A 6 legjobb navigátor teherautókhoz

Egyre több autós használ navigációs készüléket, amikor ismeretlen városokban vagy régiókban utazik. És míg egy személygépkocsi-vezető könnyen végezhet néhány extra manővert, hogy eltérjen az útvonalától, egy távolsági teherautó-vezető számára ez sokkal nehezebb. Ezért a teherautó-navigáció kiemelt fontosságú, különösen külföldi utazások alkalmával. A teherautó navigátorának kiválasztása felelősségteljes feladat. A készüléknek nem csak a megfelelő útvonalat kell kiválasztania a tonnatartalom és a méretek figyelembevételével, hanem azonnal emlékeztetnie kell a sávváltásra és a közelgő kereszteződésekre, be kell jelentenie a szállodákat, benzinkutakat és kávézókat. Tehát nem minden eszköz felel meg a feladatnak. Szakértői tanácsadásunk segíthet kiválasztani a leghatékonyabb eszközt.

A tehergépkocsi navigátorának kiválasztási kritériumai

A teherautó-navigátor fő funkciói. Csak egy olyan eszköz, amely több alapvető funkciót is képes ellátni, lehet igazi segítség egy hosszú utazás során.

Először is a készüléknek meg kell találnia a térképen az “A” pontból a “B” pontba vezető legjobb útvonalat“. Az útviszonyok alakulása (javítások, forgalmi dugók) alapján kell kialakítani.

 1. A navigátornak képesnek kell lennie egy szervezet vagy egy cím megtalálására.
 2. A készüléknek bármikor jeleznie kell a járművezető számára a tartózkodási helyét.
 3. A navigátornak vezetés közben is folyamatosan figyelnie kell a helyzetet, hogy időben reagálhasson az úttesten kialakult dugóra, és nagyobb dugó esetén megfelelő terelőutat találjon.
 4. A modern utak tele vannak olyan kiegészítő elemekkel, mint a fekvőrendőrök, kamerák, közúti rendőrségi ellenőrző pontok. Ha a navigátor képes figyelmeztetni a közeledő teherautókra, akkor a járművezető megspórolhatja a bírságokat, és megőrizheti a rakomány és a jármű épségét.

Navigátor képernyő.Minden forgalmi információ a navigációs képernyőn keresztül kerül továbbításra. Számos fontos paramétere van.

 1. A kijelző mérete általában 5-7 hüvelyk között mozog. Egyrészt a nagyobb képernyőn jobban láthatók a kisebb ikonok, de a kütyü korlátozhatja az útra való rálátást.
Olvasson tovább  A 10 legjobb kompenzátor márka

A kép élessége az érzékelő felbontásától függ.Ez a paraméter pixelben van megadva; a legfejlettebb modellek felbontása 1024×600 pixel.

 1. A többsávos, összetett csomópontokkal rendelkező autópályákon hasznos az osztott képernyő funkció (aktív sávvezetés). Az egyik fele a térképet mutatja, a másik fele pedig a teherautó helyzetét a sávokhoz képest, valamint egy sávváltásra utaló jelzést.

Térképészet.A navigációs készülék csak akkor tud útvonalat létrehozni, ha a készülékén megtalálható a régió térképe. Oroszországban és a szomszédos országokban történő utazáshoz elegendő a Navitel szoftver telepítése. A valós idejű térképfrissítések hasznosak, különösen, ha ingyenesen elérhetők.

További információ. A tehergépkocsi vezetője számára fontos információk a következő szolgáltatási pontokról:

 1. benzinkutak;
 2. szállodák;
 3. parkoló és pihenőhelyek;
 4. benzinkutak;
 5. pontok mérlegelése;
 6. Internet hozzáférési pontok.

Ebben a felülvizsgálatban 6 navigátort választottunk ki tehergépkocsik számára. Szakkereskedésekben vásárolhatók meg. Az elhelyezésről való döntéskor a magazin (expertológia) figyelembe veszi az orosz tehergépkocsi-vezetők visszajelzéseit és a szakértői véleményeket.

A legjobb navigátorok teherautókhoz értékelés

Jelölés hely termék neve ár
A legjobb teherautó navigátor értékelése 1 TomTom GO PROFESSIONAL 6250 27 008€
2 Garmin DriveSmart 61 LMT-D Európa 36 533€
3 TomTom GO 6200 25 350€
4 Garmin Drive 51 LMT-S Európa 22 058€
5 NAVITEL T700 3G 4 690€
6 Garmin DriveSmart 51 RUS LMT 13 590€

TomTom GO PROFESSIONAL 6250

Értékelés: 4.9

TomTom GO PROFESSIONAL 6250

A TomTom GO PROFESSIONAL 6250 kézi navigátor a távolsági kamionosok multifunkcionális segítője. A kis GPS-készülék létrehozza a legelőnyösebb útvonalat, 3D-ben mutatja a térképet, időben figyelmeztet a forgalmi dugókra. Ha szinkronizálja a navigációs készüléket az okostelefonjával, a telefonról érkező összes információ megjelenik a 6 hüvelykes kijelzőn. A szakértők nagyon hasznosnak találják a rögzített kamerákra való figyelmeztetést. A készülék kompatibilis a Google Now és a Siri funkcióval. 16 GB fedélzeti memóriával és hasznos Bluetooth, Wi-Fi és MicroUSB csatlakozási lehetőséggel. A szerkesztők a navigátornak adják az első helyet az értékelésünkben.

A teherautó-vezetők dicsérik a holland eszközt. A hátrányok közé csak a magas ár tartozik.

Előnyök

 • minőségi kivitelezés;
 • fedélzeti számítógép;
 • GPS modul;
 • Gazdag felszerelés.
Olvasson tovább  A 9 legjobb japán crossover

Hátrányok

 • magas ár.

Garmin DriveSmart 61 LMT-D Európa

Értékelés: 4.8

Garmin DriveSmart 61 LMT-D Európa

Az amerikai-tajvani Garmin DriveSmart 61 LMT-D Europe navigátornak számos oka van arra, hogy a legjobbnak tekintsék a felülvizsgálatban. A modell nagy, 6,95 hüvelykes, kiváló felbontású (1024×600 pixel) képernyővel, TMS-vevővel rendelkezik a közlekedési és időjárási információkhoz. Felszerelve minden szükséges interfésszel (Wi-Fi, Bluetooth, MicroUSB), saját akkumulátorral az akkumulátor élettartama érdekében. A készülék megérti a hangalapú navigációs parancsokat, így a járművezető figyelmét nem vonja el az útról. A szakértők szeretik a barátságos utasításokat, a lehető legkönnyebben érthetővé teszik az utasításokat. Csak a legmagasabb ár nem tette lehetővé, hogy a készülék megelőzze a vezetőt.

A hazai teherautósok még mindig nem ismerik a Garmin DriveSmart 61 LMT-D Europe navigátort, ami megmagyarázza a vélemények hiányát.

Előnyök

 • nagy képernyő;
 • nagy felbontás;
 • gazdag felszerelés;
 • baráti tippek.

Hátrányok

 • magas ár.

TomTom GO 6200

Értékelés: 4.7

TOMTOM GO 6200

A harmadik helyen a felülvizsgálatunk egy másik navigátor cég TomTom. A GO 6200 egy kompakt autós készülék, amely radardetektorral és GPS-modullal van felszerelve. Tekintettel a készülék sokoldalúságára, a szakértők úgy vélik, hogy a készülék ára indokolt. A navigátor rendelkezik az összes szükséges interfésszel (Wi-Fi, Bluetooth, microSD, USB), a belső memória 16 GB. Az információk egy 6 hüvelykes színes LCD-képernyőn jelennek meg, a képernyő valósághűen mutatja a kijáratokat és a kereszteződéseket.

Az orosz tehergépkocsi-vezetők szeretik az útvonaltervezés egyszerűségét, bármely eszközön elvégezhető, majd átvihető a navigátorra. A mágneses rögzítésnek köszönhetően a készülék gyorsan és biztonságosan felszerelhető és leszerelhető.

Előnyök

 • radardetektor;
 • GPS modul;
 • egyszerű útvonaltervezés;
 • mágneses rögzítés.

Hátrányok

 • hivatalosan nem szállították Oroszországba.

Garmin Drive 51 LMT-S Európa

Értékelés: 4.6

Garmin Drive 51 LMT-S Európa

Alacsony súly (171 g) és kompakt méret büszkélkedhet egy navigátor Garmin Drive 51 LMT-S Europe. A szakértők ezt a modellt a könnyű csatlakoztathatósága miatt vették fel a felülvizsgálatba. A készülék tapadókoronggal rögzíthető a műszerfalra vagy a szélvédőre. A készülék már fel van szerelve térképekkel, de igény esetén microSD-stick is csatlakoztatható. A navigátor gyenge oldala a szakértők szerint az 5 hüvelykes, 480×272 pixel felbontású kijelző. De a blokk szövege miatt a járművezetőknek nem lesz gondjuk a működés során. Annál is inkább, mivel van hangtámogatás.

Olvasson tovább  20 legjobb terepgumi

A tehergépkocsi-vezetők nem panaszkodnak az útvonaltervezőre, a hang- és vizuális támogatásra. Csak a rosszul látók válasszák a 6 hüvelykes képernyővel rendelkező változatot.

Előnyök

 • könnyű rögzítés;
 • intuitív menü navigáció;
 • hang és vizuális támogatás;
 • 3D.

Hátrányok

 • kis képernyő;
 • szerény felbontás.

Értékelés: 4.5

NAVITEL T700 3G

A hazai járművezetők teljes mértékben értékelték a NAVITEL T700 3G navigációs készülék képességeit. Egyes felhasználók teljes mértékben elégedettek a teljesítményével, mások kritikus észrevételeket tesznek. A készülék erősségei közé tartozik a nagy képernyő (7 hüvelyk), jó felbontással (1024×600 pixel). Telepített térképekkel érkezik, más térképek feltölthetők. A modell intuitív kezelőfelülettel rendelkezik, a videók HD módban is gond nélkül megtekinthetők. A térképfrissítés ingyenes.

Ami a hátrányokat illeti, a teherautó-vezetők nem elégedettek a navigátor viselkedésével a városban. Gyakran elveszíti a műholdakat, néha az alkalmazások lefagynak. Vannak olyan hibás termékek, amelyekért a fogyasztók a kínai leányvállalatot hibáztatják.

Előnyök

 • nagy képernyő;
 • jó felbontás;
 • megfizethető ár;
 • HD videó streaming.

Hátrányok

 • műholdak elvesztése;
 • beépített alkalmazások befagynak.

Garmin DriveSmart 51 RUS LMT

Értékelés: 4.4

GARMIN DRIVESMART 51 RUS LMT

A legkisebb méret (84x18x140 mm) egy Garmin DriveSmart 51 RUS LMT navigátorral rendelkezik. Ez a könnyű (174 g), 5 hüvelykes képernyővel rendelkező készülék nem zavarja a vezetőt vezetés közben. A szakértők megjegyzik az összes szükséges opció jelenlétét a készülékben a kényelmes működéshez (Wi-Fi, Bluetooth, microSD). A készülék stílusosnak tűnik és gyorsan működik. A szakértők különösen dicsérik a modell érzékeny érintőképernyőjét. Ami a gyengeségeket illeti, először is ki kell emelnünk a 480×272 pixeles felbontást. Ezért egy hordozható eszköz zárja a felülvizsgálatunk top 6-os listáját.

A felhasználók az értékelésekben dicsérik a minőségi felépítést, a parancsokra való reagálást, a valós idejű szolgáltatásokat (időjárás-előrejelzés, “élő forgalom”). A fő hátránya az alacsony felbontású kis képernyő.

Előnyök

 • kompakt és könnyű;
 • Az összeszerelés minősége;
 • gyors reakcióidő;
 • naprakész térképek.

Hátrányok

 • kis képernyő;
 • alacsony felbontás.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: