6 legjobb vonalkódolvasó

A bolti berendezések egyik típusa a vonalkódolvasó. A készülék évről évre egyre megfizethetőbbé válik, így akár egy kis kiskereskedelmi üzlet is felszerelhető vele. Az ügyfélszolgálat gyorsasága és a könyvelés automatizálása pedig a múlté. Ma beszélni fogunk az ilyen, szinte nélkülözhetetlen asszisztensekről a kereskedelmi és raktári könyvelésben, és összefoglaljuk az egyes modellek értékelését a területen dolgozó szakértőink ajánlásai alapján.

Hogyan válasszunk vonalkódolvasót

Először is, értsük meg, melyek a legjobb vonalkódolvasók általábanvonalkódolvasók fajtái, és milyen körülmények között lennének a legmegfelelőbbek?.

A professzionális vonalkódolvasók osztályozásában elfogadott fő, a következők: fix és kézi szkennerek; fotó LED és lézer; vezetékes és vezeték nélküli szkennerek.

 1. A fix (többsíkú) szkennerek inkább a nagy kiskereskedelmi üzletek és kiskereskedelmi láncok számára megfelelőek, ahol nagyon kívánatos, hogy a pénztáros minél kevesebbet manipuláljon a berendezéssel. Sokkal gyorsabbak és pontosabbak, mint a kézi szkennerek.
 2. A vezetékes és a vezeték nélküli, minden többé-kevésbé nyilvánvaló: csatlakozhatnak a vezérlőberendezésekhez (számítógép a megfelelő szoftverrel, pénztárgép stb.) “légi” kapcsolaton keresztül Wi-Fi vagy Bluetooth.

Ami a szkennelési elvet illeti (a vonalkód tényleges beolvasása), ez ennél bonyolultabb.

 1. A LED opciók általában a legolcsóbbak, de ezek a legkevésbé pontosak és termelékenyek is. Nagyobb követelményeket támasztanak a nyomtatott kód minőségével szemben, az érintkezési felületet a lehető legközelebb kell tartani, és a szkenner kevés toleranciával rendelkezik a vonalkódhordozó felületi torzulása esetén, ami a kiskereskedelmi láncoknál nagyon gyakori.
 2. A lézerszkenner sokkal előnyösebb. Ezekkel az eszközökkel a szkenner sokkal nagyobb elfogadható távolságban van a beolvasandó tárgytól; kevésbé válogatósak a képminőség és a hordozó alakja tekintetében. A szkenner a tenyerében tartható (nem kell kézzel tartani) és tetszőlegesen dönthető. Elmondható, hogy a lézerszkennereknek vannak hátrányai: alacsony ütésállóság, a hordozó kopására való érzékenység és a fényes felület.
 3. Végül egy harmadik lehetőség, amely az utóbbi időben egyre elterjedtebbé és elfogadottabbá vált, a fotószkennelés. Anélkül, hogy a technikai részletekbe bocsátkoznánk, elmondhatjuk, hogy az ilyen típusú szkennerek a teljes vonalkódot olvassák, nem pedig annak egy “szeletét”, és a beépített speciális szoftver a másodperc töredéke alatt elvégzi a hibajavítással, a kapott adatok helyességének elemzésével stb. kapcsolatos munka többi részét. .
Olvasson tovább  A 12 legjobb lavaliere mikrofon

A legjobb vonalkódolvasók értékelése

Jelölés hely termék neve ár
A legjobb vonalkódolvasók ár-érték arányban 1 Honeywell 1910i Granit (1910iER-3USB) 34 600€
2 Datalogic QuickScan I QBT2400 (QBT2430-BK-BTK1) 14 400€
3 Datalogic Cobalto CO5300 10 500€
A legjobb vonalkódolvasók az AlieXpress-től 1 NETUM NT-2028 2 950€
2 YKSCAN YK-6200 5 490€
3 Aibecy 1D vezetékes vonalkód szkenner 890€

A legjobb vonalkódolvasók ár-érték arányban

Most pedig térjünk rá közvetlenül a minősítésre, és először is tekintsük át azokat a vonalkódolvasókat, amelyeket az Expertology szakértői optimálisnak találtak a legfontosabb paraméterek tekintetében: minőség, teljesítmény, funkcionalitás és költség.

Honeywell 1910i Granit (1910iER-3USB)

Értékelés: 4.9

Honeywell 1910i Granit (1910iER-3USB)

Válogatásunkban az első helyen az egyik legdrágább vonalkódolvasó áll, amelyet az amerikai Honeywell cég gyárt. Kézben tartható formája ellenére ipari kategóriájú eszköz.

Robusztus, cseppálló műanyag ház. Méretek: 133x195x75 mm, súly 300 g. Az ütésállóságot a következőképpen számszerűsítik: 1 m magasságból betonpadlóra történő 5000 cseppig és 2 m magasságból betonpadlóra történő 50 cseppig.

A kétdimenziós szkenner Adaptus 6 technológiával működik.0, amely rendkívül nagy vonalkódolvasási és értelmezési pontosságot biztosít. Az eredeti gyártóspecifikus fejlesztéseket alkalmazva ez a modell kibővített pásztázási mezővel, kibővített érzékelési tartománynyal (0-bar vastagságú vonalkódok) és szélesebb pásztázási ablakkal rendelkezik.508 mm pontosan leolvasható akár 75 cm távolságból).

interfész kábel mellékelve. Erre a modellre 36 hónap gyártói garancia vonatkozik.

Előnyök

 • jobb hatótávolság;
 • kibővített pásztázási terület;
 • pontosság;
 • Kiváló ütésállóság.

Hátrányok

 • nem észlelt.

Datalogic QuickScan I QBT2400 (QBT2430-BK-BTK1)

Értékelés: 4.8

Datalogic QuickScan I QBT2400 (QBT2430-BK-BTK1)

Értékelésünk második modellje a Datalogic, a világ legelismertebb, fél évszázados múltra visszatekintő cégének minőségi és jól bevált vonalkódolvasója. Ennek a modellnek a szép bónusza, hogy több mint kétszer olyan kedvező árú, mint elődje, miközben hasonló funkciókat kínál.

A szkenner olvasási elve nagyon hasonló az előző modellhez, 2D kép 752×480 felbontással, 610 nm-es megvilágítással. A nyomtatott vonalkódok megengedett kontraszthatára 25%. Vízszintes és függőleges leolvasási szög 65, illetve 60 fok minimális hibával.

A készülék automatikus üzemmódban felismeri és értelmezi az összes szabványos 1D vonalkódot, beleértve a GS1 DataBar™ lineáris kódok családját is. A szkenner kétdimenziós kódokat is felismer: azték, Data Matrix, mindenféle QR-kód stb. . A pontos lista a verziótól függ, forduljon az értékesítési ponthoz.

Olvasson tovább  Top 10 vezeték nélküli fejhallgató 3000 € alatt

Egység mérete: 16.3×9.1×4.1 cm, súly 200 g. Bejövő tápegység – 1400 mAh. A szkenner kiváló minőségű fekete műanyagból készült, más árnyalatú, alkalmi műtárgyakkal. Nincs nedvesség elleni védelem.

A vezeték nélküli kommunikáció a fogadó féllel Bluetooth-on keresztül történik. Három év gyártói garancia a készülékre.

Előnyök

 • jó hírű márka;
 • vonzó design;
 • viszonylag megfizethető áron;
 • elég masszív.

Hátrányok

 • Nincs nedvesség elleni védelem;
 • Nincs kapcsolat Wi-Fi-n keresztül.

Datalogic Cobalto CO5300

Score : 4.7

Datalogic Cobalto CO5300

A Cobalto CO5300 szintén a Datalogic-tól származik, akárcsak az előző modell, de ezúttal más a szkennelési elv.

Formafaktort tekintve ez a modell az asztali és a kézi szkenner között helyezkedik el. Az olvasási elv lézeres, ami határozottan előnyös.

Funkcionalitása korlátozott a fent leírt két szkennerhez képest, de teljesítménye valóban kiemelkedő – 1500 futtatás másodpercenként. A felbontás a 0.130 mm/5 mils.

A készülékház tartós műanyagból készült, így a vonalkódolvasó könnyedén kibírja, ha 1 m magasságból egy kemény padlóra esik, és ennek nincs következménye.5 . Csatlakozás az állomáshoz – csak vezetékes, USB-n keresztül.

Előnyök

 • nagy teljesítmény;
 • Immunitás és ütésállóság;
 • viszonylag megfizethető áron;
 • lézerszkennelés elve.

Hátrányok

 • A vonalkódszabványok korlátozott lefedettsége.

A legjobb vonalkódolvasók az Aliexpressről

Most a minősítésünk keretében tegyünk egy kis meglepő lépést, és fontoljuk meg a vonalkódolvasók három lehetőségét, amelyek kínai származása kétséget kizáróan felveti a következőket. Nem áll szándékunkban azonban félrevezetni olvasóinkat, és mindhárom bemutatott modellt szakértőink tesztelték és alaposan tanulmányozták.

A megközelítés motivációja ebben az esetben nyilvánvaló. Vonalkódszkennerek, különösen a kézi, nem számít, mennyire jó – ez a termék, amely szinte egyenlő a fogyóeszközök kopásával és elhasználódásával. Ha tehát olyan szkennert vásárolhat, amely tízszer-tizenötször kevesebbe kerül, mint egy márkás szkenner, és ugyanolyan hosszú ideig tart, akkor az egyszerű matematika ésszerű megoldást javasol.

NETUM NT-2028

Értékelés: 4.7

NETUM NT-2028

Kezdjük a NETUM márka egyszerű, egyszerű, de felhasználóbarát megoldásával. A kompakt, vezeték nélküli szkenner 170x70x100-as méretekkel és 170 g-os tömeggel rendelkezik. A test gumírozott ABS műanyagból készült.

Szkenner leolvasási elve – lézer. Felismerési tartomány – 10 és 800 mm között. A lézersugár áthaladási sebessége – 120-szor másodpercenként. 0 %-os pontossággal leolvasható.1 mm. 45 és 60 fok közötti szögek. Hatótávolság közvetlen látótávolságban interferencia nélkül – legfeljebb 300 m, akadályokkal – legfeljebb 150 m. Környezeti fény mellett a szkenner 4000 lumenes fényvédelemmel rendelkezik.

Olvasson tovább  11 legjobb Sony fejhallgató

A vonalkódolvasó lítium akkumulátort használ, amelynek áramfelvétele 68mA működés közben és 48mA készenléti üzemmódban. Támogat számos kódolást, beleértve az EAN, Plessey, Interleave és másokat is.

Előnyök

 • lézeres szkennelés elve;
 • Fényinterferenciával szembeni immunitás;
 • Kiemelkedő “hosszú távú” teljesítmény;
 • elfogadható ár.

Hátrányok

 • Gyakorlatilag “nulla” karbantarthatóság.

YKSCAN YK-6200

Értékelés: 4.6

YKSCAN YK-6200

A “jó kínai” top háromban a második az YK-6200. Alapvető különbség a korábbi verziókhoz képest, hogy ez egy minden irányban működő asztali lézerszkenner. Az aktív sugár egy nagy fényerejű lézer, amelyet egy speciális LED állít elő.

A készülék működési paraméterei a következők: a forgattyús tengely forgási sebessége – 2100-szor / sec; pásztázási szögek – 72 és 82 fok vízszintesen, illetve függőlegesen; üzemi hőmérséklet – 0-55 fok felett; energiafogyasztás – 3.9W.

A készülék tartós műanyagból készült, amely akár 2 méteres magasságból történő lezuhanást is kibír. A szkenner hangjelzővel van felszerelve. Támogatja az összes főbb kódot az EAN-8-tól a postai irányítószámig.

Az előnyök a következők

 • mindenirányú;
 • asztali formátum;
 • törésálló tok.

Hátrányok

 • rossz javíthatóság.

Aibecy 1D vezetékes vonalkód szkenner

Értékelés: 4.5

Aibecy 1D vezetékes vonalkód szkenner

És befejezve ezt a csoportos rangsort, és az egész felülvizsgálatunkkal együtt a kínai szkenner, amely valójában egy egész sor kézi szkenner, hasonló alapvető paraméterekkel és specifikációkkal.

A sorozat nómenklatúrája “1D” kóddal rendelkezik, de valójában az AlieXpress-en elérhető legtöbb modell sokkal fejlettebb szkennelést támogat – 2D, QR stb. .

Technológiailag a modell egy egyszerű és egyszerű eszköz, kényelmes fogással. A nemzetközi vásárlói visszajelzések azt mutatják, hogy a szkenner zökkenőmentesen működik a különböző gyártmányú és típusú PC-kkel, POS-terminálokkal és pénztárgépekkel.

Automatikus és kézi beolvasást egyaránt támogat, vezeték nélkül is beolvashat. Az autonómiát a 2000 mAh kapacitású akkumulátor biztosítja. Beépített flash memória 2100 vonalkódhoz. Kompatibilis az összes népszerű operációs rendszerrel, beleértve a következőket is

 • nux.

  Előnyök

  • könnyen használható;
  • több mint 2K memória. vonalkódok;
  • alacsony akkumulátor töltöttség.

  Hátrányok

  • A javíthatóság gyakorlatilag nulla – csak csere lehetséges.
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: