6 A legcsendesebb mosógépek

Sokan úgy gondolják, hogy egyáltalán nem számít, hogy az általuk vásárolt mosógép csendes-e vagy sem. Tényleg az. De csak akkor, ha a fürdőszobában van. Sajnos a kisebb lakásokban élőknek az ilyen készülékeket az előszobában vagy a konyhában kell elhelyezniük. Figyelembe kell venni a mosógép zajszintjét is. Ebben a válogatásban a legcsendesebb modellekről számolunk be – lehetséges, hogy néhányat még a centrifugálási ciklus alatt sem fog hallani.

A legcsendesebb mosógépek rangsora

Jelölés helyszín termék neve ár
A legcsendesebb mosógépek rangsora 1 NEFF W6440X0 101 990€
2 AEG L 8FEC68 SR 84 990€
3 Samsung WW90M74LNOA 69 500€
4 osch WIW 28540
5 Eurosoba 1100 Sprint 54 990€
6 LG F-2J6NM1W 41 470€

NEFF W6440X0

Értékelés: 4.9

NEFF W6440X0

Az orosz piacon kapható egyik legdrágább és legcsendesebb mosógép. Ez a modell kér több mint 100k. RUB! Ez azonban egy süllyesztett lehetőség. Ez azt jelenti, hogy a gyártó megértette, hogy az alkotása valahol a konyhában fog állni. A mosógép ajtaja okosan elnyeli a zajt magától. Nagyon csendes és tartós motort használ. Ennek eredményeként a zajszint az idő nagy részében 47 dB alatt van. Csak maximális fordulatszámon történő pörgetéskor emelkedik 64 dB-re. Egyetért azzal, hogy ezek a számok megfelelőek. Ha nem egy helyiségben van a mosógéppel, valószínűleg nem veszi észre. Különösen, ha betonpadlón áll, és az egyes lábak hossza megfelelően be van állítva.

A készülék méretei: 60x56x82 cm. Tehát nem nevezhető keskeny mosógépnek. De kiváló kapacitással rendelkezik – a gyártó szerint 8 kg száraz ruhával rendelkezik.

Modern elöltöltős mosógépeink teljesen elektronikus vezérléssel rendelkeznek. Ez a modell sem kivétel a szabály alól. Válassza ki a mosási módot egy speciális szabályozóval. És a választék óriási! Az extra beállításokat a lágybillentyűk megérintésével adhatja meg. A dob fordulatszámát például pörgés közben is megváltoztathatja. De a legérdekesebb gombnak az tűnik, amelyik a dob világítását aktiválja. Igen, háttérvilágítással! Mint egy hűtőszekrény vagy egy drága mosogatógép! Hogy hasznos-e, az Öntől függ – csak attól függ, mennyire világos a konyhája.

Ez a gép 75 kg súlyú. Ez azt jelenti, hogy néhány emberre van szükség a beállításához. A készülék ismerős fehér háza. Érdemes megjegyezni, hogy a készülék elektronikája mindent megtesz a mosási energia megtakarítása érdekében. A szakértők által ennek a gépnek adott A+++ minősítés azt mondja, hogy igen. Ami a vízfogyasztást illeti, egy mosási ciklushoz legfeljebb 49 liter vízre van szükség. A végeredmény tiszta szennyes – a gőzfőzés hiánya miatt csak a legnehezebb foltok távolíthatók el.

Mint már említettük, a gép többféle mosási módot kínál. A különösen érzékeny szöveteket speciális programokkal lehet tisztítani. Előmosási képességgel is rendelkezik, ami az erősen szennyezett tárgyak esetében elengedhetetlen. Egyetlen gomb megnyomásával pedig a rendszer úgy forgatja a dobot, hogy a ruhák és a szennyes gyűrődése minimálisra csökkenjen. Lehetőség van a mosás elhalasztására is – ez hasznos azok számára, akiknek a villanyóra éjszaka olvassa le a villanyáramot, csökkentett áron. A mosást akár 24 órával is elhalaszthatja.

Ami a forgási sebességet illeti, akár 1400 fordulat/perc dobsebességgel is lehet pörgetni. Ezután a szennyesnek csak néhány órára van szüksége a száradáshoz. Röviden, a kiváló centrifugálási teljesítmény az, ami miatt ez a mosógép olyan drága. Úgy gondoljuk azonban, hogy sok Expertology olvasó még mindig szívesebben vásárolna valami olcsóbbat. És értjük, a NEFF W6440X0-nak nincs olyan gyilkos funkciója, amiért azt akarja kiáltani: “Vegye el a pénzemet!”!”. És a design egy kicsit általános.

A

 • Hatalmas kapacitás;
 • Teljesen szivárgásmentes;
 • A lehető legmagasabb energiahatékonysági osztály;
 • Lehetősége van arra, hogy nagyon nagy sebességgel pörögjön;
 • Van egy gyermekzár;
 • A mosási programok nagy száma;
 • A vízfogyasztás nem túl magas;
 • Van egy időzítő a mosás kezdetének késleltetésére;
 • A dob megvilágítása megtörtént;
 • Alacsony zajszint, különösen mosás közben.

Hátrányok

 • Nagyon magas költségek.

AEG L 8FEC68 SR

Értékelés: 4.8

AEG L 8FEC68 SR

Az egyik legszokatlanabb és legcsendesebb mosógép ebben a besorolásban. Igen, a készülék drágának bizonyult – 85-120 ezer forintot kérni. RUB. De egy stílusos és emlékezetes dizájnnal rendelkező készüléket kap. Figyelje meg a műszerfalat – a műszerfal egyik fele ezüstszínűre van festve, míg a másik fele fekete. A mosási mód kiválasztására szolgáló ismert dob segítségével osztja fel a feleket.

Ez a mosógép teljes méretű. Ez azt jelenti, hogy a készülék 57 cm mély. És nem tartozik a beépített típushoz, mint a fentebb áttekintett, így nincs ajtó. Tehát nem a legjobb választás konyhai mosogatónak.

Összesen 10 mosási program áll a felhasználó rendelkezésére. Az összes népszerű mosási mód elérhető. Különösen az előmosási lehetőség, amely az erősen szennyezett szennyes ruháknál jön jól. Szintén nem szabad elfelejteni a gyors mosást, amely a zoknikhoz és a nadrágokhoz szükséges. Természetesen a selymet is moshatod és hat. Természetesen egyénileg. Ami azonban igazán érdekes, az a gőz akció. Ez a funkció a mosószer molekuláit mélyen a szövetekbe juttatja, így gyakorlatilag minden foltot eltávolít.

A dob összesen 8 kg száraz ruhát képes befogadni. Ez nagyszerű eredmény; sok családnak ennél többre nincs szüksége. Meglepő módon nem sok áramot használnak egy ilyen súly megpörgetéséhez. Nemcsak a termék adatlapján szereplő számok, hanem az A energiaosztály is+++. És itt a víz már bonyolultabb. Egyes üzemmódok 55 litert fogyasztanak. Ez egy csomó. A mosás és a centrifugálás tekintetében a készülék mindkettőnél A teljesítményértékelést ért el.

Valamiféle őrült motor van beépítve ebbe a mosógépbe. Amikor megpörgeted, akár 1600 fordulat/perc sebességgel is képes megpörgetni a dobot. Néhány kényes szövetdarabot nem szabad ilyen sebességgel pörgetni – a centrifugális erő miatt szétrepedhetnek. De ez a sebesség éppen megfelelő a farmerednek – ezután néhány órán át szárad.

Meg kell jegyezni, hogy a spin itt nem a legcsendesebb. Ekkor a mosógép 75 dB-es zajszintet kezdhet kibocsátani. Szerencsére az idő nagy részét mosással és öblítéssel töltjük, és ezekben a pillanatokban a zajszint nem haladja meg a 47 dB-t.

Meg kell jegyezni, hogy a mosás késleltetett indítására van időzítő. Maximális beállítása 20 óra, ami elég jó.

Előnyök

 • Nagy kapacitás;
 • A műszerfal kialakítása nagyszerű;
 • Alacsony energiafogyasztás;
 • A dob forgás közben nagyon nagy sebességgel képes forogni;
 • Teljesen szivárgásmentes;
 • A gyermekvédelem megvalósul;
 • Számos mosási program;
 • Gőz és közvetlen befecskendezés lehetséges;
 • Nem feledkezhetünk meg a mosás megkezdésének késleltetési időzítőjéről sem;
 • Csendes működés.

Hátrányok

 • Nagyon magas költségek;
 • Megnövekedett vízfogyasztás;
 • A zajszint jelentősen magasabb a centrifugálási ciklus alatt.

Samsung WW90M74LNOA

Értékelés: 4.7

Samsung WW90M74LNOA

A Samsung cég manapság nagy figyelmet fordít a nagyméretű háztartási készülékekre. Ez a mosógépek legújabb generációja, amely néhány évvel ezelőtt még elképzelhetetlen lett volna. A Samsung WW90M74LNOA például egy extra ajtóval lepi meg Önt a rakodónyílásban. Bármikor megállíthatja a mosást, kinyithatja az ajtót, és leadhatja például az elfelejtett zoknit vagy nadrágot. Kényelmes! Korábban ez csak felültöltős mosógépekben volt lehetséges, amelyek kevésbé voltak kényelmesek.

Mint már említettük, ez a modell teljes méretű. Ez azt jelenti, hogy a 60 cm nem csak a készülék szélessége, hanem a mélysége is. Az ismerős ezüst dob a mosási program kiválasztására szolgál. A további funkciókat a gombtól jobbra lévő érintőgombok megnyomásával lehet aktiválni. Vannak karakteres kijelzők is, amelyek a különböző beállításokat mutatják.

Amint azt észrevehette, ez a készülék valamivel mélyebb, mint a fentebb vizsgált modellek. Ebben a tekintetben nem meglepő, hogy a Samsung mosógép kapacitása 9 kg száraz ruhára nőtt. A dob belsejében is van egy lámpa – ez segíthet a szárítógép kiürítésében. És a gyártó egy gőzfejlesztőt is bevezetett. Következésképpen még a makacs foltok eltávolításában is számíthat rá, mivel a gőz segít a mosószernek behatolni a szövetbe. El kell mondani, hogy ez az egyik legolcsóbb ilyen funkcióval rendelkező mosógép, amelyért 77 000 rubelbe kerül az orosz boltokban. rubel.

A készülék nemcsak nagynak, hanem nehéznek is bizonyult. 80 kilogrammos súlya lehetővé teszi a több ember segítségével történő telepítést. A súly nagy részét az elektromos motor viseli, amely 1400 fordulat/perc fordulatszámon képes forgatni a dobot. A figyelmes olvasó a minősítés már megértette, hogy ez nem egy rekord. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a nagyobb sebesség gyakran szükségtelen, mivel károsíthatja a mosógépet. A B osztályú spin azonban még mindig ijesztő – ilyen pénzért többet szeretnék kapni. Ezenkívül ez a mosógép képes a kiömlés elleni védelemmel büszkélkedni. De meg kell jegyezni, hogy ez csak részlegesen. Azonban nagyon valószínűtlen, hogy a jövőben bármi történne a készülékkel, így nem kell aggódnia.

A fent említett esetek mellett a Samsung WW90M74LNOA A energiafogyasztási osztályba sorolható+++. Ami a vízfogyasztást illeti, az emelkedett. Egyes üzemmódokban a gép akár 54 liter vizet is fogyaszthat. Ne felejtse el azonban, hogy ez a számadat teljes terhelésű működésre vonatkozik. Más mosógépek nyilvánvalóan kevesebb vizet fogyasztanak, de sokkal kevesebb szennyes is elfér bennük.

Ez a termék összesen 14 mosási programot biztosít. A gyapjú és a kényes tárgyak is moshatók, és még a fekete ruhákhoz is külön mosási mód áll rendelkezésre. Természetesen nem feledkeztünk meg a folteltávolító programról sem, amelyben a fent említett gőzt szolgáltatják.

Szóval, mennyire zajos ez a mosógép? A gyártó állítása szerint 51dB. Nem rekord, de ehhez a mérethez képest teljesen elfogadható. És ami fontos, hogy a zajszint csak 62 dB-ig emelkedik, amikor pörög. Ez az a pont, ahol a dob forgási sebessége, amely nem tiltó tényező, hatással van a következőkre.

Előnyök

 • Dobvilágítás;
 • A mosodai mosás utánpótlásra is van lehetőség;
 • Nagyon sok program;
 • A gőz befecskendezhető;
 • Alacsony zajszint mosás és centrifugálás közben;
 • Gyermekbiztos;
 • Alacsony energiafogyasztás;
 • Hatalmas kapacitás;
 • Vezérelhető okostelefonon keresztül.

Hátrányok

 • Az árcédula azonban nem mindenkinek fog tetszeni;
 • Csak részleges szivárgásvédelem;
 • A pörgés nem nevezhető ideálisnak;
 • Magasabb vízfogyasztás.

Bosch WIW 28540

Értékelés: 4.6

Bosch WIW 28540

Ez egy nagyon ritka modell, és nem minden boltban található meg. A német gyártó nem a legnagyobb példányszámban gyártotta ezt a mosógépet. Lehetséges, hogy igaza volt. Az a tény, hogy ez a modell beépített, és az ilyen “mosók” nem a legnagyobb kereslet. A magas vételár is zavarba hozhatja Önt.

Itt látható, hogy a németek elsősorban a zajszint csökkentésén dolgoztak. Sajnos, feláldoztak néhány más funkciót ennek érdekében. Kapacitása például 6 kg száraz ruhát tartalmaz. Ez egy kis mosógép esetében megfelelő érték. A Bosch WIW 28540 mélysége azonban 58 cm! Tehát ez egy teljes méretű modell. Azonban ne szégyelljük a gyártót. Ennek oka, hogy a szárítóelemeket a készülék belsejében kellett elhelyezni. Igen, ez a készülék nemcsak mosni tudja a ruhát, hanem legalább részben szárítani is. Ahhoz azonban, hogy a szárítógép megfelelően működjön, legfeljebb három kilogramm szennyest kell betölteni. Ha nagyobb töltetű mosnivalója van, akkor a hagyományos módon kell szárítania a mosást.

Mi másra panaszkodhatna egy ilyen mosógép tulajdonosa?? Először is a villamosenergia-fogyasztásról. Az a tény, hogy ez a minősítésünk képviselője A energiahatékonysági osztályú+. Másodszor, a vízfogyasztás mosásonként akár 52 liter is lehet. Nem kis érték, különösen egy ilyen viszonylag kis kapacitáshoz képest.

Ez a modell azonban nem csak hátrányokból állhat? Természetesen nem. Máskülönben nem szerepelne ebben a válogatásban. A vásárló biztosan elégedett lesz az A osztályú pörgősséggel. És mindezt úgy, hogy a dob legfeljebb 1400 fordulat/perc fordulatszámon pörög! Pólók és alsóneműk mosásakor nem kell aktiválni a szárító funkciót – a ruhadarabok már majdnem teljesen szárazak.

A teljes, szivárgásmentes kialakítás örömteli látványt nyújt. Még ha egy nap valami el is romlana, nem árasztaná el a szomszédokat. Végül, lehetetlen nem megemlíteni a nagyszámú programot. Van egy üzemmód, amelyben a gép megpróbálja eltávolítani a foltokat, és egy sportruházat mosására szolgáló üzemmódot, és természetesen a gyermekruhák mosásának programját (ha kiválasztja, alaposabb öblítés van). A modell másik fontos funkciója a késleltetett indítási időzítő, amely lehetővé teszi, hogy bármely időpontot beállítson. Ez akkor fontos, ha éjszaka csökkentett áramtarifát fizet.

Előnyök

 • Van egy beépített szárító;
 • Jó pörgési teljesítmény;
 • Teljesen szivárgásmentes;
 • A gyermekvédelem megvalósul;
 • Közvetlen befecskendezés is rendelkezésre áll;
 • Számos program;
 • Nem feledkezhetünk meg a késleltetett mosásindítás időzítőjéről sem;
 • A készülék meglehetősen csendes.

Hátrányok

 • Nem túl nagy kapacitású;
 • A vízfogyasztás magasnak tűnik;
 • Az első hónapokban gumiszerű szaga van;
 • A mosógép nem megbízható.

Eurosoba 1100 Sprint

Értékelés: 4.5

Eurosoba 1100 Sprint

Ennek a mosógépnek a kinézete kissé furcsának tűnhet. A mindössze 4 kg-os szárazkapacitás pedig nevetséges terhet jelent. De mindez megváltozik, ha rájön, hogy ezt a mosógépet a mosogató alá tervezték. Így a gyártónak csökkentenie kellett a készülék magasságát, amelyből minden hátránya származik.

Ez a mosógép 46 cm széles és 46 cm mély. Úgy tűnik, hogy egy ilyen kis dolognak minden fürdőszobában el kell férnie. Ahogy azt már észrevehette, nincsenek sallangok. Egy kis csomagtérfedél, fehér műanyagból, várja Önt. Egyébként 180 fokban nyílik, ha a környező tér lehetővé teszi. A vezérlés elektronikus, de még egy idős ember is megérti azt. Egy szimbólum kijelző mutatja, hogy mennyi ideig tart a mosás. Sajnos, nincs késleltetett mosáskezdés. Ez kellemetlen. De nem mindenki számára – éjszaka a csökkentett villamosenergia-tarifa csak Oroszország néhány régiójában érvényes, és ezekben a régiókban nem minden lakos vette meg a megfelelő számlálókat.

El kell mondani, hogy ez egyértelműen az egyik legcsendesebb mosógép a mi értékelésünkben. Mosás és öblítés közben a zajszint mindössze 40 dB. Csak akkor emelkedik tekintélyes 63dB-re, amikor a pörgés be van kapcsolva. De a mosógép biztosan a fürdőszobában lesz, így aligha hallja meg még abban a pillanatban is, amikor a ruhák 1100 fordulat/perc sebességgel forognak.

Igen, a méretcsökkentés a dob forgási sebességére is hatással volt. Nem véletlenül adták a szakértők ennek a készüléknek a B pörgési hatékonysági osztályt. Az alsónemű mosása félszáraz lesz, de a farmereket és más sűrű ruhákat meglehetősen sokáig kell kötélen szárítani. Mint azt könnyen kitalálhatja, nincs beépített szárítógép. És mindezt igen tekintélyes, 55 ezres áron. RUB! De ez egy könnyű modell, súlya 50,5 kg. Két férfi lift nélkül is fel tud emelni egy ilyen mosógépet az ötödik emeletre. A modell ezen előnyét azonban a telepítés után azonnal elfelejti.

Egy ilyen kis mosógép nem feltétlenül fogyaszt nagy mennyiségű áramot. Ezt az A osztályú minősítés is megerősíti++. Még kellemesebb az alacsony, 36 literes vízfogyasztás. Biztonsági jellemzői közé tartozik a kulcszár, amely megakadályozza, hogy a gyermekek véletlenül bekapcsolják a készüléket. Vízszivárgás elleni védelemmel is rendelkezik, bár csak részlegesen. Érdekes, hogy egy rozsdamentes acéltartályt használ a belsejében. Ez egy váratlan gyártóválasztás, mivel még a legdrágább mosógépek is műanyag tartállyal rendelkeznek. Nos, ez még megbízhatóbbá teszi az Eurosoba 1100 Sprintet.

Előnyök

 • Jó választás a mosogató alá;
 • Alacsony zajszint mosás közben;
 • A felhasználó számára 14 program áll rendelkezésre;
 • Gyermekbiztos;
 • Alacsony vízfogyasztás;
 • Meglehetősen magas energiaosztály.

Hátrányok

 • A dob alacsony forgási sebessége a forgatás során;
 • Nem túl nagy kapacitású;
 • Még mindig nem mindenki számára megfizethető;
 • Egyszerű kialakítás.

LG F-2J6NM1W

Értékelés: 4.4

LG F-2J6NM1W

Egy másik meglehetősen ritka, de csendes példány a rangsorunkban. Sok más vizsgált modellel ellentétben ez egy keskeny mosógép. Ez azt jelenti, hogy csak 45 cm mély. Szélesség és magasság tekintetében ezek szabványosak – ez biztosan nem egy mosogató alatti modell.

Apró mérete ellenére ez a gép egyszerre akár hat kilogramm száraz ruhát is képes kimosni. Egy szabványos elektronikus vezérlőpanelt használ, amellyel még egy idős ember is megbirkózik. Érdekes, hogy a készüléket akár az okostelefonjával is működtetheti. A legtöbbször azonban a megfelelő alkalmazást csak arra használják, hogy értesítést kapjanak a mosás befejezéséről.

Ebben a mosógépben egy közvetlen meghajtású motor van. Ez azt jelenti, hogy a dob és a dob egy darabból áll. Nincs szíj vagy más mozgó alkatrész, így hosszú élettartamra számíthat. Az LG Electronics 10 év garanciát vállal erre a motorra! A közvetlen meghajtás nagyobb programválasztékot tesz lehetővé, mivel a rendszer többféle dobfordulatot is meg tud határozni. És egyértelműen ez a legjobb választás azok számára, akik csendes mosógépet keresnek. Itt a zajszint csak időnként éri el a 45 dB-t. Természetesen ez csak a mosási és öblítési funkcióra vonatkozik. A zajszint elérheti az 56 dB-t a centrifugálási ciklus alatt. Ami azonban nem is túlzó érték.

Sajnos semmiképpen sem a legideálisabb mosógép. Nem, a programok száma biztos, hogy mindenki számára kielégítő. De a centrifugálási ciklus csak a B hatékonysági osztályig terjed. 1200-as fordulatszámon semmi másra nem lehetett számítani. A keskeny mosógépek azonban ritkán képesek ennél többre, még akkor is, ha közvetlen meghajtással rendelkeznek. Szintén kínos az energiafogyasztás, amely itt az A osztálynak felel meg. Az egyetlen dolog, ami nem ijesztő, az a vízfogyasztás, ami nem is lehetne nagyobb egy ilyen méretű készüléknél.

A termék gyermekbiztonsági funkcióval rendelkezik. Szintén nem várható szivárgás a mosógépből. Van mosás végi időbeállításuk – ami praktikus lehet, ha a villanyszámládat két különböző díjszabás szerint fizeted nappal és éjszaka.

Előnyök

 • Stílusos külső kialakítás;
 • Nem rossz kapacitás egy ilyen mélységhez képest;
 • Vezérelhető okostelefonnal;
 • Alacsony zajszint mosás és centrifugálás közben;
 • Gyermekbiztosítás végrehajtva;
 • Nem kell félni a szivárgástól;
 • Nagyszámú program;
 • Lehetőség van a mosás befejezési idejének beállítására;
 • A költség nem nevezhető nagyon magasnak.

Hátrányok

 • Nem a legjobb csavarógép;
 • Az energiafogyasztás alacsonyabb lehetne.

Következtetés

Ez a lista a legcsendesebb mosógépeket tartalmazza, amelyeket manapság az orosz boltokban árulnak. Vegye figyelembe, hogy még ezek a modellek sem tudnak csendben működni. Nem, a legtöbbször a lehető legcsendesebben viselkednek – csak a szennyes lobogása hallható. De a fizika törvényeivel nem lehet vitatkozni, a motor sokkal zajosabban kezd viselkedni a centrifugálási ciklus alatt. De mindenesetre az itt áttekintett mosógépek nem fognak megijedni, biztosan nem fogják felébreszteni a babát vagy a házastársát.

Olvasson tovább  10 legjobb szamovár
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: