Hogyan válasszon akkumulátort az iPhone készülékéhez

Az Iphone-ba épített akkumulátor kiváló minőségű és tökéletesen tartja a töltést, de teljesítménye idővel romlik. 500-700 töltési ciklus után a természetes kémiai folyamatok miatt a kapacitás csökken, és a telefon már nem tudja a szükséges ideig tartani a töltést, és nagyon gyorsan elkezd lemerülni. Ez a viselkedés azt jelzi, hogy ideje kicserélni az akkumulátort.

tartalom

 1. A legjobb akkumulátor gyártók Iphone-hoz
 2. Iphone akkumulátorok típusai
 3. Hogyan válasszon akkumulátort az iPhone készülékéhez
 4. Hogyan válasszunk külső akkumulátort az iPhone-hoz
válasszon akkumulátort az iphone-hoz

A legjobb akkumulátorgyártók az iPhone-hoz

A mai napig az iphone akkumulátorok kiadása számos jól ismert számítógépes alkatrészgyártót hozott létre, amelyek közül a legnépszerűbbek:

 1. Foxconn

 2. Samsung

 3. Chitec

 4. Montblanc

 5. Xiaomi

Ezek a márkás akkumulátorok gyári, Apple márkájú akkumulátorok és harmadik féltől származó, beépítésre ajánlott alkatrészek formájában kaphatók. Ezeket a műhelyekben és szervizközpontokban szerelik fel világszerte.

Típusú akkumulátorok Iphone-hoz

“Az Apple készülékekben használt akkumulátorok három alapvető kategóriába sorolhatók.

Eredeti alkatrészek

Az Apple logóval ellátott akkumulátorok teljes körűen tanúsítottak és minőségileg teszteltek. a készülékbe gyárilag beszerelt akkumulátor teljes analógja, és azonos műszaki jellemzőkkel rendelkezik.

Előnyök

 • Kiváló minőség;

 • Teljes kompatibilitás;

 • A gyárival azonos jellemzők;

 • Minimális hibaarány;

Hibás

 • Magas költségek

Engedélyezett pótalkatrészek

Az Apple partnercégei által gyártott alkatrészek, amelyek szinte mindig megegyeznek a gyári eszközökbe telepített alkatrészekkel. Nincs Apple-logó, de a felületre gravírozva van a gyártó (általában a Foxconn vagy a Samsung) márkája.

Olvasson tovább  Hogyan válasszunk külső akkumulátort

Előnyök

 • Minőségi;

 • A gyári paraméterekhez hasonló paraméterek;

 • A hibák szinte ismeretlenek;

 • Az ár lényegesen alacsonyabb, mint az eredeti;

Hátrányok

 • Nem tartozik a garanciális szervizelés hatálya alá;

“Noname” alkatrészek

Homályos kínai gyárakban gyártott alkatrészek. A minőség tételenként nagyon eltérő, az elemek gyakran nem tartják a töltést, és nagyon gyorsan lemerülnek. Nagyszámú hibás termék – 40-50 töltési ciklus után az ilyen “akkumulátor” felduzzad és meghibásodik.

Előnyök

 • Alacsony ár;

Hátrányok

 • Instabil minőség;

 • Gyakran okoz tüzet;

 • Gyorsan elbukik;

 • Középszerű összeszerelés;

Hogyan válasszon akkumulátort az iPhone készülékéhez

Miután eldöntötte a jövőbeli vásárlás költségvetését, meg kell adni a választást a fenti típusok egyikének javára. Az eredeti pótalkatrészek esetében nem szükséges a műszaki részletekbe bocsátkozni: elég, ha az okostelefonba szerelt akkumulátorral megegyező akkumulátort rendel, hogy hasonló működési időt és töltési időtartamot kapjon.

Az engedélyezett akkumulátorok és a noname eszközök esetében más a helyzet.

 1. Először ki kell választania az akkumulátort, amelynek mérete megegyezik az eredetivel. Az Iphone kialakítása nem jár szétszereléssel és eltávolítható fedéllel, ezért egy túlzott “akkumulátor” egyszerűen nem fér bele a tokba;

 2. Másodszor, meg kell tudnia a gyári akkumulátor kapacitását, és olyan analógokat kell beszereznie, amelyek kapacitása legalább nem kisebb, mint az eredetié. Minél nagyobb egy adott akkumulátor kapacitása – annál hosszabb akkumulátor-üzemidővel rendelkezik a készülék, és annál hosszabb ideig kell tölteni;

 3. Harmadszor, figyelmet kell fordítania a hurokra és a teljesítményszabályozóra. A főbb alkatrészek csatlakozója és elhelyezkedése, valamint műszaki adatok, amelyeknek meg kell egyezniük a gyáriakkal. Ellenkező esetben nagy az esélye a hardveres konfliktusnak és a hibás készüléknek.

A probléma megoldásának legjobb módja azonban az, ha egy hivatalos szervizközponthoz fordul.Az ott dolgozó szakemberek tudják, hogy milyen a minőségi akkumulátor, és nem engedik, hogy hibás modellt szereljenek be egy okostelefonba, ezért a készülék teljesítménygaranciája közel 100%-os gyári értéket képvisel.

Olvasson tovább  Hogyan válasszon védőüveget okostelefonjához

Hogyan válasszunk külső akkumulátort az iPhone-hoz

Hogyan válasszunk külső akkumulátort az iPhone-hoz

Annak érdekében, hogy okostelefonja ne merüljön ki a legmegfelelőtlenebb pillanatban, a konnektortól távol, sokan inkább egy hordozható akkumulátor használatához folyamodnak. Ez egy miniatűr egység, amelyet az USB-portról töltenek fel, és úgy tervezték, hogy feltöltse az energiát… Egy minőségi powerbanknak az iphone-nal való működéshez a következő jellemzőkkel kell rendelkeznie:

 1. A belső tárolókapacitásnak olyannak kell lennie, hogy 5-6 teljes töltési ciklust lehessen végrehajtani. Mivel az iPhone beépített akkumulátora a modelltől függően 2000-2500 mAh kapacitású, a hordozható powerbanknak legalább 12000-15000 milliamperóra kapacitással kell rendelkeznie;

 2. Csúcsteljesítmény. Minél magasabb ez a paraméter, annál gyorsabban töltődik a készülék. A hagyományos érték egy Iphone esetében 2 amper, ami a töltő által generált áram mennyisége, és biztonságos az akkumulátor számára, miközben 40-60 perc alatt akár 100%-os töltést biztosít;

 3. IP68 környezetvédelmi védelem. Az üzemeltetési körülmények nagymértékben változhatnak, ezért válasszon por-, víz- és ütésálló készüléket.

A következő cikkekben szakértőink elmondják, hogyan válasszon külső akkumulátort az akkumulátor kapacitásának kiválasztásának titkait.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: