A 20 legjobb mélynyomó az autóban

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem útmutató a vásárláshoz. Vásárlás előtt szaktanácsadásra van szükség.

A mélysugárzó az alacsony frekvenciák (20 és 1000 Hz között) hangsúlyos reprodukálására szolgáló eszköz, amely telítettséget és hangerőt kölcsönöz a hangnak. Az autókban használt szabványos sztereórendszerek már régen túllépték a zenei reprodukció elfogadható minőségét, és annak ellenére, hogy az autógyártók hiába próbálják drasztikusan megváltoztatni a helyzetet, a felhasználó fokozatosan sürgősen feljavítja őket. Fejlesztésük lényege lényegében az, hogy a rendszert kiegészítsék az autó utasterében vagy csomagtartójában elhelyezett rendszeres mélysugárzóval.

A mai valóságban a mélysugárzók gyártása tömeges jelenség, mivel a szabadon elérhető mélysugárzók száma az elmúlt évtizedben ugrásszerűen megnőtt. Ezzel kapcsolatban egy ilyen speciális reprodukciós eszköz független kiválasztása számos nehézséget okoz a fogyasztó számára. Figyelembe véve az összes tervezési jellemzőt és a piaci helyzetet, az Expertology csapata összeállította a legjobb autós mélynyomók értékelését, öt különböző kategóriába sorolva. A következő paramétereket használták kiválasztási kritériumként:

 1. A gyártó és a modell népszerűsége a fogyasztók körében;
 2. szakértői vélemény;
 3. A jelöltek kedvezően hasonlítanak egymáshoz;
 4. műszaki specifikációk;
 5. megbízhatóság és teljesítmény;
 6. a minőségi paraméterek aránya a névleges értékhez képest.

Hogyan válasszuk ki a mélynyomót az autóban

A mélynyomó beszerzése az autóba történő beszereléshez számos olyan különleges árnyalat és szabály betartását jelenti, amelyek nemcsak a költségeket, hanem a használat személyes élvezetét is meghatározzák. Amikor tehát a mélysugárzót választja, az Expertology azt ajánlja, hogy öt kulcsfontosságú szempontot vegyen figyelembe

 1. Teljes méretek. A fő és nyilvánvaló kiválasztási paraméter, ha ez nem teljesül, akkor jelentős problémákat okozhat a csomagtartóba (vagy az ülés alá) való beillesztés. Rendszerint a modern autómodellekben a mélysugárzó telepítésének helye külön van biztosítva, ami önmagában (bár nem szigorúan) korlátozza a méreteit. Az esetek túlnyomó többségében a modell mérete is közvetlenül befolyásolja a teljesítményt. Ha tehát elégedetlen egy jól felszerelt mélynyomó teljesítményével, fontolja meg egy nagyobb modell megvásárlását.
 2. Teljesítmény.Jellemzők, amelyek megmutatják, hogy mennyire tartósak a mélynyomó hangszórói. Általában minél magasabb a minősítés, annál jobb. A maximális teljesítmény az a rövid távú csúcsimpulzus értéke, amelyet a hangszóró mechanikai vagy egyéb károsodás nélkül képes kezelni.
 3. Akusztikus sávok száma. Egy paraméter, amely közvetlenül meghatározza a mélysugárzón keresztül a zene pontosságát és hangminőségét. A hatékonyság a “több a jobb” függvényében növekszik, de ez kihat a hangszóró alkatrész árára is.
 4. Erősítő.Az erősítő jelenléte vagy hiánya egy mélynyomóban nem csak a teljes költséget befolyásolja, hanem a hangvisszaadás alapvető különbségét is. Az erősítő nélküli mélynyomók jelentősen növelik a zene basszus komponensét a gyengébb hangzással szemben, míg az erősített modellek mindkettőnek sima lökést adnak.
 5. A burkolat. Sok fogyasztó megjegyzi, hogy a szekrény típusa nem játszik jelentős szerepet az autóban lévő “hordó” kiválasztásában, de szívesen hajlandóak erős forgácslapos konstrukciójú és szövet kárpitozású modelleket vásárolni, nem pedig másfajta szekrénykialakítású mélysugárzókkal. Valójában a ház kialakítása határozza meg mind a hangkimenet minőségét, mind a termék általános megbízhatóságát. A hangszóró jó illeszkedése biztosítja, hogy jól üljön a foglalatban, kiküszöböli a felesleges rezgést és zajt, és megakadályozza a laza illesztésből eredő spontán mechanikai sérülések lehetőségét is.

Legjobb értékelt autós mélysugárzók

Jelölés hely termék neve ár
A legjobb autós mélysugárzók akár 300 W-os teljesítménnyel 1 Pioneer TS-WX70DA 17 400€
2 Hertz DBX 252.3 14 300€
3 EDGE EDV12A-E4 7 875€
4 Alpine SBG-1244 7 590€
5 Alpine SWE-815 8 138€
A legjobb autós mélysugárzók 600W-ig 1 Hertz EBX 300.5 21 000€
2 Audiorendszer RADION R 12 BP 20 000€
3 Hertz EBX 250R 15 670€
4 Pioneer TS-WX300A 6 789€
A legjobb minősítésű mélysugárzók az autóban akár 1000 wattos teljesítményig 1 Kicker VS12L72 28 000€
2 Magnum MBW 151 SPL-BOX
3 Titokzatos MBP-3000 6 490€
Top autós mélysugárzók több mint 1000 W-os teljesítményű hangszórókkal 1 Kicker DL7122 78 000€
2 Magnum MLW 3×12-2SM 12 000€
A legjobb kompakt mélynyomók 1 Kicx PRO-POWER 301D 8 558€
2 Focal E 25 KX 27 990€
3 Alpine SWR-1542D 18 590€
4 Hertz ES 300 8 560€
5 Alpine SWG-1244 5 690€
6 Pioneer TS-W306R 3 070€

Legjobb minősítésű autós mélynyomók akár 300W-os teljesítményig

Pioneer TS-WX70DA

Értékelés: 4.9

Pioneer TS-WX70DA

Műszakilag kiváló felszerelés az igazi audio ínyenceknek. A Pioneer TS-WX70DA egyike annak a kevés cégének, amely D-osztályú erősítővel rendelkezik, beépített fejlett basszusvezérléssel (Digital Bass Control). Lényege a rendszer kétféle üzemmódra való beállításának képessége:

Dinamikus – a sima, érzékeny basszusért, alkalmas dubstep, drum’n bass, electro és más hangzásokhoz.

Deep – mélyebb basszus, amely definíció szerint bármilyen zenéhez illik.

Figyelemre méltó, hogy az erősítő jelenléte nem növeli a reprodukált frekvenciákat: a Pioneer TS-WX70DA jól érzi magát a 20-250 hertz tartományban, de a hangzás teltségének érzése semmilyen módon nem rontja ezt. Éppen ellenkezőleg, meglepő módon a lejátszási komponensben minden riválisát felülmúlja. Lehet, hogy sokáig tart leírni, de tény, hogy ez a mélynyomó egyedülállóan megéri a pénzét – különösen a többihez képest feltűnő másságát tekintve.

Előnyök

 • nagyszerű ár-érték arány az általános minőségben;
 • két üzemmóddal rendelkező erősítő rendelkezésre állása;
 • távoli basszus-, fázis- és szintszabályozás;
 • Gyönyörűen megtervezett és eredeti megjelenésű szekrény;
 • Kompakt méret és súly (10,4 kg)
 • páratlan hangzásvilág.

Hátrányok

 • nincs.

Hertz DBX 252.3

Értékelés: 4.8

Hertz DBX 252.3

A német Hertz cég autós mélynyomója egyszerűen nem tudta kihagyni a legjobb minősítést, és majdnem a toplista élére került. A DBX 252 egy nagyon speciális konfigurációval és építőkészlettel rendelkezik.3 Nagy lökést ad a basszusteljesítménynek egy egyébként normál autórádióból. A 28 és 300 hertz közötti frekvencián működő, 300 wattos névleges kimeneti teljesítményű modell akár 1200 wattos tüskéket és csúcsokat is képes kezelni mechanikai sérülés legkisebb jele nélkül.

A Hertz DBX 252 jellemzője.A 3, amelyet csak mellékesen említünk, a dobozkonfiguráció. A szokásos “kockák” helyett a német gyártók úgy döntöttek, hogy a burkolat szélességét akár 650 mm szélesre nyújtják. A doboz hossza és magassága kissé összenyomódott (295 és 300 milliméterre). Két 10 hüvelykes Kevlar® hangszóró ebben a konfigurációban, pontosan a márkanévnek megfelelően kialakítva. A költségek szempontjából az ilyen összeszerelés egy kicsit drágának tűnik, de figyelembe véve az általános működési paramétereket, ez az árnyalat teljesen kiegyenlítődik.

Előnyök

 • hangulatteremtő basszus, amely elsimítja a hagyományos sztereó reprodukció minden hiányosságát;
 • Működés a 28-300 Hz-es tartományban;
 • Akár 1200 W teljesítménycsúcsok kezelésének képessége;
 • az ár és a minőség optimális kombinációja;
 • nagyon hatékony dugóhúzó kivitel.

Hátrányok

 • nincs.

EDGE EDV12A-E4

Score : 4.8

EDGE EDV12A-E4

Jól ismert modell egy kevésbé ismert gyártótól, amelynek vonzereje a rendkívül kedvező ár/teljesítmény arányban rejlik. EDGE EDV12A-E4 – a költségvetési mélynyomók tipikus képviselője, amely a gyártó szerint egy jó erősítőt kapott a készletben, bár nem a legmenőbb. 300 wattos teljesítményével ez a baba 25 és 1500 hertz közötti frekvenciákat tud lejátszani, valamivel jobb, mint a versenytársunk, az Alpine SWE-815 ebben a komponensben.

A felhasználók szerint az EDGE EDV12A-E4 megvásárlásának hatása nemcsak a megnövekedett hangtelítettségben, hanem a nem hallható fémszerkezetek banális rezgésében is tükröződik. Ezt a tulajdonságot lehetetlen a mélynyomó hátrányának tekinteni, de a teljesítményéről alkotott általános képhez egy ilyen figyelemre méltó tény megállapítása nagyon szükséges volt. A modell megvásárlásának ésszerűsége a legfontosabb teljesítményparaméterek szempontjából teljesen indokolt: alacsony áron nemcsak egy szép, szép kialakítású, szép dolgot kap, hanem kiváló minőségű hangreprodukciót is, amelyet a legfontosabb alkatrészek megbízhatósága támogat.

Előnyök

 • Az erősítő jelenléte és az ezzel együtt járó képesség a 25-1500Hz közötti frekvenciák reprodukálására;
 • A hangszóró érzékenysége (90dB) optimális;
 • alacsony ár;
 • kiváló minőségű kivitelben;
 • vonzó megjelenés.

Hátrányok

 • nincs hangszóróvédelem.

Alpine SBG-1244

Értékelés: 4.7

Alpine SBG-1244</div><p>” src=”/wp-content/uploads/2023/11/12816666196251-120.jpg” title=”Alpine SBG-1244<br />“></p><p>A passzív mélysugárzó modell, amely több mint 7 éve megőrizte jelentőségét. Tipikus “hordó” a 28 és 200 hertz közötti mélyhangfrekvenciák erősítésére 250 watt névleges teljesítmény mellett. Alkalmas 4 ohm körüli impedanciájú és 94 decibel érzékenységű erősítőkhöz. A felhasználók véleményezték az Alpine SBG-1244 hangkomponenst<br /> A passzív mélynyomó modell előnye: az ár töredékéért a basszus “zamatossága” felülmúlja a versenytársakét.</p><p>Ami a modell ergonómiai paramétereit illeti, a legszembetűnőbb dolog ezzel az alkatrésszel kapcsolatban a nagy súlya. A 411x383x390 milliméteres méretek mellett a 12″-os hangszóró és a masszív MDF-szekrény együttes súlya körülbelül 19 kilogramm. Ez elég nagy és kényelmetlen, de megbízható védelmet nyújt “töltelék” bármilyen mechanikai hatásoktól. A hangszóró rögzítése kiváló minőségű, kiküszöböli a zajt és a rezgést az évekig tartó használat érdekében.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Kiváló minőségű basszus kimenet;</li><li>28-200Hz közötti frekvenciákat reprodukál;</li><li>olcsó;</li><li>Kiváló minőségű kivitel és tartós MDF keret.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Masszív test (19 kg súlyú).</li></ul><h3>Alpine SWE-815</h3><p>Értékelés: 4.6</p><div style=Alpine SWE-815

Az aktív típusú basszus-inverteres mélynyomó, amely a legmagasabb értékelést kapta a fogyasztóktól és a szakértők elismerő véleményét. Az Alpine SWE-815 még néhány sikeres év után is az egyik legdrágább modell a szegmensében. De ennek ellenére a felhasználók továbbra is keményen nyomják, hogy megvásárolják azt. Ezt két tényező határozza meg:

Először is, a csapatnak sikerült a basszus és a magas hangok közötti optimális egyensúlyt megvalósítania azáltal, hogy a készülék a 34 és 1500 hertz közötti frekvenciákat reprodukálja. És ha ezt a 91 decibeles érzékenységgel kombinálja, akkor valóban elképesztően hangzik.

másodszor, a mélysugárzó távirányító rendszerét egy vezetékes távirányítóval vezették be, amely minimális frissítési erőfeszítéssel lehetővé teszi a (csomagtérben lévő) hangszóróval való manipulációt közvetlenül az utastérből.

A fentiek elég okot adnak arra, hogy az Alpine SWE-815 méltó tagja legyen a kategóriájának, amely képes felvenni a versenyt a nagyobb teljesítményű modellekkel a.

Az érdemei

 • Beépített erősítő és ennek következtében széles működési frekvenciatartomány (34-1500 Hz);
 • kellemes teljesítmény;
 • távirányító funkció;
 • magas hangminőség.

Hátrányok

 • magas ár.

A legjobb autós mélynyomó akár 600 W-os teljesítményű mélynyomó

Hertz EBX 300.5

Értékelés: 4.9

Hertz EBX 300.5

Miután tanult a hibákból egy nagyon tisztességes hangszóró Hertz EBX 250R, német mérnökök összpontosított létrehozására tökéletesebb modell mélynyomó egy autóban, és azt kell mondanunk, hogy megbirkóztak a feladatukkal ragyogóan. Hertz EBX 300.5 nem csak a csúcsteljesítmény-kezelés jelentős növekedését kapta, hanem egy szép szerkezeti nyereséget is. A 25-250 Hz-es frekvenciatartományon belüli frekvenciákat szolgáltató egység 500 watt névleges teljesítményt kapott, és jelentősen megnövelte hangkimenetét. Ami viszont jótékony hatással volt a basszusra – a mélység és a pontosság a reprodukció minőségileg magasabb szintre emelkedett.

Akár 1000 wattos teljesítménycsúcsok, megvédi a hangszórót a mechanikai meghibásodás nagy valószínűségével szemben a hirtelen túlfeszültségek során. Magának a hangelemnek a kialakításában számos minőségi változás történt:

kettős tekercselést valósítottak meg, amely lehetővé teszi, hogy a hangszórót bármilyen, a megvalósítás szempontjából kényelmes módon (sorosan, párhuzamosan, egymástól függetlenül) csatlakoztassa az erősítőhöz;

A neodímium mágnest egy egyszerű ferrit “palacsinta” váltja fel, ami a minőségromlás nélküli költségcsökkentést eredményez.

Mindezek és még sok minden más lehetővé tette az EBX 300.5 betörni a piac legjobb mélysugárzó szegmensébe, egyúttal visszaszerezni a közönség nagy részét a Pioneer mélysugárzók szegmenséből.

Előnyök

 • Hatalmas munka a hibákon, amelyek a vállalat teljes rehabilitációjához vezettek a szegmensben;
 • Optimális működési frekvenciaszint (25-250 Hz);
 • Jó teljesítménykezelés (500W névleges és 1000W csúcs);
 • kellemes design;
 • Szigorúan az árkategórián belül.

Hátrányok

 • nem észlelhető.

Audiorendszer RADION R 12 BP

Értékelés: 4.8

Audiorendszer RADION R 12 BP

Egy olyan modell, ami egyszerűen úgy néz ki, mintha megrekedt volna a régimódi kinézetben. Ez azonban az erősségére játszik, mivel az ügyfelek számára további biztosítékot nyújt a minőségre vonatkozóan. Az Audio System RADION R 12 BP a megnövelt hangnyomású Band-Pass mélysugárzók tipikus képviselője, amely nem annyira atomphoria, hanem inkább szórakoztató és energizáló mélységű basszus szinte bármilyen zenei műfajban. A valódi frekvenciaválasza nem ismert, de úgy tűnik, hogy teljesen átfedi az alsó határokat (20-300 hertz körül).

Az Audio System RADION R 12 BP szintén 400 wattos teljesítményre van méretezve, ami a minimum egy ilyen dinamikus rendszer esetében. És ami a maximális teljesítményt illeti, az pontosan ugyanaz, mint a Hertz EBX 250R esetében. A 600 watt csúcson nem rossz, de ha hirtelen megnövelik, nagy problémákat okozhat, és jelentős összegű pénzt veszíthet. Szerencsére ilyen eseteket nem írtak le az internetes felületeken a felhasználók véleménye között, de egy ilyen eredmény ténye nagyon riasztó.

Előnyök

 • az ár és a minőség közötti optimum;
 • Nagy teljesítmény (400W);
 • nagyon dinamikus és pontos basszushangzás;
 • ötletes szekrénykialakítás.

Hibák

 • Alacsony csúcsteljesítmény (600 W).

Hertz EBX 250R

Értékelés: 4.7

Hertz EBX 250R

A német Hertz cég fázis-inverteres passzív mélynyomója nagyon olcsó, de hatékony megoldás a normál autórádiókban a hangzás hiányának problémájára. A 28 és 300 hertz közötti tartományban dolgozva ez a “doboz” olyan hangzást biztosít, amely összehasonlítható a koreai “úttörők” egy régebbi fejlesztésének (Pioneer TS-WX300A) hasonló hangzásával.

Ha a Hertz EBX 250R fő előnye teljes mértékben a legfontosabb funkciójától függ (a basszusfrekvenciák kiváló minőségű reprodukciója), akkor a hátránya teljes mértékben a teljesítményben tükröződik. Az a tény, hogy csúcsteljesítménynél ez a modell csak 700 wattos terhelést tud kezelni, míg ellenfeleinek értékei meghaladják az 1000 wattos küszöböt. Ez nem kritikus, de szélsőséges üzemi helyzetekben komoly károkat okozhat a hangszóróban. Valójában ez az egyetlen figyelmeztetés, amit a mélynyomó kapott számos szakértőtől, miközben a felhasználók túlnyomórészt elégedettek voltak a modellel. Az igazság az, hogy ha nem lenne a magas költség, akkor sokkal több elégedett ügyfél lenne.

Előnyök

 • Passzív mélysugárzóhoz képest széles basszusvisszaadási tartomány (28-300 Hz);
 • Kiváló minőség;
 • szép megjelenés;
 • nagyon hangulatos és mély hangzás.

Hibák

 • magas ár;
 • Alacsony csúcsteljesítmény (700 watt).

ioneer TS-WX300A

Értékelés: 4.7

Pioneer TS-WX300A

Egy reflex-töltésű aktív mélynyomó, amelyet a piaci debütálása óta folyamatosan a legjobbnak minősítettek. Tipikus Pioneer filozófia, nem akarja túlságosan megosztani a termékkínálatot, hogy elkerülje a nyugati versenytársak tendenciáit. A Pioneer TS-WX300A csak 20-130 hertzes frekvenciákon működik, a felhasználókat a basszus liturgiájának különleges állapotába meríti el. A basszusfrekvenciák gazdagsága kiegyenlíti az autórádió szörnyű hangzását, ami a mélynyomót ideális “társává” teszi bármelyik “hazai taz”-nak.

A Pioneer TS-WX300A a nagyon szűk (sajnos, ez igaz) tartományban a basszus minőségén kívül jó teljesítményigényű és csúcsteljesítményű (350 és 1300 watt), valamint nagyon könnyű (10 kilogramm) konstrukcióval büszkélkedhet, meglehetősen nagy méretben. Ezzel párhuzamosan minden fogyasztó megjegyzi a vörös és fekete szín sikeres kombinációját a kivitelben, a 12 hüvelykes hangszóró védelmén található króm apró zárványokkal. Az egyik legjobb ár-érték arányú ajánlat a saját árkategóriájában, bár kissé elavult, mióta forgalomba került.

Előnyök

 • ár-érték arány;
 • Robusztus burkolat, amely az üzembe helyezést követően akár 5 évig a legkisebb rezgést sem produkálja;
 • nagyon hangulatos basszus;
 • A legendás díszítés három színkombinációban (fekete-piros-króm).

Hátrányok

 • Alacsony szintű reprodukált frekvenciák (20-130 Hz).

A legjobb autós mélysugárzók akár 1000 wattos teljesítménnyel

Kicker VS12L72

Értékelés: 4.9

Kicker VS12L72

A Solobaric mélynyomó a Kickertől, egy olyan cégtől, amely tudja, hogyan kell nagy teljesítményű akusztikai berendezéseket építeni. Ennek a modellnek a fő jellemzője a kúp konfigurációja és alakja – ebben az esetben négyzet alakú, ami nem annyira dekoratív, hanem szándékosan technológiai jellemző: ezzel a lépéssel a gyártóknak sikerült elérni a sugárzó terület közel kétszeresét (42%). Maga a szürke asztalosmunkával kárpitozott doboz egy szabványos kocka, amelynek hátsó fala ferde, hogy a mélysugárzót a második üléssor közelében helyezhesse el (a további merevség érdekében).

A tisztán műszaki paraméterek tekintetében a teljesítmény és a hangnyomásszint, valamint a hangfelvétel jó aránya a különböző frekvenciákon. A Kicker VS12L72 névleges teljesítménye 750 watt, csúcsértéke 1500 wattra nő. A szakértők azt javasolják, hogy vásároljon egy speciális erősítőt, lehetőleg ugyanattól a Kickertől, hogy minimalizálja a vezetékezési és hangolási problémákat, így a hangszórórendszer teljes potenciálját megvalósíthatja. Ez a modell ideális azoknak az audiofiloknak, akik a lédús, hangos basszust a mélyebb, kimért hangzás helyett jobban kedvelik.

Előnyök

 • Megnövelt sugárzófelület;
 • A legmagasabb építési minőség, kiküszöbölve a hézagokat és a kísérő zajokat és rezgéseket;
 • 750 W névleges és 1500 W maximális teljesítmény;
 • alkalmas a zord üzemi körülményekhez;
 • kellemes megjelenés.

Hátrányok

 • nincs.

Magnum MBW 151 SPL-BOX

Értékelés: 4.8

Magnum MBW 151 SPL-BOX

A Magnum nagy teljesítményű basszusreflex mélynyomójának alapváltozata, amely állításuk szerint képes a mély basszus fizikai érzetét nyújtani. Passzív kialakítása ellenére a Magnum MBW 151 SPL-BOX 28-550 hertz közötti frekvenciákat képes reprodukálni, ami egy jó sztereó rendszerrel együtt hihetetlenül tiszta és testes hangzást biztosít.

A modell névleges teljesítménye 1000 watt, és ebben a paraméterben jelentősen meghaladja a rangsorban szereplő ellenfeleit. Hasonló a helyzet a maximális teljesítmény tekintetében is: a 2000 watt a szegmens minden képviselője számára elérhetetlen érték. Az ilyen helyzet miatt a mélynyomó által termelt hangnyomás számos problémát okozhat a nem hangszigetelt autóalkatrészekre és a fontos egységek egységeire gyakorolt rezgéshatással. De a részleteket a tulajdonosok lelkiismeretére bízzuk: a Magnum MBW 151 SPL-BOX mindenképpen megéri az árát.

Előnyök

 • A szegmens legnagyobb teljesítménye (1000 W névleges és 2000 W maximális teljesítmény);
 • reprodukálható frekvenciatartomány (28-550 Hz);
 • A hangszóró és az alváz közötti kapcsolat nincs rosszul elkészítve, és a hangszóró és az alváz közötti kapcsolat minősége jó;
 • alacsony ár.

Hátrányok

 • nincs.

Titokzatos MBP-3000

Értékelés: 4.7

Titokzatos MBP-3000

A legolcsóbb és mégis produktív Mystery doboz, amelyet olyan autókba való beépítésre terveztek, ahol nagy szükség van a hangos basszusra. MBP-3000 A 25-140 Hz-es tartományban működik, ami azt jelenti, hogy csak az alacsony basszusfrekvenciákat veszi fel. By the way, még ez a modell szintje is elég ahhoz, hogy mély hangzású pályákat biztosítson, bár ebben az összetevőben a fogyasztók gyakran összehasonlítják egy másik szegmens képviselőjével, amely a Pioneer TS-WX300A.

Annak ellenére, hogy a névlegesen japán (de valójában kínai) vállalat Mystery nem tartozik az előnyben részesített gyártók kategóriájába, a felhasználók nagyon lelkesek (de nem félelem nélkül), hogy megvásárolják az MBP-3000-t. Különösen a névleges teljesítmény jó értékei (800 W), a sávos tok sikeres kialakítása és a bármilyen szintű erősítő kiegészítésének széles választéka vonzza őket. Sajnos a tartósság még sok kívánnivalót hagy maga után: a vállalatnak még sok munka van ezen az alkatrészen.

Előnyök

 • alacsony ár;
 • jó basszus mélység;
 • tetszetős design (a vállalati arculathoz való ragaszkodás);
 • kettős tekercselés a hangszórón.

Hátrányok

 • Alacsony hangszóró élettartam (észrevehetően zsugorodik az út mentén).

A legjobb autós mélysugárzók több mint 1000 W-os teljesítményűek

Kicker DL7122

Értékelés: 4.9

Kicker DL7122

A lista élén a Kicker DL7122 áll, amely nagyon kis frekvenciatartományban (20-100 Hz) sugároz, de nagyon nagy teljesítményű. A puszta teljesítményt tekintve ez az egyik legoptimálisabb modell a piacon. Nagyobb (vagy jobb) teljesítmény csak a prémium és exkluzív autókban, valamint a multimédiás központok és egyéb szórakoztató berendezések teljes méretű mélynyomóiban található meg.

Mivel a készülék névleges teljesítménye 1800 watt, a gyártóknak el kellett jutniuk arra a lépésre, hogy a szabványos anyagokat intelligens módon más anyagokkal helyettesítsék, mint például a kúp esetében. A papír és a szövet helyett nagy teherbírású polipropilént használtak, a doboz dizájnjához illeszkedő egyedi fedőrétegekkel. Maguk a hangszórók (a nagyobb sugárzó felület érdekében) négyzet alakúak és enyhe szögben vannak egymáshoz képest felszerelve. A Kicker DL7122 ára meglehetősen kedvező, figyelembe véve a kiváló minőségű anyagok használatát és a legmagasabb teljesítménymutatókat. Azonban önmagában is ijesztőnek tűnik, és garantáltan kizárja a költségvetési fogyasztók nagy csoportját a közönségből.

Előnyök

 • Kiváló minőségű teljesítmény (mind a műszaki paraméterek, mind a megbízhatóság tekintetében);
 • 1800 watt teljesítmény;
 • Gyönyörű design, amely a vállalat arculatán alapul;
 • Rendkívül tiszta és mély basszus.

Hátrányok

 • nagyon magas ár.

Magnum MLW 3×12-2SM

Értékelés: 4.8

Magnum MLW 3x12-2SM

Egy másik Magnum hangszóró elveszíti a versenyt a Kicker mélynyomó vezetéséért, mert mind a megbízhatóság, mind a műszaki jellemzők tekintetében gyengébb az utóbbinál. Az MLW 3×12-2SM eredeti formája lehetővé tette három 12 hüvelykes meghajtó elhelyezését az elülső felületen, átfogó hanghatást keltve. A teljes teljesítmény a telepítés a névleges 1200 watt, és az ilyen számok az autó lesz több a tárgya a helyhez kötött reprodukció a zene, ahogy mondják, “az utcán”.

A tervezés összetettsége és a felhasznált anyagok nagyon elfogadható minősége ellenére a Magnum MLW 3×12-2SM ára alig haladja meg a híres gyártók kis teljesítményű mélynyomóinak árát. Ez mindenekelőtt a vállalat marketingelveinek köszönhető, amely még a gyenge minőségű nyersanyagokból is a lehető legtöbbet próbálja kipréselni. Emiatt a mélynyomó idővel veszíthet a megjelenéséből, de makacsul jó állapotban marad, amíg a hangszóró meg nem hibásodik.

Előnyök

 • optimális ár-érték arány;
 • A dobozban lévő radiátorok eredeti kialakítása és konfigurációja;
 • 1200 watt névleges teljesítmény;
 • szilárd építési minőség.

Hátrányok

 • Nem találták az árát.

A legjobb kompakt mélynyomók

Kicx PRO-POWER 301D

Értékelés: 4.9

Kicx PRO-POWER 301D

A Kicx PRO-POWER 301D legelőnyösebb előnye a versenytársakkal szemben az ár-érték arány – hasonló áron aligha kaphat ilyen nagy teljesítményű hangszórót. Teljesítménye 1250 watt, teljesítménye akár 2500 watt csúcsteljesítményt is képes kezelni, ami még a hagyományos “dobozos” mélysugárzókat is felülmúlja. A lejátszható frekvencia 30 és 600 hertz között mozog, és ez a szám néhány ponttal tovább emelkedik az erősítő beépítésével.

A Kicx PRO-POWER 301D tekercsként két magas hőmérsékletű tekercseléssel rendelkezik, amelyek intenzív hűtést igényelnek. Lehetővé teszi továbbá, hogy az erősítőt tetszőleges módon csatlakoztassa, a könnyű telepítés érdekében. A kosár alumíniumból készült, amelynek hőelvezetése szintén jó szinten van, de a levegő keringéséhez néhány technológiai lyukra van szükség. Őszintén szólva, ennek a mélynyomónak a célja a basszus nagy hangerejének és dinamikájának biztosítása, nem pedig a mélység és a gazdagság, így néhány zenekedvelőnek nem fog tetszeni a használata.

Előnyök

 • a legnagyobb teljesítmény (1250 és 2500 watt névleges és tűréshatár);
 • széles működési frekvenciatartomány (300-600 Hz);
 • kellemes design;
 • alumínium kosár;
 • A kettős tekercselés lehetővé teszi az erősítő egyszerűsített csatlakoztatását;
 • jó ár-érték arány.

Hátrányok

 • nem azonosított.

Focal E 25 KX

Értékelés: 4.8

Focal E 25 KX

A Focal E 25 KX az újdonsági tényezőt figyelembe véve jobb alternatívája a hírhedt Alpine SWR-1542D-nek, bár kissé kevésbé hangsúlyos teljesítményparaméterekkel. A hangszóró tehát 600 wattos teljesítményre van méretezve, míg csúcson akár 1200 wattot is képes leadni. Egy 10 hüvelykes mélynyomó esetében ez a szám optimális, különösen a 25-500 hertz körüli frekvenciák reprodukálásának képességét figyelembe véve.

A Focal E 25 KX további jellemzői a kettős tekercselés jelenléte az erősítő csatlakozási lehetőségeinek növelése érdekében (párhuzamosan, sorban és függetlenül). Annak ellenére, hogy a hangszóró csak egy sávot reprodukál, a hangszóró nagy hűségű és gyakorlatilag zajtalan és rezgésmentes. Az egyetlen hátránya: ennek a modellnek a költsége meghaladja az összes elképzelhető korlátot, ami a legtöbb ügyfél számára nem vonzóvá teszi.

Előnyök

 • a hangszóró fázisváltó vagy zárt típusú dobozba történő beszerelésének lehetősége;
 • Optimális teljesítmény egy 10 hüvelykes hangszóróhoz (600 watt névleges és 1200 watt csúcs);
 • 25-500 Hz frekvenciák;
 • kiváló minőségű konstrukció.

Hátrányok

 • magas költség.

Alpine SWR-1542D

értékelés: 4.8

Alpine SWR-1542D

Az Alpine SWR-1542D a legtakarékosabb mélysugárzó modellje, amely megfizethetetlen csúcsteljesítményen képes üzemelni. Akár 750 wattos teljesítményre méretezve, kiváló esélyt kínál a hangnyomásszintek felépítésére, amíg el nem érik a 2000 wattos csúcsértéket. Ezek a jellemzők a zenehallgatást már nem pusztán egyéni élményt, hanem társadalmi tevékenységet tesznek lehetővé.

Az SWR-1542D MF/MF-válasza is elsőrangú: az SWR-1542D a 22-500 Hz-es tartományban a kivételes basszuspontosság és dinamika érdekében. A pozitívum, hogy az öntött vázat széles körben a legrezgés- és fáradásállóbbnak tartják az összes közül. A gyártók erősen ajánlják, hogy ezt a modellt fázis-inverterbe és zárt dobozokba “csomagolják” az optimális hanghatás érdekében.

Előnyök

 • Nagyon jó minőségű kivitelezés;
 • Optimális teljesítménykezelés;
 • Támogatja a 22-500 Hz közötti frekvenciákat;
 • meglehetősen középszerű, de rendkívül felismerhető formatervezés;
 • Bőséges lehetőség a dobozba épített hangszórók beszerelésére.

Hátrányok

 • nincs.

Hertz ES 300

Értékelés: 4.7

Hertz ES 300

Érdekes Hertz referencia, a legjobb hanghatások érdekében kisebb, 20-38 literes hangfalakhoz ajánlott. A 25-250 Hz-es sávban, 92 decibel körüli érzékenységgel és 4 ohmos impedanciával az erősítők széles skáláját kínálja az egydobozos telepítéshez. Amit egyébként ajánlott dobozba szerelni, akár egy basszusreflex dobozba, akár egy zárt dobozba.

A Hertz ES 300 pozitív tervezési jellemzője a kiterjesztett hangtekercsben lévő ikermágnesek. Ez a párosítás lehetővé teszi, hogy a mélynyomó a hangminőség romlása nélkül megőrizze teljesítményét, még nagy teljesítményű üzemben is, hosszabb időn keresztül. Ami eléggé korlátozó: 350 wattos rövid távú csúcsteljesítmény akár 700 watt is lehet. A határérték túllépése súlyos következményekkel járhat. A hangszóró egyéb jellemzői között a felhasználók gyakran említik a sokoldalú megjelenést, a kellemes hangzást és a nagyon magas megbízhatósági paramétert.

Előnyök

 • A legjobb ár-érték arány;
 • a reprodukált frekvencia meglehetősen széles tartománya (25-250 Hz);
 • A gyártó által ajánlott széleskörű testreszabási lehetőségek;
 • sokoldalú kialakítás;
 • Szép hangzású basszus, még alacsony hangerőn is.

Hátrányok

 • Alacsony csúcsteljesítmény (700W).

Alpine SWG-1244

Értékelés: 4.7

Alpine SWG-1244

A Pioneer TS-W306R-nél gyérebb megjelenésű hangszóró váratlanul a kategória összes alacsony költségvetésű termékének minőségi mércéjévé vált. Kevesebb mint 250 watt névleges teljesítményével az Alpine SWG-1244 széles, 28-1000 hertz közötti frekvenciatartományt veszteget, így ideális középkategóriás hangszóró minden úti melegedő számára.

Mint a fent említett versenytárs esetében, ez a modell hatalmas számú rajongót szerzett, és a logika törvényeinek engedelmeskedve a piac fokozatosan elkezdte feltölteni a dobozokat, miután összeállították a megrendelésre vagy egy készlet mintájára. Ami egyrészt leegyszerűsítette a beszerelést az autótulajdonosok számára, de megfosztotta a rést az egyéniség töredékétől. Ez azonban nem érvényteleníti az Alpine SWG-1244 által előállított elegáns hangzást, amelyet több ezer otthoni felhasználó olyan csodálatosan jellemez. Szerintük a basszus hangulatot, mélységet és gazdagságot nyer, és abszolút bármilyen dalhoz illeszkedik, ami fontos a lelkes zenekedvelők számára.

Előnyök

 • széles basszusvisszaadási tartomány (28-1000 Hz);
 • Jó minősítés és teljesítmény (250 és 800 watt);
 • univerzális tervezés;
 • minőségi hangátalakítás.

Hátrányok

 • nem található.

ioneer TS-W306R

Értékelés: 4.6

Pioneer TS-W306R

Az ioneer TS-W306R egy alacsony frekvenciájú hangszóró igényes természetűek számára, akiknek magasak a hangminőségi követelményeik. A 25 és 125 hertz közötti tartományban működik, képes egy kicsit többet vállalni, de csak egy minőségi erősítővel együtt (lehetőleg ugyanazon “úttörőktől”). Szerencsére az érzékenység (96 decibel) és az impedancia (4 Ohm) lehetővé teszi az erősítők széles választékának kiválasztását.

Ami a teljesítményparamétereket illeti, a Pioneer TS-W306R teljesítménye 350 watt, és rövid távon akár 1300 wattot is képes elnyelni anélkül, hogy bármilyen kárt okozna. Mint a felhasználók megjegyzik, hogy a nagy kereslet miatt ezek a hangszórók sok egyéni és gyári dobozok a telepítésükhöz. A modell külső kialakítása elég érdekes, még a színekben való szűkösség ellenére is (a hangszórón található “rengeteg színből” csak egy piros öv és egy szürke céglogó van). Nagyon olcsó, és csak teljesítményben marad el kategóriatársaitól.

Előnyök

 • Az erősítők széles választékával felszerelhetőek;
 • Kiváló minőségű, alacsony frekvenciájú hangzás;
 • egy adott modell összeszerelt dobozainak bősége;
 • Akár 1300 W teljesítmény kezelésére is képes;
 • kellemes design.

Hátrányok

 • nincs.
Olvasson tovább  13 legjobb autófényező
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: