11 Top motorpárna gyártók

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem értelmezhető vásárlási ajánlásként. Konzultáció szakemberrel a vásárlás előtt.

A motor futás közben erős rezgést bocsát ki. Annak érdekében, hogy ez ne terjedjen át a karosszériára, a hajtóművet egy speciális támasztékkal, úgynevezett párnával támasztják meg. A modelltől függően három vagy négy is lehet. Ezek a párnák tompítják a futóműtől a motorhoz érkező lökéseket is, amikor az út egyenetlenné válik. Ha a párnatömbök megrepedtek, széthasadtak vagy szétváltak, akkor ki kell cserélni őket. A legjobb motortartó gyártók értékelése segít kiválasztani a legjobb terméket az ár és a minőség szempontjából. A cikk elkészítésekor figyelembe vettük a vásárlói visszajelzéseket és a termékadatokat.

A legjobb motorpárna gyártók értékelése

Jelölés hely Gyártó értékelés
A legjobb motorpárna gyártók értékelése 1 SASIC 5.0
2 LEMFORDER 4.9
3 BOGE 4.8
4 FEBEST 4.7
5 Corteco 4.6
6 MAPCO 4.5
7 SWAG 4.4
8 Walker 4.3
9 TENACITY 4.2
10 Febi 4.1
11 Fenox 4.0

SASIC

Értékelés: 5.0

SASIC

A lista élén: franciaországi termelő. A vállalatot 1971-ben alapították. Két másik alkatrészgyártó cég egyesülésével jött létre. A termékkínálatban motortartók, kormányrudak és végdarabok, szilentblokkok, vízpumpák, gömbcsuklók, gömbcsuklók, valamint a következők szerepelnek. A gyártó saját fejlesztési részleggel rendelkezik, és a gyártósor teljesen automatizált. A személygépkocsik mellett a vállalat haszongépjárművek motorjaihoz is gyárt párnákat: Volvo, Scania, MAN, DAF.

Ezt a gyártót a legjobbnak ítéljük a hamisítás elleni védelem szempontjából. Mivel a francia minőség gyorsan elnyerte a vásárlók tetszését, számos hasonló, de sokkal kisebb dobozos termék jelent meg a piacon. Annak érdekében, hogy a vásárlók könnyebben megkülönböztethessék az eredetit, a vállalat egyértelműen azonosítja a terméket azáltal, hogy logóját, vonalkódját és további kódokat helyez el a burkolaton. Egy másik nagy különbség az eredetihez képest, hogy szinte nincs gumiszaga, de ezt lehetetlen ellenőrizni, ha online vásárolunk.

Előnyök

 • rendelkeznek ISO TS tanúsítványokkal;
 • a franciaországi termelés;
 • a jobb merevség érdekében poliuretán membránszerkezetet használnak;
 • Számos francia üzem kezdetben a futószalagon használja őket.

Hátrányok

 • Kizárólag európai autókhoz alkalmas (Sitroen, Rena
   t, SAAB, VW);
  • magas érték.

  LEMFORDER

  Értékelés: 4.9

  LEMFORDER

  . A márkanevet 1947-ben alapították, és jelenleg a ZF tulajdonában van. A cég katalógusa több mint 13000 alkatrészt tartalmaz, többek között: szilent blokkok, szíjak, CV csuklók, karok, motortartók, tömítések… A gyártás a világ 26 országának több mint 120 üzemében folyik. A motorpárna-értékelések 80%-a pozitív. A járművezetők elégedettek azzal, hogy gondos vezetés mellett a gumi-fém termékek akár 200000 km-t is kibírnak.

  Véleményünk szerint a gyártónak a toplistán kellene szerepelnie az új típusú, hidraulikus komponensű párna miatt. A gumi mellett egy folyadék is van bennük, amely a kocsi terhelésétől függően kamráról kamrára áramlik. Ez lehetővé teszi a támasz merevségének változtatását, és biztosítja a motor biztonságos rögzítését különböző sebességek és útfelületek esetén. Az ilyen termékek olyan járművekre is felszerelhetők, amelyeket eredetileg csak mechanikus típusú tartókkal gyártottak.

  Előnyök

  • a párna fém részeinek korróziógátló kezelése;
  • magas szintű védelem a hamisítás ellen;
  • A csere után a rezgés valóban megszűnt;
  • hosszú élettartam.

  Hátrányok

  • magas költségek;
  • elégtelen kenés a porvédő párnák alatt;
  • A származási ország Németországtól Kínáig változhat.

  BOGE

  Értékelés: 4.8

  BOGE

  Egy másik, 1907-ben alapított német vállalat is az első háromban van. Nevét alapítójáról, Otto Boge-ról kapta. A márka jelenleg a német ZF vállalat tulajdonában van. A gyártó katalógusa 12 termékcsoportot és mintegy 5000 tételt tartalmaz, köztük a hajtásláncok minőségi betétjeit. A bélést megnézve láthatjuk, hogy a fém jól be van vonva gumival, és nem fog leválni, még nagy terhelés alatt sem. A vásárlói visszajelzések szerint ezek a motortartók hosszú élettartamúak és könnyen felszerelhetők. A sportos vezetési stílus kedvelőinek is ajánlott, mivel a gumi-fém termékeket fokozott merevség jellemzi.

  A gyártó szerepel a legjobbak értékelésében, mivel alkatrészeket gyárt az autók újabb modelljeihez, valamint a régebbi autókhoz. A véleményekből egyértelműen kiderül, hogy a cégtől még mindig lehet vásárolni párnákat a Mercedes vagy a BMW belső égésű motorokhoz, amelyeket 1992-ben gyártottak. Ha van egy ilyen “gengszter” autója a 90-es évekből, mindig találhat javítási alkatrészeket ettől a gyártótól.

  Előnyök

  • Vannak amerikai, európai és ázsiai autók motorjaihoz való párnák;
  • Közvetlen szállítások az összeszerelősorra;
  • Speciális hőmérséklet-álló olajokat használnak;
  • közvetlenül a termékre nyomtatott hologram.

  Hátrányok

  • Rengeteg hamisítvány van olyan számokkal, amelyek nem szerepelnek a katalógusban;
  • magas költségek;
  • az olaj néha szivárog a betétekből.

  FEBEST

  Értékelés: 4.7

  FEBEST

  Értékelésünk a Febesttel folytatódik, amely egy 1999-ben bevezetett német márka. De a vállalat gyártó létesítményei főként Kínában találhatók, ami segített csökkenteni a termékek költségeit. A vállalat japán és koreai autókhoz való felfüggesztési alkatrészek, futóművek, fékrendszerek és motortartók gyártására összpontosít. A termékcsaládban összesen 26 termékcsoport található. Mindenki talál alkatrészeket Nissan, Toyota, Lexus, Mazda, függetlenül a gyártási évtől. Az ügyfelektől kapott visszajelzések azt mutatják, hogy tetszik nekik a furatátmérő tűréseinek pontossága és a csapok elhelyezése a párnákon. Ez megkönnyíti a motorra való felszerelésüket további fúrás vagy beállítások nélkül.

  Szakértőinket lenyűgözi a gumiban használt speciális adalékanyagok használata, amelyek rendkívül alacsony hőmérsékleten is biztosítják a rugalmasságot. Ennek köszönhetően a gumi motortartók olyan járműveken használhatók, amelyeket folyamatosan Oroszország északi régióiban vezetnek. A motortartók megengedett maximális hőmérséklete -45 fok.

  Előnyök

  • viszonylag megfizethető áron;
  • A tűrések pontosságának javítása;
  • Az összes eredeti résznek vannak analógjai.

  Hátrányok

  • az utánzatok nagy száma;
  • Az eredeti alkatrészek minősége – a gyártás helyétől függően – változó;
  • Nincsenek betétek egyes európai motorokhoz.

  Corteco

  Értékelés: 4.6

  Corteco

  A top 5-t a Freudenberg csoporthoz tartozó Corteco vezeti. A márka 1996-ban indult. A gyártó saját autóipari termékeket gyárt, valamint európai és amerikai cégek számára alkatrészeket csomagol. OE minőségű alkatrészek. A vállalat katalógusa 20 termékcsoportot tartalmaz. Elsődlegesen fékek, szíjtárcsák, szíjak, betétek, olajsapkák, motorszűrők, csapágyak, tömítések. A központ és több nagyobb üzem Németországban található. Franciaországban további 3, Olaszországban 2, az Egyesült Királyságban 1 gyár található. Mexikóban és Brazíliában is vannak gyárak. A megkérdőjelezhető minőség ellenére a motortartókról szóló vélemények többnyire pozitívak. Más gumitermékek (szilentblokkok, mandzsetták, tömítések) szintén tartósak.

  Szakértőink azért vették fel a gyártót a rangsorba, mert a legszélesebb, több mint 25 000 névvel rendelkezik. Ezzel nem minden vállalat büszkélkedhet. Ha olyan ritka autója van, amelyhez nehéz motortartókat találni, akkor biztos, hogy megtalálja azokat a cég katalógusában.

  Előnyök

  • A termékek megfelelnek az ISO 9001, 9002 és QS-9000 szabványoknak;
  • megfizethető ár;
  • a legnagyobb termékválaszték;
  • a betéteken még 100 000 km futás után sem jelennek meg repedések.

  Hátrányok

  • kevés rezgés marad;
  • keménygumit használnak;
  • A dobozok minősége nagymértékben változik.

  MAPCO

  Értékelés: 4.5

  MAPCO

  A rangsor hatodik helyét egy másik német párnagyártó foglalja el, amely az összes európai és ázsiai autó motorjához gyárt párnákat. A márka 1977-ben indult. A központ Berlin közelében található. A kezdetben fékrendszerekre szakosodott vállalat világhírnévre tett szert, majd fokozatosan bővítette a választékot más alkatrészekkel. A katalógusban körülbelül 27000 név szerepel, amelyek között nagy választékban találhatók motortartók. A vállalat kevésbé ismert cégek csomagolására is vállalkozott, így a minőség változott. Az ügyfelek azt tanácsolják a véleményükben, hogy közvetlenül Oroszországban vásároljanak párnákat, ne rendeljék meg őket az Ebay-en, mivel tartósabbak.

  A gyártót a hatalmas választék miatt helyeztük el a rangsorban. Ez egy másik világelső cég, amely több tízezer darabos, kiterjedt katalógussal rendelkezik, így itt olyan ritka motortartók találhatók, amelyek más beszállítóknál nincsenek meg.

  Előnyök

  • belül vastag gumiréteggel;
  • A tartós fém perem;
  • minőségi acél a rögzítőcsavarokon;
  • a fém alkatrész jó festése.

  Hátrányok

  • Egyes ügyfelek párnái nem illeszkednek a tartóba (a rögzítőcsavarok nem húzódnak meg);
  • sok port vonz magába a nagy nyílásokon keresztül.

  SWAG

  Értékelés: 4.4

  SZÉKHELYE MAPCO

  A következő a rangsorban a SWAG, amely belsőégésű motorokhoz gyárt párnákat eredeti kék csomagolásban, fehér felirattal. A terméken mindig két matrica található, amelyeken az alkatrészleírás, az alkatrészindex, a vonalkód és a Made in Germany felirat szerepel. A központ a következő helyen található. Dietzenbache. 1954 óta működik, jelenleg a Bilstein csoport része. A gyártó saját gyárai csak Németországban találhatók, de a cég kevésbé ismert alkatrészeket is viszontelad. A vásárlók a véleményekben azt javasolják, hogy Németországból származó terméket vagy Febi feliratú alkatrészt kaphatnak az eredeti dobozban. Ezért nem ajánlott a motortartókat az interneten rendelni – azokat személyesen kell megnézni a műhelyben.

  Véleményünk szerint a gyártónak a rangsorban kell lennie, mert hidraulikus típusú high-tech párnákat gyárt. a japán és európai autók legújabb modelljeiben használják, vagy eredeti felszereléssel helyettesíthetők. Segít szinte teljesen kiküszöbölni a motor rezgését, és megvédi a motort a vezetés közbeni heves rezgésektől.

  Méltóság

  • Fémalkatrészek kiegészítő bevonása nikkel;
  • A termékcsaládot Mercedes, Audi, VW, Porsche, BMW és más márkákhoz tervezték;
  • A katalógus 10 000 nevet tartalmaz;
  • ISO 9001 minőségi tanúsítvány.

  Hátrányok

  • A betét gumirészén lehet némi érdesség;
  • A vásárlók néha Febi termékeket találhatnak a SWAG dobozokban.

  Walker

  Értékelés: 4.3

  Walker

  A világ egyik legrégebbi gyártója. A vállalatot 1888-ban alapították Wisconsinban, és kezdetben csak rugók és rugók gyártásával foglalkozott mezőgazdasági gépek számára. Kínálatunk egyéb autóalkatrészekkel bővült. Ez a gyártó a világ első perforált kipufogócsövének, majd később a katalizátorral ellátott kipufogórendszernek a szabadalma. Minden fórumon a Walker légzsákok véleménye pozitív. A vezetők szeretik a gumi mérsékelt merevségét és a fém alkatrészek szilárd kapcsolatát. A szétválás rendkívül ritka.

  A gyártót azért rangsoroltuk, mert csak olyan termékeket értékesít, amelyeket maga gyárt. A gyártási létesítmények az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban összpontosulnak, így az alkatrészek minősége magas. A cég eredetileg közvetlenül a német összeszerelő üzemeknek szállít, és Walker márkanév alatt forgalmazza a termékeket az utópiacon. Tehát ha van egy Németországban gyártott autója, vesz egy Valcker-t, és megkapja az eredetit.

  Előnyök

  • 20 gyártóüzem világszerte;
  • ISO 9001 és ISO TS 16949 szabványok;
  • Porsche, BMW, Volvo, Opel, Jaguar, Ford motorokhoz gyárt párnákat;
  • közvetlen szállítás a VAG, Diamler-Chrysler, GM szerelőszalagjaira.

  Hátrányok

  • a cég inkább a kipufogórendszerekre specializálódott, így a motortartók választéka nem óriási;
  • magas költség.

  TENACITY

  Értékelés: 4.2

  TENACITY

  A kilencedik helyet a tajvani gyártó kapta, amely 1973-ban kezdte meg tevékenységét. A vállalat nem szállít alkatrészeket összeszerelősorokra, hanem csak egyedi értékesítésre gyárt alkatrészeket. Körülbelül 1 500 tétel a katalógusban. Mivel a vállalat mindig is az autók számára készült gumitermékekre specializálódott, nagy tapasztalattal rendelkezik a gumi alátétek gyártásában. A járművezetők véleménye azt mutatja, hogy a gyártó motortartói nem klónozzák más márkák formáját, hanem saját technológiával készülnek. Alapvetően egy A alakú gumibetétes kialakítást használ, amelyhez a motortartó csatlakozik. A hivatalos honlapon részletes információk találhatók a technológiáról és a választékról. Közvetlenül rendelhet belőle, ami kényelmes és segít megspórolni a viszonteladókat.

  A fő ok, amiért egy gyártót felvettünk a minősítésünkbe, az a korrózióvédő bevonatok használata a motortartó fém részein. A legtöbb más cégek csak festék itt, így a testek gyorsabban rozsdásodnak. Ez különösen fontos a szabadban tárolt autók tulajdonosai számára.

  Előnyök

  • minden autómárkához vannak betétek;
  • kiváló minőségű csomagolás (doboz és fólia), hogy a gumi hosszabb tárolás során ne száradjon ki;
  • Jól illeszkedik a vázon lévő ülésméretekhez;
  • A házon lévő színes jelölés véd a hamisítás ellen.

  Hátrányok

  • a párnatest festésénél vannak hiányosságok;
  • 10000 km után a gumin könnyek jelenhetnek meg.

  Febi

  Értékelés: 4.1

  Febi

  A rangsor utolsó előtti helyét adtuk a Febi gyártójának. A vállalatot 1818-ban alapították. Most a személygépkocsik és tehergépkocsik pótalkatrészeinek legnagyobb gyártója. A katalógusban körülbelül 9000 alkatrész neve szerepel. A világ 130 országába szállítják. 1994-ben a gyártó elnyerte az ISO 9002 tanúsítványt. A termék gyártásához automatikus gyártást alkalmaznak. a számítógép-vezérelt nagy raktárnak köszönhetően a nagy tételek több kontinensre is szétküldhetők hosszú késedelem nélkül.

  Az interneten számos ellentmondásos vélemény található, ahol egyesek dicsérik a Febi termékeket, mások pedig panaszkodnak rájuk. Ez azzal magyarázható, hogy a vállalat maga állít elő valamit, és valamit csak csomagolnak. Ami magukat a motortartókat illeti, a leggyakrabban előforduló termékek a Lemforder elhasználódott logóval ellátott termékek, amelyek nyilvánvalóan kisebb hibákat kaptak a gyártás során, és nem értékesíthetők a drága márkanév alatt (ez csak a motortartókra vonatkozik). Ennek eredményeként a német terméket háromszor olcsóbban kapja, mint az eredetit. De fel kell készülni az esetleges gumireszelékre és öntési egyenetlenségekre, de sokáig szolgálnak majd…

  Előnyök

  • mivel ez részben csomagoló, néha SKF vagy Lemforder termékek vannak a dobozban
  • jó doboz – távolról is megrendelhető postai kézbesítéssel;
  • az eredeti termékekkel ellentétben gyakran kiegészíti a párnákat egy fém burkolattal;
  • Jó varratok a gerendához rögzítő szalagokon.

  Hátrányok

  • instabil minőség;
  • a motor alatti gumik már kb. 1000 km után elszakadhatnak.

  Fenox

  Értékelés: 4.0

  Fenox

  Az orosz-fehérorosz-német konszern, amely 1989-ben kezdte meg működését, kiegészíti minősítésünket. A vállalat fő szakterülete a VAZ autókhoz való pótalkatrészek gyártása volt. A vállalat gyorsan felfuttatta a termelést és növelte az eladásokat az akkori termékhiány miatt. Ma már fékrendszereket, lengéscsillapítókat, szilentblokkokat, kormányműveket, motortartókat és sok mást gyártó gyártó cég. A termékeket az egész FÁK-ban értékesítik. A termelés javítása érdekében Mori Seiki és Heller BEA gépeket vásároltak, amelyek csak néhány embert igényeltek, ami jelentősen csökkentette a hibák számát. Az ügyfelek arról számolnak be, hogy a betétek cseréjekor megszűnik a motor rezgése, és könnyebb elindulni, mert a kuplung megtalálja az optimális pillanatot a bekapcsoláshoz.

  Ennek a gyártónak a gyártása feleannyira drága, mint az eredeti, ezért a márka szerepel a minősítésben. Ha a pénzügyei jelenleg szűkösek, és a segédkerethez megereszkedett motor már nem elég az autó működtetéséhez, akkor jobb, ha megvásárolja ezt a márkájú párnákat, hogy ne súlyosbítsa a motor állapotát. De hogy meddig tartanak, az a hajtáslánc súlyától, az Ön vezetési szokásaitól és az útfelület minőségétől függ. Ezt a terméket inkább kis belső égésű motorokhoz válasszuk 1.2-1.5 .

  Előnyök

  • Európai berendezéseket használnak;
  • A folyamatok többsége automatizált;
  • 1996-ban megkapta az ISO 9001 tanúsítványt;
  • vannak normál és vízzel töltött változatok.

  Hátrányok

  • A motortartók a tengerentúlon és Oroszországban is készülhetnek, de ugyanannyiba kerülnek;
  • a gumipárnán fém festéknyomok vannak.
  Olvasson tovább  7 legjobb akkumulátor Toyota Camryhez
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: