13 a legcsendesebb téli gumiabroncsok közül

A téli szezon közeledtével az autósok elgondolkodnak a megfelelő gumiabroncsok vásárlásán. A tapadásmentes gumi a leggyakrabban előnyben részesül. A tépőzár iránt nagy az érdeklődés, mivel az autók legtöbbször csúszós utakon vagy nedves városi utcákon közlekednek. Ilyen körülmények között nincs szükség szegecsekre, és a szezon során nagy számban vesznek el. A súrlódó gumiabroncsok magas szintű kényelmet és biztonságot nyújtanak. A hazai piacon minden ismert gyártó kínál szegecs nélküli gumiabroncsokat. Ezért nehéz lehet szakértői segítség nélkül a megfelelő választást meghozni.

Tanácsok a csendes téli gumiabroncsok kiválasztásához

Úti cél.A téli gumiabroncsok kiválasztását a kihasználás sajátosságaival kell kezdeni.

 1. Ha egy autó a tél nagy részét egy nagyvárosban tölti, ahol a közművek időben megtisztítják az utakat, és speciális szerekkel kezelik őket, akkor a gumiabroncsok paramétereire összpontosíthat, mint például a csendesség és a lágyság. Szimmetrikus futófelületi mintázatú tépőzár a maximális vezetési kényelem érdekében.
 2. Ha az Ön autóját szigorú északi régiókban vezetik, a súrlódó gumiabroncsoknak biztonságban kell érezniük magukat az erős havazásban és a jeges utakon. Az irányított futófelületi mintázatot ekkor előnyben részesítik. A gumiabroncs öntisztító képességét nagyra értékelik.

Méret. Minden járműgyártó többféle méretű gumiabroncsot ajánl. A tulajdonosnak tanácsos a szezonalitásra való tekintettel helyesen választania.

 1. Míg nyáron szélesebb gumiabroncsok használata ajánlott, télen a keskeny gumiabroncsok a legmegfelelőbbek. A szélességet először a jelölés jelzi, például 195/70R15 jelölés esetén ez a szám 195 mm.
 2. A szakértők azt is tanácsolják, hogy télen magasabb futófelületi mintázatú tépőzáras gumiabroncsokat használjon. Jobban elnyelik az út egyenetlenségeit. A gumiabroncs címkéjén a magasságot a szélesség százalékában adják meg (ebben a példában a magasság 70).
 3. A gumiabroncsok felnijének átmérőjéről még dönteni kell. Nyáron a legnagyobb átmérőjű öntöttvas az ideális választás, télen azonban a kisebb érintkezési átmérőjű préselt gumiabroncs a jobb választás. A számot hüvelykben adjuk meg az R betű után (esetünkben 15).

Futófelület mintázata.A futófelület mintázata különbözteti meg a téli gumiabroncsokat a nyári abroncsoktól.

 1. Szimmetrikus mintázat, amely városi és kombi autókhoz alkalmas. Az abroncs sokoldalú, tiszta aszfalton és friss havon egyaránt jól teljesít.
 2. Az aszimmetrikus futófelületek hatékony víz- és hóeltávolítást biztosítanak. Ezek a modellek gyakran crossoverekkel és prémium autókkal vannak felszerelve.

A 13 leghalkabb téli gumiabroncs kiválasztása. A súrlódó gumiabroncsok hazánk minden régiójában elérhetők. A helyről való döntéskor az expertológia figyelembe veszi a szakértői érveket, de az orosz ügyfelek visszajelzéseit is.

13 legcsendesebb téli gumiabroncs

Értékelésszékhelytermék neveár
A legcsendesebb téli gumiabroncs autókhoz1GOODYEAR
  Grip Ice 2
3 220€
2MICHE
 • N Alpin 5
 • 4 140€
  3Nokian Tyres Nordman RS2 gumiabroncsok2 300€
  4Yokohama Ice Guard IG602 890€
  5idgestone B
 • zzak VRX
 • 2 900€
  6Continental ContiVikingContact 74 240€
  7Toyo Observe GSi-52 450€
  A legcsendesebb gumiabroncsok terepjárókhoz1Continental ContiVikingContact 6 SUV5 742€
  2

  irel

 • Skorpió tél
 • 5 010€
  3Yokohama iceGUARD SUV G0754040€
  4Nokian Tyres Hakkape
 • itta R2 terepjáró
 • 3 250€
  5GOODYEAR
   Grip Performance SUV Gen-1
  5 260€
  6idgestone B
 • zzak DM-V2
 • 4 140€

  A legcsendesebb téli gumiabroncsok autókhoz

  A biztonságos autózás érdekében az autótulajdonosok leggyakrabban a szegecs nélküli gumiabroncsokat választják. Magas szintű vezetési kényelmet és jó tapadást ötvöznek a különböző típusú útfelületeken. A szakértők a következő csendes tépőzáras gumiabroncsokat választották ki.

  GOODYEAR
   Grip Ice 2

  Értékelés: 5.0

  GOODYEAR <ul></div><p>A “/wp-content/uploads/2023/02/4401666194261-9413″ src=”~Grip Ice 2.jpg” height=”410″ title=”GOODYEAR </p><ul>Grip Ice 2″></p><p>Teljesen új koncepció a téli gumiabroncsok fejlesztésében az amerikai GOODYEAR cégtől </p><ul>Grip Ice 2. A japán és európai gyártókkal folytatott éles verseny részeként az amerikaiak kénytelenek voltak innovatív technológiákhoz folyamodni. A szakértők különösen a krioadaptív anyagokon alapuló egyedi gumikompozíció iránt érdeklődtek. A jégen rövidebb fékút és a mély hóban jobb úszóképesség mellett a gumiabroncsok figyelemre méltóan csendesek. Mindezek a tulajdonságok a rugalmasság és a V alakú futófelületi mintázat kombinációjának köszönhetőek. Modell kapja a babérokat a győztes a rangsorban.</p><p>A hazai autósok elégedettek a magas szintű kényelemmel, a kiváló iránytartással és a kiváló tapadással a téli utakon.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>a gumi innovatív összetétele;</li><li>rövid fékút;</li><li>csend;</li><li>kiváló tapadás.</li></ul><h4>Hibák</h4><ul><li>gyenge oldalfalak.</li></ul><h3>MICHE</p><li>N Alpin 5</h3><p>Értékelés: 4.9</p><div style=
  MICHE<li></div><p>N Alpin 5″ src=”/wp-content/uploads/2023/02/46716666194261-4513.jpg” height=”420″ title=”MICHE</p><li>N Alpin 5″></p><p>A francia mérnökök még 2013-ban fejlesztették ki a MICHE csendes téli gumiabroncsát</p><li>N Alpin 5. Az európai télre tervezett összkerékhajtású modell a legjobb teljesítményt nyújtja a tisztított utakon. A szakértők azonban úgy vélik, hogy a gumiabroncsok az északi régiókban üzemeltetett járművek számára is jó választásnak bizonyulnak. A lényeg az, hogy a gumiabroncsok még extrém hidegben (-35ºC-ig) is megőrzik rugalmasságukat. A MICHE koncepció segített a gumiabroncsgyártónak fenntartani a stabil lágyságot<li>N Teljes teljesítmény. A francia gumiabroncs további előnyei közé tartozik az alacsony zajszint és a jó terepjáró képesség.</p><p>A modell magasan a második helyen szerepel a felülvizsgálatunkban. A hátrányok közül a felhasználók rámutatnak az alacsony vágás- és hólyagállóságra.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>alacsony zajszint;</li><li>rugalmasság;</li><li>jó manőverezőképesség;</li><li>kiváló tapadás.</li></ul><h4>hátrányok</h4><ul><li>alacsony vágási ellenállás;</li><li>a “sérvek” kialakulása.</li></ul><h3>Nokian Tyres Nordman RS2 gumiabroncsok</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=Nokian Tyres Nordman RS2 gumiabroncsok

  A Nokian Tyres Nordman RS2 téli gumiabroncs nagyon jó ár-érték arányúnak tűnik. Bár zaj tekintetében kissé elmaradnak a külső világelsők mögött, kiváló féktávokkal büszkélkedhetnek. A gumiabroncsok jól teljesítenek jégen, így az autó kezelhetősége is jó. Ezt számos vizsgálat megerősítette, többek között a mértékadó Moottori magazin is. A gumi meglehetősen magabiztosnak érzi magát a hóban, ez vonatkozik a kezelhetőségre is. De a gyorsulás egy kicsit rosszabb. A szakértők úgy vélik, hogy a modell méltó a bronz felülvizsgálatunkhoz.

  Az autósok dicsérték a tépőzár olyan tulajdonságait, mint a puhaság, az üzemanyag-hatékonyság, az alacsony zajszint és a hozzáférhetőség. A hátrányok közé tartozik a kanyarokban való kilengés, a gyenge gyorsulás jégen és hóban.

  Előnyök

  • Rövid fékút;
  • jó kezelés;
  • alacsony zajszint;
  • kopásállóság.

  Hátrányok

  • gördülékenység a kanyarokban;
  • Lassú gyorsulás jégen és havon.

  Yokohama Ice Guard IG60

  Értékelés: 4.7

  YOKOHAMA ICE GUARD IG60

  A japán gyártó a Yokohama Ice Guard IG50 sorozatban jól bevált innovatív technológiákat alkalmazta az új téli gumiabroncs Ice Guard IG60 megalkotásakor. Egyikük a narancs Narancsolaj használata S. Az ügyfeleknek széles méretválasztékot kínálunk (13…19 hüvelyk). A szakértők rámutatnak az autó iránystabilitására mind nedves aszfalton, mind havas felületen. A japán mérnökök összetettebb futófelületi mintázat révén javították a tapadást. Jó öntisztító képességgel rendelkezik, amely lehetővé teszi a mély hófoltok leküzdését.

  A modell a futófelület gyors kopása miatt egy lépéssel hátrébb áll meg az első háromtól. A többire a felhasználóknak nincs panaszuk.

  Előnyök

  • egyedi gumikeverék;
  • rugalmasság;
  • jó iránystabilitás;
  • terepjáró képesség.

  Hátrányok

  • gyorsabb futófelület-kopás.

  idgestone B

 • zzak VRX

  Értékelés: 4.6

  </div><p>idgestone B</p><li>zzak VRX” src=”/wp-content/uploads/2023/02/94516666194261-3713.jpg” height=”400″ title=”<br />B<li>zzak VRX”></p><p>A súrlódó gumiabroncsok biztonságos és kényelmes téli vezetést biztosítanak <br />idgestone B</p><li>zzak VRX. Széles méretválasztékának köszönhetően a gumiabroncs egy olcsó autóra éppúgy felszerelhető, mint egy prémium kategóriás autóra. A szakértők úgy vélik, hogy a szabadalmaztatott M<ul>ti-Cell vegyület. A tépőzár erősségei közé tartozik a hosszú élettartam, a rugalmasság megőrzése szélsőséges hidegben is. A felhasználók találtak néhány hátrányt a gumival kapcsolatban, ami megakadályozta, hogy magasabbra kerüljön a ranglistánkon.</p><p>először is figyelmet fordítanak a befutási időre (legfeljebb 1500 km). A második kellemetlen pont a megnövekedett üzemanyag-fogyasztás. Az autósok a könnyűséget és a tartósságot tartják a gumi fontos előnyének.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>könnyedség;</li><li>széles választék;</li><li>rugalmasság;</li><li>tartósság.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>hosszabb befutási idő;</li><li>megnövekedett üzemanyag-fogyasztás.</li></ul><h3>Continental ContiVikingContact 7</h3><p>Értékelés: 4.5</p><div style=Continental ContiVikingContact 7

  A Continental ContiVikingContact 7 téli gumiabroncs számos értékelésben szerepel. Mérettartomány 14 és 20 hüvelyk között. Ez az abroncs a ContiVikingContact 6 sikeres elődjén alapul. A gyártó az Active Grip Si adalékcsomag kifejlesztésével megváltoztatta a gumikeverék összetételét

 • ca. A gumiabroncsok alacsony hőmérsékleten rugalmasabbá válnak, javul a gumiabroncsok tapadása és az iránystabilitás. A szakértők szerint a gumiabroncsok kényelmesek és csendesek, és akár el is altathatják a vezetőt.

  A gyengeségek tekintetében a felhasználók elsősorban a magas árral elégedetlenek. Kiegyensúlyozáskor nehéz súlyokat kell felszerelni. Az előnyök közé tartozik a magabiztos gyorsítás és fékezés.

  Előnyök

  • zajmentesség;
  • puhaság és rugalmasság;
  • magabiztos gyorsulás;
  • hatékony fékezés.

  Hátrányok

  • magas ár;
  • nem a legjobb kiegyensúlyozás.

  Toyo Observe GSi-5

  Értékelés: 4.4

  TOYO OBSERVE GSI-5

  A legkedvezőbb árat a japán Toyo gyártó kínálja a súrlódó téli gumiabroncsok esetében. De az Observe GSi-5 nem csak az alacsony ára miatt került be a felülvizsgálatunkba. Széles méretválasztékban (13-20 hüvelyk) és Microbit technológiával kapható. A szakértők meglepődtek, amikor megtudták a gumikeverék titkát, amely zúzott dióhéjat tartalmaz. Ezek a részecskék biztosítják a jó tapadást és a hatékony fékezést a csúszós utakon. A tépőzár minden típusú felületen csendes.

  A hazai autósok nem szeretik a gumi túlzott puhaságát az olvadáskor. A veszélyesebb hátrány azonban az aquaplaningra való hajlam. Ezért zárja a modell a felülvizsgálatunkat.

  Előnyök

  • zajmentesség;
  • kopásállóság;
  • alacsony ár;
  • környezetbarát.

  Hátrányok

  • Aquaplaningra való hajlam;
  • Túlzott puhaság fagypont alatti hőmérsékleten.

  A legcsendesebb gumiabroncsok terepjárók számára

  A crossover és a terepjáró teljesítménye télen nagyban függ a gumiabroncsoktól. Azonban szeretné élvezni az aszfalton való vezetést is. Ezért sok tulajdonos a súrlódó gumit részesíti előnyben. A szakértők a következő csendes téli gumiabroncs-modelleket ajánlják.

  Continental ContiVikingContact 6 SUV

  Értékelés: 5.0

  Continental ContiVikingContact 6 SUV

  A crossoverek tulajdonosai körében rendkívül népszerű téli gumiabroncsok Continental ContiVikingContact 6 SUV. A német gyártó a modell kifejlesztésekor figyelembe vette Oroszország éghajlati jellemzőit. A szakértők leginkább a vonóerővel elégedettek, amely a Nordic Soft speciális gumikeverékének köszönhető. A gumiabroncsok még extrém hidegben is puhák maradnak. Az expertológia szerkesztői a tépőzáras gumiabroncsot a felmérés első helyére tették a csendességéért és a magas minőségéért.

  A felhasználók dicsérik a gumi rugalmasságát, kiegyensúlyozottságát és jó hókezelési tulajdonságait. A gumiabroncsok biztonságos vezetést és az autó stabilitását biztosítják bármilyen útfelületen. Az egyetlen hátránya a magas ár.

  Előnyök

  • új gumikeverék;
  • kiváló tapadás;
  • csend;
  • nagyfokú átjárhatóság.

  Hibák

  • magas ár.

  irel

 • Skorpió tél

  Értékelés: 4.9

  Pirel<li></div><p>Skorpió tél” src=”/wp-content/uploads/2023/02/8316666194261-9213.jpg” height=”400″ title=”Pirel</p><li>Skorpió tél”></p><p>Az ismert olasz abroncsgyártó Pirel néven új modellt dobott piacra crossoverek számára</p><li>Skorpió tél. A méretválaszték meglehetősen széles, és a gumiabroncsok 16-22 hüvelykes felnikre is felszerelhetők. A szakértők dicsérték a gumi rugalmasságát, amely alacsony hőmérsékleten is megmarad. A V alakú futófelületnek köszönhetően a tépőzáras futófelület magabiztos tapadást biztosít bármilyen útfelületen. A súrlódó gumi előnyei közé tartozik az iránystabilitás és az éles keresztirányú kezelhetőség. Kicsit gyengébb, mint a felülvizsgálat győztese, ami az átjárhatóságot illeti.</p><p>A hazai autósok a gumiabroncs gyenge úttartásáról tanúskodnak havon és jégen. Hátránya szerintük a magas ár. A felhasználók a csendességet és az ellenállóképességet tartják erősségének.</p><h4>A</h4><ul><li>rugalmasság és puhaság;</li><li>iránystabilitás;</li><li>csend;</li><li>kiváló tapadás.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>magas ár;</li><li>alacsony flotáció.</li></ul><h3>Yokohama iceGUARD SUV G075</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=YOKOHAMA ICEGUARD SUV G075

  A Geolandar I/T-S jeles hagyománya folytatódik a Yokohama iceGUARD SUV G075-össel. A japán mérnökök dolgoztak az előd hiányosságain, ami jobb tapadást és jobb aquaplaning-ellenállást eredményezett. A gumiabroncsok jól teljesítenek mély hóban, a futófelület öntisztító. A futófelület barázdái nem záródnak be az autó súlya alatt, amit a lamellázás sűrűségének növelésével érnek el. A modell vonzó tulajdonsága a megfizethető ár, de a zajszint tekintetében alulmarad a rangsor vezetőivel szemben.

  Az orosz autósok elégedettek a megfelelő árral, a jó terepjáró képességgel és a kezelhetőséggel. De az oldalfal puha, és az egyensúly gyenge.

  Előnyök

  • megfizethető ár;
  • jó terepjáró képesség;
  • Hatékony vízelvezetés;
  • a kezelése.

  Hátrányok

  • zajosnak tűnik;
  • puha oldalfal.

  Nokian Tyres Hakkape

 • itta R2 terepjáró

  Értékelés: 4.7

  Nokian Tyres Hakkape<li></div><p>itta R2 SUV” src=”/wp-content/uploads/2023/02/5411666194261-4913.jpg” height=”410″ title=”Nokian Tyres Hakkape</p><li>itta R2 SUV”></p><p>A Nokian Tyres Hakkape téli gumiabroncsot súrlódó téli gumiabroncsként fejlesztették ki</p><li>itta R2 SUV A finn mérnökök az új Nokian Cryo Crystal technológiát alkalmazták. A gumikeverékben lévő több szemcsés részecskék javítják a gumiabroncs úttartását jeges útfelületen. A természetes gumi és a szilícium-dioxid keverék pedig jó tapadást biztosít. Az agresszív futófelületi mintázat és a széles lamellák hozzájárulnak a hó hatékony eltávolításához. Nem jutott be az első háromba olyan okok miatt, mint a megnövekedett üzemanyag-fogyasztás és a tömör hóban való instabil helyzet.</p><p>A felhasználóknak hízelgő a gumiabroncsok magas kopásállósága, alacsony zajszintje és kényelme. A gumi könnyen elnyeli a kisebb kátyúkat és dudorokat.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>zajmentesség;</li><li>kopásállóság;</li><li>kisimítja az út egyenetlenségeit;</li><li>jó terepjáró képesség.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>megnövekedett üzemanyag-fogyasztás;</li><li>nem szereti a tömött havat.</li></ul><h3>GOODYEAR </p><ul>Grip Performance SUV Gen-1</h3><p>Értékelés: 4.6</p><div style=GOODYEAR <ul></div><p>TRA GRIP PERFORMANCE SUV GEN-1″ src=”/wp-content/uploads/2023/02/4741666194261-8313.jpg” height=”353″ title=”JÓÉV </p><ul>TRA GRIP PERFORMANCE SUV GEN-1″></p><p>Az amerikai GOODYEAR autógumigyártó úgy döntött, hogy univerzális tépőzáras gumiabroncsokat készít személygépkocsik és crossoverek számára. A vállalat mérnökei a 3D-BIS lapátok V-alakú mintázatának nagy hatékonysága miatt tették ezt a lépést. A megnövelt számú lamellák növelik a tépőzár tapadási tulajdonságait. Azonos futófelületi mintázattal a terepabroncsokon </p><ul>A Grip Performance SUV Gen-1 megerősített oldalfalak és megnövelt méretű érintkezési felület jellemzi. A szakértők kiemelték a futófelületi blokkok csökkentett méretét, így a gumiabroncsok jól tapadnak a tömör hóban.</p><p>A hazai autósok nem szeretik a túlzott puhaságot, a gyenge pont a zsinór. Nincs panasz az iránystabilitásra vagy a zajszintre.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>csend;</li><li>Kiváló úttartás;</li><li>jó terepjáró képesség;</li><li>rugalmasság.</li></ul><h4>Hibák</h4><ul><li>gyenge zsinór;</li><li>túlzott puhaság.</li></ul><h3>Az idgestone B</p><li>ZZAK DM-V2</h3><p>Értékelés: 4.5</p><div style=
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: