A 15 legjobb hűtőszekrény gyártó

Manapság nehéz elképzelni egy lakást vagy magánlakást hűtőszekrény nélkül. De könnyű elképzelni a kudarcát. Sajnos ezek a készülékek nem tartanak örökké, így bármikor szükség lehet egy új hűtőszekrény vásárlására. És nem is feltétlenül a törés miatt. Lehet, hogy új családtaggal bővült a családja, és tágasabb modellre van szüksége. Röviden, nézzük meg, mely hűtőszekrénygyártók gyártják a legjobb termékeket.

A legjobb hűtőszekrény márkák értékelése

Jelölés hely Gyártó értékelés
A legjobb hűtőszekrényeket gyártó cégek értékelése 1
 • ebherr
 • 5.0
  2 Smeg 4.9
  3 Vestfrost 4.8
  4 Siemens 4.7
  5 Mitsubishi Electric 4.6
  6 Electrolux 4.5
  7 Whirlpool 4.4
  8 Samsung 4.3
  9 LG 4.2
  10 Sharp 4.2
  11 Hotpoint-Ariston 4.1
  12 Hansa 4.1
  13 ATLANT 4.0
  14 BEKO 4.0
  15 Biryusa 3.9

 • ebherr
 • Értékelés: 5.0

  <li></div><p>ebherr” src=”/wp-content/uploads/2023/11/76716666194411-9115.jpg” height=”273″ title=”</p><li>ebherr<p>Ha sok pénz áll a rendelkezésedre, elköltheted azt a következőkre</p><li>ebherr. Ez az a német márka, amely alatt a legtartósabb és legzajszegényebb hűtőszekrényeket gyártják. Gyakran gyönyörűen megtervezettek is. Vagy a dizájnjuk nem ragadja meg a szemet, néha ez még fontosabb.<p>A vállalat</p><li>Az ebherr céget 1949-ben alapították. A rangsorban szereplő néhány más vállalattól eltérően soha nem összpontosított háztartási gépek gyártására. A vállalat első terméke egy építőipari daru volt. És a németek még mindig ilyen készülékeket építenek! Ha meglátogatsz egy bányászatot folytató kőbányát, biztosan találsz valamit a<li>ebherr: pl. nagyméretű billenőkocsi.<p>A hűtőszekrények és fagyasztók esetében a német vállalat a prémium modellekre összpontosít. Ez azt jelenti, hogy a hűtőszekrény vásárlása</p><li>Elég sok pénzt kell költened… De egy szép készüléket kap, amely évekig tarthat. A Smeg márkájú hűtőszekrények gyakran csendes kompresszorral rendelkeznek, ami lehetővé teszi, hogy a készüléket ne csak a konyhában, hanem a szobában is elhelyezze. Az ebherrnek például ilyen motorja van<li>ebherr Cnef 4015-20.<p>A németek most megpróbálják meglepni a vásárlót. Ezért a hűtőszekrények ma már a piacon kaphatók a legszokatlanabb színekben is. Például valakinek már volt bátorsága megvenni egy salátára festett eszközt. A kék és piros modellek iránt is van némi érdeklődés. A bézs színű hűtőszekrény nem meglepő, mivel más cégek is kínálnak hasonló modelleket.</p><p>A konyhai készülékek választéka a</p><li>Nem lehet nem tisztelni ebherr-t. A hűtőszekrény-kínálatban szabadon álló és beépített készülékek egyaránt megtalálhatók. A legnépszerűbbek a kétrekeszes modellek – ezeket nevezhetjük a jelenlegi szabványnak. De<li>Az ebherr Side-by-Side hűtőszekrényeket is kínál. Ezek igazi szörnyetegek, amelyeknek nagyon tágas konyhára van szükségük, hogy elférjenek. Egy ilyen készülék megvásárlását általában az öt vagy hat főből álló nagycsaládok gondolják.<p>Utolsó megjegyzésként szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy egyesek számára a márka</p><li>ebherr ismerős a borszekrényekből. Lehetővé teszik, hogy ideális körülmények között tárolja nemes italát. És a borát is szem előtt tarthatja, mivel ezek a készülékek általában üvegajtóval rendelkeznek.<h3>Smeg</h3><p>Értékelés: 4.9</p><div style=Smeg

  A Smeg márka háztartási gépek széles választékát kínálja. Különösen gyakran találhatsz retro kialakítású, kis konyhai eszközöket, például kenyérpirítót akciósan. Továbbá, amint azt már megértette, ez a vállalat hűtőszekrények tervezésével és gyártásával foglalkozik.

  Sokan nem tudják, hogy a Smeg olasz cég. És ritka az olyan eset, amikor egy európai háztartási készülékgyártót nem vásárolt fel egy sokkal nagyobb kínai vagy amerikai márka. A Smeget 1948-ban alapították. A vállalat eredetileg a zománc- és fémmegmunkáló iparban tevékenykedett. Nem sokkal később úgy döntöttek, hogy konyhai eszközök gyártásával is megpróbálkoznak. A vállalat ezután mosógépekkel és mosogatógépekkel egészítette ki kínálatát.

  Most a Smeg márka a retro stílusú készülékekről ismert. A készülékek az 1950-es évek retro divatú készülékeit idézik. Az egész 1997-ben kezdődött, amikor az első ilyen stílusú hűtőszekrényt gyártották. Mélyen ívelt ajtaja volt, rövid fogantyúval és nagyon nagy SMEG felirattal. És míg versenytársaink csak fehér hűtőszekrényeket kínáltak, ez a modell öt különböző színben volt elérhető.

  Azóta számos új hűtőszekrény, fagyasztó, mosogatógép és egyéb retro stílusú készülék került hozzánk. Külső megjelenése ellenére belülről egy modern készülék. Ugyanezek a hűtő-fagyasztó készülékek gyakran rendelkeznek No Frost technológiával, ami azt jelenti, hogy nem kell rendszeresen leolvasztani őket. De ne várjon semmit a jövőből ezektől a készülékektől – még nincs Wi-Fi, és nincs LCD-képernyőjük.

  A Smeg rendszeresen kap többszörös díjnyertes jelöléseket. De lehetetlen nem elismerni, hogy a márkájú hűtőszekrényeknek még mindig van egy hátránya. Az egész a nagyon magas költségekről szól. És nem minden belső teret lehet retró készülékekkel feldíszíteni. A kínálatban azonban hagyományosabb, modern kialakítású hűtőszekrények is megtalálhatók. Ezek sem olcsók, de minden konyhában megtalálják a helyüket, és a lehető legsokoldalúbbak. Ez a gyártó gyártja a Side-by-Side modelleket is, amelyek nagyszámú tárgyat képesek tárolni.

  Vestfrost

  Értékelés: 4.8

  Vestfrost

  Egy másik, európai székhelyű képviselőnk. A Vestfrost székhelye a dániai Esbjergben található. A vállalatot 1963-ban alapították. És bár eleinte kisüzem volt, ma már 15 000 dolgozót foglalkoztat. az ember.

  Nehéz vitatkozni azzal a ténnyel, hogy a hűtő- és fagyasztó berendezések nagyon fontosak a skandináv országok számára. Ennek oka, hogy a halak és tenger gyümölcseinek exportja már régóta fejlődött, és ezeket valahogyan tárolni kell. Ezért a Vestfrost azonnal bekapcsolódott az ilyen készülékek fejlesztésébe és gyártásába. Olyan sikeres volt, hogy 1973-ban a svéd Electrolux óriásvállalat is felfigyelt a cégre, és teljesen felvásárolta azt. Ugyanakkor a Vestfrost márka továbbra is fennmarad, mostantól a dánok a fent említett vállalat részlegévé váltak.

  Ez a gyártó már régóta nem csak hűtőszekrényeket készít. A kínálatban mosogatógépek és mosógépek egyaránt szerepelnek. A legtöbb ember azonban a márkát kifejezetten a hűtőszekrényekkel hozza összefüggésbe. Mindegyik kellemes, modern kialakítású. A műszaki specifikációkat illetően pedig számos versenytársat felülmúlnak, még a nagyobb múltú cégekét is. Különösen a No Frost technológiával büszkélkedhet szinte minden modern modell. Gyümölcsrekesszel is rendelkeznek, ahol nagyon sokáig frissen tarthatók.

  Szinte minden Vestfrost hűtőszekrény nagy kapacitású. Néha még hatalmasak is – különösen a Side-by-Side formájú modelleket találja meg.

  A Vestfrost nem arról ismert, hogy olcsó készülékeket gyárt. Ez azt jelenti, hogy hosszú éveken át nagyon csendes működésre számíthat. Nem valószínűtlen, hogy a hűtőszekrényét a gyermekei, majd az unokái öröklik. De egy ilyen készülékért sok pénzt kellene fizetni. A legolcsóbb Vestfrost hűtőszekrényeket 40 ezer forintért árulják. Ez a legtöbb orosz számára jelentős összeg. Ha a legfejlettebb modellekről beszélünk, ezek ára 80 ezer forint. rubel. Az ilyen készülékek képesek arra, hogy áramszünet esetén egy egész napon át hideget tartsanak a kamrában! Emellett nagyon alacsony az energiafogyasztásuk, ami lehetővé teszi, hogy egy kicsit spóroljon a “villanyszámláján”. A Vestfrost VF 492 GLW például jó energiahatékonysággal rendelkezik.

  Ne felejtsük el, hogy a különösen tágas hűtőszekrényeknek nagyon nagy a súlya. Egyes modellek súlya meghaladja a 100 kg-ot! Ha mégis úgy dönt, hogy vesz egyet, gondolja át, hogyan kívánja elhelyezni a konyhában.

  Siemens

  Értékelés: 4.7

  SIEMENS.webp

  A német Siemens vállalatot sok orosz jól ismeri. Egyesek a 21. század elején értékesített jó mobiltelefonra emlékeznek. Mások e gyártó mosógépeit és más nagyméretű készülékeit használják. Nos, és a harmadik hallottam, hogy pontosan Siemens szállít nagy sebességű elektromos vonatok Oroszországba.

  A vállalatot még 1847-ben alapították. Ami viszonylag kis cégként indult, ma már egy teljes értékű csoport, sok különböző részleggel. Minden Werner von Siemensszel kezdődött. Johann Halske-val közösen alapított egy céget, amely az elektrotelegrafia területén tevékenykedett, és egyszerű elektromedicinális készülékeket gyártott. És a távíró az, ami a Siemenst világszerte ismert vállalattá tette. Távíróvonalakkal kötötte össze az európai országokat és az Orosz Birodalom néhány városát.

  A Siemens ma már egy hatalmas vállalat, amely még turbinákat is gyárt nagy erőművek számára. Háztartási készülékeket – főként mosógépeket és hűtőszekrényeket – is gyárt. Ez utóbbiak általában a középkategóriás és prémium szegmensbe tartoznak. Ez azt jelenti, hogy nem is kell arra gondolnia, hogy Siemens hűtőszekrényt vásároljon, hacsak nincs legalább 40 ezer forintja. rubel. És ha van egy, akkor egyáltalán nem lesz gondja. A modern Siemens hűtőszekrények büszkélkedhetnek a különböző rekeszek hőmérsékletét mutató kijelzővel. Számos modell rendelkezik No Frost technológiával is. Jelzi a speciális rendszer jelenlétét, amely eltávolítja a fagy nyomát a hűtőszekrény faláról. Ami a kapacitást illeti, az eltérő lehet. Nem lehet azt mondani, hogy a Siemens készülékek csak 290 l-t meghaladó hűtőkamra térfogatú óriások. Csak a legdrágább változatok büszkélkedhetnek azzal, hogy hatalmas számú terméket tartalmaznak. Különösen a Side-by-Side modellek büszkélkedhetnek ezzel.

  Ha a költségvetésben a hűtőszekrény megvásárlására legalább 55 ezer. Ha legalább ötven rubelbe kerülő hűtőszekrénye van, akkor egy modern megjelenésű és nagyon alacsony energiafogyasztású készülékre számíthat. Az ilyen készülék tokja ezüst vagy fekete színűre festhető.

  Mitsubishi Electric

  Értékelés: 4.6

  Mitsubishi Electric

  Az Expertology oldalain rendszeresen találkozhatunk a Mitsubishi márkájú termékekre való hivatkozásokkal. És nem mindig autókról vagy autós kiegészítőkről van szó. Az a tény, hogy az úgynevezett Mitsubishi család több vállalatból áll. Az egyik ilyen vállalat a Mitsubishi Electric. Olvasóink egy része biztosan használja a termékeit – a légkondicionálókról beszélünk. De természetesen ez a vállalat nem csak őket gyártja.

  A vállalat alapítása 1921-re nyúlik vissza. Központja Tokióban, Japánban található. Napjainkban a Mitsubishi Electric egy igazi óriás, leányvállalatai Németországban, Franciaországban és Hollandiában találhatók. És minden egy elektromotorgyárral kezdődött. A kínálat a jövőben csak tovább bővül.

  Most ez a cég keresi a legtöbb pénzt a klímaberendezéseken. És egyáltalán nem a fogyasztói modelleken. A vállalat már jó ideje tervez komplett ipari rendszereket, amelyeket aztán a házépítők használnak a lakóházakban. Ami a hűtőszekrényeket illeti, ezek adják a legkevesebb eladást. El kell ismerni, hogy a japánok aligha fordítanak kellő figyelmet erre az irányra. Ez bizonyára a piacon uralkodó éles versenynek köszönhető.

  A Mitsubishi hűtőszekrényeket számos orosz üzletben árulják. Egy ilyen vásárlás azonban meglehetősen megterhelő lehet a családi költségvetésre nézve. Ritkán adják el 50 000 euró alatt. rubel. De megéri, mivel ezek a hűtők rendkívül tartósak. Csendes kompresszorral is rendelkeznek, amelynek zajszintje általában nem haladja meg a 37 dB-t. De a fő különbség a versenytársakhoz képest a három kamra jelenléte. Így a friss hús és hal minden mástól elkülönítve tárolható, anélkül, hogy a szagok keverednének. És természetesen az ilyen hűtőszekrények támogatják a No Frost technológiát, amely lehetővé teszi, hogy elfelejtse a rendszeres leolvasztást.

  Vannak a Mitsubishi hűtőszekrényeknek hátrányai?? Talán csak a nagy energiafogyasztást lehet megjelölni. Ez azonban csak a háromkamrás modellekre és a Side-by-Side formájú modellekre vonatkozik.

  Electrolux

  Értékelés: 4.5

  ELECTROLUX.webp

  Ha az európai háztartási készülékgyártókról beszélünk, a legnagyobb közülük az Electrolux. Ezt a svéd vállalatot 1919-ben alapították. Minden a háztartási porszívók megalkotásával kezdődött. A termékek annyira sikeresek lettek, hogy az alapítóknak sikerült bővíteniük a termékpalettát. Az Electroluxhoz is elkezdtek megérkezni a hozzáértő mérnökök. Egyikük majdnem forradalmasította a világot: azt javasolta, hogy a porszívót vastag drótból készült csúszkákra helyezzék, ami sokkal könnyebbé tette a szállítását. Néhány évvel később kerekeket kaptak.

  A huszadik század közepén kezdett megjelenni az Electrolux hűtőszekrény. Riválisaikkal ellentétben belső világítással és üvegpolcokkal büszkélkedhetnek. Jellegzetes svéd formatervezésükkel is kitűnik a tömegközlekedésből.

  A vállalat eddig soha nem látott ütemben fejlődött. Ez most egy behemót. Az Electrolux vezetése egyszerre több versenytársat is felvásárolt. Például a svédeké az olasz Zanussi és a német AEG vállalat. Az egyik legfrissebb felvásárlás a General Electric háztartási gépek üzletága volt.

  A vállalat mérete lehetővé teszi az Electrolux számára, hogy a különböző hűtőszekrények hatalmas választékát készítse el. Sok közülük meglehetősen olcsó, mivel ugyanabban az országban készülnek, ahol eladják őket. De természetesen a vállalat nem a kedvező árú modellekre specializálódott. Ha ilyet vásárol, fennáll a veszélye annak, hogy a készülék kapacitása alacsony lesz, és rendszeresen le kell olvasztania a készüléket. Ha megnézzük az Electrolux hűtőszekrényt, ami 75-85 ezer forintba kerül. Ha körülbelül tíz rubelért veszel egy porszívót, akkor egy No Frost készüléket kapsz, amely évtizedekig kitart. És ez a hűtőszekrény modern dizájnnal rendelkezik – a test színe ugyan eltér a fehér színtől, de a kijelzőn az egyes rekeszek hőmérséklete látható.

  A szakértők nem hazudnak, az Electrolux mindent megtesz a készülékei energiahatékonyságának javítása érdekében. A svéd hűtőszekrények, különösen ha elég drága modellekről van szó, általában A++ vagy még magasabb energiaosztályúak.

  Ha Oroszországról beszélünk, itt az Electrolux hűtőszekrények tartománya nem olyan széles, mint amennyire kívánatos lenne. Igazán innovatív modelleket itt nem fog találni. Üzleteinkben nem árulnak különösebben tágas készülékeket sem. A maximálisan elérhető 350 literes hűtőszekrények, a Side-by-Side modellek, amelyeket a svédek nem szállítanak Oroszországba, mivel itt gyakorlatilag nincs rájuk kereslet (sok orosz él kis méretű lakásban, ahol egy ilyen hűtőszekrény egyszerűen nem fér el).

  Whirlpool

  Értékelés: 4.4

  Whirlpool

  Sokak számára úgy tűnik, hogy az összes készülékgyártó Európában és Ázsiában koncentrálódik. De valójában vannak hasonló cégek az USA-ban. Az egyik legnagyobb a Whirlpool. A vállalatot 1911-ben alapították. Az eredeti szándék az volt, hogy a gyár csak mosógépeket gyárt. De a tisztességes kereslet annyi pénzt hozott, hogy a vállalatnak sikerült más termékeket is gyártania.

  A legerősebb forgalomnövekedés a háború utáni években volt tapasztalható. Ekkor sikerült a Whirlpoolnak egyesülnie a Seeger Refrigerator Companyval, amely hűtőszekrényeket gyártott. Így a választékot egy teljesen új termékkel egészítették ki. Ekkor kezdték el a tűzhelyek, légkondicionálók és porszívók értékesítését is.

  Az Egyesült Államokban manapság senki sem versenyez a Whirlpool-lal. A vállalat éves forgalma eléri a 21 milliárd dollárt! És a hűtőszekrények tették ki az eladások legnagyobb részét (kb. 29%).

  Az amerikai Whirlpool vállalat igyekszik megmutatni a vásárlónak, hogy készülékei a lehető legmodernebbek. Ezért van az, hogy a hűtőszekrényei olyan kialakítással rendelkeznek, amely sokak számára ismeretlen. Egyes modelleknek két ajtaja van, nem egymás fölött, hanem egymás mellett. Általában azok döntenek az ilyen készülékek mellett, akiknek a legtágasabb fagyasztókamrára van szükségük. Gyakran ezek a hűtőszekrények jégkészítőt kaptak – egy ritka versenytárs büszkélkedhetett ilyen kellemes kiegészítéssel.

  A Whirlpool kínálatában a Side-by-Side formájú modellek is megtalálhatók. Ami a színt illeti, ez eléggé eltérő lehet. Főleg most a kereslet az ezüst, barna vagy akár fekete színű modell. A Whirlpool fehér hűtőszekrényeit elsősorban a vállalat hazájában és néhány európai országban értékesítik.

  A Whirlpool fő problémája az oroszországi gyár hiánya. Ezzel kapcsolatban szinte lehetetlen megvásárolni ennek a cégnek a hűtőszekrényét hazánkban. Néhány évvel ezelőtt az orosz üzletekben árulták őket, de az USA szankciói arra kényszerítették a gyártót, hogy elhagyja a piacunkat.

  Samsung

  Score : 4.3

  Samsung.webp

  Mindenki ismeri a dél-koreai Samsung Electronics vállalatot. Van, aki az okostelefonokról és a táblagépekről ismeri, van, akinek a tévéje van otthon, és van, aki a Samsung mosógépeit és hűtőszekrényeit használja.

  Meg kell érteni, hogy a Samsung alapvetően egy olyan vállalatcsoport, amely különböző üzleti ágazatokban tevékenykedik, egészen a vegyiparig. A márka 1938-ban született. A vállalat eleinte nem is gondolt arra, hogy elektronikát gyártson, mivel a háború alatt ez teljesen érdektelen volt. A Samsung Electronics csak 1969-ben alakult. Meglepő, hogy viszonylag rövid idő alatt ez a vállalat igazi óriássá vált!

  Az első években a vállalat csak televíziókat, hűtőszekrényeket, légkondicionálókat, mosógépeket és számológépeket gyártott, de fokozatosan bővült a választék. Most már nehezebb megmondani, hogy pontosan mit nem gyárt a dél-koreai vállalat, mint felsorolni az összes általa gyártott készüléket.

  Az elmúlt években a Samsung szinte minden prémium készülékét igyekezett okos funkcionalitással ellátni. Az egész az okostelefonokkal kezdődött, amelyek egy időben kezdték megkapni a beépített hangalapú asszisztenst. Aztán a dél-koreaiak nekiláttak saját operációs rendszerük, a Tizen kifejlesztésének. A hardver tekintetében igénytelennek bizonyult, ami nemcsak televíziókészülékekhez és okosórákhoz, hanem más háztartási gépekhez, köztük a Samsung hűtőszekrényekhez is vezetett. Ennek eredményeképpen ezek a készülékek nagyon nagy LCD-kijelzővel büszkélkedhetnek, ráadásul teljes színben. Az ezzel felszerelt hűtőszekrény reggeli közben is meg tudja mondani a híreket és az időjárás-előrejelzést. És a drága hűtőszekrények is lehetnek beépített kamerákkal. Valahol az üzletben közvetlenül az okostelefonjáról aktiválhatja ezeket a kamerákat, így pontosan megtudhatja, hogy milyen termékek hiányoznak éppen. És nem kétséges, hogy mindez csak a kezdet. A jövőben a Samsung hűtőszekrények minden bizonnyal megtanulnak értesítéseket küldeni, amelyek tartalmazni fogják a szükséges vásárlások listáját. Az sem kizárt, hogy egyszer majd ők maguk rendelnek élelmiszert egy online boltból.

  A fentiek csak a nagyon nagy pénzért eladott hűtőszekrényekre vonatkoznak. És hogyan teljesítettek a közepes vagy akár alacsony árú készülékek?? Ezek tipikus hűtőszekrények, amelyeknek számos előnye és néhány hátránya is van. Egy ilyen eszköz kiválasztásakor gondosan olvassa el a leírást, a véleményeket, és lehetőleg nézze meg vagy olvassa el a felülvizsgálatot. Ez az egyetlen módja annak, hogy olyan hűtőszekrényt kapjon, amely elég tartós és csendes.

  LG

  Értékelés: 4.2

  LG.webp

  Dél-Koreában van egy másik nagy vállalat, amely háztartási gépek gyártásával foglalkozik. A kérdés természetesen az LG Electronicsról szól. Sok orosz nagyon szereti termékeit. Nem véletlen, hogy ez a márka rendszeresen megjelenik a mosógépek és más készülékek értékelésében. És nem is egy hihetetlenül régi cégről van szó. Nem is olyan régen, 1958-ban alapították. Hosszú ideig a vállalat GoldStar néven volt ismert. Sok orosznak még mindig van hűtőszekrénye, videomagnója és televíziója, amelyek előlapján a megfelelő névtábla van.

  A vállalatot átnevezték, miután egyesült egy fogkrém- és egyéb vegyipari termékeket gyártó céggel. 1995-ben számos készülék kezdett megjelenni az LG Electronics márkanév alatt. Hosszú ideig a televíziók jelentették a legnagyobb nyereséget az anyavállalat számára. A fennakadás csak akkor következett be, amikor a vállalat áttért az LCD-technológiára. Aztán a céget a mobil részleg mentette meg, amely kiváló okostelefonokat gyártott. Aztán a mélyfekete színekkel büszkélkedő OLED-tévék jó pénzeket kezdtek keresni.

  Ami a hűtőszekrényeket illeti, az LG e tekintetben követi fő versenytársát. Ez a vállalat is igyekszik minél jobban bővíteni kínálatát, intelligenciával és okossággal felszerelve a prémium modelleket. Az LG rendszeresen vásárol más országokban is megfelelő gyárakat, így a hűtőszekrényeket ugyanazon a helyen szerelik össze, ahol azokat eladják.

  Az üzletekben könnyen találhat olcsó LG hűtőszekrényeket, amelyeknek a megszokott fehér színük van. A dél-koreaiak aktívan kereskednek a középkategóriás modellekkel is, amelyek bézs, barna vagy ezüst színű burkolatot kaphatnak. Az a jó, hogy a Sharp side-by-side hűtőszekrények még 30-40 ezer euróért is széles modellválasztékban kaphatók. A modellek tartósak és nagyon csendesek. Gyakran A+ energiaosztályzattal is büszkélkedhetnek, és a hűtőszekrényük No Frost technológiával rendelkezik. Ennek fényében nem meglepő, hogy az ilyen készülékek kivételesen jó minősítést kapnak a vásárlóiktól.

  Ami a magasabb árú modelleket illeti, Oroszországban megtalálni őket egy kis kihívás. Magas árú Side-by-Side hűtőszekrények rendkívül nagy készülékekkel. De még ezek a modellek is ritkán kerülnek 70 000 eurónál többe. RUB. Mindez lehetővé teszi annak megállapítását, hogy az LG hűtőszekrények az egyik legjobban elérhető. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a vállalat kínálatában nem szerepel olyan modell, mint az LG LSR100RU 500 ezer forintos áron. Az új modell okostelefonról is kezelhető, amely távirányítóként is használható. A kamerák teljes térfogata ebben a szörnyetegben csillagászati 623 liter.

  Sharp

  Értékelés: 4.2

  Sharp

  Egykor a japánok gyártották a világ legjobb elektronikai termékeit. Még a “Vissza a jövőbe” című filmben is viccelődtek vele. De ez mostanra megváltozott. Nem, a japánok objektívek és fényképezőgépek tekintetében még mindig a világ többi részéhez képest előrébb járnak. De ha a háztartási gépekről beszélünk, akkor gyakorlatilag nincsenek olyan vállalatok, amelyek gyártással foglalkoznának az ország területén. Még a Sharpnak is vannak problémái. És ez a vállalat az egyik legrégebbi szórakoztatóelektronikai gyártó, amelyet 1912-ben alapítottak.

  A Sharp története fémtárgyak javításával kezdődött. Soha nem tudtunk volna erről a vállalatról, ha a vezetősége nem dönt úgy, hogy később nikkelezett tokban lévő mechanikus ceruza gyártását kezdi meg. Aztán az a gyár leégett, egy újat építettek, és 1925-ben a Sharp alapítója megtudta, hogy léteznek rádiók. Ez a vállalat a gyártásukkal szerzett magának nevet. A televíziós készülékek fejlődésének is meglehetősen korai szakaszában volt. Nos, és a XX. század második felében különböző háztartási gépek, köztük hűtőszekrények gyártása indult meg.

  Sok versenytársával ellentétben a Sharp termékeinél a sarkokat levágták. Az ilyen hűtőszekrények fagyasztókamrája sem mindig a szokásos helyen található – a legdrágább modellekben a tetején van. A fejlett készülékek szép kijelzővel is rendelkeznek, amely mutatja a hőmérsékletet és a kiválasztott üzemmódot. A No Frostról nem kell szót ejteni, hiszen még a viszonylag olcsó Sharp hűtőszekrények is rendelkeznek ezzel a technológiával.

  Sok más gyártóhoz hasonlóan a japán cég is hajlamos arra, hogy ne csak a tipikus fehér színűre fesse a gyártmányait. A belső tér térfogatát is igyekszik növelni. Egyes modellek teljes kapacitása akár elképesztő, 536 liter is lehet! És itt nem a Side-by-Side eszközökről van szó, ahogyan azt gondolhatnánk! A Sharp SJ-XE55PMBE például nagyon tágas.

  Hotpoint-Ariston

  Értékelés: 4.1

  Hotpoint-Ariston

  Mint azt nem nehéz kitalálni, a Hotpoint-Ariston két vállalat egyesüléséből származó márka. A legfontosabb még mindig a Hotpoint – ezt a háztartási gépek gyártóját 1911-ben, több mint száz évvel ezelőtt alapították. A márka székhelye az Egyesült Államokban van, de a vállalat elsősorban Európában kívánja értékesíteni termékeit. Furcsa módon nem nevezhető teljesen függetlennek – a cég eszközeit a Whirlpool és a Haier között osztják meg.

  A Hotpoint cégnév az első általa gyártott termékről – a vasalóról – ered. Ezt az otthoni készüléket mindössze hat évvel a vállalat alapítása előtt találták fel. Ezt követően a vállalat számos más típusú elektromos készüléket – például tűzhelyeket és kenyérpirítókat – kezdett gyártani. Ez utóbbiak már régóta a Hotpoint márkához kapcsolódnak, amely az első olyan vállalat volt, amely nagy mennyiségben gyártotta őket.

  2007-ben a Hotpoint tulajdonába került a történelmi Ariston márka, amely korábban az Indesit tulajdonában volt. Az Európában értékesített mosógépek, mosogatógépek és hűtőszekrények már a Hotpoint-Ariston márkanevet viselik. Fokozatosan azonban a vállalat nem hajlandó megemlíteni a második védjegyet. Ezért ne lepődjön meg, ha egy Hotpoint hűtőszekrényt lát egy üzletben.

  Ha kifejezetten a gyártott készülékekről beszélünk, ezek általában a költségvetési szegmensbe tartoznak. Ez azt jelenti, hogy az ilyen eszközöket fehérre festik, és időről időre ki kell őket olvasztani. A Hotpoint-Ariston kínálatában azonban olyan hűtőszekrények is szerepelnek, amelyeket körülbelül 25-30 ezerért értékesítenek. rubel. Már most is támogatják a No Frostot, bár vannak kivételek a szabály alól. Gyakran nem szabványos színekkel is büszkélkedhetnek.

  Ami a legdrágább Hotpoint-Ariston hűtőszekrényeket illeti, Oroszországban gyakorlatilag ismeretlenek. Természetesen találhatsz néhány Hotpoint-Ariston SXBHAE 920-at, amelyet 80 ezer euróért árulnak. De nagyon sok erőfeszítésbe kerül, hogy jól sikerüljön. A fent említett modell hatalmas kapacitással, ezüst színezéssel és egy kis kijelzővel rendelkezik, amely az aktuális üzemmóddal kapcsolatos információkat mutatja. A készüléknek van egy fagyasztókamrája is, amely a hűtőkamrától balra található.

  Hansa

  Értékelés: 4.1

  A Hansa

  A Hansa márkanév alatt viszonylag olcsó konyhai eszközöket értékesít. A gyártó cég az Amica csoport tagja, amely egy meglehetősen jól ismert európai háztartási készülékgyártó. A Hansa márkájú készülékek még mindig megtalálhatóak mintegy húsz országban. De nem kétséges, hogy a jövőben az ilyen készülékek népszerűsége csak növekedni fog.

  Az Amica körülbelül 70 éve létezik. Most a portfóliójában – több mint kétezer termék. Ezek közül néhányat a Hansa márkanév alatt forgalmaznak. Ez különösen az Oroszországba szállított hűtőgépekre vonatkozik. Versenytársaitól eltérően ez a vállalat az atipikus eszközök rését kívánja elfoglalni. Ez azt jelenti, hogy modelljei gyakran nem szabványos méretűek. Például a Hansa FM1337.A 3RAA nem nagyobb, mint néhány éjjeliszekrény. Ezt a készüléket általában a szállodatulajdonosok vásárolják. Emellett egy ilyen hűtőszekrény jól néz ki egy vidéki házban, ahol általában elég kis mennyiségű élelmiszert tart.

  Ha kész költeni egy apró hűtőszekrény 20 ezer. Ha a Szovjetunióban szeretne vásárolni egy készüléket, akkor egy retro stílusban készült készüléket kap. Ebben a tekintetben hasonló lesz a SMEG termékekhez, amelyekről már beszámoltunk.

  A Hansa kínálatában természetesen a hagyományos hűtőszekrények is megtalálhatók. De gyakran vannak bizonyos hibáik, amelyek miatt az ilyen eszközök szinte nem keresettek. Legalábbis ebben az országban. A drága ajánlatok ritkák a Hansa portfóliójában. Az üzletekben szó szerint néhány modellt lehet találni. Mindkettő a Side-by-Side formátumok közé tartozik, és térfogatuk meghaladja a 350 l-t. Egy ilyen hűtőszekrény megvásárlásához körülbelül 60 ezer rubelt kell költenie. rubel.

  ATLANT

  Értékelés: 4.0

  ATLANT

  A szovjet években Fehéroroszországban elég nagy számú gyárat építettek ahhoz, hogy az egész uniót ellássák különböző készülékekkel…. Jó látni, hogy néhány vállalat a mai napig fennmaradt. Különösen a minősítésünk nem nélkülözheti az ATLANT Inc. Ez egy fehérorosz vállalat, amely hűtőszekrényeket és fagyasztókat gyárt. És nem csak ez, a bevétel növelése érdekében a vállalatnak ki kellett bővítenie a termékpalettát, elektromos vízforralók, mosógépek, tűzhelyek és néhány más termék gyártásával kezdett foglalkozni.

  Az első minszki hűtőszekrény 1962-ben gördült le a gyártósorról. Itt hozták létre az első kétkamrás hűtőszekrényt a Szovjetunióban. Már azokban az években is szinte tökéletesnek tűntek a termékek. Odáig ment, hogy minszki hűtőszekrényeket szállított a nyugat-európai országokba – Svédországba, Németországba, Belgiumba, Görögországba, az Egyesült Királyságba, Franciaországba és még sok más országba. Kínában is keresettek voltak, egészen addig, amíg saját gyártást nem indítottak.

  A Szovjetunió bukása után a gyárat CJSC Atlant néven alakították át. A vállalat alapításának időpontjaként 1993-at szokás tekinteni. Jelenleg a vállalkozás legalább 70 hűtőszekrény- és fagyasztószekrény-modellt gyárt. Mindegyiküket saját márkaneve, az ATLANT alatt forgalmazza. A vállalat kínálatában egy- és kétkamrás hűtőszekrények is szerepelnek. Ez utóbbiak a fagyasztókamra elhelyezkedése szerint oszlanak meg – általában alul helyezkedik el, de vannak olyan változatok is, amelyekben a felső részen helyezkedik el. A vállalat figyelmet fordít a két kompresszorral ellátott hűtőszekrényekre is.

  A szupermarketek széles körű jelenléte lehetővé tette a vállalat számára, hogy sok pénzt keressen a kereskedelmi hűtőberendezéseken. Lehetséges, hogy a legközelebbi boltban egy ATLANT hűtőszekrényben tárolt kolbász van.

  Feltételezhető, hogy a vállalat most már több gyárban gyártja termékeit, mivel a költségvetésnek ezt lehetővé kell tennie. Ez valóban így van. Magukat a hűtőszekrényeket azonban továbbra is Minszkben szerelik össze, ami adók formájában jelentős bevételt jelent a fehérorosz költségvetésnek. Az ATLANT Inc. egyébként rendelkezik egy gyárral Baranovicsi városában, de ott csak kompresszorokat gyártanak, amelyeket aztán Minszkbe küldenek. Egy harmadik, a vállalat tulajdonában lévő gyár mosógépeket és más készülékeket gyárt.

  Érdemes-e ATLANT hűtőszekrényeket vásárolni? Miért nem?? Nem szabad elkeseríteni az alacsony árukkal. Egy hasonló készülék megvásárlása 16-20 ezerért. Az egyetlen ok, amiért ugyanezen az áron kompresszort lehet vásárolni, hogy a gyártónak nem kell jelentős vámot fizetnie, ahogyan azt az európai cégek teszik. De természetesen a költségvetési modellek semmiképpen sem elégednek meg valamivel. Ha egy ATLANT hűtőszekrényt szeretne vásárolni korosztály számára, akkor jobb, ha közelebbről megnézi a drágább modelleket. Például az ATLANT XM 4425-049 ND tökéletesen fog kinézni a konyhában, és soha nem fog leolvasztást kérni – a jég soha nem fog felhalmozódni a belső falakon. Az egyetlen kritika az alacsony energiafogyasztás – ebben a tekintetben az ATLANT kompresszorok kissé alulmaradnak a versenytársakkal szemben.

  BEKO

  Értékelés: 4.0

  BEKO

  Bármilyen Expertology kiválasztás olcsó tételekkel végződik. Ilyen terméket készít a török BEKO cég. És mindezt annak ellenére, hogy a céget 1967-ben alapították. De míg más készülékgyártók a fejlesztési részlegbe fektetnek be, a BEKO mindig is az alacsonyabb költségek rovására igyekezett versenyezni.

  Valójában maga a vállalat a Koc Holding nevet viseli. De mindenki csak a BEKO és néhány más márka (például a Grundig) által ismert. E márkanév alatt különböző konyhai készülékek, valamint mosógépek és légkondicionálók kerülnek forgalmazásra. Néhány versenytársukhoz hasonlóan a törökök is igyekeznek lokalizálni a termelést, mert így tudják elérni a legalacsonyabb költséget a legalacsonyabb költségen. Oroszországban a BEKO márkanév alatt forgalmazott termékek 1997 óta vannak jelen. A török gyártó már majdnem egy évtizede kereskedik itt, anélkül, hogy sok pénzt keresett volna. Csak 2006 októberében nyitották meg a BEKO készülékeket gyártó gyárat Oroszországban. Ez lehetővé tette, hogy egyes készülékek árát csökkentse, miközben kissé magasabb minőségűvé tette őket.

  A saját oroszországi üzemmel nem lehet nem segíteni az alacsony költségek elérésében. És sok vásárlónak sürgősen szüksége van egy hűtőszekrényre, amelyre nem tudnak több mint 17 ezer rubelt elkülöníteni a költségvetésükből. rubel. El kell azonban ismerni, hogy az ilyen pénzért értékesített eszközöknek számos hátránya van. Először is, nehéz őket különösen csendesnek nevezni. Másodszor, nem minden eszköz bizonyul nagyon tartósnak. Harmadszor, kézi leolvasztást feltételeznek.

  Szerencsére a BEKO kínálatában középáras hűtőszekrények is megtalálhatók, amelyek nélkülözik a legtöbb hátrányt. Állítható gombokkal rendelkeznek, No Frost technológiával, és a burkolatuk akár atipikus piros vagy fekete színűre is festhető. És ezek a hűtők általában tisztességes mennyiségű tárolóhellyel is rendelkeznek. Ezek azonban nem érnek fel a BEKO CN151720DX nevű modellhez. Teljes kapacitása 467 liter! Ez a háromajtós szörnyeteg a legjobb választás egy négy- vagy öttagú család számára! De szüksége van egy tágas konyhára, és a vásárláshoz közel 90 ezer forintot kell elkülöníteni. RUB.

  Biryusa

  Értékelés: 3.9

  Biryusa

  Egy másik márka, amely sok ember számára ismerős a Szovjetunió napjai óta, kiegészíti a választékunkat. Több gyár is volt abban a nagyszerű országban, ahol hűtőszekrényeket gyártottak. Ez így van, hiszen butaság lenne ilyen nehéz eszközöket Fehéroroszországból valahová Vlagyivosztokba vinni. Több gyár még mindig működik, ezek közül az egyik a Biryusa. Ez a vállalkozás Krasznojarszkban található, és 1963-ban alapították.

  A Biryusa hűtőszekrényeket a Szovjetunió polgárai értékelték. Aztán Krasznojarszkban gyűltek össze az elejétől a végéig. Most sajnos a gyárnak nincs olyan kompresszor, amely megfelel a modern követelményeknek. Ebben az összefüggésben a motorokat-kompresszorokat általában külföldről rendelik, például a Samsungtól. A hűtőszekrény többi része a krasznojarszki gyárban készül. 2008-ban a vállalat áttért az ózonbarát R600a hűtőközegre, és megjelentek az első No Frost támogatással ellátott hűtőszekrények.

  A krasznojarszki üzem nemcsak háztartási, hanem kereskedelmi berendezéseket is gyárt. Ez teszi lehetővé, hogy a vállalat talpon maradjon. Sajnos a hagyományos hűtőszekrények kevéssé vonzóak a fogyasztók számára. Sokan közülük túl egyszerűnek tűnnek. Természetesen vidéki házakhoz nem rossz alternatíva, de a házhoz kívánatos lenne valami vonzóbbat vásárolni. Ezért Krasznojarszkban az emberek megpróbálnak olyan modelleket gyártani, mint a Biryusa M153. A hűtőszekrény teste rozsdamentes acélból készült. De az alacsony energiaosztály, a pici teljes térfogat és a csepegtető leolvasztó rendszer miatt kétszer is meggondolhatja, mielőtt megvásárolja ezt a terméket. Egy ilyen hűtőszekrény ára mindössze 13-15 ezer forint. rubel. A tágasabb modellek is elérhetőek a gyár kínálatában – általában 18 ezer rubeltől kezdődik az árcédulájuk. rubel.

  Következtetés

  Most már tudja, hogy mely hűtőszekrénygyártók számítanak a legjobbnak. És most már érti, hogy hasonló cégek a világ számos országában léteznek. Fehéroroszország és Oroszország is büszkélkedhet saját hűtőszekrénnyel.

  Olvasson tovább  Biryusa 8
  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Cybulya Guculka

  Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: