A 9 legjobb gőzölős felmosó

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. A legjobb, ha vásárlás előtt szakemberrel konzultál.

Hogyan válasszunk gőzmopot

A felmosó és a gőztisztító hibridje jó segítség lesz a háziasszony számára a tisztításban, de csak akkor, ha helyesen választja ki, így a készülék nem lesz csalódás.

A funkcionalitás változatossága

A klasszikus gőzmopot csak a padló törlésére hozták létre – a testében van egy víztartály, amely gőzzé alakulva nyomás alatt egy fúvókán keresztül a talpba kerül, a padlóra kerül, felpuhítja a szennyeződéseket, és egy szalvétával letörli a szennyeződést. Nem szedi fel a szemetet, ezért a felmosás előtt porszívózni vagy söpörni kell. Az eszközök fő előnye az alacsony súly és a megfizethető ár.

Porszívóval vagy 2 az 1-ben elektromos porszívóval történő felmosás szívóegységgel vagy forgó kefével, ami időt takaríthat meg a padló nedves súrolásra vagy gőz nélküli száraz felmosásra való előkészítése során. Ezek a készülékek felszedik az apró morzsákat, port, állatszőröket, és egy beépített tartályban ártalmatlanítják azokat. Ezen eszközök fő előnye az időmegtakarítás és a sokoldalúság. Hátrányuk a magasabb ár és a nagyobb súly.

A tisztítófej rögzítése és alakja

A felmosófej lehet téglalap vagy háromszög alakú.

A téglalap alakúak egy síkban rögzítettek, nem forognak a tengely körül, csak a fogantyú dönthető. Robusztusságuk és könnyű tisztíthatóságuk a sarkokban előnyös.

A háromszög alakú fúvókák jobban manőverezhetők, mint a téglalap alakúak, általában a középponttól 180 fokban csuklósak. Ez hasznos a nehezen hozzáférhető helyek eléréséhez, például a bútorok alatt vagy a mély sarkokban.

a műszaki adatok

Minden berendezésnél a műszaki képességekre kell odafigyelni.

Teljesítmény

Az első és legfontosabb paraméter a felvett teljesítmény. Meghatározza, hogy a gőzmop milyen gyorsan és hatékonyan fog dolgozni. Egy jó modell, amely valóban időt és erőfeszítést takarít meg a háziasszony számára, 1200-1700 wattos motorral rendelkezik – minél magasabb a szám, annál gyorsabban melegszik fel a víz a generátorban, és a szennyeződéseket porszívóval vagy elektromos felmosóval szívja be a tartályba. Egy példa: Egy 1200 wattos felmosórongy 45-60 másodperc után, egy 1500 wattos készülékben 10-30 másodperc után áll készen a víz használatra.

Gőzerő

A háztartási elektromos felmosógépek esetében az átlagos gőznyomás legfeljebb 3 bar. Minél magasabb a szám, annál nagyobb teljesítményt fejt ki a padlófelületre, és annál jobban oldja a készülék a szennyeződéseket. A nyomás a helyiség szennyezettségi fokának megfelelően választható ki – a nappalikhoz, ahol gyakran tisztítanak, és a padlóburkolaton lévő por és lerakódások minimálisan alakulnak ki, választhatja az 1 barra tervezett modellt. Nagyobb nedvesített felületek nagyobb nedvesített értékeket igényelnek. A 3 sávos felmosórongy pedig használható sütők tisztítására, az edényekre száradt ételek gőzölésére, ruhák, függönyök kisimítására stb. is. . .

A gőzáramlási sebességet is fontos figyelembe venni – minél nagyobb, annál több felmelegített víz áramlik át a talplemezen, annál jobban felszívja a szennyeződést, de annál több folyadékot is el kell távolítani a padlóról. A fogyasztási paraméter általában 25-50 gramm között van./perc.

Sok gőzmop modell rendelkezik gőzerősség-szabályozóval – ez egy praktikus funkció, amellyel meghatározható az adott padlóburkolatra gyakorolt hatás mértéke (laminált padlóhoz minimális, linóleumhoz közepes, csempéhez pedig a legerősebb), egy adott típusú szennyeződéshez.

tartály térfogata

A gőzölős felmosók víztartálya általában 350-500 ml kapacitású. Minél nagyobb felületet kell felmosni, annál nagyobb a tartály térfogata – nem kell olyan gyakran újratölteni. Lehet a felmosórongyra rögzített vagy levehető – az utóbbit könnyebb szűrőből vagy csapból vizet meríteni, bár jobb, ha mésztől és egyéb ásványi anyagoktól mentes, előkészített folyadékot használunk a vízkő kialakulásának megelőzése érdekében. Egyes felmosók beépített szűrővel rendelkeznek a csapvízhez.

Olvasson tovább  A 12 legjobb lavaliere mikrofon

üzemidő

Az elektromos felmosók megszakítás nélküli üzemideje korlátozott, általában 10-45 perc. Ezt figyelembe kell venni a vásárláskor – egy nagy lakásban magasabb számot kell adni, mint egy kicsiben, de jobb, ha legalább 20 percet szánunk rá.

Ha a felmosórongy nem rendelkezik száraz felmosó üzemmóddal, akkor a felmosórongy gyártója jó ötletnek tartja, ha a tartály kiürülésekor a felmosórongy automatikusan kikapcsol.

Fogantyú beállítása

A fogantyú magassága határozza meg a kezelési kényelmet: a legjobb, ha kihúzható, mert a különböző magasságú lakótársak tisztíthatnak. A hosszabbító hasznos a nehezen hozzáférhető helyek, például a függönyrudak vagy az ágy alatti távoli sarok eléréséhez is.

A multifunkciós felmosórongyok szétszedhetők – a fogantyú eltávolítható, ha a készüléket gőzölőként kell használni.

Súly

A termék súlya általában 1,6-4 kilogramm, de ehhez a súlyhoz vizet kell hozzáadni. Mennyire kényelmes a készülék használata? Nem igazán számít, ha a padlót takarítod, de egy törékeny lánynak szüksége lehet némi segítségre a függőleges felületek felmosásában.

A zsinór hossza

A konnektorba dugaszolás a zsinórral ellátott elektromos felmosók relatív hátránya. Figyeljen a hosszára, hogy elég hosszú legyen ahhoz, hogy a szoba minden területét elérje. Általában 3 és 9 méter közötti hosszúságú.

Természetesen az akkumulátoros modellek ebben a tekintetben sokkal praktikusabbak.

Tartozékok

A gőzmopok még mindig mopok, ezért nem nélkülözheti a törlőkendőket. Az egyiknek mindenképpen egy készletben kell lennie, jó, ha több is van, ideális esetben különböző minőségű, pl. rövid bolyhos, hosszú bolyhos, mikroszálas vagy textil. A törlőkendők tépőzárral, visszahúzható zsinórral vannak rögzítve az alaphoz – az utóbbi lehetőség megbízhatóbb, a tépőzáras rögzítők gyorsan meghibásodnak, ki kell cserélni őket.

A tisztítókendők mellett fúvókákkal és kefékkel is felszerelhetők a különböző típusú felületekhez – üvegkaparók, tisztítókúpok a repedésekhez és sarkokhoz, gőztisztító fejek a szövetekhez és a makacs szennyeződések eltávolításához.

Kellemes bónuszként egy kézvédő kesztyű is mellékelhető, így a felmosófejeket anélkül cserélheti, hogy meg kellene várnia, amíg lehűlnek.

Nem az ár a fő kérdés?

Ha pénzt próbál megtakarítani, előfordulhat, hogy olyan készüléket vásárol, amely nem képes megkönnyíteni a háztartás gondozását.

A legolcsóbb gőzmopok súlya kicsi – körülbelül 2 kg, a legkisebb tartályuk és általában alacsony teljesítményük van, valamint átlagosan legfeljebb 20 perc folyamatos üzemidővel rendelkeznek.

Közepes árszegmens – 400-500 ml-es tartállyal, hosszú vezetékkel és jó gőzteljesítménnyel rendelkező készülékek. A legdrágábbak – multifunkcionális készülékek cserélhető fúvókákkal és széleskörű műszaki képességekkel.

A legjobb gőzmop rangsor

Értékelt Helyszín Név Ár
A legjobb gőzmopok értékelése 1 BLACK+DECKER fsmh13101sm-QS (14990) 14 990 €
2 KARCHER SC 3 álló EasyFix (16490) 16 490 €
3 Kitfort KT-1007 9 885 €
4 Vileda gőzölős felmosó 9 190 €
5 Ariete gőzölős felmosó 4164 9 490 €
6 Tefal VP6557 7 990 €
7 BLACK+DECKER FSM1616 6 149 €
8 ENDEVER Odyssey Q-607 3 599 €
9 Xiaomi Deerma Steri
 • Gőzölős felmosó DEM-ZQ100
 • 5 090 €

  BLACK+DECKER fsmh13101sm-QS

  Értékelés: 4.9

  BLACK+DECKER fsmh13101sm-QS (14990)

  A legkelendőbb black+decker gőzmop, az fsmh13101sm, lenyűgöző teljesítményével tűnik ki – nagy teljesítményű, 1,3 kW-os gőzfejlesztővel rendelkezik, amely 15 másodperc alatt melegíti fel a vizet munkaképes állapotba, a gőzkoncentráció 50 g-ig állítható./A SmartSelect™ technológiával kiválaszthatja a megfelelő feldolgozási módot a különböző padlóburkolatokhoz. A gyártó megszakítás nélküli maximális tisztítási időt 20 percben határozta meg – a lakás padlójának tisztításához ez elegendő, valamint az erre a célra szolgáló tartály térfogata – 0,5 liter. Egyébként a rendszer vízkő elleni védelemmel rendelkezik.

  A talplemez SteamJet funkciója elősegíti a tisztítás hatékonyságát – két speciálisan kialakított fúvókával rendelkezik, amelyek célzottan és egyenletesen osztják el a gőzt a padlón, míg a SteamMitt™ kesztyűbetét nemcsak a padlóról, hanem a bonyolult formákról is felfogja az összes oldott szennyeződést csíkok és nedves nyomok nélkül.

  A gyakorlati előnyök közé tartozik a levehető tartály és fogantyú – a gőzfejlesztő külön használható játékok, edények és szaniterek kezelésére. A gyártó a SteamMitt™ és a SteamMop™ fúvókákhoz két-két mikroszálas anyagot, egy ablaklehúzó lapátot és több univerzális fúvókát mellékelt a különböző felületek, többek között a textíliák megmunkálásához. Néhány felhasználót zavar a rövid, 6 méteres vezeték és a függőleges állvány hiánya – a felmosórongyot a falhoz kell helyezni.

  Előnyök

  • Több funkcionális felmosórongyot tartalmaz;
  • Jó gőzteljesítmény 50gr./min;
  • Nagy, kivehető tartállyal rendelkezik;
  • levehető fogantyú.

  Hátrányok

  • rosszul átgondolt tárolási rendszer.

  KARCHER SC 3 állványos EasyFix

  Értékelés: 4.8

  KARCHER SC 3 FÜGGŐLEGES EASYFIX

  A KARCHER gőzmop minden kemény padlóhoz funkcionális mop – három üzemmóddal rendelkezik, különböző gőzintenzitással, de a gőz felmelegedése gyors – 30 másodpercig. A 0,5 literes tartály kivehető, és vízkő elleni védőtartállyal van ellátva; maximális teljesítményen dolgozva akár 60 m²-es területet is lefed, és biztosítja a folyamatos tisztítást. ., de szükség esetén bármikor újratölthető. A KARCHER SC 3 álló EasyFix EasyFix aktuális állapota kényelmesen nyomon követhető a felmosóron lévő állapotjelző lámpán keresztül – a zöld LED-ek egyike tájékoztatja Önt, ha a készülék készen áll.

  Az EasyFix padlófúvóka az alaplemezhez van rögzítve egy rugalmas csuklóval, amely lehetővé teszi, hogy elforduljon a halom tisztításához és más nehezen hozzáférhető helyekhez. A törlőkendők tépőzárral vannak rögzítve – ez a KARCHER SC 3 Upright EasyFix gyengesége, de nincs panasz a gyors lebomlásukra. A felhasználók megjegyzik a készülék alacsony súlyát (3 kg).), és ennek következtében a készülék könnyen kezelhető. A mellékelt szőnyegtisztító fúvóka is hasznos, a gyártó két mikroszálas és egy csiszolóanyaggal ellátott kendőt mellékelt. Zsinór hossza 7 méter optimális a nappali tisztításához, de sokan hiányoznak belőle.

  Előnyök

  • gyors vízmelegítés;
  • 3 üzemmód;
  • 2 mikroszálas és egy csiszolórongy a készletben;
  • félliteres kivehető tartály;
  • vízkőszűrő rendszer.

  Hátrányok

  • egy kis rövid kezű zsinórért;
  • Tépőzáras rögzítések.

  Kitfort KT-1007

  Értékelés: 4.7

  Kitfort KT-1007

  Mint minden Kitfort készülék, a KT-1007 gőzmop is funkcionális és könnyen használható, ráadásul viszonylag olcsó. Kialakításának köszönhetően a gőzmopot hosszú nyél nélkül, egyedül is lehet használni, és 5 fúvókával rendelkezik az üveg, a bútorok és a nehezen hozzáférhető helyek tisztításához. A gőz intenzitása a fogantyún 35g-ig állítható./Javasolt energiafogyasztás 1 bar nyomáson – a megfelelő üzemmód kiválasztható az adott felülethez vagy annak szennyezettségi fokához. A kefe forgatható és könnyen manőverezhető, még a nehezen hozzáférhető helyeken is. A kialakítás könnyű – mindössze 2,9 kg, a kis 0,35 literes tartály nem növeli a súlyt.

  A Kitfort KT-1007 mop a bekapcsolást követően 30 másodperc alatt működik 1,5 kW-os teljesítményen. A kábel túl rövid, mindössze 5 méter, így a készülék csak kis helyiségekbe alkalmas. Érdekes, hogy a fogantyún lévő vezérlőegység extra elemekkel működik, amelyek nem tartoznak a készlethez.

  A gyártó mellékelte a ferde fúvókát, keféket, ruhát és mérőpoharat.

  Előnyök

  • alacsony súly;
  • Kivehető gőzfejlesztő;
  • Állítható gőzteljesítmény;
  • mellékelt kefék.

  Hátrányok

  • rövid zsinór;
  • akkumulátoros vezérlőegység.

  Vileda gőzölős felmosó

  Értékelés: 4.6

  A Vileda gőzölős felmosó

  A Vileda gőzmop extra széles, akár 40 cm-es talppal rendelkezik a gyorsabb felmosás érdekében, és 100 négyzetméternél nagyobb területeken való használatra tervezték. . A tisztítóbetét 360 fokban forgatható, ami azt jelenti, hogy használata során minimális mozgást végezhet, és elérheti a nehezen hozzáférhető helyeket. A gőzmop mindössze 15 másodperc alatt használatra kész; a gőz intenzitása 14 és 23 gr között állítható./perc. Ideális a különböző típusú felületek tisztítására, tartályának kapacitása 400 ml, ami egyszerre 100 négyzetméter padló tisztítására elegendő. Gőzteljesítmény a leggyengébb fokozaton. Igaz, hogy nincs beépített szűrő, a gyártó azt javasolja, hogy tisztított vizet használjon. A 7 méteres kábel hossza elegendő a kis helyiségek számára, de ha egy magánházban kell takarítania, akkor vagy hosszabbítót kell használnia, vagy minden alkalommal új konnektort kell keresnie – ez egy kissé átgondolatlan lépés a gyártótól, aki azt várja, hogy a készülék nagy területet fedjen le. Kis súlya mindössze 2,3 kg.

  A gyártó mellékelt egy mérőpoharat, 2 mikroszálas felmosórongyot és egy csúszókeretet a szőnyegtisztításhoz.

  Előnyök

  • a gőz állítható;
  • megnagyobbított padlófúvóka;
  • legfeljebb 100 négyzetmétert tisztít; – legfeljebb 100 négyzetmétert tisztít; – legfeljebb 100 négyzetmétert tisztít. . a padlóról egyszerre;
  • alacsony súly;
  • A felmosófej 360 fokos forgása.

  Hátrányok

  • legalább egy fúvóka;
  • A gőzfejlesztő nem használható a felmosótól függetlenül.

  Ariete gőzölős felmosó 4164

  Értékelés: 4.5

  Ariete gőzölős felmosó 4164

  Az 1,5 kW-os Ariete Steam Mop 4164 gőzmop 10 perc alatt munkára kész, és segít megtisztítani a padlót bármilyen bevonattal – kemény vagy szőnyeggel. A levehető 350 ml-es tartály elég nagy ahhoz, hogy 20 percig tisztítsa, de bármikor eltávolítható és újratölthető.

  A tisztítási lehetőségek bővítése érdekében a gyártó szőnyegtisztító fúvókákat és keféket is mellékelt a bútorok, üveg, textíliák és egyéb anyagok és felületek tisztításához. A főfúvóka 180 fokban elforgatható a fogantyú körül a nehezen hozzáférhető helyek mobil tisztításához. Általánosságban elmondható, hogy az Ariete Steam Mop 4164 felhasználóinak optimális a lapos tisztításhoz, ráadásul a kényelmes tárolás érdekében szétszerelhető.

  Előnyök

  • gőzteljesítmény beállítása;
  • mellékelt kefék;
  • 20 perc folyamatos működés;
  • Szabványos kábel 5 méter.

  Hátrányok

  • kézzelfogható nem azonosított.

  Tefal VP6557

  Értékelés: 4.4

  Tefal VP6557

  A Tefal VP6557 három beállítással rendelkezik a különböző típusú padlókhoz, a fő különbség a gőz intenzitása és az áramlási sebesség. Az 1,2 kW-os fűtési idő 30 másodperc – egyáltalán nem rossz. A törlésért felelős mikroszálas ruhával – tökéletesen ellátja funkcióját, nem hagy csíkokat vagy nedves nyomokat, amint azt a mop felhasználói megjegyezték. A készülék csak vízszintes felületen használható, falon nem használható. A 0,6 literes víztartály kapacitása lehetővé teszi az alapos tisztítást, egyébként vízkőmentesítő patronnal rendelkezik, amelyet hathavonta kell cserélni, ha csapvizet használ, a tisztított víz meghosszabbítja az alkatrész élettartamát. A Tefal gőzmop pozitívuma a hosszú, 7 méteres vezeték.

  Előnyök

  • 30 másodperc alatt gőzzé melegíti a vizet.;
  • két mikroszálas kendő mellékelve;
  • nagy víztartály;
  • vízkő patronja van;
  • hosszú zsinór.

  Hátrányok

  • Nem alkalmas függőleges felületeken történő munkavégzésre.

  BLACK+DECKER FSM1616

  Értékelés: 4.4

  BLACK+DECKER FSM1616

  Újabb BLACK+DECKER gőzmop az értékelésünkben, ezúttal az FSM1616, 1,6 kW teljesítményű, AutoSelect™ gőzforgató vezérlővel és beépített szűrőrendszerrel. 30 másodperc alatt készen áll, és megszakítás nélkül akár 17 percig is működik – ez idő alatt a felmosónak elegendő kapacitása van a 350 ml-es tartályban, amely bármikor kivehető és feltölthető akár a csap alól is; egy szűrőbetét védi a rendszert a vízkő ellen. A talplemez 180 fokban forog egy zsanéron, és kefékkel van ellátva – egy delta alakú, finom mikroszálas, amely 20 mosási ciklust bír ki, és egy téglalap alakú, normál szálú, 100 mosást kibíró kefe. A fő különbség a forma; az első a nehezen hozzáférhető helyeket tisztítja, a második a szoba fő területének tisztítására alkalmas. Külön gőzfejlesztő, ellentétben a rangsor vezetőjével, nem távolítható el és nem használható külön-külön.

  Előnyök

  • megfizethető ár;
  • két fúvóka a készletben;
  • Forgatható talplemez;
  • Gyors felmelegedés a használatra kész állapotig.

  Hátrányok

  • A gőzfejlesztőt nem használják külön.

  ENDEVER Odyssey Q-607

  Értékelés: 4.3

  ENDEVER Odyssey Q-607

  A gőzmop NDEVER Odyssey Q-607 a felülvizsgálatunkban a legolcsóbb – az ára körülbelül 3600 rubel. De ez a modell sem a legkönnyebben használható – a teljesítménye mindössze 1,7 kW! A munkához a bekapcsolás pillanatától 30 másodperc alatt készen áll, a gőz hőmérséklete 103 fok – egy kicsit kevesebb, mint a termelékenyebb mopoknál, de a megszakítás nélküli munka időtartama elérheti a 45 percet. De nyilvánvaló, hogy közben vizet kell töltenie, mert a tartály kapacitása mindössze 0,37 liter. A gőz intenzitása elérheti a 28 g-ot./ perc., A készülék 3 üzemmóddal rendelkezik, súlya 2 kg, a szabványos kábel hossza 6 m.

  Egy ilyen árért nem számíthat magas minőségű építésre – minden technikai előnyt beárnyékolhat a fúvóka kényelmetlen rögzítése – a felhasználók arról számoltak be, hogy a rögzítő gyenge, bár nem mindegyiknél van ez a jellemző. Ennek megfelelően nem tudjuk tulajdonítani ezt a tényt a mintának, de a műveletben még mindig óvatosnak kell lennie.

  Előnyök

  • A legalacsonyabb ár a felülvizsgálatban;
  • Nagy teljesítményű 1,7 kW;
  • három működési mód;
  • Folyamatos működés akár 45 percig;
  • két törlőkendő a készletben.

  Hátrányok

  • gyenge konstrukció;
  • kis tartály.

  Xiaomi Deerma Steri
 • Gőzölős felmosó DEM-ZQ100
 • Értékelés: 4.3

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Cybulya Guculka

  Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

  Comments: 1
  1. Dániel

   Kedves olvasó! Szeretném megkérdezni, melyik a legjobb gőzölős felmosó az adott kilenc közül? Van valakinek már tapasztalata velük kapcsolatban? Milyen hatékonyak? Érdemes beszerezni egyet? Köszönöm előre is a válaszokat!

   Válasz
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: