9 legjobb olcsó akciókamera

*A szerkesztő értékelése a legjobbakról. Kiválasztási kritériumaink. Ez az anyag szubjektív, nem reklámnak szánt, és nem minősül vásárlási útmutatónak. Javasoljuk, hogy vásárlás előtt konzultáljon szakértővel.

Az akciókamerák az utazást és az extrém sportokat kedvelők körében váltak slágerré, akiknek élete tele van csúcspontokkal és felejthetetlen élményekkel. Sajnos az ilyen szórakozás nem minden rajongója megengedheti magának a kis szerkentyűk drága modelljeit, és csak azt kell használnia, ami szabad költségvetéssel rendelkezik.

Az Expertology szerkesztősége a szakértőkkel együtt az elmúlt napok forró témájára fordította figyelmét, és összeállította a 9 legjobb olcsó akciókamera listáját, amelyek alacsony árral és elfogadható videóminőségi paraméterekkel rendelkeznek. A minősítést a következő szempontok alapján állítottuk össze:

 1. építési minőség és teljesítmény;
 2. átlagos költség;
 3. névleges műszaki paraméterek;
 4. fogyasztói vélemények;
 5. Híres az orosz piacon.

A legjobb olcsó akciókamerák rangsora

Jelölés hely termék neve ár
A legjobb olcsó akciókamerák 1 GitUp Git2P Pro Panasonic 170 objektív 6 800€
2 AC Robin Zed2 7 004€
3 Xiaomi Mijia Mi 4K akciókamera 6 646€
4 SJCAM SJ4000 WiFi 4 249€
5 Rekam XPROOF EX640 4 240€
6 Gmini MagicEye HDS5100 2 730€
7 EKEN H9R 3 190€
8 Digma DiCam 385 1 944€
9 X-TRY XTC162 1 658€

GitUp Git2P Pro Panasonic 170 objektív

Értékelés: 4.9

GitUp Git2P Pro Panasonic 170 objektív

A GitUp Git2P Pro Panasonic első helyezése az akciókamera összetevőinek köszönhető, amelyek kiválóan működnek a képfelvétel és a képfeldolgozás terén. A Novatek NTK96660 processzor felelős a gyors működésért a megfelelő rendszerfunkciók mellett, a Panasonic MN34120PA 16MP-es érzékelő pedig lehetővé teszi az optimális képminőség elérését 2k felbontású felvételek készítésekor. Teljesen automatikus képstabilizátorral, fotó üzemmóddal és time-lapse funkcióval rendelkezik, amelynek köszönhetően a felhasználók pontosan a kívánt eredményt érhetik el.

Minőségileg eltérő teljesítményszintű akciókamera feltárja a perifériás paraméterek, például az energiafogyasztás szakaszában. Önálló üzemmódban a GitUp Git2P Pro Panasonic akár 2 órán keresztül is működik, amely során a rendelkezésre álló 64 GB Micro SD memóriát maximálisan kitölti. Nincs sok minden, aminek a végére kell járni – még az alkatrészeket is úgy választották ki, hogy ne sértsék meg a potenciális vásárlókat.

Előnyök

 • 16 megapixeles CMOS-mátrix a Panasonic-tól;
 • automatikus stabilizáló funkció;
 • Novatek processzor;
 • 120 perc akkumulátor élettartam.

Hátrányok

 • nem észlelték.

AC Robin Zed2

Értékelés: 4.8

AC Robin Zed2

AC Robin Zed2 – olcsó akciókamera 2k felbontású (2880×2160 pixel) videofelvétellel és 160 fokos látószöggel. Támogatja a szélesvásznú fényképezést, és 16 megapixeles CMOS-érzékelővel rendelkezik, elektronikus képstabilizátorral és automatikus fehéregyensúly beállítással. A hardveres funkciók “erős” készletének köszönhetően az F

  A HD modell 60 fps képkockasebességet ért el, így a felvételek dinamikusnak és simának tűnnek, artefaktumok, szemcsésedés vagy videófolyam-szakadás nélkül.

  Az AC Robin Zed2 fontos jellemzője volt a 64 GB memóriával rendelkező flash kártyák támogatása – úgy tűnik, hogy a gyártók megértik a felhasználók kényelmének fontosságát. A csomagolás nem a leg “kövérebb”, de elég jó, és a méretei is (súlya 58g). A többiek közül csak a teljes körű interfészkészletet (HDMI, USB és Wi-Fi) tudjuk megemlíteni, és azt, hogy a kamera mindenképpen megéri a pénzét.

  Előnyök

  • 16 megapixeles érzékelő;
  • Az elektronikus képstabilizátor jelenléte;
  • saját média alkalmazás.

  Hátrányok

  • Nincs 4k felbontás funkció.

  Xiaomi Mijia Mi 4K akciókamera

  Értékelés: 4.7

  Xiaomi Mijia Mi 4K akciókamera

  A harmadik helyre megy a rangsor ment egy olcsó akciókamera a kínai cég Xiaomi. Mondjuk elöljáróban: számszerű szempontból nem a legjobb a minősítésben, de a jellemzők összességében nem kevésbé jó, mint a Panasonic GitUp. A Mijia Mi Action Camera 4K teljesítményéért felelős Ambarella A12S75 processzor, amely támogatja az automatikus stabilizálás, a fehéregyensúly-beállítás és más kevésbé jelentős paraméterek funkcióját. A 8 megapixeles érzékelő valójában ugyanazt lövi, mint a 16 megapixeles társa az AC Robin Zed2-ben (a kettő közötti különbség minimális). De a felbontás szempontjából van egy teljes értékű

   HD – 3840×2160. Igaz, a betekintési szög a végletekig alábecsült: a 145 fok nem fér bele az ésszerűség semmilyen keretébe.

   A Xiaomi Mijia Mi Action Camera 4K további jellemzői közé tartozik az érintőképernyős kijelző, a rengeteg felvételi mód és a vezetékes interfészek hiánya. Az utóbbi helyett a modell Bluetooth és Wi-Fi funkcióval rendelkezik, így más Xiaomi-gadgetekkel való kommunikációval. A kamera akkumulátorának élettartama kevesebb mint 1 óra, súlya pedig alig 100 g.

   Előnyök

   • magas képminőség, még gyengébb hardverrel is;
   • Érintőképernyő és automatikus képstabilizátor;
   • Olcsó és a tömegpiacon kapható kiegészítők;
   • alacsony ár.

   Hátrányok

   • A kamera alacsony látószöge;
   • 1 órás akkumulátor-üzemidő;
   • Nincs vezetékes interfész.

   SJCAM SJ4000 WiFi

   Értékelés: 4.7

   SJCAM SJ4000 WiFi

   A negyedik helyezett az SJCAM SJ4000 WiFi lett a minőségi paraméterek tekintetében, nevezetesen a 12 megapixeles CMOS érzékelő, amely lehetővé teszi, hogy igazán szép videókat rögzítsen. Igaz, az F

    l HD felbontás, de egyenletes 30 képkocka/másodperc sebességgel, zökkenőmentesen, expozícióbeállítással és automatikus fehéregyensúly beállítással. A betekintési szög 170 fokos, ami lehetővé teszi a szélesvásznú munkavégzést.

    Véletlenül JCAM SJ4000 WiFi nem volt elég szerencsés ahhoz, hogy támogassa a nagy mennyiségű memória: a kamera maximálisan működik 32 GB Micro SD. De hogy igazságos legyek, ami megkülönbözteti a Rekam XPROOF EX640-től, az a leggazdagabb felszereltség, a Wi-Fi és az alacsony súly egy kompakt csomagban. Általánosságban elmondható, hogy az opció nem hibátlan, de képes az utazás minden fontos pillanatát színesben rögzíteni.

    Előnyök

    • Kiváló felvételi minőség 1080p felbontásban;
    • hatalmas csomagolás;
    • 12 megapixeles érzékelő;
    • Kompakt, könnyű és stílusos fényképezőgép.

    Hátrányok

    • nedvességvédelem nélküli ház;
    • nem készít felvételeket 4k felbontásban;
    • Legfeljebb 32 GB flash memória támogatása.

    Rekam XPROOF EX640

    Értékelés: 4.7

    Rekam XPROOF EX640

    Rekam XPROOF EX640 – nagyszerű felvételi potenciállal rendelkező költségvetési kamera, amelyhez nem megfelelő mennyiségű olvasható memória társult. A modell CMOS-érzékelője 8 megapixeles felbontású, és a tervezési elemek kombinációja lehetővé teszi, hogy UHD 4k felbontású videót rögzítsen 30 képkocka/másodperc sebességgel.

    A Rekam XPROOF EX640 a versenytársaihoz hasonlóan rendelkezik lassított felvétel, loop és sorozatfelvétel funkciókkal, de nincs képstabilizátor. Súlya 96 gramm, mérete 59x43x30 mm szélességben, magasságban és mélységben. A testet vízállóvá tették, ami részben felelős a felszerelés hiányáért. Sok felhasználó szerint azonban a fő hátránya az, hogy legfeljebb 32 GB memóriával rendelkező mikroflasheket tud olvasni. Ezáltal a Rekam modellje megegyezik a Gmini modelljével.

    Előnyök

    • 8 megapixeles érzékelő;
    • Stabil videofelvétel 3840×2160-as felbontásban;
    • HDMI és USB.

    Hátrányok

    • bővíthető memória csak 32 GB-ig
    • az összetevők szűkös készletét;
    • Nincs wifi interfész.

    Gmini MagicEye HDS5100

    Értékelés: 4.6

    Gmini MagicEye HDS5100

    Ideális folytatása minden korábbi képviselője a minősítés egy 170 fokos betekintési szög és a képesség, hogy lő stabil videó formátumban

     4k. A felvételi képkocka sebesség, ahogyan azt egy minőségi akciókamerának kell lennie, 120-tól a HD 720p-ben 30 fps-ig terjed a 4k-kamerában. Nincsenek nagyobb lehúzások, és nincsenek képhibák sem, bár nincsenek fejlett automatikus stabilizációs beállítások vagy bármi más… A Gmini MagicEye HDS5100 “fejlett” funkciói közül egyedül a csodálatos fehéregyensúly tűnik ki.

     Az első alkalommal a rangsor akciókamera HDMI-interfész mellett az USB és a Wi-Fi. Továbbra is csak 64 GB-os flash meghajtóval lehet felszerelni – a saját memóriakapacitása itt hiányzik. Valamint egy vízálló tok, a mellékelt aqua doboznak köszönhetően. A modell súlya mindössze 45 gramm, és önálló üzemmódban akár 93 percig is működik.

     Előnyök

     • jó ár-érték arány;
     • Stabil videó akár 30 kép/mp sebességgel (3840×2160 pixeles felbontásnál);
     • Time-lapse, loop és folyamatos felvételi módok;
     • alacsony súly.

     Hátrányok

     • saját burkolata nem rendelkezik nedvesség elleni védelemmel;
     • A belső memória hiánya és a 64 GB-nál nagyobb flash kártya telepítésének lehetősége;
     • 4 megapixeles érzékelő.

     EKEN H9R

     Értékelés: 4.5

     EKEN H9R

     Kínai költségvetés akció kamera a régi formátum, amely frissítések érhető el a kiadás az új firmware gyakorlatilag változatlan belső alkatrészek. Az EKEN H9R egy népszerű eszköz a szabadtéri rajongók körében itthon. Gyakorlatilag minden ma elérhető videóformátumot lefed: a HD 720p-től a

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: