A 12 legjobb légszűrő gyártó

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, és nem minősül reklámnak, sem pedig vásárlási ajánlásnak. Vásárlás előtt feltétlenül szükséges a szaktanácsadás.

A jó minőségű üzemanyag-levegő keverék a kulcs a motor hosszú és problémamentes élettartamához az autó teljes élettartama alatt. A tiszta keveréklevegőt egy légszűrő biztosítja, amely a port és más szennyeződéseket egy perforált papír- vagy nem szőtt felületen tartja vissza.

Ma világszerte több tucat vállalat gyárt légszűrőket, de nem mindegyikük népszerű a fogyasztók és a piaci szakértők körében. Az Expertology magazin elvégezte saját kutatását, és kiválasztotta a 12 legjobb légszűrőgyártót, amelyet a szakemberek és a tapasztalt felhasználók az autókban való használatra ajánlanak.

A legjobb légszűrő gyártók értékelése

Értékelés hely termelő értékelés
Hogyan válasszunk légszűrőt 1 Mann 5.0
2 Filtron 4.9
3 Mahle 4.8
4 Bosch 4.7
5 Fleetguard 4.6
6 Mapco 4.5
7 BluePrint 4.4
8 UFI 4.3
9

ilenga

4.2
10 Bajnok 4.1
11 Nipparts 4.0
12 Sakura 3.9

Hogyan válasszunk légszűrőt

A légszűrő kiválasztása magában foglalja a szűrőfüggöny geometriai alakjának és típusának meghatározását, ami befolyásolja a levegő porszemcséktől való megtisztításának mértékét.

Minden légszűrő a munkadarab geometriája szerint 3 típusra osztható:

  1. Körkörös– a régebbi légszűrőmodellek, amelyeket elsősorban karburátoros autókba szerelnek be. Ennek a konstrukciónak a különleges jellemzője az alumínium keret megerősítése, amely növeli a szilárdságot és lehetővé teszi a nagy légnyomás kompenzálását. A gyűrűs szűrők hátránya a kis szűrőfelület és az ebből adódó csökkentett csereintervallum.
  2. panel szűrők– a modern injektoros és néhány karburátoros járművekben használt széles körben elterjedt kazettás szűrők. Gyakorlatilag nincs tervezési hiba, kivéve azt a tényt, hogy a függönyök légnyomás alatt meghajlanak. Azonban még ebben az esetben is lehet kompromisszumot kötni: a műanyag keret és a műanyag/fém háló jelentősen növeli az elem szilárdságát és ellenállását a statikus terhelésekkel szemben. Előnyeik: nagy tisztítási felület, kompakt összméretek és könnyű csere.
  3. hengeres– haszongépjárművekben és dízelmotoros személygépkocsikban való használatra szánt szűrők. Kevesebb helyet igényelnek, mint kör alakú társaik, de a szűrőfüggöny területe szempontjából sokkal jobbak. Könnyen telepíthető és szerkezetileg nagyon merev, még további megerősítések nélkül is.

Minden szűrőt 4 típusra osztunk a tisztasági fok szerint:

  1. szűrők 1. tisztítási fokozat– A legegyszerűbb szűrőtípus, amely csak egy szűrőpapírréteggel rendelkezik, amely az összes légnyomást felveszi. Jól tisztít, de nem sokáig, ezért minimális pénzbe kerül.
  2. 2. fokú szűrők– papírfüggönyeiket egy speciális szintetikus előtisztítószer előzi meg, amely a legdurvább porszemcséket is felfogja. Az ilyen szűrés a durva poros körülmények között üzemeltetett autókra jellemző, ezért ajánlott ezeket a szűrőket a terepjárók, crossoverek és más, gyakran aszfaltozatlan vagy homokos utakon közlekedő autókhoz használni.
  3. 3. tisztítási fokú szűrők– ezek a szűrők az előciklikus tisztítás elvén működnek, amely a törmelék nagy részét még az előtisztító és a szűrőfüggöny áthaladása előtt kiszűri. Az örvényeket a járókerék vagy maga a szűrő geometriája hozza létre, ami a porszemcséknek egy speciális tartályban való leülepedését okozza. Az ilyen szűrőket főként dízelüzemű járművekben használják, ahol a levegő minősége és az abszorpciós kapacitás lényegesen magasabb, mint a benzinmotorok esetében.
  4. nulla ellenállású szűrők– A szűrőelem egy meghatározott típusa, amely általában nem tartozik az általános osztályozások körébe. a szintetikus anyag speciális portaszító anyagokkal való impregnálása, valamint a keret dupla fém megerősítése (speciális rács) révén különbözik az alap szűrőcsoporttól, ami lehetővé teszi a maximális légáramlást minimális ellenállással és állandó szűrési tulajdonságokkal. “A nullák csak sportkocsikban vagy kényszerített motorral rendelkező autókban használhatók. Más esetekben hatékonyságuk a vásárlás ésszerűtlen költségeivel fog határos, mivel az ilyen szűrők sokszor többe kerülnek, mint a szokásos szűrők.

Mann

Értékelés: 5.0

Mann

A minősítés első helyezettje a Mann vállalat, amely a piacot folyamatosan jó minőségű üzemanyag-, olaj- és levegőszűrőkkel látja el. A Mann légszűrők a legjobb teljesítményt nyújtják a teljes szűrőpaletta véletlenszerű kiválasztása alapján a légtisztító komponensek, a testbe illeszkedési jellemzők és a robusztusság tekintetében.

Ami a Mann választékának vitás pontjait illeti, érdemes megjegyezni az ajánlatok költségességét a piachoz képest. Természetesen nem beszélünk a gyártó minden modelljéről, de amikor az árkülönbség a legközelebbi (és gyakran kevésbé ismert) analóggal körülbelül 500-1000 rubel, az ilyen vásárlás ésszerűségének kérdése önkéntelenül felmerül. Mindazonáltal a Mann kiváló választás lesz azok számára, akiknek a minőség fontosabb, mint a költség, gyakran használják az autót terepen, és nem szeretik a szűrőket az esedékességig cserélni (ezeknek a szűrőelemeknek a névleges futásteljesítménye 20%-kal magasabb, mint a versenytársaké).

Filtron

értékelés: 4.9

Filtron

A minősítésünk második választása – a Filtron cég autólégszűrői, amelyek fő előnye az ár és a minőség tökéletes egyensúlya. Minden egyes új szűrő modellt tesztelnek a szilárdság és a légáramlással szembeni ellenállás paramétereinek betartására, és ha szükséges, további megerősítő elemekkel, erősebb kerettel van felszerelve, az eredetiekhez képest a milliméter töredékére igazítva.

A Filtron szűrők kis problémája a rossz alkalmazkodóképességük a terepjáró vezetéshez – ilyen körülmények között a csere előtti futásteljesítmény nem haladja meg a 8-9 ezer kilométert. az autópályákon és városi utakon való közlekedés során a szűrő élettartamát kétszeresen meg lehet hosszabbítani, akár 16-18 ezer kilométerre is, rövid hátralévő élettartam mellett. Így a Filtron teljesítményben alulmarad fő versenytársával – a Mann-nal – szemben, de árban nyer, és ezzel megingatja az egyensúlyt a vezetők közötti keserű vitában.

Mahle

Értékelés: 4.8

Mahle

Egy sorral lejjebb a gyártó Mahle, a Knecht vállalati partnerrel együttműködve. A Filtrontól elsősorban az ár tekintetében különbözik, miközben a gyártás minősége megközelítőleg azonos a versenytárséval. Természetesen ezt jelentős hátránynak kell tekinteni, valamint a hamisított termékek elérhetőségét a hazai piacon.

Az előnyök között megemlíthetjük a szűrők gyártásához használt anyagok magas minőségét: a szintetikus vagy papírfüggönyök nagy sűrűsége, a műanyag keret optimális mechanikai jellemzői (a szilárdság és a plaszticitás egyensúlya), a megerősítések, mint például a polimer vagy alumínium háló jelenléte. A piaci szegmenstől függően egy szűrő futásteljesítménye városi forgalomban 14-16 ezer kilométer között változhat. De készüljön fel arra, hogy 5-10 ezer kilométerenként egyszer cserélje ki a szűrőt, ha gyakran megy terepre.

Bosch

Értékelés: 4.7

BOSCH

Oroszország területén minden második személy ismeri a Bosch Corporationt – először is a háztartási és építőipari berendezéseknek, valamint a kis háztartási felszereléseknek köszönhetően. De kevesen tudják, hogy a német óriás minden más mellett az autóipari utánpótláspiac egyik legerősebb képviselője. Légszűrő kínálatukban találtak helyet, amelyek mind minőségben, mind árban átlagon felüliek. Egyes szűrőmodelleket (főként német) autókba szerelnek be eredeti felszerelésként, ami ismét bizonyítja a Bosch mint gyártó létjogosultságát az autós szegmensben.

A Bosch légszűrők minden regáléja és előnye ellenére a szakértők rosszabbra értékelik őket, mint Mann, Filtron és Mahle társaikat. De tudva, hogy ezek a cégek mennyire túlárazzák saját terméküket, a mi versenyzőnk néha az élre kerül a hűséges fogyasztók bizalmi és vásárlási gyakoriságának értékelésében.

Fleetguard

Értékelés: 4.6

Fleetguard

A rangsor ötödik helyezettje a Fleetguard, amely mintegy 2700 féle légszűrőt kínál különböző márkájú és típusú autókhoz. A Boschhoz hasonlóan a márka a minőségi tényezők (a szerkezet szilárdsága, az elemek rögzítése, a por visszatartása stb.) egyensúlyára, valamint az általa gyártott termékek minőségére támaszkodik.) és az ár, amely gyakran még az elismert vezetővel szemben is megnyeri a versenyt a Mann.

független tesztek megállapították, hogy a Fleetguard prototípus szűrő a részecskék körülbelül 99,87%-át tartja vissza. Ahogy a gyártók maguk mondják, ezt úgy érik el, hogy a szűrőanyag és a keret ragasztásához speciális forró olvadékragasztót használnak. Ennek köszönhetően a kanyarokban lévő élek nem repednek meg a rezgéstől, és ennek következtében nem engedik be a port a motor belsejébe. Adja hozzá az árat, és kap egy nagyszerű tartály, hogy van abban az esetben, ha ki kell cserélni a régi szűrő egy sietős.

Mapco

Értékelés: 4.5

Mapco

A minősítésünkben szereplő többi vállalatnál kevésbé ismert vállalat. A Mapco székhelye Berlinben van, ahol a következő gyártóüzemeket működteti. A termékeken található vonalkódok gyakran Délkelet-Ázsiára is utalnak, ahol feltehetően a cégek fő csoportja található. Mindez azt jelzi, hogy a márka a költségvetési szegmensbe tartozik…Amit láthatunk, ha megnézzük a tartományi árakat.

Ez azonban egyike azoknak a furcsa eseteknek, amikor a minőség a vártnál nagyságrendekkel jobbnak bizonyul. Igen, extrém körülmények között (például gyakori terepjárás, homokon és kavicsokon való vezetés) nem tartana, de városi vagy vidéki körülmények között nagyon jól tartana. A cserék közötti futásteljesítmény akár 16 000 kilométer is lehet, de csak körültekintő vezetés mellett. Ha nincs alternatívája a fent említett cégek termékeinek, nyugodtan vásároljon Mapco szűrőket.

BluePrint

Értékelés: 4.4

BluePrint

A BluePrint hetedik helyezése az orosz fogyasztók körében alacsony népszerűségének köszönhető, de fokozatosan, lépésről lépésre veszi át a piaci részesedést a légszűrő szegmens legerősebb képviselőitől (és nem csak). Ennek oka az, hogy a brit gyártó a minőségre szokott fogadni, még a vonzó ár rovására is. Már a járművéhez megfelelő szűrő kiválasztásának szakaszában is látja az eredményt: a minimális futásteljesítmény terepen szinte biztosan 10 000 km, városi utakon 15 000 km.

A BluePrint szűrők másik előnye a névlegesen nagyobb légterhelés, amelyet a szűrőfüggöny gyűrődés nélkül elvisel. Ez elsősorban a keret megerősítésével (polimerekkel vagy könnyűfémekkel) és a nagy sűrűségű szűrőanyag kiválasztásával érhető el. Ha nem lenne a magas ár, akkor egy kiváló jelöltet kapnánk a szegmens vezetésére.

UFI

Értékelés: 4.3

UFI

Az UFI és a Pilenga márkák közötti különbségek csekélyek – mindkét vállalat olaszországi székhelyű, mindkettő rendelkezik más országokban működő üzemekkel, és mindkettő az európai autók számos márkája és modellje számára gyárt szűrőket. Azon kívül, hogy az UFI egy olcsó cég, az ázsiai autóipar egy részét is magáénak tudhatja, és termékét egyszerre több területi csoport minőségi követelményeihez igazítja.

Ha részletesebben szétszedjük az UFI előnyeit, akkor a magasabb futásteljesítmény és a szervizintervallumok kerülnek előtérbe. Ezeknek a szűrőknek a cseréje városi ciklusban 12-14 ezer kilométer megtétele után válhat szükségessé, míg a Pilenga esetében ez a szám nem érheti el a 10 ezret. Azonban az “ámokfutás” ezeken a fogyóeszközökön sem fog működni: a felhasználóknak erősen ajánlott követni a városban való utazásra jellemző szabványos sebességkorlátozásokat, a lehető legkevesebbet mozogni a poros vidéki utakon, és gondosan ellenőrizni a karbantartási időközöket.

ilenga

Értékelés: 4.2

Pilenga

A rangsor kilencedik sorában a költségvetési szegmens gyártója áll, amelynek üzemei az európai kontinens 3 országában találhatók: Olaszországban (székhely), Cipruson (a gyártóüzemek nagy része) és Spanyolországban (több üzem). Viszonylag alacsony áron a vállalat kiváló minőségű légszűrőket gyárt, amelyek fő előnye a szabványos ülések méretének teljes megfelelésében rejlik.

A Pilenga szűrők szinte minden európai autóhoz megtalálhatók, beleértve az “AvtoVAZ” termékeit is. A japán Championhoz hasonlóan az olasz vállalat is felhagyott a papír szűrőzsákok használatával a fogyóeszközökben, és szintetikus anyagot használt a gyártáshoz. Ez a lépés lehetővé tette a szűrő hatékonyságának jelentős növelését (a növekedés az eredeti érték kb. 20%-a volt) és a költségek csökkentését, ami tükröződött a végső árban a. Ennek eredményeképpen a Pilenga szűrők nagyon népszerűvé váltak a költségvetési autók rajongói körében, és gyakran vásárolják őket tartalékként a rendszeres szűrő fogyóanyagok sürgős cseréje esetén.

Bajnok

Értékelés: 4.1

Bajnok

A Champion a hazai piacon több mint 20 éve képes megőrizni hírnevét, mint megbízható japán beszállító, aki autótulajdonosok több generációját látja el velük. A dugók és ablaktörlő lapátok mellett a vállalat az előírt európai és ázsiai szabványok szerint gyártott minőségi szűrőkkel is ellátja a szegmenst.

A Champion szűrőszőnyeg alapanyaga egy szintetikus szövet – már régen felhagytak a papírtekercsek használatával. A ciklonszűrőket nem ritkán 20+ ezer kilométeres futásteljesítménnyel adják el. A tesztek átlagos futásteljesítménye 10 000 és 15 000 kilométer között mozog városi vezetés esetén. A japán cég választéka azonban számos érdekes ajánlatot kínál a terepjárók számára is, amelyek élettartama azonos szinten van. Ami a hátrányokat illeti, alapvetően egy van: a Champion szűrők ritkán illeszkednek a hagyományos légszűrők méreteihez, ami némi bonyodalomhoz vezet, amikor ugyanarra a helyre telepítik őket.

Nipparts

Értékelés: 4.0

Nipparts

Az első tízben nem szerepel a japán Nipparts gyártó, amelynek légszűrő választéka az ázsiai és az európai piacokat egyaránt célozza. A modellek méretei pontosan illeszkednek az eredeti aljzatokhoz, elzárják a légcsatornákat és megakadályozzák a por bejutását a motorba. Az árkategória is a vásárlók hatókörén belül van: egyes szűrők a piaci átlagnál olcsóbban is megvásárolhatók.

A felsorolt előnyök ellenére a Nipparts szűrőket elsősorban városi területeken való használatra tervezték, ahol a levegő kevésbé poros. Így a vállalat célpiaca a közép- és nagykategóriás személygépkocsikra, valamint a városi crossoverekre terjed ki. Egy légszűrő átlagos futási ideje csak városi utakon való közlekedés esetén 7-12 ezer kilométer. Ha figyelmen kívül hagyja a tanácsot, és “szórakozik” az úton, a határérték szerény 5 ezer kilométer.

Sakura

Értékelés: 3.9

Sakura

Az értékelést Japán egyik kevés képviselője nyitja meg a mai rangsorban – a Sakura vállalat, amely a közepes piaci szegmensre összpontosít. A minőségi és költségparaméterek tekintetében pedig az átlagos szintet tartják: az eredeti szűrők méreteihez való igazodás milliméter százados pontossággal történik, csökkentve a környezetből beszivárgó szennyezett levegő kockázatát.

A Sakura kiválasztásának másik fontos tényezője az volt, hogy szűrőik ideálisak az orosz utakon való használatra, ahol a cserék közötti futásteljesítmény akár 10-12 ezer kilométer is lehet. De nem ajánlott terepen vezetni velük: amint azt a felhasználók megjegyezték, a valós élettartam ilyen körülmények között 3 ezer kilométerre csökkenhet, és a motorra gyakorolt hatás (az úgynevezett levegő éhezés) jelentős lesz.

Olvasson tovább  A 10 legjobb crossover 2000000 rubel alatt
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: