10 legjobb szilikagél macskaalom

*A szerkesztők szerint a legjobbak áttekintése. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, és nem minősül reklámnak vagy vásárlási útmutatónak. A vásárlás előtt konzultálni kell szakemberrel.

A háziállatoknak sok figyelmet és törődést igényelnek a gazdáiktól. A minőségi alomdoboz kiválasztása fontos a háziállat és a tulajdonosok kényelme szempontjából. A lehetőségek tömege közül sokan a szilikagél-készítményeket választják. Miért érdemes választani, és mik a hátrányai, elmondjuk, hogy mi a továbbiak. És akkor elolvashatja értékelésünket, amelyet a fontos kiválasztási kritériumok – minőség, jellemzők, ár és fogyasztói visszajelzések – alapján készítettünk.

A szilikagél alom előnyei és hátrányai

Nézzük meg a töltőanyag fő jellemzőit, amelyek előnyben részesítik más típusú hasonló termékekkel szemben:

 1. Nagy nedvszívó képesség. 5 kg szilikagél könnyen elnyel 1,5 liter vizet. Kémiailag ez az anyag dehidratált szilíciumvegyületekből áll, amelyek összetételükben nagyon hasonlítanak a homokra.
 2. A kellemetlen szagok “megőrzésének” képessége.Ez egy kellemes előny, hiszen mindenki tudja, hogy a macskák a házban jellegzetes szagot árasztanak. Ettől nem kell félni ezzel az alommal.
 3. A kiváló minőségű vegyületek nem termelnek port, Az almo nature eledel sokféle összetevőt tartalmaz, ellentétben a darabos agyaggal vagy ásványi granulátumokkal. Hasznos az érzékeny légzőrendszerrel rendelkező macskák számára.
 4. A patogén flórával szembeni érzékenység hiánya.Nem szaporítja a baktériumokat és a penészgombákat.
 5. Gazdaság.Nagy nedvességfelvevő képessége és a vizelet szagának elfedése rendkívül gazdaságossá teszi a használatát. Ez indokolja magasabb árát a fához és a darabos töltőanyaghoz képest.
 6. Környezetbarátság.A töltelékek nem bocsátanak ki mérgező vegyületeket, és más vegyi anyagokkal kombinálva semlegesek. Nem árt, ha rendeltetésszerűen használják.
 7. A pellet nem szóródik szét a házban.

Ideális lenne háziállatok számára, ha nem lennének bizonyos hátrányai. A fenti hátrányok nem minden tömés esetében azonosak:

A szilikagél kristályok lenyelhetők. Különösen veszélyes a kis, kíváncsi cicákra. A pellet befolyásolja az emésztést és egészségügyi problémákat okozhat.

 1. A rossz minőségű vegyületek porosak lehetnek, és poruk veszélyes az állatok egészségére. Elősegíti a légzőszervi megbetegedéseket.
 2. Az újrahasznosítás jellemzői. Nem lehet lehúzni a WC-n. A háztartási hulladékkal együtt kell ártalmatlanítani.

Fontos, hogy mindig ellenőrizzük az alomtálca állapotát. Az elnyelt folyadék hajlamos lefelé ülepedni, vagy éppen ellenkezőleg, a felszínen maradni. Ennek elkerülése érdekében naponta legalább egyszer meg kell keverni az alomtálca tartalmát.

Hogyan válasszunk minőségi alomdobozt

Inkább egyedi, mint általános ajánlások lesznek. A kiváló minőségű töltőanyag nem lehet túl olcsó a túl sok helyért. Az alacsony árcédula meg kell állítani. Valószínűleg sok pormaradvány van benne, ami káros lehet Önre és szőrös barátjára. A következő dolog, amit keresni kell, az a színes szemcsék. A gyártók biztosítják, hogy minden szín és árnyalat nem mérgező, és nem befolyásolja kedvence egészségét, de jobb, ha tiszta, krémszínű terméket választ. Ez különösen igaz a törékeny egészségi állapotú macskákra.

A pelletek mérete az állat méretétől függ. A cicáknak finom szemcsés töltőanyagot kell vásárolni. Nem sérti meg a finom, kis mancsokat, és a cica könnyebben mozog benne. A felnőtt, nagyobb macskák nagyobb méretű almot használhatnak. Ugyanez vonatkozik a csomagolási térfogatra is – minél nagyobb a háziállat, annál nagyobb térfogatra lesz szüksége.

Amint láthatod, a szabályok a lehető legegyszerűbbek. És most azt javasoljuk, hogy ismerkedjen meg a termékkategória legjobb képviselőivel, amelyeknek sok előnye van, és megérdemlik, hogy itt legyenek.

Top 10 szilikagél macskaalmok

Jelölés Helyszín Név KG-ár.
10 legjobb szilikagél macskaalmok 1 Fresh Step kristályok 483 €
2

Fresh Step kristályok

294 €
3 Dr. Elsey’s Senior 722 €
4 Homecat szilikagél levendula 228 €
5 AromatiCat Classic 213 €
6 Cat Step Arctic Blue 267 €
7 N1 kristályok Sacura 278 €
8 Smart Cat “illatmentes 225 €
9 “Pure SEAL” kék szemcsékkel csorba 386 €
10

Cat Premium Mix

545 €
11 Következtetés

Fresh Step kristályok

Értékelés: 4.9

Fresh Step kristályok

A töltőanyag a kék és a fehér különböző árnyalatai miatt feltűnő. Az alomtálcára gondosan ügyelni kell a kisgyermekes otthonokban, mert az élénk színű külső héj vonzza a kicsiket. Most a fő tulajdonságok. Ahogy a legtöbb vásárló rámutat, a töltőanyagnak egyáltalán nincs por, ami nagy előnye. Semleges illat – nincs szagtalanító illatanyag. De ennek a terméknek nincs szüksége rá, távol tartja a szagokat. Néhány macska- és macskatulajdonos megjegyzi, hogy lassan szedték fel az ürüléküket, és úgy találták, hogy gyakorlatilag nincs kellemetlen szaguk. Egy ötös cég a jellegzetes szagok elfedésére.

A gyártó azt ígéri, hogy 30 napig nem kell cserélni az alomdobozt, ha az alomdobozt egy közepes méretű macska használja. A legalább 4 cm-es szilikagélréteggel töltött alomdoboz legalább 20 napos kényelmes használatra elegendő. Az éles szélű szemcsék nem sérülnek meg és nem tapadnak a puha mancsokhoz vagy a szőrzethez. Így a háziállat alomtálcája és a ház többi része védve lesz a pellet szétszóródásától. Az ügyfelek a véleményekben azt írják, hogy a töltőanyag megjelenése azt sugallja, hogy ideje változtatni – sötétedik és “olvad” az alján. De ne aggódjon, az alomdoboz tartalmának cseréje után könnyen tisztítható sima vízzel.

Előnyök

 • Kis cicák számára alkalmas;
 • Nem termel port
 • Megbízhatóan megállítja a szagokat;
 • Hosszú ideig megőrzi tulajdonságait;
 • Nem sziszeg, amikor felszívódik
 • Éles szélek nélküli szemcsék;
 • Amerikai minőség;
 • Különböző méretekben kapható;
 • Gátolja a baktériumok aktivitását.

Hátrányok

 • Néhányan hátrányosnak fogják találni a színes szemcsék bőségét;
 • Viszonylag magas ár.

PrettyCat tisztasági kristályok

Értékelés: 4.8

PRETTYCAT TISZTASÁGÚ KRISTÁLYOK

Hasonló megjelenésű, mint az előző termék – kék, kék és fehér szemcsék egy csomagban. A kristályok is kis méretűek és szépen formázottak, nincsenek csipkézett széleik. Alkalmas cicák és kismacskák számára. Ezzel a mancsuk biztonságosan védve van a sérülésektől. Miután elemeztük a különböző forrásokon található számos véleményt, arra a következtetésre jutottunk, hogy sok ügyfél analógiát von a PrettyCat és a Fresh Step között. Javasoljuk, hogy az összehasonlító számadatokat az áttekinthetőség érdekében egy kis táblázatban foglaljuk össze.

Jellemzők

RettyCat

Friss lépés

Színes

Kék, kék, fehér.

Kék, kék, fehér.

Szagok blokkolása

Nagyszerűen blokkolja a szagokat 2-3 hétig.

4-5 hétig távol tartja a szagokat.

Hang

Sziszegő hangokat ad, amikor nedvességet szív magába, és amikor a macska átmegy rajta.

Zörög, amikor a háziállatok sétálnak rajta.

Méret

Fine.

Kis.

Ár

Átlagos ár 100 grammonként az Ozonon. 37 rubel 1,9 kg töltőtömeg esetén.

100g átlagára az Ozonon. 72 rubel. 1,81 kg töltőtömeg esetén.

Porképződés

Nem porzik.

Nincs por.

A használat időtartama

Legfeljebb 30 napig.

Legfeljebb 30 nap.

Illat

Igen.

Nem.

Gyártó

Oroszország.

USA.

A funkciók összehasonlításakor nincs egyértelmű favorit. A PrettyCat ugyanolyan megjelenésű, mint külföldi megfelelője. Majdnem ugyanolyan jól tartja meg a szagokat, de jellegzetes sziszegő hangja van, amely a folyadék felszívódásakor keletkezik. Enyhe aromás illatot tartalmaz, de a vásárlók észrevették, hogy nem illatosítja a levegőt.

Előnyök

 • Óvatosan, kis szemcsék;
 • Nem ragad a mancsokhoz és nem sérti meg őket
 • Képes tulajdonságait hosszú időn keresztül megtartani;
 • Nagyszerű ár;
 • Távol tartja a szagokat.

Hátrányok

 • Hangokat ad ki, amikor nedvességet szív magába;
 • Az alomdoboz tartalmának figyelmen kívül hagyása gyors romláshoz vezet.

Dr. Elsey’s Senior

Értékelés: 4.8

Dr. Elsey's Senior

Egy másik amerikai gyártmányú töltőanyag a rangsorunkban. Csak ez nem egészen egyszerű – a csomagolás azt állítja, hogy a speciális készítmény idősebb macskák és cicák számára készült. A húgyúti fertőzések kockázata az életkor előrehaladtával nő. A töltőanyag antibakteriális adalékanyagokat tartalmaz, amelyek gátolják a patogén flóra kialakulását és megelőzik a betegségeket. A töltőanyag hipoallergén is. Használata ezért kis cicák és vemhes macskák esetében is lehetséges. A gyártó szerint a cicák első alomtálcára való szoktatására is használható.

A szemcsék színe túlnyomórészt fehér, apró zöld részecskékkel, amelyek közül néhány gyógynövény. A felhasználók megjegyzik, hogy a kompozíció 100% -ban teljesíti funkcióit. Elzárja a rossz szagokat, nem ragad a mancsokhoz és a szőrhöz, és gazdaságos a hosszú távú használatnak köszönhetően, minőségromlás nélkül. A magas ár azonban kétségeket ébreszt a vásárlókban. Egyesek úgy vélik, hogy az ár indokolatlanul magas, mivel nincs mód az antibakteriális hatás értékelésére. Mások azt mondják, hogy az árcédula teljesen indokolt, és hogy egy idősebb háziállat kényelméért és egészségéért nem spórolnak pénzt.

Előnyök

 • A hipoallergén formula;
 • Antibakteriális adalékanyagok jelenléte;
 • Rossz egészségi állapotú macskákhoz igazítva;
 • Hosszú távú használat;
 • Gazdaságos;
 • Nem ragad a mancsokra és a szőrre.

Hátrányok

 • Az ügyfelek megjegyezték, hogy néha rossz minőségű tételekkel találkoznak;
 • Magas költségek – az Ozon 100 grammonkénti ára. Egy 3,6 kg-os töltőanyag ára 92 rubel.

Homecat szilikagél levendula

Értékelés: 4.7

HOMECAT SZILIKAGÉL LEVENDULA

A töltőanyag egy orosz gyártótól származik, és olyan tulajdonságokkal rendelkezik, hogy elzárja az alomtálca szagát és illatosítja a levegőt. Ez azt jelenti, hogy nem csak elrejti a kellemetlen szagot, miután a macska elment a WC-re, hanem könnyű, nem feltűnő levendula illattal tölti meg a teret. A tulajdonosnak nem kell aggódnia, hogy a szag elijeszti őt, és nem fogja ugyanott használni a WC-t. A levendula nem ad a macskáknak rossz szagot, de segít nemesíteni a ház szagát, különösen, ha az alomdoboz a nappaliban van.

A szemcseméretek a kicsiktől a nagyokig terjednek. Ezért a legjobb, ha idősebb háziállatoknak szereznek be töltőanyagot, különben a nagy részecskék kellemetlenséget okozhatnak. Az ügyfelek dicsérték a Homecat szilikagél alomdobozt. Tökéletesen tisztítható, nem porosodik és nem ragad a mancsokhoz és a szőrzethez. És egy másik fontos előnye a megfizethető ár, de a különböző piactereken eltér. Néhány felhasználó megjegyzi a nagy szemcsék éles széleit, amelyek kellemetlenséget okozhatnak a macskák és cicák számára.

Előnyök

 • Nem porzik;
 • Kiváló folyadékfelvétel;
 • Gátolja a szagokat;
 • Dezodorálja a levegőt;
 • Hosszú ideig áll;
 • Alacsony ár.

Hátrányok

 • Nagy szemcsék éles szélei.

AromatiCat Classic

Értékelés: 4.7

AromatiCat Classic

A Kínában gyártott, megfizethető töltőanyag segít tisztán és rendben tartani kedvence alomdobozát. A kínálatban szerepelnek aromás adalékanyagokkal (pl. Provence, almás gyümölcsös), de a klasszikusokat is figyelembe vesszük. A Classic változat előnye, hogy nem tartalmaz színes részecskéket, így allergiára hajlamos macskák számára is alkalmas. Amint azt a vásárlók a véleményekben megjegyezték, a pellet közepes méretű. Néhány részecske éles szélekkel található. Azt jelenti, hogy kellemetlenséget okozhat, amikor a WC-re megy.

Egy teli tálca, a gyártó utasításai szerint feltöltve, 2-3 hétig elegendő anélkül, hogy elveszítené alapvető tulajdonságait: a folyadékok felfogásának képességét, a szagok elzárását és az antibakteriális hatás fenntartását. Ez egy kicsit kevesebb ideig tart, mint amit a csomagoláson hirdetnek – legfeljebb 5 hetet ígér. A vélemények azt is megjegyzik, hogy a szemcsék alig tapadnak a mancsokhoz, ami biztosítja a töltőanyag tiszta és higiénikus használatát.

Előnyök

 • Színezékek nélkül;
 • Megbízhatóan lezárja a szagokat és a nedvességet;
 • Használata gazdaságos;
 • Alacsony ár;
 • Túlnyomórészt közepes méretű pellet;
 • Antibakteriális hatás.

Hátrányok

 • Egyes részecskék éles szélekkel rendelkeznek;
 • 2-3 hétig tartó napi használat mellett is megőrzi tulajdonságait.

Cat Step Arctic Blue

Értékelés: 4.7

CAT STEP ARCTIC BLUE

Az Arctic Blue töltőanyagot dekoratív kék szemcséi miatt nevezik így. Nincs aromás parfüm, de a jellegzetes szagok elfedésére alkalmas. Különböző formában kapható. A minimális 3 literes térfogat 25 napos aktív használatra elegendő egy felnőtt, nagytestű állat számára.

A kristályok nagy mérete. Ezek túlnyomórészt azonos alakúak és méretűek, és gyakorlatilag nincsenek éles széleik. Ezért a háziállat számára kényelmes a mozgás és az alomtálcában való tartózkodás. Az ügyfelek megjegyzik, hogy a töltőanyag hajlamos egy kis port termelni. Azonnal felszívja a vizeletet és szárazon hagyja a mancsokat, ami nagyon higiénikus. A nagy szemcsék nem tapadnak a szőrzethez és nem tapadnak a párnák közé. Antibakteriális tulajdonságai segítenek késleltetni a patogén flóra kialakulását, ami növeli a szagmegkötő képességét.

Előnyök

 • Elzárja a szagokat;
 • Akár 4 hétig is megőrzi a tulajdonságait;
 • Gyorsan felszívja a vizeletet;
 • Gátolja a baktériumok és mikrobák aktivitását;
 • homogén, éles szélek nélküli szemcsék;
 • Alacsony ár (100 grammonként). 3 literes kiszerelésből – átlagosan 44 rubel).

Hátrányok

 • Egy kicsit poros.

N1 kristályok Sacura

Értékelés: 4.6

N1 kristályok Sacura

Abszorbens töltőanyag levegőillatosító funkcióval. A speciális dezodoráló, cseresznye illatú illatanyag felfrissíti a tálca körüli teret, és segít megőrizni a tálca jellegzetes szagmegkötő képességét. A gyártó a csomagoláson azt állítja, hogy a pellet nem szabványos formája megakadályozza, hogy a pellet szétterüljön a lakásban. A felhasználók azonban más véleményt fogalmaztak meg visszajelzéseikben. Az éles szélű kristályok kellemetlenséget okozhatnak a háziállatoknak, és megsérülhetnek az érzékeny mancsok.

A töltőanyag gyorsan felszívja a nedvességet, megbízhatóan lezárja a szagokat és hosszú távon megőrzi alapvető tulajdonságait. A pellet mérete közepes, némelyik élénk rózsaszínű. Használat közben nem oldódnak fel – az utolsó pillanatig megőrzik eredeti alakjukat. A napi keverés és a szilárd hulladék időben történő eltávolítása az állatból segít meghosszabbítani a vegyület élettartamát néhány nappal.

Előnyök

 • Alacsony ár;
 • A tulajdonságok hosszú megtartása jelentősen csökkenti a fogyasztást
 • A készítményben légfrissítő adalékanyagok vannak;
 • Használat közben nem deformálódik;
 • Nem porol.

Hátrányok

 • Éles szemcsék.

Smart Cat “illat nélkül

Értékelés: 4.5

Smart Cat illatanyag nélkül

Szilikagél macskaalom érzékeny macskák és cicák számára kifejlesztve. Ízesítők és színezékek hozzáadása nélkül. A tiszta és fehér színű szemcsék nem okoznak nemkívánatos reakciókat a törékeny háziállatokban. Ezenkívül teljesen pormentes, ezért alkalmas légzőszervi problémákkal küzdő macskák számára is. Az adalékanyagok hiánya nem csökkenti a háziállat-hulladék felszívóképességét és a szagok távoltartását.

A granulátum kellően durva, ezért felnőtt macskák és macskák számára ajánlott megvásárolni. A felhasználók megjegyezték, hogy a kristályok nagy mérete ellenére hajlamosak a mancsaikhoz tapadni és szétterülni a házban. Egy teli tálca 3-4 hétig tart, amennyiben rendszeresen gondoskodnak a tartalmáról (napi keverés és a szilárd hulladék eltávolítása).

A

 • Hipoallergén;
 • Nem porol;
 • Nagy kristályok;
 • Biztonságosan és gyorsan felszívódik
 • blokkolja a szagokat.

Hátrányok

 • Ragad a mancsokhoz.

“tiszta cica” kék pelletekkel püfölve

Értékelés: 4.4

A szilikagél többféle méretben kapható, a kis 1,4 kg-os cipzáras zsákoktól a 20 kg-os polipropilén zsákokig. A gyártó a csomagoláson azonnal megadja a termék jellemzőit, beleértve a hipoallergiát is. A fényes kék pelletek jelenléte ezt a tulajdonságot cáfolja.

A segédanyag kiválósága abban rejlik, hogy aprított szilikagél kristályokból áll. A vásárlók megjegyzik, hogy a részecskék nagyon nagyok, a készítmény nem nagyon pelyhesedik, amikor az alomtálcába temetik, és használat közben egyáltalán nem pelyhesedik. A szilikagél nem szabványos formája éles élekkel rendelkezik, amelyek megakadályozzák, hogy a háziállatok kényelmesen menjenek a WC-re. A minőségi nyersanyagok nem oldódnak fel és nem veszítik el alakjukat, amikor folyadékot szívnak magukba. Az ügyfelek dicsérik a terméket. Legnépszerűbb jellemzők a vélemények alapján: jó nedvességtartalom, kiváló alomdoboz, távol tartja a szagokat, megfizethető ár.

Előnyök

 • Nagy szemcsék;
 • A gyártó által bejelentett funkciókat látja el;
 • Használat közben megőrzi integritását
 • Gazdaságos.

Hátrányok

 • A szemcsék éles szélei;
 • Kétséges hipoallergén
 • Egy kicsit poros.

ro Cat Premium Mix

Értékelés: 4.4

Pro Cat Premium Mix

Színes töltőanyag, amely díszíti macskája alomdobozát. A kis, kerek pelletek nem bántják az érzékeny mancsokat. Kényelmes a macska számára, hogy mozoghasson rajta, nem ad jellegzetes hangot, mivel elnyeli a folyadékokat. Azonban megtapadhat a mancsok között, és utána szétterjedhet a házban. Az ügyfelek megjegyzik, hogy a töltőanyag nem a legolcsóbb, de az árát számos előny ellensúlyozza.

Tényleg hosszú ideig megőrzi tulajdonságait. Az ajánlások szerint 1,5-2-szer hosszabb ideig tart, mint a kedvező árú társaik. Bár nem tartalmaz frissítő adalékanyagokat, a szilikagél kiváló szagszabályozást és szagvédelmet biztosít a használat időtartama alatt. A töltőanyag univerzális – különböző korú és méretű macskák számára alkalmas. Azonban cicák esetében óvatosan kell használni – az élénk színű pelleteket kíváncsiságból lenyelhetik.

Előnyök

 • A lekerekített dara csökkenti az állat számára a kellemetlenségek kockázatát;
 • Használat közben nem sziszeg vagy zörög;
 • Megbízhatóan megállítja a szagokat;
 • Hosszú időn keresztül megőrzi tulajdonságait;
 • Különböző macskák számára alkalmas;
 • Szárazan tartja a mancsokat a WC-használat után;
 • Egyáltalán nincs por.

Hátrányok

 • A tappancsok közé szorul;
 • Nem olcsó.

Következtetés

A szilikagél alomdobozok azok számára alkalmasak, akik időnként távol vannak otthonról, és nincs lehetőségük gyakran cserélni az alomdoboz tartalmát. Ha úgy dönt, hogy átvált valamelyik más típusú ételről erre, javasoljuk, hogy ezt fokozatosan tegye. Kis adagokban adjunk szilikagélt a táplálékához, idővel növelve annak tartalmát. Ez segít a kutyának alkalmazkodni az új környezetéhez.

Olvasson tovább  8 legjobb akváriumi talaj
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: