Melyik a jobb, a soundbar vagy a házimozi?

A minőségi hangzás és a kedvenc filmek otthoni megtekintésének szerelmesei fokozatosan korszerűsítik audio- és videoberendezéseiket. A legtöbben mérlegelik, hogy egy viszonylag új soundbar az ideális otthonra, vagy egy jól bevált hangrendszer, a házimozi? Szakértőink részletes összehasonlító elemzést készítettek a két eszközről, és készek megosztani megállapításaikat.

házimozi

Az eszközök jellemzői és tulajdonságai

A soundbarokról

Annak érdekében, hogy megértsük, melyik audioeszköz alkalmasabb az Ön számára, világos elképzeléssel kell rendelkeznünk arról, hogy pontosan mire szolgál a soundbar és mire a házimozi. Az előbbit eredetileg a mozi kompaktabb és nem kevésbé funkcionális alternatívájaként tervezték. Valójában a soundbar egy olyan hangfal, amely képes ismételten javítani a hangminőséget és felerősíteni a lejátszott videó hangerejét.

Az ilyen panelek általában többfunkciósak: minden elsősorban az audiorendszer típusától és a gyártótól függ.A soundbarok kiválasztása az LCD televízió típusától és átlóméretétől függően történik. Helyezze szigorúan a képernyő elé a maximális erősítés és a térhatású hangzás érdekében. Vannak úgynevezett 3D-s hangsávok, amelyek egy sor hangszóróból állnak, amelyek szigorúan egy sorban vannak elhelyezve. A legjobb hangminőség elérése érdekében szigorú szögben kell elhelyezni őket, bizonyos távolságot betartva.

FONTOS.A legtöbb soundbarnak van egy úgynevezett “driver” hangszórója, amely egy kis szerkezetbe van beépítve. A mélynyomók sem hatalmasak. Ezértezek az audio termékek alkalmasabbak kompakt helyiségekbeStílusos és letisztult, hangszórók és vezetékek nélkül, kristálytiszta, minőségi hangzásért.

Otthoni mozi funkciók

A házimozi rendszerek a berendezések teljes skáláját tartalmazzák, amelyek célja a kiváló minőségű, többcsatornás térhatású hangzás biztosítása. Több nagy teljesítményű hangszóró (szigorúan a szoba kerületén elhelyezve), egy erősítő, egy hangszórórendszer és egy olyan eszköz, amely a lehető legtisztább, legvilágosabb képet biztosítja.

A házimoziban a diszkrét rendszert szatellitek és mélynyomók sokasága képviseli, amelyek képesek az ablakok ablakainak zörgésére. De lehetetlen ilyen hatást elérni egy soundbarral. Konfigurációjuk a legtöbb esetben szabványos, mindenféle feleslegesség és különlegesség nélkül. Sok modell rendelkezik távirányítóval, és nem igényel külön vevőegységet. Ez a vonzerejük – a forma esztétikája a kényelmes működéssel párosulva.

Olvasson tovább  A vezeték nélküli fejhallgató káros | Szakértői anyag

Ha már a házimoziról beszélünk, lehetetlen nem megemlíteni a különböző komponensek (beleértve a többcsatornás diszkrét rendszereket, a DVD-készülékeket és a DVD-berendezéseket) többszörös audio- és videobemenetét. Blu-ray stb.). A házimozi vevőkészülék képes dekódolni mind a szabványos Dolby Digital formátumokat, mind a továbbfejlesztett formátumokat (pl. Dolby Digital ex).

Az eszközök előnyeinek és hátrányainak összehasonlítása

soundbar

És most próbáljuk meg összefoglalni a fentieket, és megnézni, melyik hangváltozat a jobb.

ELÉRHETŐSÉGEK A HÁTRÁNYAI
SUNDBAR + KOMPAKT MÉRET;

+ KIVÁLÓ MINŐSÉGŰ TISZTA HANG;

+ A TÁVIRÁNYÍTÓ JELENLÉTE;

+ BÁRMILYEN HANGFORMÁTUM LEJÁTSZÁSA;

+ USB DONGLE CSATLAKOZÁS ELÉRHETŐ;

+ BEÉPÍTETT LEJÁTSZÓK.

– A KÉSZÜLÉK KIVÁLASZTÁSÁNAK SZÜKSÉGESSÉGE SZIGORÚAN A TV-KÉSZÜLÉK ÁTLÓMÉRETÉTŐL FÜGGŐEN;

– ELÉGTELEN HANGMINŐSÉG ÉS SURROUND HANGZÁS.

HOME CINEMA +CSÚCSMINŐSÉGŰ HANGZÁS + TÖBBFÉLE HANGEFFEKTUS ELÉRHETŐSÉGE (HI-FI OSZTÁLYÚ RENDSZEREK);

+ A HÁZIMOZI PARAMÉTEREINEK A SZOBA SAJÁTOSSÁGAIHOZ ÉS MÉRETÉHEZ VALÓ IGAZÍTÁSÁNAK LEHETŐSÉGE);

+ A KÉP ÉS A HANG TÁVVEZÉRLÉSE.

-SOKFÉLE KÁBELEZÉS;

– BONYOLULT BEÁLLÍTÁS, SOK ÁSÁST IGÉNYEL;

– MAGAS ÁR.

Megjegyzés.A vezeték nélküli házimozi több modellje is létezik – egy kényelmes és mega-funkcionális rendszer, amely azonban mega-árban is van.

Hogyan válasszunk?

Összefoglalva, meg kell jegyezni, hogy mind a házimozik, mind a soundbarok a következő jelentős előnyökkel rendelkeznek. A megfelelő készülék kiválasztásánál a személyes preferenciáknak kell irányadónak lenniük, különösen a készülék hangzásával kapcsolatos saját érzéseknek és a helyiség jellemzőinek, ahol a készüléket elhelyezik.

  1. Ha a szoba nem tágas, és a rendelkezésre álló hely nem nagy, de szeretne kiváló minőségű hangzást élvezni, akkor egy jó hangsávot kell választania.

  2. Az audiofilok/mozilátogatók számára egy nagy teljesítményű, több hangszeres audiorendszer alkalmasabb, mivel teljes mértékben helyettesítheti a moziba járást. Vegye figyelembe a falak helyzetét és típusát, a hangszórók elhelyezését és a helyiség méretét is – mindezek végső soron nagy hatással lesznek a hangzásra.

sok szerencsét a vásárláshoz!

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: