A 12 legjobb féreghajtó szer kutyák és macskák számára

*A szerkesztőség szerint a legjobb. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt szakorvosi konzultáció szükséges.

Minden macska- vagy kutyatenyésztő többször is szembesült azzal, hogy féreghajtókat kell vásárolnia háziállatai számára. A paraziták előfordulása a nem megfelelő táplálkozással és a rossz higiéniával függ össze. A fertőzés tünetei nagyon kellemetlenek az állatok számára, nagy kellemetlenséget és szorongást okoznak nekik, és gyakran ellenőrizhetetlen agresszióhoz vezetnek. A Helminthes megnehezíti a háziállatok normális életvitelét, ezért a mielőbbi cselekvés sok problémát elkerülhet.

A termékek különböző formái: étrend-kiegészítők, szuszpenziók, cseppek, paszták, gélek, szirupok… Vannak speciális termékek cicák és kölyökkutyák számára, amelyek figyelembe veszik az éretlen test korát és sajátosságait. Az ajánlott adagok használatával rövid időn belül eredményeket érhet el. A profilaktikus intézkedések megakadályozzák a betegség kialakulását, ezért a speciális tápszerek beadása nem csak a fertőzés időszakában indokolt.

A kutyák és macskák féreghajtói a legnépszerűbb termékek az állatkereskedésekben, így a választék meglehetősen széles. Kiválasztottunk 12 olyan terméket, amelyek valóban a leghatékonyabbnak bizonyultak, és amelyeket a legjobbnak választottak a professzionális tenyésztők és állatorvosok.

A legjobb féreghajtók értékelése kutyák és macskák számára

Jelölés hely termék neve ár
A legjobb univerzális féreghajtók kutyák és macskák számára 1 Agrovetzaschita Alben C 170 €
2 Ceva Polyvercan 510 €
3 CHISTOTEL Anthelmintic 115 €
4 Euracon Pharma Caniquantel Plus 960 €
A legjobb anthelmintikumok kutyák számára 1 Apicenna Helmimax-10 440 €
2 SCIF Prasitel plus 180 €
3 Elanco Milbemax felnőtt kutyák számára 650 €
4 Helminthal szirup kölyökkutyáknak és 10 kg alatti kutyáknak 10 ml 200 €
A legjobb féreghajtók macskák számára 1 Ceva Cestal Cat 130 €
2 Helmintal spot-on cseppek 270 €
3 Drontal (Bayer) 825 €
4 KRKA Milprazon 290 €

A legjobb univerzális féreghajtók kutyák és macskák számára

Tabletták kutyáknak és macskáknak Agrovetzaschita Alben C

Értékelés: 4.9

AGROVETZASCHITA ALBEN C TABLETTA KUTYÁKNAK ÉS MACSKÁKNAK

Az első olyan nemzeti márka terméke, amely az első orosz vállalat volt, amely megkapta az európai GMP tanúsítványt. Ez megerősíti a termékek minőségét és hatékonyságát “Agrovetzaschita”. A termék a helmintusokkal kapcsolatos problémák széles körét lefedi. Kiváló terápiás és profilaktikus hatóanyagként. A galandférgek és a kerekesférgek minden fejlődési stádiuma ellen. Nincs hatással a szervezet belső rendszereire, és minden fajta jól tolerálja.

Az összetételt laboratóriumban és valós körülmények között is tesztelték. Alacsony mérgező, nem okoz rezisztenciát a parazitáknak. A termék tabletta formájában vagy szuszpenzióvá alakítva is bevehető. Nincs szükség állatok előkészítésére. A fogyasztás előzetes koplalás és kényszerített tisztítás nélkül lehetséges.

Az orosz parazitaellenes termék számos díjat nyert, és aktívan használják az állatorvosi klinikákon, kennelekben és otthon is. A tenyésztők elégedettek a tevékenységével. Nincsenek mellékhatások, gyors és hosszan tartó eredmények, ha az adagokat betartják.

Előnyök

 • A felhasználási javallatok széles listája;
 • Fokozott antihelmintikus hatékonyság;
 • a miniatűr fajtáktól a szupernagyokig;
 • Nincsenek gyomor-bélrendszeri zavarok vagy egyéb “mellékhatások”.

Hátrányok

 • nem azonosították.

Ceva Poliverkan tabletta macskáknak és kutyáknak

Értékelés: 4.8

Ceva Polyvercan tabletta macskáknak és kutyáknak

Ezüst minősítés egy olyan termékért, amely még a legnyűgösebb macskáknak és kutyáknak is biztonságosan beadható. Ezt a termék különleges felszabadulási formája és aromás tulajdonságai biztosítják. A kockacukor vonzó a háziállatok számára. A tulajdonos kezéből etetik őket, vagy ha szükséges, vízben feloldják és a takarmányhoz adják. A tabletta könnyen két részre osztható a macskák és törpekutyák kezeléséhez. Elég a szuperméretű, erősen fertőzött fajtákhoz is.

Olvasson tovább  A 11 legjobb papagájeledel

A készítmény a fiatal és felnőtt állatokban előforduló valamennyi helmintatípus ellen aktív. A két hatóanyag multidiszciplináris hatású, ami hosszan tartó hatást eredményez. Nincs ellenjavallat a használatra. A tabletta adható kiscicáknak, kölyökkutyáknak, tüzes nőstényeknek, vemhes, ivartalanított és ivartalanított háziállatoknak. Alacsony toxicitásúak, a szervezetre gyakorolt hatásukat tekintve a legbiztonságosabb osztályba tartoznak, és nem rendelkeznek embriótoxikus és teratogén tulajdonságokkal.

A francia készítményt számos állatorvosi klinikán használják. Teljesen tanúsított, és megfelel az európai biztonsági és minőségi követelményeknek. A termék légmentesen záródó buborékcsomagolásban van, és akár 4 évig is tárolható.

Előnyök

 • a kényelmes kiadási formátum;
 • maximális tolerálhatóság;
 • Tartós parazitaellenes hatás;
 • Minden macska és kutya számára alkalmas.

Hátrányok

 • nem azonosított.

CHISTOTEL Glistogen tabletta macskáknak és kutyáknak

Értékelés: 4.7

CHISTOTEL Glistogon tabletta macskáknak és kutyáknak

A harmadik féreghajtó, amely népszerűvé vált, köszönhetően a hosszan tartó eredményeknek, a sokoldalúságnak és a megfizethetőségnek. Széles hatásspektrummal rendelkezik, aktív a peték és a kifejlett férgek ellen. Terápiás célokra a tablettákat egyszer kell bevenni az orvos jelzése szerint. Megelőzésként negyedévente egyszer adja be a testsúlynak megfelelő adagot. Számos vizsgálat kimutatta, hogy az első beadáskor és azt követően nem észlelték a testfunkciók károsodását.

Több anyag kombinációja biztosítja a gyors és hosszan tartó hatást. A gyógyszer a 4. osztályba tartozik, ami azt jelenti, hogy biztonságos a háziállatok számára. Minden fajta kutya és macska, különböző korú és testfelépítésű kutyák és macskák jól tolerálják. Nincs kötelező diéta a használat előtt.

A “Chistotel” vállalat kiváló minőségű termékeket gyárt, amelyek a macskák és kutyák tulajdonosainak széles köre számára elérhetők, ezért gyakran “Népi márka” -ként ismerik el. A frissített képletek gyors és következetes eredményeket tesznek lehetővé.

Előnyök

 • Anélkül, hogy veszélyeztetné kedvence egészségét;
 • Állatbarát tabletta formájában;
 • Hatás a parazita fejlődésének minden szakaszára
 • Kis, közepes és nagytestű fajtákhoz.

Hátrányok

 • Nem azonosított.

Euracon Pharma Caniquantel Plus kutyák és macskák számára

Értékelés: 4.6

EURACON PHARMA CANIQUANTEL PLUS KUTYÁK ÉS MACSKÁK SZÁMÁRA

Negyedik helyen áll, minden kutya- és macskafajta kezelésére tervezték. A komplex antihelmintikus szerek közé tartozik. A féreg minden fejlődési szakaszában működik. A parazita izomsejtjeinek depolarizációjával hat, ami gyors bénulást és halált okoz. “A Caniquantel Plus nem mérgező összetételű, a háziállatok számára alacsony kockázatú. Cicák és kölykök 3 hetes korukig szedhetik.

A tabletták ízesítettek, vonzóak az állatok számára, és hosszúkás alakjuknak köszönhetően könnyen lenyelhetők. Ha a háziállat még mindig nem hajlandó bevenni őket, akkor összetörhetjük és hozzáadhatjuk az ételhez, vagy elrejthetjük egy darab húsba. Előzetes előkészítés nélkül beadható. Nem igényel éhségdiétát és nincs szükség hashajtókra.

A vizsgálatok szerint a tablettáknak a gyártó ajánlásainak megfelelő használata nem okoz semmilyen negatív reakciót a szervezetben. A német márka az európai szabványoknak megfelelően fejleszti termékeit, ezért számos állattenyésztő választja termékeit.

Előnyök

 • kölyökkutyák, cicák és idősödő háziállatok számára;
 • nincsenek komplikációk vagy mellékhatások;
 • Gyors fellépés erős fertőzés esetén;
 • A szájon át történő beadás különböző formái.

Hátrányok

 • nem azonosított.

A legjobb anthelmintikumok kutyák számára

Apicenna Helmimax-10 tabletta kölyökkutyáknak és felnőtt, közepes méretű fajtájú kutyáknak

Értékelés: 4.9

Apicenna Helmimax 10 tabletta kölyökkutyáknak és felnőtt közepes méretű kutyáknak

Az első sorban a gyógyszer áll, amelynek maximális hatékonyságát két hatóanyag kombinációjával érik el: moxidektin és praziquantel. A fajták legszélesebb skáláján, a közepes méretű fajtáknál használják, amelyek több mint 200 kutyafajtát foglalnak magukban. Aktív 13 féle helminthiummal szemben. Egyike azon kevés szereknek, amelyek sikeresen átmentek a klinikai vizsgálatokon, és a dirofilariózis megelőzésére ajánlott.

“A Helmimax-10 nem biztosít ellenállást a parazitákkal szemben, ezért mindig pozitív eredményeket hoz. Nincs nehézség a beadásában. A sült csirke aromája miatt az állat szívesen eszik a készítményt, anélkül, hogy szigorú intézkedéseket igényelne. Az optimális méretű tabletta könnyen lenyelhető. Szükség esetén könnyen 4 részre osztható a könnyű adagolás és a kölykök etetése érdekében.

Olvasson tovább  8 legjobb akváriumi talaj

A fogyasztást követő első órán belül kifejti hatását. Nem okoz mellékhatásokat. A tenyésztők kedvelik a terméket hatékonysága, könnyű használhatósága és az állatok toleranciája miatt. Számos háztartási kennelben kapható a különböző kutyafajták tulajdonosai számára.

Előnyök

 • a parazita rezisztencia nélküli összetétel;
 • Kiterjesztett hatótávolság;
 • ízletes ízesített tabletták;
 • 1 hónapos védelem a dirofilariózis ellen.

Hátrányok

 • nem azonosított.

SC&FF Prazitel plus közepes és nagytestű kutyák és kölyökkutyák számára

Értékelés: 4.8

SKIFF PRAZITEL PLUS TABLETTA KÖZEPES ÉS NAGYTESTŰ KUTYÁK ÉS KÖLYÖKKUTYÁK SZÁMÁRA

A második helyezett egy olyan termék, amely minden közepes és nagytestű kutyafajta számára alkalmas. Az akció kiterjed a szukákra, hímekre, ivartalanított és ivartalanított állatokra is. A kombinált összetételnek köszönhetően a féregtelenítés gyors és fájdalommentes. Csak 3 hatóanyag. Pirantela pamoát, fenbendazol, praziquantel. Aktív a kerekesférgek és a galandférgek ellen, bénulást és halált okozva.

A készítményt fertőzés esetén és profilaktikusan alkalmazzák, amelyet 3 havonta egyszer végeznek el. Vemhes és szoptatós kutyáknak a magzatot és az újszülött kölyköket érintő szövődmények nélkül adható. A beadás előtt nincs szükség előkészítő intézkedésekre. A tablettát reggel egyszer adják be, készételekkel vagy természetes élelmiszerekkel összekeverve: zabkása, darált hús, hús.

A professzionális tenyésztők megjegyzik, hogy a Prazitel kiváló a különböző fajták számára. Minden állat mellékhatások nélkül tűri a kezelést, jól érzi magát, nyugodtan eszi a tablettát. A gyógyszert minden tervezett oltás előtt alkalmazzák.

Előnyök

 • Mindenféle helminthiummal szembeni aktivitás;
 • Alkalmas kölyökkutyák kezelésére 2 hetes kortól;
 • A használatot követően nem azonosítottak szövődményeket;
 • megfizethető ár.

Hátrányok

 • nem azonosították.

Elanco Milbemax felnőtt kutyák számára

Értékelés: 4.7

Elanco Milbemax felnőtt kutyák számára

A harmadik helyet a parazitaellenes gyógyszer kapja, amely gyorsított üzemmódban segít megszabadulni a nagy kutyafajták helmintáitól. Alkalmazása előtt nem igényel különleges előkészítést: éhségdiéta vagy hashajtók használata. Fő hatóanyagai, a milbemicin-oxim és a praziquantel, hatékonyak a trematodafertőzések, a ciszticerkózis és a cestosis ellen. Növelik a helminták sejtmembránjának áteresztőképességét, tartós bénulást okoznak, ami a férgek és lárvák gyors elpusztulásához vezet.

A “Milbemax” terápiás és megelőző intézkedésként használatos. Biológiai hozzáférhetőség 80%. A készítmény nem befolyásolja a belső szervek működését, gyakorlatilag változatlanul kiválasztódik. Nincs teratogén, szenzibilizáló, embriotoxikus hatása.

A készítmény a parazitákat a fejlődés minden szakaszában célozza: a petétől a kifejlett egyedekig. A tablettákat egyszer adják zúzott formában, vagy a nyelv gyökeréhez adják be. A gyomor-bélrendszerből és más rendszerekből származó negatív reakciókat nem figyeltek meg.

Előnyök

 • Hatás számos parazita típusra;
 • Gyors és stabil eredmények;
 • Több hatóanyag kombinációja;
 • A gyakorlatban nem észleltek mellékhatásokat.

Hátrányok

 • nem azonosították.

Szirup kölyökkutyáknak és 10 kg alatti kutyáknakGelmintal 10 ml

Értékelés: 4.6

HELMINTAL SZIRUP KÖLYÖKKUTYÁKNAK ÉS 10KG ALATTI KUTYÁKNAK 10ML

A negyedik helyen egy kölyökkutyák és kistestű kutyafajták számára kifejlesztett multifunkcionális termék áll. Ez egy kombinált terápiás készítmény, amely a lárvától a kifejlett egyedekig minden parazita fajt elpusztít. A praziquantel az egyik leghatékonyabb féregtelenítő anyag. A moxidektinnel való kombinációja segít kiterjeszteni a hatókörét és hosszabb ideig fenntartani az eredményt.

A két hatóanyag az izomaktivitás visszafordíthatatlan csökkenéséhez, bénuláshoz és a paraziták elpusztulásához vezet. Az állatok az alkalmazás után nem tapasztalnak kellemetlen érzést. A kellemetlen tünetek gyorsan csökkentek, a háziállat jóléte javult. A gyógyszer a legkevésbé veszélyes csoportba tartozik. Nem mérgező, az utasítások pontos betartása esetén nem észleltek mellékhatásokat.

A kényelmes gyártási forma lehetővé teszi, hogy a készítményt a legszeszélyesebb háziállatoknak teljes egészében adjuk. A kívánt adagot fecskendővel befecskendezik, és erővel a nyelvgyökérre juttatják. A tenyésztők megjegyzik, hogy a legtöbb esetben a kutyák nagy örömmel veszik a szirupot, és látható, hogy mind ízben, mind szagban tetszik nekik.

Előnyök

 • Vemhes és szoptatós nők kezelése;
 • Minden fejlődési fázisban lévő parazitákra hat;
 • Biztonságos a háziállat egészségére;
 • bizonyított hatékonyság.

Hátrányok

 • nem azonosították.

A legjobb féreghajtók macskák számára

Cat Seva Cestal Cat tabletta

Értékelés: 4.9

Seva Cestal Cat tabletta macskáknak

A legjobb ebben a kategóriában – univerzális termék az állat minden fajtájához és életkori szakaszához. Fokozott aktivitása több olyan hatóanyag kombinációjának köszönhető, amely a vázizmok bénulását és a helminthesek elhalását okozza. A készítményt klinikailag tesztelték. Nemkívánatos reakciókat nem észleltek. A hatás gyors volt, még fokozott fertőzöttség mellett is. A készítményt a Ceva, a világ tíz legelismertebb állatgyógyászati vállalatának egyike fejlesztette ki és gyártja.

Olvasson tovább  13 top kutyaeledel gyártó

Kezelésre és megelőzésre 1 tablettát írnak fel egyszer. Nincs előzetes felkészülés böjt vagy speciális diéta formájában. Az ízesített tabletták vonzóak a macskák számára. A máj szaga és íze biztosítja a gyors lenyelést. Szükség esetén a tablettákat össze lehet törni és el lehet keverni az étellel.

“A Cestal alacsony toxicitású, alacsony kockázatú gyógyszerként van besorolva. A tenyésztők és az állatorvosok egyaránt nagyra értékelik. A gyakorlatban hatékonynak bizonyult, és széles körben alkalmazzák a cicaházakban és otthon is.

Előnyök

 • neves cég-gyártó;
 • az illat vonzó a macskák számára;
 • kibővített cselekvési terület;
 • A cicák kezelésére való felhasználás.

Hátrányok

 • nincs.

Kaplina withersGelmintal spot-on 4-10 kg-os macskáknak

Értékelés: 4.8

GELMINTAL CSEPPEK A MACSKA FARÁRA HELYEZVE 4-10 KG-OS MACSKÁKNAK

A következő egy népszerű termék a felülvizsgálatban, amely sokoldalú hatással rendelkezik. Minden fajta és korú macska kezelésére használják. A készítmény könnyű és kényelmes felvitelt biztosít a szügyre vagy más, a nyalás számára nehezen hozzáférhető területekre, ami stabil eredményt garantál. A cseppek kompakt műanyag pipettákba vannak csomagolva. A kombinált formula számos belső és külső élősködő ellen hatásos. Nem okoz bőrirritációt, és a túlérzékeny háziállatok is tökéletesen tolerálják.

A termék olajos, átlátszó folyadék formájában kerül forgalomba. A gyógyszerek új generációjához tartozik, mivel nem alakul ki rezisztencia a helmintáknál. A formula a féreg fejlődésének minden fázisára hat.

Sok fogyasztó választja a Helmintalt a funkcionalitás miatt. Elpusztítja a férgek minden típusát, valamint a bolhákat és a kullancsokat. Az ilyen tulajdonságok lehetővé teszik nemcsak a mentést, hanem az összes probléma egyszerre történő kiküszöbölését is. A cseppek kiváló profilaxist biztosítanak mindenféle fertőzés ellen további gyógyszerek nélkül.

Előnyök

 • széles körű egyetemes fellépés;
 • kényelmes csepegtető alkalmazás;
 • Nincs allergiás reakció;
 • bizonyított hatékonyság.

Hátrányok

 • nem azonosították.

Cat tabsDrontal (Bayer) (2 fül)

Értékelés: 4.7

Drontal (Bayer) tabletta macskáknak (2 tabletta)

Bronzot kap egy hatékony gyógymód, amely megszabadul a macskák galandférgeitől és orsóférgeitől. Minden fajta számára alkalmas, nem befolyásolja az egészséget, nincsenek mellékhatások. A vegyület gyorsan felszívódik a bélben, a vizelettel ürül. Alacsony veszélyességi osztályba van sorolva. A vizsgálatok szerint a tabletták szedése nem okozott szövődményeket az összes vizsgált állatnál. Több hatóanyag kombinációja gyors hatást biztosít. Széles körben használják terápiában és profilaktikusan is.

A tabletta új, ellipszis alakú formában kapható, amely megkönnyíti a lenyelést és az adagolás felosztását. Vonzó a macskák számára, így a tulajdonosok részéről nincs szükség erőfeszítésre. Nincsenek különleges követelmények a cseppek bevétele előtt. A kezelés előtt és után nincs szükség szigorú koplalásra.

A megjegyzések szerint minden korosztályú macska jól tolerálja. A hivatásos tenyésztők vakcinázás és párosítás előtt használják. Egyéni intolerancia vagy véletlen túladagolás esetén a tünetek átmeneti jellegűek és spontán, gyógyszer nélkül elmúlnak.

Előnyök

 • több hatóanyag kombinációja;
 • könnyen lenyelhető hosszúkás tabletta;
 • Minimális expozíció a szervezetnek;
 • a tojások és felnőttek gyors pusztulása.

Hátrányok

 • nem azonosították.

KRKA Milprason tabletta macskáknak és cicáknak 2 kg-os súlyig

Értékelés: 4.6

KRKA Milprason macskáknak és cicáknak 2 kg-ig

A negyedik helyen egy kiterjesztett spektrumú parazitaellenes szer áll. Terápiás és profilaktikus intézkedésként adják a helminták lárvális és ivarérett formái által okozott fonalféregfertőzések, cestodafertőzések és asszociatív fonalféreg-cestodafertőzések ellen. A termék univerzális, nincs kor- vagy fajtakövetelmény. Befolyásolja az izomműködést, bénuláshoz és a férgek halálához vezet. Stabil hatás a fertőzés nehézségétől függetlenül.

Az összetevők biztonságosak az állat szervezetére nézve. Rendszeres használatuk függőséget okoz, és segít fenntartani a tulajdonságaikat. A termék ovális tabletta formájában érkezik, amely megfelelő méretű egy fiatal macska számára. A különleges kockázat miatt könnyen két részre osztható. A gyógyszer illata kihozza a hús szagát, és nem okoz gondot a tulajdonosnak, és a macska örömmel veszi be a tablettát.

A készítmény olyan jótékony adalékanyagokat tartalmaz, amelyek javítják a macska megjelenését és belső jólétét. Minden fogyasztó pozitív visszajelzést ad a termékről. Az állatorvosok is ajánlják használatra.

Előnyök

 • Hatékony, modern antihelmintikum;
 • Allergia vagy gyomor-bélrendszeri zavarok nélkül;
 • A paraziták lárváinak és felnőtt egyedeinek elpusztítása;
 • ízletes húsízű tabletták.

Hátrányok

 • nem azonosították.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: