12 legjobb vastagságmérő

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem minősül vásárlási ajánlásnak. A vásárlás előtt konzultálni kell egy szakemberrel.

Hogyan válasszunk egy jó vastagságmérőt

A technológiai változások sebessége lélegzetelállító lehet, de a mai trendek kevésbé befolyásolják az olyan piaci szegmenseket, mint a vastagságmérők és a hozzájuk kapcsolódó integrált. Azonban, még ha a következő generációkban van is egy bizonyos stagnálás, még mindig van néhány olyan jellemző, amelyet figyelembe kell venni a kárpitos kiválasztásakor. Az Expertology online magazin a fő fókuszpontok közül a következő szempontokra ajánlja a figyelmet:

 1. A kijelző típusa. A legtriviálisabb, de nagyon fontos paraméter, amely közvetlenül befolyásolja a mérések jellegét. Az első vastagságmérők egyszerű csíkjelzőkkel voltak felszerelve, amelyek növekedése a mérés során a festékbevonat vastagságának növekedését jelentette. De mivel az embereket jobban érdekelték a mennyiségi adatok, a kijelzők gyorsan átadták helyüket a numerikus kijelzőknek. Javasoljuk, hogy nézze meg közelebbről a modernebb változatokat, mert a kijelzők sokkal informatívabbak, mint a jelzőképernyők.
 2. Kijelző méretei. Sok felhasználó a kijelző méretét a vastagságmérők nagyszerű funkcionalitásának tulajdonítja, és valójában nem is jár messze az igazságtól. a jelenlegi gyártási tendencia a képernyő átlóméretének fokozatos növelése, ami egyúttal egyre több funkció és program bevezetéséhez is vezet. Ha a kényelem, az ergonómia szempontjából gondolkodik, egy többfunkciós eszköz megvásárlása esetén figyeljen a kijelző méretére.
 3. Az akkumulátor kapacitása.Fontos műszaki paraméter, amely meghatározza a mérőműszer autonómiájának hosszát. Jelenleg kétféle tápegység van forgalomban: akkumulátorral vagy teljes lítium-ionos újratölthető akkumulátorral. Az első esetben az elemeket nagyobb valószínűséggel kell cserélni, és élettartamukat hónapokban (ritkábban években) mérik. A második esetben az energiacella ismételt töltési folyamatoknak van kitéve, és több napos-hetes működésre elegendő kapacitást kínál. Elvileg mindkettő egyenlő a biztonság szempontjából, így a személyes preferenciáktól függ.
 4. Tervezés. Ezeket a vastagságmérőket tovább osztják kioldható és felcsatolható mérőkre. A klasszikusabb változat egy távoli szorítószondával ellátott készülék, amely lehetővé teszi a nehezen hozzáférhető helyeken történő méréseket. A kurkolt modellek viszont 1-1,5 évre meghosszabbított garanciával rendelkeznek. De míg a levehető érzékelő cserélhető, a kioldó érzékelőt szinte lehetetlen javítani és cserélni.

A legjobb vastagságmérők

JelölésHelyszínNévÁr
A legjobb mérőeszközök festékekhez és lakkokhoz1CONDTROL Paint Pro8 616 €
2Etari ET 6009 600 €
3Etari ET 11P8 700 €
4Delta T 4156 600 €
5CarSys DPM-816 PRO (Fe/nFe)6 500 €
A legjobb univerzális vastagságmérők1Etari ET 5559 500 €
2MYTESTER MT1007 900 €
3CHY-1157 700 €
4ACTAKOMATE 715611 496 €
A legjobb ultrahangos vastagságmérők1Megeon 1922039 863 €
2TEMP-UT134 740 €
3MEGEON 1910014 044 €

A legjobb vastagságmérők festékekhez és lakkokhoz

CONDTROL Paint Pro

Értékelés: 4.9

CONDTROL Paint Pro

Kombinált vastagságmérő autóipari, építőipari, laboratóriumi és terepi alkalmazásokra tervezve. Vas- és nemvas fémeket egyaránt képes kezelni, automatikusan kiválasztja a legmegfelelőbb diagnosztikai módszert (örvényáram és mágneses). Széles mérési tartomány a festékbevonatok 0,1 és 1600 mikrométer közötti vastagságával, a kalibrált állapotban a hiba nem haladja meg a valós paraméter 3%-át.

A CONDTROL Paint Pro névleges súlya 0,08 kg, ami a legkönnyebb a kategóriájában. Népszerűsége annak köszönhető, hogy széles körben elterjedt a professzionális diagnosztikusok körében az eladó autó állapotának diagnosztikája, elsősorban a könnyű kezelhetőség és a mért adatok nagy megbízhatósága miatt. Az egyik legjobb ajánlatok a piacon, érdemes elsőbbségi megfontolásra a vásárláshoz.

Előnyök

 • Széles vastagságmérési tartomány (0,1 – 1600 mikrométer);
 • Nagy mérési pontosság (a valós hiba mindössze 3%);
 • Rendkívül könnyű (80 gramm);
 • optimális ár-teljesítmény arány.

Hátrányok

 • nem azonosított.

Etari ET 600

Értékelés: 4.8

Etari ET 600

A német Etari gyártó katalógusának egyik népszerű modellje az ET 600. A vastagságmérő 0 és 1 közötti töltőréteg ellenőrzésére alkalmas.5 mm vagy 1500 μm. Ebben az esetben a hibahatár mindössze 3%. A készülék a helyes működés érdekében önkalibrálódik. A keskenyített aljú és ujjkivágásokkal ellátott formafaktor megkönnyíti a készülék fogását, miközben a karosszéria különböző részein alkalmazza azt. A nagy, háttérvilágítással ellátott képernyő könnyen olvasható, és sok látássérült embernek nincs szüksége szemüvegre a leolvasáshoz. A három gomb könnyen elérhető a hüvelykujjal a markolat megváltoztatása nélkül, így a menü és a beállítások menet közben is elérhetők.

A vélemények dicsérik a vastagságmérőt megbízhatósága és nagy válaszadási sebessége miatt. Működés közben nem igényel gyakori kalibrálást, a képernyőn megjelenő számok nem ingadoznak, és egyszerre mutatja az eredményeket. Ez az eszköz még a legvékonyabb felesleges gittet is azonosítja, amelyet baleset vagy korrózió elfedésére használnak.

Előnyök

 • könnyen kézben tartható, ha a karosszériára helyezzük;
 • egy megvilágított kijelző;
 • 3%-os hiba;
 • automatikus kalibrációs funkció;
 • Menti a memóriában az utolsó 20 leolvasást.

Hátrányok

 • magas költség.

Etari ET 11P

Értékelés: 4.7

Etari ET 11P

Félautomata pisztoly típusú vastagságmérő, amely a CHY-115 modell rozsdásított alternatívájaként került a piacra. Az orosz felhasználó számára az interfész teljes adaptációja mellett az “Eurotrade” vállalat keményen dolgozott a termék teljesítményének korszerűsítésén, hogy ellenálljon az alacsony hőmérsékletnek (a hőmérsékleti tartomány alsó határa -25 Celsius fok). Kombináltan képes vas- és színesfémekkel egyaránt dolgozni, többféle festékdiagnosztikai módszert alkalmazva.

Az Etari ET 11P 0 és 2000 mikrométer közötti vastagságokat mér, így kategóriájában a legfejlettebb készülék. A hibaarány is alacsony, így a mérések nagyfokú megbízhatósága még a terepi mérések során is biztosított. Az autókereskedések képviselői és a használt autók értékesítésére felkészülő vállalatok gyakrabban dolgoznak ezzel a készülékkel – ez a “fegyver” nem szerzett nagy népszerűséget a magándiagnosztikusok körében.

Előnyök

 • 0 és 2000 mikrométer közötti vastagságok mérhetők;
 • alkalmazkodóképesség vas- és színesfémekkel való munkavégzéshez;
 • javított felhasználási feltételek alacsony hőmérsékleten;
 • magas fokú ergonómia.

Hátrányok

 • nem található.

Delta T 415

Értékelés: 4.7

Delta T 415

A Delta T 415 tipikus példája a “közönség kedvencének”, amely minden hibája ellenére kiváló eladási mutatókkal büszkélkedhet. Ezt a vastagságmérőt elsősorban független autóvizsgáló és mérsékelt autóforgalmú javítóműhelyek használják. Az áramlás korlátai itt fontos szerepet játszanak, mivel a vastagságmérőnek nagyon finom a hegye: a memóriakapacitása éppen csak 10 mérés tárolására elegendő, így nem lehet gyors méréseket végezni az egész karosszérián.

A Delta T 415 legerősebb pontja a megbízhatósági paraméter, mind mechanikai, mind hőmérsékleti szempontból. A kifejezetten oroszországi körülményekhez tervezett készülék -35 Celsius-fokig is kibírja, spontán leállások, késleltetések és fagyások nélkül. Ha a védelem és a tartósság fontos az Ön számára, akkor ezt a modellt kell megvásárolnia.

Előnyök

 • A helyi felhasználókhoz igazított interfész;
 • nagyfokú mechanikai megbízhatóság;
 • Kis méretek;
 • alacsony hőmérsékletnek való kitettség.

Hátrányok

 • Memória 10 méréshez.

CarSys DPM-816 PRO (Fe/nFe)

Értékelés: 4.6

CarSys DPM-816 PRO (Fe/nFe)

A hazai gyártó terméke 0 és 3000 mikron közötti méréstartományban mérhető. elemmel működő elektronika, több évig tart. Csak három gomb a kezelőpanelen, így könnyen érthető a funkciója. Az ujjkivágásokkal ellátott ergonomikus forma megkönnyíti a vastagságmérő megfogását. Sokan kulcstartóként akasztják fel, hogy mindig kéznél legyen. Az ügyfelek véleménye szerint a vastagságmérő teljes mértékben megfelel a közzétett specifikációknak. A tulajdonosok 3 év garanciát is élveznek. A készülék támogatja a folyamatos mérést, így a motorháztetőtől a csomagtartóig gyorsan leolvashatja a mérési értékeket.

A vastagságmérő nagy pontosságú leolvasásról ismert. A hiba itt csak 1%. Ez a lehető legkisebb érték, és a terméket azoknak ajánljuk, akik rendszeresen ellenőrzik az új és használt autók fényezésének vastagságát (autóválasztó szakértők, autókereskedők, a programmal foglalkozó alkalmazottak)

ade in stb.).

Előnyök

 • Nagyon egyszerű felület;
 • 3 év garancia;
 • Kiválóan alkalmas az alumínium bevonatok vastagságának mérésére
 • hosszú akkumulátor-üzemidő;
 • 1% hiba.

Hátrányok

 • Nincs védősapka a munkalapon.

A legjobb univerzális vastagságmérők

Etari ET 555

Értékelés: 4.9

Etari ET 555

Vezető szerepet tölt be a vastagságmérők kategóriájában a 2000 µm-ig terjedő maximális mérési képességgel. A hibaarány 5%. A készülék önkalibráló, így biztos lehet benne, hogy az eredmény helyes. Két elemmel működik. Ez a márka egyik zászlóshajó modellje, így frissített processzorral rendelkezik, amely a vastagságmérési folyamatot 20%-kal gyorsítja fel a többi modellhez képest. A -25…+50 fokos hőmérséklet-tartomány lehetővé teszi a készülék használatát kültéren vagy fűtetlen üzletekben. A kijelző soha nem halványul el, és nagyon gyorsan mutatja az eredményeket. A vélemények szerint könnyű megérteni a gyorsított menüt és megtanulni az összes funkció használatát. Sok vásárló számára a német készülék 3-4 évig működik megfelelően gyakori használat mellett.

A vastagságmérő sokoldalúságát a bankjegyek eredetiségének ellenőrzésének lehetősége igazolja. Ebből a célból a gyártó felszerelte a készüléket UV detektorral, amely meghatározza a bankjegyek eredetiségét. Zseblámpával is rendelkezik, így rosszul megvilágított területen is ellenőrizheti a tárgyat. A nagyméretű, 4″-os, háttérvilágítással ellátott képernyő könnyen leolvasható.

Előnyök

 • egyszerű felület;
 • -25 és +50 Celsius-fok közötti hőmérsékleten működik megfelelően;
 • háttérvilágítással ellátott képernyővel rendelkezik;
 • bankjegy eredetiségvizsgáló;
 • menü oroszul.

Hátrányok

 • a hibahatár eléri az 5 %-ot;
 • szilárdan a repülőgéphez kell tartani
 • Néhány készülékhez nem jár tok;
 • magas költség.

MYTESTER MT100

Értékelés: 4.8

MYTESTER MT100

A készülék 0-2000 mikronos tartományban működik, és legfeljebb 3%-os hibát produkál. Biztonságosan használható kültéren akár -20°C-os hőmérsékleten is. Nagy pontosság 1 µm-es lépésekben, amit az eredmények gyors kiszámítását végző nagy teljesítményű processzor és az érzékeny kalibrációs mechanizmus segít elő. Akkumulátorral működik. A keskeny test megkönnyíti a készülék két ujjal történő fogását. Az előlapon található egy bekapcsológomb és egy kommunikációs jelző. Az alacsony töltöttségi szintre figyelmeztető jelzés külön jelenik meg. A vélemények szerint nagyon könnyű megérteni a beállításokat.

A vastagságmérő jellemzői a mobilalkalmazással való működés és a vezeték nélküli kapcsolat. A termék gyártója már telepítette a test különböző részeinek bevonatvastagságára vonatkozó szabványos paramétereket. Ez még a kezdőknek is segít azonnal tájékozódni, hogy megértsék az autó állapotát. Minden leolvasott érték a telefonon jelenik meg, magán a mérőeszközön nincs képernyő, ami azt jelenti, hogy a legkisebb helyekre (lökhárítók bevágásai, vegyszertartályok nyakai stb.) is be lehet dugni anélkül, hogy félni kellene a karcolódástól.).

A

 • 3 év garancia;
 • Vas- és színesfémekkel egyaránt működik;
 • robusztus karosszéria;
 • 1 µm-es mérési lépés;
 • széles körű alkalmazásfunkciók.

Hátrányok

 • magas költségek;
 • egyszerre kell tartani a telefont és a vastagságmérőt.

CHY-115

Értékelés: 4.7

CHY-115

Egyfajta legenda a vastagságmérők között, amely valaha is eljutott a hazai piacra, egyszerűen nem maradhatott hely nélkül a legjobbak értékelésében. Az autóipari karosszériamérőként pozícionált CHY-115 kitolta a névleges alkalmazások határait, és kezdett megjelenni a vegyiparban, az építőiparban, sőt a tengerészetben is.

A modell használatának fő motivációja nem csak a nagy pontossága volt, hanem az is, hogy 255 mérést rögzít, amelyek később további elemzés céljából átvihetők egy számítógépre. Ráadásul a CHY-115 korához képest elég jó LCD kijelzővel rendelkezik, rugalmas fényerő beállításokkal, háttérvilágítással és energiatakarékos üzemmóddal. A helyes mérésekhez a vastagságmérőnek előzetes kalibrációra van szüksége. Ezt követően a bevonat minőségének érzékelési pontossága eléri a hatalmas 99% – ilyen mutatóval nem rendelkezik a bemutatott vastagságmérők egyike sem.

Előnyök

 • a mérések nagy pontossága és precizitása;
 • Nagy memóriakapacitás 255 leolvasás tárolására;
 • USB-csatlakozó a PC-csatlakozáshoz;
 • ergonómia.

hátrányok

 • nem-russzifikált interfész.

ACTACOMATE 7156

Értékelés: 4.6

ACTACOM ATE 7156

Mint minden hasonló készülék, az ACTACOM ATE 7156 is kombinált vastagságmérési elvet alkalmaz: örvényáram – színes fémeknél és mágneses – vasfémeknél. Célközönsége leggyakrabban autószerelők és független értékbecslők, akik számára fontos az ellenőrzés gyors működése és a kapott adatok megbízhatósága.

A modell sokoldalúságát a kettős üzemmódban való működés lehetősége fejezi ki: folyamatos és egyszeri üzemmódban, ami lehetővé teszi a fajlagos felület lokalizálását és így spontán ellenőrzését. Egy csoportban legfeljebb 80 értéket lehet tárolni, és a belső memóriakapacitás úgy van kialakítva, hogy ezeket az értékeket megjegyezze. Nem rossz, figyelembe véve, hogy a drágább konkurens modelleknek még a fele sincs meg ennek a tárolókapacitásnak. Összességében az “AKTACOM” ATE 7156 vastagságmérő komoly eszközként van elhelyezve a komplex diagnosztikához, amelynek alkalmazása a legmegfelelőbb a szervizközpontokban, ahol nagy mennyiségű járművet szervizelnek.

Előnyök

 • USB-csatlakozó jelenléte a készülék személyi számítógépekhez való csatlakoztatásához;
 • a mérések nagy pontossága
 • Belső memóriatartalékok (legfeljebb 80 mérési eredmény tárolható);
 • Kettős üzemmód (folyamatos és egyszeri üzemmód).

Hátrányok

 • idegen mágneses mezők interferenciájának valószínűsége a mérésekben.

Legjobb ultrahangos vastagságmérők

Megeon 19220

Értékelés: 4.9

Megeon 19220

A MEGEON későbbi fejlesztése a korábbi modellek hátrányai nélkül. Hagyományos vastagságmérőként is használható, kizárólag bevonatokkal dolgozik, de ugyanolyan jól alkalmas tömör fém, öntöttvas, műanyag, kerámia és egyéb (visszaverő ultrahanghullámú) termékek vastagságparaméterének meghatározására is. 0-18000 mikrométer közötti mérési tartomány, de kissé elmarad a MEGEON 19100-tól.

A vastagságmérő fő hátránya, amelyet a felhasználók és a piaci szakértők is megjelölnek, a külső mágneses mezők elleni védelem hiánya. Erre tekintettel a vizsgálati helyszínnek a lehető legtávolabb kell lennie más elektromos készülékektől (lehetőleg a terepen), különben az eredmények nem lesznek érvényesek. A 19220 irigylésre méltó következetességgel rendelkezik a kiváló minőségű összetevőkből, mint például az LCD kijelző és a felhasználóbarát felhasználói felület, a mechanikai sérülések megelőzésére szolgáló teljes hordtáska, az alacsony költség, a független járműértékelők számára kielégítő, alacsony mérési hiba stb..

Előnyök

 • Alacsony alapvető mérési hiba;
 • Az LCD-képernyő háttérvilágításának elérhetősége;
 • a készülék biztonságos szállítása érdekében tokkal van ellátva;
 • Ergonomikusan kialakított test, csúcsminőségű kivitelezés;
 • a mérhető vastagságok nagy tartománya (0-18000 mikrométer);
 • jó ár-érték arány.

Hátrányok

 • Nincs árnyékolás a szórt mágneses mezők ellen.

TEMP-UT1

Értékelés: 4.8

TEMP-UT1

A TEMP-UT1 az egyik legmegbízhatóbb készülék az ipari vastagságmérők teljes szegmensében. Elsősorban fém- és öntöttvas termékek vastagságának ellenőrzésére használják, de nem kevésbé hatékonyan működik gumi, üveg és műanyag felületeken is. A készülék kalibrálása jelentősen növeli a pontosságot, olyannyira, hogy az egyes pontok átlagos hibája nem haladja meg a 0,1 mikrométert.

A fogyasztók megjegyzik, hogy a TEMP-UT1 energiafogyasztási összetevőjét gondosan tanulmányozták, és egy akkumulátor-készlet elegendő lehet egy év megszakítás nélküli és kényelmes munkához. különösen az optimalizált és intuitív kezelőfelület, amely még a vastagságmérés abszolút kezdők számára is könnyen érthető. Végül, ha nem lenne magas az ára, ez a vastagságmérő referenciaeszköznek tekinthető.

Előnyök

 • a memóriakapacitás 100 mérés tárolását teszi lehetővé;
 • önmagyarázó kezelőfelület;
 • alacsony energiafogyasztás;
 • Mérsékelten robusztus ház, amely megvédi az elektronikát a mechanikai sérülésektől.

Hátrányok

 • magas érték;
 • a vastagságmérő folyamatos kalibrálását igényli az adott anyagtípushoz.

MEGEON 19100

Értékelés: 4.7

MEGEON 19100

nagyon menő készülék hazai gyártótól, 1200 és 225000 mikrométer közötti vastagság mérésére alkalmas. A legerősebb eszköz a szegmensben, de a használat során némi kényelmetlenséggel jár. A mérendő felületre speciális lazító oldatot kell felvinni, amely a lehető legszorosabb érintkezést biztosítja a bevonat és a vevőegység között.

A MEGEON 19100 széles körű alkalmazása annak köszönhető, hogy nemcsak fémtermékek, hanem műanyag, üveg és kerámia felületek is ellenőrizhetők, t.. mindazok, amelyek visszaverik az ultrahanghullámokat. A vastagságmérő legfontosabb előnyei közé sorolják a vásárlók a 10 ezer mérési ciklus elvégzésének lehetőségét, a 12 mérési sebesség közül való választást, a kiváló pontosságot (kb. 0,1 mikrométer), valamint az önkalibrálás funkcióját a szabványos mérési sebességgel. A működés szempontjából minden több mint jónak tűnik, de valójában a készüléket nem olyan könnyű megvenni. Ennek oka egyszerűen az, hogy a gyártónak olyan nagy követelményei vannak, amelyeket csak a járműszervizek és a járműértékelők kis része tud teljesíteni.

Előnyök

 • széles körben használják autójavító műhelyekben és ipari üzemekben;
 • a mérhető vastagságok széles skálája (1200 – 225 000 mikrométer)
 • nagy pontosság (0,1 mikrométer);
 • a mérési sebesség kiválasztásának lehetősége (12 üzemmód közül).

Hátrányok

 • magas költségek;
 • a megfelelő működéshez szükséges lappoló vegyület.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: