11 legjobb nyári gumiabroncs R17

A 17″-os felniabroncsok az alacsony profilnak köszönhetően vonzóbbá teszik az autó megjelenését. Segítenek az autó stabilizálásában is, gyakran 200 mm-es vagy annál nagyobb futófelületi szélességgel. Sokkal ellenállóbbak a sérülésekkel szemben, mint az R13-14-esek, mivel a nagyobb átmérő miatt a gumiabroncs nagyobb, és megakadályozza, hogy a gödör aljára kerüljön. A gép csak 10-20 cm hosszúságú kátyúkon halad át. Ha autója használati utasítása lehetővé teszi, hogy ilyen nyári gumiabroncsokat szereljen fel rá, nézze meg a szakértők által kiválasztott legjobb modelleket.

Legjobb nyári gumiabroncsok R17

Jelöléshelytermék neveEredeti ár
A legjobb nyári gumiabroncsok R17 autókhoz1Continental PremiumContact 6 R17 94V6 523€
2MICHE
 • N Pilot Sport 4 R17 94Y
 • 5 640€
  3Hankook gumiabroncs Ventus Prime 3 K125 R17 99V5 940€
  4GOODYEAR Eagle Sport TZ R17 94W4 653€
  5Yokohama BluEarth RV02 R17 103W6 060€
  6Dunlop SP Sport Maxx 050+ R176 140€
  7Kumho Ecsta HS51 215/55 R17 94W4 610€
  A legjobb R17-es nyári gumiabroncsok SUV-okhoz és crossoverekhez1Yokohama Geolandar A/T G015 R17 112H6 950€
  2Dunlop Grandtrek AT5 R17 112S Dunlop Grandtrek AT5 R17 112S6 600€
  3Toyo Open Country U/T R17 104H5 500€
  4MICHE
 • N szélességi kör R17 102H
 • 6 782€

  A legjobb R17-es nyári gumiabroncsok autókhoz

  Az R17-es gumiabroncsok műszakilag csak nagyméretű szedánokra és ferdehátúakra, valamint kombikra szerelhetők fel. Ezek az üzleti osztályú gépek nagy méreteikkel és megnövelt kerékjárati ívükkel tűnnek ki. A gumiabroncsok segítségével az autó szilárdabbnak és stabilabbnak tűnik. Íme a hét legjobb nyári gumiabroncs a 17 hüvelykes felnikre, amelyek megvásárolhatók az RF-ben, és amelyeket a vásárlók a véleményekben dicsérnek.

  Continental PremiumContact 6 R17 94V

  Értékelés: 4.9

  Continental PremiumContact 6 R17 94V

  215 mm szélességben és 55 mm profilmagasságban kapható. A gyártó kerekenként 670 kg terhelésig és 240 km/h maximális nyári sebességig engedélyezi a járművet. A futófelület két különálló bordából és egy további bordából áll, amelyek a külső oldalfalhoz vannak illesztve.Ez a kialakítás megnövelt szerkezeti szilárdsággal és deformációval szembeni ellenállással rendelkezik manőverezéskor. Ezen kívül a fejlesztők egy további nejlon- és aramidszálakból álló zsinórt szereltek a betörőbe, így a gumiabroncson lévő “bütykök” nem pattannak ki, amit a tulajdonosok szeretnek a véleményekben. A mintázat széles barázdái sok levegő áramlását teszik lehetővé, így a nyári gumiabroncsok kevésbé érzik a forró aszfalttal való érintkezésből származó meleget.

  Az Auto Zeitung már 2020 első felében tesztelte ezeket az R17-es nyári abroncsokat, és úgy találta, hogy rövidebb a fékútjuk. ezt a Black Chil gumikeverék teszi lehetővé

 • , amely tökéletesen elnyeli a kisebb egyenetlenségeket és növeli a tapadást. A szakértők a gumiabroncsok kiváló egyensúlyát és kezelhetőségét is dicsérik. Száraz felületen ez az egyik legjobb megoldás, amely növeli a biztonságot.

  Előnyök

  • zökkenőmentes működés;
  • nincs gördülési ellenállás;
  • Kiváló tapadás száraz aszfalton;
  • kiváló kezelés.

  Hátrányok

  • kevésbé ellenálló a tócsákban történő aquaplaninggal szemben
  • magas költség.

  MICHE

 • N Pilot Sport 4 R17 94Y

  Értékelés: 4.8

  MICHE<li></div><p>N Pilot Sport 4 R17 94Y” src=”/wp-content/uploads/2023/02/6911666194701-8911.jpg” height=”400″ title=”MICHE</p><li>N Pilot Sport 4 R17 94Y”></p><p>MICHE gumiabroncsgyártó</p><li>N nyári modell Pilot Sport 4 az egyik leggyakrabban vásárolt zászlóshajó. Úgy tűnik, hogy egyszerű futófelületi mintázatuk van, három bordával és keresztlécekkel “vágott” ferde oldalfalú. A nyári üzemelésre szánt keverék összetételét azonban funkcionális elasztomerekkel egészítik ki, így a gumi kiváló vonóerő tulajdonságokkal rendelkezik. A mély, három hosszanti horonnyal ellátott vízelvezető rendszer hatékonyan vezeti el a vizet. A vélemények azt mutatják, hogy ezek a MICHE R17-esek<li>N nem kell bemelegíteni – a teljesítmény már a vezetés első perceitől kezdve nyilvánvaló.</p><p>Ezek a nyári gumiabroncsok megfelelnek a Pilot Sport névnek. A futófelület mintázata minimális keresztirányú barázdákkal rendelkezik, ami jelentősen növeli a keverék merevségét és szilárdságát. 225 mm szélesség szélesebb vonófelületet tesz lehetővé. A maximális sebesség ezen R17-es gumiabroncsokon 300 km/h. A gyártó a gumitechnológiában is megvalósította a Dynamic Response technológiát, amelynek köszönhetően a kerekek kiváló kezelhetőséget mutatnak, és azonnal reagálnak a kormánykerék fordulataira. Ha szeretsz vezetni, akkor ez az R17-es neked készült.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Az alacsony, 45 mm-es profil sportosabb érzetet ad az autónak;</li><li>Segít csökkenteni az üzemanyag-fogyasztást nyáron;</li><li>rövid fékút;</li><li>nem kell bemelegíteni;</li><li>Csúszásálló a vízzel szemben.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>gyenge oldalfalak.</li></ul><h3>Hankook gumiabroncs Ventus Prime 3 K125 R17 99V </h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=Hankook gumiabroncs Ventus Prime 3 K125 R17 99V

  Koreai márka Hankook kínál tulajdonosai autók lemezek R17 sorozatú Tire Ventus Prime 3. A nyári gumiabroncs futófelülete nagyon vékony keresztmetszetű résekkel rendelkezik, amelyek lehetővé teszik, hogy alkalmazkodjon a változó terheléshez, és ugyanakkor nagy érintkezési felületet tartson fenn az aszfaltfelülettel. A futófelületeken lévő négy fokozatosan mélyülő barázda a kerekeket a különböző nedvességtartalmú nedves utakon való futáshoz igazítja. A visszajelzések szerint ez a nyári gumiabroncs pontos kormányzási reakciót ad, és egyenes úton is megőrzi az iránystabilitást.

  Az R17-es felnik közül ez a gumiabroncs kiemelkedik fokozott ütéscsillapító tulajdonságaival. Ez a lágyabb keveréknek és a 60 mm-rel vastagabb profilnak köszönhető. A nyári gumiabroncsok kívülről kissé laposnak tűnnek, de ha ellenőrzi a nyomást, rendben lesznek. Még ha az Ön autója merev felfüggesztéssel is rendelkezik, ezek a nyári gumiabroncsok sokkal simábbá teszik a bukkanókon való áthaladást.

  Előnyök

  • Maximális terhelés 775 kg;
  • Oldalirányú ütközéssel szembeni ellenállás;
  • jó fékezési eredmények nedves aszfalton;
  • Kényelmes kezelés egyenetlen felületeken.

  Hátrányok

  • A kormányzás minősége nedves úton csökken;
  • A gumiabroncsok kívülről kissé laposnak tűnnek;
  • Nem járulnak hozzá az üzemanyag-fogyasztáshoz.

  GOODYEAR Eagle Sport TZ R17 94W

  Értékelés: 4.7

  GOODYEAR Eagle Sport TZ R17 94W

  Ez a nyári R17-es gumiabroncs 225 vagy 235 mm szélességben kapható. Az alacsony, 45 mm-es profil sportos megjelenést kölcsönöz a járműnek. Az Eagle Sport nem marketingfogás, hanem egy igazi élményautó, amely akár 270 km/órás sebességre is képes. A vélemények azt mutatják, hogy a gumiabroncsok megtartják minden pozitív tulajdonságukat, még akkor is, ha a futófelület nagy része már elkopott. Ezt egy további kábel teszi lehetővé, amely a megszakítóban található a futóterület alatt. Ennek a kialakításnak köszönhetően a vékony nyári gumiréteg ellenáll a vetemedésnek és védett a mechanikai sérülésektől. A gyártó úgy döntött, hogy az R17-es gumiabroncsot polimerek hozzáadásával fejleszti, hogy növelje a nyári gumi szakítószilárdságát és szakadásállóságát.

  A nyári gumiabroncsnak sajátos nyári gumiabroncs mintázata van, amely az Eagle Sport All Season abroncsból származik. Ez utóbbit kifejezetten az észak-amerikai piacra tervezték, mint egy egész évben használható. Most a gyártó úgy döntött, hogy ez a nyár, de elhagyta a megnövekedett számú pengét. Ez az R17-es kialakítás nagyobb tapadást biztosít az SP Sport Maxx 050+ számára a tócsás utakon. A gumiabroncsok lehetővé teszik, hogy a nyári szezon végeztével még egy darabig, a fagyok beálltáig motorozhasson.

  Előnyök

  • magas szakítószilárdság;
  • kiváló úttartás;
  • jól néz ki;
  • egy nap alatt;
  • Az autó nem sodródik el, ha pocsolyába ütközik.

  Hátrányok

  • egyeseknek nehézséget okozott az egyensúly megteremtése.

  Yokohama BluEarth RV02 R17 103W

  Értékelés: 4.7

  Yokohama BluEarth RV02 R17 103W

  A japán Yokohama márka a BluEarth RV02 nyári gumiabroncsot kínálja az R17-es tárcsával rendelkező autók tulajdonosainak. Aszimmetrikus mintázatuk két széles és két keskeny bordát tartalmaz. Segít a kerekeknek alkalmazkodni a különböző vezetési módokhoz és útviszonyokhoz. A futófelületbe illeszkedő összes alkatrész biztosítja a gumiabroncs alakjának megőrzését és a terhelés egyenletes eloszlását. A blokkok is eltolva vannak a többiekhez képest, így a légáramlás nem alacsony frekvenciájú zúgást képez, hanem felbontja a légáramlatot. A vállrészben lévő süllyesztett ablakok szintén segítenek az örvények kialakulásának megakadályozásában. A Summer R17-et a véleményekben a csendes működéséért és tartósságáért dicsérik.

  Az R17-es kerekekre szerelt nyári gumiabroncsok megnövelt, 103-as terhelhetőségi indexszel rendelkeznek. Ez azt jelenti, hogy a nyári használatra szánt gumikeverék kerékenként akár 875 kg-ot vagy 3 kg-ot is kibír.5 tonna össztömegű jármű. Gondoljunk csak a páncélozott szedánok vagy kisbuszok tulajdonosainak gumiabroncsaira, amelyek súlya jóval meghaladja a névleges adatokat.

  Előnyök

  • a jármű egyenletes súlyeloszlása;
  • stabil forma minden vezetési körülmények között
  • alacsony futófelület-kopási arány;
  • alacsony zajszint.

  Hátrányok

  • merev viselkedés;
  • A gumiabroncs fékezési teljesítménye gyengébb, mint a többi versenytársé;
  • megnövekedett benzinfogyasztás.

  Dunlop SP Sport Maxx 050+ R17

  Értékelés: 4.7

  Dunlop SP Sport Maxx 050+ R17

  A Dunlop UK R17 nyári gumiabroncsok hibrid, lap nélküli karkasszal készültek, amely rugalmasabbá teszi a gumiabroncsot, és ezáltal jobb úttartást biztosít. A gumi tökéletesen siklik az egyenetlenségeken és támogatja a kényelmes kezelhetőséget. A nagy teljesítményű futófelület kialakítása kettős vízcsatornával rendelkezik, amely elvezeti a vizet és javítja a fékezés hatékonyságát nedves és száraz felületen egyaránt. A vállalat By-pass technológiát alkalmazott a zajszint csökkentése érdekében. Nyári használatra a járművezetők 225-235 mm szélességű, 270 km/h-s sebességre tervezett gumiabroncsokat választhatnak.

  A nyári R17-es modell jutalma az oldalfal és az ülőrész kevlárszálakkal való megerősítése. Ezt az anyagot golyóálló mellények gyártásához használják. Ez a technológia megakadályozza, hogy kemény kanyarodás közben a gumi véletlenül lecsússzon a felniről, amikor a gumiabroncs nyomását kissé csökkentik. A vegyület ezen a ponton még ellenállóbb a szakadással és a nyúlással szemben. A járművezetők arról számolnak be, hogy ezekkel a nyári gumiabroncsokkal könnyű 60-70 km/órás sebességgel kanyarodni, és jó az irányíthatóságérzetük.

  Előnyök

  • jobb fékezési teljesítmény
  • kifejezett tartósság;
  • kormányzás pontossága;
  • megerősített oldalfal.

  Hátrányok

  • kissé zajos;
  • magas költség.

  Kumho Ecsta HS51 215/55 R17 94W

  Értékelés: 4.6

  Kumho Ecsta HS51 215/55 R17 94W

  Az Ecsta HS51 nyári gumiabroncs 215 mm szélességgel és 55 mm hasmagassággal nagyon népszerű a koreai márka R17-es felnijei között. Lehetővé teszi, hogy az autó 270 km/h-ra gyorsuljon, ha a motor teljesítménye ezt lehetővé teszi. Minden egyes kerék akár 670 kg terhelést is elbír. A futófelület mintázata alapvetően eltér a versenytársakétól, zárt oldalfalú kialakítással. A vállrész kis, mély barázdákat tartalmaz, amelyek csak enyhén oldalra mennek. A koreai gumiabroncsgyártóknak ez a megoldása lehetővé tette számukra, hogy jelentősen megerősítsék az oldalsó szerkezetet, és csökkentsék a vezetés közbeni zajt. Sebességnél a gumiabroncsnak ez a része zajgátlóként működik, így az utastérben nyitott ablakok mellett is kényelmesen érezheti magát.

  Szakértőinket lenyűgözte az R17-es nyári gumiabroncsok vízelvezető csatornáinak sokasága. A folyadékok azonban nem rekednek meg a gumiabroncs futófelületében, hanem gyorsan szétoszlanak a keresztirányú barázdákon keresztül. A 2020-as ADAC-tesztek azt mutatják, hogy ez a nyári modell kiváló nedves fékezési teljesítményt nyújt. A többszörös keresztirányú ajkak javítják a tapadást és a fékhatást is.

  Előnyök

  • alacsony zajszint;
  • jó fékezés nedves úton;
  • Az autót akár 270 km/h sebességre is felgyorsíthatja;
  • ellenáll a dinamikus deformációnak.

  Hátrányok

  • gyorsan elhasználódnak;
  • Rosszabb fékezés száraz úton.

  A legjobb R17-es nyári gumiabroncsok SUV-okhoz és crossoverekhez

  A legtöbb crossover-gyártó biztosítja az R17-es méretű nyári gumiabroncsok felszerelésének technikai lehetőségét. A személygépkocsi-változatokkal ellentétben itt magasabb terhelési indexre van szükség, mivel a terepjárók súlya gyakran 1.5-2.5 tonna, és kemény fékezés vagy gyorsítás esetén ez a súly rövid időre még nagyobb nyomást gyakorol a kerekekre. Ezek a nyári gumiabroncsok a legnépszerűbbek ezeken az autókon.

  Yokohama Geolandar A/T G015 R17 112H

  Értékelés: 4.9

  Yokohama Geolandar A/T G015 R17 112H

  A japán Yokohama márka rajongóinak nem kell tovább keresniük a nyári Geolandar A/T-t, amely 65 mm-es profilmagassággal és 265 mm-es szélességgel rendelkezik. Ezek az R17-es abroncsok magasnak és fenyegetőnek mutatják crossoverét. A futófelület mintázata összetett, három hosszanti bordával, amelyeket ferde keresztirányú csatornákkal “rögösítettek”. Ez segít a gumiabroncsnak alkalmazkodni a változó terepviszonyokhoz és hatékonyan elnyelni a vizet. A narancsolaj jelenléte a készítményben növeli a vegyület szakítószilárdságát. A tulajdonosok a beszámolók szerint kedvelik a gumiabroncs nedves úton való kezelhetőségét. Az R17-es gumiabroncs másik dicsérete a lágysága és ésszerű szívóssága.

  A nyári modellt két határozott előnye miatt emeltük ki. Először is, minden egyes gumiabroncs akár 1120 kg súlyt is elbír. Ez lehetővé teszi a termék használatát 4480 kg tömegű gépeken. Tökéletes a páncélozott Toyota Land Cruiserhez vagy Lexus GX-hez. Másodszor, a keverék itt meglehetősen puha, de tartós, így nemcsak nyáron, hanem mély ősszel is lehet használni a gumikat.

  Előnyök

  • jól teljesít nedves aszfalton;
  • A gumi puha, de mégis erős;
  • jó terepjáró mobilitás;
  • csendes.

  Hátrányok

  • A futófelületet eltömíti a kavics, amely aztán az útpadkára érve legurul a jármű hátuljáról.

  Dunlop Grandtrek AT5 R17 112S Dunlop Grandtrek AT5 R17 112S

  Értékelés: 4.8

  Dunlop Grandtrek AT5 R17 112S Dunlop Grandtrek AT5 R17 112S

  A brit gumiabroncsgyártók kifejlesztették az R17 Grandtrek AT5 nehéz nyári gumiabroncsot, amelynek 265 mm széles abroncsa maximalizálja az úttal való érintkezési felületet. A futófelület mintázatát úgy tervezték, hogy ne csak kemény felületen, hanem sárban is ellenálljon a nyári körülményeknek. Három sor összetett poligonális blokk kiváló tapadást biztosít. A széles futófelületi barázdák és kereszthornyok kiválóan alkalmasak a víz felszívására és a sziklákon vagy más kiemelkedéseken való megtapadásra. A felületen lévő további lamellák megakadályozzák, hogy a gumiabroncs egyenes úton haladva megcsússzon. A több hullámos csatorna és az elemek eltolt elrendezése a futótérben hatékonyan csillapítja a beáramló légáramlatok zaját.

  Ez a nyári gumiabroncs kiválóan alkalmas a mezőgazdasági termelők által használt pick-up teherautókhoz. A gumiabroncs 1120 kg tömegig terhelhető. Kiváló lehetőség az R17 egy olyan autó számára, amely gyakran szállít építőanyagokat vagy mezőgazdasági termékeket.

  Előnyök

  • csendes működés;
  • a gumiabroncs nagyon jól mászik a sárban is;
  • kemény oldalfal;
  • Nem sodródik le a pályáról a pocsolyákban.

  A hátrányok

  • A szűk kanyarokban a gördülékenység jelen van;
  • A terepjárókkal ne gyorsítson 180 km/h fölé.

  Toyo Open Country U/T R17 104H

  Értékelés: 4.7

  Toyo Open Country U/T R17 104H

  A gyártó Silent Wall technológiát alkalmazott ezen az R17-es nyári gumiabroncson, amely bordázott barázdákkal rendelkezik. Köszönhetően egy speciális alakú domborzat falak jobban megtörik a légáramlás és csökkenti a zajt vezetés közben. Ezek a tüskék vízpermet-ugrásként is szolgálnak, sokkal gyorsabban szárítják az érintkezési felületet. Ezenkívül a nyári gumiabroncsok keverékébe szilícium-dioxidot fecskendeznek, hogy javítsák a májusi reggeleken tapasztalt hidegebb hőmérsékletekre vagy az őszi hidegek idején fellépő hidegebb hőmérsékletekre való érzékenységet. A vélemények szerint a gumiabroncs jól kiegyensúlyozható az R17-es felniken, puha marad és hatékonyan elnyeli a kisebb ütéseket. Emellett strapabíró és csendes működésű.

  Az R17-es abroncsokat kiváló iránystabilitásuk miatt szeretjük. Ebből a célból a gumiabroncsgyártók egyetlen hosszanti bordát hoztak létre, a gyöngyök szoros elrendezésével, megőrizve a középső rész merevségét. Útközben a vezető teljesen ellazulhat – a kormánykerék csak könnyedén, egy kézzel van megtámasztva. Ha elakadsz egy gödörben, nem fogod kirántani a kormányt a kezedből.

  Előnyök

  • Jól elnyeli a kisebb kátyúkat és a tengelyeknél jól illeszkedik;
  • Javított kormányzási reakció;
  • könnyű gördülés;
  • üzemanyag-fogyasztás.

  Hátrányok

  • Jobb, ha nem megyünk terepre.

  MICHE

 • N szélességi kör R17 102H

  Értékelés: 4.6

 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: