A Garmin 12 legjobb órája

*A szerkesztő értékelése a legjobbakról. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt kérjen szakértői tanácsot.

Korábban, a cég Garmin ismert elsősorban az utazási és autóipari navigátorok. De most már sokkal szélesebb a választék – akciókamerákat, okosórákat és néhány más eszközt is tartalmaz. És pontosan erről az óráról fogunk beszélni ebben a cikkben. Kiválasztjuk a legjobb választékot a túrázók, a sportolók, a fitneszezők számára. Ez az áttekintés a következő adatok elemzésén alapul: smartwatch/.

A legjobb Garmin órák értékelése

A jelölés űr termék neve ár
A Garmin legjobb óráinak értékelése 1 Garmin Fenix 6 Zafír 84 489€
2 Garmin Forerunner 945 67 804€
3 Garmin Fenix 6 63 237€
4 Garmin Fenix 5X Plus Zafír 63 690€
5 Garmin Forerunner 935 46 160€
6 Garmin Venu 27 000€
7 Garmin Vivoactive 4s 22 500€
8 Garmin Vivomove HR Premium 29 555€
9 Garmin Instinct 21 740€
10 Garmin Vivoactive 3 13 658€
11 Garmin Vivomove HR Sport 13 740€
12 Garmin Forerunner 35 11 960€

Garmin Fenix 6 Zafír

Értékelés: 4.9

Garmin Fenix 6 Zafír

Az egyik legdrágább termék a Garmin által gyártott termékek közül. Az orosz üzletekben ez az okosóra több mint 70 ezerért. rubel! Ezért a pénzért egy nagyszerű felszerelést kap egy 1,3 hüvelykes kerek kijelzővel az elülső oldalon. A 260×260 pixeles felbontás biztosítja, hogy ne legyen pixeles, és a kép nagyon tiszta legyen.

A készülék rozsdamentes acélból készült, ami részben felelős a magas árért. A szíj szilikonból készült. A jövőben azonban könnyen kicserélheti. Az óra zafírkristályos kijelzővel is büszkélkedhet. A gyártó által választott anyagok lehetővé tették a vízállóság megvalósítását. WR100 osztálynak megfelelő. Így akár bele is merülhetsz. De búvárkodás nélkül!

A készülék használata a legkényelmesebb. A szíj hossza nagyon könnyen beállítható, és a szoftver lehetővé teszi a szinkronizálás beállítását bármilyen okostelefonnal, függetlenül attól, hogy milyen operációs rendszer fut rajta. Érdekes, hogy ez az óra még hangot is képes lejátszani, hangot küldve egy vezeték nélküli fejhallgatóra Bluetooth-on keresztül. Van Wi-Fi, NFC és még ANT is az adatok küldéséhez és fogadásához+! Röviden, a Garmin Fenix 6 Sapphire képes együttműködni néhány sportérzékelővel.

Tökéletes választás túrázók és hegymászók számára. Az óra abszolút mindent tartalmaz, amire szüksége van. Hőmérő, magasságmérő, digitális iránytű, pulzusmérő. Már csak egy barométer hiányzik. Az órára alvás közben is szükséged lesz, mert képes figyelni az alvásodat.

További információk az akkumulátor élettartamáról. A Garmin megpróbálta a lehető legtöbbet kihozni a rendelkezésre álló technológiából. Az óra 48 napos üzemidőre képes egy teljes feltöltéssel. De csak akkor, ha kikapcsolja szinte az összes funkciót. Helyesebben “Expedíciós” üzemmódról beszélünk, ahol a készülék 28 nap után hálózati adaptert igényel. Szintén lenyűgöző eredmény! És a majdnem funkcionalitás elkezdi kivenni az áldozatát, így sokkal rövidebb ideig tart ki. A GPS funkciót csak végső esetben szabad aktiválni, mivel aktiválása 36 órára csökkenti az akkumulátor élettartamát (és 10 órára, ha közben zenét hallgat).

Előnyök

 • Vízálló;
 • A tok acélból készült;
 • Hosszú akkumulátor-üzemidő;
 • Lehetőség van a GPS-chip használatára;
 • Beépített Wi-Fi, NFC, Bluetooth és ANT+ modulok;
 • Van iránytű, magasságmérő és hőmérő;
 • Folyamatos pulzusszámmérés lehetséges.

Hátrányok

 • Nagyon magas költségek;
 • A PayPass néhány óránként visszaállítja a jelszót;
 • Nem túl fényes képernyő háttérvilágítás;
 • A szilikonpánt nem különösebben strapabíró.

Garmin Forerunner 945

Értékelés: 4.8

Garmin Forerunner 945

Ez az óra két változatban kapható. Normál ára 45k. RUB. Sokan elégedettek lesznek vele. De ha professzionális alapon edz, érdemes megfontolni a HRM-készletet – két extra érzékelővel rendelkezik, amelyek vezeték nélkül működnek. Ez a készlet képes lesz nyomon követni minden paramétert, amit csak el tudsz képzelni – egészen a légzésszámodig.

De térjünk vissza a szokásos okosórához, ami 10kba kerül. olcsóbb. Ez a modell rendelkezik némi nedvességvédelemmel. De a gyártó nem ajánlja a búvárkodást vele, ami egy kicsit kiábrándító. A készüléket egy kényelmes szilikonpánt tartja a kézben. A készülék tömege nem több mint 50g. És ez egy nagyon jó eredmény! Ha megnézi a versenytársak termékeit, észreveheti, hogy azok sokkal nehezebbek.

Ahogy az várható volt, az okosóra képes bármilyen okostelefonhoz csatlakozni. Különböző értesítéseket jelenít meg, beleértve a bejövő hívásokat is. Egy kis rezgőmotor nem hagyja, hogy kihagyjon egyet sem. Az értesítési szöveg jól olvasható, mivel egy szép 1,2 hüvelykes, 240×240 képpontos felbontású kijelzőt használ. Kerek formája lehetővé teszi, hogy a készülék meglehetősen stílusosnak tűnjön. A modul lehetővé teszi a zene lejátszását, vezeték nélküli fejhallgatón való megjelenítését, de bizonyos korlátozásokkal, így ezt a tényt nem vesszük figyelembe az érdemek listáján.

A túrázó szeretni fogja az órát, mivel nemcsak pulzusmérő, hanem magasságmérő és iránytű is van benne. Van egy Garmin Forerunner 945 és GPS-chip, amelynek köszönhetően a futás során tárolja az útvonalat és a sebességet. De nem ajánlott a navigációs chip állandó használata, mivel a működési idő jelentősen csökken. GPS-szel 36 órát bír, de normál üzemmódban az okosóra akár két hétig is kitarthat!

Ez az eszköz nemcsak a fizikai aktivitás, hanem az alvás monitorozására is képes. A további alkalmazások telepítése lehetővé teszi további funkciók használatát. Nos, ami a vezeték nélküli modulokat illeti, a felhasználó, ahogy ők mondják, “teljes töltelékkel” várja.

Előnyök

 • Van Bluetooth, NFC, Wi-Fi és ANT+;
 • Hosszú akkumulátor-üzemidő;
 • A magasságmérő és az iránytű jelen van;
 • A pulzusszám mérése bármikor lehetséges;
 • Beépített GPS-chip van benne;
 • Alacsony súly.

Hátrányok

 • Nincs barométer és hőmérő;
 • Magas ár, különösen a bővített készletért;
 • Előfordulhat, hogy az optikai pulzusmérő nem működik megfelelően;
 • Nem minden egység tart sokáig.

Garmin Fenix 6

Értékelés: 4.7

Garmin Fenix 6

Ez az okosóra elég drágának tűnik. És miért ne néznének ki így, ha 50k-t kérnek értük?. RUB? A tokjukat acélból készítették. Ami a szíjat illeti, szilikonból készült. Könnyen állítható, de ez az egyetlen erénye. A dolog az, hogy ennek a tartozéknak a rögzítése nagyon megbízhatatlan, egy nap eltörhet, mint több vásárlóval azok közül, akik véleményt írtak. Szerencsére a szíj könnyen cserélhető bármilyen másra.

Ez az intelligens óra az információkat egy 1,3 hüvelykes kerek LCD-képernyőn jeleníti meg, amelynek felbontása 260×260 pont. A képernyőt védőüveg borítja. De ez nem zafír, ha esetleg érdekel ez a tény! A kijelzőn magasságmérő, hőmérő, iránytű és beépített pulzusmérő látható. Ez utóbbi egyébként folyamatosan mérhet. És ne feledkezzünk meg az okos firmware-ről sem, amely támogatja a további alkalmazások telepítését – ez még tovább bővítheti az óra funkcionalitását.

Olvasson tovább  10 legjobb férfi okosóra

Futás közben a készülék lehetővé teszi a GPS chip aktiválását, amely rögzíti a sebességet és az útvonalat. Akkor is hasznos lehet, ha egy másik városban tartózkodik – az óra segít megtalálni egy szállodát vagy éttermet, és navigátorként működik. A GPS-szel való játszadozást azonban nem javasoljuk. Ha folyamatosan be van kapcsolva, az okosórának 36 óra elteltével áramadapterre lesz szüksége. Ha kikapcsolják, a készüléknek másfél-két hétig kell működnie. És 28 napra számíthatsz az Expedíciós módban!

Ez a modul WR100 vízálló. Ez azt jelenti, hogy úszásra, sőt búvárkodásra is használható, de sekély vízmélységben. Ha búvárkodni készül, érdemes egy másik modellt keresnie.

Ez valószínűleg az egyik legjobb Garmin által készített óra. Az árát tekintve nem meglepő, hogy a készülék Bluetooth, ANT+ és NFC vezeték nélküli modulokat is tartalmaz.

Előnyök

 • GPS-chippel rendelkezik;
 • Hosszú akkumulátor-üzemidő;
 • Van iránytű, hőmérő és magasságmérő;
 • A pulzusszám mérése bármikor lehetséges;
 • Népszerű vezeték nélküli modulok vannak jelen;
 • Nagyszerű kijelző;
 • A vízállóság megvalósult;
 • A tok acélból készült.

Hátrányok

 • Magas költségek;
 • Nem túl megbízható szíj.

Garmin Fenix 5X Plus Zafír

Értékelés: 4.7

Garmin Fenix 5X Plus Zafír

Egy másik okosóra modell a Garmin-tól, amely több változatban létezik. Nem az érzékelőkben különböznek egymástól, hanem abban az anyagban, amelyből a tok és a szíj készült. Különösen, ha nem vagy pénzszűkében, érdemes megfontolni a bőrszíjas változat megvásárlását. A titánium tokkal ellátott óra pedig gazdagabbnak tűnik, mint a rozsdamentes acélból készült alternatívája. Azonban mindez az Ön választása, mert a funkcionalitás minden verzió – pontosan ugyanaz.

Ez az intelligens óra kiválóan használható túrázási körülmények között, mivel rendelkezik némi ütésvédelemmel. És a víztől sem félnek, ahogy azt az IPX7 és WR100 tanúsítványok is bizonyítják. A gyártó állítása szerint biztonságosan lehet benne úszni, még a víz alatt is. Kerülje a kizárólag búvárkodásra való használatukat.

A készülék elég nehéznek bizonyult – az alatta lévő mérleg 96 g-ot mutat. Ez nemcsak a gazdag belső részeknek, hanem a meglehetősen vastag szilikonpántnak is köszönhető. De az utóbbiak hosszú életét egyáltalán nem lehet senki sem piszkálni.

Sok más készülékkel ellentétben a Garmin Fenix 5X Plus Sapphire bármilyen okostelefonnal szinkronizálható. Még a nagyon régi, Windows Phone-t futtató készülékek is támogatottak! Maga a készülék 1,2 hüvelykes LCD-képernyővel rendelkezik, amelynek felbontása 240×240 pixel. Megjeleníti az okostelefonján kapott összes értesítést. Az óra rezegni fog, ha hívást kap. És MP3-lejátszóként is használhatóak a Bluetooth-fejhallgatóra történő hangkibocsátással. A zenetároláshoz 15 GB belső memóriát használ.

A vezeték nélküli modulok listája nem korlátozódik a Bluetooth 4-re.2 LE. A felhasználó aktiválhatja a Wi-Fi-t, az NFC-t és még az ANT-t is+. A készülék digitális iránytűt és GPS chipet is kapott, amelyek szépen kiegészítik egymást. Ha ez utóbbit mindig aktívan tartja, 32 óra elteltével szüksége lesz a hálózati adapterre. Ha azonban kikapcsolja, akkor 20 napos akkumulátor-üzemidőt érhet el. Ez egy nagyszerű érték. Nem valószínű, hogy élvezni fogja, mert be akarja kapcsolni a folyamatos pulzusmérést, amely szintén aktívan fogyaszt energiát.

Mit lehet még mondani a Garmin Fenix 5X Plus Sapphire készülékről?? Sok turista szereti ezt a modellt a magasságmérő jelenléte miatt – valahol a hegyekben hasznos. Van egy hőmérő is. Talán már csak a barométer hiányzik.

Előnyök

 • A vízállóság megvalósult;
 • Rozsdamentes acélból vagy titánból készült tok;
 • Egy erős pánt;
 • Az LCD képernyő nem rossz;
 • Hosszú akkumulátor-üzemidő;
 • Minden modern vezeték nélküli szabványt támogat;
 • A pulzusszámot folyamatosan mérheti;
 • Beépített GPS chip van benne;
 • Iránytű, hőmérő és magasságmérő is rendelkezésre áll.

Hátrányok

 • Megéri az árát is;
 • A szoftver működése nem nevezhető gyorsnak;
 • A keze a szíj alatt izzadni kezd;
 • Kényelmetlen pin-kód bevitele a Garmin Pay rendszerben.

Garmin Forerunner 935

Értékelés: 4.6

Garmin Forerunner 935

Lehet, hogy eddig az volt a benyomásod, hogy a Garmin csak drága okosórákat készít. De nem, vannak középáras modellek is a kínálatában. Például a Garmin Forerunner 935 esetében 36 ezer forintot kérnek. RUB. Ez még mindig nem alacsony ár, de nem is túlzó. Ezért a pénzért egy műanyag tokkal és szilikon szíjjal ellátott készüléket kap. Vízálló, de csak WR50 szabvány szerint, ami azt jelenti, hogy zuhanyzás és úszás nélkül búvárkodhat.

A 49 grammos készülék előlapján egy 1,2 hüvelyk átmérőjű, kör alakú színes kijelző található. A felbontás egészen elfogadható, 240×240 pixel. Egy kisebb beállítás jól megfigyelhető pixelezést eredményezne, míg egy nagyobb beállítás megnövekedett energiafogyasztást eredményezne. A képernyő ásványi üveggel van bevonva, ami elég jól védi azt.

Érdekes, hogy ez a modell nemcsak vibrációs motorral, hanem hangszóróval is rendelkezik. A készülék ANT+, Wi-Fi és Bluetooth 4 vezeték nélküli modulokkal is rendelkezik.0. A költség- és súlycsökkentés érdekében a gyártó csak az NFC-chipet szüntette meg, így el kell felejtened a pénztárnál történő vásárlások kifizetését. De a GPS cég Garmin nem szüntette meg. Így képes leszel elmenteni a futás útvonalát, valamint az összes sebességmérést. A navigációs chip is segíthet egy ismeretlen városban.

Ez az intelligens óra képes a fizikai aktivitás és az alvás megfigyelésére. Beépített pulzusmérővel rendelkezik, amely folyamatos üzemmódban is működhet. De ne felejtsük el, hogy sok akkumulátort fogyaszt. Ha bekapcsolja azt és a GPS-t, 24 óra elteltével szükség lesz a hálózati adapterre. Ez a modell hőmérővel, iránytűvel és magasságmérővel is büszkélkedhet.

Előnyök

 • Alacsony súly;
 • Szép LCD kijelző;
 • Beépített GPS-chip van benne;
 • Számos vezeték nélküli szabványt támogat;
 • Van egy hangszóró;
 • Hőmérő, magasságmérő és iránytű is van.

Hátrányok

 • Magas költségek;
 • A test műanyagból készült, bár kiváló minőségű;
 • Nem a legjobb vízállóság;
 • A pulzusmérő sokat hazudhat;
 • Nem túl gyors szoftver.

Garmin Venu

Értékelés: 4.5

Garmin Venu

Egy másik, de korántsem a legújabb, rozsdamentes acél tokkal ellátott okosóra. Még mindig nagyon drágának tűnik, ami lehetővé tette a gyártó számára, hogy 33 ezer forintra árazza. Rubelek. A fentebb áttekintett modellekkel ellentétben nagyobb felbontású AMOLED kijelzőt használ. Hogy pontos legyek, ez a kép 390×390 pontból áll. Ez nagymértékben javította a diagramok és betűtípusok áttekinthetőségét. De csodák nem történnek. A képernyő nagy hatással volt az akkumulátor élettartamára, amely nagyon rövid lett.

A készülékhez szilikon pánt tartozik. Az óra jól néz ki minden kézben, még egy nagyon vékony kézben is. Egy pillanatra elfelejted, hogy ott van, mivel a súlya kevesebb, mint 46,3 g. Mégis a belseje védett a víz behatolása ellen. De nem túlságosan – az óra megfelel a WR50 szabványnak, így úszhat, de nem búvárkodhat.

Olvasson tovább  A legjobb vezeték nélküli fejhallgató

A Garmin termékek ritkán rendelkeznek GPS-chip nélkül. Itt is ott van, és elmenti az útvonalat és a sebességméréseket. Aktiválása azonban teljesen megöli a működés időtartamát egy teljes töltésről, ezért sok vásárló megpróbálta elfelejteni a jelenlétét. A Bluetooth és a Wi-Fi viszont a Garmin Venu sok tulajdonosa rendszeresen használja. Itt is van támogatás az ANT + – vezeték nélküli technológiához, amelyet mindenféle sportérzékelő használ.

Ez a modell nagyon széles körű funkcionalitással büszkélkedhet. A saját érzékelőinek adatait is képes megjeleníteni. Számuk azonban nagyon korlátozott. Pulzusmérő, hőmérő és iránytű. Sajnos, de a légköri nyomás és a magasság mérésére ez a szerkentyű nem tud. De még mindig képes az alvás ellenőrzésére, ami biztosan boldoggá tesz valakit.

Hátrányok

 • A kijelző nagyon nagy felbontása;
 • Négy színválaszték áll rendelkezésre;
 • Nagyon kis méret és súly;
 • Beépített GPS-chip van benne;
 • Van ANT+, Bluetooth és Wi-Fi;
 • Lázmérő, pulzusmérő és iránytű is van benne.

Hátrányok

 • Nem túl hosszú az akkumulátor élettartama;
 • Nem a legjobb vízvédelem;
 • Nem ártana egy magasságmérő;
 • Számolja az extra lépéseket a zuhany alatt és még alvás közben is;
 • Helytelen padlószám;
 • Nem minden mellkasi érzékelő támogatott.

Garmin Vivoactive 4s

Értékelés: 4.5

Garmin Vivoactive 4s

Ez az okosóra a lányoknak tetszene a legjobban. Az a tény, hogy rozsdamentes acél tokkal rendelkezik, és gyönyörű bronzszínűre van festve. A polimer anyagból készült szíjról semmi rosszat nem lehet mondani. A gyönyörű képet egy kerek kijelző teszi teljessé, amely a készüléket egy hagyományos mechanikus órára hasonlít. A képernyő képátlója 1,1 hüvelyk, felbontása 218×218 képpont. Nem sok, de mégis elég ahhoz, hogy megismerkedjen a különböző beállításokkal.

Ahogyan az várható volt, ez a készülék szinkronizálható az okostelefonjával. Ezután értesítést kap a hívásokról, üzenetekről és az alkalmazás eseményeiről. Ami a független képességeket illeti, rendelkezik iránytűvel, hőmérővel és még magasságmérővel is. Van egy pulzusmérő a folyamatos mérésekhez. És a gyártó megvalósította a GPS-chip létrehozását. Igaz, a bekapcsolásnak nincs sok értelme, mivel az aktív navigációs chipnek köszönhetően mindössze öt óra elteltével el kell távolítania a készüléket, hogy újratöltse azt.

A Garmin termékek általában vízállósággal büszkélkedhetnek. Itt megfelel a WR50 szabványnak. Ez azt jelenti, hogy továbbra is zuhanyozhat az órában, de a víz alatti búvárkodás már nem ajánlott. De a gyártónak sikerült a súlyt 40 g-ra csökkenteni. Ez a másik ok, amiért a készülék kifejezetten a nőknek fog tetszeni.

Egyébként ez egy tipikus okosóra, amelyet messze nem a legolcsóbb áron adnak el. Rendelkeznek Wi-Fi-vel és Bluetooth-szal, amelyeket általában az okostelefonnal való szinkronizálásra használnak. A másodikra azonban a hang vezeték nélküli fejhallgatóra történő továbbításához is szükség van. Támogatja az ANT+-t is, amely lehetővé teszi, hogy bizonyos sportérzékelőktől információkat kapjon.

Előnyök

 • Aranyos design;
 • Nagyon kis méret és súly;
 • Elég jó minőségű kijelző;
 • Beépített GPS-chip;
 • Jelen van iránytű, magasságmérő és hőmérő;
 • A pulzusszám állandó mérése.

Hátrányok

 • Rövid akkumulátor-üzemidő;
 • Nem tökéletes vízállóság;
 • A tervezet nem bizonyult túl megbízhatónak.

Garmin Vivomove HR Premium

Értékelés: 4.5

Garmin Vivomove HR Premium

Egy másik, mechanikus társaihoz hasonló óra. A tokja ezüst vagy arany színűre festhető. Ami a szíjat illeti, váratlanul bőrből készült. Röviden, az a benyomás, hogy ez egy óra az üzletembernek, nem pedig néhány utazónak. Bár az ellenkezőjét bizonyítja egy sor szenzor, köztük egy magasságmérő és egy pulzusmérő is. A második egyébként folyamatos üzemmódban is képes dolgozni. Már csak egy hőmérő és egy GPS chip hiányzik.

A gyártó igyekezett a lehető legjobban összezsugorítani az alkotását. Ennek eredményeként a készülék nagyon könnyűnek bizonyult. A szokásos mutatók mutatják az időt. Alatta található a kijelző, amelynek határai alig láthatóak. Megjeleníti az okostelefonról érkező értesítéseket, valamint a fent említett érzékelők leolvasott értékeit. A képernyő átlója mindössze 0,38 hüvelyk, ezért ne hagyatkozzon a grafikonokra és a képekre – minden információ egy-két sornyi szövegként jelenik meg. A kijelző felbontása 64×128 pixel.

Ebben az órában elméletileg lehetséges, hogy a medencébe menjen. Ha azonban a vízbe szeretne merülni, annak sajnálatos következményei lehetnek, mivel a vízállóság csak WR50. Mégis valaki nem lesz elégedett a készülékbe épített vezeték nélküli modulokkal. A helyzet az, hogy ezek között nincs sem NFC, sem Wi-Fi. Az okostelefonnal való kommunikációhoz csak Bluetooth-t használ. Az óra támogatja az ANT+ technológiát is, amelyet a sportérzékelők használnak.

Hozzá kell tenni, hogy ha nem takarítja meg az akkumulátort, akkor 120 órányi működésre elegendőnek kell lennie. Maximum 336 óra áll rendelkezésre a készülékből, de ehhez ki kell kapcsolnia az összes intelligens funkciót.

Előnyök

 • A súlya mindössze 56,5 gramm;
 • Egy kiegészítő szilikonpánttal érkezik;
 • Lehetőség van egy okostelefon-lejátszó vezérlésére;
 • Az érintőképernyős kijelző az analóg mutató alatt található;
 • Folyamatos pulzusszámmérés áll rendelkezésre;
 • Stílusos kialakítás;
 • Kis méret és súly.

Hátrányok

 • Nincs GPS-chip;
 • Nincs Wi-Fi és NFC;
 • Nem a legjobb vízállóság;
 • A kijelző nagyon kicsi;
 • A mérések nem mindig pontosak.

Garmin Instinct

Értékelés: 4.4

Garmin Instinct

Ha fentebb beszéltünk a meglehetősen drága okosórákról, most az olcsóbb példányok következnek. Például a Garmin Instinct az orosz üzletekben 20 ezer dollárt kérnek. RUR vagy valamivel több. Nyilvánvaló, hogy egy ilyen összegért a gyártó nem tudott rozsdamentes acélból készült tokkal ellátott készüléket kínálni. Itt műanyagot használnak helyette. De legalább hat színválaszték közül lehet választani! Ami a szíjat illeti, szilikonból készült.

A viszonylag szerény költségek ellenére ez a modell büszkélkedhet a WR100 vízállósági szabvány szerinti vízállósággal. Így még búvárkodni is lehet az órában, bár búvárkodás nélkül. Ugyanakkor a készüléket nem lehet nehéznek nevezni, mert az alatta lévő mérleg csak 52g-ot mutat.

Ha egy hihetetlenül nagy képernyővel rendelkező okosórát szeretne, akkor rossz helyen jár. A Garmin Instinct egy apró, mindössze 0,91 hüvelykes képátlójú, 128×128 képpontos felbontású kijelzőt tartalmaz. Ráadásul monokróm is!

Úgy tűnik, hogy egy ilyen kijelzővel rendelkező órának nagyon sokáig kell működnie teljes töltéssel. De nem, a gyártó csak 336 órát állít, mégpedig az intelligens funkciók használata nélkül. A való életben a hálózati adapterre három-négy naponta lenne szüksége. És ez azért van, mert a készülék tisztességes mennyiségű érzékelőt és vezeték nélküli modult kapott. Például GPS-chippel rendelkezik. Ha futás közben aktiválja, az okosóra elmenti mind az útvonalat, mind a sebességet. Támogatja a sportérzékelők által használt ANT+ szabványt is. És az okostelefonjával való szinkronizáláshoz Bluetooth van kialakítva.

Ahogy egy ilyen eszközhöz illik, nemcsak a fizikai aktivitást, hanem az alvást is figyeli. Az óra tartalmaz egy optikai pulzusmérőt, amely folyamatos üzemmódban képes méréseket végezni. A kütyü a hőmérő, a magasságmérő és az iránytű kijelzésére is képes.

Előnyök

 • A vízállóság megvalósult;
 • Nem túl könnyű;
 • GPS-chip van jelen;
 • Van hőmérő, iránytű és magasságmérő;
 • Számos színválaszték.
Olvasson tovább  14 a legjobb fényképezőgépek közül a feltörekvő fotósok számára

Hátrányok

 • A képernyő monokróm;
 • Nincs Wi-Fi vagy NFC;
 • Nem túl hosszú akkumulátor-üzemidő;
 • Nem a leghelyesebb mérés;
 • A magasságmérőt rendszeresen kalibrálni kell.

Garmin Vivoactive 3

Értékelés: 4.4

Garmin Vivoactive 3

Ez az óra négy színben kapható. Bármelyiket is választja, olyan készüléket kap, amelynek tokja rozsdamentes acélból készült. A kütyü hagyományosan kör alakú érintőképernyős kijelzővel rendelkezik. A szíj esetében szilikont használtak. Néhányan nem fogják szeretni. De ne felejtse el, hogy a szíjat megváltoztathatja például egy bőr kiegészítő megvásárlásával.

Ez a modell vízállósággal büszkélkedhet, de nagyon leegyszerűsítve – az óra maximális tulajdonosa búvárkodás nélkül úszhat. A készülék súlya nem több mint 43 gramm. A rangsorunk egyik legkönnyebb képviselője lehet! Ugyanakkor a készülékben helyet kapott egy 1,2 hüvelykes kijelző, amelynek felbontása 240×240 pixel. A képernyőt karcálló üveg borítja, de ez nem zafír.

A Garmin több érzékelővel és vezeték nélküli modullal próbálja felszerelni készülékeit. A Garmin Vivoactive 3 sem kivétel a szabály alól. Először is, van egy GPS-chip. Segítségével abszolút mindent megtudhatsz a futásodról. Különösen akkor, ha sportérzékelőket is használ, és azokat az ANT szabványon keresztül csatlakoztatja+. Bluetooth technológia segítségével szinkronizálható okostelefonjával. Van egy NFC chip, amely lehetővé teszi, hogy az órával fizessen a vásárlásokért. Csak a Wi-Fi hiányzik a készülékből. Ezzel azonban nincs semmi baj.

A Garmin Vivoactive 3 történetének befejezéséhez fel kell sorolnunk az órában található érzékelőket. A magasságmérő hasznos azok számára, akik dombos terepen túráznak vagy kerékpároznak. A hőmérő szép bónusznak tekinthető. Az iránytű hasznosnak bizonyul a térképen való nézelődés során. Nos, a pulzusmérő figyelmeztet, ha az edzés az ésszerűség határát súrolja. By the way, a készülék képes nyomon követni az alvás, ami szintén nem lehet, de kérem. De az akkumulátor élettartama kiábrándító. Maximum 168 óra áll rendelkezésre a készülékből. A valóságban három-négy naponta használja majd a hálózati adaptert.

Előnyök

 • Számos népszerű vezeték nélküli modul áll rendelkezésre;
 • Folyamatos pulzusszámmérés áll rendelkezésre;
 • Magasságmérő, hőmérő és iránytű is van;
 • Beépített GPS chip;
 • Jó kijelző;
 • Viszonylag kis méretű és súlyú;
 • A tok rozsdamentes acélból készült.

Hátrányok

 • Nem a leghosszabb akkumulátor-üzemidő;
 • Nem tökéletes vízállóság;
 • Rossz padlószámlálás;
 • Gyenge rezgés, ami a riasztást használhatatlanná teszi.

Garmin Vivomove HR Sport

Értékelés: 4.3

Garmin Vivomove HR Sport

Egy másik óra, amely analóg mutatóval mutatja az időt. De ez egy ifjúsági modell, így a kezek itt élénk színekkel vannak festve. Nos, az alacsony költségek lehetővé tették a gyártó számára, hogy öt színváltozatot adjon ki – biztosak lehetünk benne, hogy mindegyik el fog fogyni.

A kezek alatt egy szerény 0,38 hüvelykes kijelző található. Szinte lehetetlen észrevenni a határait, hacsak nem nézzük az órát természetellenes szögből. A képernyő felbontása kicsi, mindössze 64×128 pixel. Tehát csak a szöveges információkra támaszkodhat, és elfelejtheti a grafikonokat és a diagramokkal kapcsolatos információkat.

Az óra nagyon könnyű, súlya nem több, mint 40,8 g. Ez nem meglepő, mivel a készülék teste műanyagból készült, a szíj pedig szilikonból készült. A gyártó a vízállóságon is spórolt, ami itt csak a szabványos WR50-nek felel meg.

Egy viszonylag olcsó okosóra sok hasznos érzékelő és vezeték nélküli modul nélkül is meg tudna lenni. Garmin nem ment rá végül is. Nemcsak Bluetooth-szal rendelkezik, amely lehetővé teszi az okostelefonnal való szinkronizálást, hanem támogatja az ANT-t is+. Ez lehetővé teszi az óra funkcionalitásának bővítését, a jövőben néhány sportérzékelő megvásárlását.

Ahogyan az várható volt, ez a modul nemcsak a fizikai aktivitást, hanem az alvást is figyeli. Képes meghatározni az aktuális magasságot is. És van egy pulzusmérő, ami folyamatos méréseket végez. Az egyetlen dolog, amit valaki hiányolhat, az a hőmérő. És egy GPS-chip, ami azt illeti. Ez utóbbi azonban haszontalan lenne egy ilyen képernyővel.

A kijelző mérete pozitív hatással volt az akkumulátor élettartamára. E tekintetben ez a modell nagyon jó eredményeket mutat, átlagosan egy teljes töltéssel körülbelül egy hétig vagy még annál is valamivel tovább működik.

Előnyök

 • Szerény méret és súly;
 • A képernyő az analóg mutatók alatt található;
 • Megjelent az ANT+ támogatása;
 • Hosszú akkumulátor-üzemidő;
 • Van egy magasságmérő;
 • Folyamatos pulzusszámmérés áll rendelkezésre;
 • Vezérelheti az okostelefon-lejátszót;
 • Nem olyan drága.

Hátrányok

 • Nem a legjobb vízállóság;
 • Nincs sok hasznos érzékelő;
 • Nincs GPS;
 • Nincs Wi-Fi vagy NFC;
 • Néhány probléma a szoftverrel.

Garmin Forerunner 35

Értékelés: 4.2

Garmin Forerunner 35

Nem áll készen arra, hogy sok pénzt költsön egy okosórára, de mindenképpen egy Garmin terméket szeretne? Ebben az esetben fontolja meg egy Forerunner 35 megvásárlását. Ez a készülék nem az első alkalom, de 10kért. Nagyon széles körű funkcionalitást kínál. Különösen az alvást tudja nyomon követni. Lehetővé teszi az óra számára az okostelefon lejátszójának vezérlését is. És természetesen van pulzusmérő is. A fitness trackerekkel ellentétben az óra képes folyamatosan mérni a pulzusszámot.

Ez a modell műanyag testtel és szilikon pánttal rendelkezik. Mindez pozitív hatással volt a súlyra, amely mindössze 37,3 g. Az okosórát egy ideig ki lehet tenni a fröccsenő víznek. Elméletileg akár úszhatsz is benne, hacsak nem szeretsz búvárkodni. Ezt bizonyítja a WR50 vízállósági osztály.

A készülék előlapján egy négyzet alakú monokróm képernyő található. Ennek a kijelzőnek köszönhetően a gyártónak sikerült pénzt megtakarítania, jelentősen csökkentve a végső árcédulát. A képernyő felbontása 128×128 pixel, ami elégséges mindenféle ikon megjelenítéséhez. A kezelés a kijelző oldalán lévő gombok megnyomásával történik. Vannak fizikai gombok – ezek az oldalsó végeken vannak.

A Garmin Forerunner 35 Bluetooth-on keresztül szinkronizálódik okostelefonjával. Emellett ANT+ támogatással is rendelkezik, amely a sportérzékelőkkel való kommunikációhoz szükséges. GPS-chippel is rendelkezik, ami időnként hasznos lehet.

Sajnos, egyébként ez egy tipikus olcsó okosóra. Nincs például magasságmérő. A hőmérő is eltűnt. A gyártó még a digitális iránytűvel sem spórolt! Egy monokróm képernyővel rendelkező okosóra azonban nem a legjobb választás egy túrázó vagy hegymászó számára.

Előnyök

 • Lehetőség van a pulzusszám folyamatos mérésére;
 • Nagyon kis méret és súly;
 • Az ANT+ támogatás jelen van;
 • Van egy GPS chip;
 • Nem túl magas költség.

Hátrányok

 • Nem a legjobb vízállóság;
 • A kijelző monokróm;
 • NFC-chippel is elférne;
 • Nagyon kevés mindenféle érzékelő;
 • Nem túl hosszú akkumulátor-üzemidő;
 • Az ellenőrzési módszer nem fog mindenkinek tetszeni;
 • A GPS műholdak befogása néhány percet vesz igénybe.

Következtetés

Most már tudja, melyik Garmin órára érdemes odafigyelni. Szégyen, hogy ennek a cégnek olyan alkatrészeket kell telepítenie, amelyek már alig vannak kifejlesztve – nem mintha a Garmin saját processzort tudna létrehozni. Sajnos az okosórákhoz tervezett Qualcomm processzorok egy szerencsétlenségben szenvednek – nem tudnak hosszú akkumulátor-üzemidőt biztosítani. Szerencsére nem minden Garmin óra alapul ezen a chipen.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: