Top 10 gránátalma gyümölcscentrifuga

*A szerkesztő választása a legjobbak közül. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. A vásárlás előtt kérjen szakmai tanácsot.

Ezt a felülvizsgálatot a gránátalma gyümölcscentrifugáknak szenteljük. Kiválasztottunk 10 modellt a legjobb hazai és külföldi gyártóktól. Az egyszerűség kedvéért az összes jelöltet három csoportra osztottuk az eszközök működési elve szerint – mechanikus, elektromos sajtó és elektromos csavaros gyümölcscentrifugák.

Az egyes modellek kiválasztásakor figyelembe vettük a márka elismertségét, a gyártási minőséget, a műszaki jellemzőket és az innovatív megoldásokat, hogy biztosítsuk a legmagasabb minőségű gyümölcslé kinyerését. A gyakorlati megfontolások szintén kulcsfontosságú kiválasztási tényezőnek számítottak, nevezetesen az, hogy a berendezés hogyan viselkedik valós körülmények között.

Az információforrások közé tartoznak a gyártók hivatalos honlapjai, tematikus fórumok, visszajelző oldalak, piacterek és egyéb nyilvános források.

Hogyan válasszuk ki a gránátalma gyümölcscentrifuga

A megfelelő gránátalma-centrifuga kiválasztásához a következő tényezőket kell figyelembe venni:

 1. Konstrukció típusa és működési elve.
 2. Teljesítmény.
 3. Extra opciók.

A gránátalma különleges tulajdonságai miatt nem minden gyümölcscentrifuga alkalmas a gránátalmalé otthoni előállítására. A centrifugális mechanizmussal rendelkező eszközöket nem szabad gránátalma préselésére használni, mivel a szitát gyorsan eltömítik a magok és a gyümölcsrészek, és a gyümölcs részei egyszerűen elakadhatnak a mechanizmusban, ami a berendezés túlmelegedéséhez vezet.

A gránátalmalé készítésére háromféle gyümölcscentrifuga alkalmas:

 1. Mechanikus sajtó.
 2. Elektromos facsarók.
 3. Elektromos csavaros égők.

Az első két esetben a gyümölcsöt félbevágjuk, majd a feleket felváltva a kancsóba tesszük. A kézi modellekben erőt kell kifejteni, hogy a felső mozgatható rész a lehető legnagyobb mértékben nyomja a gyümölcsöt a speciális lyukakkal ellátott szűrőhöz, amelyen keresztül a gyümölcslé a tálba esik. Az elektromos facsaró alsó része forog, hogy elválassza a gyümölcslevet a gyümölcshústól, a felső mozgatható fedél pedig a gyümölcs felét nyomja le. A gyümölcslé egy speciális nyíláson keresztül csöpög. Mindkettő ideális az összes citrusféle gyümölcs – a citromtól a grapefruitig vagy a pomelóig – levesezéséhez is.

Az elektromos csavaros gyümölcscentrifugák esetében a gránátalma gyümölcseit meg kell hámozni, hámozni és elválasztani a gyümölcsfalakról, ami elronthatja a gyümölcslé ízét. A gabonát a tálba öntik, amelyben egy vagy két spirális csiga van. A gyümölcslé és a gyümölcspép a csiga mozgása közben elválik a péptől. A nektár egyetlen csatornán keresztül áramlik a tálba, és a száraz süteményt külön kell kidobni.

Termelékenység– A gyümölcscentrifuga kiválasztásának másik kritériuma. A kézi modellek mind intenzív használatra készültek, de az elektromos modellek lehetnek professzionális (félprofesszionális) vagy otthoni használatúak. Ha napi két-három pohár gyümölcslére van szüksége, akkor beszerezhet egy háztartási gyümölcscentrifugát, de ha sok gyümölcslevet iszik (pl. kávézóban vagy bárban), akkor a hosszabb élettartamú professzionális modelleket kell választania.

További lehetőségekEmlítést érdemel a mechanikus modellek esetében a cseppfogó, illetve az elektromos modellek esetében a csepp-megállító rendszer, a több sebesség, a hátrameneti üzemmód (csak az elektromos modellek esetében) és egyéb opciók.

A megfelelő gyümölcscentrifuga lehetővé teszi, hogy hosszú évekig élvezze a frissen préselt gránátalma és citrusfélék nektárját.

10 legjobb gránátalma gyümölcscentrifuga

JelölésHelyszínNévÁr
A legjobb mechanikus gránátalma facsarók3Foodatlas MJE-14 229 €
2Kelkáposzta 18036 450 €
1Maskot M-ST8 490 €
A legjobb elektromos gránátalma sajtó gyümölcscentrifugák3CASO CP 330 Pro6 690 €
2Kitfort KT-11084 186 €
1Viatto VA-CJ1684 189 €
A legjobb elektromos csavaros gránátalma gyümölcscentrifugák4REDMOND RJ-980S6 499 €
3Kitfort KT-11225 999 €
2Oursson JM70029 020 €
1Garlyn J-700 Pro21 900 €

A legjobb mechanikus gránátalma facsarók

Ebbe a kategóriába három karos mechanikus gyümölcscentrifuga tartozik, amelyeket hazai és külföldi cégek gyártanak. Bár a kialakítás és a funkció hasonló, mindegyik modellnek megvannak a maga különleges jellemzői és előnyei.

Foodatlas MJE-1

Értékelés: 4.7

Foodatlas MJE-1

A Foodatlas MJE-1 gyümölcscentrifugával nyitunk egy orosz cégtől, amely az élelmiszeripar számára készült berendezésekre specializálódott. A termék Kínában készül egy modern gyárban, többlépcsős minőségellenőrzéssel. A modellt bárok és éttermek számára tervezték, de gyakran használják otthon is.

A szerkezet egy függőleges állvány, amelynek felső részén egy csúszómechanizmus és egy kivehető tál található. A készülék nagyon egyszerűen működik, a gránátalmát vagy bármely citrusfélét két részre vágjuk, és az egyik felét a tálba helyezzük (héjjal felfelé). A kar egyszerű meghúzásával a prés mozgásba lendül, és lassan kipréseli a gyümölcs levét. A kialakítás különlegessége, hogy a gyümölcslé lefejtése során nem fröccsen, és a lé súlya a tálba esik.

A test anyaga fekete festett acél, a tál pedig élelmiszeripari rozsdamentes acélból készült. A talapzat talapzata 4 tapadókoronggal rendelkezik a stabil pozíció érdekében.

A gyümölcscentrifuga tulajdonosai robusztus és szilárd konstrukcióról, magas préselési minőségről és tiszta, minimális pépet tartalmazó gyümölcsléről számolnak be. Az egyik hátránya, hogy a présmechanizmus csavarjait gyakran meg kell húzni.

Az alacsony ár, a robusztus kialakítás és a könnyű használat a Foodatlas MJE-1 kézi citrus/gránátalma gyümölcscentrifugát árkategóriájában az élvonalba sorolja.

Előnyök

 • Robusztus acél ház.
 • Tiszta gyümölcslé pép nélkül.
 • Rozsdamentes acélból készült tál.

Hátrányok

 • A csavarokat időről időre meg kell húzni.

Kelkáposzta 1803

Értékelés: 4.8

Kelkáposzta 1803

A következő modell a felülvizsgálatunkban a Kale 1803. A mechanikus prés Törökországban készül, és öt év garancia vonatkozik rá. Bár ez egy professzionális gyümölcscentrifuga, otthon is használható.

Az öntöttvas burkolat a termék egyik jellemzője, amely biztosítja a termék szilárdságát és stabilitását.

A tál belsejében egy speciális “lépcsős” kialakítású szűrő található. Ez a forma akár 20%-kal több gyümölcslevet termel a hagyományos kúpos szűrőkhöz képest. Egyetlen gránátalma sem hámozódik ki, és a lé tovább folyik a kancsóba, amíg az utolsó cseppet ki nem facsarjuk.

Egy másik hátránya a fogaskerekes mechanizmus, amely a felhasználónak kevesebb erőt kell kifejtenie a lé kipréseléséhez (a hagyományos gyümölcscentrifugához képest).

A tál átmérője 12 cm, hogy a nagy gránátalma és a nagy citrusfélék (grapefruit, gránátalma) levét ki lehessen facsarni.

A tál alatti test alsó részén van egy csepegtető tálca, amely megakadályozza, hogy a gyümölcslé maradék lecsöpögjön az asztalra a gyümölcscentrifugálási folyamat után.

A prés tulajdonosai kiemelik a gép konstrukciójának magas minőségét és megbízhatóságát, a könnyű kezelhetőséget és a tál nagy méretét. Nem azonosítottak nagyobb hátrányokat, de néhány felhasználó megjegyzi, hogy a gyümölcs felét többször különböző szögben kell elhelyezni annak érdekében, hogy az összes levet kipréseljék.

A Kale 1803 citrus- és gránátalmaprést alacsony ára, intelligens kialakítása és egyedülálló technológiai megoldásai miatt ajánljuk, amelyek lehetővé teszik, hogy a gyümölcsből könnyen maximális gyümölcslevet nyerjen.

Előnyök

 • Sebességváltó.
 • Egyedi lépcsős szűrő.
 • Öntöttvas alap.
 • Tál átmérője 12 cm.

hátrányok

 • Nem található.

Maskot M-ST

Értékelés: 4.9

Maskot M-ST

A Maskot M-ST befejezi a mechanikus gránátalmapréses gyümölcscentrifugák áttekintését. A terméket Törökországban gyártják, és 3 év garanciát biztosítanak rá.

A gyümölcscentrifuga teste öntöttvasból és rozsdamentes acélból készült, ami garantálja a hosszú élettartamot és a robusztus konstrukciót. Élelmiszeripari minőségű rozsdamentes acélból készült tál. Az alján van egy mozgatható cseppfogó.

A modell több színben (piros, narancssárga, zöld és szürke) és krómozott kivitelben kapható. Ez lehetővé teszi, hogy minden konyhabelsőhöz megtalálja a megfelelő készüléket.

A gyümölcsleválasztás a kar magad felé történő elfordításával történik a megállásig. A rugó jelenléte biztosítja a stabil sajtolást és csökkenti a kifejtett erőt.

A szűrővel ellátott tál könnyen eltávolítható a tisztításhoz. Mosogatógépben is mosható.

A gyümölcscentrifuga előnyei közé tartozik a széles színválaszték, a robusztus felépítés és a kiváló minőségű gyümölcslé kinyerés. A hátrányok közül néhány felhasználó jelzi, hogy a tál és a prés felső csúszó része közötti kis rés van, ami miatt nem túl kényelmes kivenni a kimerült gyümölcsféléket.

A megbízható konstrukció, az intenzív körülmények között való munkavégzés és a kiváló minőségű préselés lehetővé teszi, hogy a Maskot M-ST gyümölcscentrifuga termékcsoportjának egyik vezetőjévé váljon.

A legjobb elektromos gránátalma sajtó gyümölcscentrifugák

Ez a kategória három elektromos préselt gyümölcscentrifuga modellt tartalmaz, amelyek alkalmasak citrusfélék és gránátalma gyümölcscentrifugálására. Minden modell nagyon hasonlít egymásra, de mindegyiknek megvannak a maga előnyei, amelyek megkülönböztetik őket a versenytársaktól.

CASO CP 330 Pro

Értékelés: 4.8

CASO CP 330 Pro

Megnyitja a kategória legjobb elektromos gránátalma gyümölcsprések sajtó típusú CASO CP 330 Pro egy fiatal német márka konyhai készülékek. Kínában gyártott és egy év garancia vonatkozik rá.

Bár eredetileg citrusfélékhez tervezték, a nagy teljesítményű 160 W-os motornak köszönhetően a gránátalma is könnyedén levet készíthet. A kialakítás jellemzői közé tartozik a rozsdamentes acél kúp és szűrő, valamint egy speciális fedél, amely a gyümölcsöt szorosabban nyomja a kúphoz a hatékonyabb gyümölcslé-elvonás érdekében. Ennek eredményeként a felhasználónak nem kell megérintenie a gyümölcsöt, és nem kell nagy erőfeszítést tennie.

A gyümölcscentrifuga orrának két pozíciója van: munka (lefelé döntött) és felemelt (így nem csöpög az asztalra).

A szerkezet minden levehető része mosogatógépben mosható a kényelem érdekében.

A készülék előnyei közé tartozik a nagy motorteljesítmény, a stílusos megjelenés és a nagyméretű gyümölcsök kezelésének képessége. A hátrányok közé tartozik a meglehetősen nedves torta.

A CASO CP 330 Pro gyümölcscentrifugát modern megjelenése, felhasználóbarát kialakítása és nagy teljesítménye miatt ajánljuk.

Előnyök

 • 160W-os motor.
 • Rozsdamentes acélból készült munkadarabok.
 • A nagy gyümölcsökből ki lehet préselni a levet.

Hátrányok

 • Sok pép marad a szitán.

Kitfort KT-1108

Értékelés: 4.8

Kitfort KT-1108

A következő pozíció a mi értékelésünkben a Kitfort KT-1108 a háztartási készülékek hazai gyártójától. A gyümölcscentrifugát Kínában szerelik össze, és egy év hivatalos garanciát vállalnak rá.

A fekete fényes műanyag és a rozsdamentes acél kombinációja stílusos és modern megjelenést kölcsönöz a készüléknek.

A technika jellemzői közé tartozik a beépített gyümölcslé-tartály jelenléte. Az orr megdönthető – és akkor a lé a pohárba vagy más eszközökbe csöpög. Ha a kifolyócső zárva van, a lé felgyülemlik a tartályban.

A 160 W-os motorteljesítmény elegendő a gránátalma és a különböző citrusfélék gyors és hatékony lecsapolásához.

A fél gyümölcsök számára készült gyümölcstartó praktikus fogantyúval rendelkezik, gumírozott fogantyúval. A munkakúp tetején egy éles tüske van, amelynek köszönhetően a gyümölcs fele rögzül.

Beépített védelem megakadályozza a motor túlmelegedését. A gyümölcscentrifugát 10 narancs vagy 5 gránátalma lefejtése után ajánlott leállítani.

A Yandex szerint.Market, a gyümölcscentrifuga a “vásárlók választása” jelet kapta 4-es minősítéssel.8 pont. A fogyasztók 97%-a ajánlotta – a nagyfokú bizalom és minőség jele. Az előnyök közé tartozik az egyszerű kialakítás, a jó fonási minőség és a stílusos megjelenés. Hátránya, hogy nincs hátramenet, és a kúp műanyagból és nem rozsdamentes acélból készült.

Nagy teljesítmény, jó gyártási minőség, megfizethető ár és stílusos kialakítás teszi a Kitfort KT-1108 gyümölcscentrifugát értékelésünk élére.

Előnyök

 • Kényelmesen tartja a gyümölcs felét.
 • Beépített légyűjtő.
 • Jó préselési minőség.
 • Beépített motor túlmelegedés elleni védelem.

Hátrányok

 • Műanyagból készült munkakúp.
 • Nincs visszafordító mechanizmus (a felhasználói visszajelzések szerint).

Viatto VA-CJ168

Értékelés: 4.9

Viatto VA-CJ168

A Viatto VA-CJ168, egy orosz cég, amely az élelmiszeripar kis- és középvállalkozások számára szállít berendezéseket, kiegészíti a legjobb elektromos gránátalma-leválasztók kategóriájának felülvizsgálatát. A készüléket Kínában szerelték össze, és 1 év garanciát biztosítanak rá.

A gyümölcsléprés fontos jellemzője – a szitatest és a nyomókar élelmiszeripari minőségű rozsdamentes acélból készült. Ez bizonyítja a termék magas minőségét, robusztusságát és tartósságát. A rozsdamentes acélból készült dizájnelemek is stílusos és feltűnő megjelenést kölcsönöznek a gyümölcscentrifugának.

A “csepegésgátló” funkcióval ellátott emelhető kifolyócső kiküszöböli az asztallapra csöpögő levet. Van egy speciális állvány az üveghez.

A 160 wattos teljesítmény elegendő bármilyen citrusféle és gránátalma hatékony pörgetéséhez.

A gyümölcscentrifuga tulajdonosai megjegyzik a stílusos megjelenést, a kiváló minőségű kivitelezést és az egyszerű kialakítást. Az egyes fogyasztók által a gyümölcs széle mentén történő rossz minőségű préselésnek tulajdonított hátrányok, különösen a nagyméretű gyümölcsök kiválasztásakor.

A Viatto VA-CJ168 gyümölcscentrifugát minden olyan felhasználónak ajánljuk, aki minőségi és modern technológiát szeretne, jó élettartammal.

Előnyök

 • Test, kézi kar és szita élelmiszeripari rozsdamentes acélból.
 • Drop-stop rendszer.
 • Könnyen szétszerelhető és mosható.

Hátrányok

 • Nem préseli ki teljesen a gyümölcs félbevágott széleiből a levet (a fogyasztói vélemények szerint).

A legjobb elektromos csavaros gránátalma facsarók

Ez a kategória 4 modell csigás gyümölcscentrifugát tartalmaz orosz és külföldi gyártóktól. Minden modell rendkívül sokoldalú, ezért nem csak gránátalma, hanem más gyümölcsök és zöldségek levesezésére is alkalmas.

REDMOND RJ-980S

Értékelés: 4.6

REDMOND RJ-980S

Az első gyümölcscentrifuga ebben a termékkategóriában a REDMOND RJ-980S a népszerű orosz-kínai gyártótól. A terméket Kínában szerelték össze, és 1 év hivatalos garancia vonatkozik rá.

A technika kompakt testének köszönhetően nem foglal sok helyet a konyhában, ami a kis területű helyiségek számára fontos. A gyümölcscentrifuga teste piros színű, fekete fedéllel és átlátszó munkaterülettel.

Egy munkáscsiga 55 fordulat/perc sebességgel forog, így bármilyen sűrűségű termékből egyenletesen préseli ki a gyümölcslevet. A gyümölcslé megfordítása lehetővé teszi az elakadt darabok eltávolítását az újbóli préseléshez.

A munkatérben külön 600 ml-es tartály található, amelynek köszönhetően közvetlenül a készülékben keverheti a gyümölcsleveket. A kifolyócső speciális gumírozott dugóval rendelkezik.

Kompakt mérete, modern kialakítása és szorító teljesítménye az erősségei közé tartozik. A hátrányok közül a felhasználók a megnövekedett zajszintet, valamint a fémháló tisztításának nehézségeit emelik ki.

A REDMOND RJ-980S ScrewJuicer-t minden olyan felhasználónak ajánljuk, aki egy megfizethető és kompakt modellt szeretne a mindennapi friss gyümölcslevek elkészítéséhez.

Előnyök

 • Eredeti tervezés.
 • Minőségi facsaró.
 • Kompakt méret.
 • Beépített 600 ml-es légyűjtő.

Hátrányok

 • Magas zajszint.
 • A fém szűrő nehezen tisztítható (a felhasználói visszajelzések szerint).

Kitfort KT-1122

Értékelés: 4.7

Kitfort KT-1122

Egy másik gyümölcscentrifuga az orosz Kitfort márkától – KT-1122 modell. A technika modern kialakítású, fekete műanyagból és rozsdamentes acélból készült házban készül.

A tartós polimer csiga 68 fordulat/perc sebességgel forog, ami optimálisnak tekinthető a habzás és oxidáció nélküli gyümölcscentrifugáláshoz. Ez a modell egy sebességgel és fordított üzemmóddal rendelkezik.

A gyümölcslé kivezető nyílás egy speciális dugóval lezárható, hogy a gyümölcslé ne csöpögjön az asztalra. Gyümölcslé- és süteménytartály tartozék.

A Yandex weboldalán.A piac a terméket a “vásárlók választásának” minősítette, a felhasználók 100%-a ajánlja a gyümölcscentrifugát. A modell előnyei az egyszerű kialakítás, a fordított irányú rendelkezésre állás és a jó teljesítmény. A gyümölcscentrifuga hátrányai is van egy műanyag szűrő és nem sok energiát. A túl puha ételek levének kipréselése pürét eredményez.

A Kitfort KT-1122 gyümölcscentrifuga kiváló megoldás friss gyümölcslé készítésére az egész család számára.

Előnyök

 • A csiga optimális fordulatszáma 68 fordulat/perc.
 • A csepegésgátló rendszer.
 • Rendkívül erős csiga.

Hátrányok

 • Műanyag szűrő.
 • A kényes termékek összenyomása gyenge (az ügyfelek szerint).

Oursson JM7002

Értékelés: 4.8

Oursson JM7002

A következő csavaros gyümölcscentrifuga a felülvizsgálatunkban az Oursson JM7002 az orosz-svájci kis háztartási készülékek márkájából.

A modell három színben (piros, sárga és zöld) kapható, így Ön kiválaszthatja a konyhai környezetének megfelelőt.

A készülék jellemzője a széles száj (75 mm), amely lehetővé teszi az egész almák lefejtését.

Az optimálisan kiválasztott csiga forgási sebességének (65 rpm) és teljesítményének (240 W) köszönhetően a készülék alaposan levet készít bármilyen zöldségből, gyümölcsből és fűszernövényből.

Az orr egy dugóval záródik, amely megakadályozza, hogy a tartály cseréjekor vagy a munka abbahagyásakor az asztalra csöpögjön.

Különlegessége a háromfokozatú szűrő, különböző nyílásátmérővel. Nagy hatékonyságot biztosít a különböző sűrűségű termékekből származó gyümölcslé préseléséhez.

A felhasználók kiemelik a jó pörgési minőséget, a stílusos kialakítást, a világos színeket és a kiváló minőségű kivitelezést. A hátrányok a gyümölcscentrifuga magassága összeszerelt állapotban (nem minden konyhaszekrénybe helyezhető), valamint a szűrő tisztításának nehézsége.

Előnyök

 • Széles száj (75 mm).
 • Háromfokozatú szűrő.
 • Számos élénk szín.
 • Kiváló minőségű préselés.

Hátrányok

 • Túl magasan összeszerelve.
 • A szűrőszűrő nehezen tisztítható (a vásárlói visszajelzések szerint).

Garlyn J-700 Pro

Értékelés: 4.9

Garlyn J-700 Pro

A Garlyn J-700 Pro gyümölcscentrifuga egy fiatal orosz háztartási kisgép márkától befejezi felülvizsgálatunkat. Kínában gyártott, 1 év garancia.

A gyümölcscentrifuga szabványos formájú, és hasonlóan néz ki, mint a korábban vizsgált modellek. A legfontosabb különbség a nagy teljesítményű 3. generációs csiga és a műanyag rácsok nélküli exkluzív szűrő. Ez a kialakítás maximális hozamot biztosít a különböző típusú élelmiszerek levesezésénél.

Kiemelendő a töltőnyílás speciális kialakítása mozgatható csúszdával, amely lehetővé teszi a különböző átmérőjű termékek kezelését.

A burkolat oldalán egy dupla érintőkapcsoló gomb található kék kör alakú háttérvilágítással. A gyümölcscentrifuga egy sebességgel és hátramenettel rendelkezik.

A gyümölcslé kivezető csatorna egy speciális dugóval zárható, amely biztosítja a tömítettséget és megakadályozza a csöpögést az asztalra.

A felhasználók megjegyzik a jó összeszerelést, a csendes működést és a kész lé kiváló minőségét. Nem azonosítottak kritikus hátrányokat, de egyes fogyasztók rámutatnak az alacsony teljesítményre, amely megakadályozza, hogy egyszerre nagy mennyiségű gyümölcslevet préseljenek ki.

A Garlyn J-700 Pro-t minden olyan felhasználónak ajánljuk, aki modern technikát szeretne a család minden tagja számára a minőségi gyümölcslevek kis mennyiségben történő elkészítéséhez.

Előnyök

 • Egyedi szűrőrendszer háló nélkül.
 • Erőteljes élelmiszer műanyag csiga.
 • Különböző átmérőjű adagolónyílások.
 • A “drop stop” rendszer.

Hátrányok

 • Nem túl nagy kapacitás (ahogy azt a fogyasztók állítják).
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: