A 20 legüzemanyag-takarékosabb autó

*A szerkesztő értékelése a legjobbakról. kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem értelmezhető vásárlási ajánlásként. A vásárlás előtt elengedhetetlen a szakmai tanácsadás.

Egy olyan időszakban, amikor a középosztály gyakorlatilag megszűnt létezni a maga valódi formájában, az “olcsó” autók irányába mutató tendencia erősödött meg. Ez a vételártól és a későbbi szervizeléstől kezdve a felhasznált üzemanyag mennyiségéig mindenre vonatkozik. Ez utóbbi a fogyasztók millióinak szemében meghatározó jellemző, mivel az éves tankolási költségek az autó teljes költségének 40-50%-át is kitehetik.

Mivel az üzemanyag-fogyasztás témája egyre népszerűbbé válik, az Expertology csapata saját piackutatást végzett. A tanulmány középpontjában az adott körülményeknek leginkább megfelelő csomag megtalálása, valamint a fogyasztók és a házon belüli szakértők visszajelzéseinek elemzése állt. A kutatás eredményeként elkészült a 20 legüzemanyag-takarékosabb autó rangsora, két tematikus kategóriába sorolva a költségek alapján.

A legüzemanyag-takarékosabb autó minősítés

Jelölés hely termék neve belépési ár
A leggazdaságosabb autók a költségvetési osztályban 1 Citroen C4 Cactus
2 Kia Rio FL 619 900 €
3

eugeot 208 VTi (1.0 )

499 000 €
4 Kia Picanto (1.0 ) 644 900 €
5 Ford Fiesta (1.6 ) 774 000 €
6 Mazda 3 (1.5 ) 1 223 000 €
7 Ravon R2 (1.3 ) 309 000 €
8 Ford Focus (1.6 ) 1 003000 €
9 Lada Vesta (1.6 ) 487 900 €
10 Rena

  t Logan
554 000 €
11 Volkswagen Polo 1.4 TSI 875 900 €
Az ár/teljesítmény arány szempontjából leggazdaságosabb autók 1 Volkswagen Golf 1.4 TSI 1 429 900 €
2 BMW 1-es sorozat 118i 1 580 000 €
3 Mini Cooper 1 460 000 €
4 Smart ForTwo 790 000 €
5 Skoda Rapid 772 000 €
6 Mercedes-Benz A180 1 810 000 €
7 Audi A1 1.4 TFSI 995 029 €
8 Volvo V40 Cross Country 1 684 000 €
9 Toyota Corolla 1.6 1 153 000 €

A leggazdaságosabb autók a költségvetési osztályban

Citroen C4 Cactus

Autó értékelése üzemanyag-fogyasztás alapján: 4.9

Citroen C4 Cactus

A Citroen márka C4 modellcsaládjának valamennyi modellje ugyanazt a motorkészletet és annak változatait használja, hasonló sebességváltókkal együtt. Úgy döntöttünk, hogy a Cactus a meglehetősen konzervatív francia cég legeredetibb és nem triviális autója.

A Citroen C4 Cactus legtakarékosabb konfigurációja az 1,6 literes dízelmotor (turbó e-HDi 92) / 5 fokozatú kézi sebességváltó: 100 km-es fogyasztás országúton mindössze 3,5 liter. Így a teljesítményjellemzők meglehetősen jók: a 92 lóerő már komoly érvnek tekinthető a városi crossoverként pozícionált autó mellett – akár terepen is próbálkozhatunk vele. Ezt speciális gumi karosszériaelemek és a normálistól való “grandiózus” eltérés segíti – a küszöböket és a kerékjárati íveket a Citroen járművekben először díszítették védő műanyaggal.

Előnyök

 • Műanyag díszítés a küszöbökön és az íveken, hogy megvédje a fémet a korróziótól és az ütődésektől;
 • nagyon alacsony üzemanyag-fogyasztás egy 1,6 literes motorhoz képest;
 • A karosszérián végigfutó Air Bump ütésálló lemezek – az ütések és kisebb karcolások elleni védelem érdekében.
 • A 100 km/h-ra történő gyorsulás 9,3 másodpercig tart.

Hátrányok

 • nem található.

Kia Rio FL

Az autó üzemanyag-fogyasztási minősítése: 4.8

Kia Rio FL

Az Oroszországban legkelendőbb koreai autó regáliája mellett a Kia Rio FL-t joggal tartják az egyik leggazdaságosabbnak a kategóriájában. Jellegzetes megjelenése és magas színvonalú műszaki megvalósítása lehetővé tette, hogy az autó komoly harcot vívjon a Hyundai Solaris ellen, és 2018 fordulóján valóban legyőzte az örök versenytársat.

Ebben a kategóriában a Kia Rio FL 1,1 literes motorral szerelt dízel változata. Szerény lökettérfogata ellenére ez a kicsike 123 lóerőt teljesít, és 6 sebességes kézi váltóval párosítva mindössze 3,6 liter dízelt fogyaszt 100 kilométerenként. Kiváló teljesítmény egy olcsó autónak minősülő autóhoz képest. Ez egy tiszteletreméltó második hely a rangsorban.

Előnyök

 • jó gyorsulási dinamika;
 • nagy teljesítmény egy kis motorhoz képest;
 • Az egyik legnépszerűbb autó Oroszországban;
 • viszonylag alacsony fenntartási költségek.

Hátrányok

 • rusztikus külső kialakítás.

eugeot 208 VTi (1.0 )

Autó értékelése üzemanyag-fogyasztás alapján: 4.7

Peugeot 208 VTi (1,0 literes)

A Peugeot 208 kifinomultságát és eleganciáját nem kérdőjelezi meg semmilyen kis szakmai autóértékelés – ez hagyományosan erős jellemzője ennek a modellnek és a francia gyártó egészének. Történt, hogy a besorolásunk határain belül volt egy 1 literes háromhengeres motor a tisztán városi vezetéshez és a javítási/szervizelési és tankolási kis kiadásokhoz.

A Peugeot 208 szép külseje mögött nagyon szerény műszaki mutatók húzódnak meg: 68 lóerő és 95 Nm nyomaték 3000-es fordulatszámon. Természetesen nem beszélünk itt semmilyen dinamikáról: a maximális sebesség nem több, mint 163 km/h, és a százra való gyorsulás 14 másodpercig tart (azonban az 1484 kilogrammos önsúlynál ez inkább egyenértékű). De az átlagos fogyasztási mutató a pályán 3,7 literes, ami lehetővé teszi, hogy az autó szorosan megközelítse a minősítés vezetőjét.

Előnyök

 • Kompakt és jó megjelenésű városi autó;
 • alacsony fenntartási költségek;
 • Az ideális fogyasztási adatok városi vezetés esetén.

Hátrányok

 • A motor nagyon “szerény” jellemzői.

Kia Picanto (1.0 )

Az autó üzemanyag-fogyasztási besorolása: 4.6

KIA PICANTO (1.0 L)

Tipikus városi kisautó, a Daewoo Matiz és a Toyota kompakt ferdehátúinak, valamint a Huyndai Getz és az i10 alternatívájaként indult, amely nem lépett be az orosz piacra. 2004-es megjelenése óta négyszeres átalakításon esett át, és 2016-tól már a Kia jelenlegi autóinak közös jellemzőit is megkapta.

A Picanto jelenleg csak két motorral kapható: a 67 lóerős R3-as literes és a 84 lóerős 1,25 literes R4-es motorral. E páros közül az első opció a legtakarékosabb: 100 kilométerenként mindössze 4,5 litert fogyaszt autópályán. A gyorsulási dinamika sem mondható rossznak: 13,9 másodperc 100 kilométer per órára, ami egy 840 kilogrammos modell esetében eléggé elvárhatónak tűnik. A végsebesség 163 km/h-ra van korlátozva, ami városi közlekedéshez éppen megfelelő.

Előnyök

 • A Top Gear magazin és a független autógyártók szövetségei többször is a legjobb kisautónak választották;
 • Szép vizuális stílus
 • kis méretei tökéletesen megfelelnek a városi élethez;
 • jó sebességi jellemzők;
 • alacsony beszerzési ár.

Hátrányok

 • nem található.

Ford Fiesta (1.6 )

Az autó üzemanyag-fogyasztási besorolása: 4.5

Ford Fiesta (1.6L)

Mivel az 1,6 literes turbódízel Ford Fiesta nem a költségvetési osztály autója, ebben a kategóriában a minősítés kategóriájában egy ugyanolyan volumenű benzines atmoszférikus motorral rendelkező modellt fogunk figyelembe venni. A teljes készlet minden varázsa az ár és a kellemes vezetési élményt biztosító igények közötti megfelelő egyensúlyban rejlik. Valójában sok felhasználó észrevette, hogy a mozgás dinamikája nem rossz, valamint az egység megbízhatósága és szerénysége a szolgálatban.

Ötfokozatú kézi váltóval párosítva a Ford Fiesta 1.6 akár 105 lóerőt is leadhat, ami azt jelenti, hogy 11,4 másodperc alatt gyorsul százra. Egy kis méretű autóhoz képest elég jó. Ezen túlmenően, egy nagy plusz a dobozban az erények a modell volt egy teljes restyling a test – egy új megjelenés örült minden szerelmeseinek az esztétika és a kibővített funkciók, amelyek az amerikaiak a Ford. A Fiesta a megadott motor- és sebességváltó-konfigurációval mindössze 4,5 litert fogyaszt 100 kilométerenként a távolsági ciklusban, ami az ötödik legjobb érték a kategória jelöltjei között.

Előnyök

 • kellően gazdaságos üzemanyag-fogyasztás;
 • gyorsulási dinamika;
 • Az erőműegység nagy megbízhatósága;
 • frissített testület.

Hátrányok

 • Elavult benzinmotor-architektúra.

Mazda 3 (1.5 )

Az autók üzemanyag-fogyasztás szerinti értékelése: 4.4

Mazda 3 (1,5 literes)

A Mazda 3 2014-ben bemutatott 1,5 literes változata a teljes méretű szedán egyik legtakarékosabb üzemanyag-takarékos változata. Ennek az autónak az egész lényege a szalonképes megjelenésbe van foglalva, igazán szép és előnyös megjelenésű az “egy osztályú” autók versenytársainak hátterében. A menetdinamika és a sebességi jellemzők azonban sajnos háttérbe szorultak.

Valójában a Mazda 3 felhozta a kényelmet, feláldozva a dinamikát az érzés kedvéért, amelyet az üzleti osztályú autók adnak. A hivatalos adatok szerint 11,6 másodperc alatt gyorsul százra, a végsebessége pedig nem haladja meg a 193 kilométer/órát. Az 5 sebességes kézi váltóval párosított országúti fogyasztás 4,8 liter 100 kilométerenként. Az eredmény jó, de ha ez a változat kicsit több mint 115 lóerővel rendelkezik..

Előnyök

 • Magas szintű vezetési kényelem;
 • reprezentatív megjelenés;
 • Minden igényt kielégítő lehetőségek sokasága (a modell egésze);
 • alacsony üzemanyag-fogyasztás és hatékonyság (figyelembe véve, hogy a motor 95 °C-os benzinre van szükség).

Hátrányok

 • gyenge gyorsulási dinamika.

Ravon R2 (1.3 )

Autó értékelése üzemanyag-fogyasztás alapján: 4.3

RAVON R2 (1,3 LITERES)

A Ravon kétajtós ferdehátúja erősen vitatott. A városi környezet hiánypótló zászlóshajójává igyekszik válni, és alkalmazkodik a modern üzemeltetési feltételekhez (kevesebb pénz a karbantartásra – több hozam), és sikerül veszítenie a versenytársakkal szemben az üzemanyag-fogyasztás és elemi módon a megjelenési paraméterek tekintetében is.

A szögletes karosszéria megnövelt jellemzőkkel rendelkezik, és 1,3 literes négyhengeres motorral rendelkezik, amely akár 85 lóerőt is leadhat. Egyébként a Rena

  Az 1,6 literes, legfeljebb 82 lóerős motor még mindig a Loganban van (bár ez a motor 8 szelepes). Ami a Ravon R2-t illeti, a végsebessége 163 kilométer per óra, az első százra pedig 12,4 másodperc alatt gyorsul fel. A kormányzás puha és elég világos, de a ferdehátúból sajnos hiányzik a dinamika. 100 kilométerenként átlagosan 5,1 liter benzint fogyasztott – ez a hetedik legjobb eredmény a rangsorban.

  előnyök

  • frissített karosszériakialakítás (a kerekded formák elhagyása a nagy vonalak javára);
  • kissé javult a kényelmi feltételek;
  • Az új motor integrálása egy továbbfejlesztett architektúrával;
  • alacsony költségek a hazai piacon.

  Hátrányok

  • Harmadik generációs Matiz a vele járó hátrányokkal együtt.

  Ford Focus (1.6 )

  Az autó üzemanyag-fogyasztás szerinti értékelése: 4.3

  Ford Focus (1.6L)

  A Ford Focus aligha nevezhető olcsó szedánnak – egy új autó megvásárlása elég sokba kerülhet. Ennek ellenére az egyik legtakarékosabb autó: ennek oka az újratervezett 1,6 literes EcoBoost motor. A fejlesztési folyamatba integrált innovatív technológiáknak köszönhetően a mérnököknek sikerült jelentősen növelniük a teljesítményt, miközben az üzemanyag-fogyasztás gyakorlatilag változatlan maradt.

  Az erőforrás frissítése mellett a Ford Focus radikális kozmetikai átalakításon is átesett: teljesen áttervezték a karosszéria elejét és optikáját, valamint néhány terjedelmes vonallal kiegészítették az oldalsó peremet. A bemutatott fajtákból nem tudunk konkrét komplett készletet megjelölni, ezért az összes modellsorozat általános jellemzőjét megadjuk: a motor 5 fokozatú mechanikával vagy 6 fokozatú automatával működik, 105-től 180 lóerőig terjedő teljesítményt ad le, és így 5,1 – 6,3 litert fogyaszt 100 km-enként.

  Előnyök

  • egy sokat felújított megjelenés;
  • A benzinmotor nagyon széles teljesítmény-tömeg tartománya a sebességváltókkal együtt;
  • magas motor megbízhatóság.

  Hátrányok

  • A modell elég magas ára az orosz piacon.

  Lada Vesta (1.6 )

  Az autó üzemanyag-fogyasztási minősítése: 4.2

  LADA VESTA (1,6 LITERES)

  Hazai szedán 2015-től, amely a Rena szegmens egyik fő versenytársává vált

   t Logan. A dinamika tekintetében pedig a Vesta kissé jobb: ez a gyorsulási jellemzőkből is látszik. Sebesség 100 kilométer per óra hazai autó felmászik 11,8 másodperc alatt, és egy kötés a motor egy automata sebességváltó. Általánosságban kiderül, hogy elég furcsa helyzet: az 5 sebességes automata statisztikák fogyasztása alacsonyabb volt, mint az 5 sebességes kézi sebességgel, és 5,3 liter/100 kilométert tett ki az elővárosi ciklusban.

   A Lada Vesta standard motorjának teljesítménye 106 lóerő, a nyomaték pedig 148 Nm 4200-as fordulatszámon. A modell kívülről szépen néz ki, de nem érződik luxusnak – az autó a költségvetési szegmensbe tartozik. A belső térnek sincs sok mondanivalója, mivel a kivitel kellemes és összhangban van a kor szellemével, de néhány egyedi megoldást nem tartalmaz.

   Előnyök

   • a sorozat “fiatalabb” motorjának optimális jellemzői;
   • alacsony üzemanyag-fogyasztás;
   • Teljes alkalmazkodás az orosz utakon való vezetéshez.

   Hátrányok

   • nincs.

   Rena
    t Logan

   Egy autó üzemanyag-fogyasztási besorolása: 4.1

   Rena<ul></div><p>t Logan” src=”/wp-content/uploads/2023/09/7071666196261-2520.jpg” height=”403″ title=”Rena</p><ul>Logan”><p>A hazai szedánok változatlan versenytársa és partnere, a jelenlegi generációból “átkerült” egy frissített 1,6 literes motorra. A Logan mindig is a fogyasztók fokozott érdeklődésének (vagy akár keresletének) autója volt, mivel az alacsony ár és a kielégítő vezetési jellemzők lehetővé tették az autó üzemeltetését az orosz utak valóságában. Egészen a közelmúltig ez a modell a test jellemzőihez társult, de minden egyes folyamatban lévő restylinggel egyre kerekebb alakúnak tűnt, és végül a nézet közelebb került a “szalonképes” fogalmához.</p><p>A korszerűsített Rena teljesítményéről</p><ul>t Logan éppen a Lada Vesta előtt találja magát: 113 lóerő 1,6 literesből. És a fogyasztás mutatói az 5 sebességes mechanikával párosulva kissé veszítenek – minden 100 km-es országúton az autó 5,6 litert tölt el. Egy kicsit sok, de egy értékelésben Logan kap eléggé megérdemelten.<h4>Előnyök</h4><ul><li>felfrissített külső és belső tér;</li><li>Lehetőség van egy módosított 16 szelepes motor kiválasztására;</li><li>jobb vezetési tulajdonságok;</li><li>fokozott vezetési kényelem.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>nem található.</li></ul><h3>Volkswagen Polo 1.4 TSI</h3><p>Az autó üzemanyag-fogyasztási minősítése: 4.1</p><div style=VOLKSWAGEN POLO 1.4 TSI

   A motorok folytonossága a karosszériától függetlenül a modern autóipar egyik jellemzője. A Volkswagen Polo esetében a felhasználó szedánt vagy ferdehátút vásárolhat, amelynek motorházteteje alatt egy takarékos, 1,4 literes benzinmotor található. Első pillantásra mindez meglehetősen szerénynek tűnik, de a turbófeltöltés és a turbó réteges befecskendezés jelenléte a szóban forgó kategóriában az egyik legfejlettebb technológiájúvá teszi a hajtásláncot.

   100 lóerővel a Volkswagen Polo mindössze 5,7 litert fogyaszt 100 kilométeren autópályán. Ez nem rossz, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy a motor rendkívül drága üzemanyagot igényel (a specifikáció szerint – 95. Euro 5 szabvány). És természetesen jelentős szerepet játszik egy ilyen fogyasztásban az 5 fokozatú kézi sebességváltó. Az autó megjelenését nem fogjuk kommentálni – a modell klasszikus formáit a csendes emberek (főleg a családosok) dicsérik, és az érdekes formatervek szerelmesei sajnálják.

   Előnyök

   • nagy teljesítmény a motor kis térfogata mellett;
   • Elég alacsony fogyasztás;
   • A karosszéria és a belső tér pragmatikus kialakítása.

   Hátrányok

   • a motor nagyon válogatós a műszaki folyadékok minőségét illetően.

   Az ár/teljesítmény arány szempontjából leggazdaságosabb autók

   Volkswagen Golf 1.4 TSI

   Az autó üzemanyag-fogyasztási besorolása: 4.9

   VOLKSWAGEN GOLF 1.4 TSI

   Az üzemanyag-takarékos autók piacának vezetője váratlanul… a Vlokswagen Golf 1.4 TSI dízel új karosszériával… Ez az autó meglehetősen drága (a státuszához képest), és a karbantartás gyakran jelentős készpénzbefektetést jelent. A minimális üzemanyag-fogyasztás azonban 2,6 liter országúton.

   Az ebbe a Golf-verzióba épített turbódízel akár 125 lóerőt is leadhat. Ez pozitív hatással van mind a menetdinamikára, mind pedig arra a lendületre, amelyet a volán mögött szeretne érezni. Nincs mit mondani a belső tér kényelméről, mert ahogy sok tulajdonos megjegyzi, ez a szabvány – nincs semmi egyedi, amit kiemelhetnénk. A 0-ról 100 kilométer/órára történő gyorsulás 9,5 másodperc alatt történik, feltéve, hogy a sebességváltó 6 sebességes kézi váltó. Az eredmény jó, de egy kicsit többre vágyik.

   Előnyök

   • Hagyományos karosszériaforma (végül is hetedik generációs Golf);
   • A kis teljesítményű motor optimális jellemzői;
   • legalacsonyabb üzemanyag-fogyasztás.

   Hátrányok

   • a vásárlás és a további szervizelés magas ára.

   BMW 1-es sorozat 118i

   Automatikus üzemanyag-fogyasztási besorolás: 4.8

   BMW 1-es sorozat 118i

   A BMW dízel 118i igazi istenáldás az üzemanyag-takarékosság szerelmesei számára. Az 1,5 millió rubel ára ellenére az első sorozat képviselője valóban alku lehet. Először is: státusza miatt: a BMW márka elismert és elismert. Másodszor, a kényelem hangsúlyozása: sokan vitatkozhatnak, de riválisaihoz képest a 118i valóban az ergonómia koncentrációja. Harmadszor: rendkívül gazdaságos dízelmotor, jó műszaki mutatókkal.

   Az 1,5 literes erőforrás valóban az egyik legtakarékosabb a szegmensben: a 3 hengeres mindössze 3,3 liter gázolajat “éget” el 100 kilométerenként az országos ciklusban. Tisztességes 116 lóerőt és 200 kilométer per órás maximális sebességet produkál. Ami a gyorsulást illeti, nem minden olyan egyértelmű: a hivatalos adatok 10,3 másodpercről szólnak százra, de független teszteken még 11 másodperctől sem gurulnak ki az emberek. Tekinthető ez hátránynak?? Talán, de a tény, hogy ez a legüzemanyag-takarékosabb autó a rangsorban, változatlanul megmarad.

   Előnyök

   • alacsony vételár;
   • Hagyományosan markáns és felismerhető megjelenés;
   • kényelem;
   • Nagyon alacsony üzemanyag-fogyasztás (3,3 liter/100 kilométer).

   Hátrányok

   • Szándékosan hamis adatok a 100 km/órás gyorsulásra vonatkozóan.

   Mini Cooper

   Üzemanyag-fogyasztási besorolás: 4.8

   MINI COOPER

   Az Egyesült Királyság legjobb eladású és gazdaságos autója igazi brit karakterrel. A Mini a BMW német konszernhez tartozó márkák egyike, így nem kell aggódni a minőség miatt. A mérnökök egyik nagy döntése az volt, hogy a motorháztető alá egy 1,5 literes dízelmotort építettek be, amely 95 lóerőt teljesít. Egy ilyen kis autó esetében ez komoly mutató, mert még a régi dízel Mitsubishi Pajero (amely sokkal többet nyom, mint a “Coupe”) 99 lóerővel rendelkezett a 2 literes motorból.

   A fenti összehasonlítás a motorok építésénél alkalmazott különböző technológiák szempontjából talán nem pontos, de a német mesteremberek kiváló munkájának ténye nyilvánvaló: a Mini Cooper nagy népszerűségnek örvend Európában. Az autó 3,6 liter gázolajat fogyaszt 100 kilométeren, ami a harmadik legjobb eredmény ebben a kategóriában a rangsorban.

   Előnyök

   • felismerhető és kellemes megjelenés;
   • minőségi csomag, amely egy dízelmotoron alapul, 6 sebességes kézi váltóval;
   • a legmagasabb szintű kényelem.

   Hátrányok

   • hagyományosan magas ár.

   Smart ForTwo

   Az autó üzemanyag-fogyasztási besorolása: 4.7

   Smart ForTwo

   A Smart Two exkluzív, sőt kissé egzotikus jelenség az orosz piacon. Nagyon kompakt “a jövő autója”, ahogyan azt a gyártók pozícionálják, egy variáció a téma gazdaságosságának témájára egy helyen az úton – azonban ennek a “gazdaságnak” a megszerzéséhez majdnem 1 millió rubelt kell fizetni. A túlzó árcédula és a Smart étvágya egyáltalán nem írható a számlájára: ha minden más dolog egyenlő, az emberek a szokásosabb teljes méretű szedánokat és ferdehátúakat fogják venni, ha harmadával kevesebbet fizethetnek értük.

   Ugorjuk át a formalitásokat, és térjünk át a motor paramétereinek áttekintésére. Mindkét hajtáslánc-változat 5 fokozatú kézi sebességváltóval párosítva 100 kilométerenként azonos fogyasztást produkál: 4,1 litert. Ugyanakkor az egyik, 0,9 literes térfogatú motor 90 lóerőt produkál, a másik, 1 literes térfogatú pedig alig éri el a 71 lóerőt. Így a Smart mérnökeit dicséret illeti a megvalósításért – ez a takarékos autó az idő szellemében és minden aktuális igényt figyelembe véve alakult ki. De az orosz felhasználók általi vásárlás esélye rendkívül alacsony – az alternatívák kontrasztja megteszi a hatását.

   Előnyök

   • nagyon hatékony 0,9 literes motor;
   • kompakt modell, amely kevés helyet foglal a parkolóban és az úton;
   • 190 literes csomagtér;
   • magas menetdinamika.

   Hátrányok

   • rendkívül magas ár egy mikroautóért.

   Skoda Rapid

   Autó értékelése üzemanyag-fogyasztás alapján: 4.6

   SKODA RAPID

   A német autóipar egy másik képviselője általában és a VAG-csoporté különösen, amely azt állítja magáról, hogy a hatékonyság “ikonja” a középosztály benzinüzemű autói között. És érdemes kiemelni, hogy a Rapid nagyon jó ebben. A közelmúltban a modell vizuális stílusváltáson esett át, amit az autó árának kismértékű emelkedése követett a hazai piacon, és a fogyasztói szegmens fokozott érdeklődése követett.

   Míg a Skoda Rapid látványa esztétikailag kellemes, néhány funkció (azaz a motor/váltócsokor) meglehetősen gyengének tűnik. Például egy 1,6 literes négyhengeres motor elosztott üzemanyag-befecskendezéssel, amely mindössze 90 lóerőt teljesít. Ez azonban az autó legtakarékosabb változata, így helye a minősítésben nem kérdéses. Az autó maximális sebessége ezzel a motorral 185 kilométer/óra, az üzemanyag-fogyasztás pedig 4,6 liter 100 kilométerenként.

   Előnyök

   • Kellemes karosszéria kialakítás;
   • a jármű magas szintű tartóssága;
   • nagyon alacsony üzemanyag-fogyasztás;
   • alacsony vételár;
   • zajszigetelés a körben és tágas csomagtartó (530 liter).

   Hátrányok

   • Nagyon szerény teljesítmény, sebesség és dinamika ebben a konfigurációban.

   Mercedes-Benz A180

   Üzemanyag-fogyasztási besorolás: 4.5

   Mercedes-Benz A180

   A BMW 1-es sorozat 118i közvetlen versenytársa, amely kifinomultabb karosszériaelemekkel, szelídebb hangulattal és teljes kezelhetőséggel rendelkezik. A Mercedes-Benz A180 egy teljes értékű A-osztályos ferdehátú, amelynek esztétikája az első, a teljesítményt háttérbe szorítja. Azonban butaság azt hinni, hogy a német autóipar egyik óriásának mérnökei figyelmen kívül hagyták ezt az alkatrészt: mindent eljutottak abba a szakaszba, ahol nem merülhet fel semmilyen követelés.

   Vegyük például az A180-at az 1,6 literes turbómotorral. A 122 lóerős motor 200 Nm nyomatékot termel, és 9,2 másodperc alatt gyorsítja az autót 100 kilométer/órás sebességre. A 10 másodpercből való kilépés sikeresnek tekinthető, de a Mercedestől alapból többet vár az ember. A végsebesség 202 km/h – jó eredmény, különösen a legtöbb orosz út minőségét figyelembe véve. Az üzemanyag-fogyasztás tekintetében a modell természetesen a középmezőnyben található, 4,7 liter (5 sebességes kézi váltó) 100 kilométerenként.

   Előnyök

   • A német grand tourer hagyományosan felismerhető jellemzői;
   • elfogadható menetdinamika;
   • a kényelem és a jelenlét hangsúlyozása;
   • Nagyon megbízható motor (4 hengeres) turbófeltöltővel.

   Hátrányok

   • Egy Mercedestől mindig többet várunk.

   Audi A1 1.4 TFSI

   Az autó üzemanyag-fogyasztási minősítése: 4.5

   Audi A1 1.4 TFSI

   A 2010-es év tündéri ferdehátúja az Audi legjobb hagyományai szerint készült: erős, szép és nagyon pragmatikus. Nem világos okokból nem kapott nagy elterjedést Oroszország területén, bár objektíven érdemes napi használatra venni. Már csak az 1,4 literes turbómotorja miatt is, amely 185 lóerőt és 250 Nm nyomatékot termel 4500-as fordulatszámon.

   Az Audi A1 végsebessége a javasolt konfigurációban 227 km/óra – ez kiváló érték egy 1,3 tonnás autótól. A 100 km/órás csúcssebesség mindössze 6,9 másodperc alatt éri el a 100 km-es sebességet, és mindössze 5,1 liter benzinre van szüksége 100 km-enként az autópályán. Az egyetlen igazi árnyalat ebben a változatban az, hogy egy motorral és csak egy 7 fokozatú automata sebességváltóval párosul. A kézi sebességváltó beépítése esetén a fogyasztás még néhány ponttal csökkenne.

   Előnyök

   • Elfogadható árszint;
   • A kis hengerűrtartalmú motor nagy teljesítménye;
   • Kiváló kezelhetőség és gyors gyorsulás;
   • Audi-szabványos kényelmi szint.

   Hátrányok

   • nem található.

   Volvo V40 Cross Country

   Automatikus üzemanyag-fogyasztási besorolás: 4.4

   Volvo V40 Cross Country

   A Volvo V40 Cross Country – Nem a legjobb autó az üzemanyag-fogyasztás szempontjából, de az egyik abszolút favorit a minősítésben az ár-érték arány tekintetében. A ráncfelvarrott ferdehátú kívül-belül gyönyörű, és új lendületet ad a Volvo márkának a kínai Geelyvel való egyesülés után.

   Egy rövid áttekintés részeként tekintsük át a V40 Cross Country egyik “induló” változatát, amely 1,5 literes, négyhengeres, turbófeltöltős benzinmotorral van felszerelve. Maximális teljesítménye 152 lóerő, nyomatéka 250 Nm 1700 és 4000 fordulat/perc között. A motort csak 6 sebességes automata sebességváltóval kombinálja, amely 8,5 másodperc alatt gyorsul fel óránként egy kilométerre. Az üzemanyag-fogyasztás viszont a Toyota Corollával azonos szinten marad, azaz 5,6 liter/100 kilométer. De pusztán külsőleg a szövegíró szimpátiája továbbra is a Volvóé.

   Előnyök

   • különböző opciók – a turbófeltöltős benzinmotorral (1,5-2 literes) és dízelmotorral (2 literes) szerelt változatok;
   • nagyon szép design és belső díszítés;
   • megnövelt hasmagasság;
   • jó vezetési tulajdonságok.

   Hátrányok

   • nincs azonosítva.

   Toyota Corolla 1.6

   Az autó üzemanyag-fogyasztási besorolása: 4.3

   Toyota Corolla 1.6

   Ez egy gazdaságos autó a most reprezentatív osztály, régen és szilárdan beágyazódott a hazai piacon. A Toyota nagyon intelligensen közelíti meg saját modellpalettájának megújítását, a kisebb átalakításokat a vizuális, mechanikus és hajtáslánc-elemek átfogó frissítéseivel váltogatja. Az 1,6 literes motorról a mai napig nem mondtak le: a régi modell még mindig az eladások élén áll a konfigurációkat tekintve. 124 lóerő és 157 Nm forgatónyomaték 5200-as fordulatszámon.

   A Toyota Corolla körülbelül 10,4 másodperc alatt éri el a 100 kilométer/órás sebességet, a végsebessége pedig 195 kilométer/óra. A legalacsonyabb üzemanyag-fogyasztás a szóban forgó motor és az 5 sebességes kézi váltó kombinációja esetén jelentkezik: az elővárosi ciklusban a fogyasztás 5,6 és 5,8 liter között mozog 10 kilométerenként. Ez az utolsó hely ebben a kategóriában a rangsorban – de ez nem teszi az autót rosszabbá, mint a versenytársak.

   Előnyök

   • alkalmazkodóképesség az orosz üzemeltetési feltételekhez;
   • Egy régebbi motorhoz képest kiváló teljesítmény- és nyomatékadatok;
   • magas szintű ergonómia az utastérben.

   Hátrányok

   • nem található.
   Olvasson tovább  12 legjobb ködlámpa izzók
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: