12 legjobb golyóscsapágy gyártók

A gömbcsukló biztosítja a kerékagy és a vezérlőkar közötti mozgó kapcsolatot. Az egység két részből áll. A ház belsejében egy fémgolyó van egy csapszeggel, amely egy menettel rendelkezik. A műanyag betétek kiküszöbölik az ízületben lévő játékot, és egy speciális kenőanyag segít csökkenteni a súrlódást kanyarodás közben. A golyóscsapágy élettartama akár 100-150 ezer rubel is lehet. km futás, holtjáték és kopogás esetén ezt a kritikus szerelvényt biztonsági okokból azonnal ki kell cserélni. Szakértői tanácsadásunk segít megbízható cserealkatrészt találni.

Hogyan válasszunk golyóscsapágyat

Kar típusok. Az autógyártók többféle gömbcsuklót használnak.

 1. A szétszerelhető karok a golyóscsapágyak olcsó cseréje miatt figyelemre méltóak. A javítás során egy lengőkart a tartóval együtt eltávolítanak a gépkocsi felfüggesztési rendszeréből, majd egy új pótalkatrészt szerelnek be az elhasználódott egység helyére. Ennek a kialakításnak az egyetlen hátránya, hogy a javítás után a kerék beállítását ki kell igazítani.
 2. A nem szétszerelt karokat a márkakereskedésbe préselt golyóscsapággyal szállítják. Nincs szükség további beállításokra, és a kormányrúd-szerelvény cseréje sokkal egyszerűbbnek tűnik. De egy részegység költsége gyakran meghaladja a javítási munka teljes költségét.

Gömbcsuklók száma.A szervizben végzett járműdiagnosztika után a járművezetőt kellemetlenül meglepheti, hogy több gömbcsuklót is ki kell cserélni.

 1. A legegyszerűbb felfüggesztési kialakítás a McPherson első felfüggesztés, amely mindkét oldalon egy-egy golyóscsapágyat használ. Általában az aljára van szerelve.
 2. Ha a felfüggesztés többlengőkaros, akkor mindkét oldalon egy alsó és egy felső golyóscsapágy van.
 3. Vannak olyan speciális hátsó felfüggesztési konstrukciók, amelyek szintén gömbcsuklót használnak. Leggyakrabban a tetejére szerelik őket.

Tartozékok. Néhány opcionális tartozékot a golyóscsapággyal együtt szállítunk.

 1. Gumiborítású por- és nedvességvédelem a zsanércsuklónál. Ezeknek a szerelvényeknek a minősége gyakran meghatározza a golyóscsapágy élettartamát. Ha a járművezető elmulasztja a gumiroppanás pillanatát, a gömbcsukló napjai meg vannak számlálva.
 2. A rögzítőgyűrűnek biztonságosan a helyén kell tartania a porvédő fedelet a golyóscsapágyon. Egyes gyártók elfelejtik ezt az elemet, ami miatt a porvédő sapka lejön az ülésről.
 3. A golyóscsapágynak a vezérlőkarra történő felszereléséhez speciális rögzítőelemekre is szükség van. Ezek csavarok anyákkal, valamint egy speciális, műanyag rögzítéssel ellátott linch pin anyával.

Kopási tünetek.A járművezető és az utasok biztonsága a golyóscsapágyak kopásának korai felismerésétől függ. A következő pontok riasztása történik, mielőtt egy részegység meghibásodna.

 1. A felfüggesztés kopogásának leggyakoribb formája a kopogó hang, amely különösen kanyarokban, döccenő útegyenetlenségeknél észlelhető.
 2. Hideg időjárás esetén a fagyos vagy erős nyikorgó hang az úton azt jelezheti, hogy az egység kopott.

A 12 legjobb golyóscsapágy-gyártót választottuk ki ehhez a felülvizsgálathoz. Termékeiket Oroszország minden régiójába szállítják. Az ülőhelyek elosztása figyelembe veszi a szakértői közösség véleményét és a hazai autótulajdonosok visszajelzéseit.

A legjobb golyóscsapágy gyártók rangsora

Jelölés székhely gyártó értékelés
A legjobb golyóscsapágy gyártók értékelése 1 Lemforder 5.0
2 CTR 4.9
3 MASUMA 4.8
4 Delphi 4.7
5 555 4.6
6 MOOG 4.5
7 RUVILLE 4.4
8 Nipparts 4.3
9 Mapco 4.2
10 TRW 4.1
11 TREK 4.0
12 Kedr 3.9
Olvasson tovább  9 legjobb lambda szonda gyártó

Lemforder

Értékelés: 5.0

LEMFORDER

A híres német Lemforder céget 1947-ben alapították Észak-Németországban. Egy éven belül a felfüggesztés alkatrészeit már az ország autógyáraiba szállították. Ma a termék olyan nagyvállalatok szállítószalagjain érhető el, mint a GM, Ford, BMW, Fiat, Mitsubishi, Toyota stb. . A vállalat a MAN, Volvo, Iveco, DAF, Mercedes, MAN, Volvo, Iveco, DAF és Mercedes nehéz tehergépkocsikhoz gyárt alkatrészek széles választékát. A gyártó katalógusa golyóscsapágyak, kormánycsuklók, rudak, szilentblokkok, stabilizátorok, karok széles választékát kínálja. A szakértők az első helyre sorolták a márkát a kontinens legnagyobb kutatóközpontjának létrehozásával kapcsolatos rangsorunkban.

Sok autós bízik abban, hogy a Lemforder alkatrészek a legjobbak a futóműjavításhoz. De vásárláskor fontos, hogy ne keveredjünk hamisított termékekbe.

Előnyök

 • gazdag választék;
 • kutatómunka;
 • megbízhatóság és tartósság;
 • magas minőség.

hátrányok

 • sok hamisítvány.

CTR

Értékelés: 4.9

CTR

Az elmúlt években a hazai autósok a dél-koreai CTR gyártó golyóscsapágyait kezdték előnyben részesíteni. A vállalatot 1971-ben alapították, és 2 év múlva elkezdett futóműalkatrészeket gyártani a Hyundai számára. A márka büszkélkedhet a Koreai Köztársaság kormányának díjaival, egy nagy K+F központtal, valamint a GM, a Hyundai és a Kia Motors vállalatokkal való partnerséggel. A szakértők szerint a márka megtalálta a megfelelő egyensúlyt a megfizethető ár és a jó minőség között. Ezzel a gyártó a második helyet foglalja el a rangsorban.

Az orosz autótulajdonosok a CTR gömbcsuklókat az eredeti cserealkatrészek jó alternatívájának tartják. Kiemelik a katalógus elérhetőségét a hivatalos weboldalon. Hátrányai közé tartozik a gyenge szálak és a korlátozott választék.

Előnyök

 • magas minőség;
 • megfizethető árak;
 • kutatómunka;
 • jó felszerelés.

Hátrányok

 • gyenge szál.

MASUMA

Értékelés: 4.8

MASUMA

Egy jelentős globális autóalkatrész-gyártó a MASUMA. A márka 17 éves múltra tekint vissza, és ez idő alatt egy kis cégből jelentős gyártó céggé fejlődött. A katalógus több mint 45 kategóriát és 10 ezer tételt tartalmaz. A magasan képzett mérnöki bázis segíti a vállalatot az új alkatrészek gyártásának elsajátításában. 2016-ban a központot Japánból Kínába helyezték át, mivel a Közép-Királyságban egyre több alkatrészt értékesítettek. Az orosz és a malajziai piac nagy mennyiségű ellátása. A szakértők a rangsorunk bronzérmét adták ennek a márkának a bizonytalan tartóssága miatt.

Néhány felhasználó elégedett a MASUMA gömbcsuklókkal, amelyek több mint 30 ezer órát szolgálnak. km. Egyes autótulajdonosok egységei hat hónap után elhasználódnak.

Előnyök

 • modern japán berendezések;
 • megfizethető árak;
 • gazdag választék;
 • teljes gyártási ciklus.

Hátrányok

 • inkonzisztens minőség.

Delphi

Rangsor: 4.7

DELPHI

A modern berendezések és a szigorú minőségellenőrzés kombinációja lehetővé teszi az amerikai Delphi számára, hogy megőrizze vezető pozícióját a globális utángyártott termékek piacán. A márka gömbcsuklói rendkívül tartósak és hosszú élettartamúak. A gyártó bízik a termékei minőségében, egy év vagy 50k garanciát vállal. km. A szakértők megerősítik a golyóscsapágyak magas élettartamát, néhányuk akár 100 ezer évig is élhet. km. Ennek ellenére a márka egy lépéssel lemarad az első három helyezésről.

A végleges álláspontot az orosz autósok visszajelzései befolyásolták. Jelzik az utánzatok megjelenését, amelyek 10 ezer óra után meghibásodnak. km távolság. A felhasználók megjegyzik az elfogadható árak és a széles választék előnyeit.

Előnyök

 • nagy tartósság;
 • Hosszú garanciaidő;
 • elfogadható árak;
 • gazdag választék.
Olvasson tovább  13 a legjobb motorkerékpárok lányoknak

Hátrányok

 • Vannak hamisítványok az orosz piacon.

555

Értékelés: 4.6

555

Japán legnagyobb autóalkatrész-gyártója a Sankei Industry Co.,Ltd. Az 555 márka a Nippartshoz tartozik. A gyártó sikeresen elvégezte az ISO 9001 szabvány szerinti tanúsítást. A felfüggesztés és a kormánymű alkatrészeinek kiváló minőségét olyan ismert autógyártók értékelik, mint a Toyota, a Nissan, a Mazda, a Honda és a Nissan. A szakértők felhívják az orosz fogyasztók figyelmét arra a tényre, hogy a vállalatnak nincs Japánon kívüli fiókja. Ezért az 555 márkanév alatt Malajziából vagy Kínából származó termékek hamisítottak.

Az autósoknak már volt dolguk hamisított golyóscsapágyakkal. Ezért a márka csak az 5. helyen áll a rangsorban. A Sankei Industry speciális hologrammal biztosítja, hogy az autótulajdonosok csak eredeti termékeket vásároljanak.

Előnyök

 • magas minőség;
 • hamisítás elleni küzdelem;
 • megfizethető ár;
 • tartósság.

hátrányok

 • sok hamisítvány.

MOOG

Értékelés: 4.5

MOOG

Az amerikai MOOG vállalat sokáig csak a hazai piacon tevékenykedett. A márkát 1919-ben alapították, és a gyártó csak 2001-ben szállított alkatrészeket Európába. A MOOG Europe kifejezetten azért jött létre, hogy az új technológiák és mérnöki megoldások fejlesztésére összpontosítson. Ez lehetővé teszi a termékválaszték folyamatos bővítését. A szakértők megtalálták a katalógusban még a VAZ autókhoz való gömbcsuklókat is. Mindössze 10 év telt el azóta, hogy a márka megjelent az európai piacon, és a gyártó az értékesítés tekintetében vezető szerepet tölt be.

A méretek pontosságát, a minőségi feldolgozást és a korrózió elleni megbízható védelmet az autótulajdonosok nagyra értékelik. A márka azonban rövid élettartama miatt nem tudott magasabb pozíciót elfoglalni a minősítésben.

Előnyök

 • házon belüli tervezés;
 • pontos méretek;
 • minőségi kivitelezés;
 • széles választék.

Hátrányok

 • tartósság.

RUVILLE

Értékelés: 4.4

RUVILLE

A német RUVILLE cég gazdag tapasztalattal rendelkezik a pótalkatrészek gyártásában. A vállalat alapítása óta (1922) motoralkatrészeket gyárt. Ma a katalógusban golyóscsapágyak, feszítők, vízpumpák, kerékagyak, porvédő burkolatok, szíjak és még sok más termék szerepel. . A szakértők rámutatnak a gyártó garantált minőségére és felelősségteljes hozzáállására. A termékek elnyerték a DIN EN ISO 9002 nemzetközi minőségi tanúsítványt. A márkanév méltán kerül be a rangsorunkba.

Az orosz járműtulajdonosok szerint a RUVILLE gömbcsuklók megfizethetőek, jó minőségűek és hosszú élettartamúak. A rögzítőgyűrű hiánya az anyán. A beszerelés során óvatosan kell eljárni, hogy ne sérüljön meg egyetlen alkatrész sem.

Előnyök

 • alacsony ár;
 • jó minőség;
 • hosszú élettartam;
 • széles választék.

Hátrányok

 • Nincs rögzítőgyűrű az anyán;
 • gondos telepítést igényel.

Nipparts

Értékelés: 4.3

NIPPARTS

Japán autóalkatrész-gyártók egy csoportja megalakítja a Nippartsot Hollandiában. Kezdetben az alkatrészkínálat a japán autókra korlátozódott, később koreai autókhoz is gyártottak alkatrészeket. Jelenleg a vállalat az első helyen áll az ázsiai járművek alkatrészeinek értékesítésében. Bár a gyártó nem büszkélkedhet saját kutatási és fejlesztési létesítményekkel, termékeit partnereinél (Mitsubishi, 555, Kayaba, Asahi) tesztelik. A szakértők a nyolcadik helyet adták a márkának a megfelelő árak és a megfelelő minőség miatt.

A felhasználóknak számos panaszuk van a Nipparts termékekre. Hamisított termékeket fedeztek fel, és a gömbcsuklók védőbevonata gyorsan elhasználódik.

Előnyök

 • Ázsiai autókhoz való alkatrészek széles választéka;
 • jó minőség;
 • alacsony ár;
 • fényes megjelenés.

Hátrányok

 • vannak hamisítványok a piacon;
 • rövid élettartamú bevonat.

Mapco

Értékelés: 4.2

MAPCO

1977 óta a Mapco, egy német vállalat, autóalkatrészeket szállít az európai piacra. A központ Berlin közelében található, a gyártási helyszínek pedig a világ minden táján találhatók. A gyártó a fékrendszer alkatrészeinek gyártásával kezdte meg tevékenységét. 1985-ben a pótalkatrész-család kiegészült a kormánymű és a felfüggesztés alkatrészeivel. A Mapco jelenleg mintegy 20%-os piaci részesedéssel rendelkezik Németországban (kormányműalkatrészek). A szakértők megjegyzik, hogy a katalógusban megerősített alkatrészek állnak rendelkezésre, amelyek hosszú ideig ellenállnak az orosz utaknak. A márka a mi értékelésünkben szerepel.

Olvasson tovább  Top 10 Kama gumiabroncs

Az autótulajdonosok dicsérik a golyóscsapágyas tengelykapcsolókat minőségi kivitelezésük, alacsony áruk és a durva utakkal szembeni ellenálló képességük miatt. A felszerelés előtt azonban a porvédő burkolatot el kell távolítani, hogy egy kis zsírt tegyünk bele.

Előnyök

 • megfizethető árak;
 • jó minőség;
 • termékek széles választéka;
 • tartósság.

Hátrányok

 • nincs zsír a gömbcsuklókban.

TRW

Értékelés: 4.1

TRW

Német vállalat

A W az Egyesült Államokban született, két vállalat, a Thompson és a Ramo-Wooldridge egyesülésével (1958). Az amerikai gyártó sokáig meghódította az európai piacot, német cégeket vásárolt fel. De 2015-ben maga is átvette a nagy autóalkatrész-gyártó ZF Friedrichshafen. A német pedantériának és a szigorú fegyelemnek köszönhetően a márka javította pozícióját az autóalkatrészek piacán. A szakértők dicsérik a széles termékválasztékot és a gömbcsuklók kiváló minőségét. Az orosz VAZ autók tulajdonosai különösen örültek az alkatrészek beszerelésének W. A márka a rangsorunk Top 10-es listájának alján található.

Ami a hátrányokat illeti, a fő az orosz piacon lévő hamisítványok nagy száma. Ezért a vásárlónak körültekintően kell eljárnia a pótalkatrészek kiválasztásakor.

Előnyök

 • gazdag választék;
 • magas minőség;
 • megbízhatóság;
 • tartósság.

Hátrányok

 • Nagyszámú hamisítvány Oroszországban.

TREC

Értékelés: 4.0

TREK

A hazai TREC vállalat mintegy 20 éve vezető szerepet tölt be az orosz piacon. A szakértők rámutatnak a gyártó alapos megközelítésére az autóalkatrészek gyártásában. A vállalat saját laboratóriummal büszkélkedhet, ahol a termékeket folyamatosan tesztelik. Egy fiatal, ambiciózus csapat aktívan folytatja saját élvonalbeli fejlesztéseit. A célzott munka nem maradt észrevétlen a szakemberek számára; a márka számos díjat nyert a magas minőségért és a hosszú élettartamért. a gömbcsuklók választéka külön dicséretet érdemel

S, körülbelül 100.000 km futásteljesítményt bírnak el.

Az értékelésünkben elfoglalt alacsony pozíció a felhasználók kritikus véleményének köszönhető. A porvédők rosszul vannak kialakítva, ami azt jelenti, hogy a szennyeződések bejuthatnak az illesztésbe, ami gyors meghibásodást okozhat.

Előnyök

 • házon belüli fejlesztések;
 • tudományos és technológiai laboratórium;
 • megfizethető árak;
 • modern berendezések.

Hátrányok

 • megbízhatatlan porvédő borítások.

Cédrus

Értékelés: 3.9

KEDR

A KEDR, egy orosz vállalat, a megfizethető minőségi termékekre helyezi a hangsúlyt. A gyártónak sikerült optimális kombinációt elérnie, amit az AvtoVAZ összeszerelősorának golyóscsapágyakkal való ellátása is bizonyít. A gyártónak sikerült csökkenteni a selejt arányát az alkatrészek ultrahangos vizsgálatával. A gömbcsuklók importált betétekkel, hornyolt perselyekkel és biztonságos rögzítőelemekkel vannak ellátva. A Standard sorozatú gömbcsuklók élettartama állítólag 70.000 km. A Trial és Trial-sport változatokat 100 km feletti futásra, a speciális változatokat pedig 100 km feletti futásra tervezték. km futott kilométer az orosz utakon.

A szakértők a márkát a megfizethetőség és a jó minőség miatt értékelik a minősítésünkben. Az autósok elégedetlenségét a kezdetleges csomagolás és a hamisítás elleni gyenge védelem okozza.

Előnyök

 • alkatrészek az AvtoVAZ összeszerelősorán;
 • megfizethető ár;
 • modern ellenőrzési módszerek;
 • különböző változatok.

Hátrányok

 • primitív csomagolás;
 • gyenge védelem a hamisítás ellen.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: