém alkatrészeit a feloldódástól. Eltávolítja a kormot, az égéstermékeket, a régi kenőanyagok maradványait. Az egyetlen dolog, amivel vigyázni kell, az a nagyon régi motorok öblítése – fennáll az olajcsatornák eltömődésének veszélye.

Az ügyfelek megjegyzik, hogy a motor tisztítása a ZIC Flush segítségével rendkívül gyors és hatékony. Az egyetlen hátránya, hogy állítólag magas az ára, de ez teljesen indokolt.

Előnyök

 • alacsony dermedéspont
 • Átfogó motortisztítás
 • a szennyeződések gyorsabb eltávolítása
 • a motor túlmelegedésének kockázatának csökkentése

Hátrányok

 • viszonylag magas ár

ENEOS Flush

Értékelés: 4.7

ENEOS Flush

A japán holding bemutatja a benzin- és dízelmotorokkal egyaránt kompatibilis öblítőfolyadékot. Ajánlott ásványi olajról félszintetikus vagy szintetikus olajra történő váltáskor. Hatékonyan lemossa a szennyeződéseket az olajcsatornák eltömődésének veszélye nélkül. Az ENEOS Flush használata az új motorolaj feltöltése előtt lehetővé teszi a belsőégésű motor túlmelegedésének és zajszintjének csökkentését, az élettartam növelését és a fémfelületek korrózió elleni védelmét. A tisztítószer vékony filmréteget képez, amely még a legnehezebben hozzáférhető helyeken is megvédi a fémet a kopástól és az elhasználódástól.

Magas ára ellenére a japán autómosó olaj népszerű a hazai és külföldi autók tulajdonosai körében. A komoly hátrányokat még csak nem is említik a véleményekben.

Előnyök

 • Alkalmas benzin- és dízelmotorokhoz
 • Két 4 és 20 literes tartály
 • extrém nyomáshatás
 • nem károsítja a motoron belüli tömítéseket

Hátrányok

 • az öblítés akár 25 percig is eltarthat

Spectrol motortisztító

Értékelés: 4.6

SPECTROL MOTORTISZTÍTÓ

Költségvetésbarát, de kiváló minőségű, fémorganikus adalékanyagokon alapuló öblítőolaj az orosz gyártótól. A tisztítószert nemcsak a motorhoz, hanem a sebességváltóhoz is használhatja. Mindkét esetben a termék gyorsan felpuhítja a kemény lerakódásokat és kiöblíti azokat a készülékből. Az öblítés csökkenti az utána következő motorolaj legkönnyebb frakcióinak oxidációjának kockázatát, és vékony filmet képez, amely megvédi a motor alkatrészeit a korróziótól. Az alacsony viszkozitásnak köszönhetően könnyen és gyorsan kimosható az iszap a nehezen hozzáférhető helyekről. Tapadásgátló hatású aktív adalékanyagokat tartalmaz. A teljes tisztítás akár 10 percig is eltarthat.

Olvasson tovább  14 Legjobb perselygyártók

Az alacsony ár az egyik fő oka a Spectrol Motor Cleaner nagy népszerűségének. A felhasználók pozitívan nyilatkoztak a termék hatékonyságáról és egyszerű használatáról.

Előnyök

 • EP-adalékanyag a készítményben
 • Gyors öblítés – 10 percig tart
 • az egyik legalacsonyabb ár a piacon
 • alkalmas motorhoz és sebességváltóhoz

Hátrányok

 • nem észleltek komoly hátrányokat

Luxe motor tisztítószer

Értékelés: 4.5

Luxe motor tisztítószer

Alacsony viszkozitású és magas lúgosságú ásványi vegyület – hatékony kombináció a benzin- és dízelmotorok, sőt a sebességváltók tisztítására is. A készítmény olyan összetevőket tartalmaz, amelyek lassítják a motorolaj oxidációját, feloldják és eltávolítják a lerakódásokat, csökkentve ezzel a karcolás és a motor nem kívánt fémrészecskékkel való szennyeződésének kockázatát. A Luxe Motor Cleaner tökéletesen tisztítja a nehezen hozzáférhető területeket, például a dugattyúgyűrűk hornyait és a dugattyúszegélyeket. A termék átfogóan meghosszabbítja a motor vagy a sebességváltó élettartamát a korrózió, az oxidáció és a felületeken lévő lánglerakódások gátlásával.

Az öblítőolajat a fogyasztók jól fogadják, és kiemelik hatékonyságát és könnyű használhatóságát. Átlagos mosási értékelés: 4.8 az 5-ből.

Előnyök

 • költségvetési szegmens
 • 4 és 5 literes méretben kapható
 • Alkalmas sebességváltók szervizelésére
 • Eltávolítja a kormot és csökkenti a környezet savasságát

Hátrányok

 • magas dermedéspont

Totachi Niro Flush Out

Értékelés: 4.4

TOTACHI NIRO FLUSH OUT

Kíméletes motormosószer, amelyet magasan finomított olajok alapján fejlesztettek ki, amelyeket viszont hidrokrakkolással állítanak elő. A készítményt adalékanyagok kombinációja egészíti ki. kopásgátló, diszpergáló és tisztító tulajdonságokkal rendelkeznek. A kenőanyag mindössze 10-20 perc alatt teljesen lebontja a motor belső felületein lévő kemény lerakódásokat is, beleértve az olajcsatornákat és a nehezen hozzáférhető helyeket is. nem csak az oldott lerakódásokat, hanem a nem teljes égés szilárd termékeit, a fémforgácsot és a félig szilárd termékeket is eltávolítja. Védőfilmet képez, amely lassítja az oxidációs és korróziós folyamatokat.

Ez a japán márkájú öblítőolaj nem olyan népszerű, mint néhány más termék a minősítésben, de még az a néhány, amelyik elérhető, csak pozitív visszajelzéseket kapott.

Előnyök

 • Átfogó tisztítószer-adalékcsomag
 • gyors öblítés – az öblítés átlagos ideje 15 perc
 • csökkenti a zajszintet és a belsőégésű motor hőjét
 • rendkívül kíméletes hatás a motorra

Hátrányok

 • viszonylag magas ár

Rosneft Express

Értékelés: 4.3

Rosneft Express

Ez egy meglehetősen olcsó orosz termék, amely magas diszpergáló- és mosószer-adalékanyag-koncentrációval rendelkezik. Szervesen oldódnak egy alacsony viszkozitású alapolajkeverékben, ami nagyon megkönnyíti a motor nehezen hozzáférhető területeinek tisztítását. A mosás benzin- és dízelmotorokhoz egyaránt használható. Megjegyzendő, hogy a folyadék kíméletes üzemmódban működik, ami azt jelenti, hogy a különösen elhanyagolt esetek esetében nem túl jól alkalmazható. Ha rendszeresen cseréli az olajat, és a belsőégésű motorja nem túl régi, használja ezt az öblítést.

A Rosneft “Express” nemcsak a hétköznapi ügyfelek, hanem a szerelők körében is népszerű. Az a tény, hogy egy terméket szakemberek választanak, sokat elárul a minőségéről.

Olvasson tovább  8 legolcsóbb motoros szánok

Előnyök

 • az egyik legelterjedtebb öblítés
 • a terméket a szervizállomás szakemberei hagyják jóvá
 • kíméletes hatás a motorra
 • mosó- és diszpergálószer-adalékanyagok

Hátrányok

 • 30 percig tart a tisztítás
 • alacsony dermedéspont

TNK Promo Standard

Értékelés: 4.2

TNK PROMÓCIÓS SZABVÁNY

Hazai termék a benzin- és dízelmotorok hatékony öblítésére, amelyeket hazai és külföldi autókba egyaránt beszerelnek. Funkcionális adalékanyagokat tartalmaz a motor belső felületeinek mélytisztítására az oxidációs termékektől és a nem teljes égés nyomaitól. Nagyon alacsony viszkozitású, még az öblítőolajokhoz képest is, így nagyon jól behatol a motor legtávolabbi zugaiba is. Nemcsak a lerakódásokat, hanem a fémeket és egyéb szennyeződéseket is eltávolítja. Lassítja a fém oxidációját és korrózióját, amelyből a henger dugattyúcsoport, a szelephajtás és a siklócsapágyak készülnek. Meghosszabbítja a belsőégésű motor élettartamát.

Az elégedett ügyfelek nemcsak a TNK Promo Standard olajmosó hatékonyságát, hanem a nagy, 4 literes kanna megvásárlásának lehetőségét is megjegyzik. 2 literes tartályokban kapható.

Előnyök

 • A termék alacsony költségűnek minősül
 • alacsony viszkozitás és nagy folyékonyság
 • nem oldja fel a motorban lévő tömítéseket
 • csökkenti az olajszivárgás valószínűségét

Hátrányok

 • magas dermedéspont

Gazpromneft Promo

Értékelés: 4.2

Gazpromneft Promo

Univerzális tisztítószer személygépkocsik és haszongépjárművek dízel- és benzinmotorjaihoz. A mosó- és diszpergálószer-adalékanyag-készlet tisztítja az eltömődött olajcsatornákat, tisztítja a forgattyúsház- és az olajteknő szűrőjét. A készítmény nagy mennyiségű kalciumot tartalmaz – ez semlegesíti az új motorolaj számára kedvezőtlen savas környezetet, és egyúttal csökkenti a fém alkatrészek korrózióját. Az olajöblítő folyadék feloldja mind a magas, mind az alacsony hőmérsékletű lerakódásokat, még a nehezen hozzáférhető helyeken is. A folyadék alacsony kinematikai viszkozitása segít ebben.

A Gazpromneft az autótulajdonosok körében az egyik legnépszerűbb terméket kínálja. A véleményekben nem csak a hatékony motortisztítást, hanem az üzemanyag-fogyasztás némi csökkenését is említik.

Előnyök

 • nem a termék legmagasabb ára
 • tömítőanyagokkal szembeni inertitás
 • A savas közeg gyors semlegesítése
 • alacsony kinematikus viszkozitás

hátrányok

 • Nem azonosított komoly hátrányok

OLRIGHT MPA-2

Értékelés: 4.1

OLRIGHT IPA-2

Olcsó folyadék motorokhoz és sebességváltókhoz, alacsony dermedésponttal, amely lehetővé teszi a használatát még szigorú fagyási körülmények között is. A hazai gyártó nem fukarkodott a kompozícióval, és adalékanyag-csomagot adott hozzá a kemény lerakódások hatékony kiküszöbölésére. A termék kíméletesen hat a motorra és a sebességváltóra, feliszapolja az iszapot, az oldott kormot és a koromrészecskéket, és semlegesíti a túlzott savasságot. Az alacsony kinematikai viszkozitásnak köszönhetően a folyadék oda is behatol, ahová a hagyományos motorolaj nem jut el. Ajánlott ásványi olaj félszintetikus vagy szintetikus olajra történő cseréjekor.

Az OLRIGHT MPA-2 olajöblítő olaj széleskörű pozitív visszajelzéseket kapott. Megemlítik a könnyű használatot és a sokoldalúságot, valamint a termék hatékonyságát.

Előnyök

 • Alacsony ár egy 3,5 literes tartályhoz képest
 • alkalmas belsőégésű motorhoz és sebességváltóhoz egyaránt
 • gyengéden a készülékre
 • Alacsony kinematikus viszkozitás

Hátrányok

 • Nem azonosított jelentősebb hátrányok
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: