17 legjobb autósülés csecsemőknek

A gyermek biztonsága a születéstől a felnőttkorig kizárólag a szülők vállán nyugszik. Már most is nehéz elképzelni egy autós utazást gyermekülés nélkül. E gyermekbiztonsági rendszer népszerűségének semmi köze a divathoz. Csak az ilyen kialakítások biztosítják a csecsemő megfelelő rögzítését, csökkentve ezzel a baleseti sérülés kockázatát.

Autós gyermekülés kiválasztási kritériumok

Amikor megbízható gyermekülés vásárlásáról van szó, a szülők megpróbálnak nem gondolkodni a spóroláson. Minél stabilabbak a biztonsági övek és a járműüléshez való rögzítés, annál nagyobb biztonságban van a gyermek.

A gyermekülés kiválasztásának különböző kritériumai vannak, amelyek közé tartozik a biztonsági öv minősége, a gyermek biztonságos rögzítése, a háttámla beállításának szintje és a gyermek életkora, amelyre az ülést tervezték. Az utolsó pont a legfontosabbnak tekinthető. Az autósüléseknek 4 alosztálya van, pontosan az életkor és a súly szerinti osztályozás szerint:

 1. 0+ csecsemőknekSzületéstől 6-9 hónapos korig. Ezeket autósülésnek nevezik. Akár 13 kg súlyt is elbír. Úgy kell felszerelni, hogy a baba arca a kocsitól elfelé nézzen.
 2. 1 csoport1 és 4 év közötti gyermekek számára. Ezeket a gyermeküléseket 9-18 kg súlyú gyermekek számára tervezték. A háttámlának több pozíciója van. Az erőforráskeret reteszelése a menetirányban vagy azzal szemben.
 3. 2 alcsoport7 éves korig 15-25 kg teherbírású gyermekek számára. A biztonsági övek a baba rögzítésére szolgálnak, nem pedig a beépített extrák.
 4. 3 csoport– 36kg-ig tervezték. Nincs belső heveder. Gyermekülést (ülésmagasítót) képviselnek.

Minden alcsoportnak megvannak a maga kiválasztási kritériumai, amelyekről szakértőink többet is elárulnak a gyermekülések minősítésében.

Legjobb autósülések

ifixXT Isofix
Jelölés székhely termék neve ár
A legjobb autósülések csecsemők számára (13 kg-ig, 0+ csoport) 1 Maxi-Cosi Ca
ioFix
9 690€
2 Recaro Privia 16 200€
3 Daiichi DualWell Isofix szerves 18 900€
A legjobb autósülések 18 kg-ig (0/1 csoport) 1 Cybex Sirona Plus Isofix 36 900€
2 Recaro Zero.1 Isofix 29 900€
3 RITAX ROMER Dualfix 27 495€
4 Peg-Perego Viaggio 0+/1 kapcsolható 12 650€
5 Carmate Kurutto NT2 Premium 26 000€
Top autósülések 9-18 kg (1. csoport) 1 RITAX ROMER
25 700€
2 Maxi-Cosi Pearl Isofix 14 990€
3 Peg-Perego Primo Viaggio Duo-Fix Primo Viaggio Duo-Fix 13 250€
A legjobb autósülések 9 – 36 kg (1/2/3 csoport) 1 Recaro Monza Nova IS ülésrögzítő 16 688€
2 Cybex Pallas M-Fix 21 900€
3 RITAX ROMER Evolva 1-2-3 Plus RITAX ROMER Evolva 1-2-3 Plus 14 900€
A legjobb autósülések 15-36 kg (2/3 csoport) 1 Concord
24 990€
2 Recaro Monza Nova Nova 2 SeatFix 15 800€
3 Peg-Perego Viaggio 2-3 Surefix 8 950€

A legjobb autósülések csecsemők számára (13 kg-ig, 0+ csoport)

Egy csecsemő szállítása az autóban nem könnyű feladat. Még sok taxisofőr sem hajlandó anyát és gyermekét szállítani speciális hordozóágy nélkül. Nemcsak a magas közlekedési bírságok miatt, hanem a gyermekbiztonság szükséges szintje miatt is.

Szakértőink úgy döntöttek, hogy segítenek az új szülőknek, és összeállították a legmegfelelőbb autósüléseket a születéstől 6-9 hónapos korig.

Maxi-Cosi Ca
ioFix

Értékelés: 4.9

Maxi-Cosi Ca</div><p>ioFix” src=”/wp-content/uploads/2023/10/29616666193291-9817.jpg” title=”Maxi-Cosi Ca<br />ioFix”></p><p>Kényelmes autósülés 0+ babaülés 13 kg-ig terjedő teherbírással. Ideális jól működő hevederekkel rendelkező szülők számára. Könnyen rögzíthető a készülék az autóban. Kapható kiegészítő napellenző.</p><p>Szakértőink dicsérik a fogantyú kényelmét. A gyártó 13 kg-os állítása azonban túlszámlázott. 10 kg-tól kezdve a baba szűkös és nyűgös lesz a hordozóágyban.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Könnyen beszerelhető az autóba;</li><li>Hipoallergén anyagból készült levehető huzat;</li><li>Többféle háttámla pozíció;</li></ul><h4>Hibák</h4><ul><li>Legfeljebb 10 kg-os, nem 13 kg-os gyermek számára alkalmas.</li></ul><h3>Recaro Privia</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=Recaro Privia

A Recaro Privia hordozóágy szorosan illeszkedik az autó álló vállpántjaihoz. 13 kg-os súlyig megfelel a gyermekeknek, de 10 kg-tól kezdve túl nagy lehet a gyermek számára. Szakértőink szerint a hordozható fogantyú és a levehető fedelek kényelmesek.

A mami véleménye szerint a háttámla merevségére vonatkozó megjegyzések vannak. Megereszkedhet, ami nem kívánatos a 3 hónaposnál fiatalabb csecsemők számára. Egyébként nagyon kényelmes, szép és praktikus.

Előnyök

 • Kényelmes autósülés rögzítés az autóban;
 • A háttámla állítható;
 • Praktikus fogantyú

Hátrányok

 • Csak nagy gyerekeknek 10 kg-ig
 • A háttámla nem tartja jól – megereszkedett hatású.

Daiichi DualWell Isofix szerves

Értékelés: 4.8

Daiichi DualWell Isofix szerves

Természetes pamut szövet üléshuzat. Minden elem jól össze van varrva, nincs látható varrás. A cég logója, egy bagoly, az ülésbe van varrva, ami garantálja a termék eredetiségét. Külön hordozóágy az újszülött számára. Minden alkatrész le van csavarozva, így nem jönnek le az utazás során.

Szakértőink szerint a váz különösen jól sikerült: a márka logója az ülőpárna hátuljára van varrva. Ütésálló habból készült. A szülők megjegyzik az ülés bőséges szélességét is, amely lehetővé teszi, hogy gyermeke hosszú ideig utazhasson benne.

Előnyök

 • Stabil habszivacs keret;
 • Van egy betét egy újszülött számára;
 • A huzat természetes pamutból készült;

A hiányosságok

 • Magas ár;
 • Az üléshuzat a csavarok kicsavarásával távolítható el.

A legjobb autósülések 18 kg-ig (0/1 csoport)

0/1-es csoportú üléskategória, 2-3 éves korú csecsemők számára tervezve. Akár 18 kg kapacitás. Nem minden modell használható csecsemők számára. Ha ezeket az üléseket születésüktől fogva szeretné használni, kérjük, figyeljen a hordozóágyra és a hátrafelé néző opcióra.

Íme néhány népszerű modell, amelyet szakembereink szerint érdemes megnézni a gondoskodó szülőknek.

Cybex Sirona Plus Isofix

Értékelés: 4.9

Cybex Sirona Plus Isofix

A Cybex Sirona Plus Isofix gyermekülés 18 kg-ig használható. Széles üléssel kapható. Hordozótáska egy újszülött számára. A legfontosabb, hogy szakértőink szerint előre vagy hátrafelé is felszerelhető. Így optimális biztonsági szint érhető el a baba számára 1 éves korig és a kis angyalka számára 4 éves korig.

A szülők szerint a hátrányok közé tartozik, hogy az ülést nehéz egyedül rögzíteni a gyermek számára. A biztonsági öv sem elég hosszú ahhoz, hogy télen egy kisbabát szállítson, és a párnázottságot hagyja benne.

Előnyök

 • Beállítható az autó előre és hátra mozgásához;
 • A rögzítőelemek biztonsága;
 • Jól átgondolt kialakítás, széles üléssel;

Hátrányok

 • Nehéz egyedül felszerelni a hordozóágyat;
 • Rövid hevederek.

Recaro Zero.1 Isofix

Értékelés: 4.8

Recaro Zero.1 Isofix

A Recaro Zero egy praktikus gyermekülés 4,5 éves korig.1 Isofix, magas biztonsági színvonallal. A gyártó a versenyautók alkatrészeinek gyártásával foglalkozik, ezért nagy figyelmet fordít a töréstesztelésre.

Szakértőink szerint az ülés jellemzői közé tartozik az egyedülálló 360 fokos forgatható funkció, amely megkönnyíti a baba kihúzását az autóból. A biztonsági övek és a háttámla dőlésszöge a baba életkorának megfelelően állítható.

Előnyök

 • Magas biztonsági besorolás a törésteszteken;
 • Hátrafelé és előrefelé rögzítés;
 • Az életkornak megfelelő hám beállítása;

Hátrányok

 • Magas ár az i-size betét miatt.

ITAX ROMER Dualfix

Értékelés: 4.8

</div><p>ITAX ROMER Dualfix” src=”/wp-content/uploads/2023/10/2981666193291-5917.jpg” title=”<br />ITAX ROMER Dualfix”></p><p>A Dualfix gyermekülés továbbfejlesztett változata megkapta az ECE R129 (I-Size) jóváhagyást. Ezzel a modellel <br />Az ITAX ROMER innovatív biztonsági rendszerrel rendelkezik, fokozott oldalsó ütközésvédelemmel.</p><p>Az üléspárna acél megerősítéssel rendelkezik az extra szilárdság és merevség érdekében. Az ülés 360°-ban forgatható, ami praktikus a szülők számára. A hátrányok közé tartozik a szerkezet mérete és súlya.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Fejlett biztonsági rendszer oldalsó ütközésvédelemmel;</li><li>Hátrafelé vagy előrefelé irányuló beépítés;</li><li>ortopédiai csecsemőhordozó;</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Az összes biztonsági jóváhagyásnak köszönhetően az ár magas;</li><li>Helytakarékos kialakítás az autóban vagy otthon.</li></ul><h3><p>eg-Perego Viaggio 0+/1 kapcsolható</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=Peg-Perego Viaggio 0+

Az olasz 0/1-es csoportba tartozó autósülés kényelmes és könnyen kezelhető. A menetirányban és azzal szemben is elhelyezhető. ortopédiai hordozóágy az újszülött számára. A kárpitozás hipoallergén anyagból készült. A karosszéria fém elemeket tartalmaz az extra szilárdság érdekében.

A babatermékekkel foglalkozó szakembereink különösen nagyra értékelik az ülés dőlésszögét. A háttámla állítható, hogy minden korosztály számára kényelmes legyen 0 és 4,5 év között. Az újszülött feje jól alátámasztva van, és alvás közben nem lóg lefelé.

Előnyök

 • Minden minőségi tanúsítvány;
 • Ortopédiai párnázás;
 • Nagymértékben merev hasított test;

Hátrányok

 • Amikor telepítve van, akkor elég alacsony – a baba nem látja, mi történik az ablakon kívül.

Carmate Kurutto NT2 Premium

Értékelés: 4.6

Carmate Kurutto NT2 Premium

A prémium autósülés körülveszi a babát, és biztonságosan tartja őt a biztonsági hordozóágyban. Még a kagylóval együtt is elég széles az ülés minden méretű baba számára. 18 kg testsúlyig és 50-100 cm magasságig tervezték.

Szakértőink dicsérték a hordozóágy vezetésellenes helyzetét, ahol szinte vízszintessé válik. A baba kényelmesen alszik és utazik ebben a változatban még a hosszú autóutakon is.

Előnyök

 • A váz szilárdsága és praktikussága;
 • Ortopéd hordozóágy az újszülött számára;
 • Az ülés 360⁰-ban elforgatható;

Hátrányok

 • A kagylóval ellátott hordozóágy hevederpántjai télen megrövidülnek, ezért nehéz rögzíteni őket.

A legjobb autósülések 9-18 kg (1. csoport)

Az 1. csoportba tartozó autósülések csak menetirányban szerelhetők be. Rögzített övekkel vagy Isofix rendszerrel rögzítve. 9 hónapos kortól használható csecsemők számára.

Az alábbi szakértői tanácsok és termékértékelések segítenek kiválasztani a megfelelő autósülést 9 és 18 kg közötti súlyú gyermeke számára.

ITAX ROMER ifix

Értékelés: 4.9

</div><p>ITAX ROMER</p><tr>ifix” src=”/wp-content/uploads/2023/10/39516666193291-4117.jpg” title=”<br />ITAX ROMER<tr>ifix”><p>A praktikus német gyermekülés széles üléssel. 9 hónapos és 4 éves kor közötti gyermekek számára. A mindössze 78 cm-es magasságnak köszönhetően a baba lába nem lóg lefelé, ami különösen kényelmessé teszi a baba számára. Súly 10,8 kg. Bármilyen járműhöz alkalmas.</p><p>Szakembereink figyelmet fordítottak a biztonsági övek kivitelezésének minőségére. Ötpontos hevederrel és párnázott betétekkel rendelkeznek. A szülők szeretik az autósülés kialakítását, mivel vannak modellek aranyos állatok formájában.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Széles és kényelmes gyermeke számára;</li><li>Ötpontos heveder párnázott párnázással, hogy a baba a helyén maradjon;</li><li>Könnyű rögzítés a járműben a rögzített biztonsági övvel;</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>A párnázott párnázás forró a nyárra.</li></ul><h3>Maxi-Cosi Pearl Isofix</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=Maxi-Cosi Pearl Isofix

Modern autósülés különálló rögzítési platformmal. Biztosítja a biztonságos illeszkedést. A kijelzőkkel ellátott érintőképernyős panelnek köszönhetően a szülők könnyen ellenőrizhetik, hogy az ülés megfelelően be van-e rögzítve.

A magas szintű biztonság mellett szakértőink kiemelik, hogy az ülés be- és kikapcsolható az autóból. Ötpontos hevederrel és kényelmes fejpárnával rendelkeznek.

Előnyök

 • Magas szintű biztonság a gyermek számára;
 • Helyes illeszkedésjelző rendszer;
 • Előre-hátra fixálás;

Hátrányok

 • Magas ár;
 • Csak az 1. és a 0. csoporthoz van szükség platformra+.

eg-Perego Primo Viaggio Duo-Fix

Értékelés: 4.7

Peg-Perego Primo Viaggio Duo-Fix Primo Viaggio Duo-Fix

A megfizethető és kiváló minőségű Peg-Perego Primo Viaggio Duo-Fix gyermekülés népszerű a mai anyukák és apukák körében. Kényelmes ISOFIX rögzítés. Könnyen ápolható és mosható, levehető huzatok.

Szakértőink megjegyezték az autósülés szélességét, amely elég széles ahhoz, hogy még egy nagyméretű gyermek is szabadon elférjen. Az anyukák és apukák különösen szeretik az állítható magasságú fejtámlát, amely megkönnyíti a használatát a különböző korosztályok számára 4 éves korig.

Előnyök

 • Magas biztonsági szabvány a baba számára;
 • Állítható magasságú fejtámla;
 • Levehető szövet üléshuzatok;

Hátrányok

 • Nem tartozik a csomaghoz, de a helyhez kötött övhöz csatlakoztatható.

A legjobb autósülések 9-36 kg-os súlycsoportban (1/2/3 csoport)

A 9-36 éves gyermekek számára készült autósüléseket gyakran többcélú autósüléseknek nevezik. Ők a szülők választása, akik pénzt akarnak megtakarítani, amikor mindegyiküket megvásárolják. Az 1/2/3-as csoportba tartozó hordozóeszközök felcsatolható hevederekkel, széles üléssel és a háttámla lehajtásának lehetősége nélkül rendelkeznek. Csak előrefelé néző.

Szakértőink összeállították a 3 legnépszerűbb autósülés-kombinációt a gyerekek számára ebben az osztályban, nagyszerű ár-érték arányban.

Recaro Monza Nova IS ülésrögzítő

Értékelés: 4.9

Recaro Monza Nova IS ülésrögzítő

Csecsemők és 9 hónapos és 12 éves kor közötti gyermekek számára készült. A gyártó szerint az ülés szó szerint együtt nő a gyermekével. A nagyon fiatal utazók számára egy erős biztonsági párna védi a pocakjukat. Az autó biztonsági öve az asztal fölé húzódik, rögzítve a gyermeket.

Szakértőink dicsérték a 11 állítható magasságú fejtámla kényelmét. És az a képesség is, hogy az autósülést az oldalvédők közötti távolság növelésével “kibővítsük”.

Előnyök

 • Gyermekbiztonsági háttámla a hasüreg védelmére;
 • 11 fejtámla magasság;
 • Könnyen rögzíthető az ülés a járműben;

Hátrányok

 • Magas ár a német minőségért;
 • Az alvási pozíció szinte nem létezik.

Cybex Pallas M-Fix

Értékelés: 4.8

Cybex Pallas M-Fix

A Cybex Pallas M-Fix autósülés biztonsági párnával rendelkezik, amely 9 hónapos kortól 1,5 éves korig védi a babát. A megbízható oldalsó ütközésvédelemmel is rendelkezik L.S.P.

12 különböző magasságban állítható fejtámla. Nincs napellenző. Az ülés vízszintes helyzetbe történő kihajtásának képessége is hiányzik. 1,5 év alatti gyermekek számára érdemes megvásárolni a különálló modelleket a nagyobb kényelem érdekében, ajánlásunk szerint. Nagyobb gyermekek számára azonban a fejtámla szélessége és magassága tökéletes.

Előnyök

 • Sokkolásgátló háttámlával;
 • Anatómiai betéttel rendelkezik a kisgyermekek számára;
 • Nincs oldalsó ütközésvédelem;

Hátrányok

 • Nincsenek extra zsebek a játékok számára, és nincs napellenző;
 • Az üléshuzatok szintetikus anyagból készültek, ami sok szülőnek nem tetszik.

ITAX ROMER Evolva 1-2-3 Plus ITAX ROMER Evolva 1-2-3 Plus

Értékelés: 4.7

</div><p>ITAX ROMER Evolva 1-2-3 Plus” src=”/wp-content/uploads/2023/10/2711666666193291-2917.jpg” title=”<br />ITAX ROMER Evolva 1-2-3 Plus”></p><p>Ennek a modellnek a vonzereje a baba fokozott kényelme. Ezt a puha, lekerekített fejtámla és a nagyméretű, komfortbetétekkel ellátott oldalsó panelek biztosítják. A végén a baba még úgy érzi, mintha egy kiságyban ülne.</p><p>A kényelem mellett szeretjük kiemelni a speciális övvezetőket, amelyek segítenek a biztonsági öv megfelelő pozícióban tartásában. És a biztonsági öv feszességének jelzője 18 kg alatti gyermekek számára (Safe-Strap).</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Nagyobb kényelem a gyermek számára;</li><li>levehető fedelek;</li><li>A belső hevederek feszességének beállítására szolgáló kijelző;</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Nehéz az ülést az utasításoknak megfelelően elhelyezni.</li></ul><h2>A legjobb autósülések 15-36 kg (2/3 csoport)</h2><p>A 2/3-as csoport egy praktikus és praktikus megoldás, amely két különböző súlyú (15-25 és 22-36 kg) autósülés kombinációja egy modellben. Ennek ellenére ezek a súlycsoportok nagyon hasonló kialakításúak, így sokkal előnyösebb egy gyermekülést vásárolni a 3-12 éves gyermekek számára, mint két különböző ülést.</p><p>Szakembereink számos modellt elemeztek és teszteltek a 2/3 alcsoportban, hogy elkészítsék a három legnépszerűbb és legmegbízhatóbb opció listáját.</p><h3>Concord<tr>Az XT Isofix</h3><p>Értékelés: 4.9</p><div style=Concord<tr></div><p>Concord XT Isofix” src=”/wp-content/uploads/2023/10/94216666193291-7517.jpg” title=”Concord</p><tr>XT Isofix”><p>Ez az autósülés már kívülről is modernnek és könnyen használhatónak tűnik. Nincsenek szövetbetétek az ülésben, hogy gyermeke még a nyári melegben is kényelmesen érezze magát. Sok szülő szerint ez a legjobb megoldás a 3 és 12 év közötti gyermekek számára.</p><p>Szakértőink kiemelték az ülés beállítási szögét. Kicsi, de az alvási pozíció kényelmesebb, mint az álló változaté. Az anyukák szerint azonban a háttámla hátradöntéséhez meg kell nyomni egy gombot, és magunk felé kell húzni az ülést, és meg kell lazítani a hevedereket, ami nagyon problematikus, amikor az autó mozgásban van.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>“Lélegző modell;</li><li>Állítható fejtámla magasság és ülésszélesség;</li><li>Levehető huzatok mosáshoz;</li></ul><h4>Gyengeségek</h4><ul><li>A háttámlát vezetés közben nehéz beállítani.</li></ul><h3>Recaro Monza Nova Nova 2 SeatFix</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=Recaro Monza Nova Nova 2 SeatFix

A SeatFix rögzítési rendszer ennek a 3 és 12 év közötti angyalkáknak szánt autósülés modellnek a biztonságos rögzítését biztosítja. Ezenkívül lehetőség van az ülés rögzítésére az autó beépített övén.

A megerősített első, hátsó és oldalsó ütközésvédelem külön említést érdemel a profik szerint. És a speciális ortopéd habbetétek jelenléte.

Előnyök

 • Magas biztonsági szabvány;
 • Maga a formatervezés könnyűsége – súlya mindössze 8 kg;
 • Beépített audiorendszer és MP3-lejátszó zseb – nagyszerű a tizenévesek számára;

Hátrányok

 • Magas költségek a zenei “trükkök” rovására;
 • Kényelmetlen az ülést egyedül a biztonsági övekhez rögzíteni.

eg-Perego Viaggio 2-3 Surefix

Értékelés: 4.7

Peg-Perego Viaggio 2-3 Surefix

Praktikus és olcsó autósülés 3 és 12 év közötti gyermekek számára, két pohártartóval, SUREFIX rögzítési rendszerrel felszerelve. A fejtámla magassága állítható. Műanyag kartámaszok.

A szülők véleménye szerint a gyártó elmulasztotta elhelyezni az isofix konzolokat, ami megakadályozza, hogy az üléseket a kartámaszok rögzítése nélkül szereljék be. Egyébként szakértőink elégedettek voltak ennek a gyermekülésnek a modelljével.

Előnyök

 • a fejtámla magasságának beállítása;
 • A háttámla a kocsi második üléssorával együtt változtatja a dőlésszöget;
 • A szemüvegek számára további támogatás áll rendelkezésre;

Hátrányok

 • A rosszul tervezett isofix konzolok miatt nehézségek a beszereléssel kapcsolatban.
Olvasson tovább  10 legjobb ergo hordozó
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: