10 legjobb fényképezőgép utazáshoz

*A szerkesztő értékelése a legjobbakról. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Kérdezzen meg egy szakembert vásárlás előtt.

A mai okostelefonok már átvették a fotózás funkcióinak jelentős részét, így a fogyasztók nagy része számára már nincs szükség önálló digitális fényképezőgépre. De azok számára, akik megszokták, hogy minőségi fotóriportokat hozzanak haza az utazásaikról, a külön fényképezőgép kérdése továbbra is fennáll.

Az Expertology áttekintést készített a legjobb digitális fényképezőgépekről, amelyek ideálisak a különböző dinamikájú, hatékony utazási fotózáshoz. Szakértőink a 2019-es piackutatásra alapozták következtetéseiket, figyelembe véve a vezető utazási bloggerek ajánlásait.

A legjobb utazási kamerák utazáshoz

A jelölés hely termék neve ár
A legjobb utazási kamerák 1

anasonic Lumix DMC-ZS60/TZ80

23 390 €
2 Sony Cyber-shot DSC-RX100 23 980 €
3 Canon Powershot SX740 28 283 €
4 Olympus TG-5 vízálló fényképezőgép 26 500 €
A legjobb tükör nélküli fényképezőgépek utazáshoz 1 Canon M100 27 490 €
2 Sony Alpha ILCE-6000 készlet 38 288 €
3 Olympus OM-D E-M10 Mark III 40 590 €
4 Fujifilm X-A5 27 990 €
A legjobb DSLR fényképezőgépek utazáshoz 1 Nikon D3500 28 490€
2 Canon EOS 200D készlet 34 880€

A felülvizsgálatunk a RankQua kamerák műszaki specifikációin alapul

 • .

  A legjobb kompakt fényképezőgépek utazáshoz

  Először is, nézzük meg a fényképezőgépek kiválasztását azoknak az utazóknak, akik nem igénylik a magas szintű professzionális fényképezést, de még egy zászlóshajó okostelefon jellemzői sem elegendőek a céljaikhoz. A kompakt “szappantartók” mindenesetre átlagosan nagyobb kapacitású érzékelővel rendelkeznek, mint a legtöbb okostelefon. És ami talán a legfontosabb, az optikai zoom, amely nyilvánvaló okokból egy okostelefonban még csak meg sem közelítheti a nagyon szerény kamerát.

  Anasonic Lumix DMC-ZS60/TZ80

  Értékelés: 4.9

  Panasonic Lumix DMC-ZS60

  A kompaktok választékában az első helyen a Panasonic funkcionalitás szempontjából meglehetősen lenyűgöző Lumix “szappantartója” áll. A sikeres és népszerű ZS50 utódja, amelyet már nem gyártanak. Az értékesítés 2016 márciusában kezdődött.

  A “szappantartó” forma ellenére a készülék viszonylag terjedelmes és masszív – 112x64x38 mm-es méretek és 282 g súly az akkumulátorokkal együtt. A DSLR fényképezőgépekhez képest azonban ezek a méretek a kompakt kategórián belül maradnak.

  LEICA DC VARIO-ELMAR objektívvel van felszerelve, 30x optikai zoommal, 24-720mm gyújtótávolsággal, F3 rekeszértékkel.3-F6.4. Összesen 12 optikai alkatrész 9 csoportban, beleértve az aszférikus lencséket is. A puskaobjektív optikai stabilizátort tartalmaz a fényképezéshez.

  2. határozat.3 hüvelykes CMOS érzékelő ebben a modellben – 19Mpix (effektív 18.1 millió pixel). Vágási tényező – 5.62. ISO érzékenységi tartomány 80 és 3200 között.

  Az elektronikus kereső használható a téma megcélzására vagy a beépített 3 hüvelykes LCD-képernyőre sugárzott képen való navigálásra. Makró mód, expressz felvételkészítés másodpercenként akár 10 képkockával, 2 és 10 másodperces időzítő, négy képarány közül választhat. A fókuszálás magában foglalja a manuális fókuszt, a kontraszt AF-et, a 49 háttérvilágított fókuszpont támogatását, az arcfelismerő AF-et. A zársebesség tartománya 60 és 1/16000 mp között. A rekesz és a zársebesség manuálisan is beállítható.

  A rögzített képek veszteségmentes RAW vagy JPEG formátumban menthetők, kétféle tömörítési szinttel. Támogatja az SD, SDHC, SDXC memóriakártyákat, valamint a Memory Stick PRO-HG Duo kártyákat. Csatlakozás a számítógéphez – USB2-n keresztül.0 (töltés támogatott), TV-hez HDMI-n keresztül, vezeték nélküli kapcsolat Wi-Fi.

  Előnyök

  • praktikus burkolat;
  • optikai stabilizátor;
  • erős optikai zoom;
  • Gyors és pontos autofókusz;
  • RAW támogatás;
  • 4K videofelvétel;
  • Wi-Fi;
  • Mobil alkalmazás a távvezérléshez.

  Hátrányok

  • saját, kis kapacitású újratölthető akkumulátorral.

  Sony Cyber-shot DSC-RX100

  Értékelés: 4.8

  Sony Cyber-shot DSC-RX100

  A felülvizsgálat második kérdéseként javasoljuk, hogy fordítson figyelmet a Sony által gyártott kompakt fényképezőgépre, amely sok tekintetben hasonló tulajdonságokkal rendelkezik az előző változathoz, és magas pontszámot kapott a szakértőktől. Nem a legújabb modell, és nem is az előző, de időtálló és sok utazó által tapasztalt, többek között a híres.

  A készülék valamivel kisebb és észrevehetően könnyebb, mint elődje – 102x58x36mm-es méretek és 213g-os súly. A standard objektív egy Carl Zeiss Vario-Sonnar objektív 7 optikai elemmel 6 csoportban. Az optikai zoom mindössze 3.6x, és ebben a készülék súlyosan gyengébb, mint elődje, de ez nem a hátránya, hanem a fenti modell érezhető előnye. 28 és 100 közötti gyújtótávolságok.8mm.

  Az érzékelő ebben a modellben egy kicsit érdekesebb, mint az előző verzióban – 20.2 millió effektív pixel 13.2×8.8mm (1″) lehetővé teszi a maximális 5472×3648-as felbontású felvételek készítését. Krop faktor 2.7. Az érzékelő érzékenysége 80 és 3200ISO között változik.

  Az üzemmódok és felvételi lehetőségek ezen a készüléken szinte teljesen megegyeznek az előző készülékkel. Gyors 10 képkocka másodpercenként, makró mód, 2 és 10 másodperces időzítő, négy különböző képarány, optikai képstabilizátor, manuális és automatikus fehéregyensúly. A videofelvételek akár F

   HD 1920×1080 akár 60fps magas képkockasebességgel.

   Ez a modell nem rendelkezik keresővel; a képek készítésekor a 3 hüvelykes színes LCD-képernyő segítségével tájékozódhat. A zársebességet és a rekesznyílást beállíthatja manuálisan, vagy használhatja az automatikus üzemmódot zár- vagy rekeszprioritással. Minimális távolság a tárgytól – 0.05.

   A memória és az interfész konfigurációja is nagyon hasonló az előző modellhez: képmentés JPEG és RAW formátumban; memóriakártya-támogatás, beleértve a Memory Stick-et is; USB 2 portok számítógéphez vagy monitorhoz (TV) való csatlakozáshoz.0 és HDMI.

   Röviden, a fényképezőgép lenyűgöző teljesítményt nyújt gyenge fényviszonyok között, köszönhetően a szokatlanul nagy (egy point-and-shoot) érzékelőnek, a fényerős objektívnek és a kiváló minőségű optikának. Minimális zajjal rendelkezik nagy ISO sebességnél, és jól kezeli a nagy kontrasztú jeleneteket.

   Előnyök

   • márkanév;
   • nagy érzékelő;
   • képstabilizáló teljesítmény;
   • RAW támogatás;
   • Magas képminőség gyenge fényviszonyok mellett;
   • optikai stabilizátor.

   Hátrányok

   • Gyenge optikai zoom.

   Canon Powershot SX740

   Értékelés: 4.7

   Canon Powershot SX740

   Egy másik kompakt fényképezőgép utazáshoz kínál nekünk egy olyan gyártót, amelyet nem kell bemutatni – Canon. Az általános teljesítménye jobb, mint a fent leírt Panasonic utazó fényképezőgépé, még kedvezőbb áron.

   Az első dolog, aminek örülni fog, az a nagy, 40x optikai zoom. 1/2-kor.3″-os érzékelő f/3 maximális rekeszértékkel.3 vannak itt inherens és elkerülhetetlen buktatók, mint például az, hogy ugyanaz a rekeszérték f/6-ra csökken.9 maximális zoomnál. Erre fel kell készülnie, de az erős zoom mindenképpen megéri, ha utazik.

   A kamera mérete 110x64x40mm, súlya 299g az akkumulátorral együtt (saját formátuma). Az objektív gyújtótávolsága 24-960mm. 13 optikai elem 11 csoportban, beleértve az aszférikus és alacsony szórású lencséket is. Nincs kereső; a vizuális vezérlés egy 3 hüvelykes LCD színes, dönthető képernyőn keresztül történik.

   20-as felbontású érzékelő.3 millió effektív pixel 5184×3888 felbontású képeket készít. Az érzékelő érzékenysége 100-3200 ISO. Krop faktor 5.62. Videó üzemmódban a kamera 4K 3840×2160 minőséget képes biztosítani 25-30 képkocka/másodperc sebességgel. Ha a videofelbontást legalább F

    lHD 1920×1080 képkocka sebesség akár 60-ra is növelhető másodpercenként. A maximálisan megengedett videofájl mérete 4 GB.

    Számos fontos pont ebben a modellben egybeesik a két előzővel: automatikus és manuális fehéregyensúly (beleértve az előre beállított beállítások listáját); optikai stabilizátor; makró mód, expressz 10fps; időzítő 2 és 10 másodpercre; négy képarány támogatása.

    A lehetséges expozíciós idő 15-1/3200s, automatikus és manuális beállításokkal. Kézi és automatikus fókuszálási módok, beleértve az arcfelismerést is. Minimális effektív lőtávolság 0.01.

    A felvételek szabványos külső memóriakártyákon tárolhatók, de csak JPEG formátumban. USB2-n keresztül csatlakoztatható számítógéphez.0 újratölthető vagy Wi-Fi-kompatibilis.

    Előnyök

    • Erőteljes zoom;
    • Nagy felbontású érzékelő;
    • 4K videofelvétel
    • Wi-Fi;
    • Általában nagyon jó ár-érték arány.

    Hátrányok

    • A RAW nem támogatott.

    Olympus TG-5 vízálló fényképezőgép

    Score : 4.6

    Olympus TG-5

    Az Expertology teszi teljessé a legjobb utazási fényképezőgépek kiválasztását, és véleményezőink kifejezetten azok számára készítettek egyet, akiknek elkerülhetetlen a vízzel való intenzív érintkezés. Az Olympus kiegyensúlyozott megoldást kínál.

    Ez a modell nem csak a nedvesség elleni védelem szempontjából vízálló. Itt még komolyabb a helyzet – az Olympus TG-5 készülékkel valóban víz alatti felvételeket készíthet akár 15 méter mélységből is. Ütésálló – független tesztek szerint akár 2 méteres zuhanást is túlélhet. Sok más olcsó, kompakt víz alatti fényképezőgéppel ellentétben ez a készülék 4x optikai zoommal rendelkezik, külső mozgó alkatrészek nélkül.

    Méretek 113x66x32mm, súly 250g a saját akkumulátorral együtt. Robusztus fémház, három színben kapható – piros, kék és fekete színben. Hatékony porvédelemmel és ködképződésgátlóval ellátva. Az objektív 9 optikai elemet tartalmaz 7 csoportban, beleértve az aszférikus lencséket is. A gyújtótávolság 25-100mm. Rekesz – F2-F4.9. Cserélhető tartozékok felszerelhetők.

    Az érzékelő ennél a modellnél gyengébb, mint a korábbi modelleknél, de a potenciális felhasználás szempontjából ez egy kisebb hátrány az előnyökhöz képest. Mérete 1/2.33″, 12 millió effektív képpont, 5 százalékos képkivágással.7, az érzékenység pedig 100-3200ISO.

    Egy másik nagyszerű dolog ezzel az utazási kamerával kapcsolatban a puszta felvételi sebesség. A Fast motion akár 20 képkockát is rögzíthet másodpercenként (a RAW formátum maximális képkocka sebessége 14), ami kétszer gyorsabb, mint a fenti modellek bármelyike. Ami a videózást illeti, a kamera elképesztő 480 képkocka/másodperc sebességre képes. De csak HD alatti felbontásoknál. 4K 3840×2160-as felbontásnál a képkockasebesség mindössze 30 kép/mp.

    A Wi-Fi csatlakoztathatóság egy másik hasznos funkció, ahogyan az is, hogy a fényképezőgépet szinte bármilyen kompatibilis áramforrásról USB2-n keresztül menet közben is fel lehet tölteni.0, HDMI-n keresztül csatlakozik a monitorhoz. Kellemes bónusz az utazáshoz – GPS navigációs modul.

    A nagyszerű funkciók közepette az akkumulátor egy kicsit kiábrándító. Alkalmi fényképezéshez a standard akkumulátor elég jó. De a magas framerate és a csúcsfelbontás teljes töltést igényel, ami gyorsan “elfogy”. A készüléket menet közben is fel lehet tölteni a power bankkal, de víz alatt nem.

    Előnyök

    • hatékony víz-, por- és ütésálló;
    • GPS modul;
    • Wi-Fi;
    • HDR felvételek készítése;
    • menet közbeni töltés;
    • Kiváló képkocka sebesség.

    Hátrányok

    • Az akkumulátor teljes feltöltés esetén csak az erőforrás-igényes üzemmódokat képes fenntartani.

    A legjobb tükör nélküli fényképezőgépek utazáshoz

    Van egy középút a kompakt fényképezőgépek és a teljes értékű DSLR fényképezőgépek között – a tükör nélküli fényképezőgépek. Sok utazó ideálisnak találja ezt a formafaktort, különösen akkor, ha a fotózás egy olyan szintjét érinti, amely professzionálisnak mondható. Ennek a megoldásnak a fő előnyei a “szappanoperákkal” szemben a cserélhető objektívek, a nagyobb érzékelő, a jobb képminőség általánosságban. Az Expertology olyan modelleket mutat be, amelyek szakértőinktől és a szakértői közösségtől egyaránt jó minősítést kaptak.

    Canon M100

    Értékelés: 4.9

    Canon M100

    Kezdjük egy másik sikeres és kereskedelmi szempontból sikeres Canon termékkel a minőségi amatőr utazási fotózáshoz: a tükör nélküli, cserélhető optikájú M100-as sorozatú fényképezőgéppel. A standard objektív Canon EF-M foglalattal van felszerelve. 2017 októberében indított modell.

    Nagyméretű APS-C CMOS érzékelővel rendelkezik, amely hasonló formátumú, mint a DSLR fényképezőgépekben található érzékelők. Érzékelő mérete – 22.314.9mm. De még mindig van egy 1 faktoros vágási tényező.6. Az effektív érzékelő képpontok száma – 24.2mn, 6000×4000 felbontásig. Akár 42 bites árnyalatokat is felismer 100-3200ISO érzékenységgel. Érzékelőtisztító funkció.

    Méretben és súlyban ez a modell meghaladja a fenti kompakt készülékeket, de nem túlságosan: 108x67x35mm méretek és 302g – súly akkumulátorral együtt. Nincs kereső, a point-and-shoot képet a fényképezőgép 3 hüvelykes, forgatható LCD érintőképernyőjére továbbítja.

    Az M100 főbb paraméterei és jellemzői a következők. A fényképek rögzítési sebessége akár 6.1 kép másodpercenként. Akár 89 JPEG kép sorozatonként és 21 veszteségmentes RAW formátumú kép. Van egy időzítő 2 és 10 másodperces késleltetéshez. Zársebesség normál konfigurációban – 30-1/4000s. A rekesz és a zársebesség manuálisan külön-külön is beállítható. AE, expozíciómérés és expozíció-kompenzáció áll rendelkezésre. Autófókusz – fázisfázis 49 fókuszponttal, beleértve az arc vagy a kézi fókuszt is.

    A készülék képes MP4 formátumú, F-minőségű videófelvételek készítésére is

     lHD 1920×1080, másodpercenként akár 50-60 képkocka sebességgel. Maximális videofájl méret – 4GB. Minden felvétel a népszerű memóriakártyákon tárolódik – SD, SDHC, SDXC. Az adatokat vezeték nélkül is átviheti Wi-Fi vagy Bluetooth segítségével, vagy közvetlenül a számítógépre USB 2.0. Hasznos bónusz az NFC közeli vezeték nélküli modul jelenléte.

     Hasznos extrák, mint a tájékozódási érzékelő, számítógép vagy távirányító és HDR üzemmód.

     Előnyök

     • kompakt és könnyű;
     • Nagy APS-C formátumú érzékelő;
     • Magas képminőség;
     • Videófelvétel F-ben
       lHD 60 fps;
      • Rengeteg jól átgondolt felvételi mód;
      • érintőképernyő.

      Hátrányok

      • Nem a legfelhasználóbarátabb saját szoftver.

      Sony Alpha ILCE-6000 készlet

      Értékelés: 4.8

      Sony Alpha ILCE-6000 Kit.webp

      Folytatjuk a legjobb tükör nélküli fényképezőgépek felülvizsgálatát az Expertology magazin szerint az utazáshoz már egy kicsit a szuper dinamikus fényképezőgépek piacának veteránja. Ez a modell 2014-ben jelent meg a piacon, de olyan sikeresnek bizonyult, és olyan erős pozitív visszajelzéseket kapott a felhasználóktól, hogy még mindig nagy a kereslet iránta az utazók és az általános fotózás szerelmesei körében.

      Egy funkciót érdemes rögtön kiemelni, amely sok felhasználó számára meghatározó lehet. Sony E foglalatú kit objektívvel érkezik. A rövid gyújtótávolságnak köszönhetően azonban a készülék adapterek segítségével szinte bármilyen harmadik féltől származó objektív befogadására alkalmas.

      A készülék méretei – 120x67x45mm lencse nélkül, súly akkumulátor nélkül – 285g. Három színben kapható – fekete, fehér, ezüst – a test. A 3 hüvelykes forgó LCD-képernyő mellett a 100%-os látómezővel rendelkező elektronikus keresőt is használhatja a célzásra.

      Elődjéhez hasonlóan APS-C méretű, 23 mm-es érzékelőt használ.5×15.6mm 24 mm-es.3 millió effektív képpont. Pontosan ugyanez a maximális felbontás 6000×4000 és hasonló, 1 %-os képkivágási tényező.5. Érzékenység – 100-3200ISO. Van egy tisztítási funkció.

      E modell expozíciós lehetőségei várhatóan szélesebb körűek lesznek, mint a fent említett szappanoperák bármelyikének lehetőségei. A zársebesség és a rekesz automatikusan vagy manuálisan beállítható. A fényképezőgép autofókusszal, különböző expozíciós prioritásokkal (zár vagy rekesz), három mérési lehetőséggel, expozíció-kompenzációval és sorozatfelvétellel rendelkezik. Hibrid autofókusz, háttérvilágítás, arccélzás és manuálisan állítható.

      A kiváló minőségű videók rögzítésének lehetőségei valamivel szélesebb körűek, mint az előző modellnél. A kamera képes F minőségben felvenni egy adatfolyamot

       lHD 60fps és még 3D-ben is lőhetsz. Fotózás sebessége – akár 11 képkocka másodpercenként.

       JPEG, RAW – állóképek vagy AVCHD, MP4 – videó formájában menthető. A készülék támogatja a különböző memóriakártya-formátumokat, beleértve a nagy teljesítményű Memory Stick PRO-HG Duo-t is. Adatátviteli alternatívák – HDMI csatlakozás, USB2.0, Wi-Fi.

       A házon belüli formájú akkumulátor kapacitása itt 1080mAh, ami a gyártó szerint körülbelül 360 felvételnek felel meg, ami általában igaz.

       Előnyök

       • megbízhatóság és megbízhatóság;
       • Elég kompakt;
       • F videofelvétel
         lHD 60fps;
        • 3D lövészet;
        • Wi-Fi;
        • Nagymértékben kompatibilis a különböző objektívekkel (adaptereken keresztül).

        Hátrányok

        • Néhány szűkszavú panasz a felhasználóktól.

        Olympus OM-D E-M10 Mark III

        Értékelés: 4.7

        Olympus OM-D E-M10 Mark III

        Folytatva áttekintésünket, egy ragyogó példája az Olympus fotótechnológiai szakértelmének. Ez a Mark sorozat ragyogó példája, és bár észrevehetően drágább, mint a fent leírt Sony fényképezőgép, funkcionalitását tekintve teljesen megfelel az árkülönbségnek. 2017 szeptemberében indított modell.

        Az egyik fő különbség e kamera és a két korábbi tükör nélküli fényképezőgép között az optikai stabilizáló rendszer jelenléte a “testben”, és ez a rendszer a szakemberek szerint kiváló minőségű. Méretek 122x84x50mm (beépített lencse nélkül). Súly – 410g a saját akkumulátorral együtt. Két színben kapható, fekete vagy ezüst. Micro 4/3 tartó. Digitális képkereső és LCD érintőképernyő van.

        Ez a modell képérzékelőt tartalmaz

       • Az előző kettőtől eltérő MOS formátum. Ez a szabványos MFT (Micro 4:3 17.3×13.0mm), ami az APS-C-nél valamivel kisebb méreteket tesz lehetővé, de ez alig befolyásolja a képminőséget. Vágási tényező – 2. 16 effektív képpont.1 millió. A maximálisan felvehető felbontás 4608×3456. Tónusfelismerés 36 bites mélységgel. Érzékenység 100-3200ISO. Tisztító funkcióval rendelkezik.

        A készülék fényképezési módban a fényképezési sebesség eléri a 8.6 képkocka másodpercenként. A sorozat akár 22 egymást követő felvétel RAW formátumban történő rögzítésére is képes. Time-lapse mód. 2 és 12 másodperces időzítő. 60-1/16000 másodperces zársebességek, manuális és automatikus beállítások, automatikus expozíció-feldolgozás, expozíció-kompenzáció és sorozatfelvételek készítése. Kontrasztos autofókusz 121 fókuszponttal, in-face és kézi fókuszálással.

        Külön dicséret a kamera utazás közbeni videofelvételi lehetőségeiről. Így MOV videót rögzíthet 4K 3840×2160-as felbontásban. 1920×1080 felbontás 60 képkocka/mp, 1280×720 kétszeres képkockasebességgel. Támogatott HDR mód.

        Előnyök

        • Optikai stabilizátor a “testben;
        • Éles és gyors autofókusz;
        • 4K videofelvétel;
        • Wi-Fi;
        • nagyszámú lövőprogram;
        • Több objektívvel kompatibilis.

        Hátrányok

        • Nem tölthető USB-n keresztül.

        Fujifilm X-A5

        Értékelés: 4.6

        Fujifilm X-A5

        Az Expertology legjobb tükör nélküli utazó fényképezőgépekből összeállított válogatását a Fujifilm új, 2018-as X-A5 sorozatú amatőr fényképezőgépe teszi teljessé. Amatőr státusza ellenére a fényképezőgép olyan fontos funkciókkal rendelkezik, amelyek a professzionális modellekkel vetekednek. Eladásra kerül, mint egy komplett kit objektív, valamint egy olcsó test maga is.

        A készülék mérete – 117x68x40mm a lencse nélkül, súlya – 361g akkumulátorral (natív formafaktor) és 311g – anélkül. Fujifilm X Mount. Klasszikus, szinte vintage stílusú karosszéria, amely négy alapszínben kapható. Nincs kereső, a kép a 3 hüvelykes LCD érintőképernyőn jelenik meg.

        A házon belüli objektív szakértőinktől magas pontszámot kapott, nem utolsósorban a kiváló minőségű optikai stabilizálás miatt. A fényképezőgép teste nem rendelkezik stabilizátorral.

        APS-C méretű 23 CMOS érzékelő.5×15.7mm tartalmaz 24.2 millió képpont, minden hatékony. 1-nél levágva.5. A maximális felbontás 6000×4000. Érzékenység 100-3200ISO. Van egy tisztítási funkció.

        Fényképezési módban akár 6 képkocka másodpercenként. Van Time-lapse üzemmód és sorozatfelvétel akár 10 JPEG fotóig. 2 és 10 másodperces időzítő. A zársebesség 30-1/32000 mp között állítható automatikus és manuális üzemmódban. Expozíció-kompenzáció, expozíciómérés és sorozatbeállítás elérhető. Hibrid autofókusz 91 pontos fókusszal – a modell egyik gyenge pontja, egyes felhasználók megjegyezték, hogy lassú és néha kiszámíthatatlan a teljesítménye.

        Ennek a modellnek a videofelvételi képességei szinte megegyeznek az előző modellével – a felbontás akár 4K 3840×2160, 1920×1080-as felbontású módban a képkockasebesség akár 60fps is lehet.

        A kamera rendelkezik az összes szükséges vezetékes és vezeték nélküli csatlakozási lehetőséggel: USB 2.0 töltéssel, HDMI, Wi-Fi és Bluetooth támogatással. A kamera távirányítóval vezérelhető. Az akkumulátor becsült élettartama a gyártó szerint körülbelül 450 felvételnek felel meg.

        Előnyök

        • kiváló minőségű mátrix;
        • 4K videofelvétel;
        • Töltés USB 2-n keresztül.0;
        • Wi-Fi és Bluetooth;
        • vintage design.

        Hátrányok

        • lassú autofókusz.

        A legjobb DSLR fényképezőgépek utazáshoz

        A harmadik mini-készlet teljes értékű DSLR fényképezőgépeket tartalmaz. Utazáshoz minden szempontból a legnehezebb megoldás, de professzionális fotózáshoz nem sok választási lehetőség van. Értékelőink úgy döntöttek, hogy csak két gyártóra, a piaci királyokra, a Nikonra és a Canonra összpontosítanak. Neves fotósok és utazási bloggerek összesített tapasztalatai alapján az alábbi modellek kapták a legmagasabb pontszámot a megfizethető árkategóriában.

        Nikon D3500

        Értékelés: 4.9

        Nikon D3500

        Az ár, a minőség és a funkciók egyik legmeglepőbb kombinációja a Nikon D3500-as sorozatából származik. Még sok tükör nélküli fényképezőgépnél is olcsóbb, és az ár tartalmazza a beépített objektívet is.

        Méretek 124x97x70mm objektív nélkül, súly 365g akkumulátor nélkül. Klasszikus fekete test. A foglalat – Nikon F. Optikai optikai optikai optikai kereső, valamint egy 3 hüvelykes 921000 képpontos LCD képernyő.

        A fényképezőgép APS-C méretű CMOS érzékelővel van felszerelve (23.5×15.6mm) 24.2 millió effektív képpont. Érzékenység 100-3200ISO, kivágási arány 1.5. Tónusfelismerés 36 bites mélységgel. Felbontási korlát 6000×4000. 30-1/4000s zársebesség-tartomány, négy mérési mód, zárósorozat-állítás. Fázisos autofókusz 11 fókuszponttal; manuális fókuszmód, arcfelismerő fókusz, elektronikus távolságmérő.

        A kamera akár 5 képkocka/másodperc sebességre is képes. Az időzítő 4 beállítással rendelkezik – 2, 5, 10 és 20 másodperc. A videót MOV formátumban rögzíti 1920×1080 felbontásig 60fps sebességgel. JPEG és RAW képformátumok.

        A fényképezőgépet USB 2.0, HDMI, valamint Bluetooth vezeték nélküli. SD, SDHC, SDXC memóriakártyák támogatása. Egy hosszú élettartamú akkumulátor a saját formavilágában kb. 1550 fénykép elkészítésével korrelál.

        Itt külön meg kell jegyeznünk, hogy figyelmeztessük olvasóinkat a tévhitre. Számos forrás, beleértve a jó hírűeket is, ennek a modellnek a leírásában azt jelzi, hogy a fényképezőgép tartalmaz egy “csavarhúzót” (autofókusz meghajtó). Nincs tényleges “csavarhúzó” a fényképezőgép testében, ami azt jelenti, hogy csak a saját meghajtót tartalmazó objektívek illeszthetők bele, és ezek tömegesen észrevehetően drágábbak.

        Előnyök

        • márka;
        • képminőség;
        • használhatóság;
        • nagy kapacitású akkumulátor;
        • ergonómia;
        • viszonylag kedvező ár.

        Hátrányok

        • Nem készít 4K videót.

        Canon EOS 200D készlet

        Értékelés: 4.8

        Canon EOS 200D készlet

        A felülvizsgálat lezárásaként nézzünk meg egy olyan készüléket, amely a főbb jellemzőiben szinte hasonló az elődjéhez, és számos olyan előnnyel rendelkezik, amely meghatározta a magasabb árát. Nagyjából a legfontosabb különbség közöttük a márkanév, az örök “melyik a jobb – Canon vagy Nikon” kontextusában?” 2017 júliusában indított modell.

        A fényképezőgép méretei az objektívvel együtt – 122x93x70mm, súly az akkumulátorral együtt – 456g. Canon EF/EF-S foglalat. A karosszéria klasszikus, az alkatrészek és az építés minősége összetéveszthetetlen, bár egyeseket megzavar a műanyag… Optikai tükrös kereső 95%-os látómezővel, kiegészítve egy 3 hüvelykes forgó érintőképernyővel. Elég erős beépített vaku “kap” majdnem 10m hatékony megvilágítást a fotókhoz.

        Az érzékelő adatai gyakorlatilag megegyeznek az előző modellel, minimális különbségekkel. Tehát ebben az esetben a méret kissé eltérő – 22.3 14.9mm, de a felbontás és a kapacitás pontosan ugyanaz -24.2 millió képpont és 6000×4000 maximális felbontás. A színárnyalat-felismerési mélység 42 bitnél észrevehetően jobb. Terménytényező – 1.6.

        Fotó üzemmódban akár 5 képkockát is készít másodpercenként. Videó üzemmódban 1920×1080 felbontású klipeket rögzíthet akár 60 kép/mp sebességgel MOV formátumban MPEG4 codec-kóddal.

        Az interfészcsomag USB 2.0, HDMI videokimenet, audio bemenetek/kimenetek, távirányító aljzat, vezeték nélküli Wi-Fi, Bluetooth, NFC. Az akkumulátor élettartamát tekintve ez a modell már nem olyan figyelemre méltó, mint elődje, de a 660 képzetes minősítés egyetlen töltéssel szintén nagyon tiszteletre méltó eredmény.

        Előnyök

        • magas lőminőség;
        • ergonómia;
        • az ár és a funkciók kombinációja;
        • használhatóság;
        • wi-fi, Bluetooth és NFC;
        • nagy kapacitású akkumulátor.

        Hátrányok

        • Nem készít 4K videót.
        Olvasson tovább  6 legjobb vonalkódolvasó
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: