A 6 legjobb tömítőanyag akváriumokhoz

Sok akváriumi halak szerelmesei saját kezűleg készítenek üveg akváriumokat. Speciális tömítőanyagokat használnak az egyes elemek biztonságos összekapcsolására. Felváltották a hagyományos ragasztókeverékeket. Miután megszilárdult, a polimer nem csak az üvegdarabokat ragasztja össze biztonságosan. A varratok rugalmasak és biztonságosak az akvárium lakói számára. Az orosz piac a különböző gyártók speciális tömítőanyagainak széles választékát kínálja. Szakértői tanácsaink segítségével kiválaszthatja a legmegfelelőbb tömítőanyagot.

Alkalmazási javaslatok

Az alap típusa.Minden akváriumi tömítőanyagban van egy alap, amely felelős a ragasztókötés szilárdságáért. Az olyan vegyi anyagok, mint az akril, poliuretán, bitumen, szilikon játszhatják az alap szerepét. A szilikonvegyületek a legkörnyezetbarátabbnak számítanak. A kémiai reakció típusától függően megkülönböztetünk egykomponensű és kétkomponensű termékeket.

  1. Az egykomponensű tömítőanyagok könnyebben kezelhetők, a felhasználóknak csak egy vékony rétegben kell felhordaniuk a ragasztandó felületre. Ezek a termékek hosszú eltarthatósági idővel rendelkeznek. A polimerizációs folyamat a levegőben zajlik.
  2. A kétkomponensű tömítőanyagnak vannak előnyei – bár az alkalmazás szempontjából bonyolultabbnak tűnhet. Ezt a terméket nagyobb szilárdság és sűrűség jellemzi.

A tömítőanyag színe. A ragasztóalapon kívül a gyártók pigmenteket is bevisznek a készítménybe. A szakértők azonban azt tanácsolják, hogy óvatosan bánjunk a színes tömítőanyagokkal, mivel egyes színezékek negatívan befolyásolják a vízminőséget.

  1. Kiváló dekoratív hatás fekete fugákkal.
  2. Átlátszó vagy fehér hézagtömítő vegyület a nem feltűnő hézagokhoz.

Oldószer típusa. Az oldószer típusa alapján az összes akváriumi tömítőanyag két csoportra osztható.

  1. A savas tömítőanyagok jó tapadással és nagy fugaszilárdsággal rendelkeznek. Az ecetsavtartalom miatt azonban a terméknek szúrós szaga van, amely néhány nap múlva elillan. Ezenkívül az akváriumot a gyógyítás után vízzel kell megtölteni, és a vizet többször kell cserélni.
  2. A semleges tömítőanyagok szagtalanok és kiváló tapadási tulajdonságokkal rendelkeznek. Ezeknek a termékeknek az a hátránya, hogy drágák.
Olvasson tovább  Top 15 állatorvosi klinika Moszkvában

Ebben az áttekintésben kiválasztottuk a 6 legjobb akváriumi tömítőanyagot. Ezeket a kompozíciókat az orosz üzletekben nem lesz nehéz megtalálni. Az expertológia szerkesztői a termékek kiválasztásakor a szakértői véleményeket és az orosz felhasználók visszajelzéseit vették alapul.

A legjobb tömítőanyagok akváriumokhoz

Jelölés hely termék neve ár
A legjobb akváriumi tömítőanyagok 1

enosil AQ H1309

600€
2 TEGRA Akvárium 800€
3 Szilikon tömítőanyag akváriumokhoz és vitrinekhez SOUDAL Silirub AQ 530€
4 Akfix 100AQ 270€
5 Szilikon tömítőanyag akváriumokhoz és üveghez TYTAN PROFESSIONAL 310ml 64233 730€
6 KRASS akváriumokhoz színtelen 300€

Penosil AQ H1309

Értékelés: 4.9

Penosil AQ H1309

Az észt Penosil AQ H1309 tömítőanyag kiváló minősége és varratszilárdsága tette a felülvizsgálatunk győztesévé. A terméket széles körben használják a háztartási és ipari szektorban. Az akváriumokon kívül a vegyületet gyakran használják víztartályok, mosogatók, élelmiszeripari mosogatók, zuhanyzók és zuhanyzók varratainak tömítésére. A szakértők felhívják a figyelmet a savas bázisra és a fekete színre, amelyet fontos figyelembe venni az összeszerelési munkák elvégzésekor. A varrás rugalmassága akár 25%, maximálisan 250%-os nyúlás mellett. A tömítőanyag a felhordást követően 15 perc alatt megszárad, és +5 és +80ºC közötti üzemi hőmérséklettel rendelkezik. A termék ártalmatlan az emberre és az állatokra, még az élelmiszerek érintkezése a szárított tömítővarrással is megengedett.

A felhasználók dicsérik a készítményt megbízhatósága és jó konzisztenciája miatt.

Előnyök

  • magas minőség;
  • megbízhatóság
  • széles alkalmazási terület;
  • jó konzisztencia.

Hátrányok

  • nem észlelhető.

TEGRA Akvárium

Értékelés: 4.8

TEGRA AQUARIUM

A balti TEGRA vállalat (székhelye Vilniusban található) akváriumi halak számára készült termékek széles választékát állítja elő. Az Aquarium szilikon tömítőanyag a gyártó katalógusában is megtalálható. Átlátszó, színes fugázóanyag akváriumokhoz, terráriumokhoz, üvegvitrinekhez és zuhanykabinokhoz. Az egykomponensű tömítőanyag száradás után rugalmas kötést képez, amely nem fél a sós víztől. A szakembereknek tetszett a könnyű kezelhetőség, a tömítőanyag nem csúszik és nem folyik, kiválóan tapad az üveghez. A terméknek az emberek és az állatok számára biztonságosnak kell lennie.

Az orosz felhasználóknak hízelgő a tömítővarrat átláthatósága és rugalmassága. A hátrányok közé tartozik a termék magas ára.

Előnyök

  • átláthatóság;
  • rugalmasság;
  • könnyű munkavégzés;
  • jó tapadás.

Hátrányok

  • magas ár.

Szilikon tömítőanyag akváriumokhoz és vitrinekhez SOUDAL Silirub AQ

Értékelés: 4.7

Szilikon tömítőanyag akváriumokhoz és vitrinekhez SOUDAL SILIRUB AQ

A SOUDAL SILIRUB AQ megbízható tömítőanyag üvegmunkákhoz. A gyártó átlátszó és fekete változatot is forgalmaz, és a fogyasztó többféle kiszerelés közül választhat (310 és 600 ml között). A szakértők dicsérik a színtartóságát, amely nem fakul ki, ha napfény éri. A tömítőanyag könnyen alkalmazható, és megszilárdulása után rugalmas kötést képez. A készítmény nem veszélyes az emberekre és az állatokra, nincsenek káros töltőanyagok a készítményben. Meg kell jegyezni a tömítőanyag kiváló tapadását a különböző anyagokhoz. A termék a felülvizsgálatunk bronzérmese.

A felhasználók elégedettek a könnyű alkalmazással, a rövid kikeményedési idővel és a tömítés megbízhatóságával. A belga gyártó azonban nem mellékel orosz nyelvű kézikönyvet.

Előnyök

  • megbízhatóság;
  • UV-sugárzással szembeni ellenállás;
  • egyszerű alkalmazás;
  • gyors polimerizáció.

hátrányok

  • nincs orosz nyelvű kézikönyv.

Akfix 100AQ

Értékelés: 4.7

AKFIX 100AQ

Török Akfix 100AQ szilikon tömítőanyag akváriumokhoz. A szilikon keményedő vegyület a levegőben keményedik, biztonsági tömítő varratot hozva létre. A szakértők megjegyzik, hogy a termék nagymértékben tapad az üveghez, porcelánhoz és kerámiához. A kötés rugalmassága széles hőmérséklet-tartományban (-50°C) is megmarad…+200ºC), ami a termék alkalmazási területét igen széleskörűvé teszi. A tömítőanyag ellenáll a víznek, az UV-fénynek és a vegyi anyagoknak. A gyártónak sikerült megfizethető áron kínálnia az orosz fogyasztóknak. A termék egy lépésre áll a díjátadó dobogótól.

A hazai felhasználók dicsérik a készítményt költséghatékonysága, a negatív hatásokkal szembeni ellenállóképessége és gyors szilárdulási ideje miatt. A hátrányok, erős szagot észlelnek az alkalmazás során.

Előnyök

  • széles üzemi hőmérséklet-tartomány;
  • megfizethető ár;
  • jó tapadás;
  • gyors száradás.

Hátrányok

  • erős szag az alkalmazás során.

Szilikon tömítőanyag akváriumokhoz és üveghez TYTAN PROFESSIONAL színtelen 310ml 64233

Értékelés: 4.6

Szilikon tömítőanyag akváriumokhoz és üveghez TYTAN PROFESSIONAL színtelen 310ml 64233

A lengyel TYTAN PROFESSIONAL akváriumtömítő anyag elérhető az orosz piacon elfogadható áron. A vegyület savas környezetet és kiváló tapadást biztosít; könnyen alkalmazható. A szakértők azt javasolják, hogy a felhordás előtt zsírtalanítsuk az összeillesztendő felületeket, legyen az üveg vagy plexi. Kikeményedés után a varrás rugalmas és tartós. A tömítőanyag nem fél a nedvességtől és a napfénytől, az átlátszó összetétel mellett a gyártónak fekete színű terméke is van. Mivel a készítmény nem tartalmaz szerves oldószereket, a termék környezetbarátnak tekinthető.

In runet lengyel tömítőanyag dicsérte a jó tapadás, tartósság, elfogadható áron. Hátrányaik közé tartozik a szúrós szag és a nehezen kinyomható anyag.

Előnyök

  • megfizethető ár;
  • jó tapadás;
  • tartósság;
  • környezetbarátság.

Hátrányok

  • szúrós szag;
  • Nehéz kiszorítani.

KRASS tartály élelmiszer színtelen

Értékelés: 4.5

KRASS AKVÁRIUMTISZTÍTÓ SZÍNTELEN

Az orosz smink KRASS az akváriumok számára megfelel minden modern követelménynek. A szakértők megjegyezték az anyag gazdaságos fogyasztását, egy 300 ml-es cső elegendő egy nagy akvárium (400 liter) összeszereléséhez. A tömítőanyag vékony rétegének egyenletes felviteléhez használjon szórópisztolyt. A szakértők a teljes polimerizáció után nem tapasztalták a tömítővarrat zsugorodását. Rugalmasság, mosószer-semlegesség, széles hőmérséklettartomány (-40…+80ºC). A tömítőanyag a felülvizsgálatunk top 6-os listáján szerepel.

A hazai felhasználók szerint a termék egyetlen hátránya a savas környezet. A termék szúrós szagú, ezért a szabadban vagy jól szellőző helyiségben kell alkalmazni.

Előnyök

  • gazdaságos fogyasztás;
  • alacsony ár;
  • nincs zsugorodás;
  • rugalmasság.

Hátrányok

  • szúrós szag.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: