12 legjobb kísérletező készlet gyerekeknek

*A szerkesztők szerint a legjobbak áttekintése. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem útmutató a vásárláshoz. Vásárlás előtt szakvéleményt kell kérni.

A gyermekek életük első hónapjaitól kezdve érdeklődnek az őket körülvevő világ iránt. A baba kíváncsi, mi történik körülötte, és mit csinál az anyukája és az apukája. Ahogy az ember öregszik, a tevékenység egyre aktívabbá válik, és felmerülnek a kérdések: miért, hogyan és mire?? A szülők sok tényezőt próbálnak megmagyarázni, de a szavak nem mindig érnek célt.

Az egyik leghatásosabb módja annak, hogy a gyermek megismerje a világot, ha lehetővé tesszük számára, hogy felfedezze és saját szemével lássa, hogyan zajlik számos folyamat. Erre a célra kísérleti készleteket építettek. Különböző témák feltárására tervezték őket. Minden geek kiválaszthat egy adott területet, amelyet felfedezhet. Az ilyen tudományos munka, bár gyermeki, segít a jövőben meghatározni a jövőbeli szakmát, és a jelen pillanatban fejleszti a szorgalmat és a figyelmet, amelyek annyira szükségesek az iskolások számára. oktatás 1 Az ilyen tudományos munka, bár gyermeki, segít a jövőben meghatározni a jövőbeli szakmát.

A kísérleti készletek használatának másik határozott előnye a tudomány iránti fokozott érdeklődés egy olyan gyermeknél, aki minden iránt közömbös, vagy folyamatosan számítógépekkel vagy kütyükkel játszik. Kísérletezhet egyedül vagy családonként is. Az ilyen szórakozás összehozza a családot és megtanítja a csapatmunkát. Különböző korosztályok számára állnak rendelkezésre készletek. Vannak nagyon egyszerű kísérletek, vannak összetettebb vizsgálatok.

Ha egy gyermek érdeklődik a csillagászat, a robotika, a kémia, a biológia, a fizika vagy más tantárgyak iránt, akkor az otthon, az oktatási intézményben vagy a klubban érdekes kísérletek készletei éppen megfelelőek. oktatás 1 A kísérleteket a csillagászat, a robotika, a kémia, a biológia, a fizika vagy más tantárgyak iránt érdeklődnek. Ezekkel a készletekkel kristályokat vagy egzotikus növényeket termeszthetsz, játékokat, kozmetikumokat, parfümöket és még sok minden mást is készíthetsz. Szakértőink a szülők visszajelzései alapján 12 készletet választottak ki, amelyek biztosan tetszeni fognak a különböző érdeklődésű gyerekeknek.

A legjobb kísérletező készletek gyerekeknek

Jelölés hely Termék neve ár
A legjobb kísérleti készletek 3-5 éves gyerekeknek 1 Fantasztikus kincskereső tok 2 162 €
2 EURECY Gyerekkísérletek kémkészlet 540 €
3 Közös játék “School of Scientist” közlekedési lámpa 990 €
A legjobb kísérletező készletek 5-7 éves gyermekek számára 1 RANOK CREATIVE Kíváncsi kísérletek kezdőknek 1 248 €
2 BONDIBON Naprendszer (BB3059) 907 €
3 1 TOY Experimentárium 1 750 €
A legjobb kísérletező készletek 7-9 éves korosztály számára 1 BONDIBON elektromos laboratórium (BB2363) 1 341 €
2 Qiddycome Super Professor. Molekuláris főzés (X018) 1 269 €
3 Master IQ² színkémia 454 €
A legjobb kísérletező készletek 9-14 éves gyerekek számára 1 BONDIBON kémiai laboratórium. 200 kísérlet (BB2960) 2 820 €
2 Magic Experiment Kids innovációs készletek 1 480 €
3 Tudomány Szórakozás Fiatal fizikus. 120 kísérlet (HP00001) 2 549 €

A legjobb kísérletező készletek 3-5 éves korú gyermekek számára

Fantasztikus Finder’s Suitcase nyomozó készlet

Értékelés: 4.9

FANTASZTIKUS TANULMÁNYI KÉSZLET

A lista élén az a készlet áll, amely nemcsak otthon, hanem a szabadban is hasznos lehet. Minden gyerek arról álmodik, hogy kincset talál. A lehetőséget a gyermek kapja meg, akinek először össze kell szerelnie a fémdetektort, mivel szétszerelve érkezik, és csak ezután folytathatja a kincskeresést. Tartalmaz fáklyát, lapátot, forgácsot, vadnyilat, rézdrótot. Két útmutató színes könyvek formájában segít a cél elérésében.

A gyártás során biztonságos nyersanyagokat használtak. A szerszámok könnyen tárolhatók és szállíthatók. Erős zárakkal ellátott robusztus tok ergonomikus fogantyúval rendelkezik. Egy játék, amely segít a szülőknek megtanítani őket viselkedni. A kincsvadászat után az összes tartozékot egy tokba kell helyezni.

Olvasson tovább  7 legjobb baba edények

Még egy unatkozó gyereket is el lehet ragadtatni ezekkel a készletekkel. A szülők mindig játszhatnak, ha a kincset a lakás egy eldugott sarkában, a házikóban vagy a szabadtéri tevékenységek során hagyják, és adnak egy kis tippet. “A Kincskereső bőröndje nagyszerű ajándék fiúnak és lánynak egyaránt. A vásárlók, akik szeretik, megerősítették az ajánlásokban.

Előnyök

 • egy egyszerű építőkészlet összeállítása;
 • szórakoztató élmények;
 • Használati útmutató;
 • strapabíró anyagok;
 • vonzó csomagolás.

Hátrányok

 • nem azonosítják.

MINDENKI EXPERIENCE KIT “Spy KIT” gyerekeknek

Értékelés: 4.8

A MINDENKI TELJES TANULÓKÉSZLET

Népszerűségben nem rosszabb, mint a második helyezett készlet. Igazi kémháborút vívhatsz vele, és bevonhatod barátaidat és szüleidet a játékba. A fiatal titkosügynök a legbonyolultabb ügyeket is képes felderíteni, szellemességgel, logikával és gondossággal. Világos és részletes útmutatót, valamint a kém leleplezéséhez szükséges készletet tartalmaz: ujjlenyomatpor és ujjlenyomat-kártyák, egy rejtjelező lemez, egy nagyító, eltűnő tinta és egy láthatatlan tintával ellátott toll.

Minden elem minőségi, környezetbarát anyagokból készült. Nincs műanyag szag. A karton nagyon vastag és a képek élénkek. A vásárlói vélemények szerint az olcsó készlet annyira magával ragadó, hogy elfeledteti a drágább játékokat. A születésnapokra vonatkozik, minden jelenlévőt érint.

Ha gyermeke unatkozik, de még nem áll készen a nagyon bonyolult kísérletekre, a Spy Set pont megfelelő. nem fog elfáradni a játék során; koncentrálnia kell, és igazi detektívvé kell válnia, hogy végig tudja csinálni.

Előnyök

 • Egyszerű, de szórakoztató kísérlet;
 • fényes és praktikus tárgyak a kísérletekhez;
 • illusztrációs füzet;
 • nagy létszámú csoporttal való játékhoz;
 • a biztonsági előírásoknak való megfelelés.

Hátrányok

 • nem azonosított.

A Playing Together Scientist’s School készlet Színes közlekedési lámpák

Értékelés: 4.7

A JÁTÉKSZEREK A JÁTÉKHOZ

A harmadik sorban egy univerzális készlet található, amely segít fejleszteni az intelligenciát, a logikát és a kreativitást a korai évektől kezdve. 25 alkatrészből áll az egyedi és érdekes kísérletekhez: kapcsolók, lemezek, elemtartó, kondenzátor, csatlakozók, lencsék… A gyermek képes lesz az első tudományos lépések megtételére. Felejthetetlen élményt szereznek a technológiával és az elektronikával kapcsolatban, és egyedül vagy szüleikkel együtt összeszerelhetik a közlekedési lámpát és a sorompót, amelyet egy villanymotor emel fel.

Minden elem műanyagból készült, amely nem tartalmaz káros anyagokat. Szagtalan, erős és tartós. A részletes, képekkel ellátott utasítások érthetőek lesznek egy olyan gyerek számára, aki még nem tanult meg olvasni. A készlet nem bonyolult, gyorsan összeállítható. Az eredmények igazán lenyűgözőek. A kicsi felnőttnek érzi magát és büszke az eredményeire.

A kísérletek során a traumát nullára csökkentik. Két elemmel működik. Sok szülő nem bánja meg. A játék egyben tanítási segédeszköz is. Segítségével új ismereteket szerezhet érthető nyelven, és elfoglalhatja szabadidejét.

Előnyök

 • a gyermek látókörének bővítése;
 • Kiváló minőségű, biztonságos megjelenésű darabok;
 • Egy közlekedési lámpa és egy sorompó;
 • A közlekedési szabályok elsajátítása;
 • Élénk színes elemek.

Hibák

 • nincs azonosítás.

A legjobb kísérleti készletek 5-7 éves gyermekek számára

RANOK CREATIVE készlet kezdőknek

Értékelés: 4.9

RANOK CREATIVE STUDY KIT kezdőknek.webp

Aranyérmes – egy olyan készlet, amely számos tudományos témájú kísérletet tartalmaz. Ezzel a fiatal geekek sok kérdésre választ kapnak, és kiválaszthatják a legérdekesebb fókuszt. Az első kísérletek segítenek megérteni az elemek természetét, megérteni az okokat. Tartalmazza a felfedezéshez szükséges összes alkatrészt.

Ezek közé tartozik a hungarocell és a léggömbök, a kukoricakeményítő, a szódabikarbóna, a vatta, a fogpiszkáló, az ételfesték, a gyurma, a babmagok és a Petri-csésze. Minden készítmény teljesen biztonságos. A környezetbarát nyersanyagok alkalmasak a kisgyermekek általi használatra. A készlettel kémiai, fizikai, légtani és természeti jelenségekkel kapcsolatos kísérleteket lehet végezni. Az utasításokat világos, színes képek illusztrálják. Még ha gyermeke még nem is tud olvasni, ez magától értetődő.

A szülők elégedettek ennek az oktatójátéknak az eredményeivel. Könnyed és szórakoztató módon, a gyermek fokozatosan bevonódik, és egyre mélyebben érdeklődik a tudomány iránt. A vélemények szerint minden elem kiváló minőségű, és a gyártóval kapcsolatos panaszok nem merülnek fel.

Előnyök

 • 100%-ban biztonságos felfedezések;
 • Egy füzet lépésről-lépésre történő tevékenységekkel;
 • A kipróbálható érdekes témák sokasága;
 • Minden alkatrész kiváló minőségű;
 • szórakozás az egész családnak.

Hátrányok

 • nem azonosított.

BONDIBON Naprendszer készlet (BB3059)

Értékelés: 4.8

BONDIBON Naprendszer készlet (BB3059).webp

A második egy olyan készlet volt, amelyet a bolygónk szerkezete iránt érdeklődők és azok számára terveztek, akik a lehető legtöbbet szeretnék megtudni a kozmosz rejtélyeiről és rejtélyeiről. Oktató játék, amely sok kérdésre választ ad. A fényes képekkel ellátott füzetből megtudhatod, hogy a csillagászat milyen tényekkel ismerkedik meg. A lépésről-lépésre követhető utasítások segítségével könnyen összeállítható a felfedezéshez szükséges összes alkatrész.

Olvasson tovább  A 12 legjobb etetőszék

Tartalmaz gyurmát, gipszet, kétoldalas ragasztószalagot, keverőpálcát, újrafelhasználható ragasztószalagot, fakockákat, kráterformát, kanalat, polisztirol golyókat, világító matricákat. A teleszkópot erős kartonból kell összerakni, és a felfedezés előtt be kell helyezni egy okulárt. A készlet a kitartást és a figyelmet fejleszti, mivel a kísérletezés előtt felkészülést igényel.

A visszajelzések szerint a gyerekek izgatottan és kíváncsian várják a játékot, majd komolyabban érdeklődnek a csillagászat különböző aspektusai iránt. Fejleszti a kreativitást, mivel az összerakott bolygókat még meg kell festeni.

Előnyök

 • Gyerekek számára könnyen összeszerelhető modell;
 • Lenyűgöző és izgalmas kísérlet;
 • kiváló minőségű, biztonságos anyagok;
 • minden, amire szükséged van a készletben;
 • élénken illusztrált füzet.

Hibák

 • nem azonosított.

1 TOY Experimentarium készlet

Értékelés: 4.8

1 TOY EXPERIMENTARIUM KIT.jpeg

A harmadik helyezett egy több mint hat tucatnyi, a legnépszerűbb kísérletet tartalmazó készlet lett. Különböző tudományos témákat mutat be: kristályográfia, vulkanológia, polimerológia, botanika, aerodinamika… Propeller- és vulkánmodelleket, tesztanyagokat, léggömböket és egyéb tárgyakat tartalmaz. Mindegyik nem mérgező, biztonságos az egészségre nézve.

A DVD minden területen bemutatja az összes tevékenységet, és megmutatja az összes lépést. Az alapvető törvények ott vannak elmagyarázva, de az óvodások számára nagyon hozzáférhető és érthető formában. A füzet illusztrációi is sok újat és érdekeset mutatnak.

A játékkészlet nem unalmas sokáig, mivel lehetővé teszi számukra, hogy különböző területeken különböző tárgyakkal kísérletezzenek. Számos készséget fejleszt a gyermekben: az eredmények elérésére való törekvést, a tudás és a figyelem iránti fokozott érdeklődést. A szülők megjegyzik, hogy ez a játék a rendre és a rendezettségre is tanít, mivel néhány kísérlet után takarítást igényel.

Az előnyök

 • Releváns a gyermekek felfedezéséhez;
 • Tudományos irányzatok sokasága;
 • Érdekes fiúknak és lányoknak;
 • minőségi kivitelezésű anyagok;
 • utasítások két könnyen érthető változatban.

Hibák

 • nem azonosított.

A legjobb kísérleti készletek 7-9 éves gyerekeknek

BONDIBON elektromos laboratóriumi készlet (BB2363)

Értékelés: 4.9

BONDIBON ELEKTRO LABORATÓRIUM KIT (BB2363).webp

Készlet az elektrotechnika iránt már egészen kicsi koruktól fogva szenvedélyesen érdeklődő gyermekek számára. 8 különböző kísérletet tartalmaz, némelyik fény- és hangeffektusokkal. Gyermeke játékosan megragadhatja az összetett tudományos jelenségek lényegét. Megtanítja őket a feszültségre, az ellenállásra, az elektromosságra és a mágnesességre. Kísérletek elvégzésével repülő légcsavart indíthat, és számos elméletet tesztelhet a gyakorlatban.

A készlet teljes felszereléssel érkezik, a felfedezés megkezdéséhez nem szükséges külön költség (csak két akkumulátorra van szükség). Tartalmaz mindent, amire szükséged van: vezetékek, propeller, áramköri lap. Minden elem biztonságos és kiváló minőségű anyagok. Még ha a gyermek maga végzi is a kísérleteket, nem sérülhet meg közben.

A BONDIBON termék nem eldobható játék. Megragadja és motiválja a fiatal technikusokat, hogy többet tanuljanak. A vélemények szerint a technikai hangsúly ellenére a kísérletek fiúk és lányok számára egyaránt szórakoztatóak. A színes díszített csomagban lévő készlet nagyszerű ajándék lesz egy iskolás gyermek számára.

Előnyök

 • LED-kísérletek;
 • Érdekes speciális effektek;
 • a tanulás elérhető formája;
 • Tartós és minőségi anyagok;
 • Egy soha nem fárasztó játék.

Hátrányok

 • nem azonosított.

Qiddycome Super Professor készlet. Molekuláris főzés (X018)

Értékelés: 4.8

QIDDYCOME SZUPER PROFESSZOR KÉSZLET. MOLEKULÁRIS KONYHAMŰVÉSZET (X018)

A második legjobb készlet, amellyel különféle kísérleteket végezhet a konyhában. Nemcsak a lányok, hanem a fiúk számára is érdekes. Nem lesz a hagyományos főzés szokásos folyamata. A készlet mindent tartalmaz, amire a gyermeknek szüksége van a kémiai kísérletek elvégzéséhez és a molekuláris konyha elkészítéséhez. A különleges kártyák recepteket és a szükséges összetevők listáját tartalmazzák.

Az eredmény nemcsak a gyerekeket, hanem az anyukákat is meglepi. Sokan először próbálnak ki joghurtos szendvicset, lekváros makarónit vagy spagetti teát. Tartalmaz fűszertartályokat, fecskendőt, szilikoncsövet, jégcsomagokat, tálalókanalakat, fából készült keverőpálcákat, mérőpoharat.

Minden anyag megfelel a biztonsági előírásoknak. Segédtermékek (agar-agar, lecitin, színezékek stb.).) az élelmiszeriparban használják, és ennek megfelelően tesztelték őket. A szülők megjegyzik, hogy a molekuláris főzés nem csak a gyermek számára szórakoztató. A család minden tagja, beleértve a nagyszülőket is, szívesen kísérletezik.

Előnyök

 • fantasztikus rendhagyó ételek;
 • Szórakoztató tevékenység minden korosztály számára;
 • A készletben található összes komponens a kísérletekhez;
 • lépésről lépésre világos utasítás;
 • ártalmatlan anyagok.

A hátrányok

 • nem azonosított.

A Master IQ² kémiai színező készlet

Értékelés: 4.7

MASTER IQ² SZÍNKÉMIAI KÉSZLET

A harmadik sorban egy olcsó, de nagyon érdekes oktatási készlet található, amely elmagyarázza az egyik szín másik színné változtatásának varázslatát, valamint segít megérteni a savas és a lúgos oldat közötti különbséget, és azt, hogy a különböző anyagok hogyan reagálnak a hozzájuk adott azonos anyagra. Használható a természettudományok alapjainak elsajátításához, majd továbbhaladásra ebben az irányban.

Az orosz gyártó a kísérletezéshez szükséges összes alkatrészt mellékelte: indikátorok, kesztyű, mérőpohár, nátrium-hidroxid, Pasteur-pipetta, kémcsövek. Az utasítások világosan megmutatják a gyermeknek, hogy hol kezdje el a felfedezést, és mi szükséges az egyes kísérletekhez. Könnyen rájön, hogy mindent egyedül is meg tud oldani, a szülei segítsége nélkül.

Olvasson tovább  A 8 legjobb átalakítható babakocsi

Minden kísérlet teljesen biztonságos és nem traumatikus. A fényesen csomagolt készlet nagyszerű ajándék egy általános iskolás gyermeknek, amely segít nekik megszilárdítani tudásukat és az általános tanterven túl is műveltté válni. A szülők szerint minden kísérleti tárgy kiváló minőségű. A reagens fiolák szorosan záródnak. Az alkatrészek több kísérletre elegendőek, majd újakat lehet vásárolni a kísérletek folytatásához.

Előnyök

 • Az első kísérletek kezdőknek;
 • önképzés a brosúrából;
 • Nem mérgező, jóindulatú anyagok;
 • Univerzális játék fiúknak és lányoknak.

Hibák

 • nem azonosított.

A legjobb kísérletező készletek 9-14 éveseknek

BONDIBON kémiai laboratóriumi készlet. 200 kísérlet (BB2960)

Értékelés: 4.9

A BONDIBON KÉMIAI LABORATÓRIUMI KÉSZLET. 200 KÍSÉRLET (BB2960)

Ez a készlet először ebben a korcsoportban, és a kémia iránt érdeklődő gyermekek számára is vonzó lesz. 120 “komoly” és 80 szórakoztató kísérletet tartalmaz. Konfigurációja lehetővé teszi, hogy otthon egy igazi tudományos laboratóriumot hozzon létre, és a barátokkal, szülőkkel vagy személyesen végezzen kísérleteket, hogy érdekes felfedezéseket tegyen. Egy színes illusztrált füzet végigvezeti Önt a kísérleteken.

Még ha a folyamat során hibáznak is, nem lesz gond. A biztonságot szem előtt tartva tervezték. A kísérletekhez a legkülönfélébb felszerelések állnak rendelkezésre: nagyító, mérőpohár, kémcsövek, dugók, hajlékony cső, Petri-csészék, mérőkanál, hőmérő, pipetta, védőszemüveg, tölcsér, cseppentő. Egy praktikus törlőkendő a tisztításhoz és egy tárolóedény a tároláshoz. Összesen 45 elem.

A vélemények szerint a játékkészlet nem unalmas, mert minden alkalommal, amikor új felfedezéseket tehet, meglepett, és néha még csodálja a kutatás eredményeit. Minden tárgy biztonságos és tartós anyagból készült, így nyugodtan magára hagyhatja gyermekét anélkül, hogy féltenie kellene az egészségét.

Előnyök

 • A készlet számos érdekes kísérletet kínál;
 • Bővített készlet;
 • A készlet iránt fiúk és lányok egyaránt érdeklődnek;
 • könnyen tárolható és szállítható;
 • részletes, gyermekbarát utasítások.

Hátrányok

 • nem azonosított.

Kids Innovation kit Varázslatos kísérletek

Értékelés: 4.8

INNOVÁCIÓS KÉSZLET GYERMEKEKNEK MÁGIKUS KISKÉPZELEK.webp

A második helyen egy készlet áll, amely segít tudományosan megmagyarázni az életünkben tapasztalt csodák eredetét. Ezzel növelheti a kognitív aktivitást és a tudomány iránti érdeklődést, fejlesztheti érzékeit, megtanulhatja elemezni és megjegyezni a kapott információkat. Sok kísérletet nem lehet előre látni. A gyártás során felhasznált anyagok nem mérgezőek, hipoallergének. Teljesen biztonságosak az egészségre nézve.

33 reagens és felszerelés tartozik hozzá. A professzorral felvett összes kísérletet tartalmazó CD segít a kísérletek önálló elvégzésében, és szükség esetén tanácsokat ad. A színes utasítások a kísérletezés minden lépését is elmagyarázzák. A gyermek számos kérdésre választ találhat, és lenyűgöző tudományos tényeket tanulhat meg benne.

a készlet színes csomagolásban kerül forgalomba. Nagyszerű ajándéklehetőség bármilyen eseményre. Fiúk és lányok egyaránt szeretni fogják ezt az ajándékot. A szülők azt mondják, hogy gyermekük nagyon érdeklődik a felfedezés iránt. Továbbra is elégedettek az elvégzett munkával.

Előnyök

 • kiszámíthatatlan vizsgálati eredmények;
 • A készlet élénk színű csomagolásban érkezik, és még a közömbös gyerekek számára is lenyűgöző folyamat;
 • Természetes, nem veszélyes anyagok
 • video-oktatás + illusztrált füzet;
 • Lappangó érdeklődés a játék iránt.

Hátrányok

 • nem derült ki.

Tudomány Szórakoztató készlet Fiatal fizikus. 120 kísérlet (HP00001)

Értékelés: 4.7

TUDOMÁNY SZÓRAKOZTATÓ KÉSZLET FIATAL FIZIKUS. 120 kísérlet (HP00001).webp

A harmadik vonal azoknak a gyerekeknek szól, akiket a fizikai jelenségek eredete érdekel. Segítségével 120 kísérletet végezhet otthon az elektromossággal, mágnesességgel, fénnyel és optikával. A használati útmutató számos érdekes tényt tartalmaz, amelyek segítenek megérteni ezt vagy azt a jelenséget. A kísérletekhez szükséges összes tárgyat és felszerelést tartalmazza. Semmi extra nem vásárolható.

Minden kísérlet 9 éves kortól elérhető a gyermekek számára, és teljesen biztonságos az egészségre nézve. Még az idősebb generáció is szereti őket. A színes dobozban gyermeke ellenállásokat, iránytűt, fecskendőt, kondenzátorokat, tekercset, bilincseket, lámpákat, fotodiódákat, mágnest és még sok más felfedeznivalót talál.

A vélemények szerint a készlet az első tapasztalatoktól kezdve magával ragadó, még azok számára is, akiknek teljesen közömbös volt a fizika. Szórakoztató és szórakoztató módja annak, hogy minőségi időt töltsön a családjával. Ha egyszer megtanulják, a gyerekek még jobban érdeklődnek a tudomány iránt, saját projekteket készítenek, és jó jegyeket kapnak a vizsgákon.

Előnyök

 • A doboz a fizika témakörök széles skáláját öleli fel;
 • önmagyarázó füzet;
 • Maximális biztonság a kísérletek során;
 • Felszerelés mindennel, amire szüksége van.

Hátrányok

 • Nem azonosított.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: