10 legjobb macskakaparó macskák számára

Minden macska élesíti a karmait, hogy ápolja magát és megjelölje a területét. Lehetetlen elválasztani egy macskát ettől az ösztönös cselekvéstől, ezért a vakaróoszlop a cicák kötelező vásárlásainak listáján szerepel az ételtál és az alomdoboz mellett. A kedvtelésből tartott termékek piacán a macskatulajdonosok hatalmas választékot kínálnak a kaparófákból, amelyek sokféleségében elveszhetünk. A tulajdonosok visszajelzései és a szakértők ajánlásai alapján készített értékelésünk segít eldönteni, hogy melyiket válassza.

Hogyan válasszunk kaparófát

A költségek megtakarítása érdekében a tartozék kiválasztásakor figyelembe kell venni a macska korát, személyiségét és szokásait. Ha kedvence nem szeret elbújni és felfedezni, akkor nem fogja érdekelni a többszintes komplexum.

 1. Anyag. A vakarónak természetes és környezetbarát anyagokból kell készülnie. A legolcsóbb megoldás a karton, de rendkívül rövid életű. A juta és a szizál a legnépszerűbbek. A juta puhább, olcsóbb, alkalmasabb a cicáknak vagy azoknak a háziállatoknak, amelyek nem túl aktívak a karmaik élezésében. A szizál durvább, de tartósabb anyag. Ha a macska érett, nagy, hozzászokott a kaparófa használatához, vagy több háziállata van, akkor jobb ezt az anyagot választani.
 2. Helyszín.A kaparófa típusát aszerint kell kiválasztani, hogy a macska hol szokta élesíteni a körmeit. Ha letépi a bútorlábakat – használjon oszlop típusú kaparóoszlopot, ha a padlót karcolja – válasszon szőnyeget vagy hullám típusú kaparóoszlopot, és ha kedvence szereti a tapétát tépni – fali vagy sarokoszlopot.
 3. Shape.A szőnyegszőnyegek sokféle formában léteznek, a szabályos szőnyegektől az összetett pártkomplexumokig. Minél aktívabb és kíváncsibb a macskája, annál valószínűbb, hogy szeretni fogja a nagy komplexumot. Ha a macska inkább egész nap alszik, vagy ha szeret elbújni, akkor érdemes beszerezni egy kutyaházzal ellátott kaparófát. Nem ajánlott játékkészleteket vásárolni kis cicáknak, mert a háziállat nem feltétlenül lesz energikus és aktív, amikor felnő. Először jobb, ha egy egyszerűbb változatot választunk, például egy pollert vagy egy szőnyeget.
 4. A kaparófa méretenem csak a tulajdonosoknak, hanem a macskának is tetszeniük kell. Az oszlop nem lehet túl alacsony, mivel a macska használat közben teljes hosszában kinyújtózik. A kunyhóknak és menedékhelyeknek elég nagynak kell lenniük, különösen, ha a macska nagytestű.
 5. Stabilitás. A kaparófát szilárdan rögzíteni kell a falhoz vagy a padlóhoz, hogy a macska ne tudja felborítani vagy megsérülni.
Olvasson tovább  A 12 legjobb féreghajtó szer kutyák és macskák számára

A legjobb karom értékelése

Jelölés hely termék neve ár
A legjobb költségvetési fali karom 1 Beastie Moe “G
  o. -4″
259€
2 Puha kaparófa macskamentával (68 x 15 x 4) 484€
3 Homecat sarok sarok65 x 25 cm 226€
Legjobb köröm körmök karmai 1 Veles “Virágok” 2 078€
2 Uyut szizál, két játékkal – 38 x 38 x 58 cm 1 499€
3 MrPet – Pózna színes labdával 30 x 46 cm 1 980€
A legjobb automata kaparófa 1 I.P.T.S.
uno (hordó)
8 420€
2 Fauna Camilla 7 390€
3 ZoMark – Murka 4 489€
4 Zoonic – 82 x 43 x 118 cm 5 290€

A legjobb olcsó fali karom

A falra szerelhető kaparófa egy olcsó és kényelmes megoldás, amely szinte minden háziállatnak megfelel. Nem foglalnak helyet, ami fontos a kis lakásokban, de mégis tökéletesen szolgálják a céljukat. Az összes fali karom ebben a szakaszban kedvező áron van.

Beastie Moe’s G
  o. -4″

Értékelés: 4.9

Beastie Moe

Minden zseniális dolog egyszerű – és ez a kaparóoszlop, amely megnyitja a minősítést, egy közepes méretű forgácslapból készült, szőnyeggel és műszőrmével borított lemez. Semmi sallang, maximális funkcionalitás – ideális a kevésbé kényes macskák számára, különösen, ha még soha nem volt kaparófájuk. A termék mérete és alakja felnőttek és nagyon kicsi háziállatok számára is alkalmas, míg a vonzó lökésnek köszönhetően a macska gyorsan és könnyen hozzászoktatható a kaparófához.

Előnyök

 • sokoldalúság;
 • Kellemes és visszafogott kialakítás;
 • erős rögzítés;
 • vonzó impregnálás;

Hátrányok

 • nem található;

Macskamenta puha sajtvászon (68 x 15 x 4)

Értékelés: 4.8

Gyengéd

A “Gentleman’s Pet” egy egyszerű és sokoldalú megoldás a hámló tapéta problémájára. A macskakaparó forgácslapból készült, és tartós anyaggal van kárpitozva. A karmok élező anyaga juta, amely természetes, növényi eredetű, elfogadható élettartamú rost. A juta puha tapintású, és a macskák szeretik, és ha a macskája válogatós és nem bízik az új dolgokban, a macskamenta impregnálás felkelti a figyelmét. Jó egy cicának és egy olyan macskának, amelynek szokása, hogy a karmokat egy különleges helyen élesíti.

Előnyök

 • sokoldalúság;
 • tartósság;
 • átitatva;

Hátrányok

 • gyenge zsinórfeszültség;

Homecat – sarok 65 x 25 cm

Értékelés: 4.7

Homecat

Méretének köszönhetően ez a kaparófa lefedi a macska által kedvelt sarkot. A padlózat öntött forgácslapból készült, a játékfelületet pedig tartós szőnyeggel borították. Az anyag nem bolyhosodik, nem bolyhosodik, és hosszú ideig tisztességes megjelenést tart anélkül, hogy kitörne a szoba belsejéből. A kaparóoszlop rögzítőelemekkel van ellátva a tetején és az alján, így nem fog a falon lógni. A vásárlói vélemények szerint ez a modell azonnal megragadja a háziállatok szemét, és sokkal jobban szeretik, mint a hagyományos sarkokat. A benne lévő macskamenta a legválogatósabb macskákat is vonzza.

Előnyök

 • méretek;
 • tartósság;
 • tartalmaz egy zacskót macskamentával;

Hátrányok

 • nem alkalmas kis sarkoknál;

A legjobb kaparófa

A posztó a legfelismerhetőbb vakarózótípus. Segít a macskának nem csak a karmai ápolásában, hanem abban is, hogy a hátsó lábain kinyújtózva “tornáztassa” magát. A hordozhatóság, a különböző minták és a játékok, amelyekkel a gyártók gyakran felszerelik termékeiket, a posztot az egyik legnépszerűbb kaparóoszlop-változatává teszik.

Veles “Virágok”

Értékelés: 4.9

Veles Virágok

Minden macskakaparó idővel meghibásodik, így a tulajdonosoknak rendszeresen újakat kell vásárolni, de ez a modell lehetővé teszi, hogy hosszú ideig elfelejtse ezt a problémát. A “virágok” három oszlopot tartalmaznak egy készletben, amelyek magassága eltérő. Ez a megközelítés lehetővé teszi, hogy egyszer megvásárolja a kaparófát, és ne kelljen cserélni, ahogy a cica növekszik. A “Virágok” is olcsó megoldás lehet egy több macska tulajdonosa számára.

A rudak juta szálakkal borítottak és virágos párnákkal rendelkeznek, amelyek biztosan tetszeni fognak az aktív háziállatoknak. És a tulajdonosok értékelni fogják a szép designt, amely könnyen illeszkedik a belső térbe.

Előnyök

 • szép design;
 • tartósság;
 • Felnőtt macskák és cicák számára alkalmas;
 • praktikus, ha több macska van;

Hátrányok

 • nem található;

Comfort szizál, két játékkal – 38 x 38 x 58 cm

Értékelés: 4.8

Hangulatos szizál

A stílusos piros-fehér vakaróoszlop nemcsak a tönkrement kanapéktól lesz megmentés, hanem a szobáját is díszíti a bájos mintával ellátott fényes kialakításával. A macskák értékelni fogják az optimális magasságot még a legnagyobb háziállatok számára is, valamint a különösen erős és tartós természetes anyagot: a szizál, amely hosszú élettartamáról híres. Ezzel a termékkel a macska nem fog unatkozni a gazdik távollétében, és nem fog hízni a lusta élettől, mert a kaparófa pár lógó labdával is rendelkezik, amelyekkel a háziállatok nagyon szeretnek játszani. És mindezt nagyon kedvező áron.

Előnyök

 • ellenállás;
 • hosszú élettartam;
 • játékokkal felszerelve;
 • érdekes kialakítás;

Hátrányok

 • a játékok lekerülhetnek;

MrPet – Oszlop színes golyóval 30 x 46 cm

Értékelés: 4.7

MrPet - Pózna színes labdával 30 x 46 cm

A harmadik helyet a legjobb ár-érték arányú modellnek adjuk. Ez a kaparófa meglehetősen olcsó és nem túl multifunkcionális: egy felnőtt macskának túl alacsony, de egy cicának pont megfelelő lesz. A kaparófa anyaga, a juta rost, amely magát a posztot és a hozzá rögzített játékot borítja, ösztönzi a cicák számára készült termék megvásárlását, így macskája játék közben is élesítheti karmait. A Pussy Rattler kompakt és könnyű, így könnyen hordozható a lakásban, de egy felnőtt macska nagyobb valószínűséggel feldönti játék közben.

Előnyök

 • alacsony ár;
 • diszkrét kialakítás;
 • megbízható anyag;

hátrányok

 • Nem alkalmas nagymacskák számára;

A legjobb karomélező komplexek

A játszótér sokkal többet nyújt a macskák igényeinek kielégítésére, mint az egyszerű körömápolás. Ez egy ház, egy gyakorlótér, egy bújócska és egy őrhely. Az aktív és kíváncsi háziállat minden bizonnyal értékelni fogja a minősítésben bemutatott modelleket.

I.P.T.S.
uno

Értékelés: 4.9

I.P.T.S. </div><p>uno” src=”/wp-content/uploads/2023/11/37516666193461-2810.jpg” height=”452″ title=”I.P.T.S. <br />uno”></p><p>A díj nyertese a multifunkcionális, ugyanakkor viszonylag kompakt modell. A vályú típusú ház bárhová elhelyezhető, és a macska nem fog felpattanni: a stabilitás a termék döntő előnye. Egy pár tágas menedék, egy nem feltűnő játék és egy nagy felület a karmok élezéséhez – egyszerű, de hatékony recept egy kényelmes otthonhoz, amely évekig szolgálja kedvencét. Az alomdoboz minőségi anyagokból, például forgácslapból, plüssből és szizálból készült, és a vásárlói vélemények megerősítik a tartósságot.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>minőség és tartósság;</li><li>Bőséges hely a fekvéshez;</li><li>stabil felépítés;</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>drága;</li></ul><h3>Fauna Camilla</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=Fauna Camilla

Ha a minősítés győztesét inkább “hangulatos otthonnak” nevezik, akkor ez a modell egy igazi játszótér. Négy oszlop, egy macskakaparó, egy nagy zárt élettér, egy “játszósarok” felfüggesztett játékkal és két “megfigyelő oszlop”, amelyek közül az egyik alkalmas alvásra. Farostlemezből készült, és műszőrmével és szövetből készült. A kaparófa anyaga a már említett szizál, egy erős és természetes növényi rost.

Előnyök

 • multifunkcionalitás;
 • jól illeszkedik a belső térbe;
 • kiváló minőségű kivitelezés;
 • stabilitás;

hátrányok

 • nem található;

ZoMark Purka

Értékelés: 4.7

ZoMark - Murka

A “Murka” komplexumban minden macska talál valami érdekeset magának. Körömkarmait a juta létrán és a masszív padlón is ki lehet élesíteni, és három alvóhelye van: a klasszikus páholy, a puha függőágy és a harmadik szintre helyezett, tetszés szerint felemelhető vagy leereszthető hálóhely. A léggömbös játék bónusz a sokoldalúsághoz, és a tulajdonosok nagyra értékelik, hogy a színek széles skálájából választhatnak. fából készült és műszőrmével borított. A vásárlók és szakértőink szerint ez a készülék tökéletes példája a jó minőségnek tisztességes áron.

Előnyök

 • megfizethető ár;
 • különböző színekben;
 • multifunkcionalitás;
 • stabil alap;

Hátrányok

 • nem szerelhető szét;
 • a kunyhó belseje nincs kitömve;
 • az első napokban az új bútorok szaga lehet;

Zoonik – 82 x 43 x 118 cm

Értékelés: 4.6

Zoonic

Fő előnye a költség és a méret. A komplexum magas, elég könnyű elhelyezni egy lakásban, ugyanakkor még egy nagy macska számára is elegendő hely van rajta. Három szint és egy hálófülke, amely kívül és belül velúrral van bevonva. Pózna típusú vakaróoszlop, két darabból áll, szizálral borított, és az egyik fel van szerelve egy lógó játékkal. A vásárlói vélemények szerint a termék átlagos élettartama megfelelő az árához képest.

Előnyök

 • tágas;
 • elfogadható ár;

Hátrányok

 • A ház alján levő szőrzet levedlik;
 • Gyakran előfordulnak gyártási hibák;
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Comments: 1
 1. Gergő

  Mi lehet a top 10 macskaház, amely kifejezetten macskáknak készült?

  Válasz
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: