8 legjobb kártyaolvasó

*A szerkesztő véleménye a legjobbakról. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. A vásárlás előtt konzultálni kell egy szakemberrel.

Manapság szinte minden hordozható eszköz memóriakártyára menti az adatokat. Ilyen meghajtót használnak a legtöbb okostelefonban, abszolút minden fényképezőgépben, az akciókamerák nem tudnak nélküle, még a játékkonzolok is megkövetelik a memóriakártya telepítését. Nos, hogyan lehet egy ilyen kártyán lévő információkkal számítógép segítségével interakcióba lépni?? Kártyaolvasó használata! És ha gyors adatátvitelre számít, akkor jobb, ha megvásárolja az egyik olyan példányt, amely bekerült a kiválasztásunkba.

Javaslatok a kiválasztáshoz

A kártyaolvasó kiválasztása valószínűleg a legkönnyebb. Ez még egyszerűbb, mint egy adott fúrógép vagy rotációs kalapács kiválasztása. Valójában minden kártyaolvasónak csak néhány alapvető funkciója van. Ezek közül a legfontosabb a formai tényező:

 1. Belső memóriakártya-olvasóA számítógépház megfelelő 2,5″ vagy 3,5″ meghajtórekeszébe történő beszerelésre tervezték. Az ilyen típusú eszköz közvetlenül az alaplaphoz csatlakozik.
 2. Külső memóriakártya-olvasóUSB-kábelen keresztül csatlakoztatható bármely számítógéphez. Néhány ilyen olvasó micro-USB vagy USB Type-C csatlakozóval rendelkezik a kábel végén, és alkalmas okostelefonokkal és táblagépekkel való használatra.
 3. Szigorúan véve a memóriakártya a leggyakoribb tárolóeszköz, amelyet a legtöbb okostelefonban, abszolút minden fényképezőgépben és akciókamerában használnakcsatlakozóa második fő jellemző. Az a tény, hogy a legmodernebb modellek USB 3 csatlakozóval rendelkeznek.0. Ez adja meg nekik a maximális átviteli sebességet, a memóriakártya minden értékét kiszorítva.
 4. Egy másik különbség a különböző kártyaolvasók közötta támogatott kártyatípusok száma. A legegyszerűbb eszközök kizárólag microSD memóriakártyákhoz készültek. Az összetettebb kártyaolvasók támogatják az SD, Memory Stick, CF vagy más cserélhető adathordozók csatlakoztatását.
 5. Ennél jobb nem is lehetne. Lehetetlen azonban nem megemlíteni az árat. De ez teljes mértékben attól függ, hogy a kártyaolvasó milyen funkciókkal rendelkezik. Az USB 3.0 és az USB 3.0 változatok logikusak.0 észrevehetően drágább, mint a többi.

És az utolsó dolog, amit tudnod kell, hogy könnyen meg tudsz lenni memóriakártya-olvasó nélkül. Manapság már könnyű USB-kábelen keresztül kapcsolódni a hordozható eszközön található információkhoz. De jó vezetéknek kell lennie, amely nem csak az energiaátvitelt támogatja. Sajnos, nem minden felhasználó rendelkezik ilyennel. Arról nem is beszélve, hogy a kézi eszközök számos csatlakozót kínálnak: és

 • ghtning, USB Type-C, micro-USB és még az elavultabb USB Type-C és micro-USB.

  A legjobb kártyaolvasó értékelése

  Jelölés hely termék neve ár
  A legjobb külső kártyaolvasók 1 SANDISK ImageMate All-in-One USB 3.0 2 490 €
  2 Kingston FCR-HS4 1 530 €
  3 HAMA H-39878 910 €
  4 GINZZU GR-336B 775 €
  5 ORICO CRS31 1 199 €
  6 Kingston Mobile
 • te G4
 • 970 €
  A legjobb belső kártyaolvasó 1 GINZZU GR-166U 920 €
  A legjobb OTG kártyaolvasó 1 GINZZU GR-325B 338 €

  Legjobb külső kártyaolvasó

  SANDISK ImageMate All-in-One USB 3.0

  Értékelés: 4.9

  SANDISK IMAGEMATE ALL-IN-ONE USB 3.0.jpg

  Ennek a modellnek a fő előnye a nevében rejlik. Nagy sebességű USB 3 interfészen keresztül csatlakozik a számítógéphez.0. És nem is a “trojka”, hanem annak 3. változata.2, ha a számítógépen van ilyen! Ez azt jelenti, hogy az adatokat a memóriakártyáról a kártya által támogatott maximális sebességgel másolja. Ez egy nagy előny, de korántsem az egyetlen!

  Ez a modell egyedi kialakítású. Inkább egy korai PlayStation 2-re hasonlít, de sokkal kisebb méretben. Itt is az asztalon történő függőleges elhelyezést alkalmazzák. A terméknek van egy csinos állványa, amely a tartozékot kissé magasabbá teszi.

  A kártyaolvasó összesen négy kártyahelyet foglal magába. Mindegyikük különböző memóriakártya-formátumokhoz van hangolva. SD, miniSD (adapterrel), microSD, CompactFlash és MemoryStick, hogy pontosak legyünk. Talán az egyetlen dolog, ami hiányzik, az a Huawei által kifejlesztett speciális kártyákhoz való foglalat. De ki fogja észrevenni a hiányát? Egyébként minden egyes résnek saját fényjelzője van, amely jelzi a munkáját.

  Jelenleg ez az egyik leggyorsabb kártyaolvasó. A tesztek azt mutatják, hogy akár 160 MB/s sebességgel is képes fájlokat másolni a memóriakártyáról. És ha a jövőben a memóriakártyák még gyorsabbak lesznek, a kártyaolvasó is követni fogja őket! A készülék fő hátránya az ára. Nem számít, hogyan nézel rá, de nem mindenki mer 2500 rubelt költeni a vásárlásra.

  Előnyök

  • USB 3 kábellel érkezik.0;
  • Támogatja a legtöbb memóriakártya formátumot;
  • Egyedi és érdekes kialakítás;
  • Minden egyes nyílás fényjelzéssel van ellátva.

  Hátrányok

  • Nagyon magas ár;
  • Nehéz megtalálni az eladó.

  Kingston FCR-HS4

  Értékelés: 4.8

  KINGSTON FCR-HS4.jpg

  Egy másik kártyaolvasó, amely stabilan támogatja az USB 3-at.2. Ez azonban jóval kevesebbe kerül – egy orosz boltban általában 1400 rubelért lehet hozzájutni. Ez az árcédula annak köszönhető, hogy a tartozék alkotói nem foglalkoztak a tervezéssel. Ez csak egy “blokk” lekerekített sarkokkal, amely laposan fekszik az asztalon. Nem valószínű, hogy állandóan a monitora közelébe fogja tenni, de valahol egy fiókban fogja elrejteni.

  Ez a kártyaolvasó négy foglalattal rendelkezik. Ezeket CompactFlash, SD, microSD és MemoryStick memóriakártyákhoz tervezték. Ha miniSD-kártyája van, adapterre van szüksége az olvasáshoz. Ha még atipikusabb memóriakártyákkal rendelkezik, el kell felejtenie a Kingston FCR-HS4 használatát.

  A modell teste műanyagból készült. De azt a benyomást keltheti, hogy fémet használtak – itt csiszolt alumínium utánzatot használnak. A termék aktivitást jelző jelzéssel is büszkélkedhet. Egyébként ez egy közönséges kártyaolvasó, meglehetősen szerény méretekkel. Ha memóriakártyával kell dolgoznia csúcssebességgel, ez egy nagyon jó választás. És nem a legdrágább, azt kell mondanom!

  Előnyök

  • USB 3 kábellel érkezik.0;
  • Az összes népszerű kártyaformátum támogatott;
  • Szerény méret;
  • Tevékenységjelzés;
  • Aranyos design.

  Hátrányok

  • Ár – még mindig egy kicsit meredek.

  HAMA H-39878

  Értékelés: 4.7

  HAMA H-39878.jpg

  Egy másik téglalap alakú kártyaolvasó, amely levehető USB-kábellel rendelkezik. A különbség ennél a modellnél az, hogy a sarkai érezhetően kevésbé lekerekítettek. A termék kialakítása is kevésbé feltűnő. De az unalmas megjelenés pozitív hatással van az árcédulára – sok esetben a HAMA H-39878 mindössze 900 rubelért vásárolható meg!

  Ez a modell is támogatja az USB 3 interfészt.2. Ez azt jelenti, hogy lesz némi mozgástere a jövőre nézve. Nem számít, milyen gyorsak a memóriakártyák, a legtöbbet fogod kipréselni belőlük!

  A fenti példáktól eltérően a HAMA H-39878 öt nyílással rendelkezik. Támogatja a memóriakártya-formátumok szélesebb körét. Nem kétséges, hogy legtöbbször SD- és microSD-kártyákhoz fogja használni. A professzionális fotósok értékelni fogják a CompactFlash kártyahelyet, amely a legnagyobb kártyahelyet kínálja. Ha régebbi Sony készüléke van, a MemoryStick-hely nem rossz ötlet. A kártyaolvasóba xD-Picture és MMC cserélhető adathordozók is behelyezhetők. Ez utóbbiakat egykor a mobiltelefonokban és okostelefonokban használták, manapság már szinte elfelejtették őket.

  Röviden, a HAMA H-39878 azok számára készült, akik rendszeresen foglalkoznak nemcsak a modern technológiával, hanem mindenféle retró eszközzel is. Ezért nem meglepő, hogy ez a kártyaolvasó nagy keresletnek örvend, és egyre ritkábban lehet megtalálni a polcokon.

  Előnyök

  • Még a régebbi memóriakártya-formátumok is támogatottak;
  • Nagysebességű USB-kábellel érkezik;
  • Szerény méret;
  • Nem olyan magas ár.

  Hátrányok

  • Alig kapható a piacon;
  • A design nem mindenkinek fog megfelelni.

  GINZZU GR-336B

  Értékelés: 4.6

  GINZZU GR-336B.jpg

  Gyakran másolja az adatokat egyik memóriakártyáról a másikra? Ebben az esetben szüksége lehet a GINZZU GR-336B kártyaolvasóra. Hihetetlen számú résszel rendelkezik. Hét foglalat lehetővé teszi akár több azonos típusú kártya elhelyezését is! Különösen az SD-kártyák számára két, a microSD-kártyák számára pedig ugyanennyi hely.

  A tartozék kívülről nem különleges. A teste jelöletlen műanyagból készült. A tervezési érzés a gyártó úgy döntött, hogy mentse a design. Ez jellemző a GINZZU-ra. De a termék támogatja az USB 3.2. Egy levehető kábellel érkezik, a híres kék “nyelvvel”, amely az USB 3.0. A kártyaolvasó jó tulajdonsága, hogy aktivitásjelzővel is rendelkezik. Meglepő módon néhány gyártó hajlamos megfeledkezni erről az apró részletről.

  Fentebb felvázoltuk a négy leggyakrabban használt helyet. És milyen más memóriakártyák támogatják a többi foglalatot?? Nos, itt nem lesz semmi meglepetés. Ez egy CompactFlash, MemoryStick és xD-Picture. Röviden, a fotósok és a videósok elégedettek lesznek. Szép, hogy az adatok olvasása olyan sebességgel történik, hogy a rendelkezésre álló kártya. Annak ellenére, hogy 2012-ben jelentették be! Ez jól jelzi, hogy mennyire lelassult a cserélhető meghajtók és a hozzájuk kapcsolódó memóriakártyák fejlődése.

  Előnyök

  • 80 cm-es USB 3 kábellel érkezik.0;
  • Nagyon sok slot;
  • Az ár nem rendkívül magas;
  • Van egy aktivitásjelző;
  • Miniatűr méret.

  Hátrányok

  • Egyszerű kialakítás.

  ORICO CRS31

  Értékelés: 4.5

  ORICO CRS31.jpg

  Minél közelebb kerülünk a rangsor végéhez, annál gyakrabban említik az unalmasnak tűnő eszközöket. Ez a szabály a legtöbb értékelésre igaz, beleértve azt is, amit most olvasol. Az ORICO CRS31 négyzet alakú, a tartozék háza fekete műanyagból készült. A memóriakártyahelyek a készülék különböző oldalain találhatók. És csak négy van belőlük. Ezek három oldalon találhatók, míg a negyedik a számítógéphez való csatlakoztatásra szánt, nem eltávolítható kábelnek van fenntartva. A burkolaton van hely egy aktivitásjelzőnek is.

  A modell magas ára nemcsak a tartósságának köszönhető, hanem annak is, hogy támogatja az USB 3 szabványt.2. Így a lehető legtöbbet hozhatja ki a birtokában lévő memóriakártyából. Itt csak négy formátumot támogatunk. Alapvetően az ORICO CRS31 tulajdonosok SD és microSD kártyahelyeket használnak, amelyek egymás felett helyezkednek el. A fényképészek imádni fogják a CompactFlash aljzatot, mint tudják, a kártyákat általában professzionális DSLR fényképezőgépekben használják. Nos, a MemoryStick foglalat hasznos a PlayStation Por tulajdonosok számára

  És néhány más eszköz a Sony-tól.

  Az egyik legkisebb kártyaolvasó a kínálatunkban. Ami megkülönbözteti társaitól, az az, hogy nem veszítheti el az USB-kábelt, mert egyszerűen nem lehet leválasztani. Más tekintetben a termék nem meglepő. Az egyetlen meglepetés az ár, amely túl magas. Úgy tűnik, hogy a gyártó maga is felismerte ezt – úgy tűnik, hogy ennek a modellnek a gyártása megszűnt, így egyre nehezebb megtalálni az értékesítésben.

  Előnyök

  • USB 3-t használ.0 és egy gyorsabb interfész;
  • A vezeték biztosan nem veszett el;
  • Az összes főbb memóriakártya-formátum támogatott;
  • Van egy tevékenységjelzés.

  Hátrányok

  • Ritkán kapható a piacon;
  • Az ár túl magasnak tűnik;
  • Szerettem volna, ha több résidőt kaptam volna;
  • A design szempontjából nem érdekes.

  Kingston Mobile
 • te G4
 • Értékelés: 4.4

  KINGSTON MOBILE<li></div><p>TE G4.jpg” src=”/wp-content/uploads/2023/09/3916666198041-978-.jpg” height=”270″></p><p>A legkisebb kártyaolvasó a készletünkben. Nincs szüksége kábelre – saját USB csatlakozóval rendelkezik. A kék “nyelv” jelzi, hogy az USB 3 szabványhoz tartozik.0. Ennek következtében a memóriakártyából a maximálisan elérhető sebességgel préselheti ki az adatokat.</p><p>Nyilvánvaló, hogy egy ilyen apró kártyaolvasó nem tudna ennyi helyet biztosítani ennyi kártyahelynek. A készülék hátulján csak két bővítőhely található. Az első egy SD-kártyához, míg a második egy microSD-kártyához készült. Mindkét kártyát egyszerre használhatja, az adatokat az egyikről a másikra másolhatja.</p><p>Ennek az apróságnak a hossza mindössze 52 mm. És ez nem a legkisebb kártyaolvasó! Vannak még apróbbak is. De nem javasoljuk, hogy fontolja meg a vásárlásukat, hacsak nem vesz egy ilyen példányt, hogy együtt használják például az autórádióval. Először is, nem túl tartósak. Másodszor, csak microSD memóriakártyát támogat. És mit tenne, ha a DSLR fényképezőgépébe helyezett kártyán lévő fényképeket szeretné másolni??</p><p>Kingston Mobile</p><li>A te G4 szinte örökké szolgálni fog. Szép, hogy semmi sem fog történni ezzel a modellel, még akkor sem, ha ráülsz. Az a tény, hogy tömör alumínium burkolatot használ. Részben ez az oka az árcédulának, amely körülbelül 600 rubel.<h4>Előnyök</h4><ul><li>Beépített csatlakozót használnak;</li><li>Támogatja az USB 3 szabványt.0;</li><li>Apró méret;</li><li>A burkolat meglehetősen masszív.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Nincs fényjelzés;</li><li>A nem túl népszerű memóriakártyák számára fenntartott foglalatok hiánya;</li><li>Az ár nem különösebben alacsony;</li><li>Blokkolhatja a hozzáférést egy szomszédos nyíláshoz.</li></ul><h2>A legjobb belső kártyaolvasó</h2><h3>GINZZU GR-166U</h3><p>Score : 4.9</p><div style=GINZZU GR-166U

  Rangsorunk nem nélkülözhet legalább egy belső kártyaolvasót. Ez a neve annak az eszköznek, amelyet a számítógépház belsejébe szerelnek be. A múltban az ilyen tartozékokat a lemezmeghajtó helyettesítésére használták. Ami a GINZZU GR-166U-t illeti, az egy 3,5 hüvelykes foglalatba csatlakoztatható. A legtöbb számítógép-tulajdonos ezt a foglalatot DVD-meghajtóhoz használja. A legjobb az egészben, hogy nem kell megszabadulnia az optikai meghajtótól – sok számítógépházban két, három vagy akár több bővítőhely is található.

  Ez a memóriakártya-olvasó az alaplap nagysebességű USB-buszához csatlakozik. Képes a kártya meghosszabbításává válni! A dolog lényege, hogy a készülékben van elég hely egy teljes értékű USB 3 aljzatnak.0. Mondanom sem kell, hogy ez sosem pazarolja a helyet?

  A memóriakártya-helyeket tekintve abszolút minden megtalálható, amire szüksége van. A microSD foglalatot leggyakrabban a mai realitásokban használják. Kicsit kevesebbet használja a teljes méretű SD-kártya foglalatát. A többi foglalat CompactFlash, MemoryStick, xD-Picture és akár MMC kártyák számára is alkalmas. Röviden, bármilyen hordozható eszközzel – még a ma már elfeledett Siemens S75 mobillal is – sikeresen összekapcsolható. Még modernebb eszközökről szó sem lehet.

  Hozzá kell még tenni, hogy a legtöbb CD-meghajtón található egy aktivitásjelzés, mint a legtöbb CD-meghajtón. A GINZZU GR-166U megvásárolható azokban az online boltokban, amelyek számítógépes alkatrészeket árulnak. Sajnos manapság ez a modell egyre ritkábban található meg a virtuális pultokon. Először is, megszűnt. Másodszor, manapság egyre kevesebben használnak asztali számítógépet – sokan választják a notebookot vagy akár a táblagépet.

  Az előnyök a következők

  • Jó kiegészítője egy otthoni PC-nek;
  • Támogatja az összes népszerű memóriakártya formátumot;
  • Nagy sebességű USB-buszhoz csatlakozik;
  • A kártyahelyeket USB 3 csatlakozó egészíti ki.0;
  • Az árcédula nem éppen borsos;
  • Aktivitásjelzővel rendelkezik.

  Hátrányok

  • Eladó meglehetősen ritka;
  • Ha nincs PC-je, a vásárlás értelmetlen.

  A legjobb OTG-kártyaolvasó

  GINZZU GR-325B

  Score : 4.9

  GINZZU GR-325B.JPEG

  Manapság sokan megélnek asztali számítógép vagy akár laptop nélkül is. De mi van akkor, ha például a fényképezőgépben lévő SD-kártyáról kell anyagokat másolnia..? Nem helyezhető be okostelefonba vagy táblagépbe. Ebből a célból vagy a szokásos kártyaolvasót kell használni, OTG-adapterrel csatlakoztatva, amely mindig elveszik, vagy egy teljes OTG-kártyaolvasót kell beszerezni. A második lehetőséget javasoljuk. Nem kell félnie a pénzügyi kiadásoktól, mivel az ilyen tartozékok általában csak 500 rubelbe kerülnek. Különösen a GINZZU GR-325B rendelkezik ilyen árcédulával.

  A készülék egyfajta transzformátor. Az alkotók igyekeztek biztosítani, hogy alkotásuk az eszközök széles skálájához csatlakoztatható legyen. USB Type-C csatlakozó az egyik végén. A kártyaolvasó csatlakoztatására szolgál a megfelelő porttal ellátott modern okostelefonhoz. A másik végén egy micro-USB csatlakozó található, ami a nem is olyan régen gyártott készülékek tulajdonosai számára elengedhetetlen. Néhány egyszerű lépéssel ez a csatlakozó teljes értékű USB-csatlakozóvá alakítható. Lehetővé teszi, hogy a memóriakártya-olvasót az asztali vagy notebook számítógép hagyományos USB-portjába helyezze be.

  Felhívjuk figyelmét, hogy ez a modell csak az USB 2 szabványt támogatja.0. Ez azt jelenti, hogy a fájlok másolása és írása hosszú időt vesz igénybe – még akkor sem tudja a legtöbbet kihozni a kártyáiból, ha az olvasó számítógéphez van csatlakoztatva. Ez megmagyarázza az ilyen alacsony árat.

  Ami a kártyahelyeket illeti, van hely az SD, microSD és természetesen az MMC számára. Úgy tűnik, hogy egy ilyen készlet elegendő lesz a modern okostelefon-tulajdonosok abszolút többsége számára.

  Előnyök

  • Három különböző dugó létezik;
  • Nagyon alacsony ár;
  • Egyáltalán nincsenek zsinórok;
  • SD- és microSD-kártyák számára is van hely;
  • Kényelmes kialakítás.

  Hátrányok

  • A MemoryStick és CompactFlash számára nincsenek foglalatok;
  • Csak egy nem túl nagy sebességű USB 2 szabványt támogat.0;
  • Az élettartam kérdéses.

  Következtetés

  Most már tudja, melyek a legjobb kártyaolvasók. És kap egy ötletet, hogyan válasszon közülük. Röviden, összpontosítson az Ön által használt memóriakártyák formai tényezőjére, és arra, hogy a számítógép rendelkezik-e nagysebességű csatlakozóval. Érdemes megfontolni egy belső kártyaolvasó megvásárlását is, amely nagyszerű kiegészítője lehet a CD-meghajtónak, vagy akár ki is válthatja azt.

  Olvasson tovább  12 legjobb tabletta 7000 rubel alatt
  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: