8 legjobb előmelegítő

A tél sok jármű számára igazi kihívást jelent. Ha az autó napi szükséglet, a tulajdonosnak számos, az alacsony hőmérséklettel kapcsolatos problémával kell foglalkoznia. Az előmelegítők ma már megbízható segítők a hideg elleni küzdelemben. Lehetővé teszik, hogy a lefagyott motort indítás előtt felmelegítsék, üzemanyagot takarítanak meg (nem kell sokáig melegíteni az autót), és csökkentik az akkumulátor és az indító terhelését. Az autópiacon számos különböző modell áll rendelkezésre, amelyek elvben, autonómiában és árban különböznek egymástól. A szakértői tanácsadással az autótulajdonos kiválaszthatja a legmegfelelőbb eszközt.

Hogyan válasszunk gyújtáselőmelegítőt

 1. A fő szempont a kiválasztásnáláramforrás. A motorfűtéshez a gyártók több népszerű opciót kínálnak.
 2. Villamosenergia. A legegyszerűbb és leghatékonyabb módja az üzemanyag és a fagyálló fűtésének a HFC-k használata. Sajnos az akkumulátor kis kapacitása nem teszi lehetővé az utastér hűtési és fűtési rendszerének fűtését. Így a fedélzeti hálózatról működő eszközök csak az üzemanyag (leggyakrabban a dízelüzemanyag) hőmérsékletének növelésére képesek. A 220 V-os üzemi feszültségű készülékek jó hatékonysággal biztosítják a motor indítás előtti előmelegítését. Ha az autó télire garázsban parkol, ez az előmelegítő ideális.
 3. Autóüzemanyagok. A fűtéshez szükséges energiát motorüzemanyag elégetésével is elő lehet állítani. Az előmelegítő benzin- és dízelüzemű változatai között különbséget kell tenni. A hűtőrendszerbe vannak beépítve, az üzemanyagvezetékhez és a fedélzeti hálózathoz csatlakoznak. A készülék bekapcsolásakor az üzemanyagot az égéstérbe pumpálják, és a keletkező hőt a fagyálló felmelegítésére használják fel. Egy szivattyú keringeti a hőt, egyenletesen elosztva azt a motorban és az utastérben. Ezek a fűtőtestek nagyon hatékonyak, de drágák. A készüléket gyakran csak erre szakosodott szervizközpontban lehet telepíteni.
 4. Hőakkumulátor. Az autó mindennapi használatakor használhatja a hőakkumulátort. Ez egyfajta termosz, amelyben a meleg hűtőfolyadék több napig nem hűl le. Meleg fagyálló folyadék keletkezik, amikor az autó mozgásban van. Reggel egy különálló szivattyú elkezdi a folyadékot a hőtárolóból a hűtőrendszerbe pumpálni, felmelegítve a motort. Moszkvai téli körülmények között egy ilyen termosz 3 napig képes melegen tartani.
Olvasson tovább  Top 10 kombi

Kiválasztottuk a 8 legjobb előmelegítőt. Mindezeket a hazai autópiacon értékesítik. A szakértői véleményeket és az orosz autósok visszajelzéseit figyelembe vették a rangsorolásnál.

A legjobb fűtőberendezések értékelése

Jelölés hely termék neve ár
A legjobb benzinmotor-olaj előmelegítők 1 WEBASTO THERMO TOP EVO 5 BENZIN 48 100€
2 EBERSPACHER HIDRONIKUS B5W S 39 900€
3 WEBASTO Thermo Top Evo Comfort 44 900€
4 Binar-5S 22 900€
A legjobb dízelmotor előmelegítők 1 EBERSPACHER Hydronic D5W S (dízel) 24V 55 400€
2 APZH-30D (dízel, 24V) 55 000€
A legjobb elektromos fűtőtestek 1 Szputnyik NEXT 1.5 kW szivattyúval 2 200€
2 Nomakon PP-201 6 500€

A legjobb benzinmotor olajfűtők

A benzinmotorokat gyors felmelegedés jellemzi, ezért az előmelegítőket nagy motorokkal (2,0-4,0 liter) rendelkező autókra szerelik fel. Előnye az autonóm működés és a fűtés hatékonysága. A nyilvánvaló hátrányok a magas ár és a bonyolult telepítés. A szakértők több minőségi modellt választottak.

WEBASTO THERMO TOP EVO 5 BENZIN

Értékelés: 4.9

WEBASTO THERMO TOP EVO 5 Benzin

A WEBASTO előmelegítők olyan népszerűek a járművezetők körében, hogy a vállalat neve a következő szinonimává vált. Az autójában lévő fűtőberendezéssel télen nem kell félnie a hidegtől. A WEBASTO THERMO TOP EVO 5 széles körű alkalmazása, benzinüzemű autókba való beépítésre tervezve. A modern autógyártók ezt a fűtőberendezést a személygépkocsikba, kisteherautókba, terepjárókba építik be a gyári sorokba. A legfontosabb, hogy a benzinmotor térfogata ne haladja meg a 4 litert. A szakértők megjegyzik az indító sokoldalúságát. Ez történhet kulcstartóval, okostelefonos alkalmazással vagy időzítővel történő bekapcsolással.

A fűtés a megérdemelt győztes a rangsorunkban. A felhasználók elégedettek a készülék teljesítményével, igénytelenségével és tartósságával.

Előnyök

 • Különböző járművekhez alkalmas;
 • különböző vezetési változatok;
 • szerénység;
 • hosszú, problémamentes működés.

Hátrányok

 • magas ár.

EBERSPACHER HIDRONIKUS B5W S

Értékelés: 4.8

EBERSPACHER HYDRONIC B5W S.webp

A jól ismert EBERSPACHER előmelegítők gyártójától benzinüzemű változatok is kaphatók. A HYDRONIC B5W S 12 V-os járművekhez készült. Elég erős ahhoz, hogy személygépkocsikat, furgonokat és terepjárókat fűtsön 2,0-2,4 literes motorral. A szakértők a fűtőberendezést enyhébb éghajlatra ajánlják. A kamerával csak telepítőkészletet szállítunk, a vezérlőket külön kell megvásárolnia. A készülék óránként 0,2-0,69 liter benzint fogyaszt.

a fűtőberendezés a második helyen áll a megbízhatóság és tartósság rangsorában. Az autótulajdonosok a könnyű használatról és karbantarthatóságról nyilatkoznak. Hátránya a szerény felszereltség és a magas ár.

Előnyök

 • kényelem a működésben;
 • megbízhatóság;
 • tartósság;
 • javíthatóság.

Hátrányok

 • szerény felszerelés.

WEBASTO Thermo Top Evo Comfort

Értékelés: 4.7

THERMO TOP EVO COMFORT.webp

A Thermo Top Evo Comfort előmelegítő a híres német Webasto gyártótól a prémium termékek közé tartozik. Ez a vállalat egyik legújabb fejlesztése, kompakt méretekkel. Kis méretének köszönhetően a készülék beépíthető olyan modern autókba is, amelyekben korlátozott hely van a motorháztető alatt. A készülék óránként legfeljebb 0,75 liter benzint fogyaszt. A fejlesztők nem adtak lehetőséget a fűtőberendezés nem szabványos szervekkel történő vezérlésére (nincs analóg bemenet). A szakértők a harmadik helyet adták a modellnek a minősítésünkben.

Olvasson tovább  8 legjobb motorolaj a Lada Grantához

Az orosz autótulajdonosoknak nincs panaszuk a fűtés működésére. Alkalmas a legtöbb ismert járműhöz. A készülék csak a benzinfogyasztásban marad el a vezetőktől.

Előnyök

 • kompakt méretek;
 • sokoldalú felhasználhatóság;
 • szerénység;
 • hatékony fűtés.

Hátrányok

 • nincs analóg bemenet;
 • magas benzinfogyasztás.

Binar-5S

Értékelés: 4.4

BINAR-5S

Az orosz Teplostar vállalat indító előmelegítők széles választékát fejleszti és gyártja. A Binar-5S kompakt megjelenésű, 5 kW hőteljesítményt biztosít. Az új generációs készülék számos modern funkcióval rendelkezik. A készülék nemcsak előmelegítőként, hanem fagyálló utómelegítőként is működhet. A modellt legfeljebb 4 literes motortérfogatú járművekhez tervezték. A csomag tartalmaz egy távoli időzítőt, ezen kívül csatlakoztathat egy GSM-modemet és konfigurálhatja a vezérlést okostelefonon keresztül.

A hazai autósok elégedettek a készülék alacsony árával, kompakt méretével és jó funkcionalitásával. A hátrányok közé tartozik a hőmérséklet-érzékelők helytelen működése.

Előnyök

 • megfizethető ár;
 • kompakt méretek;
 • önszerelési lehetőség;
 • jó felszerelés.

Hátrányok

 • hibás hőmérséklet-érzékelők.

A legjobb dízelmotor előmelegítők

A sofőr és az utasok a motor beindítása után csak 30-60 percig várhatnak a melegre egy dízelüzemű autóban. Ezért az előmelegítő megoldja ezt a problémát, és egyúttal megkönnyíti a fagyasztott gép indítását. De ne merje, hogy egy drága vásárlás és a bonyolult telepítés nem minden tulajdonos dízel autók. A szakemberek számos hatékony eszközt választottak a teherautók számára.

EBERSPACHER Hydronic D5W S (dízel) 24V

Értékelés: 4.9

EBERSPACHER HIDRONIKUS D5W S (DÍZEL) 24V

A teherautó hűtőrendszerének fűtésére kiváló lehetőség az EBERSPACHER Hydronic D5W S. Ez a dízel változat 24 V-os fedélzeti feszültséggel rendelkező járművekhez készült. A szakértők megjegyzik a kivitelezés minőségét és a gazdaságos üzemanyag-fogyasztást. Óránként 0,27-0,62 liter dízelüzemanyagot fogyaszt. A gyártó a terméket időzítővel szerelte fel, amely lehetővé teszi a készülék elindítását, a működés intenzitásának és időtartamának beállítását. Ajánlott 1,9 literesnél nagyobb hengerűrtartalmú autókba beszerelni.

A fűtőtest a rangsorunk győztese, mert. . Az orosz autósok nem tartanak rá igényt. Nem törődik a dízelüzemanyag minőségével, és könnyen kezelhető.

Előnyök

 • magas minőség;
 • alacsony súly (2,3 kg);
 • gazdaságos üzemanyag-fogyasztás;
 • tartósság.

Hátrányok

 • magas ár.

APZh-30D (dízel, 24V)

Értékelés: 4.5

APZH-30D (DIESEL 24V).webp

Az importált előmelegítők alternatívája egy orosz fejlesztés, az APZH-30D. 24 V-os fedélzeti hálózattal rendelkező tehergépkocsikra való felszerelésre tervezték. A fűtőberendezés a dízelmotor folyadékhűtő rendszerébe van integrálva, a fűtőberendezés hőteljesítménye 7…30 kW. A készülék nem csak a motor előmelegítését biztosítja, hanem a hűtőfolyadékot is előmelegíti, felgyorsítva a működési módot és az utastér fűtését. A dízelüzemanyag-fogyasztás 0,75-3,7 l/h. A szakértők a második helyet adták a modellnek az értékelésünkben, értékelve az automatikus működést.

Olvasson tovább  11 legjobb indító fogaskerék az autójához

A hazai felhasználóknak hízelgő a katonai kialakítás, a megbízhatóság és az egyszerűség. Hátránya a magas dízelüzemanyag-fogyasztás és a fűtőberendezés nagy mérete.

Előnyök

 • Nagy hőteljesítmény;
 • egyszerűség;
 • megbízhatóság;
 • alacsony ár.

Hátrányok

 • magas üzemanyag-fogyasztás;
 • nagy méretek.

A legjobb elektromos fűtőtestek

A villamos energia a legolcsóbb és legmegfizethetőbb energiaforma. Az előmelegítők gyártói a fedélzeti vagy otthoni elektromos rendszert használják a különböző motorrendszerek fűtésére. A szakértők több fejleményt is tudomásul vettek.

Satellite NEXT 1.5 kW szivattyúval

Értékelés: 4.7

FLAT HEATER NEXT 1,5 kW TELJESÍTMÉNYPUMPÁKKAL.webp

A téli időszakban a motorfűtés legköltséghatékonyabb változata az elektromos fűtőberendezés használata lenne Szputnyik NEXT 1.5 kW. A készülék személygépkocsiba vagy kisteherautóba szerelhető. A készülék telepítése egyszerűsége miatt figyelemre méltó. Még a tapasztalatlan autótulajdonosok is megbirkózhatnak a fűtés beszerelésével. A modell a folyadékhűtő rendszerbe van integrálva, a beépített szivattyúnak köszönhetően a felmelegített fagyálló folyadék zárt hurokban kering. A bemelegedési idő a hőmérséklettől és a motor teljesítményétől függően 20-60 perc között mozog. A szakértők a minősítés győztesének babérjait egy modern orosz fejlesztésnek adták.

Az autótulajdonosok elégedettek a fűtési sebességgel, a csendes működéssel, a megfizethető árral és a könnyű telepítéssel. A készülék egyetlen hátránya, hogy 220 V-os aljzathoz kell közel lennie.

Előnyök

 • alacsony ár;
 • hatékony előmelegítés;
 • könnyű összeszerelés;
 • csendes működés.

Hátrányok

 • nincs érzékelés.

Nomakon PP-201

Értékelés: 4.6

NOMACON PP-201.jpeg

A dízelüzemanyag viaszosodásának megakadályozása érdekében extrém hidegben egy egyszerű Nomakon PP-201 fűtőberendezéssel. Ez a kis eszköz a dízelüzemű gépkocsik üzemanyagrendszerébe van behelyezve (az üzemanyagszűrő előtt), a 12 V-os fedélzeti hálózatról táplálva. A gyártó a modellt az automatikus autonóm vezérléshez szükséges elektronikus egységgel szerelte fel. A fűtőelemek akkor kapcsolnak be, amikor a tüzelőanyag-rendszerben lévő tüzelőanyag hőmérséklete +5°C-ra csökken. maximális fűtőteljesítmény 150 l/h-ra korlátozva. A szakértők a terméket a második helyre sorolták a minősítésünkben a tömörség és a mobilitás miatt.

A készülék korlátozott képességei miatt nem tudta legyőzni a győztest. Nem ad hőt az utastérnek, így időt kell töltenie a motor felmelegítésével.

Előnyök

 • megfizethető ár;
 • könnyűség és tömörség;
 • automatikus aktiválás;
 • jó áramlási kapacitás.

A hibák

 • korlátozott kapacitás.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: