Top 8 kerékagy gyártó

A szerkesztő megjegyzése: *A szerkesztők szerint a legjobbak áttekintése. A kiválasztási kritériumokról. Ez a dokumentum szubjektív, nem reklám, és nem jelent vásárlási ajánlást. Vásárlás előtt konzultáljon szakemberrel.

A kerékagy és a csapágy a legsúlyosabban érintett az orosz utakon. Ezeknek az alkatrészeknek az élettartama az útburkolat minőségétől függ. A hubegység egy robusztus szerkezet, amely egy hubból, csapágyból, rögzítőgyűrűből, tengelyből és rögzítőelemekből áll. A kerékagy fő funkciója, hogy a kerék zárt helyzetben szabadon foroghasson. Több mint egy tucat márka forgalmazza termékeit Oroszországban. Szakértőink segítenek Önnek kiválasztani a megfelelő árú, minőségi hubot.

Kiválasztási kritériumok

A csomópontok típusai.A jármű meghajtásának típusától függően a következő típusú tengelycsapokat használják.

 1. A meghajtott kormányozható egységeket a hátsókerék-meghajtással felszerelt járművek első felfüggesztésébe építik be. Ezeknél a tengelyeknél a tengely a tengelycsonkban van rögzítve.
 2. A motoros hajtású modellek a nyomatékot a motortól a kerekekre egy állandó sebességű csukló (CV-csukló) segítségével továbbítják. Ezt a kialakítást első- vagy összkerékhajtású járművekben használják.
 3. Az elsőkerék-meghajtású gépkocsikba hátulra szerelik be a vezetés nélküli szerkezeteket. Ezek általában nem szétszerelt modellek.
 4. A hátsó vagy összkerékhajtású gépkocsik hátsó tengelyére szerelt, nem vezérelt főegységek. Átadják a nyomatékot a differenciálműtől a kerekeknek.

A csomópont helye.Az új készülék kiválasztásakor tudnia kell, hogy hová kell telepíteni azt. a jobb és bal oldali, valamint az univerzális tengelycsapok is kaphatók.

Tervezési különbségek. A hub egységek többféle változata létezik. Kialakításuk gyakran meghatározza a szerelvény hosszú élettartamát.

 1. A legegyszerűbb csapágyak, amelyeket a kerékagytól külön kell cserélni, a HUB-I generációhoz tartoznak.
 2. A HUB-II generációs egységeket összetettebb kialakítás jellemzi. Ezek egy csapágyat tartalmaznak, amely a felfüggesztéshez van rögzítve, és rögzítőfuratokkal ellátott peremmel rendelkezik.
 3. Tökéletesen pontos méretek és a legjobb korrózióvédelem a HUB-III generációs hub egységekhez. A merev szerkezet ergonómikus és könnyű.
 4. A negyedik generáció még fejlettebb. A kerékagyegység nemcsak csapágyat, hanem CV-csuklót is tartalmaz.
 5. A HUB-V egy összetett mechanizmus, amely a tengelycsapokat féktárcsákkal kombinálja. Meg kell jegyezni, hogy a negyedik és ötödik generáció még nem talált tömeges alkalmazásra, és még tesztelés alatt áll.

ABS rendszer.Az ABS befolyásolja a kerékagy kiválasztását. E modern opció esetén a járműben egy speciális mágneses érzékelőre vagy fogazott gyűrűs egységre van szükség. Az ABS nem fog működni, ha ez az elem hiányzik.

A 8 legjobb kerékagygyártó kiválasztása. Mindegyikük Oroszországban értékesíti termékeit. Az elhelyezésről való döntéskor szerkesztőségünk kikérte a szakértői közösség véleményét, figyelembe véve a hazai járművezetők visszajelzéseit.

A legjobb kerékagy gyártók értékelése

Jelöléshelyszíngyártóértékelés
A legjobb kerékagygyártók rangsora1ILJIN5.0
2ASVA4.9
3FAG4.8
4Kortex4.7
5Koyo4.6
6Aisin4.5
7Optimális4.4
8SKF4.3

ILJIN

Értékelés: 5.0

ILJIN

A dél-koreai ILJIN vállalat a szűk szakosodást választotta. 1978 óta fejleszt és gyárt kerékagyakat és kerékagycsapágyakat. A szakértők dicsérik az alkatrészek kiváló minőségét és elfogadható árát. A termékeket a Hyundai és a Kia összeszerelő soraihoz szállítják. A koreai óriáscégek új járműveinek mintegy 80%-a ILJIN-csomópontokkal van felszerelve. Ezen kívül a gyártó a VW hivatalos beszállítója. Ma a vállalat bővíti alkatrészkínálatát, és már kínál kormányrudakat, gömbcsuklókat és sarokelemeket. Minden autóipari alkatrész SO14000, ISO/QS9000 tanúsítvánnyal rendelkezik. A márka az első helyen szerepel a felülvizsgálatban.

Az orosz autósok az ILJIN kerékagyakat tartják az eredeti egységek legjobb alternatívájának. Robusztusságuk és tartósságuk jellemzi őket.

Előnyök

 • magas minőség;
 • megbízhatóság;
 • tartósság;
 • elfogadható árak.

Hátrányok

 • nem található.

ASVA

Értékelés: 4.9

ASVA

A kínai ASVA cég termékei felkeltették az orosz autósok figyelmét. Különösen dicséretes a kerékagyak megfizethető ára. A második fontos tényező a gyártó 6 hónapos vagy 20 000-es gyártói garancia a termékükre. megtett km. A márkanév 10 gyárat foglal magában Kínában, amelyek mindegyike a legmodernebb gépekkel van felszerelve. Az alkatrészek a NAMI ROSS RU szabványok szerint sikeresen tanúsítottak.0001.11MT14, ISO 9000 és ISO 9001. A gyártó a kerékagyak mellett C.V. csuklót, féltengelyeket, porvédő burkolatokat, vízpumpákat, feszítőket stb. is forgalmaz. . A katalógusban az európai, ázsiai és amerikai járművek teljes választékához találhatók alkatrészek.

A felhasználók válaszaiban az ASVA-csomópontokat többnyire pozitívan értékelték. De voltak olyan esetek is, amikor az egység gyorsan meghibásodott.

Előnyök

 • megfizethető árak;
 • gyártói garancia;
 • jó minőség;
 • széles választék.

Hibák

 • Nem sikerül eladni.

FAG

Értékelés: 4.8

FAG

A német FAG vállalat gazdag tapasztalattal rendelkezik. Alapítása óta (1883) gördülőcsapágyakra specializálódott. A márka által szerzett tapasztalatoknak köszönhetően a márka vezető szerepet tölt be az autópiacon. A vállalat számos ismert autógyártó hivatalos beszállítója a kerékagyaknak. Az utópiacon a gyártó megpróbálja megtalálni a legjobb egyensúlyt az ár és a minőség között. A márka üzemei az ISO/TS 16949 és az ISO 9001 nemzetközi szabványoknak megfelelően tanúsítottak. A gyárakban nagy figyelmet fordítanak a minőségellenőrzésre, hogy a hibás alkatrészek ne jussanak el a fogyasztókhoz. A szakértők a márkának a felülvizsgálatunk bronzérmét adták.

A hazai felhasználókat megnyugtatja a FAG-csapágyak német minősége. Csak az ár tűnik sok autós számára magasnak.

Előnyök

 • magas minőség;
 • hatalmas tapasztalat;
 • Széles termékválaszték;
 • tartósság.

Hátrányok

 • magas ár.

Kortex

Értékelés: 4.7

Kortex

A vezető és az utasok biztonsága a Kortex számára kiemelkedően fontos. Ezért a gyártó a legnagyobb figyelmet fordítja a minőségre. A szakértők csodálják az okos árpolitikát, amelyet a márka az orosz piacon mutat. A gyártóüzemek Dél-Koreában és Kínában találhatók. Az európai és ázsiai járművekhez gyártott hubok gyártására összpontosítanak. Üzletének tervezésekor figyelembe veszi a szezonális keresletet, a regionális sajátosságokat. A vállalat rugalmassága lehetővé teszi, hogy sikeresen felvegye a versenyt a világ vezetőivel.

A helyi autósok értékeléseit elemezve egyszerű következtetést vonhatunk le. A koreai egységek rendkívül megbízhatóak és tartósak, de a Celestial Empire termékek nem.

Előnyök

 • Koreai minőség;
 • hozzáértő árpolitika;
 • tisztességes termékválaszték;
 • az orosz viszonyokhoz való alkalmazkodás.

Hátrányok

 • Kínából származó termékek.

Koyo

Értékelés: 4.6

Koyo

A japán Koyo munkatársai mindent tudnak a csapágyakról. Szakértők szerint ez nem meglepő, hiszen a vállalat 1921 óta foglalkozik autóalkatrészekkel. A márka négy területre specializálódott: csapágyak, sebességváltók, gépek és vezérlőrendszerek. Szilárd technológiai alapok és az alkalmazottak széleskörű tapasztalata támasztja alá az üzletet. 2006 óta a márka a JTEKT Corporation tulajdonában van, amely a Koyo és a Toyoda Machine egyesülésével jött létre. A márka legújabb innovációi közé tartozik a hibrid kerámiacsapágyak megalkotása. A katalógusban a gépjárművek széles skálájához tartozó tengelycsapok találhatók.

Az orosz felhasználók kedvelik a Koyo kerékagyak minőségét, a negatív visszajelzések meglehetősen ritkák. Az autórajongók szerint az egyetlen hátránya a magas ár.

Előnyök

 • Japán minőség;
 • innovatív tervezés;
 • termékek széles választéka;
 • tartósság.

Hátrányok

 • magas árak.

Aisin

Értékelés: 4.5

Aisin

Egy másik japán gyártó is bekerült a legjobb 6 közé a felülvizsgálatunkban. Az Aisin 1965 óta van jelen az autóipari alkatrészek piacán. A márka japán és dél-koreai autók alkatrészeire specializálódott. Nem is olyan régen kezdődött meg a behatolás az európai és amerikai piacokra. Ma a katalógusban a Ford, a Volvo, a Saab, a Ford, a Volvo és a Saab számára kínálunk kerékagyakat. A legtöbb pótalkatrész az ázsiai autógyárak összeszerelőszalagjaira kerül. Ezért az SKF márkájú termékek korlátozott mennyiségben kaphatók az orosz kiskereskedelmi hálózatokban. A szakértők ezt enyhe pozitívumként értékelik. . A hamisítványok száma közel nulla.

A tematikus fórumokon a legtöbb vélemény kizárólag pozitív. A minőségi állítások szinte nem léteznek. Az autótulajdonosok csak a rossz csomagolással és a magas árakkal elégedetlenek.

Előnyök

 • magas minőség;
 • korszerű gyártás;
 • fejlett technológia;
 • tartósság.

Hátrányok

 • rossz felszerelés;
 • magas árak.

Optimális

Értékelés: 4.4

Optimális

A német Optimal márka 1991-ben indult útjára. A vállalat a személygépkocsik felfüggesztési rendszeréhez, motorjához, kormányművéhez és fékrendszeréhez való alkatrészek gyártásával kezdte meg tevékenységét. Az ügyfelekkel folytatott nyílt párbeszéd gyorsan kiérdemelte a vállalat bizalmát, és növekedési üteme a szakértőket is meglepte. A gyártó nagy figyelmet fordít a termék minőségére, nem feledkezve meg a pótalkatrészek elérhetőségéről sem. Minden termék az IATF 16949: 2016 és az ISO 9001: 2015 szabványok szerint tanúsított. Sajnos a márka népszerűsége a hamisítványok megjelenéséhez vezetett. Ez a tény befolyásolta a felülvizsgálatunk végső álláspontját.

A hamisítványok gyakran kerülnek a hazai autósok kezébe. Ezek a hubok már néhány hónap után tönkremennek. De az eredeti alkatrészek futásteljesítménye gyakran több mint 100 ezer kilométer. km.

Előnyök

 • Német minőség;
 • jó visszajelzés;
 • megfizethető árak;
 • megbízhatóság.

hátrányok

 • vannak hamisítványok az orosz piacon.

SKF

Értékelés: 4.3

SKF

A svéd SKF megkoronázta a kerékagyak nyolc legjobb gyártóját. 1907-ben alapították; egy kis cég hatalmas vállalattá nőtte ki magát. több mint 140 gyártóüzem a világ 32 országában. A márka képviselete a forradalom előtt jelent meg Oroszországban, de a bolsevikok alatt a svédeknek el kellett hagyniuk a piacunkat. Ma az SKF Tver Kft. gyártja az SKF termékeket, és az ország minden régiójába szállítanak. A szakértők összehasonlító elemzést végeztek a világ különböző országaiban készült csomópontokról. Minőségük megfelel a nemzetközi szabványok követelményeinek.

Az egyetlen probléma az SKF-fel hazánkban a nagyszámú hamisítvány. A vállalat megpróbálja megvédeni termékeit a hamisítványoktól, de kevés sikerrel.

Előnyök

 • magas minőség
 • Kialakult értékesítési hálózat;
 • korszerű gyártás;
 • tartósság.

Hátrányok

 • sok utánzat.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: