10 legjobb professzionális fényképezőgép

A mai napig a professzionális fotófelszerelések fejlesztői megpróbálják maximalizálni a képminőséget, és megkülönböztethetetlenné tenni azt a valóság közvetlen érzékelésétől az emberi szemmel. Ezt a teljesítményszintet még senkinek sem sikerült elérnie, de a vezető fényképezőgép- és optikai gyártók évről évre közelebb kerülnek a cél eléréséhez. Természetesen csak a professzionális kamerák képesek a legmagasabb minőségre. És ez az, amire a Simpler online magazin következő áttekintése összpontosítani fog

  e.

  A legjobb professzionális fényképezőgépek rangsora

  Jelölés Helyszín Név Ár
  5 legjobb DSLR fényképezőgép 5 Nikon D750 82 900 €
  4 Canon EOS 6D Mark II 92 200 €
  3

  entax K-1

  165 990 €
  2 Canon EOS 5D Mark IV 167 500 €
  1 Nikon D850 170 000 €
  Top 5 tükör nélküli fényképezőgép 5 Olympus OM-D E-M1 Mark II 66 772 €
  4 Fujifilm X-T4 108 500€
  3

  anasonic Lumix DC-S1

  130 890 €
  2 Nikon Z7 169 800 €
  1 Sony Alpha ILCE-7RM4 209 190 €

  Az 5 legjobb DSLR fényképezőgép

  Kétféle professzionális full frame fényképezőgép létezik – DSLR és tükör nélküli fényképezőgépek (SLC). Az első válogatásban a legjobb és legismertebb DSLR fényképezőgépeket vesszük szemügyre. Természetesen a feladatuk ugyanaz, mint az SLC kameráké, azaz kiváló minőségű képek készítése. Van azonban néhány jelentős különbség, amely befolyásolta a felhasználók véleményét.

  Csak 5-7 évvel ezelőtt a fotósok főleg olyanokra voltak osztva, akik csak Nikon felszereléssel és olyanokra, akik csak Canon felszereléssel fényképeznek. Mostanra azonban ez a kérdés már nem annyira aktuális, mint korábban, és egy új kérdés merült fel: DSLR-rel vagy tükör nélküli fényképezőgéppel fényképezzünk? Nehéz egyértelműen válaszolni, mivel a tükör nélküli és a DSLR fényképezőgépeknek nyilvánvalóan megvannak az előnyei és hátrányai. Nézzük azonban a DSLR fényképezőgépek előnyeit:

  1. optikai kereső, amely nem digitális képet mutat;
  2. Fázisfókusz, amely csak a DSLR fényképezőgépekben található meg;
  3. monokróm kijelző;
  4. nagy optikai készlet;
  5. Hosszabb akkumulátor-üzemidő, mint egy tükör nélküli fényképezőgépnél.

  Ezek a legszembetűnőbb különbségek a DSLR és az SLC fényképezőgépek között, és ez a lista korántsem teljes. Nézzük meg ezeknek a fényképezőgépeknek néhány további jellemzőjét és funkcióját, és magyarázzuk el néhány konkrét példával.

  Nikon D750

  Értékelés: 4.6

  Nikon D750

  Kezdjük a felülvizsgálat első részét a Nikon professzionális DSLR fényképezőgépével. Ezt a modellt 2014-ben jelentették be, és a mai napig népszerű a felhasználók körében, köszönhetően az egyedülálló opcióinak. Egy ilyen fényképezőgép átlagos ára 1200 USD.

  Ami a fényképezőgép ergonómiáját illeti, az első dolog, amit szeretnék kiemelni, az a forgatható LCD-képernyő. Ez egy ritka megoldás egy full-frame F

   l keret DSLR és sokan úgy tűnhet, ellentmondásos. De ebben az esetben egy ilyen ötlet megfelelő, mert ez egy igazi áldás a szakemberek számára, akik videót készítenek vagy makrót készítenek. A kijelző 90 fokban felfelé és lefelé is forgatható. A fényképezőgépen akár két SD formátumú memóriakártya-nyílás is található. A felvételeket mindkét kártyára rögzítheti, de meg kell határoznia, hogy hogyan.

   A Nikon egyik legkönnyebb tükörreflexes fényképezőgépe – 750 g súly akkumulátorok nélkül. Érdekes kompozit ház kialakítás. Három része – az alsó, a felső és a hátsó rész – magnéziumötvözetből készült. Az elülső oldalon pedig a bajonettcsatlakozó területén fém megerősítéssel rendelkezik. A fémet azonban nem lehet kézzel megérinteni, mert az összes érintkezési hely gumiborítással van ellátva. Ezenkívül a fényképezőgép váza magas szintű védelemmel van ellátva a por és a nedvesség ellen.

   A Nikon D750 CMOS-érzékelője 24 pixeles effektív pixelszámmal rendelkezik.3m. Ez egyike azon kevés Nikon fényképezőgépeknek, amelyek érzékelője “anti-moire” szűrővel rendelkezik, amely megakadályozza a hullámos mintákat a képkockában. Ehhez az érzékelőhöz egy nagy teljesítményű Expeed 4 processzor társul. E pár működése a következő. A szarvasgém elleni szűrővel ellátott érzékelő átveszi a processzor munkájának egy részét, ezáltal “tehermentesítve” azt.

   Ami az érzékenységet illeti, ez a tükörreflexes fényképezőgép gyakorlatilag lehetővé teszi, hogy ne aggódjon a “szemcsék” miatt gyenge fényviszonyok között, és az ISO 100-tól 12800-ig állítsa be. Ezek a fényképezőgép alapfunkciói. A teljes érzékenységi tartományban nincsenek komoly problémák. A zaj természetesen ISO 6400-tól kezdve megjelenik, de nem rontja el kritikusan a képet.

   Előnyök

   • Nagy ISO teljesítmény;
   • kényelmes ergonómia;
   • Gyors és pontos fázisú autofókusz;
   • Forgatható LCD-képernyő;
   • Kompakt és könnyű;
   • nagy akkumulátorkapacitás.

   Hátrányok

   • lassú autofókusz felvételi módban
   • nézet.

   Canon EOS 6D Mark II

   Értékelés: 4.7

   Canon EOS 6D Mark II

   A Canon professzionális fényképezőgépét 2017-ben jelentették be, és vegyes benyomást tett a felhasználókra. A kamera valóban elég sok negatív és látszólag megalapozatlan visszajelzést kapott. A közhiedelmek eloszlatása érdekében részletesebben megvizsgáljuk azokat a szempontokat, amelyek leginkább bosszantottak néhány fotóst: A fényérzékenységre és az ergonómiára vonatkozó panaszok. Ez a kamera ára körülbelül 1450 USD.

   A Canon világelső mérnökei az elmúlt 15 évben folyamatosan dolgoztak a fényképezőgép kialakításának és kezelési ergonómiájának tökéletesítésén. A Canon fényképezőgép ergonómiája kiváló, és ha vannak is hátrányai, azok nem fontosak. Nevezetesen a 3 hüvelykes, elforgatható LCD-képernyő, amely elfordul a testtől, és teljesen elfordul a tengelye körül. Ezenkívül az érintőképernyő lehetővé teszi, hogy ne csak a gyorsbeállításokat kezelje, hanem a főbb.

   Minden gomb jól van elhelyezve, ahogy egy Canon fényképezőgépen lennie kell. A fényképezőgép kiváló fogású, így a fényképezőgép hosszú és egyenletes használata gyakorlatilag kiküszöböli a kéz fáradtságát. Beépített alképernyővel is rendelkezik, amely lehetővé teszi az összes alapbeállítás vezérlését anélkül, hogy a fő kijelző elvonná a figyelmét. A kamera meglehetősen nagy kapacitású akkumulátorral rendelkezik, amely 1200 képkockáig tart ki.

   Ez a tükörreflexes fényképezőgép 42 bites színmélységű, full-frame CMOS érzékelővel (6240 x 4160) és az új DIGIC 7 processzorral rendelkezik. Az érzékenység elég jó, ha a fényérzékenységről van szó. ISO 6400-nál már biztonságosan készíthet RAW formátumú fényképeket. A megjelenő zaj jelentéktelen és nem rontja el a képet kritikusan. A fényképezőgép ISO 12800-nál is jól teljesít, a képkockák ezen az érzékenységen akár A3-as formátumra is nyomtathatók. És 25600-nál a képek könnyen megjeleníthetők a közösségi hálózatokon, és ha az utófeldolgozásra fordítunk némi energiát, akkor papíron is reprodukálhatók, de A4-es formátumban.

   A Canon EOS 6D Mark II fázisos autofókusz meglehetősen jól teljesített. 63 fókuszpontot tartalmaz, amelyek közül 45 keresztfókuszú. Az arcfókusz üzemmód éles és a felvételi terület 70%-át lefedi, ami fontos a videókészítésnél.

   Előnyök

   • kényelmes ergonómia;
   • nagy kapacitású újratölthető akkumulátor;
   • Az érzékelő jól teljesít magas ISO beállításoknál;
   • Kényelmes működés;
   • gyors autofókusz;
   • GPS modullal rendelkezik.

   Hátrányok

   • Egy memóriakártya foglalat.

   entax K-1

   Értékelés: 4.7

   PENTAX K-1

   Ez az első full-frame F

    l keret kamera Pentax megjelent 2016-ban. A fényképezőgép azonnal jó benyomást tett a fotósokra, és még ma is aktuális. A Pentax meglepte a konkurenciát egy teljes képkockás DSLR fényképezőgéppel a semmiből, korábbi kínálat nélkül és egyáltalán nem teljes képkockával. 2016-ban a Pentax K-1 szintén a TIPA World Awards legjobb minősítését kapta, mint szakértői fényképezőgép. Az átlagos ára ennek a kamerának 2100 USD.

    Ez a professzionális kamera CMOS érzékelővel van felszerelve, és 36.4 millió képpont. Az érzékelő nem rendelkezik anti-moiré szűrővel, de szükség esetén bekapcsolhatja az egyedi anti-moiré mechanizmust. Az érzékelő körkörös rezgésén alapul, amikor fényképet készít, körülbelül 1 pixeles pixelosztással. Ezután az élezési folyamat – a processzor gondoskodik erről a feladatról. A szenzoreltolás lehetővé teszi a nagy felbontású működést az érzékelő 1 pixellel történő körkörös eltolásával.

    A kamera F formátumú videót készít

     HD 30 fps 1080p-nél. De lehetséges, hogy rögzíteni és 60 fps, de 720p felbontással. Dinamikatartomány-bővítő és háttérvilágítás-kompenzáció film üzemmódban. Teljes manuális expozícióvezérlés is rendelkezésre áll, és még a hangrögzítéshez is van beépített vizuális vezérlés. A videoklip standard hossza 29 perc 30 másodperc. A Pentax K-1 akár 30Mbps sebességgel is készít videót, ami egy DSLR fényképezőgép esetében elég jónak számít.

     Ez a teljes képkockás kamera egy másik érdekes funkcióval rendelkezik. Az egyszerű intervallumfelvételek mellett a fényképezőgép rendelkezik egy Astrotracer (asztrokalauz) üzemmóddal, amely GPS-szel működik. Csillaghullásra tervezték. Ennek a lehetőségnek a menete a következő. Először a kamera automatikusan érzékeli a helyzetét és a lencse irányát, majd a Föld forgásának megfelelően mozgatja az érzékelőt, hogy a lehető legélesebb legyen a képen látható csillagok képe. Érdemes megjegyezni, hogy a fényképezőgép rendelkezik egy ellentétes intervallumfelvételi móddal, a “starburst”-al. Azaz az “időfelvételek” rendkívül rövid időközönként készülnek, és így nyomot hagynak a csillagokon, mintha elkenődnének…

     Előnyök

     • GPS modul;
     • DSLR fényképezőgéphez kiváló minőségű videó;
     • Asztrotracer mód;
     • nagy kapacitású akkumulátor;
     • Kényelmes ergonómia;
     • Minőségérzékelő;
     • pontos autofókusz;
     • két memóriakártya foglalat.

     Hátrányok

     • Nem elég gyors követési autofókusz.

     Canon EOS 5D Mark IV

     Értékelés: 4.8

     Canon EOS 5D Mark IV

     Az 5D Mark IV egy gondosan megmunkált, teljes méretű professzionális fényképezőgép, amelynek gyakorlatilag nincsenek észrevehető gyengeségei. A csúcskategóriás fotó-videó hibridnek tekinthető fényképezőgép teljes mértékben képes megbirkózni a legigényesebb kreatív és munkafolyamat kihívásokkal mind az állóképek, mind a videók terén. A Canon 5D Mark IV fényképezőgéphez számtalan tartozék kapható, amelyekkel a DSLR fényképezőgépet professzionális filmes kamerává alakíthatja. Egy ilyen fényképezőgép átlagos piaci ára 2400 USD.

     Nem hagyhatja figyelmen kívül a kiváló minőségű 30 megapixeles CMOS-érzékelőt, már csak azért sem, mert a legtöbb fullframe kamerába 24 megapixeles érzékelő van beépítve. Természetesen a többpixeles érzékelőnek jelentős előnye van, mivel minden egyes érzékelő képpont területe körülbelül 2.5 alkalommal. Ennek következtében a dinamikatartomány sokkal pontosabban jelenik meg, és a színek nem romlanak a fényképezőgép beállításainak megváltoztatásával.

     Márkás Dual Pixel rendszer működik

    • ve Nézet és videó, a képkocka 80%-ára mér és fókuszál. Dual Pixel – ez tulajdonképpen ugyanaz a fázis autofókusz, csak a fázisérzékelő egyetlen érzékelő elemet tartalmaz, és a Dual Pixel, ahogy a neve is mutatja, egyfajta távolságmérő fókuszálás, az érzékelő összes pixele ebben a rendszerben dolgozik, ők alkotják a képeket is. Ezenkívül a kamera egy másik érdekes technológiával is rendelkezik a fókuszáláshoz – Dual Pixel RAW. Zseniális rendszer, amely a felvétel után korrigálja a fókuszt és a bokeh-t.

     Bár a Canon 5D Mark IV jelentős fejlesztéseket hajtott végre az 5D Mark termékcsalád többi tagjához képest, a kezelhetősége és a kialakítása lényegében változatlan és nagyon egyszerű maradt. És ezért nem lehet nem dicsérni a márkát, mivel a legtöbb fotós mindig nehézség nélkül megérti ezt a fényképezőgépet, függetlenül attól, hogy dolgoztak-e már ezzel a céggel korábban vagy sem. A professzionális kamera a magnézium tok a megnövekedett tartósság és a magasabb osztályú por- és a nedvesség elleni védelem, összehasonlítva az előző modell Canon 5D Mark III. Most már gyakorlatilag ez a D-SLR fényképezőgépek védelmének felső határa.

     Előnyök

     • Az érzékelő nagyszerű munkát végez magas ISO beállítások mellett;
     • mód
     • Dual Pixel RAW technológia;
     • Pontos fehéregyensúly;
     • könnyű kezelhetőség és ergonómia;
     • Két memóriakártya-hely;
     • Nagy, 30 millió képpont felbontású érzékelő;
     • érintőképernyő.

     Hátrányok

     • Nem észleltek jelentős hibákat.

     Nikon D850

     Értékelés: 4.9

     NIKON D850

     Egy másik “szörnyeteg” a fotózás világában, egy professzionális DSLR a Nikontól. Ez a kamera 2018-ban jelent meg, és nem csak sok felhasználó elvárásainak felelt meg, hanem meglepte a csúcstechnológiával. 2018-ban a Nikon D850-et a TIPA World Awards szakértői a legjobb DSLR fényképezőgépnek választották, és mi teljes mértékben egyetértünk ezzel az értékeléssel. Ennek a fényképezőgépnek az ára nagyjából ugyanabban az árkategóriában van, mint a fent tárgyalt Canon 5D Mark IV modellé.

     A kamera kiváló minőségű CMOS-érzékelővel rendelkezik, nagyszámú pixellel – 45 millió pixellel. A fényképezőgép könnyen kezeli a magas ISO sebességeket, így a 6400-as értéket nyugodtan használhatja. ISO 12800 és még magasabb ISO-értéknél a színromlás nem lesz horrorisztikus.

     A fázisos autofókusz 153 fókuszpontot tartalmaz, amelyek közül 99 kereszt-típusú. Az érzékelők vízszintesen a képkocka háromnegyedét, függőlegesen pedig több mint a felét fedik le. A full-frame fényképezőgép jól megtervezett fókuszáló rendszerrel rendelkezik, amikor rosszul megvilágított területeken készít felvételeket. A stúdióban például gyakran előfordul, hogy szinte sötétben kell elkapni a fókuszt. A Nikon tervezői előre látták ezt, és úgy alakították át a fókuszáló rendszert, hogy -4 fokozatig tudjon fókuszálni a fényben, ami az egyik csúcspontnak számít.

     A fényképezőgépnek van egy jellegzetes, mélyen gyökerező dizájnja, amelyet a gyártó az évek során csiszolt ki. A fényképezőgép ergonómiája kiegyensúlyozott és kényelmes. A Nikon D850 meglehetősen nagy keresővel rendelkezik, amely 100 százalékos látómező-lefedettséggel és jó optikai kiterjesztéssel rendelkezik. A gombok és a módválasztó tárcsa a készüléktest bal oldalán található, és háttérvilágítással rendelkezik, ami praktikus, ha stúdióban vagy asztrofotózás közben dolgozik, ahol gyakran lassú zársebességgel és állvánnyal fényképezünk. A kamera két képernyővel van felszerelve, egy segéd- és egy elsődleges képernyővel. A 3 hüvelykes LCD érintőképernyő képes a testtől elfordítani és kényelmes helyzetbe forgatni.

     Az előnyök

     • Kényelmes ergonómia;
     • gyors autofókusz;
     • Nagyszerű kép részletességgel;
     • Az érzékelő nagyszerű munkát végez magas ISO-értékeknél;
     • forgatható képernyő;
     • háttérvilágítású gombok;
     • Nagy zársebesség.

     Hátrányok

     • Nem észleltek különösen súlyos problémákat.

     Az 5 legjobb tükör nélküli fényképezőgép

     A cikk elején beszéltünk a kétféle professzionális fényképezőgépről, és megállapítottuk, hogy a legtöbb fotós azt kérdezi: Melyik a jobb: DSLR vagy tükör nélküli fényképezőgépek?. Nos, sok felhasználó szerint az SLC kamerák jelentik a jövőt, és ezzel nehéz nem egyetérteni, mert van egy nagy előnyük: a kompaktitás. egyszerű felépítésének köszönhetően, amely a DSLR-ekkel ellentétben nem tartalmaz tükröket, optikai keresőt és fázisérzékelőt. De a DSLR teljes formátumú technológiája is jóval fejlettebb. Ezért nehéz – és értelmetlen – az egyiket a másikkal szemben előnyben részesíteni.

     Nézzük meg a tükör nélküli professzionális fényképezőgépek fő előnyeit:

     1. tömörség;
     2. Kevésbé költséges kameragyártási folyamat, a kis számú mechanikus alkatrész miatt;
     3. kevésbé bonyolult fényképezőgép-kialakítás, mint egy DSLR;
     4. Kevesebb mozgó alkatrész növeli a megbízhatóságot.

     Az SLC kamerák nagyszerűek lehetnek a munkához, különösen, ha gyakran megy hosszú utakra. Szakértőink összeállítottak egy kis válogatást a legismertebb gyártók legjobb prémium kompaktjaiból.

     Olympus OM-D E-M1 Mark II

     Értékelés: 4.6

     Olympus OM-D E-M1 Mark II

     Kezdjük a felülvizsgálat következő részét az Olympus tükör nélküli fényképezőgépével. Nem full-frame fényképezőgép, de ez az első professzionális modell, amelyet az Olympus mérnökei terveztek. Ezt a fényképezőgépet mindenképpen érdemes megnézni, mert van néhány érdekes funkciója. Ideális arra is, hogy kipróbáljon dolgokat a félprofi felszerelés után. Egy ilyen modell átlagos ára 1180 USD körül van.

     A kamera beépített érzékelője 20 hatékony pixelszámmal rendelkezik.4m és 17 m-es méretben.3 x 13mm. Az érzékelő majdnem négyzet alakú, és a képarány 4/3 (Four Thirds). Ezért, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a felvételből, 4/3 képarányban kell fényképeznie.

     A fényképezőgép 5 tengelyes mátrix-stabilizátorral van felszerelve, akárcsak a korábbi Olympus OM-D modellek. A stabilizátor nagyszerű munkát végez ezen a fényképezőgépen, és ez azért van, mert hatékonysága három tényezőtől függ:

     1. a mozgó érzékelő egység súlya 4-szer kisebb, mint egy teljes vázas fényképezőgépé;
     2. a stabilizátor teljesítményének és az érzékelő tömegének aránya;
     3. A processzor gyorsasága és pontossága a kamera elmozdulására adott válaszban.

     De érdekes módon a kamera két négymagos processzorral rendelkezik

     ue 7. kép. Ami az érzékelőt valós időben mozgatja.

     Az Olympus OM-D Mark II hibrid fókuszálási formával rendelkezik, amely 121 fázisérzékelő pontot tartalmaz, amelyek mindegyike kereszttípusú, és ugyanennyi fókuszpontot a kép kontrasztja vált ki. Ez nagyon gyors fókuszálási időt eredményez. Az autofókusz magabiztosan működik -3 megállásig is.

     Ez a tükör nélküli professzionális fényképezőgép elektronikus-mechanikus zárral rendelkezik, amely 1 perctől 1/8000 másodpercig működik mechanikus üzemmódban. És 1 perctől 1/32000 másodpercig elektronikus üzemmódban. Természetesen intervallumfelvételt és 14 képkockás, a zár megnyomása előtti felvételi módot is tartalmaz. Ezenkívül a vállalat hivatalos weboldalán gyakran adnak ki firmware-t, amely teljesen ingyenesen telepíthető. Az egyik ilyen például a fókusz-halmozás; ez lehetővé teszi a mélységélesség növelését makrófelvételeknél, és a kamerán belül működik. Hozzájárul a végtelen mélységélességű tájképek megörökítéséhez is nyitott rekesznyílás mellett.

     Előnyök

     • minőségi 5 tengelyes stabilizátor;
     • Két négymagos processzor
      7. kép;
     • gyors autofókusz;
     • A mechanikus-elektronikus zár kiváló a gyors zársebességekhez;
     • Four Thirds rendszerű formátum;
     • Por- és vízálló;
     • forgatható érintőképernyő.

     Hátrányok

     • Nem kezeli elég jól a magas ISO sebességeket.

     Fujifilm X-T4

     Értékelés: 4.7

     FUJIFILM X-T4

     A Fujifilm professzionális kompakt fényképezőgépét nemcsak kivételes retro stílusú dizájnja különbözteti meg, hanem a termékcsalád egyik legjobbjának is tartják. Az X-T4-et 2020-ban jelentették be, és a legtöbb szakember szinte azonnal dicsérte egyedülálló képességei miatt. A fényképezőgép hozzávetőleges ára 1900 USD.

     Maga a fényképezőgép a filmes fényképezőgép stílusában készült, ami meleg érzéseket és nosztalgiát idéz, bár a súlya sokkal kisebb – 526g. Fém testtel és 3 hüvelykes érintőképernyős monitorral rendelkezik. A forgatható LCD-képernyő a bal oldalra dönthető és teljesen elforgatható a tengelye körül. A Fujifilm X-T4 a legkényelmesebb és legjobban felszerelt kezelőszerveket kínálja. Minden fő és kiegészítő kamera beállítás a fényképezőgép testén található gombokkal vezérelhető.

     Ebbe a DSLR fényképezőgépbe 26 effektív pixeles X-Trans CMOS IV érzékelőt építettek be.1M. Ehhez az érzékelőhöz egy fejlett négymagos X-Processzor 4 párosul. Nem csak a képérzékelő vagy a processzor teszi gyorsabbá a fényképezőgépet, hanem a “teljesítmény” kapacitása is. Az új 2200mAh-s akkumulátor nagyban hozzájárul a kamera sebességéhez és időtartamához. Az akkumulátor kapacitása és teljesítménye hosszú ideig tartó fényképezést (600 fénykép) és Boost üzemmódot biztosít anélkül, hogy a kereső elaludna.

     A Fujifilm X-T4 fel van szerelve mátrix stabilizátorral, amely állítólag akár 6.5 megálló. Ez egy elég nagy érték, és ez a minőségi stabilizálás tényleg nagyszerű munkát végez. De meg kell értenie, hogy ez egy fotóstabilizátor, és mivel elektronikus giroszkópokat használ a működéséhez, a legtöbb fényképezőgéphez hasonlóan a panorámaképek készítésekor előfordulhat egy kis “ragadás” a képkockában. Videókészítéskor a fényképezőgép automatikusan bekapcsolja az érzékelőn lévő további 3 tengelyes stabilizációt.

     Előnyök

     • kényelmes ergonómia és kezelőszervek;
     • minőségi stabilizátor;
     • Nagy teljesítményű újratölthető akkumulátor;
     • Fejlett X-Processzor 4;
     • érdekes kialakítás;
     • Kiváló színvisszaadás a képeken;
     • Két memóriakártya foglalat.

     Hátrányok

     • A fényképezőgép kissé felmelegszik 4K videók készítésekor.

     Panasonic Lumix DC-S1

     Értékelés: 4.7

     Panasonic Lumix DC-S1

     A szegmens majdnem legnagyobb tükör nélküli fényképezőgépének tekinthető, súlya 899 g akkumulátorok nélkül. De ez a súly nem véletlen a Panasonic Lumix DC- S1 esetében, mivel ez nem csak egy full-frame kamera, hanem egy multifunkcionális és csúcstechnológiás rendszer, amely szinte mindent figyelembe vesz, a mátrix stabilizálástól a por- és nedvességvédelemig. Ezért a jelentős súly és a 2500 USD körüli árcédula.

     A fényképezőgép két memóriafoglalattal rendelkezik, az egyik az SDXC kártya, a másik az XQD kártya számára. Ezek a kártyák sokkal jobban védettek, mint a korábbi DC sorozatú fényképezőgépek, köszönhetően a fémháznak, amely kiváló minőségű védelemmel rendelkezik a por és a nedvesség ellen. A kamera szélsőséges hőmérsékleteknek is ellenáll, hiszen -10 fokon és +40 fokon is működik.

     Ami a teljesítményt illeti, a Panasonic Lumix DC-S1 egy nagyon tágas 3050 mAh akkumulátorral rendelkezik, átlagosan ez a töltés akár 1150 fotó elkészítéséhez is elegendő. Ha ez nem elég Önnek, az akkumulátorcsomagnak van egy külön akkumulátorcsomagja, amely egy másik, ugyanolyan nagyméretű akkumulátort tartalmaz. A kontraszt típusú autofókusz 225 érzékelési pontot tartalmaz, és ezek mindegyike 100%-ban lefedi a fókuszált témát. Ezenkívül a követő AF elég erős, és jól fókuszál filmfelvételek készítése közben is.

     A fényképezőgép teljes képkockás CMOS érzékelővel rendelkezik, amelynek effektív pixelszáma 24 pixel.2 millió eurót, amelyet a Panasonic tervezett és gyártott. Ez az érzékelő akár 3200-as ISO sebességgel is működhet. A zaj vagy szemcsésedés ISO 6400-nál jelenik meg, kevés vagy semmilyen színromlással.

     A teljes méretű elektronikus kereső 5750000 képpontos érzékelővel van felszerelve, amely a látómező 100%-át lefedi. És ez a felső határ. A teljes megértés érdekében példaként említhetünk egy sokkal kisebb felbontású keresőt – 3260000 pixel, amely megkülönböztethetetlen képvisszaadással rendelkezik a minőségi optikától. 3-diagonális LCD érintőképernyő kialakítása.A 2 hüvelyk azért kényelmes, mert lehetővé teszi a kijelző bármilyen szögben és irányban történő elforgatását, amely funkciót nem nélkülözheti videókészítéskor.

     Előnyök

     • Két memóriakártya-hely;
     • védelem a por és a nedvesség ellen;
     • Nagy akkumulátorkapacitás;
     • Gyors automatikus fókuszálás;
     • Az érzékelő jól teljesít magas ISO értéken;
     • pontos elektronikus kereső;
     • kényelmes ergonómia.

     Hátrányok

     • Nem azonosított jelentősebb hátrányok.

     Nikon Z7

     Értékelés: 4.8

     NIKON Z7

     Ez a tükör nélküli professzionális fényképezőgép a legkompaktabb a Nikon fullframe rendszerű fényképezőgépek közül, mivel akkumulátora nélkül mindössze 585 g súlyú. A legtöbb felhasználó nagyra értékelte ezt a modellt, és különösen azokat a fotósokat, akik csak Nikon fényképezőgépekkel fényképeznek. Pontosan azért, mert képesek az optikák teljes rendelkezésre álló “flottáját” használni egy adapterrel. Nem minden tükör nélküli fényképezőgép rendelkezik ilyen adapterrel az objektív foglalata és az objektívek között. Egy ilyen modell átlagos ára 3000 USD.

     A Nikon Z7 tartóját kifejezetten az új kamerarendszerhez tervezték. Ez egy elég nagy rekeszméret a fullframe-eknél. A tartó olyan nagy, hogy még a fényképezőgép teste fölé is emelkedik. A mérnökök jó döntést hoztak, amikor ilyen nagy átmérőt terveztek, mivel ez lehetővé teszi az érzékelő zökkenőmentes mozgását 5 stabilizációs tengelyen. A Nikon FTZ adapter nagyszerű munkát végez. Ha DSLR-optikával készít fényképeket egy adapter segítségével, nem fog különbséget észrevenni, mivel a fókuszban a különbség a másodperc ezredrésze lehet.

     A kamera CMOS-érzékelője 45 pixeles effektív pixelszámmal rendelkezik.7 millió és 42 bites színmélység. A fényképezőgép jól kezeli a magas ISO sebességeket. 12800-as érzékenységnél a szín és a körvonal kisebb romlása látható. Az ISO-tartomány 25600-nál ér véget, ezt követi a kiterjesztett ISO. De nem ajánlott ilyen értékkel dolgozni, mert a képminőség “kiábrándító” lesz. Az ISO 25600 kritikus érték minden fényképezőgép számára.

     A Nikon Z7 nagy teljesítményű Expeed 6 processzorral rendelkezik, amely gyorsan feldolgozza az érzékelő jelét. A fényképezőgép monitora és a kereső következetesen nagy teljesítményt igényel, és ez a processzor rendelkezik vele. A tükör nélküli fényképezőgép 15A EN-EL akkumulátorral rendelkezik, amely átlagosan 330 felvételt készít egyetlen feltöltéssel. Ennek az akkumulátornak a különlegessége, hogy a fényképezőgépen belül található USB-kábelen keresztül tölthető.

     A hibrid autofókusz rendszer ebben a teljes képkockás készülékben 493 ponttal rendelkezik, és ezek mindegyike 100%-ban lefedi a fókuszált témát. Az arcfelismerő fókuszálás eléggé ragaszkodó, és sokkal jobban működik, mint a Nikon Z6-on. A fényképezőgép rendelkezik egy automatikus élességállító megvilágítóval is, ami fontos, ha rosszul megvilágított területeken készít felvételeket.

     Előnyök

     • Nagy teljesítményű Expeed 6 processzor
     • Az érzékelő nagyszerű munkát végez magas ISO beállítások mellett;
     • A kamera USB-kábelen keresztül tölthető;
     • gyors autofókusz;
     • 5 tengelyes mátrixstabilizálás;
     • Érintéses és dönthető LCD-képernyő;
     • kényelmes ergonómia;
     • kompakt.

     Hiányosságok

     • Egy memóriakártya foglalat.

     Sony Alpha ILCE-7RM4

     Értékelés: 4.9

     Sony Alpha ILCE-7RM4

     A Sony tükör nélküli, teljes képkockás fényképezőgépeinek áttekintése a Sony-tól. Az új R4 kiadásával a cég gyártói végül professzionális és kiváló minőségű berendezésként hozták létre a hetedik sorozatukat. A Sony Alpha ILCE-7RM4 határozottan egy jó és fejlett full frame megoldás. Ez a fényképezőgép tökéletes a reklámügynökségekkel és design stúdiókkal együtt dolgozó professzionális fotósok számára. Lehetővé teszi a tervezők számára, hogy az utómunka során szabadon vágjanak a felbontás elvesztése nélkül. Egy ilyen fullframe átlagos ára 3700 USD körül van.

     A kamera 9504 x 6336 felbontású Exmor R CMOS érzékelővel és nagyszámú, 61 millió effektív pixellel rendelkezik. Az ilyen többpixeles érzékelő lehetővé teszi a képkockák pontosabb feldolgozását és a szükséges információk RAW formátumban történő “kihúzását”. A Pixel Shift segítségével a pixelek száma 61 millióról 240 millióra növelhető. Az ilyen magas pixelszám eléréséhez a kamera először 16 képkockát készít, egymás után, az érzékelőt eltolva. A képek ezután a Sony Imaging Edge képszerkesztő szoftver segítségével 240 millió képpontot tartalmazó egyetlen képkocka létrehozásához összeilleszthetők.

     A Sony Alpha ILCE-7RM4 kiemelkedik a nagy fényérzékenységben. Az ISO 6400 egy olyan munkaértéknek számít, amelynél alig észlelhető zaj vagy úgynevezett szemcsésedés. Az ISO 8000-es értéktől a kép színe és kontúrja enyhén romlik, de ez az érték is elfogadható a munkához. 12800-as érzékenységnél a zaj erősebb, de nem túl rossz. ISO 25600-nál a kép csak a közösségi oldalakon használható, és csak akkor, ha nincs nagyítva.

     A hibrid autofókusz rendszer 567 fázisfókuszpontot és 425 kontrasztpontot tartalmaz. Mindegyik a fókuszban lévő téma területének 75%-át fedi le. Az autofókuszos kialakítás olyan üzemmódokkal rendelkezik, amelyek valós időben érzékelik az emberi és állati szemeket a képen. Az arckövető autofókusz gyorsan és zökkenőmentesen működik. A 100%-os látómezővel rendelkező elektronikus kereső nagyon pontosan rögzíti a témát. Az LCD érintőképernyő átmérője 2.A 95″-os kamera 176 fokos látószögének és a kameravázhoz képest 270 fokos elfordíthatóságának köszönhetően a legkülönbözőbb szögekből készíthetünk videót.

     Előnyök

     • Exmor R CMOS érzékelő 61 millió képponttal;
     • Pixel Shift technológia;
     • Az érzékelő nagyszerűen működik magas ISO beállítások mellett;
     • gyors autofókusz;
     • Az akkumulátor elég nagy;
     • LCD forgatható képernyő;
     • Nagy puffer.

     Hiányosságok

     • magas ár.
     Olvasson tovább  11 legjobb zenei központok karaoke-val
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: