10 legjobb videokamera

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám és nem vásárlási útmutató. Vásárlás előtt konzultáljon szakemberrel.

Sokan már videóznak az okostelefonjukkal. Valaki inkább több funkcionalitást szeretne az akciókamerából. És még mindig kevesen döntenek egy teljes értékű videokamera mellett. Ezeknek az eszközöknek a hatósugara nagyon szűk lett. Ez azonban nem változtat azon a tényen, hogy a választás még mindig nagyon nehéz.

Hogyan válasszunk videokamerát

Ahhoz, hogy egy adott PDA videokamerát válasszon, meg kell értenie, hogy pontosan hogyan fogja használni. A helyzet az, hogy az összes jelenleg elérhető modell (amelyekből elég sok van) nagyjából három típusba sorolható:

 1. Olcsó videokamerák – nem nyújtanak jó minőségű videót. Egy eszköz, amelyet megvásárolhat gyermekének, hogy kipróbálhassa magát a videótartalom készítésében. Ez a készülék mindenesetre kényelmesebb lesz, mint egy meglévő okostelefon. Az is nagyszerű, ha veszel egy videokamerát, ha tudod, hogy csak egyszer lesz rá szükséged.
 2. Ezek a videokamerák kezdőknek – a költségük általában 25-30 ezerrel kezdődik. rubel. A videó minősége rendkívül eltérő.
 3. Professzionális videokamerák – a legnagyobb és legdrágább modellek. Csak akkor vásárolja meg ezt a készüléket, ha pénzt fog vele keresni. Jellemzően ezek az esküvői filmezéshez használt videokamerák, valamint a különböző TV-csatornák alkalmazottai. Egy ilyen modell költségei könnyen több százezer rubelbe kerülhetnek.

A modern videokamerák rengeteg specifikációval rendelkeznek. Azonban azok, amelyek elsősorban a videóminőségük miatt érdekelhetik Önt:

 1. Maximális videofelbontás– Ideális esetben olyan fényképezőgépet használjon, amely 4K-ban készít felvételeket. Még ha még nincs is ilyen tévékészüléke, a jövőben biztosan lesz.
 2. Képkocka sebesség(maximális videofelbontásnál)– megmutatja, hogy mennyire lesz sima a kép. Ideális esetben 60fps-nek kellene lennie.
 3. Képkocka sebesség(F
   HD)– Mennyire lesz egyenletes a kép, ha alacsonyabb felbontásban veszünk fel (ha a videokamera képes 4K tartalmak létrehozására). Egyes modelleknél ez a paraméter akár 120 képkocka/másodperc is lehet.
  • A videofelvételek minősége közvetlenül függ a következőktől is,milyen érzékelőt használ a kamera.Feltétlenül CMOS (vagy MOS) technológiával kell készülnie, és fizikai méretének legalább 1/2,3 hüvelyknek kell lennie. A legrosszabb paraméterek gyakran az alsó kategóriás videokameráknál teljesülnek – ezért adnak “szappanos” képet, közepes színvisszaadással. Egy videokamera maximum teljes képkockás érzékelővel rendelkezhet. Ez azt jelenti, hogy a méretei megegyeznek egy 35 mm-es filmkockával. Egy ilyen érzékelő kiváló fényérzékenységgel és kiváló részletességgel örvendezteti meg Önt. Léteznek 1 faktorú érzékelők is.5, és egy hüvelykes méret.
  • A legjobb minőségű kimenet elérése érdekében a videokamerávala képet stabilizálni kell. A kezünk természetéből fakad, hogy remeg, és képstabilizálás nélkül a kép folyamatosan ingadozna, különösen, ha nagyobb zoommal fényképezünk. Szerencsére még a viszonylag olcsó videokamerák is kapnak optikai stabilizátort. A professzionális modellek kivételt képeznek a szabály alól, mivel ezekhez stedicam használatára van szükség.
  • Amatőr videokamera kiválasztásakor a következőkre kell figyelnifigyelmet az aljzatokra, amelyekkel rendelkezik. Különösen a mikrofoncsatlakozó jöhet jól. Bármilyen jó is a kamera hangja, az interjút a legjobb egy “hurokfelvevő” segítségével rögzíteni. A fejhallgató kimenetre pedig csak akkor gondoljon, ha hivatásszerűen foglalkozik például esküvői fotózással.
  • A következő szempontok alapján kell eljárniasok más funkció. Figyelje meg az LCD kijelző méretét. Minél nagyobb, annál kényelmesebb a forgatáshoz. Még jobb, ha a videokamerának van keresője – ez életmentő fényes napfényben. A Wi-Fi vezeték nélküli modul lehetővé teszi a távvezérlést okostelefon vagy táblagép használatával. Használhatja a kézi fókuszbeállítást is, amely segít a néző fókuszának egyik témáról a másikra való áthelyezésében. Ez a funkció egy speciális kerék vagy az objektívgyűrű elforgatásával valósítható meg. A legrosszabb megoldás az érintőképernyő gombjainak használata, mivel ez további fényképezőgép-remegéshez vezet, és nem ad irányítást az élesítés sebessége felett.
  • Bármelyik videokamera saját akkumulátorral működik. Következésképpen az érzékelő kiválasztásakor tudnia kell, hogy mennyi ideig tart egy teljes töltéssel. Szerencsére a legtöbb videokamera lehetővé teszi, hogy nagyobb kapacitású akkumulátort használjon, így a probléma, ha felmerül, viszonylag gyorsan megoldódik, bár ez költségekkel jár.

Ha nem szeretne belemerülni a specifikációkba, használja a képválasztónkat. Csak az orosz kiskereskedelemben kapható legjobb kamerákból áll. Átnéztük a rengeteg szakértői kommentárt és valódi emberek visszajelzéseit, így biztos lehet benne, hogy nem fog csalódni a választékunkban.

A legjobb videokamerák értékelése

Jelölés Helyszín Név Ár
A legjobb olcsó videokamerák 1 Sony HDR-CX405 16 000 €
2 Canon LEGRIA HF R806 16 740 €
3

anasonic HC-V260

19 490 €
A legjobb amatőr videokamerák 1

anasonic HC-VXF990

59 450 €
2 Sony FDR-AX33 56 300 €
3 Sony FDR-AX700 103 990 €
4

anasonic HC-V800

49 990 €
A legjobb professzionális videokamerák 1

anasonic HC-X1

229 990 €
2 Sony HXR-MC2500 73 000 €
3

anasonic HC-MD

E

75 000 €

A legjobb olcsó videokamerák

Sony HDR-CX405

Értékelés: 4.7

Sony HDR-CX405

Kiváló választás azoknak, akik megfelelő árú videokamerát keresnek. A készülék kompaktnak bizonyult, és ugyanakkor van egy hely az optikai stabilizátornak is a belsejében. Ez azt jelenti, hogy a kép nem fog túlságosan megremegni, még akkor sem, ha mozgásban filmezel. Azt is lehetővé teszi, hogy kényelmesen tartsa a fényképezőgépet a kezében, miközben használja az optikai zoomot, amely itt akár 30x is lehet. El kell ismernie, hogy ilyen lenyűgöző paramétert csak a CMOS-érzékelő 1/5,8 hüvelykesre csökkentésével érhetett el. És ez csalódást fog okozni valakinek, mert ez a tény befolyásolja a kép részleteit.

Ez a modell a videót F

  HD, 50 fps képkockasebességgel. A keretben zajló eseményeket egy szerény, legfeljebb 2,7 hüvelykes képátlójú kijelző segítségével nézheti meg. Nem rendelkezik érintőpaddal, így a menüben való navigáláshoz egy gombot és egy négyállású joystickot kell használnia.

  Japán cég Sony adta a teremtés nem rossz optika. A gyújtótávolság 26,8 mm-nél kezdődik (35 mm-es egyenérték). Nem rossz érték, nagyon széles látószöget jelezve. A rekesznyílás f/1-re van nyitva ennél a beállításnál.8. Így még sötétben is lőhetsz. Az egyetlen korlátozás az apró érzékelő, amely éjszaka még mindig problémás.

  Ami a többi tervezési elemet illeti, az egyetlen dolog, amit kiemelhet, az az SD-kártya foglalata. Nincs beépített memória, így nem nélkülözheti a cserélhető meghajtót. Ami a csatlakozókat illeti, csak micro-HDMI és AV-out van. Felejtse el a mikrofon és a fejhallgató csatlakoztatását. Mellesleg a kamera maga is sztereó hangot rögzít. Mit akarsz még egy olyan modelltől, amit 15kért adnak el?. Rubelek?

  Az interneten anélkül, hogy sok gond van egy felülvizsgálat Sony HDR-CX405 a HDVCAM. Megemlíti a videokamera egyik nagy előnyét. A készülék tökéletesen működő intelligens automatikus üzemmóddal van felszerelve. Ebben a kamera emberi segítség nélkül helyesen váltogatja a jeleneteket, valamint mindenféle extra funkciót aktivál. Szinte minden vásárlónak tetszik az eredmény. Ennek megerősítése a “Yandex” egyik látogatójának véleménye.Market”, aki el akarta rejteni a nevét: “Minden kielégítő. Nagyon kényelmes, jól fekszik a kézben. Az ár és a minőség összhangban van”. A hátrányok közül ez a személy csak az opcionális háttérvilágítás hiányát említette. A japán gyártó valóban megtakarított némi pénzt.

  Előnyök

  • Kis méret és súly;
  • Alacsony költségek;
  • Éjszakai felvételi mód is rendelkezésre áll;
  • Beépített optikai képstabilizátorral rendelkezik;
  • Nem rossz minőségű hangfelvétel;
  • Az automatizálási rendszer tisztességes teljesítménye.

  Hátrányok

  • Sötétben a napszakban problémák adódhatnak;
  • Nem túl sok felvételi mód;
  • A videokamera F felbontásra van korlátozva
    HD;
   • Szerény érzékelőméret;
   • Nincs vezeték nélküli modul;
   • Minimális számú csatlakozó.

   Canon LEGRIA HF R806

   Értékelés: 4.6

   Canon LEGRIA HF R806

   Az amatőr videokamerák piacát már jó ideje a Sony és a Panasonic uralja. A Canon azonban néhány érdekes termékkel is rendelkezik. A LEGRIA HF R806 kényelmes a kézben, és nem kerül túl sok pénzbe. Belsejében egy mátrix található, amelynek mérete megnövekedett, de csak 1/4,85 hüvelykig. CMOS-technológiát használ, így a színvisszaadás, ha egyáltalán, akkor kizárólag az optikának köszönhető.

   A lencse külön kérdés. Elsőre nem tűnik soknak. De amikor először megismeri a videokamerát, kiderül, hogy 32x optikai zoomot kínál. Nagyszerű érték az állatok és látnivalók nagy távolságból történő fényképezéséhez. A kép nem fog remegni, mert a gyártó optikai stabilizátorral szerelte fel alkotását.

   Az olcsó amatőr videokamerák általában nem tartalmaznak keresőt. A Canon LEGRIA HF R806 nem kivétel a szabály alól. Csak egy három hüvelykes kijelzőt használ, amely érintéssel és forgatással működik. A menü meglátogatása ritka feladat, mivel a készülék nem kínál túl sok beállítást. Az egyetlen érdekes funkció a baba üzemmód. Ha a tervezés egyéb elemeiről beszélünk, meg kell jegyeznünk a fejhallgató kimenetet – azonnal tudatni fogja, hogy milyen jó a hangfelvétel. Kár, hogy a gyártónak nincs mikrofonbemenete – ha “hurok” használatához szokott, akkor hangrögzítőhöz vagy okostelefonhoz kell csatlakoztatnia.

   A felvételeket egy ismerős SD-kártyán tárolja. A videót F felbontással rögzítik

    l HD, 50fps képkocka sebességgel. A jó hír az, hogy a készülék nem próbálja meg egy óra alatt elhasználni az akkumulátor teljes energiáját, mint a versenytársai. Néhány Canon LEGRIA HF R806 tulajdonos nem is gondolkodik extra akkumulátor vásárlásán!

    A modell érdekessége, hogy két színes kamera, fekete-fehér és fekete-fehér kamera létezik. Ami a többi jellemzőt illeti, azok átlagosnak nevezhetők. A készülék alkalmas otthoni videók készítésére, amelyeket nem töltünk fel sehova nyilvános megjelenítésre. Segédeszközként is használható. Például pontosan ezt a felhasználási módot találta egy látogató, aki el akarta rejteni a nevét.Piac: “Praktikus dolog, az akciókamera mellé vettem. Ettől eltérően ez képes fókuszálni, mint minden normál fényképezőgép, és nincs halszemhatás. Most mindent ezzel veszek fel, és az akciókamera videórögzítőként is működik.

    A

    • Alacsony költségek;
    • A videokamera kompaktnak bizonyult;
    • 32x optikai zoom van jelen;
    • Hosszú akkumulátor-üzemidő;
    • Van fejhallgató kimenet.

    Hátrányok

    • Középszerű eredmények a sötétben;
    • Nem támogatja a 4K felbontást;
    • Nem rendelkezik mikrofonbemenettel;
    • Nincs vezeték nélküli modul;
    • Néha a firmware meghibásodik.

    anasonic HC-V260

    Score : 4.5

    Panasonic HC-V260

    Ezzel a videokamerával a japán gyártó azoknak az ügyfeleknek az igényeit igyekszik kielégíteni, akik nem hajlandóak sok pénzt fizetni egy ilyen készülékért. A Panasonicnak azonban komoly megtakarításokat kellett elérnie az alacsony ár elérése érdekében. Például egy nagyon apró, 1/5,8 hüvelykes érzékelőt választott. A jó dolog az, hogy MOS technológiával készült és nem CCD-vel, különben nagyon közepes színvisszaadáshoz vezetne. A gazdaságosság a felhasználónak kínált interfészek számán is észrevehető. Nincs szó a fejhallgató és a mikrofon csatlakoztatásáról. A tokon a megfelelő csatlakozó alatt csak micro-HDMI és AV-out található. És persze az USB-csatlakozó. A legnagyobb csalódás a Wi-Fi modul hiánya, amelynek köszönhetően a távvezérlés megvalósítható lenne.

    A videokamera azonban nem csak mindenféle egyszerűsítésekből áll. Máskülönben nem került volna be a válogatásunkba. Mérete és súlya biztosan tetszeni fog a vásárlónak. A készülék nem foglal sok helyet a hátizsákban. A végső anyag minőségére sem lesz túl sok panasza. Igen, a Panasonic HC-V260 csak F

     l HD, de ezt 50fps sebességgel teszi. És a rekeszarányos optika nem hoz torzítást a képre. Még 50x zoom esetén is! Ne bízzon kizárólag a tökéletes eredményekben szürkületben vagy éjszaka, mivel az érzékelő szerény mérete kezd kihatással lenni rá.

     A videokamerát egy 2,7 hüvelykes érintőképernyőn keresztül vezérelheti. A mellékelt akkumulátor körülbelül egy órányi felvételkészítéshez elegendő. Szerencsére manapság már könnyen vásárolhat hasonló, nagyobb kapacitású akkumulátort.

     Ahhoz, hogy megismerje a fényképezőgép jellemzőit, elég, ha elolvassa a Panasonic HC-V260 részletes felülvizsgálatát az Otzovik oldal látogatójától. Gyorsan rájön, hogy ez nem a legjobb megoldás állóképek rögzítésére. De a készülék elég jó munkát végez a videókészítésben. A vevő különösen elégedett az öttengelyes optikai stabilizáló rendszer jelenlétével. Ami a hátrányokat illeti, mi magunk is rámutatnánk arra a tényre, hogy számos beállítás kis és kényelmetlen érintőkapcsolókon keresztül állítható be. Sajnos, a fizikai kulcsokkal történő másolásuk csak a sokkal drágább videokamerákban valósul meg.

     Előnyök

     • Kis méret és súly;
     • Alacsony költségek;
     • Az LCD egy érintőképernyő;
     • Lehetőség van nem túl nagy sebességű memóriakártya használatára;
     • Van optikai képstabilizátor;
     • Jó autofókusz teljesítmény;
     • 50x optikai zoommal kapható.

     Hátrányok

     • A sötétben való fényképezés problémákat okoz;
     • Nincs Wi-Fi támogatás;
     • Kívánatos lenne, ha több csatlakozó lenne;
     • F felbontású videót készít
       l HD.

      A legjobb amatőr videokamera

      anasonic HC-VXF990

      Értékelés: 4.8

      Panasonic HC-VXF990

      Ez a videokamera a legjobb választás mindazok számára, akik kizárólag otthoni archívumok vagy a YouTube számára kívánnak filmezni. A készülék elsőre drágának tűnhet. De nézd meg a versenytársakat!

      Ez a modell 1/2,3 hüvelykes MOS érzékelővel rendelkezik. Felbontása 18,91 megapixelre emelkedik, ami elég a részletes kép elkészítéséhez. Egy ilyen érzékelővel nem csak 4K videót, hanem nagyszerű fényképeket is készíthet! A videó itt csak 30 fps sebességgel van megírva, de gyakran nincs ezzel semmi baj. Úgy érzi, mintha a gyártó pénzt takarított volna meg a processzoron, hogy a költségeket alacsonyan tartsa. Ha felskálázni szeretné, akkor az F felbontásra kell korlátoznia magát

       l HD.

       Most Panasonic HC-VXF990 az egyik legkompaktabb videokamera, amely képes írni 4K-video. A készülék tömege nem haladja meg a 396 g-ot! Ugyanakkor a videokamera testén minden szükséges csatlakozónak – a fejhallgató- és mikrofoncsatlakozónak, valamint a HDMI-kimenetnek – van hely. És valahol belül van egy vezeték nélküli modul, amely lehetővé teszi a távirányítás megvalósítását egy táblagéppel vagy okostelefonnal.

       Figyelemre méltó, hogy ez a modell önmagában jó hangot ír le. És 5 órakor.1 csatornás formátum! Kényelmes manuális fókuszt is kínál – az egyik témáról a másikra való váltás a készülék alján található kis kerék elforgatásával történik. A 460 000 képernyőből álló, három hüvelykes érintőképernyő segítségével figyelheti meg, mi történik a képkockában. pixelek. Vagy az elektronikus keresővel, amely körülbelül háromszor nagyobb felbontású.

       Ezzel a modellel szó szerint nagyító alatt kell keresni a hibákat. Igen, nem kelti egy professzionális eszköz benyomását, ezért jobb, ha nem használja esküvői videózáshoz. De megakadályozhatja, hogy a kezed elfáradjon! Röviden, nem meglepő, hogy az IXBT értékelése a Panasonic HC-VXF990-ről pozitív következtetésekkel zárult. Az egyetlen komoly panasz itt az, hogy az érzékelő mérete nem különösebben nagy. De ha a kamera kapott egy hüvelykes érzékelőt, akkor már sokkal nagyobb és drágább lenne. Az egyéb hátrányok közül a művészi és speciális módok elérhetetlensége a 4K videók készítésekor. Úgy tűnik, az F

        l HD szükséges a használatukhoz a gyenge processzor miatt, amelyet ide telepítettek, ismét a költségcsökkentés érdekében.

        Előnyök

        • Kényelmes élesítés manuális módban;
        • 20x optikai zoom áll rendelkezésre;
        • Minden szükséges csatlakozó jelen van;
        • Van optikai képstabilizátor;
        • 4K felbontású videót készíthet;
        • Írja 5.1 csatornás hang;
        • Tisztességes kép sötétben történő fényképezéskor;
        • Van egy Wi-Fi modul;
        • Hordozható akkumulátorral tölthető;
        • Nem túl nagy méretű vagy súlyú.

        Hátrányok

        • Nem a leghosszabb akkumulátor-üzemidő;
        • A 4K felbontás kiválasztásakor nem túl magas a képkockasebesség;
        • Az ember még nagyobb mátrixot szeretne;
        • Magas ár;
        • Nem támogatja a H codec-et.265.

        Sony FDR-AX33

        Értékelés: 4.7

        Sony FDR-AX33

        Volt idő, amikor a 4K felbontású felvételek készítésére képes Sony videokamerák elképesztő összegekbe kerültek. Szerencsére a dolgok megváltoztak. A kínálatban mostantól megtalálható a Sony FDR-AX53, amely az 56k. rubel. Ez még mindig sok pénz, de nem túlzás.

        A készülék 8 megapixeles CMOS képérzékelőt tartalmaz. Fizikai mérete 1/2,5 hüvelyk. Az optikai képstabilizátor képes kiküszöbölni a kézi felvételek készítésekor elkerülhetetlenül fellépő képremegést. A processzor teljesítménye elegendő a 30 fps sebességű videó feldolgozásához. Vagy a felbontás kétszeresével, ha a felbontást F

         HD. By the way, jobb, ha nem számít a fotózásra, mert ugyanabban a 4K felbontásban történik, és elfogadhatatlan.

         A japán videokamera szép objektívvel rendelkezik. 29 mm-es gyújtótávolságnál a rekesznyílás f/1-re nyílik.8. Lehetővé teszi, hogy gyenge fényviszonyok között is fényképezzen. A felhasználó legfeljebb 298 mm-es gyújtótávolságot kaphat. Vagy egy 10x optikai zoom, hogy világosabb legyen az Ön számára. Az objektív 52 mm-es szűrőhöz való menettel rendelkezik, ami szép bónusznak tekinthető.

         Annak ellenére, hogy nem különösebben drága, a videokamera nemcsak három hüvelykes LCD érintőképernyővel, hanem elektronikus keresővel is rendelkezik. A készülék mikrofonbemenetet, fejhallgató-kimenetet és HDMI-csatlakozót is tartalmaz. Beágyazott Sony FDR-AX53 és vezeték nélküli modulok, amelyek lehetővé teszik a kamera csatlakoztatását okostelefonhoz.

         Ez egy olyan modell, amely az árával csalogat. Ha jobban belegondol, nem kerül sokkal többe, mint egy akciókamera, miközben kényelmesebb videofelvételt és nem utolsósorban optikai zoomot biztosít. Az egyetlen dolog, ami kellemetlen érzés lehet, az a nagy zajszint gyenge fényviszonyok mellett történő filmezéskor. Mindez az érzékelő szerény méretének köszönhető. Panaszkodhat a gyér beállításokra és a kevés gombra is. De megértjük, hogy ez egy amatőr videokamera, nem professzionális használatra szánták. Ezért például Alexey Eremin a következő véleményt hagyta a DNS boltban: “Jó modell az otthoni és a riportokhoz. Kényelmes, egyszerű, jó minőségű és nagyszerű stabilizátorral”. De majd kijavítjuk ezt az embert. A stabilizálás észrevehetően rosszabbul teljesít, amikor 4K felbontásra váltasz.

         Előnyök

         • A hangfelvétel 5.1 csatornás formátum;
         • 4K felbontású videót készíthet;
         • Wi-Fi és NFC modulok állnak rendelkezésre;
         • Minden szükséges csatlakozó jelen van;
         • Van egy beépített lámpa.

         Hátrányok

         • Nem a leggyorsabb autofókusz;
         • 4K videók készítésekor az optikai stabilizátor nem működik jól;
         • Csak 10x optikai zoom áll rendelkezésre;
         • Tisztességes méret és súly (600g);
         • A 4K videót 30 fps sebességgel rögzítjük;
         • Nem túl hosszú akkumulátor-üzemidő.

         Sony FDR-AX700

         Értékelés: 4.6

         Sony FDR-AX700

         Ez a videokamera az átlagos felhasználó szinte minden igényét kielégíti. Például 4K felbontásban rögzít, így a kép még egy modern TV-n is remekül néz ki. Csak sajnálhatja, hogy a sebesség nem haladja meg a 30 fps-t. Simább videót szeretne? Le kell csökkentenie a méretarányt 1080p-re. Ami a hangzást illeti, a hangfelvétel 5.1 csatornás formátum.

         Ez a modell nem különösebben nagy, de elég nehéz. Az alatta lévő mérleg 935 g-ot mutat. Tehát nem készült nagyon hosszú órákig tartó fényképezéshez, hacsak nem használ állványt. Meg kell említenünk az optikai stabilizátor jelenlétét – ez szinte tökéletesen kiküszöböli a kép rázkódását, amely a kézi felvételek készítése során jelentkezik.

         Ennek a videokamerának a lencséje hatalmasnak bizonyult (legalábbis az amatőr eszközök szabványai szerint). Tehát ne ijedjen meg attól a ténytől, hogy a rekeszérték f/2-nél kezdődik.8. Maximum 12x optikai zoom áll a felhasználó rendelkezésére. Ez a beállítás egyeseket frusztrálni fog. De ennél többet nehéz volt elérni, mivel az objektív egy akár egy hüvelykes CMOS-érzékelőt rejt. Felbontása 14,2 megapixel, ami elég jó a részletes képek elkészítéséhez. By the way, még a fotók is nagyszerűek ezzel a kamerával!

         A készülék elforgatható LCD érintőképernyős kijelzővel rendelkezik, amely 3,5 hüvelykesre bővült. Ha a 1,5 millió pixeles képernyő nem elégíti ki Önt, még nagyobb felbontású elektronikus kereső áll rendelkezésre. A Sony FDR-AX700 a legszükségesebb csatlakozókat is tartalmazza: HDMI, fejhallgató-csatlakozó és mikrofonbemenet. Az NFC és a Wi-Fi vezeték nélküli szabványokat az okostelefonnal való szinkronizáláshoz használják. Egyébként a mellékelt távirányítót is használhatja a távvezérléshez.

         Ha az ügyfelek által kifogásolt hátrányokról beszélünk, meg kell jegyezni a hosszú akkumulátortöltést – a folyamat körülbelül négy órát vesz igénybe. A Sony videokamerák hagyományos problémája itt is a fedél megbízhatatlan rögzítésében rejlik. És a motorháztető sem a legjobb.

         Ha alaposan megnézzük a Sony FDR-AX700 felülvizsgálatát az IXBT-től, egyértelmű, hogy a készülék ellentmondásosnak bizonyult. Ez az egyik első Sony videokamera, amely 4K videót rögzít. Emiatt ez a modell nem büszkélkedhet azonnali autofókusszal – ez a folyamat itt némi időt vesz igénybe. De a következtetések pozitívak, és továbbra is ajánljuk, hogy megvásárolja ezt a fényképezőgépet.

         Előnyök

         • 4K videofelvétel is rendelkezésre áll;
         • A hangfelvétel 5.1;
         • Akár 100 Mbps bitráta;
         • A felvételeket egyszerre két memóriakártyára mentheti;
         • 1080p-s videó készítésekor a képkockasebesség 100 kép/mp-re emelkedik;
         • Hosszú akkumulátor-üzemidő teljes feltöltéssel;
         • Kiváló optikai képstabilizátor;
         • Jól működő autofókusz;
         • Tökéletes felvételi eredmények még sötétben is.

         Hátrányok

         • A videokamera nagyon nehéz;
         • Nem támogatja a H codec-et.265;
         • Az akkumulátor töltése körülbelül négy órát vesz igénybe;
         • Nagyon magas ár;
         • Szeretnék magasabb képkockasebességet látni 4K videók készítésekor;
         • A védőburkolat nem tartja jól;
         • Csak 12x optikai zoom áll rendelkezésre.

         anasonic HC-V800

         Értékelés: 4.5

         Panasonic HC-V800

         Ez az egyik legkompaktabb videokamera azok közül, amelyek az F felbontásból minden levet kipréselnek

          l HD. Az alatta lévő mérleg csak 428 g. Így a felhasználó számára meglehetősen tisztességes 24-szeres optikai zoom áll majd rendelkezésre. Nem nehéz kitalálni, hogy a japánok csak az érzékelő méretének csökkentésével érték el ezt a paramétert. Itt MOS technológiával készült; Formátuma 1/2,5 hüvelyk. Érdemes megjegyezni, hogy lehetne rosszabb is – ahogy olvassa a véleményünket, még kisebb érzékelővel rendelkező videokamerákkal is találkozhatott volna. Itt a felbontás 8,57 megapixeles. F
           HD még túl sok is. De használhatja a Panasonic HC-V800-at akár fényképek készítésére is!

           Az objektív 62 mm-es szűrőhöz való menettel van felszerelve. Azonban az itt megvalósított rekesz sokkal élvezetesebb. Minimális gyújtótávolságon képes f/1-re nyitni.8. Lehetővé teszi, hogy még gyenge fényviszonyok között is fényképezzen. Az optikai stabilizátor kötelező tartozék. Jól teljesíti feladatát, kiküszöböli a menet közbeni felvételeknél fellépő képremegést.

           Az alacsony költségek elérése érdekében a japán gyártó visszautasította a keresőből. Ehelyett a 3 hüvelykes LCD-képernyő felbontását és fényerejét kissé felskálázta. Ez a rész érintésérzékeny, és sok beállítás ezzel történik. Persze nem mindenkinek fog tetszeni, de nem kell sok fizikai gombot keresni egy amatőr videokamerában. Mivel ritka vendégek ezeken az eszközökön is néhány speciális csatlakozók. Szerencsére ez a modell nem vesztette el sem a fejhallgató kimenetet, sem a mikrofon bemenetet. Vezeték nélküli Wi-Fi modullal is rendelkezik, amelynek köszönhetően a távvezérlés megvalósul.

           El kell ismernie, hogy a felbontás korszaka F

            l A HD a múlté. De a Panasonic HC-V800-at mégis bevettük az értékelésünkbe, mert sokan még nem is gondolnak arra, hogy 4K-tévét vásároljanak. Több mint elégedettek lesznek ennek a modellnek a képességeivel.

            Előnyök

            • 24x optikai zoom elérhető;
            • Beépített Wi-Fi modul;
            • A hangfelvétel 5.1;
            • Nem nagy méret és súly;
            • Jó minőségű felvételek készítése sötétben;
            • Kiváló LCD kijelzőt használnak;
            • Minden szükséges csatlakozó jelen van;
            • Jó fotóminőség.

            Hátrányok

            • Nem a legjobb mikrofon teljesítmény;
            • Szeretnék 4K felbontásban fényképezni;
            • Nem a legkényelmesebb beállításváltás;
            • Nem túl hosszú akkumulátor-üzemidő;
            • Az árcédula nem olcsó.

            A legjobb professzionális videokamerák

            Panasonic HC-X1

            Értékelés: 4.9

            Panasonic HC-X1

            Nagyszerű választás esküvők és más nagyszabású rendezvények fotózásához. A nem túl alacsony árcédula ellenére a videokamera lenyűgözően és professzionálisan néz ki. Nagy, az alatta lévő mérleg 2 kg-os, és több oldalon rengeteg gomb és csatlakozó található. Ez is tartalmaz néhány olyan tervezési elemet, amelyet az amatőr videokamerákból ismerünk. Ez a modell például optikai képstabilizátorral büszkélkedhet, amely szinte szükségtelenné teszi a stedicamot.

            A készülék 9,46 megapixeles, egy hüvelykes MOS képérzékelővel rögzíti a képeket. Elég, ha itt megvalósítjuk a 4K-videófelvétel funkcióját, még 24 képkocka/másodpercnél nem nagyobb gyakorisággal is. Egy 3,5 hüvelykes, 1 millió pixeles LCD kijelzőt használnak a képkeretezéshez. Használhatja az elektronikus keresőt is. Felbontása még nagyobb.

            Az objektív a Leica gyártmánya. Az optika 20-szoros zoomot biztosít a kezelőnek. A kézi fókuszálás a kézi fókuszgyűrű elforgatásával érhető el.

            Sok mindent el kell mondani erről a videokameráról. Nagyon gazdag funkcionalitást kínál. A nagyszámú színprofil a szakembereknek is tetszeni fog. Ha érdeklik a részletek, nézze meg a VideoMaker felülvizsgálatát a Panasonic HC-X1-ről, amely sok érdekes pontot megvilágít. A szövegből például kiderül, hogy a készülék még semleges szűrő sűrűségkapcsolóval is fel van szerelve. Röviden, nem meglepő, hogy ezt a kamerát számos TV-állomás használja. Különösen azok számára, akiknek nincs pénzük nagyon drága felszerelésre.

            Végül megemlítjük a gazdag felszereltséget. A videokamera dobozában széles szemkagylót, mikrofontartót, különböző borításokat, akkumulátort, tápegységet kábellel és mindenféle dokumentációt talál.

            Az érdemek

            • A csatlakozók puszta száma;
            • Az LCD kijelző kiváló;
            • Lehetőség van 4K felbontású videofelvétel készítésére;
            • Gazdag funkcionalitás;
            • 20x optikai zoom áll rendelkezésre;
            • Elektronikus keresővel rendelkezik;
            • Van egy tartó a mikrofon számára;
            • Az érzékelő mérete 1 hüvelyk.

            Hátrányok

            • A 4K videofelvétel alacsony képkockasebességre korlátozódik.

            Sony HXR-MC2500

            Értékelés: 4.7

            Sony HXR-MC2500

            Ez a nagyon súlyos videokamera F felbontású felvételek készítésére lett tervezve

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: