13 legjobb könyv a léleknek

*A szerkesztők szerint a legjobb értékelés. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Konzultáció szakemberrel vásárlás előtt.

Vannak idők, amikor el akarsz szakadni a külvilágtól, és elmerülni egy párhuzamos valóságban, hogy beleolvadj egy szokatlan lélektörténetbe. Ehhez a legjobb segítségek a könyvek. Írások szerelemről, álmokról, kalandról és az életről – Az EXPERTOLOGY a 13 legjobb lélekkönyvet rangsorolja.

A legjobb könyvek a léleknek

Jelölés hely a munka értékelés
A legjobb könyvek értékelése a lélek számára 1 “Rebecca”, Daphne du Maurier 5.0
2 “A titokzatos sziget”, Jules Verne 4.9
3 “A dísztelen macska”, T. Pratchett 4.8
4 “A kakukk fészke felett”, Ken Kesey 4.7
5 “Nézz rám, Cecilia Ahern 4.6
6 Ahová az álmok vezetnek, Richard Matheson 4.5
7 “Büszkeség és balítélet”, Jane Austen 4.4
8 “Titkos történelem”, Donna Tartt 4.3
9 “Standing Under the Rainbow”, Fanny Flagg 4.2
10 ‘Pitypang bor’, Ray Bradbury 4.1
11 “A norvég erdő”, Murakami Haruki 4.0
12 “Jamilya”, Chingiz Aitmatov 3.9
13 “Csokoládé, Joan Harris 3.8

“Rebecca”, Daphne du Maurier

Felkészülés: a lélekért

A könyv értékelése: 5.0

Daphne du Maurier brit írónő Rebecca című detektívregénye férfiaknak és nőknek egyaránt tetszeni fog. Ez a történet egy névtelen lányról szól, aki egy idős amerikai nő társa, és aki az arisztokrata Maximilian de Winter felesége lesz. Egy friss házaspár érkezik Manderley Manorba, az új férj komor ősi kúriájába, de a hősnő nem érzi jól magát ott – minden a nemes előző feleségére, a kifinomult Rebecca de Winterre emlékezteti, aki vitorlázás közben halt meg egy balesetben.

Úgy tűnik, hogy a házban minden az elhunyt utasításai szerint zajlik – a főzés, a bútorok elrendezése, a tüzek időzítése szigorúan Rebecca kívánságai szerint történik. A kastély személyzete is barátságtalanul bánik a hősnővel. Mindennek tetejébe Maximilian gyanúsan viselkedik, beszélgetéseiben van egyfajta alulértékeltség, mindez zavarba hozza a lányt. Néhány hónapnyi izgalom után azonban sikerül egy hátborzongató titkot felfednie a Manderley családi birtok lakóinak múltjáról, különösen Rebecca szörnyű halálának részleteiről.

A Daphne du Maurier regénye alapján készült történetet 1940-ben a legendás Alfredo Hitchcock adaptálta, és azóta a BBC több más filmet is készített a mű alapján.

“A titokzatos sziget”, Jules Verne

Összeállítás: a léleknek

Értékelés: 4.9

A legendás Titokzatos sziget című bibliai regény Jules Verne kalandregény-sorozatának folytatása. Az amerikai polgárháború alatt eltérített léghajó északiak landolnak a déli félteke csendes-óceáni homokos partján. Bátran letelepednek lakatlan területen, felállítják háztartásukat és életüket. Részben egy titokzatos idegen segít nekik egy szomszédos szigetről.

Egy nap egy fekete zászlós hajó köt ki egy sziget partján, fedélzetén kalózokkal, köztük az egyik főszereplő bandájának tagjaival. Néhány kalóz az erdőbe menekül, de a telepesek nem sietnek lelőni őket, remélve, hogy a szökevényeknek esélyt adnak a békés életre. A területért való küzdelem az ellenséggel szemben, a becsület és a méltóság védelme, a barátság és az árulás mind része Jules Verne lenyűgöző történetének. Ki gondolta volna, hogy A titokzatos sziget főszereplőinek életében az egyik kulcsszerepet Némó kapitány játssza?!

Olvasson tovább  Vlagyimir Koljcsev 6 legjobb könyve

“Egy dísztelen macska, T. Pratchett

Válogatás: a lélek számára

Értékelés: 4.8

A rangsor harmadik helyén egy szokatlan és humoros könyv, a Dísztelen macska vagy cica (fordítási funkció) áll, a brit szerző T. Pratchett. Az ember szőrös négylábú barátai iránti szeretettel teli mű, egyfajta tematikus evangélium. A szerző humorosan alátámasztja azt az elképzelést, hogy először jött a macska, majd minden más a Földön. A macska egy isten, egy tanár, a világ közepe; a szerző elmondja az állatról mindent, amit tudnia kell a macskacsalád jövőbeli és megalapozott tulajdonosainak (vagy “rabszolgáinak”). Miből állnak a macskák, milyen törvények szerint élnek, mi a kötelező környezetük, hogyan nevezzünk el egy háziállatot, hogyan játsszunk vele és bánjunk vele, hogyan tanítsuk meg rendre, kirándulás a történelembe – ezek és más kérdések humoros formában tárulnak fel a “Macska szépségek nélkül” című könyvben. A mű nem hagyja unatkozni, és Gray Jolliffe vidám képei még érdekesebbé teszik a művet.

“A kakukk fészke felett”, Ken Kesey

Összeállítás: a léleknek

Értékelés: 4.7

A Kakukkfészek fölött első személyben meséli el a történetet, egy Bromden nevű indián, aki süketnéma betegnek adja ki magát egy elmegyógyintézetben, ahol a cselekmény játszódik. “Szerencsétlen barátja”, Randal Patrick megpróbálja felforgatni az osztályon a főnővér, Mildred erőltetett rutinját, aki saját beteljesületlen ambícióinak kielégítésére törekszik, hogy vezető szerepet töltsön be a betegei felett. Patrick módszere egyszerű – egyszerű fogadások, játékok, közös játéknézés révén az élet örömét és a komplexusoktól való megszabadulást ébreszti társaiban.

Mint később kiderül, Randle Patrick kórházi tartózkodását ugyanez a Mildred nővér hosszabbíthatja meg, ezért a hős átmenetileg leállítja a vele folytatott háborút, majd más betegek támogatását igénybe véve folytatja ellenállását. Hová vezet ez a konfrontáció? Vajon azok, akiknek Patrick emelte az önbecsülését, hálásak lesznek neki? A regény végkifejlete részben logikus, de összességében váratlan.

“Nézz rám”, Cecilia Ahern

Válogatás: a lélek számára

Értékelés: 4.6

A Look at Me című világsiker a fiatal tervező, Elizabeth. Egy elfoglalt lány, akinek a napja percekig tele van, és nincs ideje álmodozásra vagy bármilyen más szerelmi életre. Az unokaöccsére vigyáz, míg az anyja, a hősnő húga csúnya történetekbe keveredik, és iszik… Egy lány kénytelen pénzt keresni úgy, hogy családja érdekében feladja sikeres New York-i karrierjét, miközben megtagadja magától a szerelmet és a hétköznapi örömöket. A csodák azonban nem várnak sokáig – Elizabeth életébe egy idegennel együtt ömlenek, aki mellett a hősnő elkezdi kiolvasztani az évekig tartó magányt és levetkőzni a korlátozó hiedelmeket. De semmit sem tud szeretőjéről, csak annyit, hogy szeretett unokaöccsének egykori kitalált barátja. Kíváncsi vagyok, hogy Elizabeth világnézete hogyan fog változni, ahogy többet megtud a társáról.

A Nézz rám című film cselekményének rendhagyó jellege a Cosmopo magazin díját nyerte el

 • tan U.S.”.

  Ahová az álmok vezetnek, Richard Matheson

  Válogatás: a léleknek

  Értékelés: 4.5

  Ahová az álmok vezetnek, Richard Matheson

  A rangsor következő helyezettje, a Where Dreams Lead című fantasy drámai regény egy túlvilági világba kalauzolja az olvasót. Chris Nielsen, a mű főhőse, néhány évvel gyermekei halála után autóbalesetben meghal, egy másik alkalommal később öngyilkossággal vet véget életének, és felesége, aki nem bírta elviselni a magányt, miután elvesztette az összes szerettét… A lány lelke a pokolba kerül, ahová Chris lelke megy, hogy megmentse szerelmét, és visszavigye a mennybe. Most a hősök feladata, hogy megtalálják a szerelmet és a reményt…

  Olvasson tovább  5 legjobb algebra tankönyv

  A regény megjelenésekor nagy vitákat váltott ki, és az azonos című film, Robin Williams főszereplésével Oscar-jelölést kapott. Érdekes módon a vita nem csak a kritikusok és a nézők között zajlik, hanem a tudósok között is, akik a lélek létezésének kérdését vizsgálják az ember földi halála után.

  “Büszkeség és balítélet” Jane Austen

  Felszedés: a lélekért

  Értékelés: 4.4

  Jane Austen XIX. századi realista pedagógus Büszkeség és balítélet című regénye az erkölcs és az önbecsülés kérdéseit járja körül, függetlenül az egyén körülményeitől. . Maugham az író megközelítéséről: “inkább a hétköznapi érdekelte, mint az, amit rendkívülinek neveznek”. De éles szemmel, iróniával és szellemességgel minden, amit írt, rendkívüli volt” – írja le a regény alapgondolatát. A főszereplő Elizabeth, a Bennet család büszke lánya, a hős Mr Darcy. A szüleik összeillenek, de a fiatalok nem sietnek az egyesüléssel, a büszkeség és a szerelem között ingadoznak. Jane Austen minden oldalról bemutatja életüket: társadalmi kör, szokások és jellem. Vajon Elizabeth és Darcy együtt lesznek-e? Mit választanak – a szerelmet vagy az ambícióik kielégítését??

  A mű a szerelem, a becsület és a méltóság kérdéseit feszegeti, amelyek mindegyike ma is aktuális. A “Büszkeség és balítélet” a világirodalom remekműve, amely az olvasók több generációjának is érdekes lehet.

  “A Secret History”, Donna Tartt

  “A lélekért

  Értékelés: 4.3

  Egy kis vermonti főiskola, Richard Pape Kaliforniából érkezik ide, hogy ógörögül tanuljon. Gyorsan új barátokra tesz szert – vidám, gazdag és az ókor iránt szenvedélyesen érdeklődő fiatalemberekre, akik az ókori kultúra őrzőinek kasztjaként tekintenek magukra. De a valóság szedi áldozatait, és megváltoztatja a terveket: a barátságnak vége szakad, amikor a csoporton belül gyilkosság történik. Évekkel később Richard Pape felidéz egy letűnt időszakot, egy találkozót barátaival és a lányt, akit szeret, és ezekből az emlékekből irodalmi remekművet alkot, A titkos történelem, egy remek pszichológiai thrillert, amely borzongatóan borzongató.

  “A szivárvány alatt állva”, Fanny Flagg

  Válogatás: a léleknek

  Értékelés: 4.2

  A Szivárvány alatt állva című könyvben Fanny Flagg írónő összegyűjtötte különböző műveinek szereplőit, és Elmwood Springs hangulatos városába helyezte őket. A környéken mindenki ismeri a másikat, szoros kapcsolatot tartanak, és Dorothy, a rádiós, a jószívű, mosolygós hangú asszony jóvoltából messze a város határain túl is ismerik az életüket.

  A város lakói olyan sokszínűek és érdekesek, hogy a megfigyelésük a borítótól a borítóig lenyűgöző olvasmány. Például a Vak Pacsirta nem lát semmit, de hangja kivétel nélkül mindenkit elbűvöl és lefegyverz, és bátorsága meghaladja bármely látóét. Cecil temetkezési üzletkirály, Betty Ray leendő államkormányzó, a kétségbeesett és vakmerő Elmer és unokaöccse, Norma, valamint más, változatos karakterű és sorsú szereplők sorsa, amelyekbe minden olvasó biztosan belekeveredik…

  A Szivárvány alatt állva legfőbb értéke, hogy az élet szeretetét oltja az olvasóba, Fanny Flagg megmutatja, hogy az embernek képesnek kell lennie meglátni a körülötte lévő szépséget és boldogságot, függetlenül az útjába kerülő körülményektől.

  “Pitypang bor”, Ray Bradbury

  Válogatás: a léleknek

  Értékelés: 4.1

  Egy másik pozitív történet a rangsorunkban Ray Bradberry Pitypangbor című regénye. Ez a könyv az Illinois állambeli Green Town vidéki kisváros nyári életének krónikája a huszadik század elején. A főszereplők a 12 és 10 éves Douglas és Tom Spalding testvérek. Szokatlan történetek és kalandok bontakoznak ki körülöttük, bevonva a szülőket, rokonokat és szomszédokat a leírt három hónap alatt.

  Olvasson tovább  14 A legjobb Tim Burton filmek

  A pitypangbort egyébként minden nyáron a testvérek nagyapja készíti, és Douglas elgondolkodik azon, hogy az ital hogyan képes megőrizni a valóságban megtörtént eseményeket, hogy később emlékekkel töltse el azokat, akik megkóstolják. A “Pitypangbor” a nyár megtestesítője és intenzív története.

  “Norvég erdő” by Haruki Murakami

  Válogatás: a lélek számára

  Értékelés: 4.0

  Harkuki Murakami japán író világhírű a becsület, a sors és a rejtély kérdéseivel teli, izgalmas regényeiről. A “Norvég erdő” a diák Tooru Watanabe emlékeiről, barátságáról a pszichésen traumatizált Naoko lányhoz, aki egy barátja halála után meghalt, és a pozitív, vidám Midoriról szól. A hős először Naokóval alakít ki kapcsolatot, amikor mindkettőjüknek támogatásra van szüksége egy veszteség után. Tooru beleszeret egy lányba, de ő a meggyilkolt Kizukit szereti. A regény hátterében egy lázadás áll abban a főiskolában, ahol a szereplők tanultak. Amíg Naoko kezelés alatt van, Tooru találkozik a pozitív Midorival, aki beleszeret, de komolyan beleragad a promiszkuitásba, az egyéjszakás kalandokba…

  A magánéletében és a társadalomban tapasztalható zűrzavar azonban nem tarthat sokáig – a főhős összezavarodik az érzéseivel kapcsolatban. Kit fog választani, Naokót vagy Midorit?? “A norvég erdő” a japán modern klasszikus érzéki és megható regénye, amely mindenképpen ajánlott olvasmány.

  “Jamilya”, Chingiz Aitmatov

  Összeállítás: a léleknek

  Értékelés: 3.9

  A Jamilya című regény, amely a főszereplőről kapta a nevét, egyedülálló a maga műfajában: a mély drámát lírai természetleírásokkal és a kirgiz nép kultúrájába való lenyűgöző betekintéssel ötvözi. A főszereplő, egy tizenöt éves fiú nevében mesél, és az események a Nagy Honvédő Háború idején, 1944-ben játszódnak.

  Djamilya, az elbeszélő húga, egy élénk, gyönyörű lány, aki nem hagyja magát terrorizálni. Jó családba került, de magára maradt szép és hatalmaskodó anyósával – a férfiak mind elmentek a frontra, kivéve Seyit férje testvérét és Daniyart, aki megsebesült a fronton. Később ez utóbbi iránt Jamily meleg érzelmeket táplál, amelyekről kiderül, hogy kölcsönösek. Egyszer Seyit rájött a bátyja és egy lány romantikus kapcsolatára, de az egyetlen aulban nem ítélte el őket, amikor együtt elszöktek. Lenyűgözte egy új szerelem kezdete, és ez késztette arra, hogy művész legyen, és ezeket az érzelmeket vászonra fesse.

  Chingiz Aitmatov “Dzhamilya” című regényében megtanít minket arra a választásra, amelyet az élet gyakran kínál az embereknek: a szeretet vagy a nyugalom, és mindkét döntés következményeinek megértése. Amint láthatjuk, Dzsamilja maga választja meg a boldogságát, bár ez nehéz feladat. Hogyan ér véget?

  “Csokoládé”, Joan Harris

  Felirat: a léleknek

  Értékelés: 4.8

  A “Chocolat” című regény az egyedülálló anya, Vianne Rocher története, aki képes volt megváltoztatni a francia Lanscne-sous-Thant város lakóinak életét egy cukrászati finomság varázslatával. A Mennyei Mandula nevű üzletükben, egy igazi csodatevő, anya és lánya csodálatos édességeket készítenek, amelyek a szigorú böjt ellenére is felkeltették a gyerekek és a felnőttek érdeklődését. Ez a tény feldühítette a helyi papot, Frances Reynaud-t, mivel a városban az egyházi törvények iránti engedelmesség a legfontosabb. Wien hite pedig hibásnak tűnt számára. Részben igaza volt, a hősnő biztos volt a fejében – ő egy boszorkány, csak nem használta a képességeit. A házi varázslat azonban segített neki és Anouknak abban, hogy megvalósítsák régi álmukat – egy édességboltot nyissanak.

  Egy pap minden módon megpróbálja rávenni Vianne-t, hogy meneküljön el, de erőfeszítései hiábavalóak – a nő húsvét vasárnapján csokoládéfesztivált szervez a városban. Ki fog győzni a konfrontációban – az ügy kedvessége és szeretete vagy az életek megváltoztatására nem hajlandóak dogmatizmusa??

 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Cybulya Guculka

  Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: