A 10 legjobb ár-érték arányú projektor otthonra

*Szerkesztők választása. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám és nem minősül vásárlási útmutatónak. Vásárlás előtt kérjen szakmai tanácsot.

Minden filmrajongó vágya, hogy otthon egy igazán nagy képernyőn nézzen filmeket, gyakran meghiúsul az extra nagy képernyős televíziók költségei miatt. Egy digitális otthoni projektor kompromisszumos, de méltó helyettesítője lehet egy 100 hüvelykes panelnek egy külföldi autó áráért. Az Expertology magazin szerkesztősége 2022 elején áttekintést ad a legjobb projektorokról a házimozi rendszerhez.

Hogyan válasszon kivetítőt otthonába

Sok fogyasztó abban az illúzióban él, hogy a projektorok általában egyszerűbbek technikailag, mint a modern TV-k. Ez egy tévhit a méretkülönbség miatt. Valójában nehezebb kiválasztani egy jó projektort, mint egy TV-t. Most megnézzük a főbb pontokat, amelyekre összpontosítani kell.

Vetítési arány

Az első dolog, amit meg kell nézni, a vetítési arány (Throw Ratio). Ha ez nem elég a lakásodnak, akkor az összes többi funkció értelmetlen.

Ez a szám arányszámként van kifejezve, és a vetített kép távolságának és végső szélességének arányát jelenti. Például 1 dobási arány esetén.5:1, ami azt jelenti, hogy a projektor és a képernyő közötti 1:1 arányú távolság tökéletes otthoni moziélményt jelent.5m széles, a “kép” 1m széles lesz.

A beállításra más módon is lehet hivatkozni, egyetlen számjegyként, ami ebben a példában 1.5, az egyik kimarad. A dobási arányt “képaránynak” vagy akár “fókusznak” is nevezhetjük – mind ugyanaz a dolog.

Ez az arány az olcsó projektorok esetében is ugyanez. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a kép 1 méternél kisebb lehet, hanem csak egy állandó arányt jelez. Ha a hely lehetővé teszi, a kivetítő a képernyőtől tetszőleges távolságra telepíthető, és bármilyen képméretet kaphat. Természetesen a fényerő is arányosan csökken, de ez egy külön kérdés, amit még meg fogunk vizsgálni.

A drágább változatok esetében a vetítési arányt a gyártó egy tartományban határozza meg, például 1.49~1.64. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a vetített kép méretét anélkül lehet megváltoztatni, hogy magát a projektort előre/hátra kellene mozgatni, vagy a felbontást módosítani kellene.

Fényerő

A második legfontosabb tényező a fényerő. Ettől függ, hogy a projektor képes-e a TV teljes körű helyettesítőjévé válni, különösen akkor, ha a helyiség sajátosságai nem teszik lehetővé a teljes sötétséget. De még egy teljesen sötét szobában is fontos a fényerő, ha a szoba területe nagy, és a képernyőn megjelenő végső képet is a lehető legnagyobbnak kell feltételezni.

Itt is van némi zavar, mivel a különböző gyártók a fényerő értékét lumenben adják meg, de nem adják meg azt a szabványt, amely szerint a változtatásokat elvégezték. A felelősségteljesebb vállalatok meghatározzák a szabványt – például az ANSI (Amerikai Nemzeti Szabványügyi Intézet). Az Égi Birodalom kevéssé ismert gyártói gyakran írják elő a teljesen túlzó értékek jellemzőit az érték szempontjából, amelyeket még tréfásan “kínai lumeneknek” is neveznek.

E zavar miatt a tényleges fénysűrűségértéket csak független vizsgálatokból lehet nagy bizonyossággal megismerni. Szerencsére minden népszerű kivetítőmodellre vannak ilyen eredmények a nyilvánosság számára.

Felbontás

Szintén fontos paraméter, de a választás sokkal egyszerűbb, és a szabványok nem tartalmaznak kétértelműségeket. Az otthoni projektorok területén lényegében csak háromféle felbontás közül lehet választani: HD 1280×720, F

  lHD 1920×1080 és 4K 3840×2160, kisebb eltérésekkel, és gyakran szigorúan ilyen számokkal. A HD-nél kevesebb nem komoly. Bármi, ami 4K feletti, túl “komoly”, drága és értelmetlen a házimozi számára.

  A kérdés az, hogy a három lehetőség közül melyiket válasszuk. Itt a néző (nem a vetítőgép) és a képernyő közötti tervezett távolságot kell figyelembe venni. Magának a kivetítőnek a célját is figyelembe kell vennie.

  Ha csak rajzfilmeket szeretne vetíteni a gyerekeknek, a HD 720p felbontás elegendő lesz. Filmnézéshez egy F is elegendő

   lHD 1920×1080, ha a néző és a képernyő közötti távolság legalább a képernyő átlójának 150%-a. Ha a távolság rövidebb, a jó látású nézők már észreveszik a pixeleket, és ez károsan hat a moziélményre.

   És csak azokra az alkalmakra, amikor a nézők közelebb ülnek, mint a feltételes képernyő átlója másfél, van értelme megfontolni egy 4K 3840×2160. Természetesen senki sem akadályozza meg, hogy feltétel nélkül 4K-s projektort vásároljon – nem lesz rosszabb a helyzet. De meg kell érteni, hogy az ilyen modellek a legdrágábbak – 100 ezer felett. és néha többször ennyivel több. De mindenesetre egy ilyen projektor sokkal olcsóbb, mint egy hatalmas TV-panel OLED mátrixszal.

   Képalkotó technológia

   És most térjünk rá arra a pontra, amely alapvetően különbözik a TV-készülék és a projektor kiválasztásának kritériumai között. Ez az a pont, ahol sok vásárló “megbotlik”, mivel nem rendelkezik elegendő ismerettel. A piacon három képalkotási technológia dominál: 1LCD (TFT), DLP és 3LCD. Nézzük meg röviden a különbségeket anélkül, hogy túlságosan részletesen foglalkoznánk velük.

   1. 1LCD vagy TFT a legolcsóbb és legmegfizethetőbb technológia. Általában az alsó kategóriás projektorokban használják, de a középkategóriás szegmensben is megtalálható. A legjobb márkák elkerülik. Az ilyen projektorok 360p-től 1080p-ig terjedő felbontást képesek kimeneti egységként kiadni. Elég tartósak – a lámpák több tízezer órát bírnak ki. De ez gyakorlatilag az előnyök végét jelenti. 1LCD projektorok nem tudnak 60Hz-nél nagyobb képkocka sebességet biztosítani, nem tudnak 3D-videó tartalmakat lejátszani, inkább zajosak, gyorsan eltömődnek. Kevés 1LCD modell támogatja a HDR-t.
   2. A DLP egy fejlettebb technológia. Főleg középkategóriás projektorokban, de részben a drága csúcsmodellekben is használják. Az ilyen projektorok kompaktak és könnyebbek, mint a fent leírtak, az optika zárt védelemmel rendelkezik (nincs szükség tisztításra), sokkal kevesebb zajjal járnak. A DLP-projektorok képesek 4K vetítésre F-módban
     lHD 1920×1080 akár 240 Hz képkockasebességet is produkálhat. Ráadásul meglehetősen energiatakarékosak, sőt, vannak olyan modellek is, amelyek jól működnek a beépített akkumulátorral. A DLP-nek nincsenek nyilvánvaló hátrányai, kivéve a “szivárványhatás” tisztán szubjektív jelenségét, amikor a fejet oldalról oldalra mozgatja a nézés közben. Ez egy szigorúan egyéni hatás, és nem figyeltek meg semmilyen rendszert.
    • 3LCD – a legdrágább technológia, főként csúcskategóriás prémium projektorokban található meg. Ezek a projektorok rekordot döntő fényerőre, színpontosságra és nagy felbontásra képesek, akár 4K felbontásig, akár 120 Hz képkockasebességgel. De itt sajnos láthatjuk az olcsó 1LCD technológia hátrányait – zajosság, időszakos tisztítás szükségessége, jelentős méret és súly. Ezenkívül a lámpák nem olyan tartósak, mint az 1LCD-ben, és ugyanakkor észrevehetően drágábbak.
    • LCoS, SXRD, D-ILA – Hi-End megoldások, amelyek ára akár több millió rubel, és mi nem fogjuk figyelembe venni ezeket a lehetőségeket.

   Válaszidő

   A válaszidő a kép frissítésének késleltetésére utal. ez a paraméter szinte kizárólag a haladó játékosok számára fontos, és csak a monitorok esetében. Valóban, a kiber-sportokban, a gyors lövöldözős játékokban a reakcióidő fontos szerepet játszhat. De komoly kiber-sportokhoz egyáltalán nem alkalmas egyetlen projektor sem, mivel még a legjobb modellek válaszideje is lényegesen alacsonyabb, mint a legrégebbi játékmonitoroké.

   A projektorok válaszideje gyakorlatilag lényegtelen egy házimozi számára. De ha játszani akarsz, nem szabad teljesen figyelmen kívül hagynod ezt a paramétert. Ha a válaszidő hosszú, ez a dinamikában a képernyőn megjelenő objektumok határainak elmosódottságában és a vezérlők “elmosódottságában” nyilvánulhat meg.

   A probléma az, hogy a válaszidő gyakran nem szerepel a hivatalos műszaki leírásban. És még ha ez a paraméter fel is van is tüntetve, a valós helyzetről keveset árul el.

   Támaszkodjon független véleményekre, felhasználói véleményekre, tesztpadok eredményeire és így tovább. Ezt fogjuk tenni a felülvizsgálat során.

   Általánosságban elmondható, hogy a tájékozódás kedvéért a projektorok a monitorokhoz hasonló tendenciát követnek. A magasabb maximális képkockasebesség rövidebb válaszidőt jelent.

   HDR

   A HDR támogatása minden olyan eszközön és szoftveren keresztül, amely legalább bizonyos mértékig dolgozik a képpel, “vörös fonal”. Sok a marketing túlzás, de a HDR technológia a legtisztább formájában valóban lenyűgöző módon képes életre kelteni a “képet”.

   A televíziók és a projektorok között azonban nem lehet közvetlen párhuzamot vonni. A televíziók többzónás háttérvilágítást használnak a kifejező HDR hatás eléréséhez, az OLED panelek pedig minden egyes pixelt lényegében LED-dé alakítanak. A projektorok definíciójuknál fogva nem rendelkeznek ilyen képességekkel, és a HDR csak nagyon korlátozott módon – a színskála bővítésével – valósítható meg.

   A gyártók ezt a funkciót különböző módon valósítják meg. A hatás elsősorban úgy érhető el, hogy a projektor a DCI-P3 színtérben működik, amely negyedével szélesebb, mint a “szabványos” sRGB színtér. A kivitelezés minősége azonban gyártónként és modellenként nagymértékben eltér. Tehát ne tévesszen meg senkit a specifikációs lapon szereplő puszta említés, miszerint a modell támogatja a HDR10-et. Független vizsgálati eredményekkel és felülvizsgálatokkal kell megnyugtatni őket. És érdemes megfontolni, hogy ez a kiegészítés megéri-e a jelentős túlfizetést.

   Top 10 otthoni projektor

   Jelölés Spot Név Ár
   A legjobb olcsó projektorok otthonra 3 Rombica Ray
  • fény 1280×720, 2000:1, 2200 lumen, LCD, 1.04 kg
  • 7 210 €
   2 Everycom R15A Sync 15 850 €
   1 Acer X138WHP 1280×800, 20000:1, 4000 lumen, DLP, 2.8 kg 34 418 €
   Legjobb F
    HD projektorok otthonra
   3 XGIMI Halo 1920×1080 (F
    l HD), 800 lumen, DLP, 1.6 kg
   69 500 €
   2 Epson EH-TW5700 1920×1080 (F
    HD), 35000:1, 2700 lumen, LCD, 3.6 kg
   74 550 €
   1 BenQ TH671ST 1920×1080 (F
    l HD), 10000:1, 3000 lumen, DLP, 2.7kg
   72 700 €
   A legjobb prémium 4K projektorok otthonra 4 BenQ TK800M 3840×2160, 10000:1, 3000 lumen, DLP, 4.17kg 96 420 €
   3 XGIMI Horizon Pro 3840×2160, 2200 lumen, DLP, 2.9kg 143 990 €
   2 Xiaomi Mi 4K lézer projektor 150″ BHR4152GL 3840×2160, 3000:1, 1500 lumen, DLP, 7kg 161 900 €
   1 Epson EH-LS500B 3840×2160, 2500000:1, 4000 lumen, LCD, 9.3kg 199 900 €

   A legjobb olcsó projektorok otthonra

   Most pedig térjünk át közvetlenül a felülvizsgálatra, és az első válogatásban hagyományosan a legolcsóbb modelleket fogjuk megvizsgálni. Mindhárom példa felbontása a HD-éhoz hasonló, az egyik F

    lHD 1920×1080, és egyébként különböznek, beleértve még a képalkotási technológiát is.

    Rombica Ray
   • fény 1280×720, 2000:1, 2200 lumen, LCD, 1.04kg
   • Értékelés: 4.5

    Rombica Ray<li></div><p>fény 1280×720, 2000:1, 2200 lumen, LCD, 1.04kg” src=”/wp-content/uploads/2023/08/260166195881-8310.jpg” height=”225″ title=”Rombica Ray</p><li>ght 1280×720, 2000:1, 2200 lumen, LCD kijelző.04kg”><p>Az első a jelöltek között egy olyan projektor lesz, amely 2022 elején kevesebb mint 10 000 forintba kerül. rubel. Ez a minimális beállítás a grafikailag legigénytelenebb használathoz.</p><p>A gyártó nem adja meg a specifikációban a vetítési arányt, ahelyett, hogy az optimális vetítési távolságot adná meg – a projektortól a vetítővászonig. Ez 1.05 3.5 . A képméret átlósan 0-tól, illetve.85m legfeljebb 3.1 . Ezekkel az adatokkal megbecsülheti a szoba megfelelő méretét. A képarány a legnépszerűbb a műsorok megtekintéséhez – 16:9.</p><p>A képminőség és a kifejezőképesség tekintetében nincs semmi meglepő ebben a modellben. A 2200 lm fényáram csak 100%-os elsötétítés mellett képes biztosítani az állítólagos 2000:1 kontrasztarányt. De ha elérhető, a kép elég jó lesz a pénzért.</p><p>Problémák figyelhetők meg a fókuszarány és a trapéz alakú torzítás korrekciója tekintetében. Sok felhasználó megjegyezte, hogy a projektek elmosódnak a kép tetején vagy alján. Ennek ellenére sok felhasználó még mindig optimális egyensúlyt talál a fókuszbeállítás és az éleslátás-korrekció között.</p><p>A kivetítő képes HDMI-csatlakozón keresztül vagy microSDHC memóriakártyáról tartalmakat sugározni. Egyszerű távirányítóval és egy 3RCA-AV-kábellel érkezik.</p><p>A projektor másik előnye a tartóssága, ami általában az 1LCD-modellekre jellemző. Az állítólagos élettartam 7 év, a lámpa élettartama pedig 30k. órák. A felhasználói vélemények szerint a kivetítő valóban évekig tart, és csak évente néhányszor kell rendszeresen tisztítani.</p><p>A Yandex felülvizsgálatából.”Level 8 Gadget Inspector” státuszú piac: “Tisztességes kép még a háttérképen is. Teljesen igazolja az árát, nagyszerű választás esti nézéshez, vagy egy sötétített szobában.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>kompakt;</li><li>könnyen kezelhető;</li><li>Nem rossz fényerő ezért az árért;</li><li>HDMI;</li><li>memóriakártya-nyílás;</li><li>szuper megfizethető áron;</li><li>általános tartósság.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>A fókusz és az éleslátás beállításának hiánya.</li></ul><h3>Everycom R15A Sync</h3><p>Értékelés: 4.6</p><div style=Everycom R15A Sync

    A lista második projektoraként tekintsünk egy másik 1LCD technológiával rendelkező projektort, de ezúttal sokkal szélesebb körű funkcionalitással és érdekesebb jellemzőkkel. Jelentősen drágább, mint elődje, 2022 elején 16 és 19 ezer forint közötti összegbe kerül. RUB, régiótól és értékesítési helytől függően.

    A fő különbség e modell és az előző modell között a felbontás. Már itt van F

     lHD 1920×1080, amely már lehetővé teszi, hogy kényelmesen nézzen meg vele bármilyen filmet. Az optimális távolságok szélesebb körű lefedettségét látjuk – 1-től.5 métertől 5 méterig.

     Az állítólagos 6800 lm fényáram messze van a valóságtól, mivel az ANSI-szabványon belül biztosan nem mérik. De a projektor nem túl magas kontrasztot tud nyújtani, mint az előző – 2500:1. Mindenesetre a maximális hatás érdekében a lehető legnagyobb sötétítésre lesz szükség. A lámpa élettartama még hosszabb ebben a modellben – akár 50 ezer. órák.

     A projektor mélyrehatóbb keystone-korrekcióval rendelkezik – a függőleges és vízszintes torzítás egyaránt korrigálható. A függőleges irányok egy speciális csúszka segítségével manuálisan változtathatók 15 fokon belül. Az elektronikus korrekció már mindkét típusú torzítással megbirkózik – ezt a készülék belső szoftveres beállításaiban állíthatja be.

     A modell egyik legszembetűnőbb megkülönböztetése a vezeték nélküli Wi-Fi és Bluetooth interfészek elérhetősége. Van még egy kompozit bemenet, két HDMI aljzat és két USB Type-A port is. Így könnyen csatlakoztathat egy számítógépet vagy notebookot, pendrive-ot, hordozható merevlemezt a projektorhoz.

     Sok felhasználó dicséri a beépített hangszórót. Nem túl erős, csak 3W, de ez sok embernek elég. Maga a projektor jellegzetes hűtési zajt ad ki, de alig hallható, amikor a hangszóró működik.

     Összességében ez a modell a szakértők és a felhasználók körében is elég jó értékelést kap az elfogadható ár-teljesítmény-minőség arány miatt. A felhasználók megjegyzik, hogy a szélek körül enyhe fakulás tapasztalható, ami elrontja a benyomást, de más előnyök mellett hajlandóak elviselni ezt.

     Előnyök

     • Elég kompakt egy asztali projektorhoz;
     • Nem rossz fényerő és kontraszt;
     • beépített hangszóró;
     • mechanikus és szoftveres függőleges és vízszintes torzításkorrekció;
     • Wi-Fi és Bluetooth;
     • Két HDMI és egy-egy USB Type-A port;
     • hosszú élettartamú lámpa.

     Hátrányok

     • Van némi elmosódás a széleken.

     Acer X138WHP 1280×800, 20000:1, 4000 lumen, DLP, 2.8 kg

     Értékelés: 4.6

     Acer X138WHP 1280x800, 20000:1, 4000 lumen, DLP, 2,8 kg

     A híres Acer márka projektora kiegészíti a választékot, és az ára aligha nevezhető költségvetésnek – körülbelül 35 ezer forint. rubel. De azok a modellek, amelyek középkategóriásnak tekinthetők, sokkal drágábbak.

     Érdemes rögtön megjegyezni, hogy a natív felbontás tekintetében ez a modell alulmarad elődjével szemben – 1280×800, ami közelebb áll a HD-hez, mint az F

      lHD. De egy fontos részlet kiküszöböli ezt a hátrányt. Itt a DLP technológiát alkalmazzák, amelynek előnyeit fentebb már leírtuk. Sok szempontból ez határozza meg a készülék árát.

      A projektor egy nagy teljesítményű 220 W-os lámpával rendelkezik, amely 4000 lumen fényerőt biztosít, és ez pontosan az az ANSI-lumen, amelyet az Acer mindig őszintén megad más modellekben is. A vállalat már a kontrasztról is hazudik, 20000:1 arányt állítva – ilyen kontraszt még a legjobb TV-panelekben sem létezik, nemhogy a projektorokban. Valószínűleg az “F

       l On/Off”, amely a legkevésbé informatív és a legzavaróbb a fogyasztó számára. Ugyanez az ANSI-módszertan sokkal relevánsabb adatokat szolgáltat. Mindenesetre a projektor által előállított kép elég fényes és lédús, ellentétben a legolcsóbb modellekkel.

       Ez a modell már sokkal többre képes a tartalomlejátszás tekintetében. Először is, a képkockasebesség már elérheti a 120 Hz-et. Másodszor, lehetőség van 3D tartalom megjelenítésére, amire az 1LCD projektorok nem képesek. Harmadszor, a vetítési arányt az 1.54:1.72 – így a minimális vetítési távolság 1 m, a maximális pedig 10 m lehet.

       Eléggé kiszámíthatóan láthatjuk a kibővített interfészkészletet ezen a modellen – HDMI, kompozit bemenet, 3 fejhallgató-csatlakozó, mini-jack.5 mm, VGA bemenet, RS-232 aszinkron port, USB Type-A. Beépített 3 W-os hangszóró. Nincsenek vezeték nélküli interfészek, de ez nem is hátrány, mivel ezek jelenléte az előző modellben inkább kivételes volt.

       A DLP-technológia a projektor néhány hátrányát is okozza. Tehát a lámpa élettartama sokkal rövidebb, mint a két fenti opcióé – legfeljebb 6k. órák normál üzemmódban vagy akár 10.000 óra. órák gazdaságban.

       Előnyök

       • márka;
       • DLP technológia viszonylag kedvező áron;
       • Fényerő és kontraszt;
       • Változó vetítési arány;
       • képkockasebesség akár 120 Hz-ig;
       • hasznos kiegészítő interfészek;
       • 3D tartalom lejátszása.

       Hátrányok

       • natív HD felbontás.

       Legjobb F
        lHD projektorok otthoni használatra

       Az Expertology legjobb otthoni projektorok felülvizsgálatának második válogatása a drágább modellekre összpontosít, amelyek többet tudnak annál, minthogy csak videót játszanak le F

        lHD 1920×1080, de a lehető legjobb módon.

        XGIMI Halo 1920×1080 (F
         l HD), 800 lumen, DLP, 1.6kg

        Értékelés: 4.6

        XGIMI HALO 1920X1080 (F<ul></div><p>L HD), 800 LUMEN, DLP, 1.6KG” src=”/wp-content/uploads/2023/08/56116666195881-6610.jpg” height=”457″ title=”XGIMI HALO 1920X1080 (F</p><ul>L HD), 800 LUMEN, DLP, 1.6KG”><p>Először is, fontolja meg egy hordozható projektor egy jól ismert márka ebben a technológiai résben XGIMI. A modell ára alig több mint 60 ezer. RRP, és ez elfogadható a középáras szegmensben.</p><p>Első pillantásra a specifikációk kissé zavaróak lehetnek az alacsony, 800 lm ANSI fényáram miatt. Ezt valójában a modell céljával összefüggésben kell vizsgálni. Hordozható, és beépített akkumulátorral is működik. Ugyanakkor a DLP technológia és a kiváló minőségű műszaki megvalósítás “kiszorítja a maximumot” a műszaki berendezésekből.</p><p>Valójában ez a modell elég kifejező képet nyújt, jó kontraszttal, képes 3D-t lejátszani és támogatja a HDR némi látszatát, amennyiben a projektorok egyáltalán képesek rá. Hatékonyan kompenzálja a keystone torzítást.</p><p>A vetítési arány 1.2. A képernyőtől való kényelmes távolságok tartománya 0-tól.8-8 méter. A 8 méteres maximális távolság relatív, mivel a lámpa fényereje egyértelműen nem elegendő ezen a távolságon.</p><p>Egy sor interfész lehetővé teszi, hogy a kivetítőt vezetékek nélkül használhassa. Van Wi-Fi és Bluetooth, amelyen keresztül csatlakozhat az internethez és, ha szükséges, egy külső hangszóróhoz. De a beépített hangzás ebben a modellben is elég jó – egy pár 5W-os hangszóró egyenként. Egyéb interfészek HDMI, USB Type-A.</p><p>Mindennek tetejébe ez a projektor saját operációs rendszerrel rendelkezik – Android SmartTV funkcióval. Az egyetlen dolog az, hogy a funkcionalitásnak ezt a részét a gyártó a maradék elv alapján hajtja végre, és a felhasználók néhány bosszantó hibát észlelnek.</p><p>Egy Yandex felhasználói értékelésből.”Level 3 Gadget Inspector” státuszú piac: “Elégedett a vásárlással, nem vártam ilyen képminőséget. Örülök, hogy vezeték nélküli (minden értelemben és célra). Az eredmény: teljes autonómia kiváló minőségben.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>DLP technológia;</li><li>Hordozható (elemmel működik);</li><li>képminőség;</li><li>az elfogadható vetítési távolságok széles skálája;</li><li>HDR és 3D támogatás;</li><li>vezeték nélküli interfészek;</li><li>Néhány jó előadó;</li><li>Android SmartTV.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>rosszul kidolgozott kiegészítő funkciók.</li></ul><h3>Epson EH-TW5700 1920×1080 (F<ul>HD), 35000:1, 2700 lumen, LCD, 3.6 kg</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=Epson EH-TW5700 1920x1080 (F<ul></div><p>l HD), 35000:1, 2700 lumen, LCD, 3.6Kg” src=”/wp-content/uploads/2023/08/24916666195881-8610.jpg” height=”274″ title=”Epson EH-TW5700 1920×1080 (F</p><ul>HD), 35000:1, 2700 lumen, LCD, 3.6kg”><p>Tovább fogjuk vizsgálni drágább és tökéletes modell Epson, az ismert piacvezető a nyomtatók és projektorok gyártása. A projektor ára 75k körül van. RUB és elég lenyűgöző specifikációkkal büszkélkedhet.</p><p>Még fejlettebb képalkotási technológiát használ – 3LCD. Ne feledje, ez még a prémium kategóriás projektorokra is jellemzőbb, mint a középkategóriás projektorokra. 200W-os lámpa 2700 ANSI lumen fényerőt kínál. A feltüntetett kontrasztarány – 35000:1 – nem felel meg az ANSI szabványnak, de a független tesztek szerint még részleges sötétségben is nagyon jó a kontraszt.</p><p>A vetítési arány itt 1-től kezdve változó.22:1.47. Ez az elfogadható képméretek tartományát adja meg az átlóban 0-tól.86m – 8.43 . A képet a beépített eszközökkel enyhén méretezhető 1.2. Automatikus keystone korrekció.</p><p>A kiváló minőségű kép mellett ezt a modellt viszonylag jó hangzás is jellemzi – beépített 10 wattos hangszóróval rendelkezik. Nincs sok csatlakozó interfész – HDMI bemenet, VGA kimenet, egy szabványos slot 3.5 mm-es mini-csatlakozó fejhallgatóhoz, Bluetooth, USB Type-B.</p><p>A lámpa élettartama meglehetősen rövid – 4500 óra normál üzemmódban és körülbelül 7000 óra takarékos üzemmódban. A fényáram takarékos üzemmódban 1780lm-re korlátozódik.</p><p>Mint láthatjuk, a hangsúly ennél a modellnél a képminőségre helyeződik, és a funkcionalitás szélességét feláldozza a gyártó. Nincs HDR támogatás, de a projektor képes 3D tartalmak lejátszására. Ráadásul Android TV-vel is rendelkezik, így a készüléket egy önálló SmartTV-box alternatívájaként is használhatja. Ahhoz, hogy kihasználhassa ezeket a funkciókat, csatlakoztatnia kell az Android TV dongle-t a HDMI-csatlakozóhoz.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>3LCD technológia;</li><li>erőteljes fénykibocsátás;</li><li>képminőség és kontraszt;</li><li>állítható vetítési arány;</li><li>Automatikus keystone-korrekció;</li><li>10 wattos hangszóró;</li><li><b>luetooth;</li><li>3D lejátszás;</li><li>Android TV.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>nincs vezeték nélküli kapcsolat és néhány szükséges funkcionális elem.</li></ul><h3>BenQ TH671ST 1920×1080 (F<ul>HD), 10000:1, 3000 lumen, DLP, 2.7kg</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=BENQ TH671ST 1920X1080 (F<ul></div><p>L HD), 10000:1, 3000 LUMEN, DLP, 2.7KG” src=”/wp-content/uploads/2023/08/20216666195881-5710.jpg” height=”267″ title=”BENQ TH671ST 1920X1080 (F</p><ul>L HD), 10000:1, 3000 LUMEN, DLP, 2.7KG”><p>Egy másik híres és elismert márka – a BenQ – projektora teszi teljessé a választékot. A tajvani vállalat elsősorban a kiváló minőségű monitorokról ismert, beleértve a professzionális monitorokat is. Ez a kivetítő 2022 elején 80k körül lesz. Rubel.</p><p>Ennek a projektornak a fő megkülönböztető jegye a rövid vetítési távolság, ami azt jelenti, hogy leginkább kis méretű lakásokba és stúdiókba alkalmas. Mindössze egy kivetítőre van szüksége, amely mindössze 150 cm-re van a képernyőtől, hogy 100 hüvelyk képátlójú képet jelenítsen meg.</p><p>DLP képalkotó technológiát használ, annak minden előnyével együtt. És ez nem jelent visszalépést az elődjéhez képest, mivel minden más funkciót ugyanazon a szinten terveztek meg.</p><p>A fényáram állítólagos teljesítménye ebben a modellben – 3000 lm, a mérések kissé alacsonyabb értéket mutatnak, de még mindig méltó – körülbelül 2700 lm. Állítólag 10000:1 kontrasztarány a teljes be- és kikapcsolási módszerrel. Ez semmiképpen sem rekord, de teljesen elfogadható. Figyelemre méltó a LumiExpert funkció, egy intelligens algoritmus, amely méri a háttérfényt és automatikusan korrigálja a gammaértékeket.</p><p>A színtartomány natív lefedettsége itt is elég tisztességes – 92% Rec space.709. Jó színvisszaadás élénk, telített színekkel az RGBYCM 6 szegmensű színkeréknek köszönhetően.</p><p>A kivetítő interfészkészlete kissé kibővült – két HDMI bemenet (az egyik támogatja az MHL-t – a HDMI és a MicroUSB kombinált funkciója), VGA interfész, egy szabványos fejhallgató-csatlakozó, két USB port B és A típusú aljzaton, RS-232 csatlakozó. A bemenet/kimenet tekintetében ezt a modellt is nagyon gyors válaszidő jellemzi, mint a projektorok esetében, körülbelül 14 ms.</p><p>A tartalomlejátszás szempontjából jó hír a felhasználók számára a 3D támogatás az F</p><ul>lHD és DLP szemüvegek kompatibilitása<li>nk. A projektor beépített 5 W-os hangszóróval rendelkezik, amely meglepően jól hangzik egy ilyen kis teljesítményhez képest.<p>A SmartTV funkcionalitás hiánya teljesen megbocsátható ennél a modellnél, mivel a képminőségen van a hangsúly, és a működő kiegészítőkkel az ár sokkal magasabb lett volna. Az egyetlen bosszantó dolog az, hogy a projektor nem olvassa a fájlokat az USB-meghajtókról.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>rövid dobás;</li><li>Gyors reakció (kényelmes játék a nagy képernyőn);</li><li>fényerő és színlefedettség;</li><li>Két HDMI-port, az egyik MHL-támogatással;</li><li>automatikus gamma korrekció LumiExpert;</li><li>3D lejátszás DLP szemüveggel<li>nk;</li><li>Jó beépített hangszóró.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Nem tudja beolvasni a fájlokat az USB-meghajtókról.</li></ul><h2>A legjobb prémium 4K projektorok otthoni használatra</h2><p>Az Expertology magazin harmadik és egyben utolsó válogatásában a legjobb otthoni projektorok közül a natív 4K 3840×2160 felbontású csúcsmodellek szerepelnek. Ezek a legdrágább készülékek, és érdemes alternatívaként a prémium tévék több mint 100.</p><h3>BenQ TK800M 3840×2160, 10000:1, 3000 lumen, DLP, 4.17 kg</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=BenQ TK800M 3840x2160, 10000:1, 3000 lumen, DLP, 4,17 kgBENQ TH671ST 1920X1080 (F<ul></div><p>L HD), 10000:1, 3000 LUMEN, DLP, 2.7KG” src=”/wp-content/uploads/2023/08/20216666195881-5710.jpg” height=”267″ title=”BENQ TH671ST 1920X1080 (F</p><ul>L HD), 10000:1, 3000 LUMEN, DLP, 2.7KG”><p>Egy másik híres és elismert márka – a BenQ – projektora teszi teljessé a választékot. A tajvani vállalat elsősorban a kiváló minőségű monitorokról ismert, beleértve a professzionális monitorokat is. Ez a kivetítő 2022 elején 80k körül lesz. Rubel.</p><p>Ennek a projektornak a fő megkülönböztető jegye a rövid vetítési távolság, ami azt jelenti, hogy leginkább kis méretű lakásokba és stúdiókba alkalmas. Mindössze egy kivetítőre van szüksége, amely mindössze 150 cm-re van a képernyőtől, hogy 100 hüvelyk képátlójú képet jelenítsen meg.</p><p>DLP képalkotó technológiát használ, annak minden előnyével együtt. És ez nem jelent visszalépést az elődjéhez képest, mivel minden más funkciót ugyanazon a szinten terveztek meg.</p><p>A fényáram állítólagos teljesítménye ebben a modellben – 3000 lm, a mérések kissé alacsonyabb értéket mutatnak, de még mindig méltó – körülbelül 2700 lm. Állítólag 10000:1 kontrasztarány a teljes be- és kikapcsolási módszerrel. Ez semmiképpen sem rekord, de teljesen elfogadható. Figyelemre méltó a LumiExpert funkció, egy intelligens algoritmus, amely méri a háttérfényt és automatikusan korrigálja a gammaértékeket.</p><p>A színtartomány natív lefedettsége itt is elég tisztességes – 92% Rec space.709. Jó színvisszaadás élénk, telített színekkel az RGBYCM 6 szegmensű színkeréknek köszönhetően.</p><p>A kivetítő interfészkészlete kissé kibővült – két HDMI bemenet (az egyik támogatja az MHL-t – a HDMI és a MicroUSB kombinált funkciója), VGA interfész, egy szabványos fejhallgató-csatlakozó, két USB port B és A típusú aljzaton, RS-232 csatlakozó. A bemenet/kimenet tekintetében ezt a modellt is nagyon gyors válaszidő jellemzi, mint a projektorok esetében, körülbelül 14 ms.</p><p>A tartalomlejátszás szempontjából jó hír a felhasználók számára a 3D támogatás az F</p><ul>lHD és DLP szemüvegek kompatibilitása<li>nk. A projektor beépített 5 W-os hangszóróval rendelkezik, amely meglepően jól hangzik egy ilyen kis teljesítményhez képest.<p>A SmartTV funkcionalitás hiánya teljesen megbocsátható ennél a modellnél, mivel a képminőségen van a hangsúly, és a működő kiegészítőkkel az ár sokkal magasabb lett volna. Az egyetlen bosszantó dolog az, hogy a projektor nem olvassa a fájlokat az USB-meghajtókról.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>rövid dobás;</li><li>Gyors reakció (kényelmes játék a nagy képernyőn);</li><li>fényerő és színlefedettség;</li><li>Két HDMI-port, az egyik MHL-támogatással;</li><li>automatikus gamma korrekció LumiExpert;</li><li>3D lejátszás DLP szemüveggel<li>nk;</li><li>Jó beépített hangszóró.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Nem tudja beolvasni a fájlokat az USB-meghajtókról.</li></ul><h2>A legjobb prémium 4K projektorok otthoni használatra</h2><p>Az Expertology magazin harmadik és egyben utolsó válogatásában a legjobb otthoni projektorok közül a natív 4K 3840×2160 felbontású csúcsmodellek szerepelnek. Ezek a legdrágább készülékek, és érdemes alternatívaként a prémium tévék több mint 100.</p><h3>BenQ TK800M 3840×2160, 10000:1, 3000 lumen, DLP, 4.17 kg</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=BenQ TK800M 3840x2160, 10000:1, 3000 lumen, DLP, 4,17 kg

        Először is nézzük meg a BenQ modelljét, amelynek ára 2022 elején valamivel 100 ezer alatt lesz. rubel. A modellt “rajongóknak szánt projektorként” pozícionálják, és sok szakértő általában egyetért ezzel a megfogalmazással.

        A kivetítő fő előnye a nagy teljesítményű 240W-os lámpa, amely “becsületes” 3000 ANSI-lumen fénykibocsátást biztosít. Ennek köszönhetően a kép fényes és “lédús”, beleértve a hatalmas méretű, akár 4 méter átlósan, és még a nem teljes sötétségben is. Ez meghaladja a kb. 2000 lumen fénykibocsátású hagyományos projektorok határait. A DLP technológiának köszönhetően a kép is kiváló minőségű.

        Hogy pontosak és aprólékosak legyünk, az érzékelő natív felbontása a legtisztább formában itt még mindig F

         lHD 1920×1080. De a képernyő végső felbontása még mindig 4K 3840×2160. Ezt a 4 irányú XRP shift technológiával érik el. A kompromisszumnak köszönhetően ez a modell a prémium szegmens legmegfizethetőbb ára. A technológia hatékony működését egy különleges, speciálisan tervezett DMD-chip biztosítja 2 millió mikrotükörrel.

         Nagy előnye, hogy a vetítési arányt – 1 %-on belül – megváltoztathatja.47-1.76:1. Ez nagymértékben megnöveli a rendelkezésre álló megtekintési területet. A végső “kép” mérete technikailag 60 és 300 hüvelyk között változhat. Függőleges pásztázási frekvencia akár 120 Hz-ig.

         A projektor támogatja a HDR10-et, 3D-s tartalmakat játszik le, és a 4 szegmensből álló RGBW színkeréknek köszönhetően éles és tiszta képet biztosít. A SmartEco soft technológia a végső kép tökéletességén dolgozik,
         il

        • antColor. Egy külön kivetítő, amelyet a futball nézésére optimalizáltak.

         A Yandex felhasználói értékeléséből.Piac “6. szintű Gadget Inspector” státusszal: “4K valódi tisztaság. A színek nagyszerűek, különösen HDR-rel. A különbség a 4K tartalmaknál az 1080p projektorhoz képest nyilvánvaló. Az input lag nem okoz semmilyen kellemetlenséget a játékosoknak, xbox one x-en tesztelték”.

         Előnyök

         • márkanév;
         • 4K felbontás 3840×2160;
         • frekvencia 120 Hz-ig;
         • erőteljes fénykibocsátás;
         • helyes színvisszaadás;
         • kontrasztarány;
         • változó vetítési arány;
         • viszonylag olcsó ár a prémium szegmensben.

         Hátrányok

         • Nem találtak súlyos hibákat vagy rendszeres panaszokat.

         XGIMI Horizon Pro 3840×2160, 2200 lumen, DLP, 2.9 kg

         Értékelés: 4.7

         XGIMI HORIZON PRO 3840X2160, 2200LM, DLP, 2.9KG

         Az XGIMI egy másik 4K projektora, amely már megjelent a fenti felülvizsgálatban, folytatja a választékot. Ez a modell jóval drágább, mint elődje – több mint 140k. 2022 elején.

         Ezen az áron csalódhat a 2200 lumenes fénykibocsátásában. De ez csak a fenti lehetőség hátterében áll, amely ár szempontjából szép kivételnek tekinthető. És még ez a modell is viszonylag olcsónak számít a prémium osztályban. A Horizon Pro a színvisszaadás és a képkifejezés tekintetében is rendben van, és a projektor számos más kiegészítővel is rendelkezik, amelyekkel a BenQ TK800M nem rendelkezik.

         Itt is, mint az előző modellben, az érzékelő felbontása ugyanaz az F

          lHD 1920×1080 és 4K 3840×2160 a fent említett pixel shift technológia biztosítja. A technológiát minőségileg valósítják meg, így a végfelhasználó nem fog alapvetően különbözni. Megéri az árát, mivel a natív 4K projektorok 3-szor drágábbak.

          Az állítólagos 2200 lumenes teljesítményt a gyakorlatban még a legjobb teljesítményű üzemmódban is nagyon nehéz elérni. A kép nappali fényben is felismerhető lesz, de még mindig megfelelő sötétítésre van szükség a nagyszerű benyomáshoz. Ez nem ennek a modellnek a hátránya, hanem az összes hasonló felső kategóriás projektor tulajdonsága. De ami enyhe hátránynak tekinthető, az a kontraszt hiánya. A mérések körülbelül 550:1 értéket mutatnak, ami ebben az osztályban elég gyenge, és összehasonlítható modellekhez viszonyítva. De a többiek más tekintetben veszítenek az XGIMI Horizon Pro-val szemben, ezért határoztuk meg ezt a modellt a felülvizsgálatunkban.

          A házimozi beállítások tekintetében ez a kivetítő az Ön audio igényeinek is megfelel. 45 mm-es hangszórók a tokba építve, és néhány, de a Harman Kardon által hangolt és kalibrált hangszóró. Ez a modell egyik erőssége – a sztereó hangzás igazán jó ebben a készülékosztályban.

          Ami még jobbá teszi ezt a modellt az elődjétől, az az interfészek és a további funkciók összessége. Tehát, itt már látjuk a Wi-Fi és Bluetooth, két HDMI 2 portot.0, Ethernet (RJ-45), két USB-A, optikai hangbemenet. A szoftver Android rendszeren fut.

          Előnyök

          • képminőség;
          • HDR és 3D támogatás;
          • akadályfelismerés;
          • számos interfész;
          • Wi-Fi és Bluetooth;
          • minőségi hangzás;
          • Android.

          Hátrányok

          • alacsony kontraszt.

          Xiaomi Mi 4K lézerprojektor 150″ BHR4152GL 3840×2160, 3000:1, 1500 lumen, DLP, 7 kg, 7 kg

          Értékelés: 4.8

          XIAOMI MI 4K LÉZER PROJEKTOR 150 BHR4152GL 3840X2160, 3000:1, 1500LM, DLP, 7KG

          Ezután fontolja meg a projektor “emberek” márka Xiaomi, de ez a készülék nem szuper megfizethető áron, amit sokan várnak a “narancssárga” márka. A projektor körülbelül 160 ezer forintba kerül. rubel.

          Az ár jogosan magas a technológiai fronton. A képalkotás itt a DLP-technológián alapul, és a fényáramot a lézer elvének megfelelően állítják elő.

          A modell ultra-rövid dobóoptikával rendelkezik. Ez a minimális vetítési távolságot szinte lehetetlenné teszi a hazai projektorok esetében – 0.14 . Minimális képméret átlósan 2.03m, max 3.81 . A vetítési arány 0-ban van rögzítve.23.

          A fényáram itt nem rekord – 1500 lumen, de ez egy tisztán technikai mutató, és a gyakorlatban a fénysugár lézeres elvének szállítása tartalékkal kompenzálja a lumen látszólagos hiányát. A készülék a nagyra értékelt ALPD 3 kijelzőtechnológiát használja.0. Ez a lézeres fluoreszcens képalkotás elve. Dióhéjban, egy kék gallium-nitrid (GaN) alapú lézer fluoreszkáló anyagokra hat, amelyek az alapszíneket és azok származékait reprodukálják. A lézer abban különbözik a legerősebb lámpától, hogy szűk fókuszú, néhány mikronos fénypontra képes fókuszálni. Mindez azt a képminőséget biztosítja, amelyről maga az ALPD 3 technológia híres.0. általában és különösen ez a kivetítő.

          Ugyanezen okból kifolyólag a 3000:1 kontraszt is kiemelkedő. A maximális kontraszthoz természetesen teljes elsötétítésre van szükség, de még részleges megvilágítással is elég kifejező a kép, a színek lédúsak, a kép éles.

          A kiemelkedő képalkotási teljesítmény mellett ez a modell kibővített interfészekkel, többek között Wi-Fi-vel és Bluetooth-szal is rendelkezik, így könnyedén csatlakozhat a tartalomforrásaihoz. Android alapú szoftver SmartTV funkcióval.

          A Yandex felhasználói értékeléséből.Level 6 Gadget Inspector Marketplace: “A filmrajongóknak kötelező darab! A televíziót fényre cseréli, de a körülmények nem kritikusak, fényben is lehet nézni. 4K valós, különböző játékosokon és különböző szolgáltatásokon tesztelve”.

          Előnyök

          • lézer elv;
          • Kivételes képminőség és kontraszt;
          • HDR10 támogatás;
          • ultra-rövid dobás;
          • SmartTV;
          • Jó hangzás – 2 hangszóró 15W-on;
          • Számos interfész, beleértve a Wi-Fi-t is.

          Hátrányok

          • Android TV komoly korlátozásokkal és hiányosságokkal.

          Epson EH-LS500B 3840×2160, 2500000:1, 4000 lumen, LCD, 9.3kg

          Értékelés: 4.9

          Epson EH-LS500B 3840x2160, 2500000:1, 4000lm, LCD, 9.3kg

          Az Expertology legjobb otthoni projektorok áttekintése a hagyományosan legdrágább modell. Ez egy nagy teljesítményű 3LCD projektor, amelyet az Epson gyártott. Költségek 2022 elején körülbelül 220K. rubel.

          Ez a modell is a lézer elvét használja a vetítés kialakításához, és ez is egy ultra-rövid fókuszú modell. De itt van egy még erősebb lámpa – rekord 423W ebben az osztályban. Ez 4000 lumen fényerőt jelent, ami egy középáras projektor esetében elérhetetlen érték. Még takarékos üzemmódban is 1200 lumen fényerőt biztosít. A lámpa élettartama pedig meglepően hosszú – akár 20 000 óra is lehet. órák.

          A vetítési arány itt változó – 0-tól 0-ig.27-0.37. A legkisebb átlós vetület mérete 1.65 m, a maximális – 3.3 . Támogatja a HDR-t, 3D tartalmak lejátszása. Két, egyenként 10 W teljesítményű sztereó hangszóró van beépítve.

          Ami a képminőséget illeti, nemcsak a kifejező színek, az élesség és a jó kontraszt. A projektor mélyen megtervezett és aprólékosan megvalósított 3LCD 3-mátrix technológiával maga is. Az ilyen gondos tanulmányozásnak köszönhetően a modell komoly fényerősséggel rendelkezik, és teljesen kiküszöböli a hírhedt “szivárványhatást”. Számos teszt szerint még a sötét háttéren lévő fehér feliratok sem jelennek meg.

          Prémium modellként a fejlesztő a kivetítőt meglehetősen széles körű interfészekkel szerelte fel: három HDMI 2 csatlakozóval.0, Ethernet, egy USB-B, két USB Type-A, RS-232. De a gyártó sokat spórolt a SmartTV funkcionalitásával – ezek a funkciók teljesen hiányoznak, ami egyes vásárlókat elégedetlenkedővé tesz. Találhat egy eladó verziót, ahol a SmartTV még mindig az Android TV rendszeren van, de ez a modell lényegesen drágább lesz.

          Előnyök

          • 3LCD technológia;
          • lézer elv;
          • ultra rövid dobás;
          • HDR-támogatás;
          • 3D lejátszás;
          • 4K PRO-UHD technológia – jobb felbontás;
          • Erőteljes fénykibocsátás a 423 W-os lámpának köszönhetően;
          • hosszú lámpa élettartam;
          • számos interfész.

          Hátrányok

          • Nincs Smart TV (csak ebben az adott módosításban);
          • ár.
          Olvasson tovább  A 20 legjobb olcsó fejhallgató
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: