A 8 legjobb kompresszor akváriumokhoz

Kompresszor – a víz oxigénellátására és a vízáramlás keverésére tervezett eszköz, minden akvárium egyik szükséges elemének tekinthető. A gyakorlatban a kis “befőttesüvegek” kompresszora könnyen helyettesíthető egy levegőztető funkcióval ellátott szűrővel.

Mi a jobb szűrő vagy kompresszor az akvárium számára?

A megtekintése

ELÉRHETŐSÉGEK

SEMMI

COMPRESSOR

NAGYFOKÚ LEVEGŐZTETÉST BIZTOSÍT

A FÚVÓKÁK, TÖMLŐK, SZELEPEK KÜLÖN-KÜLÖN KAPHATÓK

A LEVEGŐELLÁTÁS SZABÁLYOZHATÓ ÉS ELOSZTHATÓ

ZAJOS MUNKA KÖZBEN

MEGSZÜNTETI A STAGNÁLÓ TERÜLETEKET

SZŰRŐ

ZÖRÖMÖSSÉG

NEM MINDEN MODELL KÉPES KOMPRESSZORKÉNT MŰKÖDNI

EGYSZERRE SZŰRI, LEVEGŐZTETI ÉS KEVERI A VIZET

A LEVEGŐZTETÉS MINŐSÉGE IDŐVEL ROMLIK

50 CM FELETTI AKVÁRIUMMAGASSÁG ESETÉN AZ AKVÁRIUM ALJÁN “FAGYMENTES ZÓNA” HOZHATÓ LÉTRE

Általában egy szűrő elegendő egy kis akváriumhoz (legfeljebb 50 literes), különösen, ha élő növények is vannak benne. Nagy mennyiségben, növények nélküli vagy bizonyos halfajok (pl. cichlidák) által benépesített akváriumokban, valamint magas hőmérsékletű vízben a kompresszoros szűrő nem bírja el.

Mit kell keresni az akvárium kompresszorának kiválasztásakor

 1. Típus.A membrános modellek szinte nem kopnak, és nem igényelnek szüneteket. Kevesebb energiát fogyasztanak, de nem érik el ugyanazt a kapacitást, mint a dugattyús kompresszorok a nagy akváriumok levegőztetéséhez (feltételesen 150 litertől).
 2. Energiaforrás.A legtöbb készülék hálózati tápellátású. Ha egy ilyen eszköz nem rendelkezik visszacsapó szeleppel, akkor egy hirtelen áramszünet víz az akváriumból a kompresszoron keresztül a padlóra önthet, nem beszélve arról a tényről, hogy a halak levegőztetés nélkül maradnak. A kompresszorok akkumulátoros változatai is léteznek: ezek általában kicsik, hordozhatóak és kevésbé erősek. A háztartásban hasznos, ha mindkettő van: a fő elektromos kompresszor és a tartalék akkumulátorral működő.
 3. Teljesítményliter/órában mérik, és azt jelzi, hogy egységnyi idő alatt mennyi levegőt juttatunk az akváriumba. A minimális kapacitás a következő képlet szerint számítható ki: 0,5 l/h az akváriumban lévő víz literenként.
 4. Mélység, Az a feszültség, amelyen a kompresszor telepíthető, szintén fontos szerepet játszik. Minél nehezebb a vízoszlop, amelyet az egységnek le kell küzdenie munka közben, annál több energiát használ fel a munka során.
 5. Képességfeszültségszabályozásés ezért a levegő szállítási mennyisége hasznos, de nem minden kompresszormodellnél áll rendelkezésre.
 6. Légszűrő rendelkezésre állása, amely megtisztítja a levegőt a portól és egyéb szennyeződésektől, mielőtt az akváriumba juttatná azt.
 7. Zajszint. Minden kompresszor zajos, de különböző mértékben. Ha az akvárium a hálószobában van, akkor érdemes egy viszonylag csendes modellt vásárolni egy kicsit több pénzért, de készüljön fel arra, hogy nem tud megszabadulni a zajtól teljesen.

A legjobb akváriumi kompresszorok rangsora

Értékelés hely termék neve ár
A legjobb nagy teljesítményű kompresszorok akváriumokhoz 1 Eheim 400 3 030€
2 JUWEL ECCOFLOW 600 2 120€
3 Tetra APS 300 1 488€
4 SCHEGO M2K3 3 070€
A legjobb kompresszorok kis akváriumokhoz 1 Schego “Optimal”, 250 l/h 2 169€
2 Aquael Oxyboost 150 plus 799€
3 Sera Air 110 Plus 1 700€
A legjobb hordozható kompresszorok akváriumokhoz 1 Hagen Marina 1 399€

A legjobb nagy teljesítményű kompresszorok akváriumokhoz

Az áttekintés ezen szakaszában szereplő modellek a legjobb teljesítményt és energiafogyasztási értékeket kínálják. Egy ilyen eszköz biztonságosan elhelyezhető egy nagy és mély akváriumban.

Eheim 400

Értékelés: 4.9

Eheim 400

Az Eheim kiváló ár/teljesítmény aránya az Eheim kompresszornak a megérdemelt első helyet adja. A név tükrözi a készülék kapacitását – 400 l/h, miközben mindössze 4 wattot fogyaszt és akár 2 m-es fejterhelést biztosít. A modell két csatornával rendelkezik, amelyek egymástól függetlenül szabályozhatók, és 50-400 literes akváriumhoz tervezték, és a kialakítás lehetővé teszi több “tégely” egyidejű működését, összesen nem haladva meg ezt a térfogatot.

A kompresszor elhelyezésekor használhatja a rezgésgátló gumilábakat vagy a lógó konzolt a kényelmes helyért – mindenesetre a készülék meglehetősen csendesen fog működni. A mellékelt szórófejeket egy tapadókorong segítségével lehet az akvárium falához rögzíteni, és a buborékméret és a légáramlás beállítására szolgáló rendszerrel vannak felszerelve. Édesvízi és sósvízi akváriumokhoz alkalmas kompresszor.

A készülék ára 2500 rubelről indul.

Előnyök

 • 36 hónapos jótállási idő;
 • porlasztók és tömlők tartoznak hozzá;
 • tömörség;
 • kényelmes elhelyezési lehetőségek;
 • 4 watt teljesítmény;
 • zajtalan működés;
 • a csatornák független beállítása;

hátrányok

 • Rövid 2 m-es tömlő
 • magas ár;
 • viszonylag rövid életű membránok;

JUWEL ECCOFLOW 600

Értékelés: 4.8

JUWEL ECCOFLOW 600

Szigorúan véve a német Juwel cég Eccoflow szivattyúja egy olyan szivattyú, amely folyamatosan egy bizonyos mennyiségű vizet pumpál át önmagán: ebben az esetben 600 l / h, viszonylag alacsony, 6,5 wattos energiafogyasztás mellett. A készülék egy külön kis fúvókával-diffúzorral ellátott levegőztetővé válik, amely egy vékony tömlőn keresztül beszívja a levegőt a környezetből, majd a vízzel együtt az akváriumba dobja. A szivattyú kapacitása biztosítja, hogy a diffúzor folyamatosan működjön, és az idő múlásával is megőrizze ugyanazt a hatékonysági szintet. Így az Eccoflow nagyszerű alternatívája lehet a hagyományos kompresszoroknak. Hátránya, hogy csak ugyanazon gyártó által gyártott szűrőrendszerben működik optimálisan.

ár diffúzorral – 2440 rubel a gyártó honlapján.

Előnyök

 • 24 hónap garancia;
 • különböző szűrőtípusokba integrálható;
 • teljesítmény 6,5 W;
 • zajmentesség;

Hátrányok

 • csak külön megvásárolható diffúzorral szellőztet;

Tetra APS 300

Értékelés: 4.7

Tetra APS 300

A Tetra kompresszor azonnal szemet szúr elegáns, sőt futurisztikus kialakításával, amelynek nem csak esztétikai funkciója van. A lábak gumibevonatúak az alacsony rezgés érdekében, a ház zajcsökkentő kamrákkal és vastagabb falakkal van ellátva. Mindez lehetővé teszi, hogy a készülék a lehető legcsendesebben működjön. 120 és 300 liter közötti akváriumokhoz tervezték, kapacitása kissé gyengébb, mint a minősítés vezetőinek, mindössze 300 liter/óra, miközben 4,5 watt teljesítményt fogyaszt. A készülék két állítható csatornával rendelkezik. A márkát a nagy teherbírású membrán és a beépített szabadalmaztatott Silaflex szelep jellemzi, amelyek garantálják a készülék hosszú és stabil működését.

A készüléket átlagosan 1300 rubelért lehet megvásárolni.

Előnyök

 • 36 hónapos garancia;
 • Kellemes dizájn és két színválaszték;
 • működés közben nem csap semmilyen zajt;
 • két csatorna független szabályozással;
 • hosszú élettartam;

Hátrányok

 • nem található;

SCHEGO M2K3

Értékelés: 4.6

SCHEGO M2K3

A végén ez a szakasz a minősítés kompresszor német cég Schego, amelynek célja a nagy akváriumok – akár 700 liter térfogatú és mélysége 2 m. A hosszabbító kábellel több edényt is levegőztethet ezzel a készülékkel a megjelölt térfogaton belül. Fogyasztása 5 watt, és 350 l/h teljesítményt biztosít, és a teljesítményéhez képest elég csendesen működik. A készülék lehetővé teszi a légáramlás nagyon finom beállítását. Ez a modell szűrővel is rendelkezik, amely megakadályozza, hogy a por eltömítse a kompresszor fúvókáját, és hosszabb élettartamot eredményez. A kompresszor lábakon vagy felfüggesztve is elhelyezhető.

A Schego M2K3 ára 2750 rubeltől kezdődik.

Előnyök

 • optimális nagy és mély akváriumokhoz;
 • a kompresszor légszűrővel van felszerelve;
 • minőségi légáramlás-szabályozó;
 • Csendben működik;

hátrányok

 • magas költségek;

A legjobb kompresszorok kis akváriumokhoz

Ha az akvárium nem egy nagy méretű, túl erős kompresszor nem kell neki. Optimális teljesítmény a kis otthoni akváriumok számára ebben a kategóriában.

Schego “Optimal”, 250 l/h

Értékelés: 4.9

Schego Optimal

A neve is tükrözi erejét: optimális megoldás szinte bármilyen akváriumhoz, vagy osztóval akár több akváriumhoz is. Ez a kompakt készülék mindössze 5 W-os energiafogyasztásával maximum 400 literes térfogatot levegőztet 250 l/h teljesítmény mellett. “Az Optimal a legcsendesebb kompresszor a Schego termékcsaládban. Ajánlott felfüggesztve használni, bár lábakkal is fel van szerelve. A teljesítményt szépen kiegészíti az állítható légáramlás és a könnyen karbantartható beépített szűrő.

Ez a modell már 1700 rubelért is megtalálható.

Előnyök

 • tömörség;
 • hosszú élettartam;
 • állítható légáramlás;
 • beépített porszűrő;
 • csend;

hátrányok

 • nem észlelhető;

Aquael Oxyboost 150 plus

Értékelés: 4.8

Aquael Oxyboost 150 plus

Kicsi, de nagy teljesítményű, kellemes kialakítású modell, amely a 150 literes akváriumok tulajdonosai között talál vevőre. Az egycsatornás membránkompresszor mindössze 2,2 watt energiát fogyaszt, és 150 l/h teljesítményt biztosít. A fedélen található praktikus gombbal négy teljesítményszint közül választhat, ami lehetővé teszi a kompresszor használatát még nagyon kis akváriumokban is. A készülék által keltett zajszint a kapacitással arányos. Ezt a hátrányt részben ellensúlyozzák a gumilábak, amelyek csillapítják a rezgést.

A készülék ára 640 rubelről indul.

Előnyök

 • 2,2 watt teljesítmény;
 • érdekes kialakítás;
 • megfizethető ár;
 • Teljesítményszabályozóval felszerelve;

Hátrányok

 • teljes teljesítményen viszonylag zajos;

Sera Air 110 Plus

Értékelés: 4.7

Sera Air 110 Plus

Az akvaristák fórumain ez a kompresszor a legcsendesebbnek számít az olcsó, mégis nagy teljesítményű készülékek között. Óránként 110 liter szivattyúzására képes 3 wattos energiafogyasztás mellett – nem a legjobb arány a rangsorban, de még így is jó ár-érték arányban. A készüléknek csak egy csatornája van, és sajnos nem rendelkezik semmilyen vezérlőelemmel. De ezt a hátrányt kompenzálja a kompresszorhoz csatlakoztatott visszacsapó szelep – egy teljesen lényeges részlet, amelyet szinte mindig külön kell megvásárolni.

A legcsendesebb modell költsége a rangsorban – körülbelül 670 rubel.

Előnyök

 • Csendesen működik;
 • HOSSZÚ ÉLET;
 • 3W teljesítmény;
 • visszacsapó szelep mellékelve;

Hátrányok

 • nincs teljesítményszabályozó;

A legjobb hordozható kompresszorok akváriumokhoz

Ezek a készülékek elemmel működnek, és nem függnek az elektromosságtól. Az egyik ilyen kompresszor hasznos tartalékként otthon tartani. Szakértőink kiválasztották a legjobb lehetőséget ebben a kategóriában.

Hagen Marina

Értékelés: 4.9

Hagen Marina

A legjobb hordozható kompresszor szakértők elismerik ezt a kicsi, de megbízható modellt. Az 50 l/h kapacitás kicsinek tűnhet, de elegendő ahhoz, hogy a halakat oxigénnel lássa el a fő berendezés hirtelen leállása, költözés vagy egy új háziállat hazahozatala esetén. Kellemes bónusz a megbízható, zárt test és a kompresszor csendes működése. A készülékhez egy permetező és egy 45 cm-es tömlő tartozik. A kompresszor két D méretű elemmel működik, amelyeket külön kell megvásárolni.

A készülék ára 700 rubel körül mozog.

Előnyök

 • csendes működés;
 • porlasztó és tömlő mellékelve;
 • hermetikusan zárt burkolat;

Hátrányok

 • alacsony kapacitás;
Olvasson tovább  A 7 legjobb haltáp gyártó
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: