10 legjobb higrométer

Ahhoz, hogy kényelmesen éljünk egy házban vagy lakásban, figyelemmel kell kísérni a relatív páratartalom szintjét. Ez a mutató a beltéri növények termesztése szempontjából is fontos, a szükséges mikroklíma megteremtése a fürdőben vagy az üvegházban. A levegő páratartalmának ellenőrzésére a legegyszerűbb módja a higrométer. A hazai piacon a készülékek széles választéka létezik, amelyek különböznek a kialakítás, a költségek, a funkcionalitás és a funkcionalitás tekintetében. Ahhoz, hogy megtalálja a megfelelő higrométert egy adott helyiség környezetéhez, tanulmányoznia kell a szakértők ajánlásait.

Hogyan válasszunk egy jó higrométert

 1. Hygrométer kialakítás. Az orosz gyerekek már iskolás koruk óta ismerik a pszichrometrikus típusú eszközöket. Nagyon pontosak, de nehéz kimutatni a páratartalmat. A mechanikus egységek a lehető legegyszerűbbek. Önállóak és könnyen leolvashatóak, könnyen leolvasható tárcsával. Az elektronikus higrométerek többfunkciósak. Sokan lehetővé teszik a hőmérséklet mérését, és néhányuk rendelkezik órával. Az ilyen eszközök működése azonban az elemtől vagy akkumulátortól függ.
 2. Mérési tartomány. A lakószobákban a páratartalom jelentősen csökkenhet a téli hónapokban, amikor a fűtőberendezés. A gyermekszobában vagy hálószobában a mikroklímát egy 20-70%-os tartományban működő eszközzel ellenőrizheti. Egy ilyen eszköz beltéri növények termesztésére is alkalmas. Vizes helyiségekben (fürdők, szaunák, pincék) azonban 100%-ig terjedő skálával rendelkező higrométerre van szükség.
 3. Pontosság. A relatív páratartalom mérőket pontosságuk alapján különböztetik meg. Az átlagpolgár számára egy 2-3%-os skálával rendelkező higrométert tudunk ajánlani. Ez lehet egyszerű mechanikus eszköz. Ha fontos a pontosság, akkor jobb, ha olyan modellt választunk, amelynek a gradáció értéke 1%. Ezt a szintet egy elektronikus készülék vagy egy pszichrométer adhatja meg.
 4. Tervezés. Sok potenciális vásárló nemcsak egy funkcionális eszközt, hanem egy stílusos kiegészítőt is szeretne választani, amely beleolvad a belső térbe. A fa vagy kő kivitelű modellek a legnépszerűbb választás a szaunákhoz. A műanyag termékek jól mutatnának egy nappaliban, de egy gyerekszobában a játékdizájn ideális.

A 10 legjobb higrométer áttekintésünkben. Mindet hazánkban értékesítik. Az értékelés a szakértői közösség és az orosz fogyasztók visszajelzésein alapul.

Legjobb higrométer értékelés

Jelölés székhely termék neve ár
A legjobb elektronikus higrométerek lakásokhoz 1 Testo 608-H1 6 805€
2 ESSER 923261 3 775€
3 WENDOX W2075-S 2 490€
4 Boneco X200 1 590€
5 Rami
 • Baba ET1003
 • 1 490€
  A legjobb mechanikus higrométerek 1 Helo Prémium
 • ne
 • 7 171€
  2 Sawo 260-thd 2 890€
  3 VIT-2 üvegműszer 450€
  4 Boneco A7057 490€
  5 Sawo 290-HR 1090 1 090€

  A legjobb elektronikus higrométerek lakásokhoz

  A nappali elektronikus higrométerek maximális funkcionalitást és egyértelműséget nyújtanak. A gyártók emellett belső és külső hőmérőkkel, órával és beépített memóriával is felszerelik őket. A szakértők számos minőségi modellt emelnek ki.

  Testo 608-H1

  Értékelés: 4.9

  Testo 608-H1

  Az elektronikus Testo 608-H1 higrométer tökéletes eszköz otthona vagy lakása mikroklímájának ellenőrzésére. A német készülékkel nemcsak a páratartalom 10-95%-os tartományban, hanem a hőmérséklet (0-95%) is ellenőrizhető…+50°). A készülék önállóan működik, áramforrásként egy Krona akkumulátort használ. Ez lehetővé teszi a különböző helyiségek páratartalmának és hőmérsékletének ellenőrzését. A folyadékkristályos kijelző tetején a páratartalomra vonatkozó információk nagy számokkal, a hőmérsékletre vonatkozó információk kisebb betűtípussal jelennek meg, de a leolvasott értékek elég világosak ahhoz, hogy távolról is láthatók legyenek. A szakértők a rangsor első helyét a következőknek ítélték oda.

  A felhasználók a nagy mérési pontosságot és a nagyméretű kijelzőt is nagyra értékelik. Az egyetlen hátrányként a higrométer magas árát említik.

  Előnyök

  • nagy képernyő;
  • nagy hűség;
  • kiváló minőségű kivitelezés;
  • hőmérséklet-leolvasás.

  Hátrányok

  • magas ár.

  ESSER 923261 3775

  Értékelés: 4.8

  </div><p>ESSER 923261 3775″ src=”/wp-content/uploads/2023/08/4811666193561-9010.jpg” height=”400″ title=”<br />ESSER 923261 3775″></p><p>Egy többfunkciós háztartási készülék a higrométer <br />ESSER 923261. Egy ház vagy lakás lakói számára információt nyújt a belső és külső páratartalomról, valamint a belső és külső hőmérsékletről. Akkumulátorokat használ áramforrásként, és képes magas (+60°C) és alacsony (-20°C) hőmérsékleten is működni. Az időjárás-állomás vezeték nélküli külső érzékelőkkel van felszerelve, amelyek meghatározzák a szobán kívüli hőmérsékletet és páratartalmat. Hatósugara 30 méter. A nedvességmérő 3 érzékelővel rendelkezik.</p><p>A felhasználók nem biztos, hogy azonnal megértik az időjárás-állomás leolvasott értékeit. A felső három sor a hőmérsékletet és a páratartalmat jelzi három érzékelő segítségével, míg az alsó sor a helyiség mikroklímáját mutatja. A modell a második helyen áll a rangsorban.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>multifunkcionalitás;</li><li>3 külső érzékelő;</li><li>pontos mérések;</li><li>minőségi gyártás.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>rövid élettartamú elemek az érzékelőkben.</li></ul><h3>WENDOX W2075-S</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=WENDOX W2075-S 2490

  A WENDOX W2075-S higrométer egy másik funkciókészletet is kínál. A szobai egység csak a házon belüli hőmérsékletet és páratartalmat érzékeli. Óra és ébresztőóra is van benne. A gyártó többféle telepítési lehetőséget kínál, falra és íróasztalra szerelhetőt. A szakértők dicsérték a készülék beépített memóriáját. Ez az opció lehetővé teszi a leolvasások tárolását egy bizonyos ideig. az időjárás-állomás képernyője szépen néz ki, minden számjegy jól látható a kék háttér előtt. A levegő hőmérséklete felül, a páratartalom pedig alul látható. És a betűtípus ugyanaz.

  A higrométer a harmadik helyen áll a rangsorban, t. . elég ritka, hogy megtalálják az üzletekben az országban eddig.

  Előnyök

  • nagy betűtípus;
  • óra és ébresztőóra;
  • integrált memória;
  • elegáns megjelenés.

  Hátrányok

  • hiány az orosz elosztóhálózatban.

  Boneco X200

  értékelés: 4.6

  Boneco X200

  Az elektronikus készülékek minden előnye a Boneco X200 digitális higrométeré. Szobai páratartalom és hőmérséklet mérésére tervezték. Az információkat az LCD-kijelzőn keresztül kapja meg a felhasználó, a hőmérsékletet felül, a páratartalmat pedig alul. A készülék kis memóriakapacitással rendelkezik, csak a minimális és maximális értékeket tárolja. A szakértők hangsúlyozzák a készülék pontosságát, a fali vagy asztali felszerelés lehetőségét.

  A felhasználók elégedettek az olvasható kijelzővel, a nagyméretű kijelzéssel, a változó éghajlati viszonyokra való villámgyors reagálással. A háttérvilágítás hiánya azonban kifejezetten hátrányos, ha sötétben szeretné leolvasni a méréseket.

  Előnyök

  • nagyfokú jelzés;
  • könnyű használat;
  • gyors reagálás az éghajlatváltozásra;
  • Nagy pontosság.

  hátrányok

  • a képernyő nem világít.

  Rami
 • Baba ET1003 1490
 • Értékelés: 4.5

  Rami<li></div><p>Baby ET1003″ src=”/wp-content/uploads/2023/08/2516666193561-9210.jpg” height=”420″ title=”Rami</p><li>Baby ET1003″><p>A Rami gyermek-hidrométer is méltó a rangsorolásunkra</p><li>Baba ET1003. A brit tervező gondoskodott arról, hogy könnyen használható, rendkívül pontos és megfizethető legyen. Az ismert számértékek mellett a kijelzőn a baba csinos arca is látható. A karakter bájos mosollyal ajándékozza meg Önt 18-as hőmérséklet-tartományban…26°C és 40 %-os relatív páratartalom…60%. Ellenkező esetben az animált kép grimaszolni vagy sírni kezd. Mivel a hőmérséklet-tartomány 0…50°C, télen nem mindig lehet méréseket végezni az erkélyen.<p>A fiatal anyukák elégedettek a higrométer könnyű használhatóságával és nagy mérési pontosságával. Hátrányai a világítás hiánya, a szűk működési hőmérséklet-tartomány.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Kellemes megjelenés;</li><li>A mérés pontossága;</li><li>animált kép;</li><li>megfizethető ár.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>nincs háttérvilágítás;</li><li>szűk hőmérsékleti tartomány.</li></ul><h2>A legjobb mechanikus higrométerek</h2><p>Megfizethető ár és autonómia a mechanikus higrométereknél. Ezek az eszközök nem büszkélkedhetnek a mikroklíma változásaira való nagyfokú érzékenységgel és a mérési pontossággal. A szakemberek a következő modellek tulajdonságait dicsérik.</p><h3>Helo Prémium<li>ne</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=Helo Premium<li></div><p>ne” src=”/wp-content/uploads/2023/08/77616666193561-6710.jpg” height=”451″ title=”Helo Premium</p><li>ne”><p>A szakértők a funkcionalitás és az esztétika tökéletes kombinációját látják a Helo Premium mechanikus higrométerben</p><li>ne. A finn gyártó bükkfát használt a kivitelhez. Klasszikus stílusú modell, amely a felhasználó számára információt nyújt a helyiség hőmérsékletéről és páratartalmáról. Kör alakú tárcsák nyilakkal, a felső a hőmérsékletet, az alsó a relatív páratartalmat mutatja. A nedvességmérő a jó megjelenése, pontossága és megbízhatósága miatt győztes a rangsorunkban.<p>A háztartási felhasználóknak hízelgő az építési minőség, az informatív tárcsák és a nagyvonalú kivitelezés. Hátránya a magas ár és az irreális hőmérséklet-tartomány (+20…+140°).</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>stílusos design;</li><li>informatív tárcsák;</li><li>magas minőség;</li><li>pontos leolvasások.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>magas ár.</li></ul><h3>Sawo 260-thd 2890</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=Sawo 260-tdSawo 260-td

  A Sawo 260-td mechanikus hőmérő-hőmérőhöz a finn gyártó cédrusfát használt. A szakértők nem csak az esztétika, hanem a nagy mérési pontosság miatt is a második helyre helyezték. Skála osztható értéke a hőmérséklet 1 ° C és a relatív páratartalom – 1%. Szobákban és gőzfürdőkben egyaránt használható. A hőmérséklet-tartomány 0…+120°C, a nedvességmérő bármely páratartalomszintet (0-100%) mutatja. A téglalap alakú ház közepén egy óra található. A gyártó nem ajánlja a készülék használatát a gőzfürdőben.

  A modell megjelenésében gyengébb a győztesnél, amint azt sok felhasználó megjegyezte. A funkcionalitás dicséretet érdemel.

  Előnyök

  • nagy mérési pontosság;
  • kiváló minőségű kivitelezés;
  • mechanikus óra;
  • megbízhatóság.

  Hátrányok

  • szerény design.

  Üvegegység VIT-2 420

  Értékelés: 4.6

  VIT-2 420 üveg páratartalom-mérő

  A legkedvezőbb ár elérhető az orosz üzletekben pszichrometriai higrométer Steklopribor VIT-2. Előnye, hogy pontosan érzékeli a helyiség páratartalmát. Az ehhez hasonló műszereket a kémiai és biológiai laboratóriumokban, a méréstechnikában és az egészségügyben használják. A retro dizájn talán nem mindenkinek tetszik, de a páratartalom táblázatok és számok elolvasása sem. A készülék a harmadik helyen áll a sokoldalúságért, a páratartalom meghatározása mellett a helyiség hőmérsékletének meghatározása is lehetséges.

  A felhasználók elismerik a szokatlan megjelenést, a pontos páratartalom-mérést és az elfogadható árat. A hátrányok közül a tulajdonosok kiemelik a leolvasások ellenőrzésének szükségességét, a desztillált víz rendszeres hozzáadását és a nehézkességet.

  Előnyök

  • pontos páratartalom mérés;
  • nagy számok;
  • retro stílus;
  • megfizethető ár.

  Hátrányok

  • Nehéz olvasni;
  • terjedelmes.

  Boneco A7057

  Értékelés: 4.5

  Boneco A7057 490

  A Boneco A7057 higrométer egyszerűségével és megfizethetőségével tűnik ki. A mechanikus eszköz önállóan, akkumulátorok vagy újratölthető elemek nélkül működik. A termék nagyméretű tárcsával rendelkezik, és a jelzések nagy távolságból is jól láthatók. A skála 20%-os páratartalomnál kezdődik és eléri a 100%-os maximális határértéket. Az egységár 1 %. A svájci gyártó a tépőzárral történő falra szerelés lehetőségét biztosította. A modell a korlátozott funkcionalitás és a rövid garanciaidő (2 hét) miatt nem került be az első háromba.

  A felhasználók nagyra értékelik egyszerűségét és megbízhatóságát. A helytakarékos és autonóm működés nagy előnye. Hátránya, hogy a munka elején kalibrálni kell a készüléket.

  Előnyök

  • kompakt méret;
  • nagy tárcsa;
  • autonómia;
  • alacsony ár.

  Hátrányok

  • eldobható tartó;
  • rövid garanciaidő.

  Sawo 290-HR

  Értékelés: 4.4

  Sawo 290-HR 1090

  Egy klasszikus higrométer kiváló kivitelben a finn Sawo 290-HR. A mechanikus eszköz kőből készült. Egy tökéletesen sík, kör alakú felületen egy számokkal ellátott skálával jelölve. A készülék a teljes páratartalom-tartományt (0…100%). Klasszikus kialakítás, amely tökéletesen illeszkedik a lakó- vagy fürdőhelyiségekbe. A szakértők az eredeti terméket a pontos leolvasás és a kiváló minőségű kivitelezés miatt vették fel a minősítésünkbe. De a szűk szakosodás és a magas ár nem tette lehetővé, hogy a vezető csoportot megkerüljék.

  A felhasználók dicsérik a higrométer masszív kőalapját, erős festését, pontos méréseit. De egy ilyen árért egy funkcionálisabb eszközt szerettek volna.

  Előnyök

  • kőburkolat;
  • a leolvasások pontossága;
  • magas minőség;
  • autonómia.

  A hátrányok

  • Nem a legjobb kombinációja az árnak és a funkcionalitásnak.
  Olvasson tovább  7 legjobb gázgrill
  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: