A 15 legjobb olcsó okostelefon

*A szerkesztők szerint a legjobbak áttekintése. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, és nem minősül reklámnak vagy vásárlási útmutatónak. Vásárlás előtt konzultálnia kell egy szakemberrel.

Annak ellenére, hogy a nyüzsgést mindig a csúcsfunkciókkal és csúcsárakkal rendelkező zászlóshajó okostelefonok okozzák, a legnépszerűbbek még mindig a középáras és a költségvetési modellek. És pontosan ez az a fajta megoldás, amelyet az Expertology magazin szerkesztőségének mai áttekintése a következő témának szentel. Az Ön kényelme érdekében szakértőinket a költségek “pszichológiai gátjai” szerint csoportosítottuk – 8k, 9k és 10k alatt. rubel.

A legjobb olcsó okostelefonok értékelése

Jelölés Helyszín Név Ár
A legjobb olcsó okostelefonok 8000 RUR alatt 4 OPPO A1k 6 990 €
3 Vivo Y11 3/32GB 8 990 €
2 Xiaomi Redmi 9A 2/32GB 7 439 €
1 HONOR 8A 7 600 €
A legjobb olcsó okostelefonok 9000 RUR alatt 5 Realme C3 3/64GB 8 601 €
4 Xiaomi Redmi 7 3/32GB 8 726 €
3 HUAWEI Y6p 3/64GB (NFC) 9 346 €
2 OPPO A5s 8 990 €
1 Xiaomi Redmi 5 Plus 4/64GB 9 446 €
A legjobb olcsó okostelefonok 10000 rubel körül 6 Xiaomi Redmi 8 3/32GB 9 990 €
5 HONOR 9A 9 484 €
4 Samsung Galaxy M11 10 639 €
3 Xiaomi Redmi 9C 3/64GB (NFC) 9 990 €
2 Samsung Galaxy A20 32GB 10 990 €
1 HUAWEI P40
 • te E NFC
 • 10 554 €

  A legjobb olcsó okostelefonok 8000 RUB alatt

  Kezdjük a legolcsóbb lehetőségekkel, és rögtön tisztázzuk, hogy a 8000 rubeles felső árhatárhoz közeli okostelefonokat fogjuk figyelembe venni, és nem vesszük figyelembe a nagyon olcsó modelleket. Célunk, hogy a többé-kevésbé jó hírű márkák közül a legmegfizethetőbb megoldást találjuk meg Önnek.

  OPPO A1k

  Értékelés: 4.4

  OPPO A1k

  És a felülvizsgálat a kínai márka OPPO szuperbudgetjával nyílik meg. Valójában ez a gyártó már ismert az olcsó és meglehetősen jó elektronikáról. Egy időben a célközönséget lenyűgözte a megfizethető modell OPPO A5s. De a vállalat úgy döntött, hogy néhány egyszerűsítéssel a legalacsonyabb költség eléréséhez. Így alakult az OPPO A1k. Ami magát a gyártót illeti, az Orosz Föderációban nem mindenki tudja, hogy az OPPO a világ top 5-ben van az elektronika értékesítése szempontjából, így nem egy no-name még csak közel sem.

  Az okostelefon kezében elég jól érzi magát – nem csúszik, mert a zászlóshajó edzett üveg nem, és a test egyszerűen jó minőségű műanyagból készült. A méret nem kicsi – átlós 6.1 hüvelyk, teljes mérete 73.8×154.5×8.4 mm. Súly – 170 gramm. Színválaszték – fekete és piros. Befejezni fém bevonattal, és jól alkalmazható, és úgy tűnhet, hogy itt van egy fém fedél.

  A fő tulajdonságok, amelyek vonzzák a modell vásárlóit – egy nagy képernyő, egy hosszú akkumulátor, egy szerény, de az osztályához képest tisztességes kamera és természetesen az ár. 2020-ban ez valószínűleg az OPPO legolcsóbb okostelefonja, de képes és összességében nem rossz. Ami a kamerát illeti, még mindig megadjuk, hogy az osztályához képest jó lehet, de általános kontextusban, 2020-ra, az egyetlen hátsó kamera, és még 8 MP-nél is – ez már nagyon szerény.

  A képernyő itt 1560×720 IPS mátrix felbontással rendelkezik. Átlagos pontsűrűség, de ehhez a felbontáshoz nem rossz, 282 per inch. Egy könnycsepp alakú kivágás a kamera számára, de a minimális méretének köszönhetően meglehetősen diszkrét. A fejlesztők sikeresen megpróbálták nem csak a kamera bevágását, hanem a mikrofont és a közelségérzékelőt is elhelyezni. A képernyő itt meglepően jónak bizonyult – ha figyelmen kívül hagyja a “költségvetési” felbontást, akkor a fényerő szempontjából sok drágább opciót megelőzhet.

  Az OPPO A1k teljesítménye nem mindenben egyszerű. Maga a processzor ehhez a készülékosztályhoz képest elég jó – egy modern 8-magos Mediatek He

 • o P22 (MT6762V). És a 2 GB RAM – ez egy kényelmes mennyiség csak nagyon mérsékelt használatra. Másrészt, superbudgetniki általában ritkán kérjük, legalább három gigabájt RAM, de mégis már legalább 3 GB teljesítményt jelentősen befolyásolta volna.

  Az akkumulátor itt igazán lenyűgöző – 4000mAh kapacitás ezekhez a specifikációkhoz nagyon jó. Mérsékelt, kíméletes terheléssel a készülék több napig működik újratöltés nélkül. YouTube videó teljes töltöttségen és maximális fényerőn az okostelefon körülbelül 8 órán át pörög. Töltés MicroUSB-n keresztül, és ennek a felülvizsgálatnak a kontextusában ez nem is hátrány, mivel minden szuperbudgetniks ilyen csatlakozóval van felszerelve. Az a tény, hogy egy fejlettebb alternatíva – USB Type-C – nem csak egy nyílás, hanem egy további megfelelő elektronikus modul is, és ez elkerülhetetlenül növeli a költségeket.

  Előnyök

  • képminőség;
  • képernyő fényerő tartalék;
  • 4000 mAh akkumulátor;
  • megbízhatóság és üzemidő;
  • dedikált memóriakártya-nyílás;
  • Az OPPO legolcsóbb 2020-ban.

  Hátrányok

  • Az egyetlen 8 megapixeles fő kamera.

  Vivo Y11 3/32GB

  Értékelés: 4.5

  Vivo Y11 3/32GB

  Folytassuk a mini-gyakorlatot a híres kínai márkák legolcsóbb okostelefonjairól az érdekes Vivo Y11 modellel. Nem összetévesztendő a V11-gyel, amely sokkal korábban jelent meg, és az első olyan okostelefon volt, amely az elülső kamera számára könnycsepp alakú kivágást tartalmazott. És egy kicsit megelőzve a görbét, ez az okostelefon majdnem egy ikertestvér ugyanabból a vonalból – Y12. Sok tekintetben valóban azonosak, de a különbségek a fiatalabb modell árának negyedét adják hozzá. Emlékezzünk arra, hogy a Vivo márka és az azonos nevű vállalat mögött egy nagy elektronikai holdingvállalat áll

  Az online boltokban az Y11 testszíne gyakran egyszerűen piros és kék színként van feltüntetve, de valójában jó értelemben bonyolultabb a dolog. A stílus itt gradiens, a “vörös” példában a cseresznyétől a majdnem feketéig tartó, egyenletes átmenettel, és a márkanév “achátvörös”. Rendkívül látványosnak tűnik, és amíg fel nem veszi az okostelefont, úgy tűnik, mintha edzett üvegből készült volna, mint a legtöbb mai zászlóshajó.

  Az összeszerelés itt masszív, megbízható, egy masszív alumíniumkeret szolgál alapként. Ez nem ad az okostelefonnak jelentős ütésállóságot, de legalább nem fog összeomlani egy kis magasságból történő eséstől. A tok méretei – 76.77×159.43×8.92 mm, 190 g.

  Az okostelefon képernyőjének képátlója 6.35 hüvelyk. A mátrix a szokásos IPS, 1544×720-as felbontással. Határozottan elégedett a betekintési szögek – nincs komoly fényerő csökken itt éles szögben, mint néhány Xiaomi Redmi tartományban. A fényerősségi tartomány látszólag nem lenyűgöző – a független tesztek mérései akár 400 nits-et is mutatnak. De a szögeknél nem lesz túl sötét, és a képernyő közvetlen napfényben elkezd vakítani. És ne felejtsük el az eszköz árát – okostelefonok, képernyők, amelyek niphonemo közvetlen napfényben, sokkal drágábbak.

  A hátsó kamera kettős – egy 13MP-es főmodul F/2 rekeszértékkel.20 és egy 2MP F/2 mélységérzékelő.40. A leírásból egyértelmű, hogy egy ilyen kompakt kamera tandem képes természetes háttér elmosódást létrehozni. Az elülső kamera tisztán ugyanaz, mint az előző modell fő kamerája – 8MP. Bár ez a készlet jelentősen jobb, mint az OPPO A1k, a 2020-as szabványok eltérőek, és a vélemények azt mutatják, hogy a fogyasztók szubjektív szemszögéből a modell kamerája talán a leggyengébb pont.

  A teljesítményhelyzet itt jobb, mint az előző modellnél. Az okostelefon már 3 GB RAM-mal rendelkezik, a processzor hasonló tulajdonságokkal rendelkezik – egy okta-core Qualcomm Snapdragon 439-es processzor. Nincs sok belső memória – 32 GB -, de van egy dedikált (nem kombinálható egy második SIM-kártyával) foglalat a legfeljebb 256 GB kapacitású külső memóriakártyák számára. Végül, csak nem lehet nem tetszeni csak egy hatalmas akkumulátor kapacitás – annyi, mint 5000 mAh.

  Előnyök

  • fényerősség;
  • Stabil alumíniumkeret;
  • Robusztus, kiváló minőségű kivitel;
  • 3GB RAM;
  • ujjlenyomat-olvasó;
  • Egy dedikált memóriakártya-nyílás;
  • Az akkumulátor nagy, 5000 mAh kapacitású;
  • Látványos kialakítás és bevonat, “drága” megjelenés.

  Hátrányok

  • Panaszok az “elmaradott” főkamerával kapcsolatban.

  Xiaomi Redmi 9A 2/32GB

  Értékelés: 4.6

  Xiaomi Redmi 9A 2/32GB

  A következő a felülvizsgálatunkban egy másik 2020-as rekordot döntő megfizethető okostelefon a sorban – a Redmi 9A a Xiaomi-tól. A kínai cég és leányvállalatai évek óta gyártják a drágább szériák olcsó változatait – A előtagot kap a nevéhez. Itt mindent, amit lehetett, eltávolítottak azzal a céllal, hogy olcsóbbá tegyék, néhány helyen még a megszorításokkal is vannak görcsök. De összességében az okostelefon megbízható, és bizonyos szempontból még kellemesen meglepő is.

  Minden okostelefon legszembetűnőbb és legfontosabb részlete a képernyő, és itt nem rossz egy ilyen szintű eszközhöz képest. Nagy – 6.53 hüvelyk képátlóval, IPS mátrixszal, amelynek felbontása valamivel nagyobb a “hosszú oldalon”, mint az előző változaté – 1600×720. A különbség jelentéktelen, és a pixelsűrűség a szabálytalanság határán van – 269 per inch. A legtöbb felhasználó semmit sem fog észrevenni, de az éles szeműek számára a pixelek már jól láthatóak lehetnek. Egy ilyen nagy képernyővel az okostelefon mérete 77.07×164.9×9 mm, súly – 194 g.

  A hátsó fő kamera itt egy kamera, nem egy kameraegység – a modul egyetlen, 13 megapixeles felbontású érzékelővel, autofókusszal. Vagyis a legköltségvetőbb változat, amely a megszorításokkal csak a fent említett OPPO A1k-t múlta felül. De az okostelefont eredetileg nem a modern szabványos okostelefonos képminőséget távolról sem igénylő fogyasztóknak tervezték. Az előlapi kamera is a szokásos 5MP-es.

  A teljesítményre vonatkozó kérdések szinte egyáltalán nem merülnek fel, és most megmagyarázzuk ezt a “szinte”. A processzor itt MediaTek He

 • o G25 nyolc magon – egyáltalán nem rossz. A RAM kicsi – 2 GB, de nem csoda, és nem sértés, mert így szinte minden szuperbudgetnikov. Beépített memória a szabványos minimum – 32 GB, de a memóriakártyák foglalata elégedett volt. Dedikált, ami már önmagában is nagyszerű, és hatalmas kapacitású kártyákat is támogat – akár 512 GB-ig.

  Most a teljesítmény egy kicsit részletesebben. Ez a modell maga is egy 2020 közepén készült újdonság. Megkapta a legújabb Android 10 operációs rendszert a legújabb MIUI 12 héjjal, és ez az, ahol a leggyengébb láncszemnek bizonyult. A héj az összes animációjával együtt, és nem is hibátlanul optimalizálva, túl nehéznek bizonyult a rendszer számára. Ha felváltva használja az alkalmazást, akkor nem lesz kényelmetlen, de ha különböző programok között váltogat, akkor a felület késleltetése nagyon fárasztó lesz.

  Az akkumulátor ebben a modellben is nagyon erős – 5000 mAh. Néhány negatív visszajelzés a valós felhasználóktól a csatlakoztathatósággal/töltőcsatlakozóval kapcsolatos. Itt ez MicroUSB, mint a szuperbudgetnikov túlnyomó többségében. Hogy a gyártók miért szerelik fel az olcsó okostelefonokat ezzel a foglalattal, és nem USB Type-C-vel, azt fentebb már elmagyaráztuk – ez lényegesen többe kerül. Itt azonban a Xiaomi furcsa dolgot tett. Az előző generáció, a Redmi 8A okostelefon pontosan USB Type-C csatlakozóval rendelkezett, és a “kilenc” vásárlói nagyon csalódottak voltak a MicroUSB-re való visszaminősítés miatt. Azok, akik mindig is a költségvetési modelleket használták, nem fognak csalódni.

  Előnyök

  • minőségi kivitelezés;
  • Nagy felbontású F tömb
    lHD 1920×1080;
   • Egy dedikált memóriakártya-nyílás;
   • Akár 512 GB kapacitású memóriakártyák támogatása;
   • Nagy kapacitású 5000 mAh akkumulátor.

   Hátrányok

   • MIUI 12 shell késik az alkalmazások közötti váltáskor.

   HONOR 8A

   Értékelés: 4.7

   HONOR 8A

   Befejezi a felülvizsgálatot okostelefon márka HONOR, amely a vállalathoz tartozik HUAWEI. A híres tajvani vállalat hazai márkája többször is kellemesen meglepett, és a HONOR 8A költségvetési okostelefon-modellel a fogyasztóknak bizonyos elvárásai is voltak. Szeretnénk felhívni az olvasó figyelmét, hogy ez a legkisebb modell a kínálatban, amelyet az A betű jelez, és ez az olcsóbb változat a Pro előtag nélkül.

   A hétköznapi fogyasztók és a független tesztek várakozásai erről a modellről eltérőek voltak, de az okostelefon többnyire még mindig kellemesen meglepett szinte mindenkit. Már a képernyő tulajdonságai is azt mutatják, hogy a mátrix nem a legköltségvetőbb. Természetesen nem OLED-típusú, hanem IPS, de tisztességes fényerősséggel. A felbontás alacsony – 1560×720, de ebben az árszegmensben a szabványos de facto. Az okostelefon mérete és súlya – 73.5×156.28×8.22mm és 150g. Képernyőméret – 6.09 hüvelyk átlósan.

   A HONOR alatt a Huawei-t értjük, és ismerve a vállalat sikereit az okostelefonok kamerái terén, bizonyos elvárások vannak ezzel a szuperbudgettel szemben is. A kamera itt az egyetlen 13 MP-es, f/1 rekeszértékkel rendelkező kamera.8. Úgy tűnhet, hogy egy ilyen csomag egy kicsit szegényes, de valójában a gyártó a lehető legigazságosabb módon járt el. Az a tény, hogy a költségvetési okostelefonokban a két, sőt, három kamera jelenléte a hátsó egységben gyakran pusztán marketingfogás, és mindenképpen csak az egyiket “oldja meg”. Ez az egyetlen fényképezőgép, amely nagyszerű képeket készít – élesség, részletesség, színvisszaadás, minden rendben van. Némi zaj már gyenge fényviszonyok mellett is előfordul, de ebben a kontextusban ez normális. Elülső kamera – 8MP.

   Az egychipes mikroprocesszor rendszer itt a MediaTek MT6765 (He

  • o P35), amely nyolc maggal rendelkező ARM Cortex-A53 processzoron alapul. Ez egy meglehetősen új megoldás, amelyet kifejezetten alacsony költségű készülékekhez terveztek. És minden rendben is lenne, ha nem lenne a lassú RAM a korlátozott két gigabájtos kapacitásban. Ez az oka annak, hogy okostelefonja lassúságtól szenvedhet, amikor erőforrás-igényes alkalmazásokat használ. A beépített memória várhatóan csak 32 GB, de a külső kártyák számára fenntartott foglalat akár 512 GB-ig terjedő nagyobb kapacitást is felismer.

   A modell kétségtelen előnyei a hangos hangszóró, a meglehetősen intelligens és érzékeny ujjlenyomat-olvasó, az A2DP profil, a hangvezérlés, a hangvezérlés és a hangvezérlés. Az akkumulátor ebben a modellben a leggyakoribb kapacitás – 3020 mA⋅h, de a rendszer optimalizált minőségű: okostelefon működik akár 11 óra videó módban, akár 8 óra intenzív munka az internetes böngészőben és akár 5 óra játék azokhoz a játékokhoz, amelyeket a modul húzhat. Töltés micro-USB-n keresztül. Külön köszönet a fejlesztőknek az NFC modulért.

   Előnyök

   • Tisztességes anyagminőség és kivitelezés;
   • Jó minőségű IPS-mátrix, nagy fényerővel;
   • Az egyik legjobb kamera a szuper-budget okostelefonok szegmensében;
   • Az ujjlenyomat-olvasó;
   • NFC modul;
   • dedikált memóriakártya-nyílás;
   • Kompatibilis az 512 GB-ig terjedő memóriakártyákkal
   • Nem rossz akkumulátor élettartam az “átlagos” akkumulátorhoz képest.

   Hátrányok

   • Lassúság a lassú RAM miatt fordulhat elő.

   A legjobb olcsó okostelefonok 9000 RUR alatt

   Most emeljük fel a “pszichológiai korlát” árát, és tekintsük a 2020 végén a piacon lévő legjobb okostelefonokat, amelyek ára 8 és 9 ezer között van. rubel. A különbség időnként elég kicsi lehet, és egyáltalán ne számítson semmi drasztikusra. De a helyenként észrevehető fejlesztések minden egyes felhasználó számára fontosak lehetnek – több memória, több funkció, stb. .

   Realme C3 3/64GB

   Értékelés: 4.5

   Realme C3 3/64GB

   Az első, aki a Realme okostelefon-márkára összpontosít. Ha valakinek kétségei vannak a gyártóval kapcsolatban, sietünk megnyugtatni mindenkit – a Realme nem több, mint a név, de mögötte áll a kínai óriás BBK, amely már több mint jól ismert márka OPPO tulajdonosa. A Realme irányt még a márka OPPO költségvetési alternatívájaként is megfogalmazták, amely mindig is a zászlóshajókhoz közeli drága “töltött” okostelefonok szintjére összpontosított.

   Ennek a modellnek a kifejlesztésekor a gyártó nem próbált meg valami külsőleg hasonlót létrehozni a drága modern zászlóshajókhoz a szilárd üvegükkel. Ezért a test itt műanyag, de kiváló minőségű és nagyon praktikus – nem csúszik, a sikeres felületi textúrának köszönhetően nem gyűjti össze az ujjlenyomatokat. Méretek okostelefon – 164×75×9 mm, a súly viszonylag tisztességes – 195 g, de a költségvetési modell összefüggésében gyakran inkább plusz, mint mínusz.

   Képernyő mérete átlóban itt 6.5 hüvelyk, a képernyő felbontása, mint a szuperbudgetben, alacsony – 1600×720, rögzített, és nem lehet megváltoztatni. IPS mátrix. A képernyő szegéllyel rendelkezik, és viszonylag széles – 3 mm az oldalán, 4 mm a tetején.5 mm, alul egy meglehetősen nagy, 8 mm-es “állal”. Pontok sűrűsége – 270 per inch. A képernyő légréteg nélkül – One Glass Solution – azaz gyakorlatilag nincs megduplázás. Ez jó a vizuális teljesítmény szempontjából, de nagymértékben csökkenti a karbantarthatóságot. A fényerő kézi üzemmódban eléri az 530 cd/m²-t, ami teljesen elviselhető, de az automatikus értékek sokkal magasabbak, és egy napos napon szinte semmi akadálya ennek a képernyőnek.

   A hátsó kamera itt háromszoros, de az egyetlen igazi gyakorlati értelme csak a 12 megapixeles fő kamerának van, amelynek rekesznyílása 1/2.8. A másik kettő két megapixeles modul, az egyik egy mélységérzékelő, a másik pedig egy makroobjektív. És ha a mélységérzékelő valahogyan indokolható, akkor a makró itt teljesen haszontalan. A fő kamera szinte mindent jobban csinál a közeli felvételek készítésénél, a kiegészítő makró modul pedig amúgy is pénzbe kerül, és növeli az okostelefon értékét. A képminőség meglehetősen közepes, nincs stabilizálás, valamint éjszakai üzemmód sem. Ugyanakkor, kiderült, hogy meglepően jó szelfi kamera. Az intelligens algoritmusok már megpróbálták itt.

   Az elektronikát ebben a modellben a Mediatek He

  • o G70 8-magos CPU-val. 3 GB RAM, és bár ez csak 1 GB-tal több, mint a felülvizsgálatban szereplő legolcsóbb megoldások, a teljesítmény kézzelfoghatóan növeli a teljesítményt. Beépített tárhely – 64 GB.

   Végül, ami igazán kiemelkedő ebben a modellben, az az akkumulátor. Az 5000mA⋅h komoly előny egy költségvetés-barát készülék esetében.

   Előnyök

   • minőségi mátrix;
   • A képernyő fényerejének nagy mozgástere;
   • 3GB RAM;
   • Nagy, 5000 mA⋅h kapacitású akkumulátor;
   • Dedikált foglalat a memóriakártyák számára;
   • Nem rossz előlapi kamera a jól összehangolt és “okos” algoritmusoknak köszönhetően.

   Hátrányok

   • Középszerű képminőség a fő kamerán.

   Xiaomi Redmi 7 3/32GB

   Score : 4.6

   Xiaomi Redmi 7 3/32GB

   A következő okostelefon a felülvizsgálatunkban a kiterjedt költségvetésű Redmi 7 sorozat képviselője, és azonnal megjegyezzük, hogy ez egy teljes értékű hetes, az A index nélkül, ami további kompromisszumokat jelent a minimális ár érdekében. 2020-ban a két modell majdnem ugyanannyiba kerül, és a különbség kétségtelenül a teljes értékű Redmi 7 javára szól.

   Az okostelefon teste teljes egészében műanyag, de a tokanyagokban lévő edzett üveg minőségi utánzata miatt “drágának” tűnik. De ez az utánzás csak felszínes, és a kezekben ennek megfelelően érzi magát. Ismét az építési minőség, nincs alapvető panasz. Az okostelefon tapintás szempontjából különbözik az “üveg” zászlóshajóktól – kevésbé csúszós, jobban tapad.

   A készüléktest mérete – 75.58×158.73×8.47 mm, 180 g. Nagy képernyő – 6.26 hüvelyk, és a felbontás – várhatóan – szerény: 1520×720. IPS mátrix jó fényerővel, de erős napfényben észrevehetően “vak”.

   Ami a modell teljesítményét illeti, azt kell mondani, hogy a 3 GB RAM megteszi a trükköt, és az okostelefon észrevehetően “gyorsabban” fut, mint a legközelebbi analógok 2 GB-mal. A processzor egy okta-core Qualcomm Snapdragon 632, a várható minimális fedélzeti memória 32 GB, plusz egy dedikált foglalat a nagy memóriakártyák számára – akár 512 GB-ig.

   Ehhez az árhoz képest nem rossz, a hátsó kameraegység ebben a modellben két modulból áll – 12 és 2 Mpix, illetve. A második kamera – makró, és a szakértők kételyei vannak a használatának megfelelőségével kapcsolatban ebben a formátumban és kifejezetten ehhez a modellhez. Az előlapi kamera nem rossz, 8Mpixeles.

   A Xiaomi Redmi 7 akkumulátorának élettartamát is érdemes dicsérni – a 4000mAh nem cserélhető akkumulátor garantáltan 24 órás működést biztosít az okostelefon számára meglehetősen komoly terhelés mellett, és több napot töltés nélkül, mérsékelt üzemmódban.

   Ezt a modellt tavaly 2019 márciusában jelentették be, de még mindig releváns, és pozitív értékeléseket gyűjt a vásárlási oldalakon. Összességében az okostelefon meglehetősen összhangban van az önálló Redmi márka egész koncepciójával a Xiaomi okostelefon-vonalakban, és még 2020-ban is érdemes megvásárolni.

   Előnyök

   • képminőség;
   • 3 GB RAM és összességében jó teljesítmény;
   • Tisztességes fotóminőség, beleértve az előlapi kamerát is;
   • Külön foglalat a nagy kapacitású memóriakártyák számára;
   • ujjlenyomat-olvasó;
   • Az üzemidő újratöltés nélkül.

   Hátrányok

   • észrevehetően elvakítja a képernyőt a napon.

   HUAWEI Y6p 3/64GB (NFC)

   Értékelés: 4.7

   HUAWEI Y6p 3/64GB (NFC)

   Most a Xiaomi Redmi 7-től, bár nem régi, de már nem egészen új, lépjünk tovább a 2020-as évek közepén újdonságra – HUAWEI Y6p. Ez az okostelefon már a bejelentéskor felkeltette a figyelmet, és a tematikus közösségek első tesztjeinél kénytelenek voltak elismerni, hogy a HUAWEI továbbra is kellemesen meglepődik.

   A képernyő specifikációi nagyjából megegyeznek az osztály szomszédos modelljeivel. Azok, akik AMOLED kijelzőre számítottak, nem csalódtak túlságosan, mivel a gyártó tudatosan nem becsülte túl az elvárásokat. Ezért a képernyő itt IPS, nem túl nagy, 1600×720-as felbontással. 6 átlóval.3 hüvelyk és 20:9 képarány mellett ez 278 pixelsűrűséget jelent hüvelykenként – nem különösebben szemet gyönyörködtető, de mégis, egy ekkora képernyőnél a jó látású emberek máris észreveszik a különbséget az F

    lHD.

    A tok méretei – 74.06×159.07×9.04 mm, súly – 185 g. A benyomás az, hogy a test egy kicsit vastag, és van benne valami, de minden világossá válik, amikor megtudjuk az akkumulátor potenciálját – 5000 mAh nem olyan ritka a drága modelleknél, de egy költségvetési modellnél ez egy nagyon szép bónusz.

    A modell teljesítménye átlagos, de egyértelműen magasabb, mint az alacsonyabb árszegmensben. A processzor 8-magos Mediatek He

   • o P22, 64GB belső memória és 3GB RAM. A memóriakártya-nyílás támogatja a microSD kártyák nagy kapacitását 512 GB-ig.

    A hátsó kameraegység itt háromszoros, és ismerve a HUAWEI sikerét a fényképezés minősége terén, a felhasználóknak bizonyos elvárásai vannak ezzel a modellel szemben is. Van egy 13 megapixeles elsődleges kamera, egy 5 megapixeles nagylátószögű 2 megapixeles teleobjektív. Az elülső kamera az egyetlen 8MP-es. A képminőség a különböző becslések szerint tisztességes, de van néhány kritika.

    Külön érdemes megjegyezni, hogy a modell minden megfizethetőségi szinten még egy NFC-modult is kapott, de sajnos nem minden módosítást. Vásárláskor vegye figyelembe, hogy az NFC modul csak a MED-LX9N feliratú modellekben érhető el, a MED-LX9 nem rendelkezik vele.

    Előnyök

    • minőségi érzékelő;
    • Három hátsó kameraegység;
    • a RAM és a belső memória kapacitása;
    • Nagy kapacitású memóriakártyák támogatása 512 GB-ig;
    • NFC modul (csak a MED-LX9N módosításokban);
    • 5000 mAh akkumulátor.

    Hátrányok

    • nincs Google szolgáltatás;
    • wi-fi csak 2.4 GHz.

    OPPO A5s

    Értékelés: 4.7

    OPPO A5s

    Ezután vessünk egy pillantást egy másik jól ismert kínai márka okostelefonjára. A felülvizsgálat elején a legolcsóbb modellt néztük meg, és most több generáción keresztül “ugrunk” egy többé-kevésbé progresszív modellre OPPO A5s.

    Az utóbbi időben egyre több olcsó okostelefon-modell jelenik meg néhány olyan funkcióval, amely korábban csak a zászlóshajókra volt jellemző. Ezek például olyan “chipek”, mint az ujjlenyomat-olvasó, az arcfeloldás, a keret nélküli képernyő, az NFC közeli kommunikációs modul és így tovább. Különböző kombinációkban az ilyen előnyök “szivárognak” az új low-end, és az OPPO A5s – nem kivétel, kivéve, hogy az NFC.

    Másrészt, meg kell érteni, hogy még mindig vannak korlátok. Így például a mátrix körülbelül ugyanolyan felbontású, mint a választékban leírt összes modell – 1520×720 képpont, IPS. A képernyő mérete átlóban 6.2 hüvelyk. Méret – 75.4×155.9×8.2mm, súly – 170g. Karosszéria anyaga – jó műanyag, textúra és színek tekintetében kevés sallang, szigorú és egyhangú. A hátlap tetején egy ujjlenyomat-olvasó található, meglehetősen pontos és gyors. A képernyő felületét Corning Gorilla Glass 3 üveg védi.

    A hátsó kamerapár vízszintesen helyezkedik el, ezek 13MP és 2MP felbontású modulok, F/2 rekeszértékkel és F/2 rekeszértékkel.20 és F/2.40 illetve. Fő kamera autofókusszal. Első kamera – 8MP felbontás.

    Nem rossz ebben az osztályban az elektronika teljesítménye 8-magos processzor MediaTek He

   • o P35 három gigabájt RAM-mal párosítva. Nincs sok beépített memória – 32 GB, de egy dedikált kártyaolvasó nyílás is rendelkezésre áll. Maximális kártyakapacitás 256 GB.

    Az akkumulátor ebben a modellben nem olyan tágas, mint az előző okostelefonban – 4230 mA⋅h, de az általános jó optimalizálással szemben hosszú élettartamot biztosít újratöltés nélkül. Független tesztek szerint az okostelefon egyetlen töltéssel akár két napig is képes üzemelni viszonylag erős használat mellett. Teljes töltés, bár csak “lassú” – akár 3.5 óra és a szokásos, költségvetés-barát, elavult Micro-USB csatlakozón keresztül.

    Előnyök

    • kiváló minőségű anyagok;
    • ujjlenyomat-olvasó;
    • arcfeloldás;
    • általános teljesítmény;
    • Corning Gorilla Glass 3 a képernyőn;
    • az akkumulátor élettartama.

    Hátrányok

    • a makró kamera hátrányai;
    • a hangerő hiánya beszélgetési módban (szubjektíven csak néhány felhasználó esetében).

    Xiaomi Redmi 5 Plus 4/64GB

    Értékelés: 4.8

    Xiaomi Redmi 5 Plus 4/64GB

    Befejezi a legjobb olcsó okostelefonok kiválasztását 10k alatt. egy másik modell a Xiaomi-tól. Ez a Redmi sorozat előző generációja, de a nagyobb RAM-nak és a fedélzeti memóriának köszönhetően jobb teljesítményt nyújt. Ez az okostelefon végre már nagy felbontású képernyővel büszkélkedhet.

    Mivel ez a 2017-es bejelentési modell, még nem rendelkezik azokkal a vizuális előnyökkel, amelyeket oly sok okostelefon kapott egy kicsit később. Legalábbis a keret nélküli képernyőre gondolok – van egy nagyon “kövér” csík a tetején, és ugyanez az “áll” alul is. De az IPS mátrix felbontása 2160×1080 pixel, ami egy igazi F

     lHD még az arányok és a méret alapján kiigazítva is (5.99 hüvelykes képátló 18:9 arányban). A pixelsűrűség már jóval meghaladja a fenti modellek sűrűségét is – 403 per inch, ami már elég kényelmes a szem számára.

     A kamera helyzete meglehetősen szerény, de tisztességes. Itt nincsenek félig hamis és egyenesen hamisított modulok, hanem egy egyszerű klasszikus – egy hátsó vezető kamera 12 MP felbontással és F/2 rekesznyílással.20, és egy kezdetleges 5MP-es előlapi kamerát. A kamera jellemzőinek minden relatív gyengesége ellenére a képek minősége szinte nem okoz panaszt a felhasználók körében.

     A 2020-as teljesítményt tekintve ez a modell, bár már most is alulmarad néhány hasonló modellel szemben, közvetlen összehasonlításban ugyanolyan jónak, ha nem jobbnak bizonyul – ugyanaz a 4 GB RAM például. A processzor is nagyon tisztességes az okostelefon kiadásának idejére – okta-core Qualcomm Snapdragon 625 MSM8953. 64 GB beépített memória. Ezenkívül akár 128 GB-os külső memóriakártyát is telepíthet, de ez egy második SIM-kártya foglalattal lesz kombinálva.

     Az akkumulátor 4000 mA⋅h kapacitása elegendő a nagyon hosszú futáshoz. Egy példa: repülőgépes üzemmódban akár 10 órán át is nézhetünk videókat HD minőségben. Van még egy gyorstöltési funkció is, ami szintén nagy előny, annak ellenére, hogy nem minden független tesztelő elégedett az eredményekkel: fél óra alatt az okostelefon 37% -ra töltődik, és egy óra alatt csak 67% -ra töltődik. Egy teljes feltöltés legfeljebb két órát vesz igénybe.

     Előnyök

     • fémtest;
     • F képernyőfelbontás
       IHD;
      • nagy kapacitású akkumulátor;
      • 4 GB RAM;
      • ujjlenyomat-olvasó;
      • Gyors töltés támogatása.

      Hátrányok

      • memóriakártya-nyílás kombinálva egy második SIM-kártyával.

      A legjobb olcsó okostelefonok 10000 rubel körül

      A harmadik és egyben utolsó válogatás az Expertology legjobb akciós okostelefonok áttekintésében a 10 ezer körüli és afeletti árú modelleket tartalmazza. Rubel – valahol egy kicsit kevesebb, valahol egy kicsit drágább, az eladási helytől függően. Az olyan kiemelkedő nevek, mint a Samsung Galaxy A20s és a HUAWEI P40 már ebbe a csoportba tartoznak

     • te. Természetesen ezek a zászlóshajók korlátozott és olcsóbb változatai, de a megjelenéskor még mindig nagy keresletet váltottak ki, és jó okkal.

      Xiaomi Redmi 8 3/32GB

      Értékelés: 4.5

      Xiaomi Redmi 8 3/32GB

      A választékot ismét a Redmi nyitja meg, de csak itt is “ugrunk” néhány generáción keresztül, és bemutatjuk a Xiaomi Redmi 8-at. Meglepő módon nem tűnik jobbnak, mint a fenti Xiaomi Redmi 5 Plus, de ez félrevezető benyomás. A “nyolc” Redmi-t 2019 végén jelentették be, vagyis nagyon nemrég, ami azt jelenti, hogy a modellnek egyébként is előnyei vannak.

      Ami a képernyő specifikációit illeti, a fejlesztők egyfajta visszalépést hajtottak végre egy szerényebb, 1520×720-as felbontásra, és ha ez egyáltalán leminősítésnek tekinthető, akkor a lépés nem ésszerűtlen. Az a helyzet, hogy a képernyő felbontása F

       lHD 1920×1080 IPS mátrixon – komoly előrelépés az akkumulátor gyors lemerüléséhez. Ugyanebben a modellben a vállalat úgy döntött, hogy minden oldalról lezárja ezt a kérdést – az energiafogyasztás csökkentésével és egy még nagyobb kapacitású akkumulátor beépítésével.

       Kicsit javított kamerakonfiguráció. Vezető hátsó modul – 12 megapixeles felbontás, további – 2 megapixeles mélységérzékelő. A hátsó egységeket függőlegesen, közvetlenül az ujjlenyomat-érzékelő fölött, annak közvetlen közelében helyeztük el. Ez arra utal, hogy legalábbis az alsó kamera nem lesz mindig túl tiszta. De hogy ez mennyire befolyásolja a képminőséget, az még mindig vitatható. Első kamera – 8 MP felbontás.

       Mint már említettük, az okostelefon nagyobb kapacitású akkumulátorral rendelkezik. Itt ez 5000 mAh, ami befolyásolta a test vastagságát. Teljes méretek – 75.41×156.48×9.4 mm, a súlya is kézzelfogható – 188 g, de másrészt, és messze nem rekord. Képernyőméret – 6.22 hüvelyk átlósan. A pixelsűrűség a felbontást figyelembe véve nem túl magas, de ez teljesen természetes és várható is – 270 dpi.

       Most pedig az előadás. Qualcomm Snapdragon 439 egychipes mikroprocesszoros rendszerrel rendelkezik, nyolc maggal és Adreno 505 grafikus modullal. 3 GB RAM és 32 GB beépített memória áll rendelkezésre. További tárolási lehetőségeket adhat hozzá egy memóriakártya-olvasóval, amely rendelkezik egy dedikált kártyaolvasóval, amely “megérti” a nagyméretű kártyákat 512 GB-ig.

       Az pedig mindenképpen dicséretes, hogy a gyártó mégiscsak egy normális, progresszív USB Type-C csatlakozót épített be a csatlakoztathatósághoz és töltéshez ebbe a modellbe, és ez nem befolyásolta érzékelhetően az árat. Emlékezzünk arra, hogy az olcsó modellekben a gyártók csak micro-USB-t telepítenek a költségek csökkentése érdekében, mivel az USB Type-C még mindig nem csak egy csatlakozó, hanem egy külön chip is, nem a legolcsóbb. Mindezek mellett itt van a gyors töltési funkció, amely egy ilyen akkumulátorkapacitásnál – egy nagyon szükséges dolog.

       Előnyök

       • képminőség;
       • ujjlenyomat-olvasó;
       • az ár és a teljesítmény kombinációja;
       • dedikált memóriakártya-nyílás;
       • USB Type-C aljzat a töltéshez és a csatlakoztathatósághoz;
       • gyorstöltési funkció;
       • nagy kapacitású akkumulátor.

       Hátrányok

       • Időnként fennakadások vannak az internettel kapcsolatban.

       HONOR 9A

       Értékelés: 4.5

       HONOR 9A

       A felülvizsgálat a HONOR okostelefonnal folytatódik, nevezetesen az olcsóbb “kilenc” az A indexszel. De az olcsóbb nem jelent kedvezményes árat, és ez egy teljes értékű okostelefon, komoly előnyökkel. Mint a Huawei és leányvállalati márkáinak minden más készüléke, a HONOR nem támogatja a Google-szolgáltatásokat, és ez elrontja néhány felhasználó benyomását. De a problémát különböző “kerülőutakkal” oldják meg, és sokan hajlandóak erre a modell előnyeiért.

       Ez egy új modell, amelyet idén áprilisban jelentettek be, és egy hónappal később jelent meg. Ez közvetve arra utal, hogy az okostelefon megjelenése nagyon is megfelel a modern szabványoknak – minimális képernyőkeretek, a mátrix által elfoglalt maximális képernyőfelület, egy kis kivágás az elülső kamera számára…. A testméret 74.06×159.07×9.04mm, és a vastagság egy nagy kapacitású akkumulátorra utal. Ez az. 185g súlyú.

       A képernyő felbontása itt minden értelemben “mérsékelt” – 1600×720, átlós 6.3 hüvelyk. A 20:9-es képarányt figyelembe véve a pixelsűrűség 278 pixel hüvelykenként. A mátrix itt S-IPS, a színvisszaadás természetes, ahogy a fényerősség is (már amennyire az IPS technológia ezt egyáltalán lehetővé teszi).

       A funkcionalitás szempontjából a látványt kiegészíti az a tény, hogy ez egy jó kamerás telefon. A hátsó egység három modulból áll: 13MP F/1 rekeszértékkel.80; 5 Mpix F/2 rekeszértékkel.20 és 2 Mpix F/2 objektívvel.40. 8 megapixeles előlapi kamera.

       A készülék teljesítményét a Mediatek He processzor határozza meg

      • o P22 nyolc maggal és 3 GB RAM-mal. Van 64 GB belső memória és egy független kártyaolvasó, amely akár 512 GB-os kártyákat is olvas.

       Az akkumulátor kapacitása itt 5000 mAh. Ez még az akkumulátorkímélő funkciók nélkül is sok kapacitás, és ezek nagy, mélyen beágyazva vannak itt. Tehát maga a rendszer Android 10-es verziója jól optimalizált, és a nehéz és gyakran felesleges Google-szolgáltatások hiánya, amelyek nem távolíthatók el, itt csak a teljesítményt és az akkumulátor megtakarítását segíti. Ráadásul még speciális energiatakarékos üzemmódok is vannak, sőt, vészhelyzetekre még egy speciális “extrém” energiatakarékos üzemmód is rendelkezésre áll. A csatlakozó- és töltőport micro-USB, és a felülvizsgálat ezen szakaszában ez már hátránynak tekinthető.

       Előnyök

       • minőségi S-IPS mátrix;
       • NFC modul;
       • külön foglalat a memóriakártyák számára;
       • nagy kapacitású memóriakártya-támogatás;
       • nagy kapacitású akkumulátor 5000 mAh;
       • “Intelligens” akkumulátortakarékosság, beleértve az “extrém” takarékos üzemmódot is.

       Hátrányok

       • micro-USB;
       • nincs Google szolgáltatás.

       Samsung Galaxy M11

       Értékelés: 4.6

       Samsung Galaxy M11

       Most fordítsuk figyelmünket a Samsung meglehetősen szenzációs, 2020 márciusában bejelentett olcsó okostelefonjára. Annak ellenére, hogy a dél-koreai vállalat minden költségvetési készülékéhez hasonlóan igyekeztek minden eszközzel minimalizálni az árat, néhány kellemes meglepetésre lehet számítani. Ez a modell, akárcsak a szomszédos M12, a jól ismert Galaxy M sorozat logikus folytatása, amely a nagy kapacitású akkumulátorokra helyezi a hangsúlyt.

       De kezdjük mindegy is a képernyővel, és itt első pillantásra nem mondhatjuk, hogy ez semmi lenyűgöző. Valóban, a mátrix felbontása ebben az esetben ugyanaz a “normál” HD – 1560×720, és a képernyő mérete 6.4″ képpontsűrűség még a fenti opciók többségénél is valamivel kisebb – 268 per inch. De ez csak akkor van így, ha csak a tiszta műszaki adatokat vesszük figyelembe.

       Más érzékelői mérőszámok már most is magas minőségre utalnak. Az automatikus fényerő-beállítás minimális hibáival a megvilágítástól függően a képernyő elegendő fényerőt ér el ahhoz, hogy intenzív nappali fényben se veszítse el a láthatóságot. A képernyő színskálája szinte pontosan lefedi az sRGB színteret.

       A Samsung Galaxy M11 két teljes értékű fotóegységgel, valamint egy mélységérzékelővel rendelkezik a háttér elmosásához. A főmodul 13 megapixeles kamerával és f/1,8 objektívvel (27 mm) rendelkezik PDAF-autofókusszal, de optikai stabilizálás nélkül. A második kamera egy 5 megapixeles nagylátószögű, f/2-es objektívvel rendelkező kamera.2. A mélységérzékelő 2MP. Annak ellenére, hogy első pillantásra a kameraegység nagyon komolyan néz ki, a részletekre való képessége nagyon korlátozott, és az éjszakai felvételek tisztességes minőségben egyszerűen nem tartanak. Általánosságban elmondható, hogy a kamerák nem a modell legerősebb pontjai.

       Ami nagyszerű ebben a modellben, az az akkumulátor élettartama. Az 5000mAh-s akkumulátor már jó dolog, és van gyorstöltő funkció, valamint USB Type-C csatlakozó is. A telepített kommunikációs funkciók, eltekintve minden szabványos, határozottan elégedett NFC-vel.

       Ami pedig a teljesítményt illeti, itt úgy döntöttek, hogy az okta-core Qualcomm Snapdragon 450-et választják – egy kompromisszumos megoldás Adreno 506 grafikával. 3 GB RAM-mal kombinálva elfogadható teljesítményt nyújt késleltetés nélkül. 32 GB belső tárhely, de alig több mint 20 GB áll rendelkezésre. Akár 512 GB memória is hozzáadható egy külön foglalatban.

       Előnyök

       • kiváló minőségű IPS mátrix;
       • az sRGB színtér szinte teljes lefedettsége;
       • USB Type-C;
       • 5000mAh akkumulátor kapacitás;
       • gyorstöltés;
       • NFC;
       • Egy dedikált kártyaolvasó;
       • Nagyméretű memóriakártyák támogatása 512 GB-ig.

       Hátrányok

       • A képminőség közepes.

       Xiaomi Redmi 9C 3/64GB (NFC)

       Értékelés: 4.7

       Xiaomi Redmi 9C 3/64GB (NFC)

       Ismét visszatérünk a híres kínai Xiaomi márkához, és ezúttal közel kerülünk a márka legújabb olcsó okostelefonjainak legújabb modelljeihez. Sok érdeme van, de ugyanakkor messze van a zászlóshajó specifikációitól, így az olvasót továbbra is figyelmeztetni kell a túlzott elvárásoktól.

       Az első dolog, amire fel kell készülnie, az a “gazdaságos” 1600×720-as felbontás 6-os képernyőméretnél.53 hüvelyk átlósan. De a legtöbb esetben mindenki már megszokta ezt, mivel ebben az árszegmensben az okostelefonok felbontása F

        Az lHD ritka. A tok mérete és súlya – 77.07×164.9x9mm és 196g. A vastagság és a súly finoman utal arra, hogy ez a modell is, mint több korábbi, a nagy kapacitású (és ezért masszív) akkumulátorra helyezi a hangsúlyt. Ez az.

        A kamerák tekintetében érdemes rögtön elmondani, hogy semmi különösen feltűnő nem lehetett, különben az okostelefon elkerülhetetlenül “túlugrott” volna a kényelmes pszichológiai árhatáron. A hátsó sáv itt egy pár 13MP-es fő kamerával van felszerelve, F/2 lencsével.20 és 2 Mpix F/2 mélységérzékelő.40. Az autofókusz nem túl gyors, de a fő kamera makró üzemmódja többé-kevésbé jól működik. Elülső kamera szokásos 5 MP felbontású.

        Mindez a kamera konfigurációja, ha a “tiszta” paramétereket és számokat veszi, egy drágább modellben valószínűleg képes lenne a sokoldalú funkciókkal rendelkező, kiváló minőségű felvételek készítésére. De egy ilyen lehetőségnek igencsak kézzelfogható ára van. Tehát ebben az esetben meglehetősen közepes felvételi minőséget látunk, amit néhány felhasználó és kritikus kritikai megjegyzésben kiemel.

        A teljesítmény tekintetében a helyzet hasonló – mindent megtesznek az ár minimalizálása érdekében, és ugyanakkor úgy, hogy az okostelefon nem őszintén kényelmetlen a sebesség szempontjából. Ezért van egy olcsó MediaTek mikroprocesszoros modul

       • o G35 nyolc magon, PowerVR GE8320 grafikával. A RAM szintén minimum egy ilyen szintű eszközhöz – 3 GB. 64 GB beépített tárhely, 512 GB-ig támogatott nagyméretű memóriakártyákkal, foglalatfüggetlen memóriakártya-nyílással.

        Az előző néhány modellhez hasonlóan, minden korlátozás mellett ez az okostelefon is rendelkezik egy komoly “vigasztalással” a felhasználó számára – 5000 mA⋅h kapacitású akkumulátorral. De a Galaxy M11-től eltérően a csatlakozó itt már nem USB Type-C, hanem az elavult micro-USB csatlakozó.

        Előnyök

        • Nagy memóriakártya-támogatás;
        • Független memóriakártya-olvasó;
        • érzékeny ujjlenyomat-olvasó;
        • arcfeloldás;
        • 5000 mAh kapacitású akkumulátor.

        Hátrányok

        • az értesítési mutatók hiányára vonatkozó panaszok;
        • középszerű kamerák.

        Samsung Galaxy A20 32GB

        Értékelés: 4.8

        Samsung Galaxy A20 32GB

        Ismét visszatér a Samsung az áttekintésünkben, és most az A-sorozatú Galaxy okostelefon-család egyik kereskedelmileg legsikeresebb tagját vesszük szemügyre. Rögtön tegyünk egy gyors lemondó nyilatkozatot arról, hogy az Expertology miért az A20-at részesítette előnyben az A20-akkal szemben, mivel az “s” előtag mindig is a termékcsalád továbbfejlesztett változatát jelentette. Itt azonban pont az ellenkezője történt, és a Galaxy A20 sorozat s-verziója számos változást tartalmaz, de szinte kizárólag a hátrányára. Az árkülönbség minimális.

        Ennek a bizarr megközelítésnek az okai kizárólag a piaci körülményekben keresendők. A gyártó valószínűleg úgy gondolta, hogy a Galaxy A20 túl jó, mert akkoriban olyan nehézsúlyúakkal kellett versenyeznie, mint a Honor. Mindenesetre a Samsung Galaxy A20 valamivel régebbi, tavaly márciusban 2019-ben bejelentett változata szinte a felhasználó számára legfontosabb paraméterekben “felülmúlja” a hat hónappal később megjelent A20s-t, és a fejlesztések többnyire szimbolikusak.

        A konkrétumokra rátérve, a két modell közötti szembetűnő különbség már az érzékelő típusában is megmutatkozik. A Galaxy A20 SuperAMOLED, az IPS-hez képest minden előnnyel, mint az A20s. A felbontás azonban “gazdaságos” – 1560×720, de a progresszív képernyő hátterében ez inkább szabvány, mint észrevehető hiba.

        A kamera konfigurációi és funkciói elég jók. A hátsó egység tehát három modulból áll: 13, 8 és 5 Mpix, mindegyiknek más-más célja van, a főobjektívben autofókusz van. Normál nappali fényben a fényképek minősége nem rossz, sőt jó, de beltérben már elég drámaian csökken. Itt azonban nem szabad különleges csodákra várni, örülök, hogy legalább ez az okostelefon képes kezelni a nyílt tereket. Meglepően jó volt a 8MP-es előlapi szelfi kamera. És a lényeg itt nem a megapixelekben rejlik, hanem abban, hogy a kamera jó részletességet ad, és még a bokeh hatást is létrehozza.

        Ha egy okostelefon elektronikáját nézzük, nem annyira a fő rész (processzor és memória) számít, hanem a kommunikáció. A Samsung valóban úgy döntött, hogy “belevág” a jó csatlakoztathatóságba. Oké, tehát van kétsávos Wi-Fi, ötödik generációs Bluetooth, az LTE szabványok és kanyarok széleskörű támogatása, és még NFC is van, amit köszönhetünk…

        Az autonómia tekintetében a gyártó a piaci helyzetnek megfelelően járt el. A hatalmas 5000 mAh-s akkumulátorok akkoriban nem voltak “divatosak”, és ez a modell 4000 mAh-s akkumulátorral rendelkezik, ami szintén nem rossz. A gyártó szerint az okostelefon kommunikációs üzemmódban akár 26 órát, zenehallgatáskor pedig akár 82 órát is kibír. De ezek nyilvánvalóan szintetikus tesztek, és a valós számok alacsonyabbak. Örömteli, hogy a csatlakozás és a töltés USB Type-C-n keresztül történik, és végrehajtotta a gyors töltés funkcióját.

        Előnyök

        • SuperAMOLED mátrix;
        • Nem rossz hátsó kamera;
        • az elülső kamera bokeh-effektussal;
        • USB Type-C;
        • gyorstöltés;
        • NFC;
        • Kétsávos Wi-Fi;
        • luetooth 5.0;
        • Kiegyensúlyozott specifikációk és ár.

        Hiányosságok

        • a közelségérzékelő viselkedésével kapcsolatos panaszok (gyakran nem az érzékelő, hanem a dupla érintés beállítása az oka);
        • Néha a képernyő automatikus fényerő-beállítása instabilan működik.

        HUAWEI P40
       • te E NFC
       • Értékelés: 4.9

        Olvasson tovább  A 11 legjobb 10 hüvelykes képernyővel rendelkező tabletta
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: