Top 8 4K projektor

*A szerkesztők szerint a legjobbak áttekintése. A kiválasztási kritériumokról. Ez a dokumentum szubjektív, nem reklám, és nem értelmezhető vásárlási ajánlásként. Kérdezzen meg egy szakembert vásárlás előtt.

Néhány olvasónk azt fontolgatja, hogy a nagyméretű televízióról egy sokkal kisebb projektorra vált át. Nem szeretne veszíteni a képminőségből. Ez nem probléma! 4K felbontású projektorok már könnyen elérhetőek a boltok polcain. Erről fogunk beszélni ebben a cikkben. Áttekintjük a legjobb modelleket, amelyek túlnyomórészt pozitív értékeléseket és pozitív visszajelzéseket kaptak az iparági véleményekből.

Legjobb 4K projektor értékelések

Jelölés Helyszín Név Ár
Legjobb 4K projektor értékelés 1 JVC DLA-N5B 472 000 €
2 Sony VPL-VW270ES 414 000 €
3 Epson EH-LS500B 239 090 €
4 Xiaomi Mi 4K lézer projektor 150″ BHR4152GL 168 990 €
5 LG HU70LS 141 990 €
6 Optoma UHD42 109 771 €
7 BenQ TK800M 92 439 €
8 Acer V6815 90 150 €

JVC DLA-N5B

4-es osztályzat.8

JVC DLA-N5B

A japán JVC régen ismert név volt. Sajnos, jelenleg nehéz időszakon megy keresztül. Néhány eszközére azonban még mindig van kereslet. Különösen a projektorok tekintetében van éppen a világ többi részéhez képest. Elég, ha csak annyit mondok, hogy az elsők között gyártott teljes 4K-mátrixú projektorokat. A JVC DLA-N5B különösen a következő. És nem utolsósorban kevesebb mint 500 ezer forintba kerül. rubel. Abban a pillanatban, amikor a híresebb gyártók termékei könnyen értékelhetők egymillió rubelben!

Ez a modell nem csak 4K felbontásra jó. Magas kontrasztossággal is büszkélkedhet. Mivel minden kivetítő fehér képernyőt ad ki egy lámpa segítségével, a fekete általában nem feltűnő szín. De itt van egy teljesen más eset! Ha sötét jelenetet mutat be, biztos lehet benne, hogy közel tökéletes fekete mélységben gyönyörködhet. Ebben a tekintetben a projektor a második helyen áll, talán az OLED-televíziók után.

Ebben a modellben egy NSH lámpa található, amely 265 wattos teljesítményt vesz fel. Akár 1800 lumen fényerőt biztosít. A gyártó szerint a lámpa élettartama takarékos üzemmódban körülbelül 4500 óra.

Mivel a készülék készen áll arra, hogy kontrasztos képet nyújtson, már nem meglepő, hogy támogatja a HDR10 technológiát. Így minőségi tartalmakat és játékokat élvezhetsz PlayStation 4 konzolodon. Egyébként két HDMI-csatlakozót használnak külső eszközök csatlakoztatására. A kivetítő képes az USB-meghajtóról származó videó önálló lejátszására is.

Ahogy a What Hi-Fi JVC DLA-N5B áttekintése mutatja, a készülék számos, viszonylag szokatlan technológiát támogatott. A projektor képes például a keystone torzítás korrekciójára. 3D támogatással is rendelkezik. Még többen örülnek a 100 Hz-re emelt képkockasebességnek – nem minden projektor büszkélkedhet ezzel. Ami a kép méretét illeti, az nagyjából 1,5 és 5 méter között mozoghat.

Előnyök

 • 3D támogatással rendelkezik;
 • Nagyon mély feketéket eredményez;
 • HDR10 támogatással rendelkezik;
 • A képek mérete akár 5 m is lehet;
 • Optimális csatlakozókészlet;
 • A képkockasebesség 100 Hz-ig növelhető;
 • Az automatikus fókuszálás megfelelően működik.

Hátrányok

 • A súlya 19,6 kg;
 • A lámpa élettartama nem hosszú;
 • Nem skálázza a tartalmat alacsony felbontásoknál;
 • Magas ár.

Sony VPL-VW270ES

Értékelés: 4.8

Sony VPL-VW270ES</b></div><p>” src=”/wp-content/uploads/2023/08/42916666198011-488-.jpg” height=”326″ title=”Sony VPL-VW270ES</b>“></p><p>A Sony hardver ritkán olcsó. Nem meglepő, hogy a Sony VPL-VW270ES projektor</b>“több mint 470 ezer forintot kérnek. rubel. Az árat azonban nem a márka, hanem a készülék jellemzői befolyásolták. Kezdjük azzal a ténnyel, hogy a készülék egy teljes értékű 4K-mátrixot kapott. És ez az otthoni projektorok világában még mindig ritkaságnak számít. Még több valaki szereti az itt használt UHP lámpát. Az élettartama (takarékos üzemmódban) 6000 óra. Lehetővé teszi, hogy a kivetítőt olyan gyakran használja, mint amilyen gyakran tévézni szokott. Ami a lámpa teljesítményét illeti, az eléri a 225 wattot. Röviden, a fényereje szinte verhetetlen.</p><p>A modell által megjelenített kép mérete 1,5 és 7,6 m között változhat. Lenyűgöző számok! Tehát ezzel a projektorral elég nagy moziteremet lehet létrehozni. Érdemes megemlíteni a magasabb képkocka sebességet is, itt ez akár 92 Hz is lehet. Dupla optikai zoom is a felhasználó rendelkezésére áll. De a HDR10 támogatás sokkal jobban fog tetszeni. És élethű színeket biztosít, az árnyékokban éles részletességgel. Egyébként az 1500 lumen fénykibocsátású készülék nagyon nagy kontrasztú – szinte az OLED-televíziókkal egyenrangú – kontraszttal büszkélkedhet. A projektorok esetében ez rendkívül atipikus!</p><p>Természetesen sok más olyan funkciót is igényelnek itt, amelyek nincsenek jelen a megfizethetőbb modellekben. A kivetítő képes a keystone torzítás korrekciójára, pl. Minden rendben van a motoros fókuszálással – a másodperc töredéke alatt működik. A Sony VPL-VW270ES felülvizsgálata megerősíti ezt</b>a Stereo Videótól. A zajszintről nem lehet rosszat mondani – a közeli mérések mindössze 26 dB-t mutatnak. Másrészt a projektor súlya nem több mint 14 kg. Ami azért nem kis dolog.</p><p>Hozzá kell tenni, hogy a készülék megkapta a szokásos csatlakozókészletet. Elsősorban a két HDMI bemenetet fogja használni. Az USB-port, amelyhez USB flash meghajtót vagy külső merevlemezt csatlakoztathat, szintén jól jön. Nem feledkezve meg az Ethernet portról.</p><p>Végül, itt van egy példa Andrej felülvizsgálatára a Yandexen.Piactér: “A kép világos, kontrasztos és tiszta. Nagyszerű színek! Sokkal jobb, mint a moziban. Nagyon csendes, rendkívül könnyen beállítható. Tandemben a PS5 tökéletesen működik, gyorsan. A valódi 4K és a HDR lenyűgöző.</p><div style=
Olvasson tovább  A 6 legjobb hibrid fejhallgató

Előnyök

 • Mélyfekete szín;
 • Van HDR10 támogatás;
 • Magasabb képkockasebesség;
 • A 3D támogatás megvalósult;
 • Tisztességes számú csatlakozó;
 • A lámpa hosszú élettartamú;
 • Keystone-korrekcióval rendelkezik;
 • A fókusz nagyon gyors.

Hátrányok

 • Nem jár hozzá nagyon hosszú tápkábel;
 • Nagyon magas árcédula;
 • A lámpa nem nevezhető nagyon huzatosnak.

Epson EH-LS500B

Értékelés: 4.8

EPSON EH-LS500B

A projektorok általában csak sík felületre képesek képet kiadni. Ahhoz, hogy a hangot is élvezhesse, a hangszórókat a képforráshoz kell csatlakoztatnia. Az Epson EH-LS500B azonban nem. Két 10 wattos hangszórót is tartalmaz. Ezek hasonlóak az 50 hüvelykes tévékbe építettekhez. A hang hangsávra vagy házimozi rendszerre történő kimenetre csak akkor van szükség, ha erőteljesebb basszust szeretne – így a lövések és robbanások a frászt hozzák magukra.

Ez a modell lézer-LED lámpát használ. Nem a legjobb technológia, ami hozzájárul a magasabb energiafogyasztáshoz. De számíthat arra, hogy nem kell kicserélnie az izzót. A helyzet az, hogy a gyártó 30 000 órás élettartamot ígért a lámpa számára takarékos üzemmódban. És még akkor is, ha a 423 wattos teljesítményt teljes sebességgel használja, ez a szám mindössze 20 000 órára csökken, ami finoman szólva sem rossz.

Mint más projektorok ebben az árkategóriában, ez is támogatja a HDR10 technológiát. A fekete mélység tekintetében ez a modell talán gyengébb, mint a QLED tévék, de nem túlságosan. Van 3D támogatás is, ami nem lesz felesleges. A képfrissítési frekvencia itt 50 és 85 Hz között változhat, ami jó értéknek tekinthető. Ami a képméreteket illeti, legalább 1,65 m és legfeljebb 3,3 m érhető el. Lenyűgöző. Az Epson EH-LS500B szintén egy ultra-rövid vetítési tartományú projektor. Ez azt jelenti, hogy nincs szükség különösen nagy távolságra a faltól. Szó szerint 40 cm távolságra helyezhető el!

A 9 kg-os készülék három HDMI-csatlakozóval rendelkezik. Mindegyik HDMI 2 kompatibilis.0, így a projektor kényelmesen fogad 4K felbontású képeket. Két USB-portnak is van hely, elsősorban külső merevlemezen vagy USB flash meghajtón található tartalmak lejátszására. A B típusú USB a számítógéppel való szinkronizáláshoz van itt.

Ha többet szeretne megtudni a modell képességeiről, javasoljuk, hogy ismerkedjen meg az Epson EH-LS500B áttekintésével, amelyet a ProjectorWorld weboldalon tettek közzé. A szerzőt nagyon lenyűgözte az ilyen rövid távolságból kivetített 100″-os kép. És rendkívül nehéz volt hozzájutni ehhez a készülékhez. Itt kellett írnom a Smart TV hiányáról és a szerény távirányítóról, amelyet nem egészített ki háttérvilágítással. Nekünk azonban úgy tűnik, hogy sokkal fontosabb a falra szerelhetők támogatásának hiánya. Az ultrarövid vetítők túlnyomó többségét azonban a padlóra helyezik, így ez végül is nem jelent problémát. Ellentétben a fehéregyensúly beállításával, ami itt túlságosan bonyolult. És a megfelelő beállítás nélkül a fehér színek kékes színűek.

Előnyök

 • Támogatja a 3D-t;
 • 40 centiméteres távolságban a falhoz közelíthető
 • Pontos és gyors fókuszálás;
 • Rengeteg csatlakozó;
 • Támogatja a HDMI Arcot;
 • A fénykibocsátás eléri a 4000 lumen fényerőt;
 • A lámpa nagyon hosszú élettartamú;
 • A projektor nem különösebben nehéz;
 • Jó kontraszt.

Hátrányok

 • A zajszint akár 37 dB is lehet;
 • Magas költségek;
 • Nagy energiafogyasztás.

Xiaomi Mi 4K lézer projektor 150″ BHR4152GL

Értékelés: 4.7

XIAOMI MI 4K LÉZER PROJEKTOR 150 BHR4152GL

Ez a lézerprojektor készen áll egy 150″-os TV kiváltására. És ez nem vicc! A televízióhoz hasonlóan nemcsak a képet, hanem a hangot is élvezheti. Ehhez nem kell külön hangszórót csatlakoztatni – a készülék két hangszóróval rendelkezik, amelyek együttes teljesítménye 30 watt. Ha azonban jobb basszust szeretne hallani, akkor még mindig szüksége lesz legalább egy soundbarra. A HDMI Arc vagy a 3,5 mm-es audiocsatlakozót használhatja hangszórórendszer csatlakoztatására.

A Xiaomi projektor másik fontos sajátossága a Smart TV. Az Android operációs rendszer lehetővé teszi az online mozikból vagy a hírhedt YouTube-ról származó tartalmak megtekintését. Az otthoni hálózathoz való csatlakozás Wi-Fi vagy hálózati kábel segítségével történik. A vezeték nélküli modulok között szerepel a Bluetooth is, amelyet elsősorban a hang továbbítására használnak fejhallgatókhoz. A külső képforrások csatlakoztatásához három HDMI-port áll rendelkezésre. A kínai gyártó nem feledkezett meg a teljes méretű USB-portról sem.

Ha a kivetítő fő komponenséről beszélünk, akkor az egy lézer-LED lámpát használ. A gyártó biztosítja, hogy csak 25000 óra elteltével szűnik meg megfelelően ragyogni. A lámpa teljesítménye 300 watt. 1500 lumen fénykibocsátást biztosít. Mivel a készüléket nagyon közel helyezzük el a falhoz, ez biztosan elegendő lesz. Pontosabban, szó szerint fél méterre kell lennie a laptól, vagy még közelebb. 2 és 3,8 m közötti képméret megjelenítésére lesz képes!

Ez a 7 kg-os készülék nem sokkal rosszabb a drágább versenytársaknál. Különösen itt is megkapja a keystone-korrekciót. A HDR10 támogatásról sem feledkeztünk meg, ami az árnyékok részletességét is remekül szemlélteti. Van 3D támogatás is. Többet olvashat róla a Xiaomi Mi 4K lézerprojektor értékelésében a GearBest oldalon. A szerzők sok pozitív benyomást kaptak. Az egyetlen kritika, amit a készülékkel kapcsolatban megfogalmazhatunk, az a gyártója. Akárhogy is nézzük, de a kínaiak még mindig az első lépéseiket teszik ezen a piacon. Nem biztos, hogy a projektor teljes élettartamát ki fogja tölteni.

Előnyök

 • Ott van a Smart TV;
 • A HDR10 támogatás megvalósult;
 • Számos csatlakozó;
 • Egy praktikus távirányítóval van ellátva;
 • A 3D támogatás jelen van;
 • A beszerelt lámpa hosszú élettartama;
 • Közvetlenül a fal mellé helyezhető;
 • Vannak Bluetooth és Wi-Fi modulok;
 • A súlya nem haladja meg a 7 kg-ot;
 • Nem feledkezve meg a keystone korrekcióról.
Olvasson tovább  12 Legjobb új fényképezőgépek

Hátrányok

 • Nagy energiafogyasztás;
 • Az árcédula nem mindenkinek fog tetszeni;
 • Vannak hibás példák;
 • A nagy felbontás nem igazán van meg.

LG HU70LS

Értékelés: 4.6

LG HU70LS

Ezt a projektort ellentmondásosnak nevezheti. Amilyen sok előnye van, ugyanannyi hátránya is van. De kezdjük a pozitívumokkal. A készülék WebOS-t kapott a kezébe, az LG televíziók tulajdonosai által jól ismert operációs rendszert. Ez azt jelenti, hogy további technológia nélkül nézheti a tartalmakat. Egyszerűen csatlakozzon a routerhez Wi-Fi vagy Ethernet kapcsolaton keresztül. A kivetítő könnyen felismeri a külső merevlemez vagy USB-stick tartalmát is. Két teljes méretű USB-portot biztosítanak a csatlakoztatásukhoz. Van egy modern USB Type-C csatlakozó is.

A készüléket a Magic Remote távirányítóval lehet vezérelni. Itt a kivetítő színére van festve. A tartozék Bluetooth-on keresztül kommunikál az LG HU70LS készülékkel. Ugyanezt a protokollt használják a hang továbbítására a fejhallgatókra. Ha vezetékesek, a 3,5 mm-es audiocsatlakozó megmenti őket. Digitális hangkimenettel is rendelkezik – erre egy soundbar vagy házimozi rendszer csatlakoztatásához lesz szüksége. Erre a célra használhatja a HDMI Arcot is.

Röviden, a csatlakoztathatóság tekintetében a kivetítőre nem lehet panasz. Még az AVforums LG HU70LS értékelői sem tudnak semmit, akik sokat foglalkoztak ezzel az üggyel. Mit spórolt meg a gyártó?? Sajnos, a lámpán. Hagyományos LED technológiával készült. Igen, lenyűgöző, akár 30 000 órás élettartammal rendelkezik. De az 1500 lumenes fényerősséget néha nagyon hiányolják. Csak akkor nem fog kellemetlen érzéseket tapasztalni, ha a fény ki van kapcsolva. Ha a szobában ég a csillár, a kép fakónak tűnik. És még a HDR-tartalom nézésekor is észrevehető a fehér és fekete színek természetellenessége. Az alacsony kontraszt valószínűleg a kivetítő fő problémája. És az összes versenytársa, akik ugyanezen az áron árakon árulnak.

Ne ijedjen meg. Az LG HU70LS nem is olyan rossz, mint amilyennek hangzik. Gyakorlatilag csendes – a mérések a közvetlen közelében kevesebb mint 30 dB-t mutatnak. A készülék nagyon könnyű, így nem valószínű, hogy gondot okoz majd a felszerelése. És ha időt szán a kalibrálásra, nem lesz panasza a színvisszaadásra (hacsak nem használt korábban sokkal drágább projektort).

Előnyök

 • Az OPTOMA UHD42 súlya nem haladja meg a 3,2 kg-ot;
 • Smart TV-vel rendelkezik;
 • A keystone torzítás korrekciója megtörtént;
 • Egy praktikus távirányítóval érkezik;
 • Rengeteg csatlakozó;
 • Beépített Wi-Fi és Bluetooth modulok;
 • Hosszú lámpa élettartam;
 • HDR10 támogatás.

Hátrányok

 • Nem túl magas kontrasztarány;
 • A fehéregyensúly nem ideális;
 • A hangszórók összteljesítménye 6 watt;
 • Több fényerőre vágytam volna;
 • Nincs 3D támogatás.

Optoma UHD42

Értékelés: 4.5

AZ OPTOMA UHD42

Ez a projektor fehér házzal rendelkezik. Rengeteg nyílás látható rajta. A legtöbbször azonban csak arra szolgálnak, hogy lehűtsék a belsőségeket. Csak egy hangszóró van. Teljesítménye 10 watt. Ez azt jelenti, hogy a filmek és filmek kényelmes megtekintéséhez továbbra is szüksége lesz valamilyen hangszórórendszerre. Nagy erőfeszítés nélkül megteheti. A fejhallgatóra történő hangkimenet mellett – van egy 3,5 mm-es audiocsatlakozó is.

Néhány más projektorral ellentétben az Optoma UHD42 nem rendelkezik Smart TV funkcióval. Ez a modell önmagában legfeljebb külső merevlemezen vagy memóriakártyán tárolt tartalmak lejátszására képes. Két USB-port van a csatlakoztatásukhoz. És ugyanennyi HDMI-port is van. És ez a képek fogadásának fő módja. Van egy VGA-csatlakozó is, amely elsősorban a számítógép-tulajdonosok számára szükséges.

A készülék tömege kevesebb, mint 3,9 kg. Már ez a tény önmagában is bizonyítja, hogy a belsejében semmiképpen sem a legmodernebb alkatrészek vannak. Azonban nem minden olyan rossz. Az itt használt lámpa 3400 lumen fényerő leadására képes. Lenyűgöző érték! Kényelmes nézésre számíthat még bekapcsolt világítás mellett is. Az érem árnyoldala az, hogy a lámpa élettartama nem túl hosszú – ebben az üzemmódban nem tart tovább 4000 óránál. És még takarékos üzemmódban is, amikor a fényerő érezhetően csökken, az élettartam csak két és félszer hosszabb.

A szoba méretétől függően, amelyben a projektor telepítésre kerül, 0,87 és 7,68 m közötti képátlót élvezhet. A készülék nem ultra-rövidre dobható, ezért a faltól bizonyos távolságra van szüksége. És kívánatos, hogy csatolja azt a mennyezetre.

Ahogy a What Hi-Fi részletes áttekintése az Optoma UHD42-ről mutatja, a projektor a játékosok számára is vonzó lehet. Ennek két oka van. Először is, támogatja a HDR-t – ez a technológia minden modern játékkonzol számára elérhető. Másodszor, akár 120 Hz képkockasebesség is lehetséges. És persze ne feledkezzünk meg a 4K felbontásról sem! Kár, hogy a készülék nem tudja, hogyan rajzoljon közbenső képkockákat magától, mint a tévék. De nem terheli túlságosan, ami azt jelenti, hogy a zajszintje nem több mint 28 dB.

Előnyök

 • A 3D támogatás megvalósult;
 • Szerény súly;
 • Objektíveltolás (csak függőlegesen) áll rendelkezésre;
 • Megfelelő számú csatlakozó;
 • Megnövelt képkocka sebesség;
 • Van egy korrekció a keystone torzítás;
 • Jó fekete mélység;
 • 7 méteres képet képes előállítani;
 • Kiváló fénykibocsátás;
 • Nem feledkeztünk meg a HDR támogatásról sem.

Hátrányok

 • A hangrendszer egyetlen hangszóróból áll;
 • A lámpa élettartama nem túl hosszú;
 • Elég sok helyet igényel;
 • Vezeték nélküli fejhallgató nem megengedett;
 • Néhány szín és telítettség beállítás.

BenQ TK800M

Értékelés: 4.4

BenQ TK800M

Általában a kivetítők csúnya kialakítást kapnak. És ki fog rájuk figyelni? Ne felejtsük el, hogy a filmnézés általában sötétben történik. Ebben a tekintetben meglepő, hogy az alkotók a BenQ TK800M még mindig dolgozott a megjelenése a teremtés. Ez a projektor látványosnak tűnik. És szinte semmi zaj – a készülék közelében végzett megfelelő mérések mindössze 33 dB-t mutatnak.

Olvasson tovább  A 12 legjobb szuperzoom

Mivel nem ez a legdrágább projektor, négy szegmensből álló színkereket használ. Ez a technológia nem nevezhető elavultnak, de már észrevette, hogy a drágább modellekben nem használják. Örülünk, hogy a készülék megkapta a HDR10 támogatását. Ez azt jelenti, hogy tökéletesen alkalmas például egy modern játékkonzol vagy Blu-ray lejátszó hozzáadására. 3D támogatás is megvalósult.

Az ebbe a modellbe épített lámpa meglehetősen fényes. A mérések azt mutatják, hogy a fényáram eléri a 3000 lumen fényerőt. Ez elég ahhoz, hogy a képen ne legyen túl sok probléma, még akkor sem, ha a szoba világítása be van kapcsolva. Legalábbis akkor, ha a kivetítő közel van ahhoz a falhoz, amelyen a képet megjeleníti. De a lámpa élettartama ebben az üzemmódban nem haladja meg a 4000 órát. Ha kisebb fényerőt használ, a szám 10 000 órára emelkedik.

Az itt beszerelt lámpa teljesítménye 240W. Amint a BenQ TK800M felülvizsgálata a ProjectorReviews által mutatja, a készülék színskálája a BT 96%-a.709. A kontrasztnak is meg kell felelnie. De igaz, hogy a fekete mélysége itt nem olyan jó, mint a drágább projektoroknál.

Ez a modell kiválóan alkalmas dinamikus tartalmak megtekintésére. Még a gyártó is azt mondja, hogy a projektort elsősorban sportvetítésre kell használni. Nem meglepő, mivel a képkocka sebesség akár 120 Hz is lehet. Ez a készülék azzal is büszkélkedhet, hogy képes 7,62 m-es maximális méretű képet kiadni. De ehhez nagyon messzire kell elmozdítani a faltól. Még egy nagyon kicsi kép megjelenítéséhez is legalább 2 m szükséges. A BenQ TK800M ebből a szempontból jelentősen gyengébb az ultra rövid fókuszú modelleknél.

A készülék hátoldalán található az összes szükséges csatlakozó. Ott van például a VGA, amire a számítógép csatlakoztatásához van szüksége. A kivetítő egy pár HDMI-csatlakozót is kapott. Van egy teljes méretű USB is, amely egy pendrive vagy egy külső merevlemez tartalmának lejátszásához szükséges. És ez nem a teljes lista!

Általában a projektorok nagyon szerény hangszórórendszert kapnak, és néha még anélkül is megelégszenek. Itt ugyanezt az esetet figyelhetjük meg. A BenQ TK800M csak egy 5 W-os hangszóróval rendelkezik. Ami a készülék belsejét illeti, nem bocsátanak ki felesleges zajt – a mérések szerint nem több mint 33 dB. Semmi rosszat nem lehet mondani a készülék súlyáról, amely 4,17 kg.

Előnyök

 • Tisztességes számú csatlakozó;
 • Támogatja a 3D-t;
 • 7 méteres képet tud megjeleníteni;
 • A kulcskő korrekciót nem felejtették el;
 • A HDR10 támogatás megvalósult;
 • Jó fényáram;
 • Magasabb képkockasebesség;
 • Háttérvilágítású távirányítót használnak.

Hátrányok

 • Nem túl hosszú a lámpa élettartama;
 • A fekete mélysége sok kívánnivalót hagy maga után;
 • Sokáig tart az üzemmódváltás;
 • 4K HDR tartalmak nézésekor előfordulhat, hogy hullámzást észlelsz.

Acer V6815

Értékelés: 4.4

ACER V6815

Ez semmiképpen sem a legdrágább 4K projektor, így van néhány korlátja. Például a vásárlók elégedetlenségét okozhatja az UHP technológia által létrehozott lámpa. És nem a fényessége miatt. Nem, ez a paraméter képes elérni 2400 lumen fényerőt, ami teljesen elfogadható. Ebben az üzemmódban azonban a lámpa élettartama csak 4000 óra. Sajnos. Ez a szám 10 000 órára emelkedik, ha az energiatakarékos üzemmód be van kapcsolva. De ebben az esetben a filmeket a csillár kikapcsolásával kell nézni. A maximális 7 méteres képméretben nem bízhat, mert ennek eléréséhez meglehetősen nagy távolságra kell elhelyeznie a projektort, és ezzel kapcsolatban a lámpa fényerejének a maximumon kell lennie.

Azonban ne ijesszünk meg. Az Acer V6815 projektor számos jellemzője megfelel, ha nem is mindenkinek, de sok Expertology olvasónak. Például nincs semmi baj az alábbi csatlakozókészlettel. Néhány HDMI 2 aljzat.0 készen áll a 4K tartalom fogadására. Van egy optikai audiokimenet is. Nagyon jól jöhet, mivel a két beépített hangszóró együttes teljesítménye nem haladja meg a 10 wattot. Egyébként a készülék belseje nem okoz nagy zajt – a megfelelő mérések csak 26dB-et mutatnak.

Az akciófilmek kedvelői és a játékosok imádni fogják a projektort. Az a tény, hogy a képkockasebesség itt akár 120 Hz-et is elérheti. Ez a paraméter a 3D-s kép megjelenítésekor is előnyös. Egyébként már csak ezért a funkcióért is megéri megvenni a projektort. Ismeretes, hogy eltűnik az újabb televíziókészülékekről.

Hozzá kell tenni, hogy ez a készülék sok helyet igényel. A minimális vetítési távolság itt 1 m. Ebben az esetben azonban a kép átlós mérete hasonló lesz, ami nem mindenkinek felel meg.

Előnyök

 • Támogatja a 3D-t;
 • Magas képkockasebesség;
 • Számos csatlakozó;
 • Van egy korrekció a keystone torzulások;
 • A HDR-támogatásról sem feledkeztek meg;
 • A súlya nem haladja meg az 5,5 kg-ot.

Hátrányok

 • Nem túl hosszú a lámpa élettartama;
 • Elég sok helyet igényel;
 • A fényerő azonban messze nem ideális;
 • Nem a legjobb kontraszt.

Következtetés

Most már tudja, hogy manapság könnyű tisztességes 4K projektort vásárolni. De el kell ismernünk, hogy a legjobb készülékek nem kevés pénzbe kerülnek. Készülj fel a tékozlásra. De a kivetítő kevesebb helyet foglal el, mint egy TV. És azt is megkapja a lehetőséget, hogy hatalmas képet jelenítsen meg – nem lesz korlátozva a nevetséges 50-70 hüvelykre.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: