12 legjobb játékkonzol

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. Kiválasztási kritériumok. Ez a dokumentum szubjektív, és nem minősül reklámnak vagy vásárlási irányelvnek. A vásárlás előtt konzultáljon egy szakértővel.

A játékipar fejlődésének ütemével szemben a konzolok évről évre egyre nehezebben összehasonlíthatóvá válnak. A gyártó cégek a legapróbb részletekben is igyekeznek lépést tartani a konkurenciával. Mindazonáltal minden egyes új sorozatnál új előnyök és hátrányok merülnek fel, amelyek meghatározzák a célközönség reakcióját még nagy kezdeti kereslet mellett is.

Az Expertology magazin elemezte a 2020 második felére és 2021 elejére vonatkozó piacot, és független tesztek és valós felhasználók visszajelzései alapján kiválasztotta a 14 legjobb modellt.

Kiválasztási kritériumok

Összehasonlítottuk a külföldi kutatók véleményét saját felmérésünk adataival, és szakértőink véleménye nagyrészt megegyezik nyugati kollégáinkéval. Ugyanez igaz azokra a nézetekre is, amelyeket egy adott set-top box modell kiválasztásakor figyelembe kell venni.

A Decision Innovation saját kutatásai és a profi játékosoktól kapott vélemények alapján összeállított egy listát a fontos paraméterekről:

 1. konzol és monitor grafikai kompatibilitás– A modern játékkonzolok képesek lélegzetelállítóan szép “képet” nyújtani, egyenletes dinamikával és gazdag színekkel. Ez az előny azonban semmivé válik, ha a tévé vagy monitor nem támogatja a HDR-t, nem képes 60 Hz-nél magasabb képfrissítési frekvenciára stb. . Tehát mielőtt vásárolni, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a TV “húzza” képességeit a konzol. Ez egyébként a retro modellekre is vonatkozik, csak a kompatibilitás ellenkező irányába.
 2. lehetséges felhasználók– Minden konzolgyártó nemcsak a tapasztalt játékosok célközönségét próbálja elérni, hanem a hétköznapi felhasználókat is, akik csak szabadidős céllal játszanak. És gyakran az egész család.A konzol kiválasztásakor tisztában kell lennie azzal, hogy ki fog játszani, hogy a családtagok együtt fognak-e játszani, hogy a felhasználók online fognak-e játszani, és hogy szükség van-e szülői felügyeletre.És ha a konzolt egy családnak szánják, van-e elég játék, amely minden korosztály számára alkalmas?.
 3. Nem csak játékok – minden konzol rendelkezik extra funkciókkal, amelyek valódi multimédiás központtá teszik. Egyes set-top boxok online filmszolgáltatásokkal vannak felszerelve (pl. Netf
 4. x) vagy előfizetési szolgáltatásokat nyújtanak más digitális platformokon filmekkel és tévéműsorokkal. A gyártók olyan további funkciókat is kínálnak, mint például a népszerű közösségi hálózati alkalmazások, köztük a Twitter és a FaceBook.Egyesek beépített webböngészővel rendelkeznek, mások nagy felbontású Blu-ray filmeket kínálnak, megint mások pedig öregedő, de nagyon keresett DVD-meghajtóval rendelkeznek. Az ilyen kiegészítők jelenléte jelentősen megváltoztathatja a választási preferenciákat.
 5. tartozékok– a kérdés jelentéktelennek tűnik, de gondot okozhat, ha nem veszik figyelembe. Például, hogy beépített vezeték nélküli adapterrel rendelkezik-e, vagy külön kell megvásárolni, egyáltalán nem biztos, hogy nyilvánvaló.Egy másik fontos pont az egyes konzolok interfészének típusa. A Wii konzolokat szinte teljes egészében úgy vezérlik, hogy a kontrollert a képernyőre irányítják, és RF- és mozgásérzékelőket használnak a rendszerbe történő adatbevitelhez, míg az Xbox és a PS3 hagyományosabb játékvezérlőket használ.
 6. megfizethető játékok– ez a kritérium nyilvánvaló.Minden konzol számos exkluzív játékkal büszkélkedhet, amelyeket kifejezetten erre a konzolra adtak ki.Néha azonban előfordulnak zavarok, amikor megveszel egy konzolt egy adott játékhoz, és rájössz, hogy az adott játék csak egy versenytárs gyártó számára jelent meg.
 7. ár– Szintén egy látszólag nyilvánvaló pont, de vannak árnyalatok. Természetesen nem kérdés, hogy a zászlóshajók mindig drágák. De nem ritka, hogy a gyártók kiadják a
 8. A drága konzolok te-verziói, amelyek a kívánt játékok lejátszására is alkalmasak. Tehát nem mindig van értelme túlfizetni.

A legjobb konzoljátékok rangsora

Jelölés Helyszín Név Ár
A legjobb rögzített játékkonzolok 1

PlayStation 4 S

 • m
 • 26 380 €
  2 Xbox One X 39 849 €
  3

  PlayStation 4 Pro

  42 889 €
  4 Xbox Series X 56 900 €
  5

  layStation 5

  59 750 €
  A legjobb hordozható játékkonzolok 1 Nintendo Switch

 • te
 • 15 939 €
  2 Sony PSP 3000 14 999 €
  3 Nintendo Switch 21 650 €
  A legjobb retro játékkonzolok 1 Sony PlayStation Classic 6 500 €
  2 SEGA Mega Drive 1 584 €

  A legjobb asztali játékkonzolok

  Ebben az áttekintő részben összegyűjtöttük a 2020-as és 2021-es forduló legnépszerűbb asztali játékkonzoljait. Ez a legkeresettebb konzoltípus, és mindig is trendteremtő volt a videojáték-iparban. A kézi kompakt modellek már a teljes értékű asztali modellek származékai.

  TheStation 4 S

 • m
 • Értékelés: 4.6

  PlayStation 4 S<li></div><p>m” src=”/wp-content/uploads/2023/09/18416666197761-9612.jpg” height=”431″ title=”PlayStation 4 S</p><li>m”><p>S4 S</p><li>m egyesíti mindazt, amit az emberek az eredeti PlayStation 4 rendszerben szerettek, és helyenként még jobbá teszi azt. A Sony kockázatot vállalt az S verzióval<li>m, de végre “eltalálta” a célközönség igényeit, így sokak számára ideális eszköz, nagyszerű játékkönyvtárral rendelkezik. A Sony játékkínálata a PS4 S-hez<li>m olyan epikus termékeket tartalmaz, mint a Sekiro Shadows Die Twice, a Devil May Cry 5 és a Metro Exodus.<p>Az energiafogyasztás ebben a változatban 28%-kal csökkent az eredeti modellhez képest, miközben az új rendszer csendesebb és kevésbé melegszik túl. A felbontás és a képkockasebesség tekintetében az S</p><li>Az m-verzió semmit sem veszített.<p>A legszembetűnőbb változás az új formatervezés a kompakt csomagolásban. Az eredeti PS4 27,5 x 30 x 5,3 cm volt, ami szintén nem sok. De az új PS4 S</p><li>m észrevehetően kompaktabb – 26,5 x 26,5 x 3,8 cm, azaz körülbelül egyharmaddal kisebb. Az eredmény egy hihetetlenül vékony játékrendszer, amely inkább hasonlít egy nagy könyvre, mint egy nagy teljesítményű játék-PC-re.<p>Ebben a verzióban a gyártó elhagyta az optikai lemezek támogatását – a nyílás az elülső oldalon található. Az elülső oldalon két USB-port is található. Gombok az érintőképernyő vezérlése helyett. “Megszűnt” színes LED csík a tetején. A teljes verzióban a rendszer állapotát is mutatja, például az alvó üzemmódot.</p><p>Nagyon jelentős előrelépés a fejlettebb Wi-Fi modul. Az előző verzió csak a 2,4 GHz-es modult támogatta, míg az S</p><li>m már kétsávos, 5GHz-es támogatással.<p>Egy másik pozitív újítás, amely talán nem tűnik túl jelentősnek. Ez a verzió lehetővé teszi egy kontroller csatlakoztatását USB kapcsolaton keresztül a játék vezérléséhez. Az eredeti vezérlő csak USB-kábelen keresztül tudott töltődni, a játékhoz kizárólag a Bluetooth-kapcsolatra támaszkodott. Emellett lehetővé teszi, hogy az új DualShock 4 vezérlőt Bluetooth modul vásárlása nélkül használhassa a számítógépével.</p><p>A Yandex felhasználói értékeléséből.A Verified User státuszú piactér: “A PS4-hez egy elég jó kombót kapunk online móddal és olyanokkal, mint egy teljes TV-s set-top box, és persze ingyenes játékokkal, amelyek havonta frissülnek”.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>minőségi hűtés;</li><li>Kétsávos Wi-Fi;</li><li>A vezeték nélküli fejhallgatót hagyományos Bluetooth-adapterrel is csatlakoztathatja;</li><li>van egy floppy meghajtó;</li><li>PS Now előfizetés 800 játékra;</li><li>lehetővé teszi, hogy az új DualShock 4-et PC-vel használd;</li><li>A PS4 gamepad beépített akkumulátorral rendelkezik.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>szinte nincs alkalmazás.</li></ul><h3>Xbox One X</h3><p>Értékelés: 4.6</p><div style=Xbox One X

  Most pedig térjünk át a fejlettebb Xbox One X sorozatú konzolra. Ez egy nagy teljesítményű játékrendszer, amely képes 4K felbontású játékok lejátszására, beleértve a 60fps-t is.

  A konzol támogatja a HDR kiterjesztett dinamikatartományt, és a Dolby Vision szabvány részeként a streaming videókat is kiváló minőségben játssza le.Valójában ez az egyetlen konzol, amely Blu-ray 4K lejátszást és Dolby Atmos támogatást is kínál.

  A beépített 1 TB-os merevlemez első pillantásra elég nagynak tűnhet, de a sok játékot kedvelő játékosok számára ez nem biztos, hogy elegendő hely, különösen a további 4K videótartalmakkal együtt.

  A konzol rendelkezik tápcsatlakozóval, HDMI kimenettel, HDMI bemenettel, két USB porttal, IR infravörös kimenettel, optikai audio interfésszel, Ethernet porttal a helyi vezetékes hálózathoz.

  Ami a vezérlőt illeti, a készülék egy sötétebb gamepaddal rendelkezik, amely mechanikailag minden szempontból pontosan megegyezik azzal, amely jelenleg az Xbox One S-hez jár. Az Xbox One X támogatja a billentyűzet- és egérvezérlést is néhány játékban, például a Gears 5, a The Sims 4 és a Metro Exodus esetében.

  A konzol 2,3 GHz-es, 8 magos Jaguar processzorral és 12 GB GDDR5 RAM-mal rendelkezik.A GPU hatékonyabb, mint az Xbox One és az Xbox One S esetében – még 1172 MHz-es órajelen is, ami a 76%-os számítási sebességnövekedésből is látszik.

  A konzol egyik jelentős előnye a szuper-mintavételezés képessége. Ha 1080p-s tévét használ, az Xbox One X speciális módon dolgozza fel a grafikus adatfolyamot, hogy javítsa a “kép” minőségét.A szuper-mintavételezés lényege, hogy a játék egy F

   lHD 1920×1080, azt “gondolja”, hogy 4K képernyőhöz van csatlakoztatva, így a tárgyak négyszer nagyobb részletességgel jelennek meg.

   A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a képek egy kicsit élesebbnek tűnnek.A köd például sűrűbbé és valósághűbbé válhat az Xbox One X segítségével. De mindenesetre a teljes 4K-s tévékészülékeken, és még HDR-támogatással is, az Xbox One X teljes erejét kibontakoztatja.

   A Yandex felhasználói értékeléséből.Ellenőrzött felhasználói státusz piactér: ‘Hihetetlenül csendes hűtőrendszer egy nagyszerű ötlet a gyártótól. Csak enyhe morajlás hallatszik, és nincs üvöltés, amikor a konzol erősen terhelt.”.

   Előnyök

   • Egy praktikus gamepad;
   • szinte hangtalanul működik;
   • Nagy teljesítmény a korábbi modellekhez képest;
   • praktikus frissített interfész;
   • Blu-ray 4K lejátszó;
   • játékok 4K HDR-ben;
   • Egy 8-magos processzor 2,3 GHz-es órajelen;
   • szuper-mintavételezés.

   Hátrányok

   • minden online játék csak fizetős előfizetéssel.

   PlayStation 4 Pro

   Értékelés: 4.7

   PlayStation 4 Pro

   Ha a PlayStation 4 Pro-t nézzük, a dizájn jó kiindulópontnak tűnik. A Sony “megduplázta” az eredeti modell összetett kialakítását, és úgy néz ki, mintha valaki feldarabolta volna a PS4 S-t

  • m félbe, és az egyik felét a másikra helyezte PS4. A megvalósítás sajátos, de szórakoztató, és sokaknak tetszik.

   Az S4 Pro két USB 3 porttal van felszerelve.0 elöl és egy hátul. A konzol hátulján egy HDMI-kimenet, egy optikai kimenet és egy Ethernet LAN-csatlakozó is található. Ami a Wi-Fi-t illeti, a PS4 Pro 802.11ac, ami nagy előrelépés a 802.11n PS4. Bármilyen furcsán hangzik is, a 802.A 11ac már jó ideje a legelterjedtebb.

   Az S4 Pro a Sony DualShock 4 vezérlővel érkezik. Az érintőpadba épített kis LED-csíkot leszámítva nincs sok nyilvánvaló különbség a normál PS4 és a PS4 S rendszerhez tartozó érintőkijelző között

  • m. Az új vezérlő megszabadul a D-Pad és az előlapi gombok körüli fényes felülettől. A D-Pad gombok mostantól szintén matt szürke színűek a fényes fekete helyett. Az eszköz megtartja a texturált hátlapot és oldalt a biztonságos és kényelmes fogás érdekében a hosszabb játék során.

   Ez a modell ugyanazt az AMD által gyártott processzort használja, mint a PS4 alapváltozata. A fő különbség az, hogy a PS4 Pro processzora 2,1 GHz-re van túlhajtva, szemben az 1,6 GHz-es S

  • m és PS4. Ami a grafikus alrendszert illeti, az továbbra is nyolc maggal rendelkezik, de további kiegészítőket tartalmaz. Az AMD Polaris technológia például 1,84-ről 4,2-re növeli a TFLOP-ot, ami automatikusan a Pro teljesítményének kétszeresét jelenti az S
  • m vagy az eredeti PS4.

   Az S4 Pro képes streamelni Netf

  • x és H
    u 4K-ban, de a Sony úgy döntött, hogy nem telepít UHD Blu-ray meghajtót ebbe a konzolba. A PS4 Pro-t az internetre csatlakoztatva a PlayStation Store-on keresztül vásárolhat játékokat, amelyeket az 1 TB-os merevlemezen tárolhat, vagy PS Plus előfizetéssel játszhat. Bónuszok és egyéb jutalmak, például felhőalapú tárolás.

    Egy Yandex felhasználói értékelésből.”Ellenőrzött felhasználó” státusszal forgalmazott: “Nagyszerű gamepad, van egy mini jack a fejhallgatóhoz, touchpad és rezgés, minden, amire egy játékosnak szüksége van, és térbeli helyzetérzékelőkkel is rendelkezik, ami számos játék játék mechanikáját kiterjeszti.”.

    Előnyök

    • 4K felbontású játékok és videók támogatása;
    • nagy teljesítményű mikroprocesszoros gerinc;
    • SSD csere lehetséges;
    • Fizikai gombok a konzolon az érintőgombok helyett;
    • egy nagy teljesítményű Wi-Fi modul;
    • A konzol a joystickkal kapcsolható be.

    Hibák

    • 4-5 óra aktív használat után túlmelegedhet.

    Xbox Series X

    Értékelés: 4.8

    Xbox Series X

    Az Xbox Series X egy nagyméretű konzol, amelynek dizájnját még félig tréfásan egy konyhai hűtőszekrényhez hasonlítják. Valójában ez a kialakítás a hűtőrendszer sajátosságainak köszönhető. A készülék elektronikája nagyon erős, és sok hőt kell elvezetnie.

    Az X sorozat nagyrészt a tetején lévő hatalmas ventilátor miatt van ebben a formában.A konzol alján lévő szellőzőnyílásokon keresztül szívja be a külső levegőt, áthalad az alkatrészek felett, hogy útközben lehűtse őket, majd a meleg levegőt a felső panel 144 szellőzőnyílásán keresztül fújja ki.

    Az X sorozatú ventilátor a nagyobb mérete miatt többnyire szinte hangtalanul működik.De miközben a Microsoft nyilvánvalóan nagy erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy a Series X hűtőrendszere a lehető legcsendesebb legyen, a “hangosság” váratlan helyekről érkezett. Számos felhasználó panaszkodik a Blu-ray/DVD optikai meghajtó zajos működésére.

    Az Xbox Series X-et egy nagy teljesítményű, 3,8 GHz-es, 8-magos processzor hajtja. A 16 GB RAM-mal kombinálva ez érezhető teljesítménynövekedést eredményez az Xbox One X-hez képest. Volt egy 2,3 GHz-es processzor és 12 GB RAM – ez sem volt rossz, de maga a memória az előző generáció volt, érezhetően kevésbé lenyűgöző sebességi adatokkal.

    A gyártó a Series X-et némileg “növekedésre” építette, mivel a konzol támogatja a 8K felbontást. Ez az opció azonban alapértelmezés szerint le van tiltva a rendszerbeállításokban, mivel még nem léteznek teljes értékű játéktermékek ilyen funkciókkal. A Microsoft ígérete szerint a jövőben is lesz ilyen támogatás, mivel a konzolt a vállalat vezetősége szerint 8-10 évre tervezték.

    Eközben a hangsúly a 4K felbontású játékon van, magasabb képkockasebességgel, mint amit a korábbi konzolok támogatni tudtak.A Microsoft szerint a Series X teljesítménycélja a 4K 60fps sebességgel, egyes játékokban akár 120fps támogatással.

    Bár a konzolt eredetileg játékra tervezték, sokoldalú szórakoztató rendszerként is szolgál, és a Microsoft megfelelően csomagolta az Xbox Series X-et az alkalmazásokkal.A saját 4K HDR filmboltja mellett a Netf

   • x és Disney +, amelyek lehetővé teszik a 4K, Dolby Vision és Dolby Atmos formátumú tartalmak lejátszását. A Spotify és a Deezer zenei streaming funkciókat biztosít, míg a Plex és a VLC segítségével lejátszhatja saját médiafájljait.

    Előnyök

    • 3,8 GHz-es, 8-magos processzor;
    • 16 GB “gyors RAM;
    • Saját 4K HDR filmbolt;
    • Blu-ray lejátszó;
    • a ventilátor szinte hangtalanul működik;
    • betöltési sebesség és gyors váltás a játékok között;
    • Visszafelé kompatibilis az Xbox One és Xbox 360 játékokkal;
    • nagyszámú alkalmazás.

    Hátrányok

    • Joystick töltőkábel külön kapható.

    layStation 5

    Értékelés: 4.9

    PlayStation 5

    Érdemes a leírást a készülék kialakításával, nevezetesen a méreteivel kezdeni. Ez a modell nem csak nagy – ez az egyik legnagyobb játékkonzol, amit valaha gyártottak. Sok felhasználó “gigantikusnak” nevezi, de ha megnézzük a tényleges méretét, akkor egy normál asztali számítógépházhoz hasonlítható: 390 mm magas, 260 mm mély és 104 mm széles.

    A konzol két változatban kapható, amelyek kialakítása és funkcionalitása némileg eltér: az alapmodell a jobb oldalról kiálló meghajtóval rendelkezik, amely aszimmetrikus megjelenést kölcsönöz neki, míg a “digitális” változatban nincs meghajtó.

    A nyitható panel hozzáférést biztosít a bővítőhelyhez, ahová perifériákat csatlakoztathat.Lehetőség van játékok letöltésére USB-pendrive-ról is.Ami a szabad helyet illeti, a PS5 667,2 GB helyet biztosít a felhasználónak a merevlemezen, a többit a rendszer foglalja el. A portok tekintetében a PS5 három USB-A interfésszel (kettő a hátoldalon, egy az elülső oldalon), egy USB-C porttal az elülső oldalon, egy Ethernet-porttal és egy 2. verziójú HDMI-vel rendelkezik.1 a hátoldalon.

    A konzol másik jellemzője az új DualSense vezérlő.Ez az első nagyobb átalakítás a PlayStation-vezérlőn, mióta a Sony bevezette a kettős joystickot.A DualSense valamivel nagyobbnak és nehezebbnek tűnik a kézben, mint a DualShock, de még mindig kényelmes.Kéttónusú dizájnja megegyezik a PS5-ével, és a gombok elrendezése gyakorlatilag változatlan a PS4-éhez képest, bár a touchpad és a hátsó ravaszok valamivel nagyobbak.

    Eközben a Home gomb – amely korábban csak egy egyszerű kör volt a botok között – mostantól egy gravírozott PlayStation logó…A vezérlő USB-C-n keresztül töltődik, ami után körülbelül 6-7 órát bír ki újratöltés nélkül, ami hasonló a DualShock 4-hez.

    A DualSense vezérlő új, változó feszültségű kioldókkal rendelkezik, amelyek fizikai ellenállást biztosítanak attól függően, hogy milyen művelet történik.Ugyanakkor a kontroller finom rezgések formájában tapintható visszajelzéssel rendelkezik, amelyek jelzik, hogy mi történik a játékban.

    A teljesítményen kívül van még egy észrevehető javulás a PS5-ben – a betöltési idő.A konzol a Sony által “ultra-nagysebességű SSD-nek” nevezett eszközzel van felszerelve, és ennek köszönhetően a játékok sokkal gyorsabban töltődnek be, mint a PS4-en.

    Egy Yandex felhasználói értékelésből.Ellenőrzött felhasználói státusz: “Ez a készülék nagyszerű gamepaddal rendelkezik a tapintható válaszával és a változó ellenállású kurzorokkal. Mindezek együttesen a készüléket a játékosok álmává teszik.”.

    Az érdemek

    • nagy teljesítmény;
    • Jelentősen továbbfejlesztett gamepad;
    • A játékok és alkalmazások gyors betöltése;
    • hozzáférés egy bővítőhelyhez;
    • szinte hangtalanul működik;
    • 4K felbontású videotartalmak lejátszása és streamelése;
    • tökéletes tervezés.

    Hátrányok

    • kevés rendelkezésre álló memória.

    A legjobb hordozható játékkonzolok

    Aktív életmódjuk miatt sok felhasználónak nincs ideje arra, hogy kedvenc konzoljával a TV előtt ülve játsszon. De ha úton vagy a munkahelyi szünetben van, akkor a rajzolt világba akarsz merülni. Ebben az esetben a rögzített konzolok helyett más alternatívák is léteznek – a kézi konzolok. Nincs szükség a monitor keresésére vagy a kábelek húzására – minden egy kis eszközben van.

    Nintendo Switch
   • te
   • Értékelés: 4.7

    Nintendo Switch<li></div><p>te” src=”/wp-content/uploads/2023/09/43616666197761-8412.jpg” height=”284″ title=”Nintendo Switch</p><li>te”><p>A Nintendo Switch miniatűr változata az egyik legkényelmesebb és legvonzóbb kézi konzol, szép kialakítással és utazáshoz tökéletes méretekkel.A fehér gombok szépen kiemelkednek a türkiz, sárga, szürke és korall színű háttérszínek közül.</p><p>Annak ellenére, hogy a Switch</p><li>te kisebb és olcsóbb, még jobban néz ki, mint a nagy testvére. Switch<li>te egy egy darabból álló, masszív monolit, erős műanyag tokkal, amely egy igazi kézi vezérlőnek tűnik, nem pedig egy kijelzőnek, amelynek oldalára két gyenge vezérlő van erősítve. Ez egy összehasonlító utalás volt a teljes Switch-re a mozgó alkatrészekkel, a kivehető Joy-Conokkal és a nagy táblagépes kijelzővel – még akkor is érezhető, hogy minden kissé ringatózik, amikor a rendszer hordozható üzemmódban van.<p>Kapcsológombok</p><li>A te egy kicsit másképp néz ki, mint a nagyobb testvére, és többnyire jó értelemben.Az A, B, X és Y előlapi gombok kevésbé élesek, de hozzájárulnak a lágyabb, hosszabb lökethez, míg a ZL és ZR ravaszok egy kicsit érzékenyebbnek tűnnek.Ez a modell ugyanazzal a giroszkóppal rendelkezik, mint az eredeti, így a Mario Kart 8 Deluxe játékban ügyesen mozgathatod a rendszert, és a Splatoon 2 játékban pontosan célozhatsz vele.<p>A Nintendo Switch egyik legjobb funkciója</p><li>te az, hogy szinte az összes legjobb Nintendo Switch-játékot játszhatod rajta.A Switch rendelkezik az egyik legjobb játékkönyvtárral a modern konzolok közül, és szinte minden játék tökéletesen működik a<li>te verzió.Switch<li>te csak a kézi módot támogató Switch-játékokhoz tervezték.<p>Egy Yandex felhasználói értékelésből.”Ellenőrzött felhasználó” státusszal forgalmazott: “A fürge operációs rendszer. Minden váltás az asztal, a játékok és a beállítások között lag-mentes. A készüléket a konzolok világában egy iPhone-hoz lehet hasonlítani”.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>beépített játékok nagyszerű könyvtára;</li><li>microSD-kártya-támogatás;</li><li>A Joy-Cons úgy tervezték, hogy 20 órán át bírja újratöltés nélkül;</li><li>Nem csap zajt és nem melegszik túl;</li><li>jó sztereó hangzás;</li><li>A játék utolsó 30 másodpercének gyors elmentésének lehetősége;</li><li>gyorsan töltődik.</li></ul><h4>Hibák</h4><ul><li>Teljes terhelés alatt gyorsan lemerül.</li></ul><h3>Sony PSP 3000</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=Sony PSP 3000

    Most pedig nézzük meg a slágert, a híres PSP-t (PlayStation Por

    ) a Sony által gyártott. Sajnos ez a formátum valószínűleg nem fog folytatódni, de egyelőre a kézikonzolos játékosok még mindig megvásárolhatják ezt a szupernépszerű konzolt – még mindig elegendő mennyiségben kapható.

    A mini-konzol továbbfejlesztett 4,3 hüvelykes szélesvásznú LCD kijelzőt kapott, amely jobb színvisszaadást biztosít, csökkenti a tükröződést és a szellemképeket a gyorsan mozgó jelenetekben.A képernyő a bal, a jobb és az alsó oldalon található kezelőszervekre, valamint a felső szélén található két vállgombra korlátozódik.

    A PSP 3000 továbbfejlesztett változata a képernyő alatt található beépített mikrofon.Ezt online kommunikációra lehet használni, akár játékban, akár a PSP beépített Skype alkalmazásán keresztül.A tokba épített mikrofon előnye, hogy bármilyen szabványos fejhallgatóval használhatja.

    Az SP-t az úgynevezett UMD – Universal Media Discs – játékokhoz és filmekhez tervezték.Ezek valamiféle keresztezései a mini kompakt lemezeknek és a régi mini-DVD-knek, és csak körülbelül 2,2 GB adatot tartalmaznak.Ezt a PSP hátulján található pattintható ajtóba kell betölteni.A Memory Stick Duo foglalat a bal szélén marad.Az UMD rekeszhez hasonlóan ez is egy pattintható fedél, amely gumírozott műanyag vezetőkön csúszik.

    Ennél a modellnél a fejhallgató-csatlakozó az alsó szélén található.Bármilyen szabványos 3,5 mm-es fejhallgatóra szükséged lesz a tévéhez való csatlakoztatáshoz, valamint speciális AV-kimeneti kábelekre, amelyek csak a PSP-hez készültek. Az USB-port továbbra is középen, a PSP tetején helyezkedik el.Az USB-csatlakozó oldalán két csavarfurat található a tartozékok biztonságos rögzítéséhez a kerethez.Sokan használják az USB-portot arra, hogy gyorsan csatlakoztassák a számítógéphez a digitális médiát – fényképeket, zenéket és videókat, valamint az online PlayStation Store-ból elérhető játékokat és demókat.

    Az SP beépített Wi-Fi-vel rendelkezik, így bármilyen vezeték nélküli internetszolgáltatáshoz csatlakozhat, beleértve a WEP és WPA titkosítással rendelkező szolgáltatásokat is (de a WPA2-t nem).A PSP egy tisztességes zenelejátszó is, amely MP3, WMA, WAV és egyéb lejátszási lehetőségekkel rendelkezik.

    Az SP képes megjeleníteni az MS Duo kártyán tárolt JPEG, GIF és TIFF formátumú fényképeket. A PSP felső USB-portját legalább két speciális tartozékra tervezték, amelyeket a következők szerint alakítottak ki. A PSP 3000 ugyanazzal az 1200mAh lítium-ion akkumulátorral rendelkezik, mint a 2000-es változat. Az összes energiaigényes funkció egyidejű futtatásával az akkumulátor 4,5 órán át bírja.

    A Yandex felülvizsgálatából.Piactér “Ellenőrzött felhasználó” státusszal: “Örülök, hogy sok népszerű konzolhoz tudok emulátorokat kínálni a múltból.

    Előnyök

    • Csatlakoztatható PS3-hoz, PC-hez és TV-hez;
    • UMD támogatás;
    • könnyű kezelhetőség;
    • sebesség;
    • Beépített mikrofon;
    • virtuális firmware képesség;
    • Wi-Fi modul;
    • A legnépszerűbb hordozható formátum.

    Hátrányok

    • videót kell konvertálni.

    Nintendo Switch

    Értékelés: 4.9

    Nintendo Switch

    Végül pedig nézzük meg a teljes Nintendo Switch-et. Ez egy teljes funkcionalitású otthoni játékkonzol, de kézi konzolként is használható, mint a 3DS. A Switch változatos gyűjteménye nagyszerű első személyű játékokat, múltbéli játékokat és meglepően széles választékú fantasztikus indie címeket tartalmaz, amelyek többsége tévén is játszható…

    A konzol központi rendszere sok szempontból hasonlít egy tabletre. Vezérlők felelősek a bal és jobb Joy-Con vezérlőkért; fogantyú a vezérlők tartásához, mint egy normál gamepad; két karkötő Joy-Con. USB aljzat és dokkolóállomás a csatlakozáshoz. HDMI-kábellel érkezik.

    A Switch tetején egy kis bekapcsológomb és hangerőszabályzó, valamint egy 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozó és egy játékkártya-nyílás található.A készülék alján található egy USB-C port a töltéshez és a Switch dokkolóhoz való csatlakoztatáshoz.

    A hátoldalon egy pár hangszóró található, valamint egy kis műanyag állvány, amely csuklós, hogy lehetővé tegye, hogy a Switch-et egy asztalra helyezze, és kinyissa a mögötte lévő microSD-kártyahelyet.Ez a modell 32 GB belső memóriával rendelkezik, microSD-kártya-támogatással akár 2 TB-ig. A Switch 6 hüvelykes, 720p felbontású érintőképernyővel rendelkezik, a Nintendo egyik legfejlettebb kézikonzolja.

    A mellékelt Joy-Conok egy pár vezeték nélküli vezérlő, amelyek különböző konfigurációkban használhatók a Switch-szel.Mindkét Joy-Con a hagyományos gamepad vezérlőelemeinek felével rendelkezik, beleértve egy analóg joystickot is.

    A Joy-Con fogantyú egy műanyag tok, amelybe két Joy-Cont lehet behelyezni, hogy teljes gamepadként lehessen használni.A Joy-Cons csatlakoztatásával úgy néz ki, mint a hagyományos Xbox-vezérlő könnyebb, kisebb változata.

    A Switch modell akkumulátora 3 és 7 óra közötti időtartamra képes, attól függően, hogy mivel játszik.És mivel a konzol USB-C-n keresztül töltődik, külső akkumulátorral is feltölthető.Eközben a Joy-Conokat úgy tervezték, hogy akár 20 órán át is működjenek újratöltés nélkül.

    A Switch egy nagyszerű játékkonzol és egy nagyszerű kézi konzol.A legjobb az egészben, hogy kompatibilis a Nintendo és más kiadók hatalmas játékkönyvtárával.

    Egy Yandex felhasználói értékelésből.Ellenőrzött felhasználói státusz: “A konzol hibrid jellege nagy előny, jó érzés, hogy helyhez kötött és kézi módban is lehet játszani. Korábban egyetlen más hordozható set-top box sem kínálta ezt a képességet.

    Előnyök

    • 32 GB belső memória
    • microSD-kártya-támogatás;
    • A Joy-Conokat úgy tervezték, hogy 20 órán át bírják újratöltés nélkül;
    • 6 hüvelykes érintőképernyő;
    • HDMI-n keresztül csatlakozik a TV-hez;
    • Képes helyhez kötött és kézi játékra;
    • Beépített játékok széles körű gyűjteménye.

    Hátrányok

    • a hordozható üzemmódban egyfajta ingatag dizájn;
    • Nincs Bluetooth a fejhallgató csatlakoztatásához.

    A legjobb retro játékkonzolok

    A gamer elektronika ezen szegmense a régi időkre nosztalgiázó felhasználókat célozza meg. És a játékosok új generációjával is meg akarják osztani az olyan játékok izgalmát, mint a Ninja Turtles, a Mario Brothers, a Mortal Kombat és más ikonikus játékok. Fontos megérteni, hogy az ilyen eszközök nem büszkélkedhetnek komoly erővel, és kérjük, hogy a modern táblagépekre és okostelefonokra jellemző igazán jó minőségű képet, ezért megfelelően kell kezelnünk a “Retro” fogalmát.

    Sony PlayStation Classic

    Értékelés: 4.6

    Sony PlayStation Classic

    Ez a modell egy miniatűr játékkonzol, egy letűnt korszak előre betöltött játékaival. Külsőleg pontosan olyan a formája, mint egy klasszikus Sony videojáték-konzolé, csak kisebb. Ez az utóbbi évek egyik legélvezetesebb technikai terméke, amely sok felhasználót nosztalgiával tölt el a 3D-s játékok kezdeti korszaka után.

    A PlayStation történelmet írt a 3D-s játékok népszerűsítésével, és megnyitotta az utat az olyan érettebb játékok előtt, mint a Grand Theft Auto és a Resident Evil. Bár nem a PlayStation volt az első otthoni konzol, amely támogatta a 3D-s grafikát – a Nintendo SNES a Super FX chip segítségével 3D-s grafikát adott vissza bizonyos játékkazetták, például a Star Fox.

    Ez a kis konzol 45 százalékkal kisebb, mint az eredeti, és szinte minden apró részlet – a szürke szín, a hűtőbordás stílusú oldalak, a jellegzetes LED-es háttérvilágítás, a gombok arányai, még a megnyomáskor történő visszarúgás is – az eredetihez hasonlóan készült.

    A két mellékelt (nem analóg) vezérlő USB-n keresztül csatlakozik, és szorosan csatlakozik az elülső részhez.A Sony mérnökei jó munkát végeztek a vezérlő kábeleinél, amelyek hossza 120 cm.A nagyon rövid vezérlőkábelekre komoly panasz volt a NES Classic esetében, bár a Nintendo azóta már javította a problémát.

    HDMI-port a hátoldalon HDTV vagy HDMI-monitor csatlakoztatásához.A dobozhoz tartozik egy 2 méteres HDMI-kábel és egy microUSB-USB-A adapterkábel a tápegységhez való csatlakoztatáshoz.Sajnos a Nintendo mini konzoljaihoz hasonlóan a dobozban nincs USB-s hálózati adapter.

    Három funkciógomb a konzol tetején.A bekapcsológomb egyszerűen be- és kikapcsolja a konzolt.A Reset befejezi a játékot, és pontosan ott menti el a “folytatási pontot”, ahol a játékos abbahagyta, és visszatér a játék főképernyőjére.A ‘Megnyitás’ gomb pedig megváltoztatja a virtuális lemezeket az egynél több lemezt igénylő játékok esetében.

    A PlayStation Classicon mind a 20 játék elérhető a kezdőképernyő karusszeléből.Minden játékhoz saját virtuális memóriakártya tartozik a mentett játékok tárolására, és a “Reset” gomb megnyomása után a legutóbbi automatikus folytatási ponthoz való visszatéréshez egy parancsikon is rendelkezésre áll.

    A Yandex felülvizsgálatából.”Ellenőrzött felhasználó” státusszal forgalmazzák: “Ha ezt a készüléket nem eredeti konzolnak, hanem egy mini számítógépnek tekinted, további szoftveres, firmware és harmadik féltől származó vizuális eszközökkel, akkor ez a konzol rendkívül vonzóvá válik.”.

    Előnyök

    • Gyorsan betöltődik;
    • gyors mentési funkció;
    • Lehetővé teszi a NES, SNES, SEGA, PS1 emulálását;
    • két gamepad;
    • Nagyon alacsony ár;
    • az eredetihez közeli vizuálisan és tapinthatóan is reprodukálódik.

    Hátrányok

    • Nincs tápegység mellékelve.

    SEGA Mega Drive

    Értékelés: 4.7

    SEGA Mega Drive

    Ez a konzol egy igazi retro csoda, mert nehéz elhinni, hogy a modell még mindig ilyen népszerű, és komolyan mondom. De ez tény, és jó okkal – sok felnőtt felhasználó nosztalgiázik a gyermekkorára. A játékok grafikailag messze nem tökéletesek, de a lényeg itt nem a grafikában van, hanem a “lámpafényben”.

    A fő tényező, amely vonzza a felhasználókat, az, hogy a modern SEGA MegaDrive az eredeti SEGA MegaDrive pontos másolataként készül, működő bekapcsolóval és reset gombbal.A hangerőszabályzó azonban pusztán dekoratív.

    Még a patronlyukak dugói is működnek, bár magukat a patronokat nem lehet, de nem is kell a nyílásokba helyezni. Nyilvánvaló, hogy a konzol csak külsőleg hasonlít egy klasszikusra, míg a belső elektronika már modern, és nem kompatibilis a húsz évvel ezelőtti megoldásokkal. Minden játék egyszerűen előre telepítve van a készülék memóriájában.

    Ez a retro konzol két kontrollert tartalmaz, amelyek az eredeti Sega kontrollerek pontos másolatai.Ugyanolyan méretűek, mint az eredeti, nem a mini változatok.

    Vannak olyan pontok az interfészek tekintetében, amelyek a modern realitásokat figyelembe véve nem is lehetnének jobbak, bármennyire is igyekezett a gyártó klasszikusnak maradni. A hátoldalon például van egy HDMI-kimenet, amely modern TV-hez csatlakoztatható, a tápellátás pedig microUSB-n és egy hálózati adapteren keresztül történik. Az előlapon a korábbi két port helyett két USB aljzat található.

    A Sega egyik erőssége a klasszikus felhasználói felület – vizuálisan szinte teljesen megegyezik az eredetivel, és már most kellemesen nosztalgikus felhasználói élményt nyújt.

    A főmenü lehetővé teszi a címek rendezésének megváltoztatását, beleértve az ábécé szerinti, műfaj vagy játékosok száma szerinti, valamint a megjelenés dátuma szerinti rendezést, amely alapértelmezés szerint be van állítva. Van egy beállítások menü is.A rendszer nyelvét itt változtathatja meg.

    Egy szép bónusz – bekapcsolhatja a “CRT szűrőt”, hogy a modern TV-k úgy nézzenek ki, mint a régi CRT TV-k, vonalakkal. A Sega Genesis Mini játékválasztéka óriási: 40 klasszikus cím a konzol történetéből, plusz két bónusz kiadás. Sok ilyen játék igazi klasszikus.

    Egy Yandex felhasználói értékelésből.”Ellenőrzött felhasználó” státusszal forgalmazva: “40 beépített játék és hangok, amelyek minden játékmenetet és menüszörfözést kísérnek, nem csak nosztalgiáznak, hanem igazi élményt nyújtanak”.

    Az érdemek

    • 40 beépített játék;
    • Felhasználói felület;
    • USB-portok;
    • A CRT-szűrő beépítésének lehetősége;
    • Két joystickot tartalmaz.

    Hibák

    • A mimikai elemek némelyike hanyagul készült, ami csökkenti a hitelesség hatását.
    Olvasson tovább  14 a legjobb Smart TV-k közül
    Értékelje a cikket
    ( Még nincsenek értékelések )
    Megjegyzések hozzáadása

    ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: