9 legjobb virtuális valóság szemüveg és sisak

Egyre nehezebb meglepni a játékosokat az utóbbi években. A valósághű grafikával rendelkező játékok készítése nagyon drágává vált, és az új játékkonzolok nem sokban különböznek az előző generációtól. Ezért kezdtek megjelenni a virtuális valóság sisakok. Egy ilyen eszköz olcsó módja annak, hogy a játékosnak valami teljesen újat kínáljon. Melyik sisakot válasszam?? Erre a kérdésre keresi a választ ez a válogatás.

A legjobb virtuális valóság szemüvegek értékelése

Jelölés hely termék neve ár
A legjobb olcsó virtuális valóság szemüveg okostelefonokhoz 1 HOMIDO V1 2 990€
2 HIPER VRX 1 090€
3 HOMIDO Grab 1 390€
A legjobb virtuális valóság szemüvegek (sisakok) az ár/minőség arány szempontjából 1 Samsung GearVR (SM-R323) 3 900€
2 HIPER VRQ+ 2 490€
3 Fi
um Pro
3 139€
A legjobb PC szemüvegek és virtuális valóság sisakok 1 HTC Vive 37 700€
2 Oc
  us Rift CV1 + Touch
31 900€
3 Sony PlayStation VR 19 900€

A legjobb olcsó virtuális valóság szemüveg okostelefonokhoz

HOMIDO V1

Értékelés: 4.7

HOMIDO V1

Egy meglehetősen egyszerű sisak, amely a belsejébe telepített okostelefonnal működik. Támogatja a legfeljebb négy hüvelyk képátlójú készülékeket. A belső lencse pozíciója könnyen állítható. A látószög ezekben a szemüvegekben nem haladja meg a 100°-ot. Ez a paraméter azonban szinte az összes okostelefonnal együtt használt szemüveget jelenti.

A mi értékelésünkben a termék a teljessége miatt kapott. A lényeg az, hogy a vásárló ezen felül három pár kúpot kap a lencséhez. Úgy tervezték, hogy a felhasználó preferenciájától függően illeszkedjenek a sisakba. Egy pár rövidlátásra, egy pár távollátásra és egy pár normál látásra alkalmas. Tartalmaz továbbá szíjat, porfogó kendőt, puha tasakot.

Természetesen ezeknek a szemüvegeknek van néhány hátrányuk is. Különösen nem mindenkinek fog tetszeni az árcédula, amely eléri a 3000rub-ot. Emellett nem túl kényelmes egy okostelefon telepítése sem. A klipsznek nincsenek gumisapkái – természetesen fel kell ragasztania őket, ha meg akarja menteni a mobilkészülékét.

Előnyök

 • Alkalmas szinte bármilyen képernyőátmérőjű okostelefonokhoz;
 • Szép tok mellékelve;
 • A szemüveg alkalmas a különböző látásmódú szemüvegekhez;
 • A fókusz és a távolság kényelmes beállítása;
 • Viszonylag alacsony súly (195g).

Hátrányok

 • Kényelmetlen műanyag klipsz az okostelefonodhoz;
 • Az ár túlzottnak tűnhet.

HIPER VRX

Értékelés: 4.6

HIPER VRX

A HIPER egy ideje már nem csak hordozható akkumulátorokat gyárt. Egyéb okostelefon-kiegészítők, mint például a VRX virtuális valóság szemüvegek. A minősítés írásakor ezek a szemüvegek voltak a legolcsóbban megvásárolhatók – az áruk Oroszországban csak 1500rub. Természetesen hasonló tartozékot még olcsóbban is rendelhet Kínából, de ebben az esetben legalább egy hónapot kell várnia a szállításra.

A VR-szemüveget 4,3 és 6 hüvelyk közötti képernyőátmérőjű okostelefonokhoz tervezték. Más hasonló termékekhez hasonlóan a fókusz és a fókusz/távolság minden probléma nélkül beállítható. A 3D-s képek megtekintéséhez 42 mm-es objektíveket használnak. A minőség nem ragyog, de aligha várhatja el egy olcsó sisak tartósságát – az ilyen “játékot” szó szerint párszor vagy háromszor vásárolják.

Itt nincsenek hiányosságok. Sajnos a tartozék nehéz – súlya eléri a 360 g-ot. És ez az okostelefon nélkül! Röviden, nem mindenki fogja ezt a kialakítást kényelmesnek találni az arcon.

Előnyök

 • A szemtávolság és a fókusz kényelmes beállítása;
 • Van egy mágneses gomb a tekergetés vezérléséhez;
 • Alkalmas különböző képernyőátlójú okostelefonokhoz;
 • Alacsony költségek;
 • Kiváló minőségű építés.

Hátrányok

 • Az okostelefon ragasztós rögzítése nem jó ötlet;
 • Nagyon kényelmetlen a lencséket a portól megtisztítani;
 • Nagy súly.

HOMIDO Grab

Értékelés: 4.5

HOMIDO Grab

Egy másik meglehetősen olcsó szemüveg. A mi értékelésünkben nem csak az árcédula miatt kaptak, nem haladta meg az 1300 rubelt., De sok színválasztékkal. A tartozék teste fekete, fehér, kék, piros, sárga vagy akár rózsaszínűre is festhető. Egyébként ezek tipikus VR-szemüvegek okostelefonhoz. Azonban nagyon nagy vagy túlságosan kompakt eszköz itt már nevstavlyaet – támogatott telefonok, amelyek képernyő átlója 4,5 és 5,7 hüvelyk közötti átmérővel rendelkeznek. A látószög teljesen tipikus az ilyen típusú tartozékokra – 100°.

A termék könnyebb, mint a fent vizsgált HIPER változat. Ugyanakkor mágneses gombbal is rendelkezik, ami számos VR-alkalmazásban hasznos. Sajnos, a gazdaságnak nem tett jót a kiegészítő. Ha tökéletlen a látása, jobb, ha megfontolja, hogy más szemüveget vásároljon. A lényeg az, hogy nincs fókuszbeállítás, nem túl kényelmes egy ilyen sisakot egy szemüveggel együtt feltenni. Az alkotók leegyszerűsítették a termék kialakítását is. Még csak szíjjal sem látták el alkotásukat! Ezért ez a modell nem alkalmas játékra – csak néhány VR-alkalmazás megtekintésére szolgál.

Előnyök

 • A test színezésének több változata;
 • Alacsony költségek;
 • Nem túl nehéz súly;
 • A szemüveg a legnépszerűbb képátlójú képernyőkkel rendelkező okostelefonokhoz alkalmas;
 • Mágneses gomb.

Hátrányok

 • A szemüveg nincs a fejre rögzítve;
 • Nincs fókuszbeállítás.

A legjobb virtuális valóság szemüvegek (sisakok) az ár-teljesítmény arányban

Samsung GearVR (SM-R323)

Értékelés: 4.9

Samsung GearVR (SM-R323)

Első pillantásra úgy néz ki, mint egy tipikus VR-szemüveg, 101°-os látómezővel. Nonasamenomu kényelme ez a tartozék szinte rosszabb, mint sokkal drágább versenytársak már fel vannak szerelve saját képernyővel. Az a tény, hogy ezeknek a szemüvegeknek az alkotóinak nem kellett beállítaniuk a meglévő okostelefonok hatalmas számát. A sisakot szigorúan a Samsung zászlóshajó termékeihez élesítik, kezdve a Galaxy Note 5 és a Galaxy S6 készülékkel. Ha beilleszt egy ilyen eszközt, akkor a legtöbbet hozhatja ki a virtuális valóságban való elmélyülésből.

A tartozék állítható fókusszal rendelkezik, így a gyengén látók is használhatják. Kifejezetten a Gear VRrazvedeno készlet egyedi játékok, amelyek szintén nem lehet nem tetszeni. Különböző weboldalakon is találhat egy VR-videót, szintén erre a platformra szabva. Nem is beszélve a külön csatlakozóról a töltőhöz – nagyon fontos, mert a virtuális valóságban az idő gyorsan repül, és az ilyen játékok energiafogyasztása nagyon magas. By the way, a magas költségű pontok jelenlétéhez kapcsolódó érintésvezérlés, nevezetesen azért, mert a termék nem használható együtt abszolút bármilyen okostelefonon alapuló Android.

Előnyök

 • Tökéletes a Samsung zászlóshajó okostelefonjához;
 • Van egy érintőképernyős kezelőpanel;
 • A fókusz beállítása megtörtént;
 • Könnyen csatlakoztatható a töltő;
 • A készlet két kivehető USB-tartót tartalmaz.

Hátrányok

 • A tartozék súlya 345 g;
 • A költség eléri a 4000rub.;
 • A szemüveg nem a szokásos Android-eszközökhöz készült;
 • A képminőség néha kívánnivalót hagy maga után.

HIPER VRQ+

Score : 4.8

HIPER VRQ+

A HIPER választékában több virtuális valóság szemüveg is található. A VRQ + jelenleg a legfejlettebb modell. Kicsit jobb szíjbeállító rendszer. Szinte bármilyen okostelefon elfér, kivéve a 6 hüvelyk feletti képernyővel rendelkező óriás phableteket. A fő jellemző, ami megkülönbözteti ezt a kiegészítőt, és ami miatt az Expertology online magazin kiemelkedik, az a hozzá tartozó speciális Bluetooth joystick. Egy botkormánnyal és néhány gombbal rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy irányítsa a karakterét a játékokban, valamint megtanuljon néhány funkciót a VR-alkalmazásokban.

A szemüveg lehetővé teszi, hogy ne csak a fókuszt, hanem a lencsék átlátszó távolságát is beállítsa. A lencsét puha habszivacs fogantyúkkal rögzítik. Sajnos a HIPER-nek nem sikerült elérnie a minimális súlyt. Mindazonáltal a termék megéri a rangsorban elfoglalt helyét.

Előnyök

 • A szemüveg bármilyen okostelefonhoz alkalmas;
 • A fókusz és a látótávolság állítható;
 • A költség nem haladja meg a 2500 rubelt.;
 • Bluetooth távirányítóval rendelkezik;
 • Kiváló minőségű kivitelezés.

Hátrányok

 • A súlya 380 g;
 • Nem a legkényelmesebb okostelefon tartó.

Fi
um Pro

Értékelés: 4.7

Fi</div><p>um Pro” src=”/wp-content/uploads/2023/08/5701666666193401-509-.jpg” title=”Fi<br />Pro”></p><p>Kiváló VR-szemüveg egy orosz gyártótól. A termék eredeti megjelenésű, Fi<br />Az um Pro soha nem keveredik össze semmilyen más tartozékkal a rangsorunkban. Emellett a betekintési szög 110°-ra nőtt, ami nagyon jól érezhető a játékokban és még a videókban is. A szemüveg támogatja a 4do6 hüvelyk képátlójú okostelefonok telepítését. A legjobb betekintési szög azonban csak akkor érhető el, ha nagyon nagy méretű eszközöket használunk, az optika törvényei ebben a tekintetben nem vitathatók.</p><p>Fi<br />um Pro – ez a legkönnyebb VR-szemüveg a mi értékelésünkben. Az alkotók ezt nemcsak a könnyű műanyag használatával érték el, hanem a mechanikus alkatrészek elutasításának köszönhetően is. A nagy átmérő és a tisztességes látószög miatt a látótávolság beállítása szükségtelen. A fókuszbeállítás hiánya még szomorúbb – egy gyengén látó személynek Fi<br />um Pro a szokásos szemüveggel együtt.</p><p>Ennek a modellnek a fő előnye a saját alkalmazás- és játékbolt. Ez azon kevés szemüvegek egyike, amelyekhez külön játékokat fejlesztettek ki, amelyeket nem lehet játszani néhány kínai VRBox2-vel.0.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>A súlyt rekordméretűre, 120 grammra csökkentették;</li><li>Kiterjesztett látószög;</li><li>A szemüveg bármilyen okostelefonhoz alkalmas;</li><li>Eredeti tervezés;</li><li>Robusztus felépítés;</li><li>Kifejezetten Fi számára tervezett játékok állnak rendelkezésre<br />um Pro.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Nincs lehetőség a szemtávolság és a fókusz beállítására;</li><li>A költség eléri a 4000rub-ot.</li></ul><h2>A legjobb virtuális valóság szemüvegek és sisakok PC-khez</h2><h3>HTC Vive</h3><p>Értékelés: 4.9</p><div style=HTC Vive

Valószínűleg a legjobb virtuális valóság sisak, ami az átlagfelhasználó számára elérhető. A készüléket úgy tervezték, hogy csatlakoztatható legyen a számítógéphez. Nagyon erős, azt kell mondanom, számítógép. Emellett megfelelő mennyiségű helyet is igényel, mivel speciális érzékelőket kell köré akasztani. De lehetővé teszi, hogy a rendszer ne csak a fejet, hanem az egész testet is nyomon kövesse! Ez sokkal kézzelfoghatóbbá teszi a virtuális valóságban való elmerülést.

A sisak belsejében egy 2160 x 1200 pixeles kijelző található. Ez elég ahhoz, hogy majdnem elkerüljük a pixelezést. A pupillatávolság állítható, valamint a fókusztávolság – lehetővé teszi, hogy a sisakot szemüveg nélkül, dioptriás szemüveggel használja még a legjobb látással rendelkező személy is. Szintén nem lehet figyelmen kívül hagyni a látószög, elérve itt 110 °. A termékhez speciális joystickok tartoznak, amelyekkel a játékvilággal való interakcióra lehet használni. By the way, akkor jobb játszani fejhallgatóval – jack csatlakoztatásához is van egy eszköz.

Előnyök

 • Speciális joystickokkal;
 • Belsejében egy kiváló minőségű AMOLED kijelző található;
 • Nyomon követi a testhelyzetét;
 • Széles látószög;
 • A fókusz állítható;
 • Beépített mikrofonnal és előlapi kamerával rendelkezik;
 • Könnyen csatlakoztatható fejhallgató;
 • Akár 90 Hz-es képfrissítési sebesség.

Hibák

 • Nagy helyiséget igényel;
 • A számítógépes specifikációkkal szemben támasztott követelmények növekedése;
 • Az ár eléri a 43 ezer. RUB.

Oc
  us Rift CV1 + Touch

Értékelés: 4.8

Oc<ul></div><p>us Rift CV1 + Touch” src=”/wp-content/uploads/2023/08/2581666193401-479-.jpg” title=”Oc</p><ul>us Rift CV1 + Touch”><p>Mindig Oc sisak</p><ul>us Rift sokkal népszerűbbé tette a virtuális valóság trendjét. Biztosan láttad már a bevásárlóközpontok vagy szórakoztató központok részlegeit, ahol elmerülhetsz a VR-világban – az Oc a leggyakrabban használt<ul>us Rift, csak előzetes verzió. A CV1 a fogyasztói változat, kisebb mérettel és kevesebb vezetékkel.<p>Ebben a sisakban minden szem egy 1200 x 1080 pixeles képet lát. A betekintési szög 110°, ami optimális. Meg kell jegyezni, hogy a sisakhoz tartozik egy szippantó, így nem kell gondolkodnia a kapcsolatról. Szintén a készlet része a 36-38k. dörzsölje. A másik különbség a frissítések gyakorisága.</p><p>Miért Oc</p><ul>Us Rift CV1 olcsóbb, mint a riválisa a TNTS-től? A dolog egyszerű: a rendszer csak a felhasználó fejének helyzetét tudja követni. Sajnos, a testmozgásokat nem követik. de lehetővé teszi, hogy kényelmesen üljön egy székben, és pihenjen a saját fejfedőjében. Egy másik különbség a képfrissítési frekvencia, amely itt nem haladja meg a 75 Hz-et. Még ezekkel a hátrányokkal együtt is az egyik legjobb VR-sisak a rangsorunkban.<h4>Előnyök</h4><ul><li>Különleges gamepadok mellékelve;</li><li>A beépített kijelző nagy felbontása;</li><li>Széles látószög;</li><li>Minimális mennyiségű vezeték;</li><li>Beépített fejhallgató;</li><li>Nagyon sok játék támogatása.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Nagyobb frissítési sebességet szeretnék;</li><li>Magas ACC követelmények;</li><li>Kevesebb AAA játék.</li></ul><h3>Sony PlayStation VR</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=Sony PlayStation VR

Minden alkalommal, hogy belépjen a piacra VR-eszközök úgy döntött, és a japán cég Sony. PS4 játékkonzolhoz tervezett sisak (Pro verzió előnyben). A készülék belsejében egy 1920 x 1080 pixeles kijelző található. Minden szem egy 960 x 1080 pixeles képet lát – ez a paraméter nem túl magas, de gyorsan elfelejted, amikor elkezdesz belefeledkezni a játékba. PSVR- Rengeteg sláger jelent meg, a Resident Evil VII, Robinson, DOOM FVR, Driveclub VR és Skyrim VR lehet.

Természetesen ez a termék egy kicsit könnyebb, mint a számítógéphez tervezett sisakok. A japánok kellett finomkodni, mert a hatalom a játékkonzol nem végtelen. Még egy külön számítógépes egységet is ki kellett fejleszteniük, amelyet a konzolra vagy annak közelébe lehet helyezni. A játékmenetet a hagyományos Dualshock 4 gamepaddal vagy egy pár “muves” segítségével irányíthatod. Ami nagyszerű, hogy a kép 90 Hz és 120 Hz között boldogan jelenik meg – a simaság hozzájárul a virtuális valóságban való szinte tökéletes elmerüléshez.

Megjegyzendő, hogy 2017 végén megjelent a sisak második változata, amely gyakorlatilag nem azonosítható a boltok polcain. Az egyetlen különbség az eredeti és a fülhallgatók között.

Előnyök

 • Kényelmes illeszkedés a fején;
 • Viszonylag alacsony költségek (22-26 ezer forint). rubel.);
 • Egy jó OLED-kijelző megnövelt frissítési frekvenciával;
 • Vannak “nagy” játékok kifejezetten a PSVR számára.

Hátrányok

 • A legszélesebb betekintési szög (100°);
 • PS4 szükséges hozzá;
 • A kép nem jó minőségű;
 • Rengeteg vezeték és egy extra feldolgozóegység.

Következtetés

Bár a virtuális valóság sisakok költséges élvezetnek tűnhetnek. De amikor használod, gyorsan elfelejted, hogy mennyi pénzt fizettél érte. Különösen akkor, ha a sisakot számítógép vagy Sony PS4 mellett kívánják használni. Ami a VR-szemüveget illeti az okostelefonhoz, az egy pár vagy három használatra való vásárlás lenne. De miért ne próbálja ki, mivel ezek a kiegészítők már nem olyan drágák?

Olvasson tovább  9 legjobb Bluetooth fejhallgató
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: