14 Legjobb perselygyártók

A szilentblokkok számos fontos funkciót látnak el egy modern autó felfüggesztésében. Ezek a műszaki gumitartók biztosítják az ízületek mozgékonyságát, miközben megbízhatóan védik a fém alkatrészeket. A silentblockok száma a járműmodelltől függően jelentősen változik. Elülső és hátsó felfüggesztéssel is kaphatók. A méretek és formák sokfélesége szembetűnő, ami további nehézségeket okoz a kiválasztás során. Szakértőink segítenek Önnek megtalálni a megfelelő alkatrészeket, amelyek a megfizethetőséget jó minőséggel ötvözik.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő szilentblokkokat az autónkhoz?

 1. Silentblock összetétel. Különbséget kell tenni a leszerelhető és a nem leszerelhető gumi-metál gömbcsapágyak között. A csendes blokkok olyanok, mint a karbantartásmentes ízületek; egy fémketrecből és egy rugalmas hüvelyből állnak. A két különböző anyagot vulkanizálással vagy tömörítéssel kötik össze. A ragasztott alkatrészek simán működnek, de nem rendelkeznek a szükséges merevséggel. A jármű felfüggesztéséhez optimális választás a kombinált konstrukció, ahol a rögzítés feszítéssel és vulkanizálással történik.
 2. Felhasznált anyagok. A csendes blokkok gyártásához különböző rugalmas anyagokat használnak. A hagyományos gumialapú gumit egyre ritkábban használják. Bár kedvező árúak, nem túl tartósak, különösen terepen nem. A legtöbb gyártó áttért a poliuretánra. A silentblock anyaga valamivel merevebb, mint a gumi, de a silentblock tartóssága jelentősen megnő.
 3. Silentblock méretek. Nagyon fontos a silentblock megfelelő méretezésének kiválasztása. Ma ezt a legegyszerűbben az online kiválasztáson keresztül teheti meg, a jármű alapvető adatainak megadásával. De néha a felfüggesztéseknek több változata is van, ezért fel kell karolni egy féknyerget, és meg kell mérni a külső és belső átmérőt, valamint a csukló hosszát.
 4. Silentblock élet. Sok eredeti alkatrész több mint 100 000 kilométert is kibír anélkül, hogy cserére szorulna. Ezek az alkatrészek azonban nagyon drágák, ezért sok autótulajdonos megfizethetőbb alternatívát keres. A több gyártótól származó csapágyblokkok megközelíthetik a százas méretet (feltéve, hogy helyesen vannak kicserélve). A költségvetési alkatrészek a hazai utakon való vezetés során 30-50 ezer évig tarthatnak. km.
 5. Szerelési jellemzők. Néhány első alkalommal autótulajdonos komoly problémákkal szembesül a perselyek cseréjekor. Még a régi alkatrészek extrudálása sem egyszerű. Az új gumi-fém zsanér felszerelése előtt tisztítsa meg a rozsdát és a szennyeződéseket az ülésről, kenje be vékonyan zsírral vagy szappannal, vegye figyelembe az alkatrész tájolását a zsanéron lévő jelek alapján. Csak ezután kell őket a présszerszámmal bepréselni. A csavarok és anyák végleges rögzítése csak a jármű kerekekre történő leeresztése után történik meg.

Kiválasztottuk a 14 legjobb perselygyártót. Valamennyit az orosz gépjárműpiacra szállítják. Az értékelési pozíciók a szakértői véleményeken és a hazai autótulajdonosok visszajelzésein alapultak.

A legjobb silentblock gyártók értékelése

JelölésHelyszíngyártóértékelés
Top perselygyártók rangsora1Lemforder5.0
2RBI4.9
3VTR4.8
4Febi4.7
5SWAG4.6
6MASUMA4.5
7CTR4.4
8SIDEM4.3
9Febest4.2
10KATSURO4.1
11STELLOX4.0
12JIKIU4.0
13Leszállóhely3.9
14TRIAL
 • 3.9

  Lemforder

  Értékelés: 5.0

  LEMFORDER

  Az autóipari alkatrészek piacának vitathatatlan vezetője a német Lemforder márka. A ZF Friedrichshafen AG tulajdonában lévő, futóműalkatrészek gyártására szakosodott márka. A Lemforder 1947 óta ismert, és fennállása során a vállalat a legfejlettebb technológiát alkalmazza. Az üzembe szállított nyersanyagok gondos kiválasztási folyamaton esnek át. Az orosz piacon a legnépszerűbb silentblockok a következők. Úgy tervezték őket, hogy ellenálljanak a terepjáró használat viszontagságainak, és hosszú évekig megbízhatóan működjenek. A szakértők a gumi műszaki alkatrészek hatalmas választékát vizsgálták, és a rangsor győztesének babérjait a német márkának adták.

  Az orosz autótulajdonosok dicsérik a Lempherdert a magas minőség és tartósság miatt. A márka egyetlen hátránya a hamisítványok nagy száma.

  Előnyök

  • Német minőség;
  • megbízhatóság;
  • tartósság;
  • gazdag választék.

  A hátrányok

  • sok hamisítvány.

  RBI

  Értékelés: 4.9

  RBI

  Az RBI Thailand megfizethető árral és jó minőséggel próbálja megnyerni az orosz autórajongók szívét. Az 1972-ben alapított vállalat ázsiai és európai autómárkákhoz gyárt alkatrészek széles választékát. A teljes silentblock katalógus két kategóriára oszlik: személygépkocsikhoz (RBI) és haszongépjárművekhez (Ritco). A Kínában található gyártóüzemekben innovatív berendezéseket és a legmodernebb technológiát alkalmazzák. A gyártó saját kutatási létesítményekkel rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a termék hiányosságainak időben történő felismerését. A szakértők a márkát a második helyre sorolták a megfizethetőség és a pontos méretek tekintetében.

  A japán autótulajdonosok leggyakrabban RBI silentblockokat vásárolnak. A márka hátránya a korlátozott választék és a rövid élettartam.

  Előnyök

  • megfizethető ár;
  • Pontos méretek;
  • rugalmasság;
  • modern gyártás.

  Hátrányok

  • szerény választék.

  VTR

  Értékelés: 4.8

  VTR

  A VTR, egy fiatal alkatrészgyártó, 2007-ben kezdte meg tevékenységét. Rövid időn belül létrehozták a jól ismert autómárkák alkatrészeinek gyártását. A termelési létesítmények az európai szabványok szerint vannak megszervezve, ami lehetővé teszi a minőségi termékek megfizethető áron történő előállítását. a gyártás minden egyes szakaszát szigorú minőségellenőrzésnek vetik alá. A Silentblockok minden olyan országban tanúsítvánnyal rendelkeznek, ahová szállítják őket. A szakértők dicsérték a márka hajlandóságát a potenciális ügyfelekkel való együttműködésre.

  A felhasználók elégedettek a silentblockok minőségével, rugalmasságával és terepjáró ellenállásával. A Febi termékek hátránya a magas ár, és nem minden pótalkatrész található meg a katalógusban.

  Előnyök

  • Európai minőség;
  • szigorú minőségellenőrzés;
  • jó visszajelzés;
  • modern gépek.

  Hátrányok

  • magas ár.

  Febi

  Értékelés: 4.7

  FEBI

  A világ egyik legismertebb perselyblokk-gyártója a német Febi cég. A márkanév a FERDINAND és a BILSTEIN egyesüléséből származik. Több mint 130 országba szállítanak alkatrészeket. Ennek a keresletnek a kielégítésére a csoport számos gyárat épített világszerte. A Febi termékek iránti kereslet nagyrészt a fejlett integrált rendszer bevezetésének köszönhető, amely a termelés tervezéséért és irányításáért felelős. A vállalat választéka több mint 9 ezer terméket tartalmaz. A Silentblockokat nemcsak az elosztóhálózatokba, hanem a DAF és a Mercedes összeszerelőszalagjaira is szállítják.

  A márka a magas minőség és a széles választék miatt szerepel a rangsorunkban. Az orosz felhasználók számára azonban nehéz eredeti alkatrészeket vásárolni, mivel nagyszámú hamisítvány van forgalomban.

  Előnyök

  • gazdag választék;
  • magas minőség;
  • szállítások az autóipari óriások összeszerelő soraihoz;
  • tartósság.

  Hibák

  • sok hamisítvány.

  SWAG

  Értékelés: 4.6

  SWAG

  Egy másik német autóalkatrész-gyártó is bekerült a minősítésünkbe. A SWAG 1954 óta van jelen az európai piacon. Ez idő alatt a vállalat gazdag tapasztalatot szerzett a hangtompító blokkok, lengéscsillapítók, hangtompítók, kormánymű-alkatrészek stb. gyártásában. . A márka partnerei között olyan autóipari óriások szerepelnek, mint a Mercedes Benz, a Porsche és a BMW. A SWAG termékek megfelelnek minden nemzetközi minőségi szabványnak. A gyártónak sikerül silentblockokat szállítani az orosz üzletekbe megfizethető áron.

  Sok felhasználó értékeli a SWAG alkatrészek jó minőségét és elérhetőségét. A silentblock a legtöbb autóhoz alkalmas. A hátrányok között említik, hogy a gumi leválik a fém alapról; – A márka szerényen képviselteti magát az orosz piacon.

  Előnyök

  • megbízhatóság és tartósság;
  • elfogadható árak;
  • gazdag választék;
  • bolti elérhetőség.

  Hátrányok

  • a gumi csendes blokkokban válik le.

  MASUMA

  Értékelés: 4.5

  MASUMA

  A legalacsonyabb hibás termékek aránya (0,6%) a japán MASUMA vállalatnál volt a legmagasabb (0,6%). A csoportnak világszerte 80 termelési telephelye van. Ázsiai, európai és orosz autósok számára kínálnak alkatrészeket. A márka kínálatában olyan népszerű alkatrészek szerepelnek, mint a szilentblokkok, kormányrudak és kormányösszekötő rudak, valamint fék- és kuplungalkatrészek. A vállalat együttműködik a Toyota, a Nissan és a Honda japán autógyárakkal. Ez a termékek megbízhatóságának és tartósságának bizonyítéka.

  A márka az átgondolt árképzés miatt szerepel a rangsorunkban, ami lehetővé teszi, hogy az alkatrészek versenyképesek legyenek a hazai piacon. Hátrányként a szakértők kiemelik a nagyszámú hamisított termék jelenlétét Oroszországban.

  Előnyök

  • alacsony hibaarány;
  • pótalkatrészek széles választéka;
  • Megbízhatóság és tartósság;
  • megfizethető árak.

  Hátrányok

  • Sok hamisítvány.

  CTR

  Értékelés: 4.4

  CTR

  A dél-koreai Central Corporation 1960 óta gyárt autóalkatrészeket. A termékek világszerte a CTR márkanév alatt ismertek. Az alkatrészek a felfüggesztés alkatrészeitől a fékrendszer elemeiig terjednek. A gyártó elkötelezett a minőség iránt. Az üzemekben fejlett technológiákat alkalmaznak, nagy pontosságú berendezéseket telepítenek és minőségellenőrzési rendszert alakítanak ki. A koreai Daewoo, Hyundai, Kia autógyárak, valamint az amerikai GM és Ford gyárak szállítószalagjaihoz szállítanak alkatrészeket. A szakértők ezt figyelembe vették, és a márkát is bevonták a minősítésbe.

  Az autótulajdonosok dicsérik a silentblockokat a pontos méretek, az elfogadható ár és a kiváló minőségű gyártás miatt. A boltokban azonban nem mindig lehet megtalálni a megfelelő alkatrészt.

  Előnyök

  • pontos méretek;
  • magas minőség;
  • elfogadható árak;
  • megbízhatóság.

  Hátrányok

  • A márka nincs jól képviselve az orosz piacon.

  SIDEM

  Értékelés: 4.3

  SIDEM

  A SIDEM székhelye Belgiumban található. Romániában és Magyarországon épített gyártóüzemek. A márkát a teljes gyártási ciklus jellemzi, a nyersanyagbeszerzéstől a csomagolásig. Valószínűleg ezért nincsenek hamisított termékek a piacon. A cég nem hajszolja a rekordösszegeket, bár a silentblock termékcsalád elég széles. A katalógusban nemcsak a híres európai autókhoz, hanem a hazai VAZ-okhoz és az égi birodalom autóihoz is találhat alkatrészeket. A szakértők a SIDEM-et közepes cégnek tekintik, ami a rangsorolás fő oka volt.

  Azok a felhasználók, akik ennek a márkának a pótalkatrészeit vásárolják, nem számíthatnak hosszú élettartamra. Az autósok véleménye alapján a silentblockok élettartama 30-50 ezer év. km.

  Előnyök

  • megfizethető árak;
  • széles modellválaszték;
  • nincs hamisítvány;
  • teljes termelési ciklus.

  Hátrányok

  • rövid élettartam.

  Febest

  Értékelés: 4.2

  FEBEST

  Furcsa módon a német Febest autóalkatrész-gyártó ázsiai autókhoz gyártott szilentblokkok gyártására specializálódott. A gumitermékek előállításához kizárólag természetes gumit használnak; a gumihoz adalékanyagokat adnak. Ennek eredményeképpen a leginkább kopásálló alkatrészek Oroszország északi régióiban történő működésre készülnek. A márka a méretek nagyfokú pontossága miatt került be a minősítésünkbe. A vállalat politikáját kiegyensúlyozott árak jellemzik, ami pozitívan hat a keresletre hazánkban.

  Ami a tartósságot illeti, akkor az autósok véleménye alapján az átlagos futásteljesítmény körülbelül 40 ezer rubel. km. A termelés Kínába történő áthelyezése negatív hatással volt a gumi minőségére.

  Előnyök

  • alacsony költség;
  • alacsony hőmérsékletekkel szembeni ellenállás;
  • minőségi alapon;
  • megbízható összeszerelés.

  Hátrányok

  • szűk szakosodás;
  • a gumi rövid életű.

  KATSURO

  Értékelés: 4.1

  KATSURO

  A japán KATSURO vállalatot 2002-ben alapították. Székhelye Brüsszelben, Svájcban található. A termék Nagoyában, Kínában készül, az alkatrészeket pedig Malajziában gyártják. Az alkatrészek választékát csak a felfüggesztés és a kormányzás korlátozza. A Silentblockok olyan jól ismert márkák autóihoz és haszongépjárműveihez készülnek, mint a Honda, Toyota, Mitsubishi, Nissan, Mazda, Suzuki, Kia, Hyundai, Nissan, Mazda, Suzuki, Kia, Kia, Hyundai… A gyártónak sikerül fenntartania termékei magas minőségét a 8 lépcsős ellenőrzésnek köszönhetően, amelyet japán szakemberek végeznek a malajziai üzemben. Minden pótalkatrész ISO 9001 tanúsítvánnyal rendelkezik.

  Az orosz fogyasztók véleménye alapján az orosz fogyasztók nem találkoztak ennek a márkának a termékeivel. Ezért a gyártó a 10. helyen áll a rangsorban.

  A

  • modern termelés;
  • 8 lépéses minőségellenőrzés;
  • A tanúsítványok elérhetősége;
  • elfogadható árak.

  Hátrányok

  • Csak ázsiai járművekhez;
  • Alacsony népszerűség Oroszországban.

  STELLOX

  Értékelés: 4.0

  STELLOX

  Az egyik legnépszerűbb kínai autóalkatrész-gyártó hazánkban a STELLOX cég. A gyártó az orosz autósok elismerését a megfizethető ár és a következetes minőség miatt nyerte el. Silentblockok különböző márkájú autók első és hátsó felfüggesztéséhez. A szakértők rámutatnak a kínaiak azon törekvésére, hogy javítsák a termékek minőségét, annak ellenére, hogy ISO- és PCT-szabványok szerint tanúsítottak. A márka számos vállalattal működik együtt, és rendszeresen auditálja őket.

  Az autósok visszajelzéseit elemezve megállapíthatjuk, hogy a vállalatnak van min dolgoznia. Elégedetlenség a silentblockok megjelenésével, rossz minőségű gumi. A megfizethetőség érdekében a márka bekerül a rangsorunkba.

  Előnyök

  • megfizethető ár;
  • tanúsított termékek;
  • A minőség növelésének vágya;
  • gazdag választék.

  Hátrányok

  • nincs tartósság;
  • alacsony minőségű gumi.

  JIKIU

  Értékelés: 4.0

  JIKIU

  A JIKIU japán márka az RMP NAGAMOCHI Technology Co. Története a távoli 60-as évekre nyúlik vissza, amikor Japánban az autóipar virágzott. Az alkatrészek gyártása speciális technológián alapul. Innovatív berendezéseken és szigorú minőségellenőrzésen alapul. A szakértők rámutatnak a márka illetékes árpolitikájára, a silentblockok széles választékára (2500 fajta). 2017-ben a márka részt vett az Expocentre kiállításon, a termékek orosz minőségi tanúsítvánnyal rendelkeznek.

  A felhasználók megjegyzik a gumi rugalmasságát, a silentblockok jól illeszkednek a karokra, és sokéves terepjáró használatot is kibírnak. Csakhogy a JIKIU alkatrészeket nem lehet azonnal megvásárolni, a rendelés várakozási ideje 1 héttől 1 hónapig terjed.

  Előnyök

  • Japán minőség;
  • minőségi tanúsítvány;
  • széles választék;
  • megfizethető árak.

  Hátrányok

  • hosszú várakozási idő a rendelésre.

  Az erősség

  Értékelés: 3.9

  TÁMASZPONT

  Az orosz Tochka Opora márka kiindulópontja egy 1998-ban alapított átlagos autóműhely volt. A cég nem korlátozta magát a járművek javítására, és megkezdte a pótalkatrészek gyártását. A márka 2006-ban indult hivatalosan, és 10 évvel később elérte az évi 3 millió darabos gyártási kapacitást. részletek. Ha a VAZ első felfüggesztésébe silentblockokat építenek be, a kezelhetőség pontosabb és érzékenyebb lesz. A hátsó felfüggesztés merevsége megnövekedett.

  az eredeti perselyeket kivételes tartósság jellemzi. A márka azonban felkeltette az olcsó utánzatokat kínáló gátlástalan gyártók érdeklődését. A gyártó eddig nem talált megbízható védelmet termékeinek a hamisítás ellen, ami befolyásolta a rangsorban elfoglalt helyét.

  Előnyök

  • tartósság;
  • jobb kezelhetőség az úton;
  • megfizethető ár;
  • jó minőség.

  Hátrányok

  • A hátsó felfüggesztés merevsége;
  • sok a hamisítás.

  TRIAL

 • Értékelés: 3.8

  A LEHETŐSÉG ALJA

  Újabb orosz márka került be a rangsorunkba. Márkanév

  IAL
 • 1995-ben kezdődött, amikor 6 olasz vállalat új márkanév alatt kezdte el értékesíteni termékeit. További együttműködés jött létre az orosz Carval céggel, amely 2012-ben a védjegy tulajdonosa lett. A vállalat katalógusa a VAZ, GAZ, KAMAZ stb. alkatrészek széles választékát kínálja. . A csendes blokkok mellett az autósok felajánlhatják az alváz, a sebességváltó és a motor adatait is. Minden termékhez gyártói garancia jár.

  A szakértők dicsérték a poliuretán szilent blokkok minőségét, amelyek megbízhatóak és hosszú élettartamúak. A pótalkatrészek azonban nagyon drágák lettek, és nem minden üzletben kaphatók.

  Előnyök

  • megbízhatóság és tartósság;
  • jó minőség;
  • nagy választék;
  • gyártói garancia.

  Hátrányok

  • magas ár;
  • pótalkatrészhiány a boltokban.
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: