11 legjobb szívócső (szívócső) csecsemők számára

Az orrfolyás gyakori probléma a gyermekeknél – a csecsemők gyakrabban szenvednek, mint a felnőttek, és hároméves koruk előtt nem tudják kifújni az orrukat. Addig is, az orrmelléküregek és a légutak tisztítása a szülők feladata. A fiatal anyák sokáig a saját szájukból szopják a taknyot, ami kellemetlen gondolni, de a legveszélyesebb dolog az, hogy érintkezésbe kerülnek a vírusokkal, amelyek a szülők orrgaratában is megtelepednek, és megbetegítik őket. A modern szülők speciális eszközök és készülékek – aspirátorok – segítségével gondoskodnak újszülöttjeik orráról.

Hogyan válasszunk porszívót

A takony az elhalt fehérvérsejtek és a legyőzött vírusok koncentrációja. Az aspirátor feladata, hogy ezt a folyadékot kivonja a légutakból, hogy a baba szabadon lélegezhessen, és hogy a csatornákban ne alakuljon ki kemény kéreg. A készülék erősségétől függően különböző mértékű tisztítást végeznek: csak az orrüregből, az orrmelléküregekből és még a garatból is. A szívóhajtás típusa szerint különböző szívókészülékek léteznek:

 1. Mechanikus, Ez egy cső két műanyag fúvókával a végén: az egyiket a baba orrába, a másikat (szájrész) pedig az anya szájába helyezik, amely beszívja a levegőt, elvonva a takony légáramlását, majd a szűrőbetétben reked, amelyet aztán eltávolítanak.
 2. Elektromos– Elektromos meghajtású eszközök, amelyek az elzáródás mértékétől és a gyermek életkorától függően bizonyos erőt fejtenek ki. Kényelmes, mivel nem szükséges, hogy egy felnőtt erőt alkalmazzon, és elkerülhető a közvetlen szennyeződés.
 3. Vákuumszívók– a háztartási porszívóba illeszkedő, fúvókával ellátott csövek. Ezek ideálisak az orrfolyás kezelésére.
 4. Spraykvagy a jól ismert “körték” – amelyek a legkisebb újszülöttek számára alkalmasak – kis szívóerővel rendelkeznek, és a puha latex vagy műanyag orrnyereg teljesen biztonságos a bőr számára.

A piac zsúfolt a szívókészülékek gyártóinak termékeivel, ezért a választást több fontos szempontnak kell vezérelnie:

 1. Életkornak megfelelő. Nincs szükség nagy teljesítményű készülékre csecsemők számára – ez inkább megijeszti a babát, és ritkán van sok elhalt hámrétegük. A fúvókacsúcs mérete is különbözik a különböző korcsoportok esetében. Figyeljen a készülék használati utasításában szereplő korhatárra, nehogy hibát kövessen el.
 2. Könnyen tisztítható és karbantartható– A szívómechanizmus minden olyan részét, amely érintkezik a takony és a vírusok érintkezésével, kezelni kell, ezért a modelleknek könnyen szétszerelhetőnek kell lenniük.
 3. Gyűjtőtartály, amely egy eldobható szűrőt, vattát vagy vattapamacsot tartalmaz a folyadék összegyűjtésére, ma már minden eszköz esetében kötelező.
 4. Nem ésszerűtlencsúcsméret-korlátozó, Az orrba helyezve csökkenti a légutakba való túlzott behelyezés és a légutak falát ért sérülés kockázatát.
 5. A készülék zajosságaa gyermekek preferenciái alapján mérlegelik – az újszülöttek valószínűleg nem fogják kényelmesen használni a porszívót, különösen, ha a porszívó nagyon zajos, még akkor sem, ha van rajta huzatszabályozó. A mechanikus eszközök és fecskendők egyáltalán nem adnak hangot.

Az aspirátor kiválasztása holisztikus megközelítést igényel. Az EXPERTOLOGY portál szakértői a szülők véleménye és tapasztalata alapján értékelték a hazai piacon jelenleg elérhető legjobb szívócsöveket.

A legjobb aspirátorok értékelése újszülöttek számára

Jelölés székhely termék neve ár
A legjobb mechanikus szívók csecsemők számára 1 Nosefrida orrszívó 623€
2 OTRIVIN BABY 230€
3 EBE CONFORT 700€
4 Aqua Maris orrszívó 318€
A legjobb elektromos szívók csecsemők számára 1 Coclean Új 7 800€
2 .Kút WC-150 1 343€
3 CLEANOZ 1 859€
A legjobb vákuumszívók csecsemők számára 1 aby-Vac 1 450€
A legjobb fecskendő szívók 1 Chicco 00004923000000 260€
2 Boldog baba 17002 141€

A legjobb mechanikus szívók csecsemők számára

A mechanikus eszközök elvileg a legkönnyebben érthetőek – a húzás erősségét a szülő belégzéskor kifejtett erőfeszítése határozza meg, így a felnőtt érezheti, hogy melyik orrlyuk van elzárva, mikor kell erőteljesebben visszahúzni, és hol kell erőteljesebben visszahúzni. Ez a legcsendesebb típus, de a legbiztonságosabb is – a szűrők jelenléte ellenére fennáll a vírus behatolásának kockázata a légcsatornán keresztül a szülők orrgaratába.

Nosefrida orrszívó

Értékelés: 4.9

Nosefrida orrszívó

A legnagyobb takonygyűjtő tartály nyitja a Nosefrida mechanikus szívók rangsorát. A rugalmas légvezető cső egyik oldalán egy belső szűrővel és lekerekített csúccsal ellátott, meghosszabbított tartály található, amely nem korlátozza, de nem károsítja a bőrt és az orrjáratokat – a cső egyszerűen nem lép be, hanem inkább szorosan illeszkedik az orrlyuk szélére, légmentes áramkört hozva létre. A tartály műanyagja átlátszó, lehetővé téve a felszívott folyadék mennyiségének és minőségének értékelését. A másik oldalon egy praktikus piros szájkosár van a szülő számára.

A Nosefrida szívó készüléket egyszerű ápolni: könnyen szétszerelhető, csak langyos vízzel és szappannal kell leöblíteni, és ha szükséges, forró vízzel leforrázni. Alkalmas csecsemők számára 3 hónapos kortól. Újszülöttek számára is alkalmas, de a kis orrjáratok miatt nem ideális csecsemők számára.

A Nosefrida orrszívó ára kb. 650 rubel.

Előnyök

 • Nagy gyűjtőtartály, egyszerre 2 orrlyukat tisztíthat meg;
 • A kialakítás és a szűrő megakadályozza a vírusok bejutását a szülő szájába;
 • Könnyen ápolható;
 • Egyedi tároló tok a szívóhoz;
 • Átlátszó gyűjtőedény a folyadék mennyiségének és minőségének értékeléséhez;
 • Hatékony, ha az orrfolyás súlyos;

Hátrányok

 • Magas ár.

OTRIVIN BABY

Értékelés: 4.8

OTRIVIN BABY

A második helyen a bármely gyógyszertárban megvásárolható aspirátor az OTRIVIN BABY. Alkalmas csecsemők számára az első két életévtől kezdve. Ez egy rugalmas cső, amelynek egyik oldalán egy lapos fúvóka (szájrész) van egy felnőtt szájához, a másik oldalán pedig egy műanyag tartály, amely összegyűjti a taknyot, amelyet egy habszűrőbe zárnak. Kényelmetlen minden alkalommal alaposan megtisztítani, sok felhasználó a szivacsot egy darab vattára cseréli.

A gyűjtőcső nagy, de a minősítés vezetőjével ellentétben az orr-rész külön van csavarozva a tartályhoz, és 3 azonos méretű cserélhető fúvókát tartalmaz.

Az Otrivin Baby szívó az orr öblítésére is alkalmas, ehhez a gyártó az azonos márkájú csepp vagy spray használatát ajánlja.

Az OTRIVIN baba orrszívó ára viszonylag olcsó, körülbelül 360 rubel.

Előnyök

 • Nagy tárolótartály kivehető fúvókákkal;
 • Sima hegy;
 • 3 cserélhető kiöntőcsúcsot tartalmaz;
 • Cserélhető szűrő;

Hátrányok

 • Nincs korlátozás a kifolyócső kifolyócsőjére;
 • A gyártó azt ajánlja, hogy a fúvókákat egyszer használja el, majd vásároljon újakat (valójában könnyen kezelhetőek);
 • A kivehető habszűrőket nehéz tisztítani;

BEBE CONFORT

Értékelés: 4.7

BEBE CONFORT

A BEBE CONFORT mechanikus szívócső kompakt: egy rövid csővel, egy kis fúvókával a száj köré tekerhető, és egy lekerekített csúcsú zöld gyűjtőtartállyal rendelkezik, amelyet a csecsemők orrlyukába helyezhet biztonságosan a születéstől kezdve. Alapfelszereltségként nincs szűrő, de 2 kefe a cső tisztításához.

A tartály zöld műanyagja nem teljesen kényelmes – nehéz látni, hogy hány pelenka van kivonva és milyen színű a megfelelő kezelés meghatározása érdekében. El kell távolítania a fúvókát, ki kell vennie a szűrőt, és annak segítségével azonosítania kell az orrfolyás jellegét. Egyébként nincs panasz a BEBE CONFORT aspirátorral kapcsolatban.

A termék ára átlagosan 465 rubel.

Előnyök

 • Kompakt méret;
 • Kényelmesen leöblíthető meleg vízzel és szappannal, és a cső tisztítása kefével;
 • Alkalmas csecsemők számára születéstől kezdve;

Hátrányok

 • Magas ár egy egyszerű, kiegészítő fúvókák nélküli szívóért;
 • Átlátszatlan gyűjtőedény.

Az Aqua Maris orrszívó

Értékelés: 4.6

Aqua Maris

A mechanikus szívókészülékek választékát az Aqua Maris bébi kifolyócső tisztító készülék teszi teljessé. Ez egy készlet, amely tartalmaz egy csövet egy felnőtt számára készült szájdarabbal és egy tartályban cserélhető fúvókákkal a kifolyócsőbe való behelyezéshez. A gyártó azt tanácsolja, hogy minden tisztítás után dobja ki a kézidarabot, de ez nem gazdaságos, mivel egy új fúvókakészlet átlagosan 23 rubelbe kerül fúvókánként. A gyakorlatias szülők csak öblítsék le a fúvókákat meleg vízzel, akár forralják is őket, és tisztítsák meg a baba orrát egy tökéletesen tiszta eszközzel.

A legjobb szűrő az Aqua Maris aspirátorhoz a vatta, amelyet a kezelés után ki kell dobni. Alkalmas az orrjáratok tisztítására is tengervízzel történő öblítéskor.

Az Aqua Maris orrszívó ára körülbelül 365 rubel.

Előnyök

 • 4 cserélhető fúvókát tartalmaz;
 • egyszerű karbantartás;
 • A tartály és a fúvóka kényelmes formája;

Hátrányok

 • A gyártó előírja a szívófej cseréjét minden kezelés után.
 • Magas ár.

A legjobb elektromos szívók csecsemők számára

Az elektromos pumpás készülék azért vonzó, mert használata egyszerű: csak helyezze a tartály hegyét a baba szájába, kapcsolja be a gombot, néhány másodperc, és kész. A készülék felépítése nem igényel vezető csöveket; ez egy kézi egység, amelyhez egy fúvóka-gyűjtő csatlakozik, amely korlátozza a nyálka hozzáférését a mechanizmushoz, és amelyet egyszerűen meleg szappanos vízzel történő öblítéssel kell tisztítani.

Coclean Új

Értékelés: 4.9

Coclean Új

Legjobb minősítésű elektromos szívó Coclean Új kényelmes ívelt kialakítás. A szívóerőt más eszközökhöz képest 20%-kal növelték 600 mmHg-ra. Az erőteljes szívóerő más készülékekhez képest 20%-kal 600 mmHg-ra nőtt, ami segít megtisztítani a baba orrát nemcsak a folyékony nyálkától, hanem a kéregtől is. A két mellékelt puha szilikonhegy nem sérti az orrlyukakat és a nyálkahártyát, és lekerekített csúcsokkal rendelkezik az orrjárat aljába való könnyű és biztonságos behelyezéshez. A Coclean New zajszintje minimális, és megfigyelték, hogy nem ijeszti meg a csecsemőket.

Az elektromos aspirátor két üzemmódban működik: a folyosók és a melléküregek öblítése sóoldattal a fúvókán keresztül – permetező, a második – a nyálka húzása öblítő folyadékkal egy második fúvókán keresztül a húzó üzemmódban. Nemcsak mechanikusan, hanem terápiásan is tisztítja az orrát: a szövetek felpuhulnak, hogy megkönnyítsék a légzést, a só pedig elősegíti a maximális fertőtlenítést és a kórokozók eltávolítását.

Beépített akkumulátorral működik, 25 perces kezeléshez elegendő töltés, amely után 8-12 órán át kell csatlakoztatni a töltőhöz.

A Coclean New ára 8100 rubeltől.

Előnyök

 • Kezelőoldat porlasztóként és takonyszívóként működik;
 • Viszonylag hosszú munkaidő (akár 15 másodperc egy munkamenet alatt); – Viszonylag magas ár.);
 • A tartály kényelmes tisztítása;
 • Alacsony súly 300 gramm;

Hátrányok

 • A teljesítmény nem állítható;
 • Magas költségek;
 • Kis gyűjtőedény 5 ml;

B.Kút WC-150

Értékelés: 4.8

B.Well WC-150

A második helyen egy kevésbé funkcionális elektromos szívó B.A Well WC-150, amely kizárólag orrtisztításra szolgál. Kevesebb tolóerő, mint a vezetőnél, csak 450 mmHg. st., Nem a legkényelmesebb közvetlen kialakítás, de egyébként csak nyer – csak 250 gramm súlyú, 2 AA elemmel 40 percig fut, az eljárást zenére végzik – csak 12 dallamot, és a készülék kialakítása világos, sárga házzal. A biztonságos tárolás érdekében a gyártó a B.Jól WC-150 fedelek és 2 kiöntőfelszerelés a higiéniai kényelem érdekében.

A konstrukció jellemzője egy adapter a kifolyócső és a tartály között, amely csapdába ejti a nyálkát, és ezért nem könnyű tisztítani. Néhány felhasználó arról is beszámolt, hogy a takony beszívódik a motoregységbe, ami egyes modellek rossz összeszerelésének tulajdonítható.

Az elektromos szívógép ára B.Nos WC-150 megfizethető – körülbelül 1400 rubel.

Előnyök

 • 2 fúvóka az orrjáratok tisztításához;
 • Megfelelő ár;
 • Sárga test, zsiráf képével díszítve;
 • AA elemek hosszú távú használata;
 • Az eljárás zenei kísérete fergeteges dallamokkal;
 • Optimális szívóteljesítmény;

Hátrányok

 • Van hibás kivitelezés és silány kivitelezés;
 • Nem a legkényelmesebb tisztítás;
 • Függőleges test, a babát is függőlegesen kell tartani;
 • A szívóerő nem állítható;

CLEANOZ

Értékelés: 4.7

CLEANOZ

Kiegészíti a CLEANOZ elektromos szívók minősítését, amely a legkisebbek számára is alkalmas, mivel a viszonylag kis húzás miatt. A latexből készült kúpos fúvókák korlátozzák a kifolyócső orrlyukakba való behelyezését, megakadályozva a nyálkahártya sérülését. A gyártó újak vásárlását ajánlja a használat utáni tisztítás helyett.

A Nano az értékesítési készletben található három kis AAA elemmel működik, ezek hosszú ideig tartanak – akár 30-40 percig is. Gomb az indításhoz, és bekapcsolja a motort, és kikapcsol, amikor a baba orra tiszta.

A vélemények szerint a CLEANOZ aspirátor az összeszerelés minőségével meglehetősen jó, de a szivattyú vonóereje nem elegendő az orrjáratok tisztításához orrfolyással. A készülék ára – 1800 rubel.

Előnyök

 • Kényelmes ívelt testforma;
 • Hosszú élettartam; AAA elemek;
 • A fúvóka aljáig terjedő fúvóka korlátozza az orrlyukakba való behelyezést;

Hátrányok

 • Alacsony tolóerő.

A legjobb vákuumszívók csecsemők számára

A vákuumszívók hasonlóak a mechanikus szívókhoz, csak a szájrész helyett van egy fúvóka, amelyet egy tömlőhöz vagy porszívócsőhöz kell csatlakoztatni. Tisztítsa meg az orrát egy ilyen eszközzel alaposan, még erős orrfolyással is, de ebben az esetben a követelményeket már megmutatták a porszívónak: teljesítményszabályozóval és alacsony zajszinttel kell rendelkeznie. A mi értékelésünk az egyetlen olyan vákuumos szívógépet mutatja be a piacon, amely központi szivattyúhoz, ebben az esetben porszívóhoz csatlakoztatható.

Baby-Vac

Értékelés: 4.9

Baby-Vac

A legnépszerűbb vákuumszívó a Baby-Vac cső, amely a kórházakban a professzionális szivattyúkhoz vagy otthon a hagyományos porszívókhoz csatlakoztatható. Egyedülálló abban, hogy automatikusan csökkenti és stabilizálja a tolóerőt a légutak és még az orrmelléküregek biztonságos és kényelmes tisztítása érdekében.

A kiszélesedő talppal ellátott fúvóka nem teszi lehetővé a mélyre történő behelyezést, így biztosítva a már irritált orrnyálkahártya biztonságát. A váladékot egy tartályban gyűjtik össze, a szűrőnek köszönhetően szinte semmi sem kerül a csőbe. Az eljárás mindössze néhány percet vesz igénybe, és a lehető legkisebb kellemetlenséget okozza. Az aspirátornak nincs korhatár-besorolása, így az első naptól kezdve alkalmas a csecsemők számára.

Ár újrafelhasználható cső Baby-Vac kb. 1400 rubel.

Előnyök

 • A porszívó erős húzását biztonságosra csökkenti;
 • Kényelmes ellátás;
 • A tartály lehetővé teszi, hogy egyszerre 2 orrjáratot tisztítson meg;
 • Alkalmas különböző átmérőjű porszívócsövekhez;

Hátrányok

 • Nincs meghatározva.

A legjobb szívófecskendők

A hagyományos “körték” ideálisak csecsemők és kisgyermekek számára, segítenek a kisebb orrfolyásnál, és rögök nélkül vonják ki a folyékony nyálkát. Fontos figyelni a fúvóka hegyének anyagára – biztonságosnak kell lennie a baba érzékeny bőrére és nyálkahártyájára.

Chicco 00004923000000

Értékelés: 4.9

Chicco 00004923000000

A 10x5x5 cm méretű Chicco Aspirator Toy az élet első hónapjától kezdve alkalmas a csecsemők számára az anatómiai orrfolyás leküzdésére. Rugalmas polimerből készült, amely nyomásra könnyen átformálódik, és gyengéd húzást biztosít, amely elegendő a folyékony pelenkák kiürítéséhez. A meghosszabbított talppal ellátott csúcs nem helyezi be az eszközt messze az orrjáratba, így teljesen biztonságos, és a kisbabák számára elegendő, ha egyszerűen az orrlyuk szélére helyezi, és óvatosan lenyomja.

A Chicco fecskendő 00004923000000 meleg vízben mosható, a fúvókák szükség esetén külön megvásárolhatók. A szívó maga körülbelül 330 rubelbe kerül.

Előnyök

 • Puha “táska” az alak visszaadása és a tapadás megteremtése érdekében;
 • Megfelelő áron;
 • Biztonságos fúvóka széles, lekerekített hegyű;

Hátrányok

 • Nem működik súlyos torlódások esetén a rossz vonóerő miatt.

Boldog baba 17002

Értékelés: 4.8

Boldog baba 17002

A Happy Baby fecskendő a második helyen áll, kisebb, mint a vezető – csak 8x4cm. De rugalmas és rugalmas is; egy kis húzást hoz létre a folyékony takony kiszívásához, szintén nem alkalmas orrfolyás esetén. A műanyag orrnyereg nem traumatizálja a baba bőrét, a hegye behelyezési ütközővel rendelkezik, és a szűk orrlyukú gyermekek esetében az orrjárat bejáratához közel helyezhető el.

A Happy Baby fecskendő kis méretű, ezért nem biztosít jó szívást, amint azt a felhasználók is észrevették – gyenge hatása van, de ez kivétel nélkül minden szívó körte problémája. A készülék jól működik a csatornák tisztítására a tengervízzel való öblítés után, vagy a folyadék kiürítésére az orrból séta vagy szunyókálás után.

Ár Happy Baby 17002 310 rubel.

Előnyök

 • Kompakt méret, könnyen hordozható az elsősegélycsomagban;
 • Könnyű ápolás vízzel történő öblítéssel;
 • Biztonságos tapadókorong lekerekített csúccsal;

Hátrányok

 • Enyhe sóvárgás.
Olvasson tovább  A 11 legjobb oktatójáték egyéves korig
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: