Top 10 legjobb autósülés a törésteszteken

*A szerkesztő értékelése a legjobbakról. a kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt kérjük, konzultáljon szakértővel.

Az autós gyerekülések a legfiatalabb utasok szállításához szükségesek. Biztosítják a gyermek egészségét és kényelmét, és elengedhetetlen tartozék a családi autó utasterében. A gyermekek biztonságára vonatkozó közös céljuk ellenére kialakításuk eltér egymástól. Nemcsak a díszítés színei, hanem a méret, a felszereltség, az anyagok, a költségek és a megbízhatóság is.

Autóüléseink biztonságát az éves nemzetközi töréstesztek is megerősítik. A legjobb modelleket egy 1-5-ig terjedő skálán rangsorolják, ahol az 5-ös a legmagasabb minősítés. Számos kritériumot, például védelmet, könnyű illeszkedést, kényelmet, környezetbarát és gondozásmentes anyagokat vesznek figyelembe. A legbiztonságosabb autósülés-kialakításokat folyamatos kutatások alapján határozzák meg.

Minden gyártó arra törekszik, hogy jó értékeléseket kapjon, mert ez hatással van a termékük sikerére. Az autósülések kiterjedt piaca sokféle igényt kielégít, és lehetővé teszi, hogy a legjobb vásárlási lehetőséget válassza ki. Magazinunk szakértői összehasonlították a legnépszerűbb modelleket, és rangsorolták a legjobbakat közülük.

A legjobb autósülések törésteszt-értékelése

i-Fix SL
Jelölés Ülés Név Ár
Legjobb autósülés törésteszt minősítés 1 Cybex Pallas S-Fix (a Scuderia Ferrari számára) 35 600 €
2 Inglesina Amerigo HSA Isofix 34 700 €
3 Doona + 30 000 €
4 BeSafe iZi Flex FIX i-Size 20 300 €
5 Maxi-Cosi Tobi 22 500 €
6 Recaro Monza Nova Nova 2 SeatFix 24 000 €
7 Baier Kindersitz Adefix 15 500 €
8 ITAX ROMER Kid II 1 000 €
9

eg-Perego Primo Viaggio

8 200 €
10 Heyner MaxiProtect Aero SP 9 950 €

Cybex Pallas S-Fix (a Scuderia Ferrari számára)

Értékelés: 4.9

Cybex Pallas S-Fix (a Scuderia Ferrari számára)

Multifunkcionális autósülés, amely megfelel a legszigorúbb biztonsági előírásoknak. Nemzetközi formatervezési díj nyertese, és a 2018-as törésteszteken 4-es minősítést kapott. A szék könnyen átalakítható a különböző korosztályok számára, így több évig használható. Ütésálló műanyagból készült keret. Szellőzés a háttámlán és az ülésen.

Ennek a kialakításnak nagy előnye, hogy nincsenek kényelmetlen belső pántok, amelyek funkcióját egy állítható kárpitozott asztal látja el. Ezáltal a baba nyugodtabbá válik, a szülők pedig megnyugodhatnak gyermekük biztonságáról. Könnyen eltávolítható és egyetlen gombbal állítható. Vészhelyzetben a kárpitozott párna elnyeli az ütközési energiát azáltal, hogy a súlyt egyenletesen elosztja az asztal teljes felületén.

A szabadalmaztatott Cybex L teleszkópos oldalsó ütközésvédelmi rendszer jelentős biztonsági szerepet játszik.S.P. System Plus. 12 pozícióban állítható magasságú ülés fejtámla. Az utastérben a rögzítés mind az autó biztonsági övével, mind az ISOFIX rendszerrel lehetséges.

Előnyök

 • feltűnő és stílusos design;
 • kényelmes biztonsági asztal;
 • gyorskioldó fedél;
 • hipoallergén anyagok.

Hátrányok

 • nincs azonosítva.

Inglesina Amerigo HSA Isofix

Értékelés: 4.8

INGLESINA AMERIGO HSA ISOFIX

Második helyezett az ergonomikusan kialakított autósülés, amely exkluzív elülső lengéscsillapító rendszerrel rendelkezik. Jelentősen csökkenti a sérülés kockázatát és növeli a baba védelmét. A modell a 2015-ös törésteszten 4-es értékelést kapott, ami magas szintű kényelmet és tervezési biztonságot jelez. Az ülés menetiránynak háttal az utastérbe illeszkedik, és a megbízható Isofix rendszer és az autó biztonsági övei egyaránt rögzítik.

A kompakt modell megerősített, ütésálló kerettel rendelkezik, a jobb szellőzést biztosító lyukakkal. Neoprén borítású belső hevederek elnyelik az ütéseket. Ezek a fejtámlába vannak beépítve és 7 pozícióban állíthatóak. Sima külső ívek a jármű belsejének kopásának megelőzése érdekében. Állítható háttámla 4 pozícióban az extra kényelemért a baba számára.

Tartalmaz egy kiegészítő padlótámaszt integrált dugattyúval, amely vészhelyzetben lengéscsillapítóként működik. Jelentősen csökkenti az elülső ütközés okozta gyorsulási erőt, ezáltal csökkentve a sérülés kockázatát.

Előnyök

 • Robusztus, erős váz;
 • a HAS lengéscsillapító rendszer;
 • biztonságos rögzítési rendszer;
 • anatómiai illeszkedés.

Hátrányok

 • nem azonosított.

Doona +

Értékelés: 4.8

Doona +

a három legjobb díjnyertes modell, amelyek könnyen átalakulnak biztonsági autósülésből teljes értékű babakocsivá, visszahúzható fogantyúval és biztonsági védőtetővel. Összecsukható váza könnyű alumíniumötvözetből készült. A golyóscsapágyazott felfújható kerekek kiváló manőverezhetőséget biztosítanak. Tartalmaz egy speciális, újszülötteknek szánt, természetes szövetekből készült betétet.

Ergonomikus kialakítása lehetővé teszi, hogy ne csak babakocsiként, hanem babahintaként is használható legyen, mivel az ülés szinte vízszintes helyzetbe dönthető. A kerekek befelé hajthatók, hogy a jármű belseje rendben maradjon. Többrétegű ütésálló műanyagból, hungarocellel és textíliával kombinált burkolat. Erős oldalsó ütközésvédelmi rendszerrel Safe Side.

Csak a jármű mozgása ellenében szerelhető fel, és 2 módon rögzíthető: a gyárilag felszerelt övekkel vagy a tartozékként megvásárolható Doona Isofix rögzítő rendszerrel. Az üléskárpit hipoallergén, hő- és nedvességszabályozó tulajdonságokkal rendelkezik.

Az erősségek

 • Autósülés és babakocsi kombinációja;
 • alacsony építési súly;
 • Baba matrac;
 • Prémium anyagok.

Hátrányok

 • nem azonosított.

BeSafe iZi Flex FIX i-Size

Értékelés: 4.7

BESAFE IZI FLEX FIX I-SIZE

A negyedik sorban található az autósülés, amely megfelel az új UN R129-02 biztonsági előírásoknak. A Kind + Jugend Innovációs Díj a “Gyermekek utazó világa” kategóriában elnyerte a rangos nemzetközi Kind + Jugend Innovációs Díjat. Az ADAC 2018-as töréstesztjén. 4-es osztályzat a biztonság, a használhatóság, az ergonómia, az ökológia és az ápolás terén. Az isofix rendszer az autó szokásos biztonsági öveivel együtt rögzíti.

Okos tervezési koncepció, amely lehetővé teszi a gyors felszerelést és a gyermek méretéhez való könnyű igazítást. Ez egy kompakt egység, amelynek méretei lehetővé teszik három ülés elhelyezését a jármű hátsó részében. Fel van szerelve a modern SIP+ védelmi rendszerrel, amely megbízhatóan védi a gyermeket az oldalirányú ütközésekkel szemben.

A beépített derékszíj-kapocs megakadályozza, hogy a baba “lebegjen” az ülésben, és a mágneses fidlock-mechanizmus megkönnyíti a használatát. Az ülés 3 és 12 év közötti gyermekek számára készült, és mindkét oldalán 150 cm magasságig állítható. A teljes szerkezet és a háttámla külön-külön is dönthető.

Előnyök

 • az ülés gyors beszerelése;
 • övtartó;
 • oldalsó védelmi rendszer;
 • könnyű ülésmagasság-állítás.

Hátrányok

 • nem azonosított.

Maxi-Cosi Tobi

Értékelés: 4.7

Maxi-Cosi Tobi

Az ötödik hely az autósülésé, amely állítható magasságú platformmal rendelkezik, amely kiváló kilátást biztosít a gyermek számára. A menetiránynak megfelelően illeszkedik, és a járműben speciális feszítő rendszerrel ellátott 3 pontos biztonsági övekkel van rögzítve. Intelligens érzékelőkkel is fel van szerelve, amelyek fényjelzőkkel jelzik, hogy tudja, ha a baba megfelelően van rögzítve.

A háttámla anatómiailag úgy van kialakítva, hogy 7 különböző szögben mozoghasson, ami nagyszerű a baba pihenéséhez és alvásához. Az üléskárpit hipoallergén anyagból készült, amely jól felszívja a nedvességet, nem vetemedik és nehezen gyúlékony tulajdonságokkal rendelkezik. Egy gombnyomással összecsukható, és a baba kényelmesen alhat.

A rögzítési rendszert belső, párnázott hevederekkel ellátott 5 pontos hevederek biztosítják. A gyermek életkorától függően állítható magasságú és hosszúságú. Praktikus műanyag kampók az ülés oldalán a belső hevederek csatjaihoz, amelyeket úgy terveztek, hogy a baba az ülésben és az ülésen kívül is maradhasson. Ez az egyik legbiztonságosabb és legkényelmesebb modell, amelyet 2015-ben törésteszten teszteltek. “jó” minősítéssel.

Előnyök

 • jó láthatóság a gyermek számára;
 • jelzőlámpák a kábelkötegben;
 • A háttámla 7 pozícióban állítható;
 • környezetbarát anyagok.

Hátrányok

 • nem azonosított.

Recaro Monza Nova Nova 2 SeatFix

Értékelés: 4.7

RECARO MONZA NOVA 2 ÜLÉSRÖGZÍTŐ

A hatodik helyet az ergonomikusan kialakított autósülés kapja, amely többször is díjazott a törésteszteken, és csoportjának egyik legjobb terméke. 3 éves korig és 95 cm alatti gyermekek számára készült. A járműben az Isofix rendszerrel rögzítik, és a gyermeket az autós biztonsági öv tartja az ülésben.

Kényelmes tartózkodás a különböző méretű babákhoz igazodó ortopéd szerkezetnek köszönhetően. 11 pozícióban állítható fejtámlával és ASP oldalvédelemmel felszerelve. A beépített légpárna speciális pumpával rendelkezik a lágyság beállításához. A RECARO Sound System integrált fejtámla hangszórókkal lehetővé teszi, hogy a baba élvezhesse a hang- és videóképeket a csatlakoztatható MP-3 lejátszóról.

Az ülés az egyedülálló Recaro ACS légvisszavezető rendszerrel van felszerelve, amely még a forró napokon is kényelmes mikroklímát biztosít. Kényelmi anyagból készült kárpitozás. Könnyen eltávolítható és mosható. Az Isofix rendszernek köszönhetően az autó első ülésére is felszerelhető.

Előnyök

 • Fokozott oldalvédelem;
 • kényelmes légpárna;
 • a fejtámlába integrált hangszórók;
 • Kopásálló puha borító.

Hátrányok

 • nem azonosított.

Baier Kindersitz Adefix

Értékelés: 4.6

Baier Kindersitz Adefix

A hetedik helyen az autósülés, amelyet 15-36 kg-os gyermekek számára terveztek. 6,4 kg-os saját tömegével gyorsan és könnyen beilleszthető az autóba. A modell 4-es minősítést kapott a 2017-es törésteszten, ahol a készülék praktikusságát és biztonságát dicsérték. A szülők szeretik a stílusos megjelenést. A környezetbarát párnázó anyag magas szintű kényelmet biztosít a baba számára. A gyorsan leoldható fedél könnyen lemosható a szennyeződésekről, és legalább 3 évig bírja az intenzív használatot.

A Baier Adefix a megbízható Isofix rendszerrel van rögzítve az autóban, amely az első és a hátsó üléseken egyaránt felszerelhető. Az állítható magasságú fejtámla lehetővé teszi az ülés használatát a baba növekedésével, és a szokásos biztonsági övekkel rögzíthető. Megerősített oldalsó védelemmel van felszerelve, amely vészhelyzetben minimálisra csökkenti a sérülés lehetőségét.

A könnyű fel- és leszerelhetőség, valamint a kényelem és a biztonság miatt a német gyártó formatervezése rendkívül keresett a fogyasztók körében. Ideális hosszú utazásokhoz.

Előnyök

 • gyors beállítás és beállítás;
 • vonzó megjelenés;
 • magas oldali védelem;
 • kényelmes, anatómiai háttámla.

Hátrányok

 • nem azonosított.

ITAX ROMER Kid II

Értékelés: 4.6

</div><p>ITAX ROMER KID II” src=”/wp-content/uploads/2023/08/93916666197471-5510.jpg” height=”400″ title=”<br />ITAX ROMER KID II”></p><p>A nyolcadik pozíció a magas háttámlájú modell, amely magas szintű védelmet nyújt és minden utazás során biztonságot nyújt. Előre néző helyzetben is felszerelhető, és 15-36 kg-os gyermekek számára készült. A mélyen párnázott oldallapok hozzájárulnak gyermeke kényelméhez még a hosszú utazások során is.</p><p>Az ülés a fejtől a combig terjedő védelmet nyújt, és a járműben a 3 pontos biztonsági övvel rögzíthető. Anatómiai párnákkal ellátott fejtámla magasságától függő automatikus állítási rendszerrel rendelkezik. Lehetővé teszi, hogy szükség esetén gyorsan eltávolíthassa nemcsak a babát, hanem az ülést és magát az ülést is, annak ellenére, hogy a termék súlya mindössze 5,1 kg.</p><p>A kialakítás annyira könnyen kezelhető, hogy a szülők intuitívan kezelik az övvezető rendszert, így minimálisra csökkentve a helytelen rögzítés kockázatát. A V alakú háttámla biztosítja, hogy a baba növekedésével egyenesen ülhessen. kényelmes fejtámla 11 magassági beállítási pozícióval.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>megbízható oldalsó védelem;</li><li>Kényelmes székrögzítés;</li><li>V alakú háttámla;</li><li>modern design.</li></ul><h4>hátrányok</h4><ul><li>nem azonosított.</li></ul><h3><p>eg-Perego Primo Viaggio</p><tr>i-Fix SL </h3><p>Értékelés: 4.5</p><div style=Peg-Perego Primo Viaggio<tr></div><p>i-Fix SL” src=”/wp-content/uploads/2023/08/6331666197471-4910.jpg” height=”400″ title=”Peg-Perego Primo Viaggio</p><tr>i-Fix SL”><p>Kilenc ülés, 13 kg-ig gyermekek számára tervezve. Kényelmes fogantyúval felszerelve, Peg-Perego kerékagyakra szerelhető és teljes értékű babakocsivá alakítható. A modell a 2013-as ADAC,TCS, Stiftung Warentest, OAMTC törésteszteken a legmagasabb, 5-ös minősítést kapta. Könnyűszerkezet szokatlan formájú és érdekes kialakítású.</p><p>Felszerelve a Peg-Perego Primo Viaggio SL hatékony oldalvédő rendszerrel, amely vészhelyzetben maximális biztonságot nyújt a baba számára. Magas szintű biztonság és kényelem a vállpárnákkal ellátott 3 pontos hevedereknek és az anatómiai üléspárnának köszönhetően. A szabadban az ülés egy nagy, összecsukható kapucnival van felszerelve, amely az ultraibolya fény hatásaitól való védelem érdekében a kedvenc játékok rögzítésével van ellátva.</p><p>Az alap ütésálló és biztonságos anyagból készült, amely nagyfokú védelmet nyújt a baba számára. Befér az autóban a forgalommal szemben. A kényelmes, levehető huzat környezetbarát, praktikus textilanyagból készült, amely 30 ˚C-ig mosható.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Nem gumi biztonsági övek;</li><li>Alacsony, 3,8 kg-os súly;</li><li>megbízható oldalsó védelmi rendszer;</li><li>levehető napellenző UV-védelemmel.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>nem azonosított.</li></ul><h3>Heyner MaxiProtect Aero SP </h3><p>Értékelés: 4.5</p><div style=HEYNER MAXIPROTECT AERO SPHEYNER MAXIPROTECT AERO SP

Az áttekintést egy anatómiai háttámlás autósülés teszi teljessé, amely 2015-ben 4-es törésteszt-besorolást kapott. Kiváló minőségű és puha MaxiProtect AERO párnázata ECE 44/04 tanúsítvánnyal rendelkezik, ami bizonyítja a kényelmet és biztonságot a kisgyermek számára. A nagyméretű, állítható, V alakú fejtámla nem akadályozza a kilátást, és hatékony védelmet nyújt oldalirányú ütközés esetén.

Az alapot merevítő bordákkal erősítették meg, amelyek vészhelyzetekben extra védelmet garantálnak gyermeke számára. Magas, ergonomikusan kialakított kartámaszokkal rendelkezik a kényelem és az utazás közbeni komfort érdekében. A háttámla ortopédiai kialakítású, hogy garantálja a baba kényelmes illeszkedését. Előre néző helyzetben a jármű biztonsági övével van rögzítve.

15 és 36 kg közötti gyermekek számára alkalmas, és hatékony oldalvédelemmel van felszerelve. A fejtámla az utas magasságának megfelelően állítható magasságú, és a biztonsági öv beépített övfeszítői tartják a helyén. Az ülés könnyen átalakítható ülésmagasítóvá, így biztonságos és kényelmes gyermekülésként használható. A levehető fedél strapabíró és környezetbarát anyagból készült, amely tisztítható.

Előnyök

 • Az alap tartós ABS műanyagból készült;
 • V alakú széles fejtámla;
 • Gyorsan rögzíthető a szokásos biztonsági övekkel;
 • Kényelmes, ergonomikus kartámaszok.

Hátrányok

 • nem azonosították.
Olvasson tovább  12 legjobb oktatási játék 3 éves korú gyermekek számára
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: