Joan Rowling 12 legjobb könyve

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklámnak szánják, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt konzultáljon szakértővel.

A könyvek olvasása mindig is népszerű volt, és ez alól a jelen sem kivétel. Az irodalom számos műfajt felölel, a legolvasottabb, valamint a leghíresebb szerzők közül néhányat. Egyikük Joanne Rowling, a Harry Potter-könyvekről ismert brit írónő. A könyvsorozat állítólag minden idők legkelendőbb könyve, és a világ harmadik legnagyobb bevételt hozó filmadaptációja a kasszáknál. Ezt a népszerűséget egy egész fantáziavilág létrehozása indokolja, élénk eseményekkel és karakterekkel. Íme Joanne Rowling 12 legjobb könyve az olvasók szerint.

Joanne Rowling legjobb könyveinek rangsora

Jelölés hely A VILÁG LEGJOBBJA Értékelés
Joanne Rowling legjobb könyveinek értékelése 1 Harry Potter és az azkabani fogoly 5.0
2 Harry Potter és a bölcsek köve 4.9
3 Harry Potter és a Halál ereklyéi 4.8
4 Harry Potter és a félvér herceg 4.7
5 Harry Potter és a Tűz serlege 4.6
6 Harry Potter és a titkok kamrája 4.5
7 Harry Potter és a Főnix Rendje 4.4
8 A Biddle bárdjának történetei 4.3
9 Fantasztikus állatok és ahol élnek 4.2
10 Quiddish az idők folyamán 4.1
11 Az alkalmi munka 4.0
12 A kakukk hívása 4.0

Harry Potter és az azkabani fogoly

Értékelés: 5.0

HARRY POTTER ÉS AZ AZKABANI FOGOLY

A népszerű Harry Potter könyvsorozat harmadik és vitathatatlanul legnépszerűbb része a rangsorunk győztese. Ebben a karakterek új kalandokkal és akadályokkal néznek szembe. Roxfortot egy ismeretlen bérgyilkos fenyegeti, akinek több ezer életet köszönhetünk. A dementorokat, az Azkaban börtönének baljós őreit biztonsági okokból behívják az iskolába. Harry Potter elhatározza, hogy megtalálja a gyilkost, és hűséges barátai segítenek neki ebben. Állítólag ez az a rész, amely világhírűvé tette a szerzőt.

Az olvasó egy varázslatos világba csöppen, és a főszereplőkkel együtt különböző kihívásokkal és érdekes lényekkel találkozik. Nem volt ésszerűtlen választás J. K. Rowling könyve – gyors, könnyű olvasmány volt, még jelentős hosszúságban is. A keményfedeles könyv több mint 500 oldalas. A Harry Potter-történetnek ez a folytatása sokáig emlékezetes marad minden olvasó számára.

Harry Potter és a bölcsek köve

Értékelés: 4.9

Harry Potter és a bölcsek köve

A Harry Potter-kalandregénysorozat legelső könyve, amely 1997-ben jelent meg. Itt kezdődnek azok az elképesztő események, amelyek megragadják az olvasó figyelmét a hosszú 7 könyvre. Bár a kritikák alapján gyorsan olvasható. Ebben a részben a szerző egy fiatal varázslót mutat be nekünk, aki felfedezi származását, és egy lenyűgöző utazásra indul a King’s Cross pályaudvar kilenc és háromnegyedik peronjáról…

Olvasson tovább  8 legjobb fizika tankönyv

Így értesülünk a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Iskola létezéséről. Harry új barátaival együtt meghiúsítja a gonosz varázsló, Voldemort visszatérését. A történetet számos nyelvre lefordították, és ez az alapja a filmadaptáció első részének. Az olvasók szeretik Joanne Rowling könnyed írását és a helyzeteket, amelyekbe a főszereplőket hozza.

Harry Potter és a Halál ereklyéi

Értékelés: 4.8

Harry Potter és a Halál ereklyéi

A leghíresebb varázslóról szóló regények hetedik és egyben utolsó része jelenleg a harmadik sorban áll. 2007-es megjelenésekor 8,3 millió példányt adtak el belőle, másodpercenként 96 könyvet, ami egyetlen nap eladásainak száma. Az ilyen számok mindenképpen lenyűgözőek. A rajongók már régóta várták ezt a könyvet. Ebben a részben egyszerre két fontos szereplő halálával szembesülünk, de az epilógusban megismerhetjük a szeretett szereplők gyermekeit, akik most lépnek be a Roxfortba.

Ebben a könyvben a történelem legkeményebb csatája lesz, két főellenséggel, Harry Potterrel és Voldemorttal. Ez a regény Harry barátait és ellenségeit a legváratlanabb fényben mutatja be, és a jó és a rossz közötti határvonal elmosódik a szemünk előtt. Lenyűgöző befejezés, amely feltárja az összes mágikus rejtélyt.

Harry Potter és a félvér herceg

Értékelés: 4.7

Harry Potter és a félvér herceg

Joanne Rowling Harry Potter-könyveinek utolsó előtti része ugyanúgy elnyerte az elkötelezett olvasók szívét világszerte, mint a többi. 2005-ben jelent meg, és négy évvel később forgatták le. A könyv a varázslóbarátok hatodik évének történetét meséli el a Roxfortban. Vizsgáznak, aggódnak, és nincsenek tisztában a közeljövőben kibontakozó eseményekkel. Harry birtokába kerül egy titokzatos, ősi bájitaltankönyv, amelyet a titokzatos Félvér Herceg írt alá.

Ebben a részben a karakterek egy olyan Sötét Nagyúrral kerülnek szembe, aki valódi félelmet kelt. A halálfalók segítenek Malfoynak megölni Dumbledore-t. A befejezésben a szereplők váratlan döntést hoznak, amelynek következményeit csak a regények következő részében ismerhetjük meg. A történeten keresztül az olvasók megértik, hogy milyen fontos, hogy soha ne adjuk fel, és hogy hűséges barátaink legyenek.

Harry Potter és a Tűz serlege

Értékelés: 4.6

Harry Potter és a Tűz serlege

“Harry Potter és a tűz serlege” a negyedik regény, amely 2000-ben jelent meg Angliában. A szereplők új tanévet kezdenek, ami változásokkal jár a tanári karban. A legérdekesebb esemény az lesz, hogy a fiatal varázsló akarata ellenére részt vesz a Három Varázsló Tornáján. Nemcsak tapasztaltabb ellenfelekkel kell megküzdenie, hanem azt is ki kell derítenie, hogy miért került a szabályok ellenére a versenyre. A könyv elnyerte a rangos Hugo-díjat, és számos nyelvre lefordították.

A kritikusok melegen üdvözölték a regények negyedik részét, tetszettek az érdekes mellékszálak. Az olvasók pedig izgatottan várják kedvenc szereplőik új kalandjait. A megpróbáltatások során Harry és barátai találkoznak a sebhelyes fiúval, egy baljós temetőben találják magukat, és még Voldemort visszatérésének is szemtanúi lesznek. Az ilyen fordulatok és fordulatok senkit sem hagynak közömbösnek.

Harry Potter és a titkok kamrája

Értékelés: 4.5

Harry Potter és a titkok kamrája

Ebben a könyvben Joan Rowling a varázslóiskola második évét írja le. A regényt 1998-ban adták ki másodszor. Ebben Hermione, Harry és Ron megkezdik saját nyomozásukat a titokzatos “Slytherin örökös” támadásai után. Az összes áldozatnak van egy közös vonása – nem varázsló rokonaik vannak. A főszereplők számára rejtélyesnek tűnik. A varázsló egy furcsa hangot hall a kastélyban, amely meg akar ölni valakit. Ahogy az esemény kibontakozik, Harry és barátai szembesülnek egy hatalmas sötét erővel…

Olvasson tovább  35 Legjobb koreai film, amit mindenkinek látnia kell

A Titkok Kamrájában a varázslók találkoznak Baziliszkusszal és magával Voldemorttal, és megtalálják Ron nővérét. Kiderült, hogy ő volt az, aki kinyitotta ennek a szobának a bejáratát. A kritikusok jó kritikát adnak a regényről, bár egyesek szerint túl ijesztő a gyerekeknek. A könyvben a szerző mindenki életében felveti a döntések kérdését, megtanítja őket arra, hogy ne adják fel a nehézségekkel szemben, és segítő és kölcsönösen támogató módon viselkedjenek.

Harry Potter és a Főnix Rendje

Értékelés: 4.4

Harry Potter és a Főnix Rendje

A tisztes hetedik helyen a Harry Potter kalandjairól szóló ötödik regény áll. Ebben J. K. Rowling komoly veszélybe sodorja a főhőst – Dementorok támadásába. Ennek során Harry tiltott erőszakot alkalmaz, ami kérdéseket vet fel a minisztérium számára. Ebben a részben azonban sokkal nagyobb kihívások várnak a főszereplőkre. A Sötét Nagyúr visszatérése aktiválja a Főnix Rendjének titkos társaságát. Halálfalók menekülnek az Azkabanból. És Dumbledore-t odaküldik, de útközben sikerül megszöknie. A minisztérium a történet során végig összeesküvést sző Harry és barátai ellen.

A regény 2004-ben jelent meg, a híres filmadaptáció következő része pedig 2007-ben került a mozikba. A könyv alapján számítógépes játék is készült. A kritikusok jól fogadták A Főnix Rendjét. Az Amerikai Könyvtári Szövetség a regényt a legjobb ifjúsági könyvnek választotta, és több népszerű író is megjegyezte a történet érdekességét.

Biddle bárdjának történetei

Értékelés: 4.3

A Biddle bárdjának meséi

A rangsor következő helyezettje Joanne Rowling gyermekkönyve, amely valamilyen módon kapcsolódik a Harry Potter-sorozathoz. A tündérmeséket először a Harry Potter és a halál ereklyéi című utolsó regényben említették. A Mesék Könyvét állítólag Dumbledore hagyta Hermione Grangerre, és ősi rúnákkal íródott, Hermione pedig lefordította. Ez 5 mesét tartalmaz: “Három testvérről”, “A szökőkút és a szerencsetündérek”, “A nyuszi nyúl és a fogpiszkáló csonkja”, “A varázsló és az ugráló edény” és “A varázsló szőrös szíve”. A Yorkshire-ben élt varázslók történetét mesélik el.

Ezt a könyvet 25 különböző országban egyidejűleg adták ki a saját nyelvükön. Szinte az összes bevételt jótékonysági célra fordították. De Joanne Rowling eredeti kézirata csak 7 példányban létezik, amelyeket ékszerekkel díszítettek és ajándékba adtak a szerző szeretteinek. Csak egy könyvet sikerült visszavásárolnia az Amazonnak, amely ezt követően megjelentette a tartalom újbóli elbeszélését, mivel nem volt joguk egy példányra sem.

Fantasztikus állatok és ahol élnek

Értékelés: 4.2

Fantasztikus állatok és ahol élnek

A Fantasztikus állatok és helyük című könyv újabb áttörést jelentett Joanne Rowling írói karrierjében. Ezt a könyvet a Harry Potter-regénysorozatban a “varázslények gondozása” tantárgy tankönyveként említették. Ezt a könyvet a fiktív változatban Salamander, egy híres varázsló aranyműves írta, és Harry Potteré volt. Csak Newt Salamander volt a főszereplője a népszerű filmadaptáció a könyvből. A Roxfortban tanult, majd a Mágiaügyi Minisztériumban dolgozott. Ugyanakkor a hippogriffek titokzatos teremtményeinek tenyésztője is volt.

Olvasson tovább  A modern próza 20 legjobb könyve

A könyv eladásából származó bevétel 80%-át a jótékonysági szervezetnek adományozták. Maga a kiadás a mágikus zoológia történetével foglalkozik, az olvasók megtudják, hogy kik a fantasztikus lények, és megismerkednek azok jellegzetes tulajdonságaival. A könyv a muglik elől rejtőzködő lényekről szóló történeteket is leírja, sőt, még a 75 fantasztikus lényfajról is részletesen beszámol.

Quiddish az idők folyamán

Értékelés: 4.1

Quiddish Through the Ages

A Harry Potter-regények leírt könyv Quidditch az ókortól napjainkig. A főszereplő imádta olvasni, titokban kivitte a roxforti könyvtárból. Érdemes megemlíteni, hogy a többi szereplő, Ron, Hermione és Draco Malfoy is népszerű volt. A könyv 2001-ben íródott Joanne Rowling titkos írói álnevén. A könyv a kviddics játék és a korábbi változatok történetét meséli el. Időt szentelünk a repülő seprű evolúciójának, valamint a kviddics mint a varázslók körében leghíresebbé vált sportág kialakulásának és kialakulásának feltárására.

Sok olvasó úgy véli, hogy ez a könyv a valódi sporttörténeti könyvek egyfajta paródiája. Nagyon szórakoztató, különösen a Harry Potter-rajongók számára. A kiadvány eladásából származó bevétel, valamint az előző résztvevővel, jótékonysági célokra ment el.

Alkalmi álláslehetőség

Értékelés: 4.0

Az alkalmi üresedés

“Az alkalmi üresedés az első könyv, amelyet Joanne Rowling a Harry Potter-regények óta írt. Felnőttek és tizenévesek számára készült, hogy olvashassák. Megjelent 2012-ben. Az események egy fiktív angol városban játszódnak, ahol egy helyi tanácsos meghalt. A látszólag csendes város háborúban áll gazdagok és szegények, gyerekek és szülők, feleségek és férjek között, és a közelmúlt eseményei csak súlyosbítják a helyzetet.

A cselekmény egy tucat fontos szereplő körül forog, akiket a szerzőnek sikerül felfednie az olvasók előtt. A könyv politikai, osztály- és társadalmi témákat dolgoz fel. A regény a világ leggyorsabban fogyó regénye, a megjelenést követő első hónapban több mint egymillió példányt adtak el belőle világszerte, és ez csak angol nyelven történt. A regény számos rangos díjat nyert.

A kakukk hívása

Értékelés: 4.0

A kakukk hívása

A Kakukk hívása nagyon különbözik Joanne Rowling korábbi könyveitől. Ráadásul kreatív álnéven adta ki, és csak három hónappal a megjelenés után fedte fel szerzőségét. Ez egy krimi, amelynek középpontjában a modell Lula Landry rejtélyes öngyilkosságának felderítése áll, amelyet Cormoran Strike magánnyomozó végez. Ahogy az események kibontakoznak, a kezdetben szkeptikus nyomozó furcsa részleteket kezd észrevenni a halálesetben.

A regényt még a megjelenés előtt egy tekintélyes magazin egy feltörekvő szerző (Rowling álnéven), aki akkor még ismeretlen volt, sztárszerű debütálásként üdvözölte. A könyv később elnyerte a tekintélyes újság Legjobb detektív vagy thriller díját. 2017-ben a BBC a regény eseményein alapuló krimisorozatot adott ki.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: