A 10 legjobb főző lepárlókhoz

*A legjobb a szerkesztői értékelésünkben. kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, és nem minősül jóváhagyásnak vagy vásárlási ajánlásnak. A vásárlás előtt tanácsos szakemberrel konzultálni.

Az utóbbi időben egyre több orosz élvezi a házi készítésű szeszes italokat. Az optimális hőmérséklet fenntartása fontos része a holdfény lepárlásának. Az elektromos tűzhelyek kiváló munkát végeznek. A hazai piacon a modellek széles választéka létezik; a készülékek árban, kapacitásban és fűtési módban különböznek. Az Expertology ajánlások a kezdő desztillálók számára segíthetnek megtalálni egy kényelmes és hatékony desztilláló főzőt.

Javaslatok a kiválasztáshoz

A hagyományos főzéssel ellentétben a főzetek lepárlását gyakran meglehetősen nagy mennyiségben végzik. A legtöbb elektromos tűzhely alkalmas legfeljebb 20 literes lepárlóval rendelkező lepárlókhoz. Számos más szempontot is figyelembe kell venni.

Főzőzóna típusa. A modern elektromos desztillációs főzők a következő típusú fűtőberendezésekkel szerelhetők fel.

 1. A standard ellenállások a kedvező árú modellekben találhatók. Ezek a tűzhelyek sok áramot fogyasztanak, a főzőlap felforrósodik, ami nem biztonságos, ha alkoholtartalmú folyadékok érintkeznek vele. A teljesítményszint pontos beállítása pedig problémás lehet.
 2. Az indukciós főzőlapok váltak a legnépszerűbbekké napjainkban. Nem melegítik fel magukat, a mágneses indukció nagyfrekvenciás örvénymezőt hoz létre, amely a főzőedényekre hat. Az egyetlen korlátozás a vasötvözetből (acélból) készült lepárlók használata lesz. Bár a desztillálókockák általában rozsdamentes acélból készülnek.
 3. Az infravörös fűtőberendezés szeszfőzdékben is használható. Nincs impulzusvezérlés, így a főzetet pontos hőmérsékleten tarthatja. Ehhez a főzőtípushoz nincs szükség speciális edényekre, pl. . Az infravörös hullámok befolyásolják a folyadékot. A készülék alacsony energiafogyasztása előnyt jelent. Az infravörös sugárzás egészségügyi hatásai azonban még nem teljesen ismertek.

Biztonság.A holdfény előállítása során gyúlékony etanolgőz keletkezik. Ezért a tűzhelynek a lehető legbiztonságosabbnak kell lennie.

 1. A túlmelegedés elleni védelem számos készüléknél alapvető opció, amely megakadályozza, hogy a tűzhely meghibásodjon.
 2. A fűtőelem automatikus kikapcsolása, amikor a főzőedény nincs használatban, energiát takarít meg. Néha a gyártók hangjelzést adnak, amely megszólal, amikor a tűzhelyet kiveszik a tűzhelyről.
 3. A vezérlőpanel zárása megakadályozza a beállítások véletlen módosítását, ami fontos, ha kisgyermekek vannak a házban. A zár automatikusan bekapcsol, ha a főzőlap folyadékkal érintkezik, vagy áramütés esetén.

Teljes méretek. A desztillálófőző kiválasztásakor kompromisszumot kell kötni a kompakt méret és a lepárló mérete között. Az a tény, hogy a fűtőberendezések gyártói meghatározzák az alkalmazott főzőedények átmérőjének tartományát. Ezért kell először megmérni a desztilláló lepárló aljának méretét, majd keresni egy megfelelő főzőt.

A legjobb lepárlófőzők közül csak 10 került be az áttekintésünkbe. Mindegyiküket sikeresen tesztelték a hazai lepárlók kezében, és pozitív visszajelzéseket kaptak tőlük.

A 10 legjobb főzőüstök a lepárlókhoz

JelölésHelyszínNévÁr
Top 10 legjobb lepárlók szeszfőzéshez1Iplate YZ-T245 870 €
2Xiaomi Mijia Mi Home Indukciós főző
 • te
 • 3 980 €
  3REDMOND RIC-46014 480 €
  4Zigmund Shtain ZIP-5513 590 €
  5Gemlux GL-IP20A3 039 €
  6Zigmund Shtain ZIP-5532 990 €
  7Kitfort KT-1412 990 €
  8Midea MC-IN22003 230 €
  9ENDEVER Sky
 • ne IP-24
 • 2 990 €
  10GALAXY
 • NE GL3060
 • 2 210 €

  Iplate YZ-T24

  Értékelés: 4.9

  Iplate YZ-T24

  Az Iplate YZ-T24 nagyon népszerű az orosz szeszfőzők körében. Erre a következtetésre jutottak szakértőink, miután elemezték a Yam és a tematikus fórumok rekordszámú véleményét. Az észrevételek túlnyomó többsége pozitív. Az egyégős indukciós modell nagyon praktikusnak és modernnek tűnik. A fűtőteljesítmény (2 kW) elegendő a főzővíz gyors felmelegítéséhez. A gyártó a terméket érintőképernyővel és időzítővel szerelte fel. Kijelző a könnyű vezérléshez. A desztilláció biztonságát a vezérlőpanel zárja és az égő biztonsági leállítása biztosítja. A tűzhely megérdemelten lett a felülvizsgálatunk győztese.

  A felhasználók szerint a fűtőberendezés kiválónak bizonyult a holdfényezés során. Gyorsan felmelegíti a főzetet, kényelmes és biztonságos vele dolgozni. Hátrányai közé csak a magas ár tartozik.

  Előnyök

  • gyors felmelegedés;
  • érintésvezérlés;
  • megbízható védelmi rendszer;
  • megbízhatóság.

  A hátrányok

  • magas ár.

  Xiaomi Mijia Mi Home indukciós főző

 • te

  Értékelés: 4.8

  Xiaomi Mijia Mi Home Induction Cooker<li></div><p>te” src=”/wp-content/uploads/2023/03/33416666197451-1310.jpg” height=”262″ title=”Xiaomi Mijia Mi Home Indukciós főzőlap</p><li>te”></p><p>A Xiaomi Mijia Mi Home indukciós főző a legnagyobb energiafogyasztással (2100W) tűnik ki a versenytársak közül</p><li>te. A neves kínai gyártó kerek formát (26,5 cm átmérőjű) kínált a fogyasztóknak, ami szintén kiemeli a fűtőberendezések tömegéből. A munkafelület edzett üvegből készült, középen érzékelővel, amely érzékeli a főzőedény hőmérsékletét. Az égő kerülete körüli gumigyűrű megakadályozza, hogy a főzőedény elcsússzon. a fedelet le lehet venni a főzőlap tisztításához. A készülék lábához csúszásgátló betéteket is rögzítenek. A főzőlap vezérléséhez 2 érintőgomb, valamint egy forgatógomb áll rendelkezésre. A fűtés mágneses indukciónak köszönhető, ezért a főzőedényeknek vasalapú ötvözetekből kell készülniük.</p><p>A háztartási felhasználók a tűzhelyet kedvező ára, tömörsége és vonzó kialakítása miatt kedvelték. A tulajdonosok a kínai dugót a készülék hátrányának nevezik.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>nagy teljesítmény;</li><li>zseniális tervezés;</li><li>könnyen használható és karbantartható;</li><li>kompakt méret.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Kínai dugó.</li></ul><h3>REDMOND RIC-4601 </h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=REDMOND RIC-4601

  A REDMOND RIC-4601 gazdag szoftverprogrammal büszkélkedhet. 6 főzési program, 8 teljesítményszint és 11 membrángomb az üzemmódok beállításához. Nehéz megmondani, hogy a borásznak milyen mértékben segíthet egy ilyen széleskörű szolgáltatási paletta. A modell teljesítményben (1,6 kW) gyengébb, mint a felülvizsgálat vezetői (1,6 kW), így a főzet hosszabb ideig tart a felmelegedés. A szakértők felhívják a figyelmet a gyártó által ajánlott főzőedények méretére (15-18 cm átmérőjű). Ezért érdemes a vásárlás előtt megnézni a lepárló méreteit, és összehasonlítani azokat a tűzhely képességeivel. A kerámia üvegfelület elég erős és könnyen ápolható. Meg kell jegyezni, hogy a készülék eszköze gazdaságos villamosenergia-felhasználás. A modell a felülvizsgálatunk bronzérmese lesz.

  Az értékeléseket a tulajdonosok hízelgő megjegyzései uralják. Elégedettek a stílusos megjelenéssel, a gyors felmelegedéssel és a könnyű karbantartással. A hátránya, hogy azt mondják, hogy a ventilátor zajos.

  Előnyök

  • Számos program és üzemmód;
  • könnyű ápolás;
  • látványos dizájn;
  • gazdaságos energiafogyasztás.

  Hátrányok

  • zajos ventilátor.

  Zigmund Shtain ZIP-551

  Értékelés: 4.7

  Zigmund Shtain ZIP-551

  A megbízhatóság és a biztonság voltak a legfontosabb tényezők, amelyek a Zigmund Shtain ZIP-551-et a negyedik helyre tették a felülvizsgálatunkban. A szakértők dicsérték a német építés minőségét, az okos anyagválasztást. A gyártó 2 kW fűtőteljesítményű infravörös típusú tűzhelyet szerelt be. A lepárló működtetéséhez érintőképernyős vezérlés van; a megfelelő üzemmód kiválasztását digitális kijelző segíti. A tűzhely minden edényhez és serpenyőhöz alkalmas; Az üvegkerámia főzőfelület könnyen ápolható. A készülék biztonságos működését biztonsági kapcsoló és a kezelőpanel zárja. A modell lenyűgözően néz ki (fekete színű), könnyen és kényelmesen használható.

  A felhasználóknak hízelgő a könnyű súly, a csendes ventilátor, a gyors felmelegedés. Néhány tulajdonos panaszkodik a hosszú hűtési időre.

  Előnyök

  • megbízhatóság;
  • biztonság;
  • kiváló minőségű kivitelezés;
  • gyors felmelegedés.

  Hátrányok

  • Sokáig tart a lehűlés.

  Gemlux GL-IP20A

  Értékelés: 4.7

  Gemlux GL-IP20A

  Az orosz-kínai Gemlux GL-IP20A vonzónak tűnik a költségek szempontjából. A főzőlap oldalsó fogantyúkkal rendelkezik, igénytelen a főzőedények anyagához. Az egy főzőlapos készülék 2 kW-os fűtőberendezéssel rendelkezik. Az indukciós fűtési módszer kevesebb energiát használ és a hőmérséklet beállítása pontos. fontos a főzet lepárlásának kezdetén. A főzőfelület üvegkerámiából készült, ajánlott 12-26 cm átmérőjű edényeket használni. A szakértők kiemelték a zúgó és az időzítő jelenlétét, amely megkönnyíti a desztilláció ellenőrzését. A fűtési módok az érintőképernyőn és a kijelzőn keresztül állíthatók be. A főzőlap stabilitásáért felelős gumírozott bélés a lábakon.

  A felhasználók elégedettek a tűzhely megjelenésével, a gombok érzékenységével, a fűtési sebességgel, a megfizethető árral. Hátrányként említik a rövid és merev zsinórt.

  Előnyök

  • kiváló minőségű kivitelezés;
  • elfogadható ár;
  • gyors felmelegedés;
  • érzékeny gombok.

  Hátrányok

  • A rövid és merev zsinór.

  Zigmund Shtain ZIP-553

  Értékelés: 4.6

  ZIGMUND SHTAIN ZIP-553

  A német gyártó Zigmund Shtain egy másik főzőlapja is bekerült a legjobb 6 közé. A ZIP-553 7 programmal, 10 teljesítményszinttel, beépített időzítővel, gyermekbiztos zárral, és. Nem világít fűtés közben, és a tűzhely automatikusan kikapcsol, ha nincs főzőedény a főzőlapon. A szakértőknek tetszett a tűzhely tömörsége és könnyűsége, ami megkönnyíti a házba és a házból való szállítást. A nagyfrekvenciás örvényáramnak köszönhetően az acél főzőedények nagyon gyorsan felmelegednek, és nem égeti meg magát a tűzhelyen.

  A háztartási lepárlók olyan előnyöket emelnek ki, mint a gyors fűtés, a kompakt méret, a könnyűség és az egyszerű vezérlés. A készüléket sikeresen tesztelték 20 kg-os lepárlóval. Egyes felhasználók pontosabb teljesítményszabályozást szeretnének a 200 wattos helyett 100 wattos lépcsőfokozattal.

  Előnyök

  • kompakt és könnyű;
  • gazdag felszereltség;
  • gyors felmelegedés;
  • szilárdság.

  Hátrányok

  • Nem túl pontos teljesítményszabályozás.

  Kitfort KT-141

  Értékelés: 4.5

  Kitfort KT-141

  A Kitfort KT-141-hez bármilyen típusú, 12 és 18 cm közötti átmérőjű edényt használhat. A készülék infravörös hullámok hatására működik, az indukciós modellekkel ellentétben nincs olyan kellemetlen funkció, mint az impulzus üzemmód. A fűtés mindig minimális teljesítményen működik, ami energiát takarít meg. A munkalap üvegkerámiából készült, a lepárlás során a lepárló hőjétől kissé felforrósodik. A fűtőteljesítmény 2 kW, a minimális hőmérsékleti üzemmód 100 wattnak felel meg. A gyártó 4 automatikus programmal, 20 fokozatú teljesítményfokozattal, időzítővel és gombzár funkcióval látta el. Az égő felülete háztartási tisztítószerekkel könnyen tisztítható.

  A Kitfort KT-141-ről eddig nem sok vélemény született a Runet-en, de mind pozitívak.

  Előnyök

  • gazdasági hatékonyság;
  • könnyű használni és ápolni;
  • pontos üzemmódbeállítások;
  • 24 órás időzítő.

  Hátrányok

  • néhány értékelés.

  Midea MC-IN2200

  Értékelés: 4.4

  MIDEA MC-IN2200

  Számos lepárló által tesztelt kínai indukciós főző Midea MC-IN2200. Nagy teljesítményű fűtőberendezéssel (2,1 kW), időzítővel és kijelzővel felszerelve. A készülék alacsony ára miatt felkeltette a szakértők figyelmét. A gyártó nem spórolt a vezérléssel, a hőmérsékleti módokat a szokásos gombokkal kell beállítani. Egyes ügyfelek számára azonban ez az előnyösebb megoldás. Vegye figyelembe, hogy csak a teljes teljesítményű fűtés folyamatos, egyébként a készülék impulzusüzemben működik. A modell fekete testtel rendelkezik, az égő üvegkerámiából készült. könnyen ápolható. Kompakt méret és alacsony súly.

  Az értékelésekben a tulajdonosok dicsérik a tűzhelyet megfizethető ára, gyors felmelegedése, kiváló minőségű konstrukciója és könnyű kezelhetősége miatt. Hátrányai közé tartozik a zajos működés és a teljesítménymódok széles skálája.

  Előnyök

  • nagy teljesítmény;
  • gyors felmelegedés;
  • kompakt és könnyű;
  • elfogadható ár.

  Hátrányok

  • zajos működés;
  • a teljesítmény üzemmódok nagy lépcsője.

  ENDEVER Sky

 • ne IP-24

  Értékelés: 4.3

  ENDEVER Sky<li></div><p>ne IP-24″ src=”/wp-content/uploads/2023/03/8971666197451-3110.jpg” height=”470″ title=”ENDEVER Sky</p><li>ne IP-24″></p><p>A 15 kg-os desztillálóhídra egy ENDEVER Sky indukciós főzőt lehet helyezni</p><li>ne IP-24. Folyadékok gyors felmelegítése a 2 kW-os teljesítménynek köszönhetően. A főzőzónára 10-22 cm átmérőjű edényeket ajánlott helyezni. A svéd gyártó a munkalapot nagy szilárdságú kerámiából készítette. Akár 3 órán át is főzhet a tűzhely kikapcsolása nélkül. A kutatók gondoskodtak a használat biztonságáról, a modell túlmelegedés és túlfeszültség elleni védelemmel van felszerelve a hálózatban. A különböző ételek elkészítéséhez beépített 5 program, a fűtés az érintőgombok és a kijelző segítségével állítható be. Kellemetlen nyikorgó zaj a főzőedények eltávolításakor. A főzőlapot könnyű tisztítani normál háztartási tisztítószerekkel és egy ruhával.</p><p>A felhasználók elégedettek az ENDEVER Sky főzőlap teljesítményével</p><li>ne IP-24. Nem tetszett nekik a matrica, amely ragasztót és maradékot hagy maga után.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>kellemes design;</li><li>kiváló minőségű kivitelezés;</li><li>mobilitás;</li><li>gyors felmelegedés.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Hosszú időbe telik a matrica eltávolítása.</li></ul><h3>GALAXY</p><li>NE GL3060 </h3><p>Értékelés: 4.3</p><div style=
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: