A 9 legjobb olcsó laptop munkához és tanuláshoz

*Szerkesztői értékelés. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem reklám és nem minősül vásárlási útmutatónak. Vásárlás előtt konzultáljon egy szakértővel.

Ha laptopot kell vásárolnod a tanuláshoz, nincs értelme elkölteni azt a pénzösszeget, amit csak hat hónap alatt vagy még többször keresel. Válasszon inkább egy olcsó modellt. Most még ez is könnyedén futtat mindenféle irodai alkalmazást, amely a dokumentumok szerkesztéséhez szükséges, és lehetővé teszi a böngésző kényelmes használatát is. És egy viszonylag olcsó notebook, amit munkához használhatsz. Nézze meg legújabb kínálatunkat, hogy meggyőződjön róla.

Hogyan válasszunk egy olcsó notebookot a munkához vagy a tanuláshoz??

Annak érdekében, hogy ne a jobbat válasszuk, célszerű megismerni a hordozható számítógép alapvető alkotóelemeit. A processzor különösen fontos része a tervezésnek. És ez a trükkös rész. Korábban már írtunk a notebook processzorokról egy külön cikkben, de érdemes megnézni a. Itt csak a magok és a szálak számát, teljesítményét, a chip tervezési folyamatát, amelyet a chip létrehozásához és a termék előállításához használtak, említjük meg.

A RAM-kapacitás is fontos. Ideális esetben egy olcsó laptopnak 8 GB-ot kell kínálnia. Sajnos nem minden modell büszkélkedhet ezzel. Ha a választott számítógépnek kisebb a kapacitása, akkor legalább győződjön meg róla, hogy a jövőben növelni tudja azt (általában az ilyen eszközöknek két memóriafoglalata van). Ami az állandó memóriát illeti, az lehet lassú merevlemez vagy nagy sebességű SSD. A második változat előnyösebb. De ez elkerülhetetlenül hatással lesz az árra. És a rendelkezésre álló memória mennyisége biztosan kevesebb lesz. Szerencsére ez a probléma megoldható egy külső vagy második meghajtó csatlakoztatásával.

A csatlakoztatott HDD-ről vagy SSD-ről történő gyors adatátvitelhez nagy sebességű interfészre van szükség. Ezért még az olcsó munka- és tanulmányi laptopok is legalább néhány USB 3 csatlakozóval vannak felszerelve.2. És sokan büszkélkedhetnek a legmodernebb Wi-Fi 802 802 vezeték nélküli csatlakozási lehetőséggel.11ac, ami szintén nem nevezhető lassúnak.

Egy notebook PC használata borzasztóan kényelmetlen, ha közepes kijelzővel van felszerelve. Sajnos, sok olcsó modellnek pontosan. Ideális esetben olyan számítógépet keres, amelynek IPS képernyőfelbontása 1920×1080 képpont. Csak így nem kell majd évekig új laptop vásárlásán gondolkodnia. Ami az olcsóbb technológiával készült mátrixos modelleket illeti, szűk betekintési szögek miatt szenvednek.

Egy másik dolog, amit a laptop megvásárlása előtt érdemes átgondolni, az akkumulátor élettartama. Sajnos a gyártók nem írnak pontos paramétereket a műszaki leírásokba. Ezért javasoljuk, hogy olvassa el az értékeléseket és a beszámolókat, amelyek a legrészletesebben megadják, hogy a számítógép mennyi ideig tud teljes töltéssel működni. Említsük meg a töltési sebességet, ami most már ugyanolyan fontos.

Ebben a funkcióban nem foglalkozunk a játékra szánt laptopokkal. A processzor mellett azonban szükség lehet egy diszkrét grafikus kártyára is. Sajnos, ez most a legdrágább alkatrész. Ezért a kedvező árú laptopok általában chipen belüli grafikát használnak ahelyett, hogy. Szerencsére, még a képességei is elégségesek, mondjuk egy videószerkesztő programhoz.

Érzékelje, hogy mennyire kényelmes a billentyűzet is. És lesz-e háttérvilágítás. A laptop súlya szintén fontos szerepet játszik. Különösen akkor, ha rendszeresen munkába viszi. Röviden, egy olcsó laptop kiválasztásakor számos paramétert kell megismernie. Vagy egyszerűen vásárolja meg az alábbi modellek egyikét.

9 legjobb olcsó laptop munkához vagy tanuláshoz

Jelölés Helyszín Név Ár
A 9 legjobb olcsó laptop munkához és tanuláshoz 1 HONOR MagicBook X 14N
-WAI9
47 990 €
2 ASUS X415JA-EK220T 69 911 €
3 DELL Vostro 3400 52 990 €
4 Lenovo IdeaPad 314ITL6 36 900 €
5 HP 15s-eq1156ur 45 990 €
6 ASUS PRO P1440FA-FQ3043T 78 900 €
7 Acer Extensa 15 EX215-22-R8M5 50 497 €
8 HP 15s-eq1320ur (3b2w8ea) 36 680 €
9 ASUS VivoBook R565MA-
203T
26 990 €

HONOR MagicBook X 14N
-WAI9

Értékelés: 4.9

HONOR MagicBook X 14N</div><p>-WAI9″ src=”/wp-content/uploads/2023/08/51016666197981-379-.jpg” height=”376″ title=”HONOR MagicBook X 14N<br />-WAI9″></p><div style=
Olvasson tovább  A 9 legjobb LED nyomtató

Jellemzően az olcsó notebookok kis kijelzőt kapnak, amelyet egy elég széles keret vesz körül. De vannak kivételek a szabály alól. Például a 14 hüvelykes képernyőt körülvevő nagyon vékony keret a kínai Honor cég termékével büszkélkedhet. Bár olcsónak nem igazán nevezhetem. De számíthat az alkatrészek tisztességes teljesítményére.

Ez egy vékony laptop, súlya mindössze 1,38 kg. Természetesen nincs hely egy merevlemez számára. Ehelyett egy sokkal robusztusabb és gyorsabb SSD-t használ az adattároláshoz. Kár, hogy csak 256 GB-ot tartalmaz. Az alumínium ház alatt egy négymagos Intel Core i3-10110U processzor rejtőzik. Egy jó megoldás, amely lehetővé teszi, hogy szükség esetén akár 4,1 GHz-ig növelje az órajelet. És ha nem túl gyakran használja, a laptop akár 13 órán át is működhet a beépített akkumulátor teljes töltöttségével. Az USB Type-C gyorstöltés támogatása szintén említésre méltó.

Ha már a csatlakozókról beszélünk, az ultrabook egyáltalán nem tudott sok csatlakozót kapni. De itt sincs Apple-szintű kapzsiság. Az internet-hozzáféréshez kizárólag a Wi-Fi 802.11ac.

Végezetül vegye figyelembe, hogy a kollégái nem férnek hozzá a notebookban tárolt adatokhoz. Az a helyzet, hogy ujjlenyomat-olvasással oldja fel a zárat.

Az érdemek

 • Nagyszerű IPS kijelző F felbontással
   l HD;
  • Szerény méret és súly;
  • Van ujjlenyomat-olvasó;
  • Hosszú akkumulátor-üzemidő;
  • Gyorstöltés bevezetésre került;
  • Telepített Windows 10 operációs rendszerrel érkezik;
  • Elég erős integrált grafika;
  • 8GB beépített RAM.

  Hibák

  • A CPU két processzormagból áll;
  • Nem túl sok SSD;
  • Nincs RAM-kapacitás növekedés.

  ASUS X415JA-EK220T

  Értékelés: 4.8

  ASUS X415JA-EK220T

  Egy nagyszerű laptop, amelyre rendkívül nehéz panaszt tenni. Különösen akkor, ha könnyű munkára vagy tanulási feladatokra kell használni. 14 hüvelykes kijelző széles betekintési szögekkel és F-felbontással

   HD. A műanyag ház alatt az Intel Core i5-1035G1 processzor található, amely négy maggal és kétszer annyi processzorfonttal rendelkezik, mint az Intel Core i5-1035G1 processzor. A különösen igényes feladatokhoz ez a chip készen áll arra, hogy az órajelet 3,6 GHz-re növelje. A RAM-ról sem lehet rosszat mondani – alapértelmezés szerint 8 GB-mal rendelkezik, de ez később növelhető, ha szükséges.

   A notebook 802 vezeték nélküli Wi-Fi.11ac és Bluetooth 4.1. A fájlok 256 GB-os SSD-lemezre tölthetők le. Jelenléte pozitív hatással van a számítógép súlyára – nem haladja meg az 1,6 kg-ot. Elégedett lesz a laptop, amely kényelmes billentyűzettel és fehér háttérvilágítással rendelkezik.

   Viszonylag alacsony ára ellenére a notebook játékra is alkalmas. De csökkentenie kell a grafikai beállításokat. Az a helyzet, hogy nincs különálló grafikus kártya. Ehelyett az Intel Graphics G1-re kell támaszkodnunk. Ha tankokkal szeretnél játszani, nem fogsz csalódni!

   Egy utolsó dolog, amit szeretnénk megemlíteni, az a csatlakozók nagy száma. Azonban nem mindegyikük nagysebességű. Itt például néhány USB 2 portot találhat.0. Egyéb hátrányai közé tartozik a nagyon szerény VGA kamera.

   Hátrányok

   • Rengeteg RAM;
   • Van egy bővítőhely egy további SSD-meghajtó számára;
   • Kiváló IPS-kijelző;
   • Megfelelő teljesítményű processzor;
   • Teljesen integrált grafika;
   • Ez a notebook nem tekinthető nehéznek.

   Hátrányok

   • Nem túl nagy SSD-kapacitás;
   • Kevés nagysebességű csatlakozó;
   • Középszerű webkamera;
   • Nem a leghosszabb akkumulátor-üzemidő.

   DELL Vostro 3400

   Értékelés: 4.8

   DELL Vostro 3400

   Ez a jegyzetfüzet hagyományosan többféle változatban létezik. Itt beszélünk a 3400-0266-os modellszámról, mert viszonylag alacsony áron tisztességes összetevőkkel rendelkezik. Processzorként például Intel Core i3-1115G4 processzort használ. Igen, ez csak kétmagos, de az órajelek sebessége még alapjáraton is elérheti a megfelelő 3 GHz-et. A készülékház alatt 8 GB RAM memóriával is rendelkezik. Ami még fontosabb, hogy két slot kínál helyet a frissítésre. Egyébként még hatalmas tárolókapacitása ellenére is könnyedén megbirkózik a mindennapi számítástechnikai igényeid nagy részével. Nagyobb SSD-re van szüksége! 256 GB nem elég minden igényt kielégítő.

   A laptop először külső merevlemezzel vagy hasonló szilárdtest-meghajtóval párosítható. A két USB 3 aljzat egyikén keresztül csatlakozik.2, így nem panaszkodhatsz az átviteli sebesség hiányára. Semmi rossz nincs a vezeték nélküli modulokban. Érdekes, hogy van egy hely egy Ethernet-csatlakozónak is. Jól jöhet azoknak a játékosoknak, akik a pingelést a minimumon próbálják tartani.

   Valójában ez a laptop semmiképpen sem egy játék laptop, mivel nem rendelkezik diszkrét grafikus kártyával. Szerencsére az integrált grafika viszonylag jó munkát végez. Különösen, ha valamilyen feltétel nélküli játékot futtatsz.

   Ez a laptop nem vékony és nagyon könnyű. 1,64 kg súly – egy Ultrabook sokkal kielégítőbb lenne. De van hely egy kártyaolvasónak. Ami a kijelzőt illeti, 14 hüvelykes képátlóval és 1920×1080 pixeles felbontással rendelkezik. A betekintési szögek nem túl rosszak.

   Előnyök

   • Tisztességes mennyiségű RAM;
   • Van egy kártyaolvasó;
   • Elég erős processzor;
   • Szép IPS kijelző;
   • A nagysebességű csatlakozók optimális száma.

   Hátrányok

   • Nem túl nagy SSD tárolókapacitás;
   • Tartalmazza a
   • nux;
   • Széles kijelzőkeretek.

   Lenovo IdeaPad 314ITL6

   Értékelés: 4.7

   LENOVO IDEAPAD 314ITL6

   Egy ritka eset egy viszonylag olcsó, alumínium borítású notebook esetében. Emellett nagyon felhasználóbarát billentyűzettel is büszkélkedhet, kétszintű háttérvilágítással. Az alváz alatt egy Intel Core i3-1115G4 processzor rejtőzik. A kétmagos chip órajele 3 GHz. Ez azt jelenti, hogy bármikor aktiválhatja a turbó üzemmódot, amely ezt a beállítást tekintélyes 4,1 GHz-re növeli. Ez azt jelenti, hogy még azok sem maradnak le, akik meglehetősen bonyolult feladatokat oldanak meg a munkahelyükön.

   A Lenovo IdeaPad 314ITL6, mint a többi modell ebben a választékban, semmiképpen sem nevezhető játék laptopnak. Nincs grafikus kártya, hogy ez. De ez nem jelenti azt, hogy a játékok egyáltalán nem futnak itt. Az Intel UHD Graphics jól teljesít a Fortnite-ban és más hasonló projektekben. De ne hagyatkozz a magas képkockasebességre. Különösen akkor, ha F felbontású játékokat játszunk

    l HD. És ez pontosan az itt használt 14 hüvelykes IPS-kijelző paramétere.

    A notebook kártyaolvasót kap. SSD-meghajtóval is rendelkezik, amelynek kapacitása 256 GB. De a laptop még jobban fog tetszeni a vezeték nélküli modulokkal. Az a tény, hogy támogatja a legújabb Wi-Fi szabvány 802.11ax és Bluetooth 5.1. Ami a csatlakozókat illeti, a vevő egy USB 2.0, USB 3.0 és USB Type-C. Hogy ez elég-e neked, azt neked kell eldöntened. Csak azt mondjuk, hogy a gyártó a legtöbbet az operációs rendszerre spórolt – meg kell keresnie és telepítenie kell magának.

    Előnyök

    • Alumínium borítást használnak;
    • A nagy sebességű vezeték nélküli szabványok támogatottak;
    • Elég erős processzor;
    • Nem feledkezve meg a kártyaolvasóról sem;
    • Nagyszerű IPS kijelző.

    Hátrányok

    • Operációs rendszer nélkül érkezik;
    • Nem túl sok csatlakozó;
    • Nem túl tágas SSD.

    HP 15s-eq1156ur

    Értékelés: 4.6

    HP 15S-EQ1156UR

    Az egyik legnépszerűbb laptop a tanulásra és munkára tervezett laptopok között. Igen, nem a legolcsóbb. De ha kapsz egy számítógépet elég nagy billentyűzettel. A 15,6″-os kijelzőn nem csak egy hagyományos billentyűzet, hanem egy numerikus billentyűzet is elhelyezhető. A képernyő egyébként IPS technológiával készült, így biztos, hogy nem lesz panasza a színvisszaadásra vagy a betekintési szögekre. A felbontás 1920×1080 pixeles. A képfrissítési frekvencia kevesebb, mint 60 Hz, de egy olcsó notebooktól nem is várhatunk mást.

    Természetesen nincs diszkrét grafikus kártya. Az AMD Athlon Gold 3150U integrált grafikára kell hagyatkoznia. És ez nem azt jelenti, hogy tökéletes a feladatra. És a kétmagos processzor önmagában nem az álmaid határa. De a tanulmányokban mindenképpen segít, ahogyan sok szakmai programban is. Egyébként a vásárlás után azonnal elkezdheti telepíteni őket, mivel a notebook már fel van szerelve Windows 10 operációs rendszerrel. 8 GB RAM is a rendelkezésére áll. A jövőben ez a mennyiség pontosan megduplázható.

    A számítógép támogatja a Bluetooth 4 vezeték nélküli szabványokat.2 és Wi-Fi 802.11ac. A laptopot egy 3600 mAh kapacitású, háromcellás lítium-ion akkumulátor látja el energiával. Egy teljes töltés 5-6 órán át tart. Nem túlzás, de nézzük meg még egyszer az árcédulát.

    Előnyök

    • Megfelelő ár;
    • Nem a legrosszabb hang;
    • Tömeg legfeljebb 1,69 kg;
    • Van egy digitális billentyűzet;
    • Rengeteg RAM;
    • Kiváló IPS kijelző.

    Hátrányok

    • A tok műanyagból készült;
    • Nem a leghosszabb akkumulátor-üzemidő;
    • A billentyűzet nem rendelkezik háttérvilágítással;
    • Csak egy foglalat SSD M.2.

    ASUS PRO P1440FA-FQ3043T

    Értékelés: 4.6

    ASUS PRO P1440FA-FQ3043T

    A notebook alkotói eredetileg egy teljes billentyűzetet akartak rátenni. Azonban egy viszonylag kis képernyő átmérőjű kénytelen szinte teljesen megszabadulni a digitális egységet. Csak a Home, End és más hasonló billentyűk maradtak belőle. De a tajvani gyártónak sikerült elválasztania a nyilakat szabad térrel. És van egy ujjlenyomat-olvasó is az alkotásban, amely megvédheti személyes adatait a kíváncsiskodó szemektől.

    Mivel az ASUS-nak spórolnia kellett, ezért egy középszerű 14 hüvelykes képernyő mellett döntött. A gyártáshoz TN+film technológiát alkalmaztak. Ez azt jelenti, hogy szerény betekintési szögeket és alacsony felbontást kap. Szerencsére ez a laptop egyetlen komoly hátránya.

    A számítógép kétmagos Intel Core i3-10110U processzort biztosít, amely négy szálon működik. A ház alatt 8 GB RAM is rejtőzik. Ez egy tisztességes méretű kapacitás, amely az esetek túlnyomó többségében elég jó. De ha növelni szeretné, nincs semmi nehéz – a gyártó lehetővé teszi, hogy legfeljebb 20 GB RAM-ot vegyen fel. A laptop egy gigabites LAN-portot, három USB 3 csatlakozót is tartalmaz.2 és egy lassabb USB 2.0. A gyártó nem feledkezett meg a kártyaolvasóról sem. A HDMI csatlakozó használható a képek monitoron történő megjelenítéséhez. Ha a vezeték nélküli modulokról beszélünk, megemlíthetjük a Wi-Fi 802.11ac.

    Előnyök

    • A processzor órajele akár 4,1 GHz;
    • Windows 10 operációs rendszerrel;
    • Van ujjlenyomat-olvasó;
    • Tisztességes mennyiségű RAM;
    • Nagy sebességű csatlakozók sokasága;
    • Van egy kártyaolvasó;
    • Tömeg legfeljebb 1,6 kg;
    • Nem feledkezve meg a további SSD foglalatról.

    Hátrányok

    • A kijelző nem mindenkinek fog tetszeni;
    • Szerettem volna egy tágasabb meghajtót;
    • Az alváz műanyagból készült.

    Acer Extensa 15 EX215-22-R8M5

    Értékelés: 4.5

    ACER EXTENSA 15 EX215-22-R8M5

    Ez a laptop 15,6 hüvelyk képátlójú kijelzőt kap. Ez már önmagában is jelzi, hogy a számítógép eléggé megterhelő lehet. Az alatta lévő mérleg valóban 1,9 kg-ot mutat. De ez még mindig nem akadályoz meg abban, hogy a laptopot magaddal vidd a munkahelyedre – közel sem olyan jó, mint a 300 kilós gamer szörnyek. Egyébként a képernyő felbontása 1920×1080 pixel. Kár, hogy TN+film technológiát használtak a gyártásához, így nem élvezheti a maximális betekintési szögeket.

    A laptop műanyag burkolata alatt az AMD Ryzen 3 3250U processzor található. Ez egy kétmagos, négyszálas megoldás. Az alapértelmezett órajel 2,6GHz. De bármikor átkapcsolhatsz turbó üzemmódba, ami 3,5 GHz-re növeli a teljesítményt. Elég nagy teljesítményű a szokásos munka- vagy tanulási feladatokhoz. Ugyanez nem mondható el a RAM-ról. A konfiguráció csak 4 GB RAM-mal rendelkezik. A jövőben ajánlott egy további bővítőhely.

    A modell kiemelkedő jellemzője az SSD M.2. Nem csak gyors, de elég nagy is ahhoz, hogy akár 512 GB-ot is tároljon. És van egy második bővítőhely is, így a jövőben nagyobb memóriára is frissíthet.

    Az itt használt akkumulátor elsőre elég szerénynek tűnhet. De a gyártónak sikerült elérnie a tisztességes akkumulátor-üzemidőt. Ha nem terheli túl a laptopot, csak 8-9 óra elteltével lesz szüksége a hálózati adapterre.

    Előnyök

    • Nem túl drága;
    • Tágas SSD;
    • Van egy további bővítőhely egy tárolóeszköz számára;
    • Tisztességes akkumulátor-üzemidő;
    • Számtáblával kiegészített billentyűzet;
    • Elég erős processzor;
    • Nagy sebességű csatlakozók vannak jelen.

    Hátrányok

    • Nem tekinthető különösebben könnyűnek;
    • Nem a legjobb betekintési szögek;
    • Kevés RAM.

    HP 15s-eq1320ur (3b2w8ea)

    Értékelés: 4.4

    HP 15s-eq1320ur (3b2w8ea)

    Válogatásainkból kiderül, hogy sok olcsó laptop középszerű kijelzővel rendelkezik. A betekintési szögek szenvednek a leginkább. Szerencsére vannak kivételek a szabály alól. Például, ha a HP 15s-eq1320ur hibáztatható, akkor biztosan nem a képernyője miatt. Az itt elhelyezett IPS-panel nagy méretű, felbontása F

     HD felbontás és széles betekintési szögek. Röviden, nem valószínű, hogy az itt elérhető HDMI aljzatot szeretné használni.

     Az itt használt processzor egy Athlon 3150U. Két mag, négy szál és az órajel turbó üzemmódban akár 3,3 GHz is lehet. Nem is olyan rossz! Ha a gyártó több RAM-ra spórolt volna, az is elég lett volna! Sajnos, a 4 GB azt mondja, hogy a közeljövőben mindenképpen frissítésen kell gondolkodnia. A laptop másik nagy hátránya az SSD-meghajtó, amely csak 128 GB-os.

     Egyébként ez egy átlagos, csiszolt műanyagból készült olcsó laptop. A számítógép súlya 1,7 kg. Mivel nagy méretű, nem kell meglepődnie, hogy itt egy numerikus billentyűzetet talál. Az akkumulátor élettartama általában hét-nyolc óra körül van.

     Előnyök

     • Windows 10 operációs rendszerrel;
     • Nagyon erős processzor;
     • Alacsony költségek;
     • A billentyűzetet egy számlap egészíti ki;
     • Van egy kártyaolvasó;
     • Nagyszerű IPS kijelző.

     Hátrányok

     • Kevés RAM-opció;
     • Egy nagyon szerény SSD van beépítve;
     • Kevés nagysebességű csatlakozó;
     • Az alváz műanyagból készült.

     ASUS VivoBook R565MA-
     203T

     Értékelés: 4.4

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: