10 legjobb motorolaj Honda Civichez

A japán Honda Civic 1972 óta készül. Ez az a modell, amely az autócsörlőt világhírű márkává tette. Ma az orosz piacot a tizedik generációval látják el, és a Honda Civic Type R sportváltozata különösen érdekes. A szakértőknek tetszett a Honda Civic Hy hibrid módosítása
id, amelyben a benzinmotor az elektromos motorral együtt működik. Az autó a megbízhatóságáról és tartósságáról ismert, de csak akkor, ha időben karbantartják. Az autótulajdonosoknak különös figyelmet kell fordítaniuk a motorolaj időben történő cseréjére. Szakértőink készséggel állnak rendelkezésre, hogy segítsenek az első motorosoknak megtalálni a csörlőigényeiknek megfelelő felszerelést.

A gyártó ajánlása a Honda Civic olajra vonatkozóan

A gyártó ajánlásai. A szervizkönyvben a gyártó az eredeti Honda ACEA A1 kenőanyag használatát ajánlja1 a jármű teljes élettartama alatt. A leeresztési időköz a motor típusától, az olaj típusától és az üzemi körülményektől függ.

 1. A szintetikus olajat 15 milliméterenként kell cserélni. km vagy évente egyszer.
 2. Az intervallumot 7500-ra kell csökkenteni, ha a járművet nehéz körülmények között üzemeltetik. km vagy fél év.
 3. A turbófeltöltős motorokban 5000 km-enként cserélje ki az olajat. km vagy 6 havonta.

Alternatív olaj kiválasztása. Más gyártók motorolajának kiválasztásakor az API szerinti SL vagy annál magasabb minőségi indexet kell keresni. Ami a viszkozitást illeti, a választás a régió éghajlati viszonyaitól függ. Az SAE-skála ideális a megfelelő termék kiválasztásához.

Vezetési stílus.Nemcsak a vezetési stílus határozza meg az olajcsere-intervallumot, hanem az alapolaj kiválasztása is. Az utolsó generációs szintetikus olaj az optimális választás a sportos vezetés szerelmeseinek. A félszintetikus és néhány régebbi szintetikus anyag elkezd “égni”, ami csökkenti a szintetikus anyagok szintjét.

Működési feltételek.A motorolaj kiválasztásakor figyelembe kell venni a jármű vezetési körülményeit.

 1. Az aszfaltos utakon való közlekedés a legkíméletesebb a motor számára. A motor nincs nagy terhelésnek kitéve, jól átfújja a légáramlatot. Sok kenőanyag képes ilyen körülmények között is működni.
 2. De amikor az autója a nagyváros zsúfolt utcáin cirkál, hosszú ideig a forgalmi dugókban ül, a ventilátor működésbe lép. Ez extra terhelést jelent a motorra. inkább viszkózus terméket válasszon, pl. 5w-40.

Kiválasztottuk a 10 legjobb motorolajat Honda Civichez. Minden kenőanyag elérhető hazánk autósboltjaiban. Az expertology magazin az orosz autósok visszajelzései alapján készült szakértői vélemény alapján ültette le őket, amikor eldöntötte, hogy melyik szemüveget válassza.

A legjobb motorolajok rangsora Honda Civichez

jelöléshelyszíntermék neveliterenkénti ár
A legjobb motorolajok értékelése Honda Civichez1Fuchs Titan Syn SN 0W-20610€
2

ennzoil Platinum F

  l Szintetikus SAE 5W-30
1 104€
3
 • Molly Molygen New Generation 5W-30
 • 734€
  4AMSOIL Signature Series szintetikus motorolaj 0W-20820€
  5Honda
   LEO 0W20 SN
  736€
  6SHELL HE
 • X
   TRA 0W-40
 • 610€
  7

  ENNZOIL

   SAE 5W-20
  1 173€
  8VALVO
 • NE SynPower FE 5W-30
 • 455€
  9IDEMITSU ZEPRO ECO MEDA
 • ST 0W-20
 • 709€
  10MOBIL 1 EP 0W-20828€

  Fuchs Titan Syn SN 0W-20

  Értékelés: 4.9

  FUCHS Titan Syn SN 0W-20 motorolaj 1 l

  A megfizethetőség és a magas üzemanyag-hatékonyság kombinációja segített a Fuchs Titan Syn SN 0W-20-nak, hogy megnyerje értékelésünket. Német termék, szintetikus alapon készült, kifejezetten ázsiai és amerikai autók motorjaihoz tervezték. A készítmény benzin- és dízelmotorokhoz alkalmas. A szintetikus megfelel az ILSAC GF-5 specifikációnak. A szakértők kiemelték az olaj előnyeit, mint például a könnyű téli indítás, a tüzelőanyag-takarékosság, a stabil viszkozitás. Fagyáspont -38ºC.

  A hazai autósok dicsérik a német szintetikus anyagot elfogadható ára, könnyű hidegindítása és jó tisztító tulajdonságai miatt. De ezt az olajat nem lehet megvásárolni az ország minden régiójában.

  Előnyök

  • alacsony ár;
  • javított formula;
  • könnyű indítás fagyos hőmérsékleten;
  • stabil viszkozitás.

  Hátrányok

  • ritkán kapható a boltokban.

  ennzoil Platinum F

   l Szintetikus SAE 5W-30

   Értékelés: 4.8

   Pennzoil Platinum F<ul></div><p>l Szintetikus SAE 5W-30″ src=”/wp-content/uploads/2023/02/3161666194741-4510.jpg” height=”614″ title=”Pennzoil Platinum F</p><ul>l Szintetikus SAE 5W-30″></p><p>Amerikai olaj Pennzoil Platinum F</p><ul>l A szintetikus SAE 5W-30 a személygépkocsik motorjaihoz lett kifejlesztve. A gyártó innovatív Hyper Cleansing technológiát használ. Az új formulának köszönhetően sikerült egy olyan szintetikus olajat előállítanunk, amely ellenáll a szélsőséges vezetési körülményeknek is. A Chrysler, a Ford, a GM és az Acura által jóváhagyott vegyület. A termék benzin- és dízelmotorokban használható turbófeltöltéssel és kipufogógáz-utánkezelő rendszerekkel. A szakértők elismerik a szintetikus olajok más szintetikus olajokkal és tömítésekkel való kompatibilitását.</p><p>A Honda Civic tulajdonosok megosztják tapasztalataikat az amerikai szintetikus anyagok használatáról a fórumokon. dicsérik műszaki értékei miatt, de a magas ár sok fogyasztó számára vásárlási akadályt jelent.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>sokoldalúság;</li><li>kopásállóság;</li><li>egyéb olajkompatibilitás;</li><li>jó tisztító tulajdonságok.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>magas ár.</li></ul><h3><li>Fuchs Molly Molly Molygen New Generation 5W-30</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=<li></div><p>QUIMOLLY MOLYGEN NEW GENERATION 5W-30″ src=”/wp-content/uploads/2023/02/2471666194741-6510.jpg” height=”400″ title=”</p><li>QUIMOLLY MOLYGEN NEW GENERATION 5W-30″></p><p>Német szintetikus</p><li>A quiMolly Molygen New Generation 5W-30 bronzérmet kap értékelésünkben. A szakértők felhívják a figyelmet a speciális súrlódásgátló adalékanyagra, amely volfrámvegyületeket tartalmaz. Különösen alkalmas közvetlen befecskendezéses motorokhoz. Az alacsony hamutartalom miatt kevésbé képződnek koptató lerakódások az alkatrészeken. A kalciumvegyületek jelenléte megakadályozza az üzemanyag idő előtti meggyulladását. A termék jó termikus stabilitással rendelkezik, nem tartalmaz ként. Az összetétel több japán, koreai és amerikai autógyártótól kapott ajánlást.</p><p>A felhasználók dicsérik a német szintetikus anyagot a téli könnyű motorindításért, a megbízható hamisítás elleni védelemért és a kiváló kenési tulajdonságokért. Az egyetlen dolog, ami nem felel meg nekik, az a magas ár.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>kiváló kenési tulajdonságok;</li><li>alacsony folyáspont;</li><li>hőstabilitás;</li><li>hamisítás elleni védelem.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>magas ár.</li></ul><h3>AMSOIL Signature Series szintetikus motorolaj 0W-20</h3><p>Értékelés: 4.6</p><div style=AMSOIL Signature Series szintetikus motorolaj 0W-20AMSOIL Signature Series szintetikus motorolaj 0W-20

   Az AMSOIL Signature Series 0W-20 szintetikus motorolaj kiemelkedik a hosszú lefolyási időközzel. Normál üzemi körülmények között 25 000 után cserélje ki. megtett km. Nagy teherbírású motorok esetében az időköz 15 000 kilométerre csökkenne. km. A szintetikus speciális adalékanyag-csomaggal rendelkezik, amely ideális tisztítást biztosít az alkatrészeknek a koromtól és a lerakódásoktól. Nincs párolgás vagy veszteség, így használat közben nem szükséges az olajat újratölteni. A vegyület alkalmas új és használt motorok karbantartására.

   Az orosz autósok sem vették észre az amerikai szintetikus olaj hátrányait. A vásárlás egyetlen visszatartó ereje a magas ár.

   Előnyök

   • Kiváló elrettentő hatás;
   • hőstabilitás;
   • üzemanyag-fogyasztás;
   • nincs szidás.

   Hátrányok

   • magas ár.

   Honda
    LEO 0W20 SN

   Értékelés: 4.5

   HONDA <ul></div><p>TRA LEO 0W20 SN” src=”/wp-content/uploads/2023/02/2371666194741-9410.jpg” height=”480″ title=”HONDA </p><ul>TRA LEO 0W20 SN”></p><p>A Honda motorolaj a Honda japán autógyártó megrendelésére készült </p><ul>LEO 0W20 SN. A készítmény alkalmazási területe legfeljebb 20 éves motorokra korlátozódik. A szintetikus olaj extrém hidegben is megőrzi folyékonyságát (-37°C-ig), az adalékok megakadályozzák az oxidációs folyamatokat. Szakértők dicsérték a kiváló tisztító és korrózióvédelmi tulajdonságait. A magas műszaki paraméterek egyik oka a szerves molibdén jelenléte az összetételben. Ezek a vegyületek csökkentik a súrlódást és az üzemanyag-fogyasztást.</p><p>Az eredeti japán motorolajat a Honda Civic tulajdonosok kedvelik a zord télben való könnyű indítás miatt. Hátránya a magas ár és a hamisított termékek előfordulása az orosz piacon.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>alacsony folyáspont;</li><li>üzemanyag-fogyasztás;</li><li>kiváló mosóhatású tulajdonságok;</li><li>oxidációval szembeni ellenállás.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>magas ár;</li><li>hamisítványok jelennek meg.</li></ul><h3>SHELL HE</p><li>X<ul>TRA 0W-40</h3><p>Értékelés: 4.5</p><div style=SHELL HE<li></div><p>X </p><ul>TRA 0W-40″ src=”/wp-content/uploads/2023/02/8211666666194741-2410.jpg” height=”410″ title=”Héj HE</p><li>X<ul>TRA 0W-40″></p><p>A SHELL HE motorolaj nagyon népszerű hazánkban</p><li>X<ul>TRA 0W-40. A szintetikus anyagot Forma-1-es versenyautókban tesztelték, így képes ellenállni a szélsőséges körülményeknek. A terméket a Ferrari, a Mercedes, a Porsche, a sportkocsigyártók is jóváhagyják. A szakértők a terméket a dinamikus vezetési stílus kedvelőinek ajánlják, akiket a Honda Civic sportos karaktere ösztönöz. Az olaj ára meglehetősen demokratikus, ami a termék orosz eredetével magyarázható.</p><p>A hazai járművezetők dicsérik a szintetikus olajat SHELL HE</p><li>X<ul>TRA 0W-40 kiváló minőségéért, megfizethető ára és alacsony fogyasztása miatt. A kenőanyag fő hátránya a piacon lévő sok hamisítvány.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>szélsőséges terhelésekkel szembeni ellenállás;</li><li>elfogadható ár;</li><li>minimális fogyasztás;</li><li>üzemanyag-fogyasztás.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>sok hamisítvány.</li></ul><h3><p>ENNZOIL </p><ul>SAE 5W-20</h3><p>Értékelés: 4.5</p><div style=PENNZOIL <ul></div><p>TRA SAE 5W-20″ src=”/wp-content/uploads/2023/02/7781666194741-9110.jpg” height=”444″ title=”PENNZOIL </p><ul>TRAE SAE 5W-20″></p><p>A PENNZOIL motorolajat magas tisztasági szint jellemzi </p><ul>SAE 5W-20. A készítmény alacsony viszkozitású, ami megkönnyíti a motor beindítását extrém hidegben. A termék alkalmas más szintetikus és ásványi olajokkal való keverésre, modern benzin- és dízelmotorokhoz. Amerikai szintetikus anyag, amelyet olyan ismert autógyártók, mint a Chrysler, a Nissan, a Land Rover, a Jaguar és a Ford hagynak jóvá. A szakértőket lenyűgözi a kiváló tisztítóhatás, az olaj hatékonyan távolítja el a rossz minőségű üzemanyag használatából származó lerakódásokat.</p><p>A termék a kiváló minőség ellenére sem keresett a hazai autósok körében. A magas ár a vásárlás egyik fő akadálya.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>nagyfokú tisztaság;</li><li>kiváló elrettentő hatás;</li><li>keverhető más olajokkal;</li><li>üzemanyag-hatékonyság.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>magas ár.</li></ul><h3>VALVO</p><li>NE SynPower FE 5W-30</h3><p>Értékelés: 4.4</p><div style=VALVO<li></div><p>NE SynPower FE 5W-30″ src=”/wp-content/uploads/2023/02/62916666194741-8210.jpg” height=”512″ title=”VALVO</p><li>NE SynPower FE 5W-30″></p><p>VALVO motorolaj</p><li>A NE SynPower FE 5W-30-at a szakértők prémium terméknek tekintik. A magas műszaki paramétereket a gyártó a szintetikus bázis és az egyedi adalékanyagok kombinációjával éri el. A készítményt a Ford széles körben értékeli, és dízel- és bioüzemanyagot égető motorokban való használatra ajánlja. A szintetikus olaj megvédi a motor alkatrészeit az idő előtti kopástól, a túlmelegedéstől és a korróziótól. A kenőanyag hatékonyan távolítja el a kormot és a lerakódásokat.</p><p>A holland olaj sok bókot kapott az orosz autósoktól. Tetszett nekik a megfizethető ár, a könnyű indítás hideg időben, a kiváló elrettentő hatás. Néhány felhasználó azonban kopogó hangról számolt be a motor működésének első perceiben.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>megfizethető ár;</li><li>nincs hamisítás</li><li>stabil viszkozitás;</li><li>jó mosószer tulajdonságok.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>az időzítő komponens kopogása hideg motor esetén.</li></ul><h3>IDEMITSU ZEPRO ECO MEDA</p><li>ST 0W-20</h3><p>Értékelés: 4.4</p><div style=IDEMITSU ZEPRO ECO MEDA<li></div><p>ST 0W-20″ src=”/wp-content/uploads/2023/02/8981666194741-5310.jpg” height=”410″ title=”IDEMITSU ZEPRO ECO MEDA</p><li>ST 0W-20″></p><p>Minden műszaki paraméter tekintetében a japán IDEMITSU ZEPRO ECO MEDA olaj</p><li>Az ST 0W-20 alkalmas a Honda Civichez. A gyártó kifejlesztett egy összetételt, figyelembe véve a szakértők ajánlásait autógyártók. A termék szintetikus alapon készül, speciális adalékanyagok hozzáadásával. A szintetikus anyagok a sportos vezetési módot kedvelő autótulajdonosok motorjainak feltöltésére ajánlottak. Az olajat akkor sem kell újratöltenie, ha az autót szélsőséges körülmények között üzemeltetik.</p><p>A hazai autórajongók az erőforrás csendes működését, a motor problémamentes indítását extrém hidegben és a csökkentett üzemanyag-fogyasztást emelik ki. Ami a hátrányokat illeti, a felhasználók 5-7k után cserélnek olajat. megtett km. Nem minden régióban elérhető.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>tartósság;</li><li>a kiégés hiánya;</li><li>stabil viszkozitás;</li><li>csendes motorfutás.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>szűkösség az elosztóhálózatban;</li><li>rövid élettartam.</li></ul><h3>MOBIL 1 EP 0W-20</h3><p>Értékelés: 4.3</p><div style=MOBIL 1 EP 0W-20PENNZOIL <ul></div><p>TRA SAE 5W-20″ src=”/wp-content/uploads/2023/02/7781666194741-9110.jpg” height=”444″ title=”PENNZOIL </p><ul>TRAE SAE 5W-20″></p><p>A PENNZOIL motorolajat magas tisztasági szint jellemzi </p><ul>SAE 5W-20. A készítmény alacsony viszkozitású, ami megkönnyíti a motor beindítását extrém hidegben. A termék alkalmas más szintetikus és ásványi olajokkal való keverésre, modern benzin- és dízelmotorokhoz. Amerikai szintetikus anyag, amelyet olyan ismert autógyártók, mint a Chrysler, a Nissan, a Land Rover, a Jaguar és a Ford hagynak jóvá. A szakértőket lenyűgözi a kiváló tisztítóhatás, az olaj hatékonyan távolítja el a rossz minőségű üzemanyag használatából származó lerakódásokat.</p><p>A termék a kiváló minőség ellenére sem keresett a hazai autósok körében. A magas ár a vásárlás egyik fő akadálya.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>nagyfokú tisztaság;</li><li>kiváló elrettentő hatás;</li><li>keverhető más olajokkal;</li><li>üzemanyag-hatékonyság.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>magas ár.</li></ul><h3>VALVO</p><li>NE SynPower FE 5W-30</h3><p>Értékelés: 4.4</p><div style=VALVO<li></div><p>NE SynPower FE 5W-30″ src=”/wp-content/uploads/2023/02/62916666194741-8210.jpg” height=”512″ title=”VALVO</p><li>NE SynPower FE 5W-30″></p><p>VALVO motorolaj</p><li>A NE SynPower FE 5W-30-at a szakértők prémium terméknek tekintik. A magas műszaki paramétereket a gyártó a szintetikus bázis és az egyedi adalékanyagok kombinációjával éri el. A készítményt a Ford széles körben értékeli, és dízel- és bioüzemanyagot égető motorokban való használatra ajánlja. A szintetikus olaj megvédi a motor alkatrészeit az idő előtti kopástól, a túlmelegedéstől és a korróziótól. A kenőanyag hatékonyan távolítja el a kormot és a lerakódásokat.</p><p>A holland olaj sok bókot kapott az orosz autósoktól. Tetszett nekik a megfizethető ár, a könnyű indítás hideg időben, a kiváló elrettentő hatás. Néhány felhasználó azonban kopogó hangról számolt be a motor működésének első perceiben.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>megfizethető ár;</li><li>nincs hamisítás</li><li>stabil viszkozitás;</li><li>jó mosószer tulajdonságok.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>az időzítő komponens kopogása hideg motor esetén.</li></ul><h3>IDEMITSU ZEPRO ECO MEDA</p><li>ST 0W-20</h3><p>Értékelés: 4.4</p><div style=IDEMITSU ZEPRO ECO MEDA<li></div><p>ST 0W-20″ src=”/wp-content/uploads/2023/02/8981666194741-5310.jpg” height=”410″ title=”IDEMITSU ZEPRO ECO MEDA</p><li>ST 0W-20″></p><p>Minden műszaki paraméter tekintetében a japán IDEMITSU ZEPRO ECO MEDA olaj</p><li>Az ST 0W-20 alkalmas a Honda Civichez. A gyártó kifejlesztett egy összetételt, figyelembe véve a szakértők ajánlásait autógyártók. A termék szintetikus alapon készül, speciális adalékanyagok hozzáadásával. A szintetikus anyagok a sportos vezetési módot kedvelő autótulajdonosok motorjainak feltöltésére ajánlottak. Az olajat akkor sem kell újratöltenie, ha az autót szélsőséges körülmények között üzemeltetik.</p><p>A hazai autórajongók az erőforrás csendes működését, a motor problémamentes indítását extrém hidegben és a csökkentett üzemanyag-fogyasztást emelik ki. Ami a hátrányokat illeti, a felhasználók 5-7k után cserélnek olajat. megtett km. Nem minden régióban elérhető.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>tartósság;</li><li>a kiégés hiánya;</li><li>stabil viszkozitás;</li><li>csendes motorfutás.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>szűkösség az elosztóhálózatban;</li><li>rövid élettartam.</li></ul><h3>MOBIL 1 EP 0W-20</h3><p>Értékelés: 4.3</p><div style=MOBIL 1 EP 0W-20

   Az orosz autósok folyamatosan nagy érdeklődést mutatnak a MOBIL kenőanyagok iránt. Áttekintettük a MOBIL 1 EP 0W-20 szintetikus olajat. A készítményt kiváló minősége, hosszú élettartama (akár 20 ths. km futásteljesítmény), jó tisztítási tulajdonságok. A szakértők a terméket olyan autókhoz ajánlják, amelyeket akár -30ºC-os hőmérsékleten is üzemeltetnek. az olaj nem fél a nagy terheléstől és a túlmelegedéstől; hatékonyan távolítja el az alacsony minőségű üzemanyag használatából származó lerakódásokat.

   A szakértők több okból is a 10. helyet adták a vegyületnek. Sajnos, a szintetikus anyagok népszerűsége a hamisítványok megjelenéséhez vezetett, amint azt a hazai autósok jelezték. Az elégedetlenséget azonban a magas olajárak okozzák.

   Előnyök

   • magas minőség;
   • Hosszú leeresztési időköz;
   • jó tisztító tulajdonságok;
   • könnyű motorindítás hideg időben.

   Hátrányok

   • magas ár;
   • Nagyszámú hamisítvány.
  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: